SOFERI : Lasati 50cm de la bordura sa trecem, si noi(biciclisti/motociclisti/scuteristi).
![]() ![]() ![]() |
SOFERI : Lasati 50cm de la bordura sa trecem, si noi(biciclisti/motociclisti/scuteristi).
einstein1984 |
![]()
|
||
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.484 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|||
steph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 775 Joined: 18 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Bai dupa cateva sute sau mii de km facuti in trafic pe bici si tinand cont ca fac cam 30k km pe an la volan am tras anumite concluzii.
In primul rand anticipiez mult mai bine comportamentul imbecililor cu covrig in mana referitor la biciclisti si nu am mai fost pus in situatii limita ca la inceput. Cea mai importanta concluzie e legata echipamentul de ciclism. In viziunea soferior un biciclist in slapi si short e un bou care s-a dat jos de pe trotuar. Un biciclist cu casca, ochelari, manusi, colanti, manusi etc. aparent inspira mai mult respect. Nu am primit nici un claxon si ... mi se cam da prioritate. Cu cat viteza e mai mare gen 30-40 daca ma intorg sa ma asigur cu tot corpul cand depasesc o masina stationata pe banda 2 sau la marginea benzii 1 am observat ca soferii franeaza si ma lasa sa trec. |
--------------------
Toyota
Yaris
TS
- Bucuresti
|
|
valimo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 13 June 10 ![]() |
QUOTE Vis-a vis, nu neapart soferii amatori incurca circulatia, ci aia pe care ii doare in dos de ailalti participanti la trafic. Si pot fi soferi de autobuz, de duba, de logan sau biciclisti. Ca nici un claxon din lume nu-l muta pe ala iesit la plimbare pe banda 1 pe splaiul unirii la loc pe banda de biciclete special creata si semnalizata (si libera dealtfel). Ai vazut tu biciclist sa incurce circulatia? Cat despre pistele de biciclete te-as ruga sa te urci si tu pe o bicicleta si sa mergi pe pistele amenajate de primarii.In primul rand cred ca trebuie sa le cam cauti si in al doilea rand vei vedea ca sunt foarte denivelate si la fiecare intersectare a trotuarului cu o strada va trebui sa cobori si sa urci bordurile. Eu cred ca tu esti invidios pe biciclisti pentru ca se deplaseaza mult mai repede decat tine. This post has been edited by valimo: 18 Jul 2010, 23:37 |
--------------------
Skoda
Octavia
2003 Focus Raven Rookie
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
QUOTE(Liviu @ 18 Jul 2010, 02:14) Fa tu asta si sa vezi cum curge carnea din frigider. Eu de fiecare data cand am incercat sa imi ocup banda la care aveam dreptul, mi-am luat injuraturi si claxoane la greu. Din pacate in .ro statutul biciclistului nu este unul foarte clar .. deci practic e fiecare pentru el... trist dar adevarat. Eu nu am zis sa ca bibiclistul sa mearga pe mijlocul benzii ci ca ar trebui sa se comporte ca si un sofer pe banda respectiva. Adica, desi circula langa bordura, ar trebui sa fie constient ca imparte aceeasi banda cu masinile de pe acea banda, sa fie atent la semnalele soferilor, sa permita soferului sa vireze dreapta nu sa se infiga in portiera lui. Eu ca sofer daca sunt pe banda 1 sunt atent la soferul din fata mea si incetinesc daca face dreapta, nu ma infig in el cu viteza. Inca o data, cei 50 cm de langa bordura nu se constituie intr-o banda suplimentara cu atat mai mult cu cat nu e marcata in nici un fel. Sunt foarte de acord cu ideea ca soferii sa mentina o distanta suficienta fata de masinile parcate sau bordura astfel incat biciclistul sa poata trece dar in acelasi timp si biciclistul ar trebui sa aiba mare grija cand devanseaza in viteza masinile si la intersectii unde trebuie sa se astepte ca unii soferi sa faca dreapta. De asta eu sugeram ca cel mai sanatos e sa te strecori in fata cand e rosu la semafor si in rest ...mai cu grija, ca nici soferul nu poate sta numai cu ochii in oglinda din dreapta pe o banda pe care se asteapta sa fie singur. Sper sa nu se inteleaga ca am ceva cu biciclistii si ca nu vreau sa ii vad in trafic...dimpotriva, mi-ar place sa fie mai multi sa aiba si Bucurestiul macar un spert din cei 400 km de benzi pt bicilete din Paris, cu atat mai mult cu cat am mers destul pe bicicleta chiar daca nu mai am acum. This post has been edited by Dan73: 19 Jul 2010, 11:22 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.484 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(valimo @ 19 Jul 2010, 00:36) Ai vazut tu biciclist sa incurce circulatia? Da, mergea cu 20 la ora pe banda 1 care era ingusta, nu aveam loc sa ma bag in coloana de pe banda 2 ca sa-l depasesc (aia mergeau cu 50...). Si eu si altii stateam la cutie in spatele lui. Cat despre pistele de biciclete te-as ruga sa te urci si tu pe o bicicleta si sa mergi pe pistele amenajate de primarii.In primul rand cred ca trebuie sa le cam cauti si in al doilea rand vei vedea ca sunt foarte denivelate si la fiecare intersectare a trotuarului cu o strada va trebui sa cobori si sa urci bordurile. Din titan la izvor sunt. Acu tu oi vrea sa mergi cu 60 la ora... nah, nici partea carosabila nu prea dreapta. Eu cred ca tu esti invidios pe biciclisti pentru ca se deplaseaza mult mai repede decat tine. Sa vad biciclistul care face 35 de minute de la grigorescu la industriilor dimineata la 7. Si pe ala o sa fiu foarte invidios. Am renuntat la scuter pentru masina, si ala e mai rapid ca apropape orice bicicleta prin oras si sa ajung sa fiu invidios pe niste barbati in colanti.... ![]() |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Ma, ala nu era scuter, era o drujba pe roti. Te faceam la orice ora cu bicla
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 19 Jul 2010, 12:06) Da, mergea cu 20 la ora pe banda 1 care era ingusta, nu aveam loc sa ma bag in coloana de pe banda 2 ca sa-l depasesc (aia mergeau cu 50...). Si eu si altii stateam la cutie in spatele lui. Pai in primul rand eu nu vad nimic ilegal in ce a facut biciclistul descris mai sus. A .. ca te-ai simtit TU deranjat ... asta e alta problema. Dar daca biciclistul ar fi fost o masina cu ceva probleme tehnice care mergea spre cel mai apropiat loc unde sa se dea din drum? Il injurai si p'ala? Eu am impresia ca "guru" din tine nu prea isi face simtita prezenta in modul in care te manifesti. QUOTE(einstein1984 @ 19 Jul 2010, 12:06) Acu tu oi vrea sa mergi cu 60 la ora... nah, nici partea carosabila nu prea dreapta. Teoretic da, as vrea sa merg cu 60 la ora pe pistele de biciclisti .. dar m-as multumi si cu 20 la ora ca sa fiu sincer. Problema pistelor de biciclisti in bucuresti este ca majoritatea sunt impracticabile din varii motive. Eu am renuntat sa le mai folosesc cand merg cu bicicleta in mod utilitar. Cand ies la plimbare, da, atunci folosesc pistele, si nu am pretentia sa merg mai repede de 10Km/h .. desi cateodata e greu sa mergi chiar si asa ... din cauza altor frustrati ... care insa au un orgasm cand merg agale intre 2 benzi portocalii. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Nimic ilegal nu facea, mergea pe carosabil cand pista de bicle era libera (si era si dreapta si fara pietoni). Si pe mijlocul benzii "nu cat mai aproape de bordura sau acostament" cat sa permita depasirea fara a intra cu totul pe banda 2. Dar in rest biciclistii sunt cuminti, nu incurca pe nimeni, respecta legea si pe ceilalti pariticipanti la trafic. Chiar nu inteleg de ce nu sunt si ei respectati la randul lor;
visule, l-am delimitat dupa aia, prindea 70. De aia am si precizat "aproape" orice bicla. Daca era vreun aprilia SR inghiteai esapament de 2 T; |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Mai bine recunoaste ca urasti biciclistii si gata .... as putea sa te inteleg ... dar te rog, nu o fa pe opusul lui Einstein (cel adevarat).
|
--------------------
.
.
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Avea RCA la acelasi pret cu hayabusa, numere, pilotul avea A-ul.... Ma rog, macar daca incalcam o lege acceptam consecintele si nu ceream pe forum sa se dea lumea la o parte din fata mea ca nu aveam frane la viteza aia. Daca misca cineva masina cu 20 cm ca sa ma lase sa trec in coloana, ziceam sarumana. Daca nu, stateam cuminte cu bratele incrucisate pana aveam loc sa trec. Si pe mine ma depaseau dube aprioape cand eu aveam 50 si ele 70 sau 80 si asta era; nu-mi placea, schimbam traseul dar nu mergeam pe mijlocul benzii ci pe dreapta cum cere regulamentul.
Liviu, urasc ipocritii care vor bunavointa si avantaje dar nu au macar bunul simt sa respecte legea asa cum e ea sau zgarie o masina care parcheaza aiurea, ca ei sunt ecologisti si se sacrifica sa salveze planeta. Asta da, poti sa o spui. Altfel, fie ca ala fara de pacat sa arunce primul piatra. This post has been edited by einstein1984: 19 Jul 2010, 13:38 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
Valeleeeeeeu cat ati scris aici mai baieti ! Eu nu primesc notificari, intre timp vad ca aproape curge sange pe topicul asta !
![]() Zilele trecute mergeam destul de tare pe un bulevard cu scuaruri pe mijloc. In spatele meu nu venea nimic, deci liber-liber ! Din fata, o pipitza cu un tico, face stanga printre scuaruri drept in fata mea si ca sa fie tacamul complet baga si prima la dreapta. Daca eram TIR se intampla la fel ? Acum vine de fapt punctul forte, la intrebarea mea fireasca si extrem de civilizata: "ce faci fa, te urci pe mine ?" Raspunsul nu intarzie sa apara : "pai nu ai vazut semnalul ?" !?!?!?!?!?!?!?!? ![]() ![]() ![]() Concluzia este ca extrem de multi soferi nu cunosc legislatia fratilor, este legea celui mai blindat si murim dreq ca sobolanii pe asfalt ca prostii astia cred ca au prioritate si in fata trenului ! This post has been edited by Axe: 19 Jul 2010, 14:11 |
--------------------
Renault
Megane
1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Eh, asa cum vrei si tu 50 de cm ar fi vrut si ea 2 secunde ca sa treaca. Totul merge mai bine daca fiecare lasa de la el. Sau christian driving: lasa si vei fi lasat.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Liviu |
![]()
|
|
--------------------
.
.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Da, suporta, pentru ca ambele implica sa lasi ceva de la tine, fara sa-ti ceara legea, ca altu sa treaca si sa se duca in treaba lui.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Liviu |
![]()
|
Da, asa e ... numai ca in cazul A se poate solda cu o tabla indoita iar in cazul B cu o viata de om ... o comparatie perfecta
|
--------------------
.
.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Hai ca o dam in abusrditati. Va urez succes in activitatea dumneavostra pe 2 roti in Bucuresti domnu' moderator. Nu uitati de casca.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 19 Jul 2010, 15:17) Eh, asa cum vrei si tu 50 de cm ar fi vrut si ea 2 secunde ca sa treaca. Totul merge mai bine daca fiecare lasa de la el. Sau christian driving: lasa si vei fi lasat. Domnule, nu eu vreau cei 50cm ci generatiile urmatoare printre care si copiii si nepotii lu' matale care cu siguranta nu vor putea sa mai mearga cu masinile(traficul va fi din ce in ce mai aglomerat) Daca eu spui ca trebuia sa franez pe prioritatea mea si pe transpiratia si efortul meu muscular(am uitat sa-ti spun dar eu nu am o pedala de acceleratie care face totul in timp ce ascult muzica), atunci franeaza si tu cand conduci cu viteza pe un drum liber si lasa-i pe cei care ies de pe strazile laterale, ce-ti ia ? 2 secunde .... ![]() This post has been edited by Axe: 19 Jul 2010, 17:52 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Poate merge la consum...
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Liviu |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 19 Jul 2010, 15:59) Hai ca o dam in abusrditati. Va urez succes in activitatea dumneavostra pe 2 roti in Bucuresti domnu' moderator. Nu uitati de casca. 1. Nu inteleg ce treaba are statutul meu de moderator cu discutia de fata. 2. MEREU port casca cand merg pe bicicleta (si am si luminitele legale, si vesta reflectorizanta) |
--------------------
.
.
|
|
Axe |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.634 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(Liviu @ 19 Jul 2010, 16:16) am si luminitele legale ![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE(Axe @ 19 Jul 2010, 16:13) Domnule, nu eu vreau cei 50cm ci generatiile urmatoare printre care si copii si nepotii lu' matale care cu siguranta nu vor putea sa mai mearga cu masinile(traficul va fi din ce in ce mai aglomerat) Daca eu spui ca trebuia sa franez pe prioritatea mea si pe transpiratia si efortul meu muscular(am uitat sa-ti spun dar eu nu am o pedala de acceleratie care face totul in timp ce ascult muzica), atunci franeaza si tu cand conduci cu viteza pe un drum liber si lasa-i pe cei care ies de pe strazile laterale, ce-ti ia ? 2 secunde .... ![]() Sarumana, daca vad ca iese cu botul de undeva de unde nu ma vede de exemplu fac si asta. Dar oricum, q.e.d. Sanatate si dumitale si restlui de biciclisti ecologisti de pe aici. Daca vedeti un logan albastru care va face loc, salutati. Nu se stie de unde va cunoaste. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Asa? finger.gif
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Axe |
![]()
|
Mah daca imi pun pedale la o caroserie ce mai ziceti ?! Atunci ca vehicul cu pedale am sa capat drepturile conferite oricum prin lege functie de sectorul de drum pe care circul ?
![]() LE: m-am mai gandit, un jeep cu pedale, ala imi surade ca impune respect ! This post has been edited by Axe: 19 Jul 2010, 15:40 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE(vis-a-vis @ 19 Jul 2010, 16:27) Da, o sa fiu usor de recunoscuta ca o sa am asa ceva: mckesh4.jpg Ca sa vad biciclistii mai bine cand vin. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Uops, trebuia sa fie "masina va fi usor recunoscuta".
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
oglinda aia e buna ca sa le dai peste ghidon...
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
1.6 16v 05-2005
- numar cu gaura m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Axe @ 19 Jul 2010, 15:13) Domnule, nu eu vreau cei 50cm ci generatiile urmatoare printre care si copii si nepotii lu' matale care cu siguranta nu vor putea sa mai mearga cu masinile(traficul va fi din ce in ce mai aglomerat) No shit? Pe la noi prin Bucuresti ajungi oriunde in 20min de cand cu criza asta. Ma rog, tre sa ai si bani de benzina... ![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th June 2025 - 05:01 |