Ergonomia si Loganul... Obositi cand conduceti?, precizati motivul si intervalul de timp
![]() ![]() ![]() |
Ergonomia si Loganul... Obositi cand conduceti?, precizati motivul si intervalul de timp
catala2k |
![]()
|
||
posesor de elice alb albastra... pt moment Group: Members Posts: 893 Joined: 19 July 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. ;)
|
|||
bloodem |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 699 Joined: 29 December 06 From: Brasov, Romania ![]() |
Eu nu pot sa spun ca obosesc (chiar si la drum lung ~ 600 km m-am invatat cu acceleratia mai moale si nu imi amorteste piciorul. In schimb la drumuri mai lungi ma cam doare spatele ... poate si din cauza ca nu am reglaj lombar.
|
--------------------
Renault
Megane 4 Estate - Intens, 1.5 DCi 110cp, Euro 6
Iulie 2018 Crickets! Crickets! They're everywhere!!! |
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Recordul meu e de 1200km cu pauza o ora la granita bulgaro-turca. Am condus 22 ore. NU am obosit (nu din cauza masinii), ca in rest.....eram varza murata.
Da' imediat dupa ce am luat loganul nu puteam merge cu el pe distante mari. Ma omora la piciorul drept. Dureri mai, mai ales in zona genunchiului. Da' acuma nu mai am nici pe dracu... |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
Nu obosesc. Singurul moment cand simt disconfort e cand stau mai mult cu piciorul pe frana (stopuri). Atunci trebuie sa-mi schimb putin pozitia corpului si a piciorului ca sa-l sprijin de podea.
|
--------------------
.
.
.
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Am condus 800 km cu pauza de 1,5 ore si n-am simtit oboseala!Dupa ce-am ajuns la destinatie tot nu ma saturasem
![]() |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
camesibiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 28 July 06 From: Sibiu ![]() |
Nu obosesc , singurul disconfort este lungimea sezutului la scaun care mi se pare mica ..
Am condus Loganul Sibiu Praga doar cu pauze de alimentat , toaleta . Mancat in timpul mersului . Sunt un tip pe care-l relaxeaza condusul . Totusi nu se poate compara Loganul nostru ca masinute de peste 13000 Euro la confort . |
--------------------
ex Dacia
Logan 1,5 dCi
2006-Preference
|
|
catala2k |
![]()
|
posesor de elice alb albastra... pt moment Group: Members Posts: 893 Joined: 19 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu simt durere cum avea driverx la inceput, dar totusi am 1 an si ceva cu masina si pe distante mari ma termina la genunchi. La mine poate e din cauza ca m-am obisnuit cu Octavia, care are o consola centrala mai inalta si in ea am de ce sa imi sprijin piciorul.
Va multumesc pt pareri si ii astept si pe ceilalti. |
--------------------
.
.
. ;)
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Am votat Da, e foarte obositoare pedala de acceleratie, dupa 200 km ma doare piciorul ingrozitor, nu am reusit nicicum sa ma obisnuiesc.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
deh...tu stai prea mult in estateul ala cu pedala tare. de aia nu te obisnuiesti
![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Cel mai lung drum al meu fara pauze mai mari Cluj-Budapesta-Cluj, cam 12 ore cu oprire in budapeste pt a lasa pe cineva la aeroport si dupaia pauza in oradea la intoarcere pentru alimentare stomac
![]() |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Am facut drumuri de 700 de km, dar nu m-a obosit acceleratia. Cand conduc in pantaloni scurti ma doare piciorul drept din cauza consolei centrale.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
nu. e foarte confortabil. chiar daca designul si finisajele nu sunt de mercedes, loganul e foarte usor de condus. cel mai lung drum facut aproape nonstop a fost 2500 de km. bucuresti paris. merg frecvent pe distante de 500-1000 de km .
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
blackout |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 15 October 05 ![]() |
Nu. Chiar deloc. Cel mai lung drum, cu pauze doar pentru alimentat(masina si driverul) a fost bistrita-nurnberg, aprox. 1300km, cam 18 ore cu pauze cu tot. Mai obosit ma simt daca fac un drum Bistrita-Cluj-Bistrita(240km)cu papucu' de la firma...
![]() ![]() Obositor e, cu orice masina cred, daca vremea e nasoala(ploaie, noapte, drum naspa, si astea toate la un loc) P.S. Nu ma refer deloc la praf. Ala e omniprezent in Ro. Cum e hidrogenul si prostii daca citez din semnatura unui coleg forumist ![]() This post has been edited by blackout: 31 Oct 2007, 16:33 |
--------------------
...
...
...
- BN-##-###
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Obosesc la fel cu orice masina ... dupa 2-3 ore trebuie sa fac pauza.
(am permis doar de 11 luni) |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
razvy82 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 6 September 07 ![]() |
Mie imi oboseste mult incheietura de la laba piciorului...normal..piciorul drept care sta pe acceleratie. Am dat de curand scaunul mai in spate..sa vad daca asa e mai bine. Recunosc ca eu nu am loganul decat de 1 luna...dar pana acum asta mi s-a parut singurul disconfort
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Laureat 1.4MPI
- B71---
|
|
MARCI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 29 October 05 From: Baia Mare ![]() |
Cred ca mai potrivita era intrebarea : Va oboseste traficul din Romania?
Cred ca asta e principala cauza a oboselii dupa parcurgerea a sutelor de km, nu faptul ca stai in Logan. La fel de mult te solicita traficul mizerabil din RO. indiferent ce conduci, Pasat sau Logan;aceeasi dobitoci sunt pe strazi si de aceleasi situatii neplacute te lovesti indiferent ce conduci. Afara poti parcurge fara probleme 1000 km dar la noi in conditiile de drumuri proaste si inguste cu numerosi ,,piloti"donatori de organe,condusul devine stresant. Parerea mea. LE: eu chiar suport destul de bine drumurile lungi cu loganu |
--------------------
DACIA
SANDERO
STEPWAY 0.9 Tce
- MM XX GMT
|
|
SEBI1791 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 17 February 07 ![]() |
M-am obisnuit.Dupa 8-9 ore am dureri in zona genunchiului drept.In rest merge.Ofera confort la pretul pe care il are.
Bafta. |
--------------------
LOGAN
1.5 DCI
MARTIE 2007- 24000KM
|
|
adrianpsk |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 29 October 06 ![]() |
am 1.90 si nu obosesc deloc in ea chiar are o pozitie comfortabila , e drept ca ar trebui un scaun mai complicat da e moft si costa oricum, nu deranjeaza deloc pozitia lla condus, e avantajoasa pt cei inalti .....i n rest da.... e un plus printre putinele pe care le are loganul .
|
--------------------
dacia /logan
1300/ abs + 1.6 mpi
1972 recarosat 1990/.6.2007
|
|
Oskar |
![]()
|
![]() Membru stang Group: Members Posts: 120 Joined: 18 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu.
|
--------------------
Every kind action
has a not
so kind reaction Dacia Logan Ambition 1.6
|
|
dieselfun |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 7 October 07 ![]() |
Pedala de acceleratie prea moale
![]() Speteaza scaunului nu are suficienta sustinere laterala, in rest e ok. Alta belea, reflexia bordului in parbriz ![]() |
--------------------
logan
dci
2007 ambition
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu nu inteleg de ce va tot plangeti de acceleratie ca ii moale, ati prefera sa fie ca si ambreajul de la vechea berlina? sa-ti rupi picioru in el ? Chiar asa greu ii sa ti un picior pe o pedala?
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
Nu obosesc de loc din cauza Logan-ului. Dimpotriva, ma simt foarte relaxat cand conduc aceasta masina.
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
ngttrr |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 8 March 06 From: Tg.Mures ![]() |
Distanta maxima parcursa a fost aprox 1400 km Nice (franta) - Budapesta. Din puctul meu de vedere loganul este foarte comod, mult mai comod decat alte masini din clasa sa.
|
--------------------
DACIA
Logan Laureate
2006 1.5 dci
- MS 07 JUX
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Nu e chiar deloc o mașină obositoare, dar ce s-ar mai putea face la lansarea LOGAN II (în ordinea costurilor):
1 - arc pedală accelerație o idee mai tare, numai cât să poți așeza piciorul pe ea fără să se ducă la podea. 2 - scaune față montate ceva mai jos. 3 - tetierele reglabile ca înclinare, sau cel puțin înclinate din start spre înainte, pentru că așa sunt inutile. 4 - reglajul lombar să fie standard și să nu se strice așa ușor. 5 - șezutul să fie puțin mai lung. |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
kumpel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 16 August 07 From: Oradea ![]() |
Cel mai lung drum non stop (ma rog cu pauza de alimentare) a fost Oradea-Praga; nu pot spune ca m-am simtit obosit din cauza masinii chiar daca am mers noaptea. In afara de un pic de amorteala la piciorul drept e chiar ok. (ce bun ar fi un cruise controll
![]() ![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN 1.6
LAUREATE
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
1. va rog sa va abtineti de la mistoruri
2. va rog sa nu transformati topicul in statistica privind cel mai lung drum pe care l-ati parcurs intr-o zi/dintr-o bucata... si alte asemenea. |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Raspuns NU.
Se da aceeasi distanta X km parcurse cu mai multe tipuri de masini precum si note: 1. Loganul din dotare, Nota 9 ptr. consola centrala care ma deranjeaza f. putin la volan. 2. M. Pajero, nota 5 ptr pedale asezate ciudat si pozitia ciudata la volan 3. W. Tuareg, nota 10. flawless 4. Hyundai Tiburon, nota 2 ptr. multe chestii 5. Rover 75, nota 7 ptr. locul extrem de ingust de la sofer, lua 5 insa pedala de acc. e tare si iti odihnesti piciorul. Mai sunt si alte masini, insa am vrut sa arat si o mica comparatie intre logan si alte masin si pot afirma ca loganul e o masina f. comfortabila. |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.492 Joined: 14 January 06 ![]() |
eu la un preference 1.4 nu am gasit pana acum o pozitie in care sa nu imi amorteasca zona de pe langa fluierul piciorului drept la drum lung. Se rezolva cu vre-o 10 minute de pauza, insa ma intrebam daca este vre-o solutie sa nu obosesc asa de usor. Eu stiu.. cum sa stau de exemplu
![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
si daca acceleratia ar fi mai tare nu ar deveni obositor pentru ca e prea greu de apasat ?
sincer mie mi-au placut la nebunie pedalele moi la apasare cand am luat logan. sunt foarte usor de manevrat. edit: ca sa nu mai obositi cu piciorul pe acceleratie va recomand sa tineti calcaiul sprijinit pe podea si sa apasati pedala cu partea de mijloc a talpii. si poate si un pic de sport, eventual ciclism, alergari prin parc etc. viata sedentara ne face sa obosim si cand se defecteaza liftul si avem de coborat 3 etaje. This post has been edited by han_1.6 mpi: 1 Nov 2007, 18:15 |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Nu, este si raspunsul meu.In general soferii fara experienta obosesc mai repede, acum nu trebuie sa generalizam, nu-mi sariti in cap...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 16:21 |