Aer conditionat zgomotos, functionare zgomotoasa = problema ?
![]() ![]() ![]() |
Aer conditionat zgomotos, functionare zgomotoasa = problema ?
cipossul |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 11 April 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2007/Laureate 1.4MPI
|
|||
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
păi nu au citit topicul ăsta complet și de aia....
klaus parcă zicea cu câteva pagini mai înainte că niv freonului e de 750 mg nu 815 și că reducerea cantității de freon se face cu diminuarea (oarecum puțin sesizabilă) a eficienței ac-ului dar cu diminuarea zgomotului de ”drujbă”....... |
--------------------
.
.
.
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dantes @ 31 May 2007, 08:49) Multam...insa e ciudat cum apar probleme cam multe si dese. Ciudat e ca la alt service (la primul control) dupa verificarea lichidelor nu au zis nimic de compresor chiar daca tot facea urat... Acum in celalalt service la a doua verificare, brusc au schimbat compresorul si s-a facut liniste...ciudat... Poți să dai numele serviceurilor? QUOTE(cipossul @ 31 May 2007, 09:52) Recunosc ca sunt un incepator in ale autoturismelor. Totusi, am avut rabdarea sa citesc acest topic de la primul post pana la ultimul. Nu stiu daca voi ati observat, dar din ce am citit pe aici, am tras urmatoarele concluzii: -de doi ani de zile, la zgomotul aerului conditionat nu exista ca solutie oficiala (nu vorbesc de ideile membrilor forumului) decat completarea cu lichide a instalatiei, solutie care, dupa cele scrise pe aici, nu rezolva problema decat pentru o scurta perioada. De aici si impamantenirea ideii ca "asta e, asa face toate, ne obisnuim cu galagia, las' ca merge si asa". -oarecum brusc, de vre-o luna jumatate, cei din service-uri au gasit rezolvarea problemei (sau, ma rog, o rezolvare partiala, ca zgomotul nu e eliminat complet, dar e redus mai mult decat simtitor). Operatiile se pare ca nu difera de ce faceau pana acum, mai putin introducerea "galustei" si in cazul lui Dantes, schimbarea compresorului (caz unic, daca nu ma insel, dar si asta dupa doi ani de zile). În cazul meu versiunea oficială a fost ulei insuficient în instalație din fabrică. După completare (conectarea mașinii la instalația respectivă) totul decurge normal, de un an de zile. Normal așa cum ar trebui să fie, adică nu se aude, eventual zgomotul ventilatorului. Sper să o țină tot așa. Din ce am citit eu pe aici cei care au fost în service și au făcut completările respective au scăpat de drujbă. Simplu! "Gălușca" este pentru evitarea fisurării conductei datorită vibrațiilor și nu are nici o influență în ceea ce privește zgomotul. Cel puțin așa am înțeles eu. Oare de când s-a redeschis topicul ce informații noi au apărut în ceea ce privește rezolvarea problemei cu A/C zgomotos? ![]() |
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Primul control -Dacoserv (verificat - lichide ok)
Al doilea Meridian Sud (desi mi-am promis sa nu mai calc pe la ei) -schimbat compresor |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
Geox16v |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 613 Joined: 29 March 07 ![]() |
![]() |
--------------------
EX-DACIA
LOGAN PRESTIGE
2006 1,6 16v Creierul a invins intotdeauna muschii!
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Bine ca nu este pentru riduri.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
V a L y O |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 673 Joined: 27 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Vibratii = Zgomot si posibile Fisuri datorita stresului in material.
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2007
- FVV If You Have Nothing Nice to Say, Say Nothing At All.
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Pai cand vede compresorul galusca, brusc devine mai linistit, e un fel de suflet pereche al lui, ii aducea pacea interioara, ca prea e chinuit saracutul acolo jos, toata ziua cu mizeria in bot.
This post has been edited by prody: 31 May 2007, 17:27 |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
Fygaro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 11 July 05 ![]() |
Mi s-a spart o conducta de la aerul conditionat si mi-a iesit tot freonul.
intrebarea e se poate suda conducta la loc cu ceva? |
--------------------
Fiat
Punto
2003 1,2 16V 80Bhp
- RMS
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
De ce ți s-a spart?
|
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Ca n-a avut galusca...Glumesc...
Din pacate din cate stiu se inlocuieste ![]() |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Am una de rezerva pe acasa, de joasa presiune, cea cu piesa aia cilindrica pe ea. Contacteaza-ma pe PM daca vrei.
|
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
l@u |
![]()
|
Am cumparat astazi colectia minune-pret 16 ron. Pentru cei ce vor sa o faca home made cateva poze cu dimensiunile in mm. si greutatea ei.Este din otel ordinar dar cadmiat.Se poate face o bucsa cu 24mm. la interior si 40mm. la exterior si lungimea de 36mm.care apoi se taie in doua piese pe lungime cu un polizor cu discul de 4 mm. grosime dar inainte recomand gaurirea pentru suruburile ce vor face legatura intre cele doua parti dupa sectionarea cu polizorul( o parte cu filet iar cealalta cu gauri de trecere).Greutatea este de aprox. 220gr +/- 2gr.
Attached thumbnail(s) Copy_of_04062007_002_.jpg ( Size: 152.69k ) Number of downloads: 330 Copy_of_04062007_003_.jpg ( Size: 112.52k ) Number of downloads: 317 04062007.jpg ( Size: 63.08k ) Number of downloads: 262 |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Uite strungaru' nostru ce de explicatii da aici..
Nais, cred ca ma duc sa imi cumpar si eu. Sa ne mai plangem dupa aia ca avem consum mare la trotineta in conditiile in care tot punem la congelat tot felul de chestii in ea. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
l@u |
![]()
|
Daca eram strungar acum eram la bursa cu sacul de colectii...ptiu drace iar m-am scapat si am dat idei moca.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Adrian78 |
![]()
|
l@u tot respectul ... dar chestia asta s-a transformat într-o adevărată "goană după gălușcă" ... frenezie nene, nu glumă ... măcar există vreun rezultat semnificativ?
|
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
j3wiss |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 4 June 07 ![]() |
Salutare
Nu am gasit unde sa pozstez ce problema are (sau nu) loganul meu vziavi de AC, dupa 4-5 ore de mers non-stop destul de solicitaNT ![]() ![]() |
--------------------
dacia logan
laureat 1.4 mpi
2006-11
|
|
prody |
![]()
|
Prestige are tot acelasi tip de compresor?
|
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
QUOTE(prody @ 31 May 2007, 18:27) Pai cand vede compresorul galusca, brusc devine mai linistit, e un fel de suflet pereche al lui, ii aducea pacea interioara, ca prea e chinuit saracutul acolo jos, toata ziua cu mizeria in bot. Scuze da' nu ma pot abtine: ![]() ![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
l@u |
![]()
|
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
GLC |
![]()
|
![]() Membru cu mici probleme Group: Members Posts: 55 Joined: 17 April 07 From: Pitesti-Arges ![]() |
Salutare fratilor,
Acum o luna si ceva in urma am scris pe acest topic(parca) ca am fost in service pentru zgomot la AC, mi-au completat cele de trebuinta si apoi totul a fost mult mai bine(mai putin zgomot si aer mai rece). Toate bune si frumoase dar ieri facand un drum pe la Bucuresti si mergand cam 3-4 ore prin Buc.bara la bara si pe o caldura mortala , drujba a inceput din nou sa " toarca" .Si facea frate ...de s-au speriat si ceilalti prieteni de erau cu mine in masina., bineinteles ca am fost luat si la misto!!!!!---ca m-am inoit cu o drujba ... Ramane deci sa ma prezint din nou la cei de la service sa vedem ce explicatie mai au acum.Va tin la curent |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / Laureate 1,4 MPI
- AG-XX-GLC
|
|
doctorasul |
![]()
|
Membru imbatranit Group: Validating DaciaClub Posts: 1.603 Joined: 13 November 06 From: Pitesti ![]() |
Pentru a intelege mai bine compresorul.
6 Jun 2007, 10:53: Principiul condensarii. This post has been edited by doctorasul: 6 Jun 2007, 09:53 |
--------------------
Dacia
Dacia
92
- ot
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Deci am avut dreptate cu sonda din evaporator pana la urma.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
l@u |
![]()
|
Izolat conducta Ac si montat colectie .Impresii:parca putin mai rece aerul la aeratoare...sau poate nu !
![]() Attached thumbnail(s) 07062007_002_.jpg ( Size: 167.05k ) Number of downloads: 599 |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
l@u
Care dracu ti-a rupt liniarul de masori in halu asta? Pai tu unde ai pus colectia aia ? Acolo e la treis(h)pe cm? Daca tu crezi ca aia is 13 cm, atunci nu m-ar mira sa te lauzi intr-o zi ca o ai mai mare ca un negru ![]() This post has been edited by driverx: 8 Jun 2007, 15:32 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
l@u |
![]()
|
![]() ![]() This post has been edited by l@u: 8 Jun 2007, 15:52 Attached thumbnail(s) DSC00001.JPG ( Size: 355.11k ) Number of downloads: 450 |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
driverx |
![]()
|
...fata de?
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
prody |
![]()
|
Fata de perpendiculara pe care o face umbra tijei care sprijina capota atunci cand apune soarele, cu masina in dreptul paralelei de 45 si cu fata spre sud-vest.
This post has been edited by prody: 8 Jun 2007, 18:08 |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
l@u |
![]()
|
Exact!
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 13:05 |