DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

16 Pages « < 6 7 8 9 10 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> SOFERI : Lasati 50cm de la bordura sa trecem, si noi(biciclisti/motociclisti/scuteristi).

bucatzel
post 26 Mar 2010, 19:35
Post #211

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

QUOTE(vis-a-vis @ 26 Mar 2010, 12:27)
Doar n-oi fi prost sa stau la coada dupa conservarii care-si miros basinile, in masina cu orele, in trafic.
*

Eu de-obicei mai iau pe cate cineva cu mine in masina... sa primesc si pareri independente despre tractul meu digestiv icon_mrgreen.gif

Serios acu...
Jur ca vorbesc singur... Eu zic de trafic intreg la minte, gen Arad, sa zicem. Unde, apropo, chiar sunt multi biciclisti. Ei chiar nu castiga nimic daca sunt primii la semafor sau daca stau in spate la 3-5 masini pana se face verde.

Tu, in schimb, tot incerci sa-mi servesti motivele pentru care n-ai face asa ceva in traficul din mareata capitala. Unde da, si un melc poate stabili recorduri la anumite ore.

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vis-a-vis
post 26 Mar 2010, 19:43
Post #212

DaciaClubber

Group: Members
From: Bucuresti

Eu vorbesc de ce stiu si tu la fel. Eu pe aici merg si ma raportez la ce vad...
Nu ma contrez si nu ma contrazic, doar spun ce simt tongue.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
nasty
post 28 Mar 2010, 15:02
Post #213

Membru autentic

QUOTE(bucatzel @ 23 Mar 2010, 17:52)

Ma uit in oglinda din stanga inainte de a deschide usa, nimeni., Incep sa deschid usa. Noroc ca am obiceiul sa deschid usa continuand sa ma uit in oglinda. Pen' ca un destept a venit pana in spatele masinii mele stand in raza de actiune a oglinzii centrale, probabil, dupa care cand in sfarsit a ajuns suficient de aproape de masina mea, s-a deplasat si el spre partea mea stanga si a "rasarit" in oglinda.

*

in Franta, prin lege, nu ai voie sa ai unghi mort la oglinzi. La noi nu se specifica nimic, dar e bine sa ai o oglinda suplimentara de unghi mort.
In legatura cu deschiderea usii masinii, toti recunosc ca e o problema in special pt usile din dreapta, pt usile din stanga, toti le deschid mai cu grija, nu din cauza biciclistilor, ci din cauza altora mai mari si mai tari, care nu respecta depasirea la mai mult de o usa...

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
zodrac
post 29 Mar 2010, 16:40
Post #214

Membru autentic

Mai ales la usile dreapta ale microbuzelor.

--------------------
* * *
Dacia Logan Ambition 1.5 dCi - iunie 2006
+
bucatzel
post 29 Mar 2010, 16:59
Post #215

Membru plictisit

Daca ocoliti prin dreapta un autoturism oprit... no comment. Stiti bine ca nu e tocmai permisa manevra (daca nu e banda marcata pentru biciclete, evident)

@nasty. Citeste mai atent ce-am scris, ca n-am zis ca as avea unghiuri moarte. Doar ca eram stationat deja de putina vreme, asa ca n-am mai aruncat ochii in oglinda centrala (daca ma uitam in ea, il vedeam, probabil), doar in cea laterala. Asta-i partea mea de greseala, recunosc. Dar daca gigelu' ar fi "semnalizat si preselectat" banda de mers, il vedeam linistit si asa. Dar el mai mult ca sigur a facut o manevra "din scurt", cand era deja aproape de masina mea.

Cum continuam... daca sunt in taxi, pe locul din spate (ca in Timisoara nu prea e permis sa stai in fata, nush pe la altii), si taxistul se opreste cu partea dreapta in balta sau langa boscheti (doua lucruri foarte probabile langa serviciul meu), nu prea am cum sa ma intorc atat de bine incat sa vad un biciclist care face manevre de-astea. Da, stiu , ar fi datoria taximetristului sa ma avertizeze, dar inca n-o facut-o vreunul, si oricum, nu nu m-as baza pe ei daca as fi in locul vostru.

--------------------
+
einstein1984
post 29 Mar 2010, 19:42
Post #216

fan Dacia

QUOTE(nasty @ 28 Mar 2010, 16:02)
in Franta, prin lege, nu ai voie sa ai unghi mort la oglinzi.
*

Si cum s-a vandut loganul cu oglinzi mici pe acolo, ca ala are ditamai unghiu mort???

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
Axe
post 30 Mar 2010, 07:44
Post #217

Membru autentic

QUOTE(bucatzel @ 29 Mar 2010, 17:59)
Daca ocoliti prin dreapta un autoturism oprit... no comment. Stiti bine ca nu e tocmai permisa manevra (daca nu e banda marcata pentru biciclete, evident)

@nasty. Citeste mai atent ce-am scris, ca n-am zis ca as avea unghiuri moarte. Doar ca eram stationat deja de putina vreme, asa ca n-am mai aruncat ochii in oglinda centrala (daca ma uitam in ea, il vedeam, probabil), doar in cea laterala. Asta-i partea mea de greseala, recunosc. Dar daca gigelu' ar fi "semnalizat si preselectat" banda de mers, il vedeam linistit si asa. Dar el mai mult ca sigur a facut o manevra "din scurt", cand era deja aproape de masina mea.

Cum continuam... daca sunt in taxi, pe locul din spate (ca in Timisoara nu prea e permis sa stai in fata, nush pe la altii), si taxistul se opreste cu partea dreapta in balta sau langa boscheti (doua lucruri foarte probabile langa serviciul meu), nu prea am cum sa ma intorc atat de bine incat sa vad un biciclist care face manevre de-astea. Da, stiu , ar fi datoria taximetristului sa ma avertizeze, dar inca n-o facut-o vreunul, si oricum, nu nu m-as baza pe ei daca as fi in locul vostru.
*

Eu am inteles exact ce povestesti si ai drepate, ala a aparut ca o fantoma de nicaieri. In orice caz indiferent daca esti in taxi sau orice automobil, vina aprtine soferului chiar daca usa este deschisa de un calator !!! Eu am patit asa si echipajul de politie m-a intrebat daca da ca depun plangere penala impotriva soferului cu toate ca pasagera din dreapta-spate deschisese usa si era deja placata la sosirea politiei. Nici nu i-a interesat cine a deschis usa ci cine-i soferul masinii implicate.

***O chestie foarte misto, se pare ca in Cluj au inceput trasarea pistelor pe carosabil, cu o latime de 1.7m !!! Adevarat sau fals ?! smile.gif

This post has been edited by Axe: 30 Mar 2010, 07:50

--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
+
tatabobu
post 30 Mar 2010, 09:02
Post #218

membru

1.7 metri????? dar ce mama dracu' fac, bulevard cu o banda pe sens?

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
zodrac
post 30 Mar 2010, 09:52
Post #219

Membru autentic

*

Dar daca microbusul e in coloana de masini care asteapta la semafor, stationar de ceva vreme, departe de bordura, fara sa semnalizeze nimic si exact cind treci tu pe linga el un ciumpalac iti dechide usa sa coboare ca lui i s-a aplecat sa astepte pana in statie.

--------------------
* * *
Dacia Logan Ambition 1.5 dCi - iunie 2006
+
Axe
post 30 Mar 2010, 10:32
Post #220

Membru autentic

QUOTE(tatabobu @ 30 Mar 2010, 10:02)
1.7 metri????? dar ce mama dracu' fac, bulevard cu o banda pe sens?
*

Ideal ar fi sa se poata face depasiri intre biciclisti fara sa iesi in carosabil dar ar fi multumitor si 80cm pana peste 10-15 ani cand bicicletele se vor inmulti !

QUOTE(zodrac @ 30 Mar 2010, 10:52)
Dar daca microbusul e in coloana de masini care asteapta la semafor, stationar de ceva vreme, departe de bordura, fara sa semnalizeze nimic si exact cind treci tu pe linga el un ciumpalac iti dechide usa sa coboare ca lui i s-a aplecat sa astepte pana in statie.
*

E, uite d'aia trebuie sa circulam cu maxim 25km/h in oras, poate chiar 20. La turele mai lungi in afara localitatilor poti rula spre 40 sau peste dar in oras e un fel de ruleta rusesca. Problema nu este DACA iti iei o usa in bot ci CAND !?
Pe distante mici viteza excesiva NU se justifica, daca ai sa zicem 7km pana la serviciu si mergi cu 20km/h ii faci in 17minute, daca mergi cu 30km/h ii faci in 14minute dar iti risti pielea wink.gif Eu ma gandesc oricum ca daca eram in masina ar fi durat 40-50minute + banii de combustibil + nervi + uzura masinii. Se pare ca nimeni nu se gandeste la uzura masinii, cutie viteze, tampoane motor, ambreiaj, tot compartimentul motor se coace vara stand pe loc in trafic, toate cauciucaraiele, furtunele etc !

This post has been edited by Axe: 30 Mar 2010, 10:38

--------------------
+
nasty
post 30 Mar 2010, 13:18
Post #221

Membru autentic

QUOTE(einstein1984 @ 29 Mar 2010, 19:42)
Si cum s-a vandut loganul cu oglinzi mici pe acolo, ca ala are ditamai unghiu mort???
*

nu prea mi-e clara legea asta din Franta:

"Les véhicules déj&agrave; en circulation devraient &ecirc;tre équipés de rétroviseurs réduisant les angles morts latéraux tout en satisfaisant aux exigences techniques de la directive 2003/97/CE, ce qui est techniquement faisable pour la majorité des véhicules concernés."

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUri...007L0038:FR:NOT

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
einstein1984
post 30 Mar 2010, 15:06
Post #222

fan Dacia

Pai zi asa. Una e sa respecti norma x, alta e sa zici ca nu au unghi mort de nici un fel. Si zice reduisant nu eliminant les angles morts.

--------------------
+
Axe
post 31 Mar 2010, 11:42
Post #223

Membru autentic

Nu-i niciun biciclist din Cluj sa ne spuna cum e cu pistele alea noi ?! Se fac sau e doar un zvon ? rolleyes.gif

--------------------
+
marius80_eugen
post 16 Apr 2010, 23:49
Post #224

Membru autentic

QUOTE(Axe @ 30 Mar 2010, 10:32)
Ideal ar fi sa se poata face depasiri intre biciclisti fara sa iesi in carosabil dar ar fi multumitor si 80cm pana peste 10-15 ani cand bicicletele se vor inmulti !
E, uite d'aia trebuie sa circulam cu maxim 25km/h in oras, poate chiar 20. La turele mai lungi in afara localitatilor poti rula spre 40 sau peste dar in oras e un fel de ruleta rusesca. Problema nu este DACA iti iei o usa in bot ci CAND !?
Pe distante mici viteza excesiva NU se justifica, daca ai sa zicem 7km pana la serviciu si mergi cu 20km/h ii faci in 17minute, daca mergi cu 30km/h ii faci in 14minute dar iti risti pielea wink.gif Eu ma gandesc oricum ca daca eram in masina ar fi durat 40-50minute + banii de combustibil + nervi + uzura masinii. Se pare ca nimeni nu se gandeste la uzura masinii, cutie viteze, tampoane motor, ambreiaj, tot compartimentul motor se coace vara stand pe loc in trafic, toate cauciucaraiele, furtunele etc !
*

Viteza ta ca biciclist nu ar trebui sa fie problema cuiva , pentru ca si daca ai 30 si daca ai 15 km/h si ti-a deschis usa in fata NU ai ce sa faci , iar diferenta de viteza nu se traduce decat in numarul de vanatai / oase rupte si atat . Daca era un motor , masina , camion in locul tau , respectivul oricum trebuia sa se asigure inainte sa o deschida . Cat timp toti suportam si respectam legea , ea trebuie sa fie respectata de toti .

Problema cea mai mare referitor la pastrarea distantelor si restul ... eu am observat si din masina si de pe bicla este ca unii NU STIU sa dea un semnal , nu stiu sa semnalizeze sau sa se asigure . Copii nu fac nimic pentru a semnaliza acest lucru , alearga cu biclele chiar si pe trecerile de pietoni , cei in varsta NU misca o mana , ca sa-ti faca semn ca vrea sa o ia intr-o parte si chiar unii motor-isti au o lene in a da un semnal , le faci loc pe alnga tine si apoi se posteaza pe mijocul benzii si te afuma 10-15 minute ca nu se duc mai departe , ba chiar iti mai baga si vre-un burn-out in fata ca sa rezolve situatia , nu mai spun nimic de zgomot ca majoritatea si-au schimbat tobele si nici naiba nu-i amendeaza .
Deci din cauza copiilor , a batranilor , a idiotilor si pustilor de genul BMX de prin parcuri cu frezura EMO , a scuteristilor si motoristilor lenesi , suntem toti vazuti nasol . Daca se dau multi la o parte sa faca loc unui motor ca le zdruncina plamanii cand trec pe alnga ei , pe noi ne-ar arunca in primul sant , ca nu le ajung 3,5 metri latime de banda , desi masina lor nici nu are 2 metri , nu dau un semnal , ca asta ar insemna ca ne-au vazut si trebuie sa ne si acorde prioritate si sa ne lase sa mergem linistiti .

Intrebare : ce spune legea despre deplasarea biciclistilor ? Adica au voie sa stea pe banda , sau trebuie neaparat sa ia tot praful , gropile , cioburile , baltile si cainii de pe marginea drumului ? Daca un motociclist are dreptul la banda lui , cand este in trafic si nu sta intre benzi , un biciclist are voie ?
Are dreptul de prioritate , de verde la semafor si tot ce tine de legislatie ? Ca la scoala de soferi , eu asa tin minte ca biciclistii si motoarele erau clar reprezentate pe grafice si erau intrebari clare despre acordarea de prioritate catre ei , daca o aveau . Ca normal ca m-am certat si cu un idiot intr-un rond , ca mi-a sarit in fata de pe o strada secundara si eu ii spuneam ca am prioritate si idiotul se tot baga in fata pana au venit masini din spatele meu si si-a dat seama ca pe alea chiar trebuia sa le lase sa treaca .

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
Axe
post 20 Apr 2010, 11:48
Post #225

Membru autentic

Am auzit de caz in care biciclistul i-a rupt aluia si picioarele si usa iar el nici nu a cazut ! Daca ai norocul sa prinzi usa suficient de deschisa scapi lejer, daca ti-o deschide exact oblic pe tine, te poate taia in doua, depinde de viteza ta de deplasare sad.gif
Dar nu despre asta vorbim, nici de pustii teribilisti, astia nici daca ar avea banda lor de 3m, tot pe garduri ar vrea sa mearga. Aici vorbim de cazurile de mare aglomeratie, la ore matinale, cand nu poti trece de coloanele de masini stationate la semafor si de oamenii civilizati care vor sa ajunga la munca.
Legea spune ca biciclistul trebuie sa se deplaseze pe marginea drumului, nu ocupa intreaga banda si nu ai ce cauta intre benzi. Daca nu ma insel nici motocicletele nu au voie sa circule decat pe prima banda, exceptie facand depasirile.
Prioritate ai sau nu functie de drumul pe care circuli, daca ai cedeaza cedezi, daca ai prioritate treci. Problema se pune cand ai si nu ti se da, ca ce, "asta-i biciclist, da-l dracu" de parca noi am fi un fum sau cum te-ai urcat pe bicicleta esti nimeni, neglijabil...
Referitor la prioritate, odata, mi-a iesit din dreapta un cetatean rrom, a dat peste mine(destul de usor), mi-a strambat putin roata de fata si m-a perpelit putin prin praf. M-am ridicat, i-am aratat roata, am zis 800ron pe loc sau mergem la politie. A scos banii, am plecat si gata, asta e dovada ca trebuie sa dai prioritate inclusiv la biciclisti, altfel iti plange portofelul sau mai rau, plangi dupa libertate !

This post has been edited by Axe: 20 Apr 2010, 11:54

--------------------
+
bucatzel
post 20 Apr 2010, 12:02
Post #226

Membru plictisit

*

Ca tot vorbisem de lup... saptamana trecuta, ma lasa taxistul fix in colt (accesul pe strada unde ni-i firma e mai ciudat, si mai mult ma complic in explicatii pentru 100 de metri). Platesc, si cand dau sa ma cobor, asa era sa palesc una bucata pieton in fuga, de nu era vrednic. Io n-aveam cum sa-l vad, iar taximetristul era preocupat de o durere in zona coccigiana. I-am servit atata morala pe paine, ca n-o fost vrednic bacsisul pe care i-l lasasem de atata poliloghie. biggrin.gif

--------------------
+
marius80_eugen
post 21 Apr 2010, 00:45
Post #227

Membru autentic

Si daca , Doamne fereste ! se intampla o situatie , a dat peste tine usor sa spunem , sa speram ca nici nu ai cazut , ca nu ai patit nimic ( Doamne ajuta ! ) , dar bicla este avariata si ala da din umeri sau intalnesti o blonda proasta care nu stie legile si nici nu vrea sau nu are spaga ( ca pana al urma tu cam asta ai luat ) si mergeti la politie . Ea se alege cu amenda 3-6 puncte pentru neacordare de prioritate ( asta daca vrea pulitistul si nu minte aia destul de bine cu decolteul , ca altfel pote spune nepastrarea distantei fata de tine si ia doar 2 puncte amenda .
Mai departe ce face ? Iti da copie dupa asigurarea respectivei ??? Mergi la service de masini sa-ti repari bicla ? ca in mod normal ar trebui sa mergi la un service de bicle , ti-o repari , platesti din banii tai , apoi mergi cu factura la societatea ei de asigurare sa-ti deconteze reparatia nu ? Daca aveai motor asta se intampla . Altfel ce faci ? O dai in judecata ca sa-ti recuperezi banii de reparatie ?
Poate suna funny daca ai o bicla de 200 ron , dar daca ai una de 800 - 1000 euro ce faci ?
Pe mine cam asta ma enerveaza ca nu consider ca regulile de circulatie ne ofera destule drepturi si nici macar protectie . Eu daca sunt in trafic si stiu ca am prioritate dau semnal cu mana , ma asigur si ma bag , nu stau de discutii cu fazanii sa le fac teoria chibritului si sa-i explic idiotului ca si eu am aceleasi drepturi in trafic ca si el , doar ca eu nu car inca cel putin o tona in plus , ci doar sunculitele mele si cele cateva kg ale biclei . icon_mrgreen.gif

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
Axe
post 21 Apr 2010, 08:39
Post #228

Membru autentic

Tu din punctul tau de vedere ai descris o situatie hilara, asta pentru ca nu cunosti legea ! Culmea e ca desi tu nu crezi, lucrurile exact asa se intampla. Eu nu am luat spaga, ala chiar mi-a strambat roti de 500E ( http://www.bike24.com/1.php?content=8;navi...pgc=0;orderby=3 ) , pret fara transport !
Ah, ca eu ma pricep, am ajuns acasa si am pus cheia pe ele si in 30 minute erau iarasi drepte aia e partea leului ! wink.gif
Revenind la cum iti repari bicicleta, exact asa cum faci si cu masina, politie-daune-constatare-sevice(din banii tai)-asigurari-recuperat suma. Sau citesti aici in detaliu, vorbesc din experienta nu povesti http://www.reno.ro/index.php?showtopic=139184&hl=
L.E. cazul ala a fost unul dificil, fuga de la locul accidentului, masina inmatriculata in Spania si tot mi-am recuperat banii de la societatea de asigurari din spania. Soferul are dosar penal pentru vatamare si fuga !

This post has been edited by Axe: 21 Apr 2010, 08:44

--------------------
+
einstein1984
post 21 Apr 2010, 08:42
Post #229

fan Dacia

Am auzit de un cadru de cursiera de carbon platit pe RCA. Deci imposibil nu e.

This post has been edited by einstein1984: 21 Apr 2010, 08:51

--------------------
+
Axe
post 23 Apr 2010, 10:05
Post #230

Membru autentic

Sa va povestesc o intamplare de ieri din care va puteti da seama cat suntem de luati in serios noi biciclistii atat ca oameni cat si ca vehicule de catre soferi. Mergand regulamentar pe cei 50cm la care aspiram si incercam sa-i dobandim, fiind si in urcare, un mercedes "cocalaresc", iese de pe o strada laterala-dreapta in drumul cu prioritate. Soferul utandu-se direct la mine care veneam pe drumul cu prioritate si eram si in urcare !!! Ce credeti, forteaza intrarea pana cand toata banda I era deja blocata de el. Normal, venea doar un biciclist, da-l dracu' ! Eu venind destul de tare m-am incapatanat sa nu-l las si l-am ocolit prin stanga si intr-un tarziu a franat cu multe claxoane(culmea tot el, ca daca nu esti prost destul...).
Evident au urmat injuraturile reciproce, a ambalat motorul cu tendinta de a da peste mine venind din spate, ma rog, am evitat tragand cat mai pe dreapta.
Morala ar fi, si intrebarea mea legitima : Ala era chiar atat de prost ca nu si-a dat seama ca trebuia sa dea prioritate, sau considera ca biciclistul e un fel de planta ?!
Oare nu-si da sema ce patea daca ma lovea ? Ma refer la permis, amenzi, vatamari, dosar penal etc ?!

This post has been edited by Axe: 23 Apr 2010, 10:09

--------------------
+
miki
post 23 Apr 2010, 10:10
Post #231

#Hırsızlargibigeceniniçine

Da!

--------------------
Renault Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe 2004 / 2019/2008 - XX-B-XXX
#Hırsızlargibigeceniniçine

Funken Kurbelwelle
Uzun Araç!
Değer Aºılırsa
+
einstein1984
post 23 Apr 2010, 10:13
Post #232

fan Dacia

DAca era destept depasea si trantea frana.

--------------------
+
BZN
post 23 Apr 2010, 10:25
Post #233

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

QUOTE(Axe @ 23 Apr 2010, 11:05)
...
Oare nu-si da sema ce patea daca ma lovea ? Ma refer la permis, amenzi, vatamari, dosar penal etc ?!
*

Lasand la o parte mitocania lui, tu realizezi ce pateai daca te lovea?
Of...

This post has been edited by BZN: 23 Apr 2010, 10:27

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
fnp
post 23 Apr 2010, 10:27
Post #234

Membru autentic

QUOTE(Axe @ 23 Apr 2010, 10:05)
*

Cu ce te incalzeste pe tine la 2 m sub pamant? Crezi ca esti prin SUA ceva?
In romanica noastra i-l doare la 3 m in fata p***ii daca are suficienti bani/relatii. N-ai auzit de treceri de pietoni mutate 10m mai incolo?

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCI 70CP 2007 Laureate + ABS - B
+
rtBK
post 23 Apr 2010, 10:40
Post #235

Unique like everyone else

Axe sa nu consideri ca te contrazic, ceea ce a facut nenea ala a fost urat si putea avea consecinte grave.

Am vazut o faza in care tot un suv era "actorul principal" mergea omu linistit si la un moment dat un biciclist pe semicursiera pedala disperat pe contrasens sa il depaseasca... se baga in fata suvului si a continuat sa mearga pe centrul sensului de mers, dar la o viteza mai mica pentru ca obosise. wacko.gif blink.gif

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
Axe
post 23 Apr 2010, 12:00
Post #236

Membru autentic

QUOTE(BZN @ 23 Apr 2010, 11:25)
Lasand la o parte mitocania lui, tu realizezi ce pateai daca te lovea?
Of...
*

Probabil ca inca ma mai visez pe vremea cand jucam pivot(handbal) si visam cazaturile din toate pozitiile si in inconstienta mea ma gandesc ca nu am ce sa patesc daca ma mai tavaleste cate unul ! sad.gif Uneori am tendinta sa risc cam mult, recunosc dar nici nu pot sa las tot timpul de la mine. Acum pe bune daca instinctul de conservare prima, ar fi fost cazul sa franez si sa-l las pe dement chiar pe dreptul meu sa se duca dracului. Dar nu pot, cand vad gibonii ca nu cunosc reguli elementare de trafic innebunesc pur si simplu, de parca as putea eu sa le fac educatie in doua minute..... blush.gif

QUOTE(fnp @ 23 Apr 2010, 11:27)
Cu ce te incalzeste pe tine la 2 m sub pamant? Crezi ca esti prin SUA ceva?
In romanica noastra i-l doare la 3 m in fata p***ii daca are suficienti bani/relatii. N-ai auzit de treceri de pietoni mutate 10m mai incolo?
*

Stiu, cunosc pe cineva care a omorat doi copii pe trecere si dupa ce a dat spaga tot ce avea pe lumea asta a scapat ! Deci stiu cu ce se mananca rromania !

QUOTE(rtBK @ 23 Apr 2010, 11:40)
Axe sa nu consideri ca te contrazic, ceea ce a facut nenea ala a fost urat si putea avea consecinte grave.
Am vazut o faza in care tot un suv era "actorul principal" mergea omu linistit si la un moment dat un biciclist pe semicursiera pedala disperat pe contrasens sa il depaseasca... se baga in fata suvului si a continuat sa mearga pe centrul sensului de mers, dar la o viteza mai mica pentru ca obosise.  wacko.gif  blink.gif
*

Biciclist tembel si nesimtit, aici eu incerc sa expun cazuri in care biciclistii desi circula legal sunt confundati cu ceva lipsit de importanta, de parca odata urcat pe bicicleta pierzi si dreptul de a respira !

This post has been edited by Axe: 23 Apr 2010, 12:23

--------------------
+
Liviu
post 23 Apr 2010, 17:45
Post #237

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Eu azi mergand strict regulamentar, la cca 30 cm de bordura, era sa ma urc pe parbrizul unuia de pe contrasens, care s-a gandit el sa faca stanga venind cumva in diagonala. Eu, fiind cu ochii in oglinda sa ma asigur ca nu se urca pe mine o cisterna, nu am paucat sa vad lansarea aluia de pe contrasens si cand m-am uitat in fata, am vazut 2 faruri ... m-am panicat un pic, am tras stanga puternic (cisterna era in spate la vreo 20-30 de metri si mergea incet) si am trecut razant pe langa oglinda din dreapta a imbecilului care era deja incadrat frumos pe banda mea, venind spre mine, pe langa bordura, ca sa faca el stanga.
A oprit imediat ce a facut stanga .. am oprit si eu, am avut un schimb "amical" de replici, dialog inceput de el cu clasicul " ce dracu cauti pe strada ?" .. i-am raspuns ca nu stau de vorba cu "taranii imbecili care si-au luat permisul cu spaga" si mi-am vazut de drum. Mi-au trebuit vreo 5 minute sa asimilez toata adrenalina generata in clipele alea.

Si eu sunt contra violentei, fie ea fizica sau verbala .. dar cateodata recunosc ca sistemele de siguranta ale autocontrolului mai dau gres.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
vis-a-vis
post 23 Apr 2010, 17:49
Post #238

DaciaClubber

L-ai rupt, manca-ti-as radmasa.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
Liviu
post 23 Apr 2010, 17:59
Post #239

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

smile.gif .. cat in gluma cat in serios .. chiar nu aveam timp de stat la discutii care degenereaza. Oricum, nu mi-am iesit din pepeni suficient cat sa imi pierd controlul.
Uite schema smile.gif ... faza.jpg ( Size: 116.84k ) Number of downloads: 164

Ce nu inteleg eu este unde dracu se grabesc de parca s-ar scapa pe ei ...

This post has been edited by Liviu: 23 Apr 2010, 18:05

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
vis-a-vis
post 23 Apr 2010, 18:08
Post #240

DaciaClubber

Pai ce cauti pe strada cu linie de tramvai? Eu, de cand mi-am infipt roata de la cursiera (pe la 17 ani) intre linii, le evit pe cat pot.

Eu m-am luat ieri la intrecere cu un SUV pe stradutele de pe langa fostul cinema Floreasca... n-a mai avut rabdare 20 de metri pana la o intersectie si m-a depasit. A urmat show-ul biggrin.gif
Am bagat turatie si l-am depasit si l-am tinut in spate, ca lua greu curbele si mai era si un taxi in fata pe care l-am depasit repede. Treaba e ca la un moment dat am taiat curba si i-am luat fata unui MCV, dar mai mult s-a speriat, ca nu se astepta sa fiu eu acolo radmasa.gif
Apoi am iesit (larg) in Barbu Vacarescu si doar un taxi de la 50 de metri a fost deranjat. M-a depasit si cand a vazut ca-s dublu cat el, a inceput sa ma dojeneasca parinteste biggrin.gif
Cel mai naspa e ca cu slickurile astea s-a lasat si mai jos bicicleta si am polizat pedalele pe curbe.

Azi, la Maica Domnului era inainte de refugiul de tramvai, un semn d-ala de ocolire pe banda stanga. Am speculat pt ca masinile se bagau toate pe dreapta si eu avand loc, m-am bagat pe stanga.
S-a facut rosu si stateam cu stangul pe refugiu cu roata unde incepe trecerea. Se uita un mustacios la mine si incepe sa-mi faca morala. Ca ce caut eu p-acolo, ca poate ma ia o masina-n bot. Imi venea sa-i dau o flegma.
Am plecat repede si m-am incadrat pe dreapta. Prima straduta mai incolo iese o masina si abia se taraia pe dreapta. L-am depasit si o camioneta d-aia Kia venea de departe claxonand. M-au apucat dracii de tot si am inceput sa gesticulez si sa-njur. A depasit omu' repede si a pus frana ca dobitocu' 50 de metri mai incolo, pt ca, bineinteles, era card de masini.
Era un cordit la vreo 25 de ani, nici nu s-a uitat la mine.

Nu sunt un model de biciclist, d-aia sa nu faceti ca mine, insa abia astept ocazia sa sparg vreo 2-3 dinti blush.gif

This post has been edited by vis-a-vis: 23 Apr 2010, 18:11

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
16 Pages « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th June 2025 - 22:00
Forum Renault