ce masina noua cu 6000 euro ?, masina noua cu 3 x prima de casare ? + 3000 e
![]() ![]() ![]() |
ce masina noua cu 6000 euro ?, masina noua cu 3 x prima de casare ? + 3000 e
C@talin |
![]()
|
||
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
|
||
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|||
Furyous |
![]()
|
![]() Group: Members Posts: 141 Joined: 9 February 05 From: Ploiesti/Brasov ![]() |
Tot spre Fluence inclinam si noi, bine, eu mai mult spre Focus, dar ma incanta optiunile alea care mie mi se par de lux (pe langa ce am vazut eu la viata mea-adica nu prea multe). Am vazut la altii cum lauda manevrabilitatea si stabilitatea Focusului. Nu stiu cum e cu Megane III/Fluence. Degeaba le testez eu ca nu am cum sa imi dau seama ce si cum pentru ca nu am experienta.
|
--------------------
Logan
1.6 -
2004 (Fluence 1.6 - 2010)
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
Lancer - arata bine, e japoneza deci e destul de fiabila si bine facuta, are racing pedigree. n-am avut ocazia sa merg cu unul, doar m-am urcat in el la lansare, mi s-a parut spatiul micut in spate. e cea mai aratoasa dintre cele alese de tine, dar motorul ala e mic pentru numele asta "lancer"...
Fluence - mie nu imi plac sedanurile in general, si ma refer aici la sedanurile derivate din hatchback, mi se pare chiar si un pic impractice si ceva mai putin estetice din cauza ca uneori portabajul este adaugat. totusi megane 2 sedan mi s-a parut un sedan reusit, datorita faptului ca portabajul n-a fost adaugat ci integrat in liniile caroseriei. in schimb fluence-ul m-a dezamagit la fel de mult cat m-au incantat prelucrarile din megane 3 care il prefigurau... este o masina cu fundul ridicat, cu bot de asiatica, dar nu japoneza, o masina masiva care si pe jantele r16 arata urat si din cauza combinatiei cu pdg.. eu n-as lua-o in calcul si din cauza faptului ca e renault, de care mi s-a luat... Focus - o masina cinstita, destul de eleganta, destul de sportiva. renumita pentru comportamentul dinamic, fiind cea mai buna din clasa la capitolul asta. din punctul meu de vedere sedanul nu este reusit, de fapt chiar mi se pare urat, dar fiecare cu gusturile lui, plus ca nu este facut in germania... daca o iei o sa ai o masina nemteasca facuta in spania... eu am un break si sunt foarte multumit de el. totusi motorul pe care tu l-ai ales nu-mi place si nu stiu ce strategie au avut cei de la ford cu el. puterea produsa pentru cilindree este mica... vezi ca megane 3 nu e chiar aceeasi masina cu fluence-ul, acesta din urma fiind varianta low-cost a primului, chiar nu folosesc aceeasi platforma. daca ar fi neaparat din astea 3 eu as lua lancer pentru ca arata cel mai bine, pentru ca la motor e cam la fel cu celelalte. daca ar fi dupa mine nu as lua sedan, as lua hatcback, care in general este o idee mai ieftin si poate de banii pe care i-as da in plus pe sedan, as lua ceva dotari in plus. daca vrei neaparat spatiu, cumpara un break, este mult mai versatil ca un sedan. de asemenea decat sa iau o masina mai mare si cheala, mai bine una mai mica si dotata si cu un motor mai "viril" (totusi 110cp pe un model sedan din clasa compacta, adica pe o caroserie de 1.3tone e cam putin, daca era diesel avea mai mult cuplu si mai mergea). daca tot zici ca o sa conduca mama si fratele tau facand naveta, inseamna ca nu vor cara cu ea, deci portbagajul nu e chiar asa de important. in concedii te descurci si cu un portbagaj mai mic, plus ca ai optiunea unui portbagaj din acela exterior, ce se prinde pe plafon. ps: focusul chiar are un comportament dinamic bun, ruliul mic, directia precisa, nu fuge de fund cu toate ca a mea e break. This post has been edited by slider2: 2 Mar 2010, 23:58 |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
Furyous |
![]()
|
![]() Group: Members Posts: 141 Joined: 9 February 05 From: Ploiesti/Brasov ![]() |
Wow, mersi pentru analiza. Megane III a trecut (incepand cu "Generatie 2010") la platforma de pe Fluence, sau asa am inteles eu, asa mi-au zis si la dealer, din motive de reducere de costuri. Si tot din cate am inteles, nu mai e o caroserie derivata din hatch, este designul corean de pe Samsung SM3. Intr-adevar arata ciudat din cauza PDG-ului, dar e util.
Tata e un om incapatanat, nu conteaza pentru el ca nu are nevoie de portbagaj, pe el il intereseaza sa ii placa lui aspectul masinii si zice ca lui nu-i plac masinile "fara fund" si nu vrea sa vada asa ceva la el in curte. Am tot incercat sa il convingem, a spus ca o sa faca un efort si o sa ia Focus Sedan (care costa cu 400€ in plus, sau asa mi-a iesit mie la calcule, decat hatch, numai ca hatchul are reducere mai mare), daca vrem neaaparat Ford. Motorul, pai bani de unul mai sus nu sunt, iar 1.4 e totusi mic. Motoarele, la toate 3 au performante comparabile cu 1.6 de pe Loganul de acum, nu le trebuie lor mai mult pentru ca nu sunt agitati la volan, nici eu de altfel. Sunt de acord ca Lancer arata cel mai bine, dar cand o conduci nu prea o vezi de afara, e important ce ofera inauntru. Urmatoarea echipare pe Lancer costa cu 1600€ mai mult...aceea era perfecta. This post has been edited by Furyous: 3 Mar 2010, 00:21 |
--------------------
Logan
1.6 -
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
megane III sunt de fapt doua masini. megane generatia 2010 care e de fapt fluence hatchback si e disponibil cu motoarele 1.6 16v si 1.5dci si megane 3 care e meganeul original si e disponibil cu motoarele 1.4tce si 1.9dci.
bun deci trebuie neaparat sedan. atunci nu prea ai ce altceva sa alegi, ca de jetta nu ai bani, opel astra h sedan nu mai se fabrica, desi poti incerca pe la dealeri poate mai au vreuna pe stoc si baga reducere la ea. ar mai fi chevrolet cruze, masina laudata de toata lumea si nu pot spune ca arata rau. daca nu ma insel chiar si megane 2 sedan mai este la vanzare si tot asa s-ar putea sa aiba reduceri serioase. dintre cele 3 expuse de tine, fluence n-as lua pentru ca este renault si in ciuda dotarilor, nu mai vreau masina cu romb pe sigla... daca ai sti cat costa piesele... ![]() focusul e bun ca dinamica, dar motorul ala e mic, chiar daca diferenta nu e imensa, dar e mic. asa ca as alege lancer. acum mai depinde si de gusturile voastre, dar macar mitsu arata si bine, e si sedan, se incadreaza in bani. legat de dotari, mai bine o masina cu dotari decente, dar care sa nu te manance la intretinere, decat una mai aparent premium si cu preturi la consumabile de te ustura... esp-ul e destul de important si era bine daca il avea si lancerul, dar daca viitorii soferi ai masinii sunt persoane mai calme, cumpatate, nu prea cred sa ai nevoie de el, desi nu se stie niciodata, acest program fiind de ajutor si in situatii care nu tin de "vitejia" persoanei de la volan. This post has been edited by slider2: 3 Mar 2010, 00:50 |
--------------------
symboala
neagra
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(slider2 @ 2 Mar 2010, 23:56) vezi ca megane 3 nu e chiar aceeasi masina cu fluence-ul, acesta din urma fiind varianta low-cost a primului, chiar nu folosesc aceeasi platforma Platforma poate sa spuna oricine, da-i si lui niste explicatii. Ca exemplu ... nu are acelasi cadru motor, lipseste partea de absortie si sprijin lonjeroane, sau are alta punte spate, asemanatoare aleia de Logan dar cu alte setari mai bune. Alea, alea ...This post has been edited by IRONICK: 3 Mar 2010, 00:47 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Furyous |
![]()
|
M-am tot rascolit in ultimele doua saptamani, m-am sucit, apoi expunandu-i tatei, sucindu-l si pe el. Mai era Octavia Tour pe lista, stiu ca e fiabila, dar e cam veche si am taiat-o. Sambata mergem sa comandam masina, deocamdata Lancer>Focus>Fluence (in capul meu). Cruze nu prea au pe stoc si au zis ca masina ar veni pana la sfarsitul lui iunie. E si un pic cam joasa si nu are nici scut. Mersi pentru ajutor.
This post has been edited by Furyous: 3 Mar 2010, 01:00 |
--------------------
Logan
1.6 -
|
|
slider2 |
![]()
|
@ironick nu cunosc chiar asa de multe detalii, dar e bine ca i le-ai spus tu.
ar mai fi ceva sedanuri: - opel astra clasic 2, adica astra g. este intr-adevar o masina lansata in 98, dar nu e o masina rea, si se spune ca intretinerea la opel n-ar fi mare - skoda octavia tour, din nou o masina mai veche, lansata in 97, dar o masina destul de trainica. am un tovaras foarte bun, care a cumparat una de la cumnatul lui. e din 97, motor 1.6 8v 102cp. daca ai sti cate a patit masina aia pana s-o ia tovarasul meu... accident frontal in care motorul i-a sarit, s-a mers cu ea fara a-i se schimba consumabilele, de gropi nu s-a tinut cont astfel incat i s-au dus amortizoarele fata si s-a spart de 2 ori baia de ulei si cate si mai cate. tovarasul meu a dat 1000euro pe ea si a mai bagat inca atat in ea si acum merge foarte bine, e multumit de ea, cu exceptia consumului. masina are toate sondele date peste cap, si cam papa... legat de intretinere cu aproape 1000euro a schimbat la ea asa: - amortizoare fata - spate - discuri de frana si placute de doua ori - flanse amortizoare - distributie - kit ambreiaj - ulei si filtre - bucsi - pivoti - capete de bara - sonda lambda - a pus-o de nu stiu cate pe tester si i s-au facut niste reglaje e adevarat ca nu a facut aceste operatiuni la un dealer skoda, dar intr-un service bun, cu garantie la piese, iar in banii astia a intrat si manopera - fiat linea. tatal tovarasului cu skoda are una, luata de noua. este o varianta mai de baza ca si echipare, dar are abs, ac, geamuri fata, servo. are vreo 80.000km in 3 ani, facuti in foarte mare parte in oras. motorul 1.4 77cp, si nu consuma chiar asa mult. probleme pana acum: 0 (zero). pe acest model poti opta pentru motorul 1.4 tjet 120cp sau 1.3 jtd 90cp, ambele motoare bune si laudate. This post has been edited by slider2: 3 Mar 2010, 00:52 |
--------------------
symboala
neagra
|
|
Furyous |
![]()
|
Of, trebuie sa imi fac ordine in cap. Stiu ca Octavia e o masina buna, dar arata invechit. La fel si Astra G. Acum ma contrazic, mai devreme am zis ca masina o vezi mai mult dinauntru si ca nu prea conteaza exteriorul, dar totusi, trebuie sa te atraga si ala. Mai sun maine pe la dealeri vad ce si cum.
|
--------------------
Logan
1.6 -
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Astra Classic II nu se mai produce, a aparut Astra Classic III (insa doar versiunea hatch 5 usi).
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
Furyous |
![]()
|
Comandat Fluence. Focus in 4 usi era o singura masina cu 1.6. La Focus hatchback nu am reusit sa il conving. Mersi pentru consiliere!
|
--------------------
Logan
1.6 -
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
musai jurnal de bord cu multe poze cu fluence-ul, pe aria dedicata
![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 12:11 |