DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages « < 10 11 12 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Au demisionat "PSD-ii" din Guvern.

tribunul
post 10 Oct 2009, 15:02
Post #331

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

Group: Members
From: Micul Paris

De la Boc am auzit cifrele aste, grosul il fac pensiile speciale.
Am inteles ca in top sta un judecator cu o pensie 33.000 lei, adica aproximativ 8.000 euro pe luna, e posibil ca cifrele sa fie reale.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DragosP
post 10 Oct 2009, 15:05
Post #332

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Și totuși, nu încerci să faci niște socoteli?
Acu', dacă a spus-o Boc, am așa o mare îndoială că e adevărat, mamă-mamă!

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
tribunul
post 10 Oct 2009, 15:19
Post #333

Uite aici declaratia lui Boc.
http://www.money.ro/intern-1/boc-reducerea...euro-pe-an.html

Potrivit primului-ministru, în momentul de față există 473 de parlamentari care beneficiază de pensie de serviciu.

"După datele pe care le am, de la bugetul de stat este finanțată diferența dintre pensia de seviciu și cea care i s-ar cuveni pe baza contribuției și, în medie, la fiecare parlamentar punem cam 14 milioane de lei ca să-i dăm pensie. În fiecare lună, în plus față de cât a contribuit", a explicat Emil Boc.

Mai mult, spune primul-ministru, "la personalul aeronautic, punem 74 de milioane de la bugetul de stat, bani pentru a putea asigura plata pensiilor respective. La magistrați punem 58 de milioane, la funcționarii publici-parlamentari 609 lei în fiecare lună, la personalul diplomatic 12 milioane de lei".

Si ca sa vezi CA CAm are dreptate, uite aici, si cum ziceai tu cifre nu vorbe
"Doar cei aproximativ 140.000 de pensionari de la serviciile secrete, Interne si Aparare costa statul aproximativ 1 mld. euro pe an. "
Uite si sursa.
http://www.zf.ro/eveniment/ofiterii-din-ar...entati-4969731/

Doar pt. legea asta, eu il respect pe Boc.

This post has been edited by tribunul: 10 Oct 2009, 15:29

--------------------
+
DragosP
post 10 Oct 2009, 15:28
Post #334

Nu zic nimic...nou

Mă, așa o fi, da' cam ca la nenea Iancu: două la primărie, două la prefectură, unu la școala de băieți...

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
tribunul
post 10 Oct 2009, 15:33
Post #335

Am bagat asta mai tarziu, ce zici acum dupa ce valoare au pensiile actuale, e posibil ca reducerea spusa de Boc sa fie reala.
Pensiile celor 140.000 sunt pensii speciale.

"Doar cei aproximativ 140.000 de pensionari de la serviciile secrete, Interne si Aparare costa statul aproximativ 1 mld. euro pe an."
http://www.zf.ro/eveniment/ofiterii-din-ar...entati-4969731/

This post has been edited by tribunul: 10 Oct 2009, 15:38

Attached thumbnail(s)
pensii.JPG ( Size: 93.19k ) Number of downloads: 245

--------------------
+
radian
post 10 Oct 2009, 15:42
Post #336

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Boc de la inceputul mandatului sau se razboieste cu bugetarii. Asta-i una. Mai sunt bugetarii de lux, asta-i deja alta poveste, si mai sunt acele pensii speciale care deja-i a treia poveste. Ultimile doua categorii fara discutii, trebuiesc cumva rezolvate fiindca sunt niste salarii de lux si pensii de lux care depasesc orice limita de bun simt. Insa maniera politicianista in care Boc abordeaza problema ma indoiesc ca o sa genereze vreo solutie viabila.

Nu uita ca orice salariu, si oprice pensie, indiferent de cat de aberant de mare ar fi, este data in temeiul unui act legislativ. Cu un proiect de lege facut contracronometru, si pe care evita sa-l supuna debaterii publice prin procedura asumarii raspunedrii guvernului, chiar crezi ca rezolva problema? Cel mult obtine o lege "imatura" care va oferi suficiente motive sa fie contestata de cei care risca sa-si piarda privilegiile. In final, o sa apara Boc senin la TV si o sa spuna ca el a vrut, a fost bienintentionat, dar... sistemul ticalosit nu si nu...

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
tribunul
post 10 Oct 2009, 15:51
Post #337

As putea sa zic ca pesedeii s-au chinuit ca sa le dea asemenea privilegii iar Basescu se le ia.

--------------------
+
radian
post 10 Oct 2009, 16:25
Post #338

Pesedeii au demarat procedura legilor si pensiilor speciale, iar peneleii au scapat de sub orice control toata sandramaua. Pedeleii acum fac spume la gura, dar, tare imi este teama ca sunt complet inofensivi...

Nu am pregatire juridica, dar tare am eu asa o banuiala ca orice lege ar veni de acum incolo, nu va avea efecte retroactive ci ii va viza cel mult pe cei care vor iesi la pensie de aici incolo. Si tare imi vine sa cred, ca cei care in prezent beneficiaza de "pensiile nesimtite" cu ele vore ramane si de aici incolo...

--------------------
+
Marius97fer
post 10 Oct 2009, 19:08
Post #339

Membru cu IQ :)

pesedeu se fereste pentru ca multe cadre "vechi" au un loc cald in cadrul partidului, e normal sa se apere unii pe altii...

dupa ce ia gratiat si le-a sters pedepsele ce ar fi trebuit sa le primeasca pentru crimele de la revolutie, tatuca iliescu le mai si mentine o viata linistita si lipsita de griji.

--------------------
Opel / Rover Astra / 25 2000 / 2001 hecibec
nu sunt inteligent
+
Serje
post 10 Oct 2009, 20:11
Post #340

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Is 140.000 cu pensii speciale, dar ... din astea cate is nesimtit de mari, is macar 5%?
Ca spun de 140.000, in loc sa spuna cati din astia au alea nesimtit de mari, ca nu ar mai da asa bine...

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
ady77
post 11 Oct 2009, 00:37
Post #341

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(tribunul @ 10 Oct 2009, 16:51)
As putea sa zic ca pesedeii s-au chinuit ca sa le dea asemenea privilegii iar Basescu se le ia.
*

QUOTE(Marius97fer @ 10 Oct 2009, 20:08)
pesedeu se fereste pentru ca multe cadre "vechi" au un loc cald in cadrul partidului, e normal sa se apere unii pe altii...

dupa ce ia gratiat si le-a sters pedepsele ce ar fi trebuit sa le primeasca pentru crimele de la revolutie, tatuca iliescu le mai si mentine o viata linistita si lipsita de griji.
*

Sa va fac un rezumat la amandoi, poate nu intelegeti ce se intampla acum:

1. La sfarsitul lui 2008 se face un guvern PD-L - PSD, la propunerea betivului-sef.
2. In septembrie 2009 PSD este fortat sa iasa de la guvernare, astfel ramanand un guvern minoritar PD-L.
3. Guvernul decide introducerea legii pensiilor prin asumare.
4. Guvernul santajeaza opozitia prin gargara cu pensiile parlamentarilor si pensiile nesimtite. Nu mai conteaza ca un partid nu e de acord, de exemplu, cu raportarea pensiei la inflatie in loc de salariu mediu, daca bagi motiune de cenzura esti impotriva scaderii pensiilor parlamentarilor si a pensiilor nesimtite.

PS Eu oricum ii votez pe toti, ca-s toti o apa si un pamant,

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
tribunul
post 11 Oct 2009, 06:25
Post #342

Tovarasul profesor....
Daca pt. tine 500-800 milioane de euro, cat reprezinta economia la buget daca sunt reglementeate pensiile speciale, sunt gargara? nu intelegi ca pensiile parlamentarilor reprezinta o mica parte din totalul pensiior speciale.

Ce-mi place asta...este fortat sa iasa de la guvernare, of da ce naivi ne crezi, pai ala de la interne da arhiva pe mana lui Vanghelie (iar asta pe cat de proste este se mai si lauda ca citeste din ea) si tu vrei sa-l mai tina in functie.

Daca pesedeii doreau asa de mult stabilitatea tarii, de ce nu au propus alt ministru de la ei, sau de ce nu au vrut un ministru neutru, cum le-a sugerat Basescu.

Saracii pesedisti...au fost fortati? De prostia lui Vanghelie, pana si Mitrea a recunoscut public asta.

Purtatorul de cuvant al sri-ului, de pe vremea mineriadei, a recunoscut public (nu a dat si nume) ca minerii au fost condusi prin Bucuresti de fosti ofiteri de securitate, care devenisera ofiteri sri.

Asa cum sistemul asta idiot baga la puscarie batrini de peste 80 ani pt. niste fapte minore, asa ar putea si tovarasul iliescu sa presteze pt. munca depusa la mineriada.

11 Oct 2009, 07:48:
QUOTE(Serje @ 10 Oct 2009, 21:11)
Is 140.000 cu pensii speciale, dar ... din astea cate is nesimtit de mari, is macar 5%?
Ca spun de 140.000, in loc sa spuna cati din astia au alea nesimtit de mari, ca nu ar mai da asa bine...
*

Ei spun, dar vezi ca nu discuta nimeni pe treaba asta.

Din aproximativ 200.000 de pensii speciale, aproximativ 10.000 sunt mai mari de 10.000 lei.

11 Oct 2009, 07:55:
QUOTE(radian @ 10 Oct 2009, 17:25)
Nu am pregatire juridica, dar tare am eu asa o banuiala ca orice lege ar veni de acum incolo, nu va avea efecte retroactive ci ii va viza cel mult pe cei care vor iesi la pensie de aici incolo. Si tare imi vine sa cred, ca cei care in prezent beneficiaza de "pensiile nesimtite" cu ele vore ramane si de aici incolo...
*

Nu va avea efecte retroactive, dar se pare ca nu vor ramane cu ele si in 2010...

"Intrebat daca nu este ilegal sa schimbi un drept castigat, Mihail Seitan a explicat ca dreptul castigat este de fapt dreptul la pensie, pe care nimeni nu il poate lua, insa cuantumul pensiei inseamna altceva.

Ministrul interimar al muncii, Gheorghe Pogea, a declarat ca legea unica a pensiilor ar avea efect pozitiv privind reducerea cheltuielilor cu 3,7 mld. lei in 2010 si peste 23 mld. lei in 2020"

Mihai Seitan este secretar de stat in Ministerul Muncii

This post has been edited by tribunul: 11 Oct 2009, 06:55

--------------------
+
radian
post 11 Oct 2009, 06:58
Post #343

QUOTE(tribunul @ 11 Oct 2009, 06:25)
Tovarasul profesor....
Daca pt. tine 500-800 milioane de euro, cat reprezinta economia la buget daca sunt reglementeate pensiile speciale, sunt gargara? ...
*

Da bre este gargara, si inca una ieftina de tot. "Pensiiile nesmitite" tot nesimtite or sa ramana si de aici incolo, chiar daca faci si matanii.

Sau, legea asta a pensiilor o sa fie si ea una mai speciala si o sa se aplice retroactiv? O sa anuyleze actele normative in baza carora s-au calculat anii trecuti pensiile? Eu nu cred, dar m-as bucura sa ai argumente sa ma contrazici.

Nu uita ca beneficiarii acestor pensii sunt oameni care au lucrat in justitie. Sunt experti in a vana vicii de procedura.

Boc face un teatru ieftin cum l-a descris Ady77 mai sus.

Daca chiar vroia sa faca ceva serios in aceasta chetiune, poate sa ia la puricat actele normative care au stat la baza calcularii pensiilor, si, poate gaseau vreun motiv sa la anuleze. Da, atunci s-ar fi castigat ceva banuti la bugetr, dar cine sa-si asume riscul de a-i supara pe toti dinozaurii aia?

P.S. In timp ce scriam mesajul, l-ai editat pe al tau si l-ai mai completat. In sfarsit, asta e.

This post has been edited by radian: 11 Oct 2009, 07:01

--------------------
+
tribunul
post 11 Oct 2009, 07:22
Post #344

Sa zicem ca-i gargara....ia in calcul si ipoteza asta.

Vine pesedeul la guvernare, salariile nesimtite ale bugetarilor vor creste, nr. bugetarilor cu salarii nesimtite va creste, de aici rezulta ca nr. pensiilor speciale va creste si el....suna sinistru.

"Anul acesta, de exemplu, luam 1,5 miliarde euro de la bugetul de stat si ii trecem la bugetul de pensii ca sa putem sa platim pensiile, iar aceasta suma va creste in continuare in anii urmatori daca nu se realizeaza o reforma a sistemului de pensii. Adica sa putem plati pensiile romanilor din ceea ce se aduna la pensii. Deci este obligatoriu sa putem face acest lucru", a afirmat Boc.

El a adaugat ca "instituirea principiului cotributivitatii este, de fapt, cheia acestei legi".

"Fiecare contribuie la sistemul de pensii si primeste o pensie mai mare sau mai mica, in functie de contributia pe care a adus-o la bugetul de pensii. Am eliminat salariile bugetarilor de lux si am rezolvat problema bugetarilor de lux, pe de o parte, atunci cand am desfiintat salariile de 30.000 euro ale sefilor de agentii, iar odata cu legea salarizarii unitare am pus capat acestei practici a bugetarilor de lux, stabilind o ierarhie de la 1 la 12", a mai spus Boc.

--------------------
+
Marius97fer
post 11 Oct 2009, 07:34
Post #345

Membru cu IQ :)

e bine cand mai gandeste cineva sa si masuri bune dar nepopulare.

parerea mea.

--------------------
Opel / Rover Astra / 25 2000 / 2001 hecibec
nu sunt inteligent
+
radian
post 11 Oct 2009, 09:21
Post #346

QUOTE(tribunul @ 11 Oct 2009, 07:22)
... Vine pesedeul la guvernare...
*

Ei, pana acolo mai este cale lunga...

In ideea ca motiunea de cenzura trece la vot, si pica guvernul, pe Basescu nu-l impiedica nimeni sa-l insarcineze tot pe Boc sa formeze noul guvern. Daca nu ma insel ar avea la dispoztiei vreo 60 de zile. Adica tocmai bine sa se afle rezultatele alegerilor prezidentiale.

De aici incolo, daca Basescu castiga un nou mandat cu un scor bun si se simte cu sacii in caruta, vor avea grija sa propuna un guvern care sa nu intruneasca votul parlamentului. Parca dupa doua incercari nereusite de formare a guvenrului se declanseaza procedura de alegeri parlamentare anticipate.

Daca Basescu nu-i sigur ca alegerile anticipate ar aduce suficient de multe voturi PDLului, atunci or gasi ei o solutie sa formeze un guvern, fie minoritar, fie cu PNL.

Masuri bune dar nepopulare... Domnu', nu zice nimeni ca nu ar trebui luate acele masuri, problema e cum a decis Boc sa le puna in practica. Fortand o lege imatura, care va fi cotestata, si va avea o finalitate nula, si, mai ales folosindu-se de acea masura buna dar nepopulara pentru a face politicianism specific dambovitean cu poalele in cap...

This post has been edited by radian: 11 Oct 2009, 09:28

--------------------
+
ady77
post 11 Oct 2009, 09:28
Post #347

راحتزیل یو

QUOTE(tribunul @ 11 Oct 2009, 08:22)
Sa zicem ca-i gargara....ia in calcul si ipoteza asta.

Vine pesedeul la guvernare, salariile nesimtite ale bugetarilor vor creste, nr. bugetarilor cu salarii nesimtite va creste, de aici rezulta ca nr. pensiilor speciale va creste si el....suna sinistru.

*

Numarul bugetarilor a crescut foarte mult in perioada 2004-2008, ghici cine a fost la putere 2 ani in perioada respectiva?

QUOTE(Marius97fer @ 11 Oct 2009, 08:34)
e bine cand mai gandeste cineva sa si masuri bune dar nepopulare.

parerea mea.
*

Eu nu am spus daca masura e buna sau nu, probabil e buna. Eu contest modul cum au pus problema asumarii, parlamentului: Indiferent ce nu le place la legea respectiva sau pur si simplu daca vor sa dea jos guvernul, PNL si PSD sunt acuzati dinainte ca vor sa mentina privilegiile.

--------------------
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
radian
post 11 Oct 2009, 09:45
Post #348

Se marseaza mult pe cresterea numarului bugetarilor. Mi-as permite sa fac o precizare, interpretarea mecanica a cifrelor nu ajuta cu nimic.

Nu a crescut numarul functionarilor din primarii, nici al cadrelor didactice din sistemul educational public si nici al cadrelor medicale din sistemul sanitar de stat. Sau cel putin cresterea numarului de bugetari din aceste sectoare a fost nesemnificativ.

In schimb, a fost infiintata Politia comunitara, care a fost arondata primariilor. A fost instituit Venitull Minim Garantat. Toti inadaptatii social, sau care dintr-un motiv sau altul nu reusesc sa-si gaseasca un loc de munca au dreptul prin lege la VMG. Probabil, cei care lucrati prin birouri elegante din zona centrala habar nu aveti cati prapaditi din astia avem in tara. Ei, astia toti, sunt angajati cate sase luni pe an la Primarie, pentru lucrari comunitare (platiti cu salariul minim pe economie). Binenteles schema de personal a bugetarilor creste exponential...

Persoanele cu handicap sever au dreptul prin lege la un insotitor, platit cu salariul minim pe economie. Ei, aceste persoane se numesc Asistenti personali si, evident, incarca schema de personal a primariilor.

Is curios, cum a gandit Boc, masura nepopulara dar necesara de a dminua cu 10% unmarul bugetarilor din categoria VMGistilor si a Asistentilor personali. O sa decida Boc la fiecare 10 handicapati, care sunt cei 9 care merita asistenta. La prapaditii aia de-s muritori de foame, o sa decida Boc la fiecare 10 familii de oameni care traiesc la limita de supravietuire, care este familia care nu merita sa mai traiasca?

Mai sunt si alte institutii pe care am fost obligati sa le infiintam in baza protoclului de aderare la UE, si cele mai multe dintre ele au fost bagate pe gat primariilor.

Tot invatamantul preuniversitar figureaza pe schema de plata a primariilor, si o mare parte din spitale. Salariile si restul cheltuielilor acestor institutii publice se deruleaza prin conturile primariilor. Si tare am o banuiala, ca atunci cand se doreste sensibilizarea cetatenilor impotriva bugetarilor, ca, numarul cadrelor didactice si celor medicale sunt contabilizate de doua ori, odata prin insumarea persoanelor angajate in respectivele institutii si a doua oara insumand numarul celor aflati pe statele de plata ale primariilor...

This post has been edited by radian: 11 Oct 2009, 09:54

--------------------
+
Mirciulik
post 11 Oct 2009, 09:56
Post #349

Membru autentic

From: Galati

Recunosc ca nu am citit tot topicul insa intreb si eu ca un necunoscator.

De ce se pune atat accent pe legea pensiilor din moment ce in 6-8 ani vor exista doar pensii private? (Controlate de stat, dar private. Eu stiu ca in momentul de fata cotizez 2,5% la privat si restul la stat, dar creste cu 0,5% pe an catre privat.).

Sa inteleg ca toti bugetarii beneficiaza de alte reguli?

--------------------
Dacia 1310 Break 1997
+
vijelie
post 11 Oct 2009, 10:00
Post #350

membru violet

From: Bucuresti

@radian
Conform INS, salariul mediu in domeniul bugetar (inclusiv prime, sporuri) pe anul 2008 a fost cu 80% mai mare decat salariul mediu pe economie.
Da, stiu, in domeniul privat e multa evaziune si cel mai probabil veniturile reale sunt altele, dar nu cumva combaterea acestei evaziuni e tocmai treaba acelor bugetari care se plang de salarii?
Sau INS (tot de la buget) abereaza si e incompetent.

This post has been edited by vijelie: 11 Oct 2009, 10:01

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
radian
post 11 Oct 2009, 13:25
Post #351

Inseamna ca am fost un mare fraier ca in august 2008 mi-am bagat p... in ea demnitate de functionar public si m-am intors in mediul privat...

Exista o grila de salarizare a functionarilor publici stabilita prin hotarare de guvern. Respectiva grila, pentru functionarii publici cu studii superioare de lunga durata prevede 9 trepte de salarizare + a 10-a pentru debutanti. Eu, avand aproape 20 de ani de activitate profesionala, in momentul in care am plecat din ssitemul public aveam un salariu de incadrare de cca. 900 lei. Salariul net (incadrare + sporuri - taxe si impozite) era de cca. 1050 lei. In schema de salarizare, eram pe treapta a 4-a din cele 9. Adica, fiind in jumatatea superioara a grilei de salarizare, aveam salariul (de incadrare) mai mic decat cel impus prin lege companiiloor private pentru angajatii cu studii superioare.

Un functionar public debutant isi incepe activitatea cu un salariu mai mare, cel mult cu echivalentul unui pachet de tigari, fata de salariul minim pe economie. Intradevar, exista acele sporuri, multe din ele se incadreaza fara discutie la "nesimtite", dar cu toate aceste sporuri, poti numara pe degete functionarii din administratia publica locala care depasesc un venit brut de 3000 lei. Cati, oare, din cei din mediul privat, care se vaita ca ei tin in spate bugetarii, incaseaza salarii de 3000 de lei sau mai mari, si platesc impozite pentru salariul minim pe economie?

De salariile profesorilor si ale medicilor, se cunosc destule detalii, acestia macar au niste lideri de sindicat care stiu sa-si apere cauza. Ca fapt divers, de curand discutam cu un amic, actor (profesionist...), dupa vreo 3, 4 ani de activitate are un salariu net de 680 lei. Chiar imi povestea, spre deosebire de colegii lui, el este un caz fericit, parintii lui sunt niste buticari de suuces...

Nu stiu cum au calculat cei de la INS acel salariu bugetar mai mare cu 80% decat salariul din mediul privat, dar eu nu cred ca sunt reale cifrele. Din toata masa de bugetari cu studii superioare, cei mai multi privesc cu invidie la salariul minim impus prin lege pentru absolventii de studii superioare din mediul privat. Chiar ar fi o discutie interesanta, cred eu, tupeul statului de a impune companiilor private un salariu minim pentru cei cu studii in conditiile in carte el, statul, nu-i in stare sa-si plateasca proprii angajati macar la fel.

Exemplele cu directori cu salarii de multe mii de euro, cu secretare cu salarii de peste 10.000 lei si soferi cu salarii de peste 4000 lei, se intalnesc doar prin agentiile alea guvernamentale, care au cate 10, 15 angajati, si despre care nu prea stie nimeni ce rol au si ce ar avea de facut, si care, or sa supravietuiasca reformei Boc...

This post has been edited by radian: 11 Oct 2009, 13:27

--------------------
+
tribunul
post 11 Oct 2009, 15:01
Post #352

Este ca nici tie nu-ti vine sa crezi ca sunt asa de multi.

--------------------
+
DragosP
post 11 Oct 2009, 16:30
Post #353

Nu zic nimic...nou

QUOTE(radian @ 11 Oct 2009, 14:25)
...Chiar ar fi o discutie interesanta, cred eu, tupeul statului de a impune companiilor private un salariu minim pentru cei cu studii in conditiile in carte el, statul, nu-i in stare sa-si plateasca proprii angajati macar la fel.

Conașule... Aici sunt câteva probleme pe care eu n-am reușit să le înțeleg citind "Contractul colectiv de muncă la nivel național", că la ăla cred că faci referire.
1. N-am văzut unde se face distincția privat/bugetar și ca urmare n-am înțeles never-ever de ce ar trebui să respect neapărat acea grilă, cel puțin în cazul meu, care-s și angajator și angajat;
2. De ce acea hârtie nenorocită are efect de lege...
3. De ce mă reprezintă pe mine, care nu-s afiliat niunei mișcări patronale/sindicale/browniene/național-șovine...

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
radian
post 11 Oct 2009, 16:37
Post #354

1. Contractul colectiv de munca pe economia nationala NU se aplica bugetarilor. Exista un alt act normativ care reglementeaza clar ca salariile bugetarilor nu se stabilesc prin negociere ci prin hotarare de guvern. Deci, in CCM nu se face distinctie privat / bugetar fiindca se refera implicit doar la mediul privat. Primul salariu minim pentru cei cu studii superioare tin minte, a fost de 880 lei, pe atunci eu aveam salariul putin sub 600 de lei, si chiar ma bucuram ca ma paste o majorare substantiala de salariu... biggrin.gif

2. Banuiesc, fiindca a fost negociat intre patronat, sindicate si guvern, si se presupune ca reprezinta punctul de vedere comun al tuturor partilor implicate... biggrin.gif

3. Independentule... biggrin.gif Chiar daca nu te simti repzentat de patronat sau de sindicate, cel putin teoretic esti reprezentat de Guvern, fiindca Guvernul reprezinta interesul tutoror romanilor. Nu? biggrin.gif

This post has been edited by radian: 11 Oct 2009, 16:42

--------------------
+
ady77
post 11 Oct 2009, 18:52
Post #355

راحتزیل یو

Nu tongue.gif

--------------------

ecnedifnocfollufsisoM
+
diaconuliviu
post 12 Oct 2009, 13:02
Post #356

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(tribunul @ 11 Oct 2009, 06:25)
[...]
"Intrebat daca nu este ilegal sa schimbi un drept castigat, Mihail Seitan a explicat ca dreptul castigat este de fapt dreptul la pensie, pe care nimeni nu il poate lua, insa cuantumul pensiei inseamna altceva.
[...]

In cazul asta de ce nu aplica acelasi criteriu si la salariile alea "nesimtit de mari"?

Asa incit sa scada la nivelul propus prin Legea unica de salarizare?

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
DragosP
post 12 Oct 2009, 14:45
Post #357

Nu zic nimic...nou

Păi pentru că ăia mai au ceva influență pe ici pe colo, pe când pensionarii o au mai mică si mai bleagă...
Oricum e praf în ochi...

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
radian
post 12 Oct 2009, 14:50
Post #358

Bagi tu mana in foc ca, colegii de generatie ai lui Iliescu, pensionati din justitie, politie sau SRI chiar au devenit inofensivi? Pe aia doar "factorul biologic" ii neutralizeaza... 243.gif

--------------------
+
12 Pages « < 10 11 12
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 01:09
Forum Renault