DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages « < 7 8 9 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cumparare Solenza

jaaL
post 10 Apr 2012, 06:21
Post #241

Membru psihic instabil

Group: Members
From: București

Off: Eu nu cred ca ar avea acelasi pret !
On: Eu pe majoritatea proprietarilor de solenze i'am vazut multumiti de masinile lor, adica nu ca nu si'ar dori un BMW si nu mai stiiu ce , ca oricine si'ar dori asta !

--------------------
Dacia / Skoda . Solenza / Octavia . 2003 / 2007 .
-----------------

"Prefer sa fiu prostu' dintr'un grup de destepti decat invers " -Cheloo

ionik_e4
post 10 Apr 2012, 09:21
Post #242

Membru autentic

From: Constanta

Eu zic ca nu gresesc...si nu te costa decat un telefon la un magazin de piese auto.Am 2 colegi cu Golf 4 care si-au schimbat ambreiajele,primul si-a luat o mare tepa in contextul in care a dat 13 milioane si dupa 18000km au inceput sa-i tremure usile (daca stii la ce ma refer) iar al doilea a dat acum 4 luni pe un kit Valeo volanta masa dubla 1800 ron.Primul a rezolvat-o cu un mare circ pe garantie..etc,si vreau sa-l vad pe al doilea.Acum raportat la confort,eu am ambreiaj Luk din luna octombrie,si sa stii ca la apasarea pedalei diferenta este aproape insesizabila,bineinteles ca este nou,dar si al colegului e nou..asa ca unde e castigul?Cate ambreiaje schimb eu de banii aia?Iti zic eu,cate unul pe an si ingrop masina,si mai raman si cu bani.Alt aspect,acelasi coleg a fost cu turbina la bibilit,mai devreme sau mai tarziu toate tdi-urile trecand pe acolo...numai 400 de euro,pret unic(e un singur meserias in constanta si indiferent de masina tariful e de 400 de euro).Cate corpuri capeta iti luai???Asa ca eu cred ca faza cu ambreiaj de supernova la acelasi pret cu cel de golf...e un basm...IUBIM SOLENZA!!!!!!!!! sofer5.gif

--------------------
Daewoo Matiz 2006 - CT 11 KTC
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jaaL
post 10 Apr 2012, 09:25
Post #243

Membru psihic instabil

Si imi susțin ideea , nu cred că ar fi același preț ! GOLFU' e GOLF și SN e SUPERnova !

This post has been edited by jaaL: 10 Apr 2012, 09:25

--------------------
-----------------

andri1940
post 10 Apr 2012, 11:19
Post #244

Membru autentic

From: Pitesti

Deci azi noapte am venit de la zalau cu noua achizitie: Renault Laguna Nevada din 99, versiunea Concorde 1.6 16v.

Dupa sase ore de mers nu am simyit oboseala in ea, nu ma durea genunchiul de la inghesuiala, etc... A fost si Solenza buna, dar asta e si mai buna. Am ales confortul la bani de solenza!

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16v Dynamique 2002
+
jaaL
post 10 Apr 2012, 11:21
Post #245

Membru psihic instabil

QUOTE(andri1940 @ 10 Apr 2012, 11:19)
Am ales confortul la bani de solenza!
*

La banii de achiziție a solenzei , că la întreținere... unsure.gif

--------------------
-----------------

andri1940
post 10 Apr 2012, 11:25
Post #246

Membru autentic

From: Pitesti

Recunosc ca sunt pregatit sa scot mai mult din buzunar pe eventualele piese care vor pica, dar se merita sa ai grija de o astfel de masina.

Solenza tinea cu buzunarul, dar intre timp am devenit mai pretentios si sunt dispus sa platesc pretul...

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16v Dynamique 2002
+
jaaL
post 10 Apr 2012, 11:29
Post #247

Membru psihic instabil

Ce să zic , felicitări și la mai mulți km !! Pregătește-te bine smile.gif)

This post has been edited by jaaL: 10 Apr 2012, 13:39

--------------------
-----------------

slider2
post 10 Apr 2012, 22:00
Post #248

doar membru si atat

desi este doar un post pe un forum, sugerez un anume ton in ceea ce a spus jaal si am si eu o intrebare:
de ce este obligatoriu ca la o masina gen laguna lui andri sa pice anumite piese? da intr-adevar este un model mai vechi, dar nu este o regula general valabila.
eu am un tovaras ce si-a cumparat la sfarsitul anului trecut o lancia lybra 1.8 benzina din 2000 inscrisa in bulgaria. deci masina veche, italiana, si adusa de la bulgari, pana acum toate premizele unui dezastru in ceea ce priveste fiabilitatea.
in afara de filtre, ulei si distributie, ceea ce se schimba la orice masina second hand a mai schimbat pistonasul ce actioneaza lichidul hidraulic al ambreiajului, care a costat cam 200 ron.
deci unde se confirma ideea ca masina straina veche sigur cade?

--------------------
symboala neagra 2008
mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
+
Maskatu
post 10 Apr 2012, 22:26
Post #249

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Daca vi se pare scumpa solenza la intretinere, mergeti la banca, luati un imprumut de 8-10 mii de euro pe 5-7 ani. Apoi mergeti la un dealer dacia, cumparati un logan, si pana la al doilea itp puteti sta linistiti cu gandul doar la filtre si ulei.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
bossake
post 11 Apr 2012, 00:26
Post #250

Membru autentic

From: Bucuresti

Laguna1 nu e o masina foarte veche si nici scumpa la intretinere. Luati un C-klass din 2002 sau un bmw e46, alea sunt masini scumpe la intretinere nu o laguna banala.Deci? Despre ce vorbim?
Insa evident e mai scumpa ca solenza la intretinere, asta e clar. Chiar si asa nu ii pot intelege pe unii de aici care au impresia ca trebuie sa fii om bogat sa intretii o laguna din 2000. Acum dupa mintea mea cred ca sunt 2 posibilitati care ii fac pe unii sa aiba astfel de pareri:
1. ori nu se pricep prea bine la fenomenul auto
2. ori bugetul lor e foarte limitat incat o diferenta de 10 mil intre intretinerea unei solenze si a unei laguna li se pare o suma enorma (eu atat estimez diferenta).

Si apropo de vechime, nu mi se pare deloc o masina veche laguna din 2000 cand vorbim de solenza 2003-2004. 3-4 ani diferenta nu mai reprezinta nimic acum cand deja solenzele au 8-9 ani. Acum 5-6 ani poate alta era treaba intre o masina de 2 ani si una de 6. Dar intre una de 8 si una de 12 chiar nu mai conteaza.
Si ar mai fi de spus ca nici Solenza nu e o masina ieftin de intretinut, e ieftina doar daca o intretii cu piese de ASAM. Facand o comparatie intre piese producator bun pt solenza atunci diferentele sunt chiar mici smile.gif.

This post has been edited by bossake: 11 Apr 2012, 01:00

--------------------
Dacia Logan 2007 Prestige 1.6 16v - B 21 xxx
+
9 Pages « < 7 8 9
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th May 2025 - 04:44
Forum Renault