Lectia de franceza, Laguna 2.0t, 2006
![]() ![]() |
Lectia de franceza, Laguna 2.0t, 2006
Madriann |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|||
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Dior, Ovidius: multumesc!
Modus: nu e GT, dar are 125 kW in talon. Madriann: cu o poza nu se face primavara. Ar trebui sa vezi cadranele live si poate ti-ai schimba opinia. Dupa parerea mea, acestea arata bine ziua si foarte bine noaptea. Oricum, sunt mult mai ofertante decat cele de Laguna 2.1 , care seamana foarte mult cu cele de Golf 4. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(cdadan @ 12 Oct 2009, 19:26) Ar trebui sa vezi cadranele live si poate ti-ai schimba opinia. Colegii care au venit la intalnirea de miercuri pot (probabil) sa confirme acest lucru. Intre timp am mai facut cateva chestii marunte, dar utile. Am comandat la reprezentanta cele doua capacele (de incuietoare si de janta), capacelul de incuietoare era pe stoc iar cel de janta va veni saptamana viitoare. Am mers la o echilibrare a rotilor, deoarece la o anumita viteza simteam in volan un usor stanga-dreapta. Partea buna e ca nici o janta nu e indoita, iar problema venea de la un dezechilibru de 50 grame pe o roata din fata. Acum merge perfect. Chestie negativa: desi am mers la o vulcanizare buna (Adax) cu tarife destul de mari (am lasat 80 lei pentru echilibrare), "meseriasul" de acolo nu a lucrat cu foarte multa atentie si mi-a zgariat jantele. Sper sa fie doar zgarieturi superficiale, ma conving dupa urmatoarea spalare. Am mai facut niste km iar masina imi place tot mai mult. Pe drumuri obscure (Iernut-Tarnaveni-Medias si retur) m-am convins de confortul suspensiilor. Cu un pic de muzica pentru a nu auzi plasticele care trosnesc, e evident ca masina scutura foarte putin. Incep sa prind incredere si in tinuta de drum. Raman la puncte negative directia "ca apa plata" si zgomotele plasticelor din interior. Motorul? Senzational! Cuplul nu e doar pe hartie, ci foarte prezent chiar si la turatii mici. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
Era o poza mai sus cu o vatianta care era exact GT de 205cp,avea jante pe 17" Drenalic,in Ro nu s-a importat.
Varianta asta pe care o avem de cheama LuxDynamique pentru ca in plus de varianta Dynamique a venit standard cu piele,xenon,scaune elctrice,,,adica tot in afara de trapa si navigatie. Pe laguna 2 faza 1 acest motor,comercializat doar in vest avea 120kW adica exact 163cp. Iar motorul nu dezvolta 270Nm ci doar 260Nm iar curba de culpu maxim este alta decit e in reviste,virful nu e la 3250rpm,am si o poza in acest sens,am pus-o pe dyno,e un platou de la 2500 pina la 4500,nu e un virf. Poza este in postul #252 de aici: http://www.reno.ro/Laguna-2-0-T-page-9-t61128-s240.html This post has been edited by audiofilu': 5 Nov 2009, 12:39 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cdadan |
![]()
|
Am gasit si eu la un moment dat varianta de echipare, notata pe o carticica venita cu masina. Asa e cum spui tu. La mine lipseste doar navi, deoarece am trapa electrica.
![]() Lasa ca e mai bun platoul de cuplu decat varfurile. Puterea si cuplul variaza usor de la un motor la altul, asa ca luam etalon valorile declarate. Apropo, imi recomanda cineva unde sa merg in Cluj pentru o scanare? Reprezentanta ar fi de evitat, pe cat posibil. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
cdadan |
![]()
|
In urma cu doua saptamani am inlocuit bujiile, deoarece pe masina erau cele de fabrica si uneori se observa acest lucru.
Update pentru consumul urban: 12.5, pe vre-o 150 de km. S-a schimbat un pic si stilul de condus, unde am loc nu ma prea abtin sa-i dau cate un sprint. Mama cum trage ![]() Planuri de viitor: un set de covorase ![]() Un lucru destul de stupid, observ ca la toate reviziile s-a pus ELF 10W40. Cred ca merita un ulei sintetic, insa nu stiu ce sa fac. Ultima revizie s-a bifat cu putin timp inainte de achizitie, iar pe BC apare ca mai am 7 mii si ceva de km pana la schimb. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Mobil 1 0W-40
![]() ![]() Serios acum, un motor turbo e pacat sa-l tii cu Competition St 10W-40, semi-sintetic mediocru. |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(dr_mKe @ 22 Nov 2009, 17:49) Mobil 1 0W-40 Pai cu "superuleiul" Motul ce s-a intamplat?![]() ![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Superuleiul Motul 300V Chrono nu-i facut pentru motoare frecate in oras, scrie destul de clar prin fisa tehnica cat de mult ii place sa fie diluat cu benzen cand motorul este rece, sau cat de mult ii place condensul. Spre deosebire de acum 10.000 km masina circula destul de des in oras pe distante scurte. Pretul este tot pe-acolo si la Mobil 1
![]() ![]() Si asta-i tot un superulei, adaptat utilizarii cotidiene. Sunt cele mai bune uleiuri folosite de mine, cel putin pana acum. Candva poate o sa pun mana si pe Ipone sau Selenia, macar un schimb, de curiozitate ![]() This post has been edited by dr_mKe: 22 Nov 2009, 18:09 |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
cdadan |
![]()
|
Asta e, bijuteria de 10w40 a fost pusa de fiecare data, in reprezentanta. Probabil baietii tin cont si de faptul ca reviziile pentru acest motor se fac la 10 mii de km, asa ca nu ajunge sa se uzeze prea tare.
As face maine un schimb de ulei, insa ma opresc doua lucruri: cel actual are sub 3 mii de km, iar daca in carte sunt stampile pentru toate reviziile, poate nu e bine sa stric traditia. Nu stii niciodata cand te ajuta acest detaliu (la revanzare). Ce sa zic, saptamana trecuta am verificat pentru prima data nivelul uleiului si e peste maxim cu ceva. Probabil baietii au pus sa fie, daca tot trebuie taxat macar sa nu "fure la cantar". Ar mai fi o curiozitate: daca merg la revizie in reprezentanta, cu uleiul meu, altceva decat Elf, tusesc astia? Pana la urma nici Elf excellium 5w40 nu cred ca e un ulei slab. LE: azi am mai dat cateva ture de oras (vre-o 30-35 km), cu nevasta in dreapta, mers lejer, iar media urbana a scazut la 12.2. This post has been edited by cdadan: 22 Nov 2009, 19:33 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Tusesc si respira daca le dai voie. Cine te impiedica sa schimbi uleiul intre revizii la un atelier privat ?
Elf Competition ST 10W-40 puneam in TeZeWeu. Uleiurile Elf sunt bune dar nu varf de lance ![]() Depinde cat de rau o calci ![]() ![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
cdadan |
![]()
|
Ieri am incaltat gumele de iarna. Initial am crezut ca voi evita aceasta investitie, ca va fi o iarna usoara si oricum nu parcurg multi km. Insa in ultima saptamana am strans destul din fund, pe zapezi. Am avut parte si de sfaturi "parintesti" de la unii colegi de forum.
![]() Am ales GoodYear UltraGrip 7+, anvelope cotate foarte bine in teste. Am facut o mica concesie de la 205/60 si am luat 205/55 R16 91H. Imi place cum se aseaza pe 55 si nu am sesizat diferente la confort. Pe ultimii 650 km, din care aprox. 150 extraurban (in care includem o plimbare pe A3) comp. inregistreaza o medie de 11.8. Nu e putin, insa pare ... acceptabil. Apropo de gume, le-am luat de pe www.tireshop.ro la recomandarea unui amic. Recomand si eu mai departe aceasta sursa, sunt seriosi, au stocuri, iar preturile sunt foarte bune, mai ales pentru modelele scoase in promo. This post has been edited by cdadan: 23 Dec 2009, 13:29 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(cdadan @ 23 Dec 2009, 12:44) Am ales GoodYear UltraGrip 7+, anvelope cotate foarte bine in teste. Esti multumit de ele? |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Consum este ok raportata la masa masinii si la nivelul performantelor.
In prima faza-mi amintesc ca nu credeai chiar tot ce-ti spuneam eu de Laguna 2.0T ![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Grecule, mergi nene cu "de vara" cum ai mers si pana acu'.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
eu am vrut doar sa resuscitez topicu
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Era mai usor: Dane, ce mai faci nene?
![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
cdadan |
![]()
|
Sunt bine, multumesc. Agregatu' se incapataneaza sa functioneze in continuare. Nu e de mirare ca nu se strica, intr-un an si un pic am bifat doar 10 mii de km. I-am puscat o revizie plictisitoare si un upgrade la muzica (sub in incinta custom + amplif). Detalii si toata tigania cu ce sa-i fac, ce sa-i pun? am imprastiat prin sectiunea reno. A iesit foarte bine, lautarii canta cu talent.
A, sa nu uit, o chestie notabla: am bricolat pe la plastice si am omorat mare parte din greieri. ![]() Gumele de iarna? Sunt foarte multumit. Isi fac treaba indiferent de suprafata pe care se ruleaza. Le-am luat cu referinte bune (rezultatele pe ADAC si recomandarile unui prieten utilizator, care le-a testat ca lumea in conditii grele). Mi se par mai bune decat Michelin Alpin A3, gume cu care mi-e la indemana sa fac o comparatie directa si obiectiva. Bonus: nu par mai inconfortabile si nici mai galagioase fata de gumele de vara. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
nalodaniel |
![]()
|
![]() a3a oara scriu corect Group: Members Posts: 361 Joined: 24 March 08 From: suceava ![]() |
apdeit?
![]() |
--------------------
dacia
1310
1986
- -- -- ---
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.241 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
cdadan |
![]()
|
Sobolane, merci de aprecieri, ne multumim cu ce avem. Urmele alea de papuci sunt pe prag la orice masina in care blondul care se urca la volan are prostul obicei de a pune piciorul pe prag. Dar sunt asa de neglijabile, incat pe bune, am uitat complet de ele.
Update? Uite de ex. in weekend am dat o plimbare pe dealurile din apropiere. Asta cu ocazia unui chef care s-a lasat la Râșca, de sambata pana duminica. Drumul intre Căpuș si Râșca e asfaltat recent, se merge excelent. La Râșca peisajul e de vis, posibilitatile de cazare ok iar mancarea in sistem pensiune completa ... te fura rau, grija mare la kilograme. Am prins zapada sanatoasa, asa ca plimbarile si saniusul au fost bifate pe lista. P1010690.JPG ( Size: 257.36k ) Number of downloads: 781 P1010711.JPG ( Size: 342.94k ) Number of downloads: 807 La intoarcere, am facut un mic ocol. Beliș-Fântânele: P1010720.JPG ( Size: 278.02k ) Number of downloads: 778 Intersectia cu drumul care duce la Poiana Horea: P1010729.JPG ( Size: 427.1k ) Number of downloads: 757 P1010732.JPG ( Size: 349.68k ) Number of downloads: 751 Drumurile sunt curatate, insa oricum se circula in conditii de iarna: P1010726.JPG ( Size: 372.55k ) Number of downloads: 265 Tarnița: P1010752.JPG ( Size: 331.82k ) Number of downloads: 305 Pentru cei din zona (si nu numai) recomand traseul, nu veti regreta. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.241 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Sau pune-i fix ce zice reno, ELF EXCELLIUM NF 5W-40.
Presupun ca soricel a facut teste amanuntite, fara numar fara numar, ca sa ajunga sa spuna ca elf e de kko. Totodata presupun ca are studii serioase in acest domeniu. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Sau Evolution SXR 5w40.
Decat vreun Castrol contrafacut (am patit asa ceva), mai degraba un Elf de la mama lui. Si la Matiz tot Elf pun (bine, varianta 5w30), cel de cutie a facut minuni. Cat timp am vazut Reno-uri sarite de 300 de mii de km care au mers numai cu el, prefer sa nu ma complic. This post has been edited by Laurentziu83: 23 Feb 2011, 10:44 |
--------------------
.
.
.
|
|
brunner |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 25 January 04 From: ... ![]() |
|
--------------------
M
M
1
|
|
cdadan |
![]()
|
SXR 5w40 am pus. In vara, inainte de revizie, a fost o discutie lunga pe topicul dedicat. Colegul audiofilu' e fan NF. Nu am gasit in magazine, am ajuns sa sun chiar si la importator. Raspunsul a fost simplu: Excellium NF nu se mai fabrica din 2008, a fost inlocuit cu Evolution SXR.
Totusi, am cautat si in Hypermarketuri si am gasit pe raft. Insa am avut inspiratia sa verific data de fabricatie. Unele erau din toamna lui 2008, altele din 2007 (expirate). Am preferat sa merg pe ceva mai "proaspat". Oricum, la urmatoarea revizie, tot pe SXR ajungeam. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
sobolan |
![]()
|
QUOTE(R19/16v @ 23 Feb 2011, 07:57) cam da....am pus in symbol/megane/dacia...elf....nu am fost multumit de el,mai ales in dacie unde puneam 20w50 dar aveam la bord si ceas de presiune ulei.... elf-ul de aici e facut la lubrifin si e fix pipi.... |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Elful pe care trebuie sa-l puna cdadan e facut in franta, imbuteliat la brasov.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 02:58 |