DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

16 Pages « < 7 8 9 10 11 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> SOFERI : Lasati 50cm de la bordura sa trecem, si noi(biciclisti/motociclisti/scuteristi).

BZN
post 23 Apr 2010, 18:14
Post #241

Itan convins

Group: Members
From: Rucar / Bucuresti

De pinion, desigur. icon_mrgreen.gif

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vis-a-vis
post 23 Apr 2010, 18:15
Post #242

DaciaClubber

From: Bucuresti

Evident Attached Image

This post has been edited by vis-a-vis: 23 Apr 2010, 18:42

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
zanzie
post 23 Apr 2010, 18:44
Post #243

Aspirant de Trabant

From: Pădure

QUOTE(vis-a-vis @ 23 Apr 2010, 18:08)
..., insa abia astept ocazia sa sparg vreo 2-3 dinti blush.gif
*

radmasa.gif

--------------------
gard viu din spini, cu flori la poarta si rinoceri in curte
+
Axe
post 23 Apr 2010, 20:32
Post #244

Membru autentic

Mah, acum problema nu ar fi o faza ninja in spatiile verzi de langa strada pe care te agreseaza unul sau altul ci faptul ca ala poate avea in masina felurite scule, bate, kalashnicoave pe care tu le-ai lasat acasa ca sa-ti fie usor la pedalat ! radmasa.gif tongue.gif

--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
+
vis-a-vis
post 23 Apr 2010, 20:43
Post #245

DaciaClubber

Dau bine cu capu' tongue.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
nasty
post 26 Apr 2010, 18:08
Post #246

Membru autentic

a propos de 50 cm de la bordura...
de la fantana Miorita pana la Casa Presei Libere, din 3 benzi reimpartite au aparut 4.
E f bine pt masini, dar benzile fiind f inguste, nu se mai poate trece pe langa bordura, noroc ca e trotuarul, dar numai pt biciclisti.
In viitorul apropiat cred ca vor face pe banda 1, banda de circulație exclusiv pentru mijloacele de transport în comun.

Attached thumbnail(s)
2010_011.jpg ( Size: 991.18k ) Number of downloads: 360
2010_012.jpg ( Size: 921.83k ) Number of downloads: 369
2010_013.jpg ( Size: 1003.04k ) Number of downloads: 363

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
Axe
post 27 Apr 2010, 08:12
Post #247

Membru autentic

Acolo este un caz fericit in care se pot amenaja(cel putin pentru biciclisti) piste pe trotuar. Trotuarul e suficient de lat si nu prea este intrerupt. Problemele apar in oras pe arterele inguste, cu trotuare insuficient de late pentru pietoni si masinile parcate unde nu ai pe unde sa treci decat pe carosabil. In aceste cazuri trebuie sa gasim intelegere la soferi si edili pentru a amenaja piste pe carosabil.

--------------------
+
nasty
post 28 Apr 2010, 13:18
Post #248

Membru autentic

lipsa 50cm si intre 1 Mai si Arcul de Triumf... noroc ca trotuarul e liber

Attached thumbnail(s)
2010_004.jpg ( Size: 1.21mb ) Number of downloads: 323
2010_005.jpg ( Size: 1.24mb ) Number of downloads: 289
2010_006.jpg ( Size: 1.38mb ) Number of downloads: 78

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
Axe
post 30 Apr 2010, 11:38
Post #249

Membru autentic

Sunt locuri in care oricat ai vrea nu poti scoate doua benzi plus banda de bicicleta sad.gif
Acolo ar trebui facute piste pe trotuar, cu rampe la fiecare bordura si amendati cei care parcheaza pe ele !

--------------------
+
Dan73
post 17 Jul 2010, 08:18
Post #250

Membru autentic

Ieri era sa dau jos un biciclist. Erau taximetristi opriti la colt ca de obicei in spatele celor parcati la bordura si cred ca printre ei a venit. Eu faceam dreapta sa intru in parcare si el baga viteza fara sa vada ca semnalizez. L-am vazut in ultima clipa, am franat tare....un taxi din spate era sa se urce pe mine. Nu l-am atins dar s-a dezechilibrat ca a facut si el o manevra de evitare si era sa cada peste o masina parcata.
Deci zic ca e cam naspa treaba asta cu circulatul biciclistului pe langa bordura. Mai bine s-ar limita la a avansa printre masini cand e rosu la semafor.

This post has been edited by Dan73: 17 Jul 2010, 08:19

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
Liviu
post 17 Jul 2010, 10:07
Post #251

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Si in rest ce ar trebui sa faca? Adica atunci cand masinile sunt in miscare ?

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
Mirciulik
post 17 Jul 2010, 10:38
Post #252

Membru autentic

From: Galati

Imi dau si eu cu parerea pe aici.

Conduc masina de 6 ani, iar scuter de 3 ani. Faptul ca am permis categoria B, si multa experienta in spatele volanului, ma ajuta enorm in anticiparea soferilor.

Cu scuterul depasesc pe dreapta doar cand masinile stau pe loc sau merg foarte incet. Daca sunt la mai putin de 5m fata de un drum la dreapta....fie opresc de tot, fie astept sa vad daca soferul de lnaga mine va face dreapta.

Referitor la viteza eu am urmatoarea deviza: Daca sunt primul, sunt sanse mai mici sa ma loveasca cineva, decat daca as merge in coloana.
Ce vreau sa spun prin asta: Daca strada respectiva are limita la 50km/h, eu plec brusc de la semafor...si merg cu 60-65 astfel incat prima masina sa fie la cel putin 20m in spatele meu. Daca drumul e limitat la 60, eu merg cu 70-75. (Doar daca drumul are 2-3 benzi.)

Daca mergi in coloana , se intampla sa mai opreasca un autobuz in statie, iar soferul din spatele lui va forta sa se bage pe banda 2, sau mergan in paralel cu el pur si simplu se baga peste tine.

Desi codul rutier prevede sa mergi pe prima banda, eu merg pe 2 pentru ca sunt multe masini parcate, gropi, canalizari caini..si lista poate continua.

--------------------
Dacia 1310 Break 1997
+
Altis
post 17 Jul 2010, 16:01
Post #253

Membru autentic

Liviu, eu cand sunt prins intre masini care circula cu viteza mare, imi atribui banda, adica merg la 1 metru de bordura, sa ii sa semnalizeze ca sa ma depaseasca. Cand se merge incet, merg aproape de bordura.
La viteze mari, ma protezez, nu risc sa iau vre-o oglinda in spate pentru ca are soferul senzatia ca poate incapea intre mine si masina de pe banda doi. La viteze mici, poate face asta mai sigur. Plus ca cu cat viteza este mai mare, cu atat masinile tind sa se distanteze intre ele deci ma poate depasi mai usor schimband banda.
Mirciulik, scuterele alea au voie sa mearga cu 75?

--------------------
Tucson JM 2007 - .
Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
+
mumus
post 17 Jul 2010, 16:12
Post #254

familist :)

From: Brasov

eu cand sunt biciclist circul cat de des posibil pe trotuar... am avut 2-a evenimente cu auto...o data mi sa deschis usa in fata...o data nu mi sa acordat prioritate...a incetinit...am crezut ca ma vazut si ca ma lasa sa trec...el nu ma vazuse...desi avea stop doar a incetinit.
Din fericire nu am ramas cu sechele...dar de atunci circul cat mai mult posibil pe trotuar...e mai sigur.

--------------------
Seat Toledo 2014
No more renault
+
BZN
post 17 Jul 2010, 16:18
Post #255

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

QUOTE(Liviu @ 17 Jul 2010, 11:07)
*

In situatia descrisa, biciclistul era vinovat. Circuland in acest stil iti asumi niste riscuri, incalci flagrant regulile de circulatie (strecurandu-te prin dreapta, pe langa bordura). Asa ca cel mai bine ar face sa-si pazeasca osul. Si nu numai atunci cand greseste...

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
Mirciulik
post 17 Jul 2010, 16:55
Post #256

Membru autentic

From: Galati

QUOTE(Altis @ 17 Jul 2010, 16:01)

Mirciulik, scuterele alea au voie sa mearga cu 75?
*

Daca sunt de 125cc au voie.

Cele de 50cc "sunt limitate" la 45km/h.

--------------------
Dacia 1310 Break 1997
+
vis-a-vis
post 17 Jul 2010, 19:19
Post #257

DaciaClubber

De ce, au 4 coa.e?

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
Dan73
post 17 Jul 2010, 23:28
Post #258

Membru autentic

QUOTE(Liviu @ 17 Jul 2010, 10:07)
*

A cam raspuns mirciulik. In fapt bibiclistul circula pe o banda ca si soferul si ar trebui sa se comporte exact ca un sofer ...adica sa permita celui din fata sa vireze dreapta de ex, sa fie atent la semnalele masinii din fata nu sa se comporte ca si cum acei 50 cm de langa bordura ii sunt rezervati si se constituie intr-o banda separata pe care are tot dreptul. Situatia descrisa de mine e complicata insa si nu stiu cine ar fi fost declarat vinovat de politie.
Partea proasta e ca in locul ala permanent sunt prezenti taximetristi ca in multe alte locuri din Bucuresti unde astia au transformat intersectiile in statii de taxi. In al 2-lea rand de multe ori cand nu au loc mai ocupa inca o banda asa ca eu intai am ocolit taximetristii aia in plus si apoi am revenit cu intentia de a intra in parcare. Biciclistul a venit probabil printre aceste 2 randuri de taxiuri, asa ca imi era imposibil sa il vad. L-am zarit cu coada ochiului abia cand era la 2 m de laterala mea dreapta. In sfarsit...bine ca nu s-a intamplat nimic...in mod normal ar fi trebui sa vada semnalele mele insa cred ca tot din cauza taxiurilor nu le-a vazut.

This post has been edited by Dan73: 17 Jul 2010, 23:39

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
valimo
post 18 Jul 2010, 00:05
Post #259

Membru incepator

Salutare.Mai nou ,de vreo luna si jumatate sunt si eu posesorul unei biciclete.Dupa 14 ani de condus in Bucuresti am hotarat ca trebuie sa fac ceva pentru a economisi bani si timp.Cel mai mult am achizitionat-o ptr deplasarea la serviciu (Rahova-Pipera) dar si pentru plimbari la sfarsit de saptamana.
Am observat ca daca mergi cat mai aproape de bordura risti sa treaca masinile foarte aproape de tine.Motiv pentru care merg cam la 1 metru de bordura.Cand ma apropii de o intersectie si este culoarea verde incerc sa ma incadrez pe mijlocul benzii 1.In felul asta ma protejez de cei care vor sa faca dreapta.

--------------------
Skoda Octavia 2003
Focus Raven Rookie
+
Liviu
post 18 Jul 2010, 02:14
Post #260

expat naiv

QUOTE(Dan73 @ 18 Jul 2010, 00:28)
In fapt bibiclistul circula pe o banda ca si soferul si ar trebui sa se comporte exact ca un sofer ..
*

Fa tu asta si sa vezi cum curge carnea din frigider. Eu de fiecare data cand am incercat sa imi ocup banda la care aveam dreptul, mi-am luat injuraturi si claxoane la greu.

Din pacate in .ro statutul biciclistului nu este unul foarte clar .. deci practic e fiecare pentru el... trist dar adevarat.

--------------------
. . .
+
Altis
post 18 Jul 2010, 07:40
Post #261

Membru autentic

Din cate imi amintesc, biciclistul este obligat sa circule cat mai aprope de bordura. Eu mergand la 1 metru, merg cat mai aproape! Dar, il oblig pe soferul din spatele meu sa nu incerce sa ma depaseasca ramanand doar pe banda 1, implicit sa se asigure, sa semnalizeze, etc. Ii tai astefel posibilitatea ca la viteza mare sa ma depaseasca incarcand sa nu iasa din banda 1.

--------------------
Tucson JM 2007 - .
+
einstein1984
post 18 Jul 2010, 08:42
Post #262

fan Dacia

Ce-mi plac mie romanismele astea. Daca pentru mine e mai bine, nu fac cum scrie in lege. Da pe ala sa-l arda perug daca incalca legea sa-i fie si lui bine.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
Altis
post 18 Jul 2010, 10:20
Post #263

Membru autentic

Nu inteleg unde bati? Ti se pare deplasat ca merg la un metru de bordura cand se circula cu 80 pe langa mine? Stii cum e sa traca un tir cu 60+ pe langa la 20 de cm?

Ce romanism? Ca nu merg prin guri de canale, cioburi, praf, hoituri etc?Cand viteza coloanei este mica, merg cu pedala dreapta sus, cu foaia aproape atingand bordura tocmai, sa le permit sa ma depaseasca.

Consider ca nu incalc REGULAMENTUL, nu MAI ZIC DE lege mergand asa. Cat mai aproape, nu este definit in 10 cm sau 100, ci in conditii de siguranta circulatiei. Dar TU, ZEUL NOSTRU, circulam noi plebea cu bicicleta si te incurcam pe tine si cazanul tau fumegand sa mergeti pe soseaua voasta! Las masina la munca si vin cu bicla acasa sa scutesc o ora de drum si un litru de motorina, si plamanii tai, MASTER!

ROMANULE!

This post has been edited by Altis: 18 Jul 2010, 10:23

--------------------
Tucson JM 2007 - .
+
einstein1984
post 18 Jul 2010, 10:51
Post #264

fan Dacia

Ia metroul si scutesti si 2 metri patrati in trafic.
Adica soferii sa-ti lase tie spatiu sa pleci primul de la semafor, dar dupa ce se face verde, ca sa te depaseasca, ei sa schimbe banda ca tu ai nevoie de 2,5 metri sa te desfasori pe latime.
Nu oi vrea sa lasam toti masinile acasa ca sa ai tu toate benzile libere? In romania toata lumea are drepturi, obligatii nu are nimeni. Toata lumea vrea ceva in tara asta, de oferit nu ofera nimeni.

--------------------
+
vis-a-vis
post 18 Jul 2010, 11:16
Post #265

DaciaClubber

Ba, tu tii cu ursu', sau esti agasat de faptul ca stai inchis in frigider? tongue.gif
Si eu ocup o banda cand sunt sigur ca va trece vreun smecher in viteza pe banda de facut la dreapta si se va posta in fata coloanei pe trecere.
Hai sa nu ne c.cam pe noi fara motiv. Soferii amatori, cu autoturisme, incurca cel mai mult circulatia. Vor sa se strecoare prin orice bresa, chiar daca ar incurca pe urma pe ceilalti.
Sunt si sofer, si motociclist, si biciclist, am fost si scuterist. Soferii au inceput sa se acomodeze cu prezenta biciclistilor in trafic, care deranjaza cel mai putin traficul si unii chiar ii protejeaza, le fac loc. Mai sunt insa si uscaturi, in general cu numere provinciale sau papucari. De ce tii sa faci parte din aceasta categorie?

This post has been edited by vis-a-vis: 18 Jul 2010, 11:17

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
Liviu
post 18 Jul 2010, 11:21
Post #266

expat naiv

Tu, ca sofer, ai avantajul unui scaun moale si comod sub cur, ai avantajul climei ("bizonice" in unele cazuri) ....

Eu , ca biciclist, am avantajul ca pot sa te depasesc PE UNDE VREAU EU, atat timp cat tu stai pe loc si nu sunt obligat sub nici o forma sa inspir monoxidul de carbon pe care il elimini tu, ca sofer.

Odata ce te-ai pus in miscare, ca sofer, esti OBLIGAT sa respecti regulile de circulatie .. de asemenea si eu, ca biciclist.

Aici insa intervine soarta cruda, cruda cateodata pentru soferi, altadata pentru biciclisti ..... statutul biciclistului este inca vag definit in regulament.

Exemplu:
- biciclistul sa circule cat mai aproape de marginea drumului .. ok .. DAR IN SIGURANTA, as adauga eu .... deci , daca eu consider ca ma simt in siguranta la 1 metru de bordura, pe acolo voi merge .....
- cand masinile STATIONEAZA, indiferent unde (la un semafor, o trecere de pietoni, parcate), biciclistul poate sa le depaseasca pe unde vrea el ... daca incape ....

Sincer domnule sofer, imi pare rau ca aveti frustrari ... dar asta e viata, cateodata e crunta.

--------------------
. . .
+
Altis
post 18 Jul 2010, 11:44
Post #267

Membru autentic

Se pare ca nu ai inteles diferenta: cand coloana se deplaseaza cu viteza mica, implicit la plecarea de la semafor merg lipit de bordura. Dar pentru ne-romani, e greu de inteles limba asta... Si merg si cu metroul, si cu RATB-ul si cu masina si cu bicicleta. Nu am primit claxoane decat de la vre-o 5 soferi anul asta, stii ce inseamna asta? procentual aproape deloc, si stii de ce? Pentru ca nu s-au simtit incurcati de mine!

--------------------
Tucson JM 2007 - .
+
einstein1984
post 18 Jul 2010, 12:09
Post #268

fan Dacia

Vis-a vis, nu neapart soferii amatori incurca circulatia, ci aia pe care ii doare in dos de ailalti participanti la trafic. Si pot fi soferi de autobuz, de duba, de logan sau biciclisti. Ca nici un claxon din lume nu-l muta pe ala iesit la plimbare pe banda 1 pe splaiul unirii la loc pe banda de biciclete special creata si semnalizata (si libera dealtfel).
Liviu, ii dai inainte cu respectatul legii, dar o incalci ca sa te simti tu bine. Dar daca eu nu cred ca masina mea e in siguranta langa bordura pe carosabil ca o zgarie vreun biciclist si o parchez pe trotuar, am dreptate sa fac asta? Sau daca eu nu cred ca e in siguranta sa intru in groapa din stanga benzii si pe banda mea ma dau mai la dreapta sa o ocolesc si dau peste tine care depaseai aiurea, am dreptate?
Cand te urci in sa stii care e legea. Tu nu o respecti, da injuri pe altii ca fac acelsi lucru. Dar deh, e mai simplu sa judeci dupa standard dublu.

This post has been edited by einstein1984: 18 Jul 2010, 12:17

--------------------
+
Liviu
post 18 Jul 2010, 12:28
Post #269

expat naiv

Stop joc ....

Cine a zis ca nu respecta legea? Am spus doar ca legea e destul de clara in priviinta masinilor, dar e putin mai incetosata cand e vorba de biciclete. Deci eu, ca biciclist care are (cred eu) mai mult de 2 neuroni in cap, pot sa ma "mulez" pe imperfectiunile legii si sa scot avantaje maxime pentru mine ... pe cand tu, cu frigiderul, nu prea ai loc de manevra "la limita legii" ....

Asta e tot ..

Si da, stiu ca e frustrant ... nu uita ca mai conduc si eu din cand in cand si stiu cum e. Dar frustrarea nu e o scuza sa omori biciclistii.

Uite, iti imprumut eu bicicleta mea pentru 2 saptamani. Trebuie sa o folosesti ZILNIC in perioada asta, prin oras (in cazul de fata, Bucuresti) ... Dupa asta, scrii aici concluziile proprii ... ce zici ? te bagi ?

--------------------
. . .
+
DannyY
post 18 Jul 2010, 13:22
Post #270

Marele plictisit

Biciclistul e cel mai fragil participant la trafic. E obligatia soferului sa-l protejeze. Soferul, cand vede un biciclist(sau o caruta, sau un pieton) pe carosabil, trebuie sa presupuna cazul cel mai defavorabil pentru el si sa procedeze in consecinta.
Eu NU depasesc biciclistul din fata mea daca pe contrasens vine ceva. Poate sa claxoneze si Albert Einstein in spatele meu.
Problema e necunoasterea regulilor de circulatie si badarania.
Eu, la 15 ani, stiam semnele si regulile la fel de bine ca orice sofer, si nu-mi era teama sa merg cu semicursa mea ruseasca pe sosele. Acum, la mult mai multi, mi-e frica si in masina.

Drumurile publice sunt...publice. Adica trebuie sa incapem toti pe ele.

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
16 Pages « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th June 2025 - 00:47
Forum Renault