DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Secretele industriei cărnii, chimicalele din salamuri

MadHawk1
post 25 Oct 2009, 15:20
Post #1


Clona lu' Sony


Group: Members
Posts: 185
Joined: 1 August 08
From: localhost




Secretele industriei cărnii: chimicalele din salamuri

Aditivii sintetici din semipreparatele din carne rămân în organism chiar și zece ani, pentru că tubul digestiv nu le poate digera. Consumul anual de mezeluri în România este de aproximativ zece kilograme pe cap de locuitor, ceea ce înseamnă că, în fiecare zi, un român mănâncă cam 28-30 de grame de produse din carne.

Anul trecut, media țărilor europene mergea către aproape 100 de grame consumate zilnic. Totuși, diferența este dată de calitatea semipreparatelor românești din carne, care este printre cele mai slabe din Europa, asta și pentru că românii nu se arată preocupați de ce pun în farfurie.

Slănină multă și injecții cu apă

În unitățile de producție mari și în abatoarele tehnologizate, sacrificările de animale sunt rare. După tranșare, 80% din carne se folosește pentru specialități, iar restul intră în producția salamurilor, a cârnaților, parizerului și a crenvurștilor.

Cantitățile sunt ajustate cu multă slănină tare, dar și cu soia sau alte grăsimi hidrogenate. Malaxarea se face într-un recipient mare de metal, în care se pun la tocat carnea, apoi slănina și șoriciul. Din saci de rafie se adaugă făina de soia, și, potrivit fiecărui rețetar, se adaugă aditivi sintetici și coloranți. Omogenizarea se face în câteva minute, iar pasta prinde gust și aspect de carne. Ambalarea se face în membrane de plastic, care, uneori, ajung să coste mai mult decât compoziția produsului.

De cealaltă parte, produsele „premium”, ca pastrama, mușchiul sau cotletul, sunt injectate cu saramură și fosfați, compușii care rețin cea mai multă apă.

Injectarea se face cu o mașină specială cu ac, iar vidarea maschează că produsul e umplut cu apă. Saramura, care trage foarte mult din greutatea produsului, are ca efecte secundare hipertensiunea arterială și diabetul.

E-urile sunt importate și, în cele mai multe cazuri, condimentele precum ceapa sau usturoiul sunt prafuri obțiunite prin deshidratare.

Departe de „mâncatul sănătos”

Gheorghe Mencinicopschi, directorul Insitutului de Cercetări Alimentare din București, spune că absolut toate produsele din magazine, mai puțin cele „eco”, sunt pline de chimicale.

Cel mai mult, însă, atrage atenția asupra intoxicării cu reclame: „Mezelurile și sănătatea n-au nimic în comun. Copiii n-ar trebui să consume niciun gram. De aceea, publicitatea este agresivă pe segmentul celor mici”.

Chiar dacă au fost siliți de legi să treacă pe etichete toate componentele rețetei, producătorii din România se feresc să dezvăluie cantitățile adevărate de carne dintr-un produs.

Dintr-o listă de aproximativ 20 de ingrediente, doar unul singur este carne. Restul sunt fosfați, nitriți, nitrați, arome sintetice și coloranți, multă sare și multă apă.

Medicii spun că efectele acestor aditivi nu apar de pe o zi pe alta. În schimb, pe timp îndelungat, efectele sunt dezastruoase. „Românii s-au obișnuit să cumpere apă la la preț de carne. În ultima vreme, au apărut tot soiul de aditivi care n-au fost testați toxicologic, dar pe care producătorii au început să-i folosească intens. Dintre cei mai periculoși sunt fosfații, care, în exces, împiedică fixarea calciului în oase. Imaginați-vă ce înseamnă asta pentru copii”, spune Gheorghe Mencinicopschi.

[attachmentid=1627562171]
SCUMP. 80% din carnea tranșată merge pentru specialități, ca pastrama și cotletul


Etichetele fără valoare

Specialistul în sănătate alimentară atrage atenția că potențiatorii de aromă, care se regăsesc chiar și în specialitățile mai scumpe din carne, provoacă un apetit ridicat și dau de pendență: „Glutamatul monosodic dă un gust foarte bun. Stimulează pofta și te face să mănânci încontinuu. Efectul nu-i imediat, dar mâncând și mâncând, duce la obezitate”.

Din lista lungă de compuși chimici alimentari, coloranții sunt bombe pentru organism. „Roșul carmin se extrage dintr-o insectă. În procesul chimic de extracție, se folosește aluminiul. Consumul distruge celulele nervoase și riscul cel mai mare îl reprezintă Alzhaimerul”, explică Gheorghe Mencinicopschi.

Aspectul de „delicios” al mezelurilor este dat, în mare parte, de făina de soia sau de amidonul de cartofi, care au chiar 40% din compoziția unui parizer ieftin sau a unui salam.

„Soia în stare pură, nemodificată genetic, a ajuns să fie cel mai sănătos ingredient dintr-un salam. Amidonul, în schimb, chiar n-are ce căuta într-un produs din carne. Pentru că nu vor să fie scrupuloși, producătorii promit să-l treacă pe lista ingredientelor”, spune Mencinicopschi.

AMENINȚĂRI

Bolile care ne urmăresc

Fosfații din mezeluri împiedică fixarea calciului în oase. Afectează creșterea copiilor, iar în 20 de ani, femeile vor suferi de osteoporoză. Bărbații vor scădea la bătrânețe mai repede în înălțime și, în multe cazuri, vor fi obezi.

Semipreparatele mai conțin gume de omogenizare, care, pe lângă faptul că rețin apă, au rolul de a omogeniza.

„Nu pot fi digerate de tubul digestiv, decât în zece ani. Efectul imediat este apariția gastritelor și a ulcerelor, dar și a celei mai urâte forme de cancer - cel colonorectal”, spune Mencinicopschi.

44% CARNE

Cârnați Cabanos

Conține: carne de porc inferoară - cu slănină și șorici - 44%, carne de vită - 16%, faină de soia - 40%. Se adaugă usturoi, condiment universal, coriandru și agent de afumare.

Aditivi: stabilizatori: (polifosfat de potasiu, caragenan), antioxidant (acid ascorbic), potențiator de gust, glutamat monosodic (aditiv care provoacă apetit mare și dependență), zaharuri - dextroză, lactoză, colorant natural: carmin, conservant - nitrit de sodiu si nitrat de potasiu.

Pentru omogenizare se mai folosesc grăsimile vegetale. Se ambalează în intestine subțiri de oaie. Se lasă la fiert 20 de minute, la 75 de grade C. Zvântarea se face într-o cameră frigorifică, timp de 2-3 ore.

60% CARNE

Cârnați de porc

Conține: carne de porc 60%, cu slănină și șorici, proteină vegetală din soia nemodificată genetic, apă 20%, sare, condimente și arome naturale, stabilizatori (di-polifosfat de sodiu și potasiu), antioxidanți (acid ascorbic, izoascorbat de sodiu), nitrit de sodiu, potențiator de gust (glutamat monosodic), zaharuri (lactoză, dextroză), colorant natural – carmin, conservanți: nitrit de sodiu și nitrat de potasiu.

Nitritul de sodiu previne creșterea bacteriei ce cauzează botulismul, mărește timpul de valabilitate al produsului, stabilizează culoarea roșie a cărnurilor procesate și dă o aromă specifică.

60% CARNE

Cotlet de porc

Conține: cotlet de porc, un strat de slănină de 0,5–1 centimetri. Carnea, tăiată șuvițe, se injectează cu saramură 20%- 40%. Injectarea se face manual sau cu o mașină specială cu ac.

Se pune apoi într-un sos condimentat cu usturoi, boia de ardei, piper și coriandru, unde se lasă timp de mai multe ore. În sos se mai adaugă antioxidanți, potențiatori de gust.

Se lasă șase zile la rece, apoi se afumă industrial. 14 porții de mezeluri pe lună cresc cu 78% riscul apariției unei forme de boală pulmonară obstructivă cronică, care este foarte gravă.

Afecțiunea reprezintă una dintre primele cinci cauze de deces în Vest. Se manifestă prin scăderea capacității organismului de a menține o concentrație normală de oxigen în sânge.

62% CARNE

Lebărwurst

Conține: carnea capului de porc în proporție de 62%, slănină tare 7%, organe – inimă, rinichi, splină 15%, ficat 16%. Se adaugă supa de la fierberea capului, mixul de condimente, ceapă fiartă, zahăr și sare. În malaxor se adaugă aditivii – colorantul alimentar – carmin, antioxidanți, amidon de cartofi.

Compoziția se ambalează în membrane sintetice și se fierbe la 75 de grade C.

Un lebărwurst „tradițional” trebuie să conțină mai puțin de șase grame de sare la 100 de grame de produs și, în principiu, să aibă cel mult trei aiditivi sintetici, iar termenul de valabilitate să nu depășească zece zile.

Un produs mai puțin conservat își schimbă culoarea la deschiderea ambalajului.

80% SLĂNINĂ ȘI ȘORICI

Parizer de porc

Conține: 80% slănină și șorici de porc, 10% carne de pasăre dezosată mecanic (în care intră oase măcinate), faină de soia, proteină vegetală, amidon, condimente – sare, usturoi, coriandru, boia de ardei, potențiatori de gust, coloranți (carmin).

După amestecare, compoziția se fierbe timp de 20 de minute în apă, la 75 de grade C. Din cauza amidonului și a fibrelor din soia, conferă starea de sațietate.

În schimb, este greu de digerat. Carnea dezosată mecanic este pasta rezultată din dezosarea carcaselor de pasăre, care este prelucrată cu utilaje speciale. Această pastă poate conține și resturi de piele, chiar și oase.

60% SLĂNINĂ ȘI ȘORICI

Salam de vară

Conține: 60% slănină și șorici, 17% carne de calitate inferioară – adică ceea ce se poate prelucra din picioare, gât - mix de condimente – sare, boia, piper sau extract de condimente – aditivi care imită gusturile condimentelor, făină de soia 20%, antioxidanți, colorant – carmin, glutamat de sodiu (E 261), nitriți, nitrați, pastă de usturoi, zahăr.

Toate acestea se amestecă în malaxoare, apoi se ambalează în membrane artificiale (de plastic), se zvântă și se afumă industrial într-o cameră unde, teoretic, ar trebui să stea cel puțin patru-cinci zile.

În alte cazuri, se adaugă agent de afumare.


40% SARAMURĂ

Pastramă

Conține: carne dezosată de la pulpă, spată și mușchiul de pe spate.

Se taie în șuvițe, se sărează, după care se trece printr-un sos condimentat cu praf de ceapă și de usturoi, antioxidanți, coloranți, agenți de afumare și potențiatori de gust.

Carnea stă în sos timp de trei până la cinci zile, apoi se scoate și se leagă cu sfoară. Se injectează cu o soluție de saramură de 20-40%, apoi se ambalează în pungi de plastic, în vid.

Afumarea se face cu fum lichid, care conține cele mai cancerigene hidrocarburi - cele policiclice aromate.

70% SLĂNINĂ ȘI ȘORICI

Șuncă de porc

Proporțiile de carne diferă în funcție de rețetă. Șunca țărănească conține: 70% carne procesată mecanic (are în compoziție slănină, urme de oase, șorici) - proteine din soia, toată gama de antioxidanți, colorant – carmin.

Carnea se injectează cu o soluție de saramură, apoi trece în malaxoare de trei ori.

Prima malaxare se face la o oră după injectarea cu saramură, a doua la 24 de ore după depozitarea la frig și încă o dată la 48 de ore după maturare.

Apoi, compoziția se pune în forme metalice care se țin la un tratament termic de 75 de grade Celsius. După răcire, formele se ambalează în pungi de plastic, în vid.


Sursa: Evenimentul Zilei


--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sp!ke
post 25 Oct 2009, 15:31
Post #2


Membru dreptaci


Group: Members
Posts: 421
Joined: 13 October 07
From: Bucharest




Pai... in afara de mezelurile crud-uscate (alea de peste 50leikg) si carnea netratata (cea cu 2 zile termen de garantie) restul sunt pline de chimicale... nimic nou sub soare


--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCI 77kw & Logan 1.4 MPI 55kw 2007/2009 Laureate
Renault Logan... by Dacia...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MadHawk1
post 25 Oct 2009, 15:45
Post #3


Clona lu' Sony


Group: Members
Posts: 185
Joined: 1 August 08
From: localhost




Poate ca "nu e nimic nou sub soare" dar nu ma asteptam sa fie atat de grav!!! nu crede.gif


--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Merced
post 25 Oct 2009, 16:07
Post #4


No fear. No limit. No equal.


Group: Members
Posts: 8.277
Joined: 24 June 07




Sa creada cine vrea ca alea crud-uscate or fi mult mai putin nocive ca restul, eu nu cred.


--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sp!ke
post 25 Oct 2009, 16:17
Post #5


Membru dreptaci


Group: Members
Posts: 421
Joined: 13 October 07
From: Bucharest




Pai n-am spus mezeluri crud-uscate de 10 lei/kg, ci alea de peste 50 de lei/kg, care sunt uscate natural (care sunt invelite in membrana comestibila, au stat cel putin doua luni la uscat in beciuri special amenajate si au mucegai natural pe ele) si sunt preparate dupa retete taranesti. Daca va uitati cu atentie la UNELE dintre ele, o sa vedeti ca nu vorbesc prostii... chestia e ca sunt mult prea rare prin magazine si te cam plictisesti cautand ceva de calitate. Spre exemplu, astazi cautam ceva pentru mic-dejun... n-am gasit decat la 120lei/kg (adica 4 felii transparente la 10 lei)... am renuntat sa ma mai agit cautand ceva natural, dar nici n-am cumparat nimic.


--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCI 77kw & Logan 1.4 MPI 55kw 2007/2009 Laureate
Renault Logan... by Dacia...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 25 Oct 2009, 16:19
Post #6


Mesaj semiautomat


Group: Members
Posts: 33.671
Joined: 15 August 05




va astept la asa ceva, natural 100%, dar se gasesc doar aici.


--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Andrul
post 25 Oct 2009, 16:30
Post #7


Membru'


Group: Members
Posts: 208
Joined: 4 July 07
From: Bucuresti




Marea problema nu este injectarea cu apa sau ca baga slanina in salamuri, ci antibioticele si hormonii cu care animalele din crescatorii sunt indopate. Rezultatul in general este o carne uneori "falsa", cu putini nutrienti.


--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition - B-XX-XXX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MadHawk1
post 25 Oct 2009, 16:56
Post #8


Clona lu' Sony


Group: Members
Posts: 185
Joined: 1 August 08
From: localhost




Uitasem de asta! post-336-1110552439.gif


--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ct-03-tvy
post 25 Oct 2009, 16:59
Post #9


ct_010


Group: Members
Posts: 828
Joined: 11 May 08




mai bine cresti un porc la tara, ii iei mau,.si mananci mult mai sanatos


--------------------
aro 10.4 1.6 D 1993
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MadHawk1
post 25 Oct 2009, 17:13
Post #10


Clona lu' Sony


Group: Members
Posts: 185
Joined: 1 August 08
From: localhost




Eh, daca toti am trai la tara, ne-am permite, dar asa... sad.gif


--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Arhimede
post 25 Oct 2009, 17:59
Post #11


Membru inferior, lung si tare


Group: Members
Posts: 2.294
Joined: 5 March 05




De ceva vreme, cativa ani, in romania a inceput sa se discute despre mancat sanatos, mancare santoasa...etc.

Treaba e ca mai toate alimentele fac "rau", din simplul motiv ca omul nu e nemuritor. Raul ala nu-i chiar asa mare daca nu faci excese.

Dar multi cad in extrema cealalata, si incep sa manance paine sanatoasa( alba inegrita cu cacao) de ex...iaurt care e in mare parte gelatina.....si incep sa aibe probleme tocmai din cauza alimentatiei "sanatoase".

La fel si cu unii care descopera ca au nu stiu ce afectiuni, si se dau pe cate un regim care in timp le dauneaza mai rau.

Acuma, daca bagi in tine zilnic carnati de la magazinul de la parterul blocului, salam, sunca nu stiu de care nici nu aveai nevoie de informatiile astea sa-ti dai seama ca nu e o alimentatie sanatoasa.

Eu unul stiam de faptul ca un parizer contine carne foarte putina


--------------------
dacia lgn 2005 Ambition
0% avertisment=0% divertisment
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AlexC
post 25 Oct 2009, 18:59
Post #12


Vrum Vruuum


Group: Members
Posts: 1.651
Joined: 22 May 05
From: Bucuresti




Este pueril sa ne plangem acum ca nu mai putem manca nimic de pe piata. Si noi am crescut cu mezeluri, si inainte erau la fel preparate. Nu avem cum sa intoarcem roata, si nici sa nu mai mancam decat chestii "bio", "eco" sau produse in Vest. Si atunci vine dilema mea: din brandurile de pe piata, care produse le consumati voi, care NU le consumati nici mort?

Incep eu cu ce mananc:
- produse Angst, fie cumparate direct de la ei fie de la Carrefour
- produse Meda: muschi file, cotlet haiducesc, cremwursti de pui, sunca de Praga, kaiser, pastrama taraneasca. La inceput stiu ca dl. Netoiu producea foarte curat si bun, iar intre timp n-am simtit diferente de gust. N-or fi ele din gradina raiului, dar astea le cumpar in proportie de 80%
- de la producatorii din provincie si care desfac marfa in Bucuresti, prin pietele volante. Acum un an erau 2 din MM care vindeau sambata-duminica cate o furgoneta plina de produse foarte bune. Preturile cam cu 40-70% mai mari ca la Carrefour, calitate si gust jos palaria. De vreo 6 luni n-au mai venit, si nici alte locuri nu stiu.

Aveti alte surse, experiente directe?

This post has been edited by AlexC: 25 Oct 2009, 18:59


--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
clr
post 25 Oct 2009, 19:11
Post #13


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.729
Joined: 24 February 03
From: Bucuresti




QUOTE(argon @ 25 Oct 2009, 17:19)
va astept la asa ceva, natural 100%, dar se gasesc doar aici.
*


wub.gif
Mai luam asa ceva de prin Sebes cand mai aveam delegatii la Deva, o bunatate !


--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sp!ke
post 25 Oct 2009, 19:14
Post #14


Membru dreptaci


Group: Members
Posts: 421
Joined: 13 October 07
From: Bucharest




E greu de precizat ce producatori sunt seriosi si care nu, ideea e ca eu am renuntat de vre-o 15-16-17 ani sa mai mananc (nici eu si nici familia mea) crenvusti, parizer, toba si alte ciudatenii de genul asta. Macar am renuntat la a mai manca piele, zgarci, grasime necomestibila (grasimea care se foloseste la fabricarea sapunului si care da aspectul gelatinos preparatelor) si a enorm de mult adaugatelor aditive pentru a da gust si a conserva preparatele ieftine... poate pe mai tarziu, daca o sa-mi permita buzunarul, o sa-mi fac ferma mea unde o sa-mi cresc animalele mele, dar problema va fi alta... de unde voi cumpara furaje naturale, fara a fi modificate genetic, fara adaos de pesticide, fara azotati si fosfati? Din ceva calcule, puerile, binenteles, pentru a aduce un purcel de la nivelul de grasun, la 100kg (greutatea ideala pentru sacrificare), cheltuiala "eco" s-ar ridica undeva in jurul sumei de 3000-3500 lei... Oare imi voi permite sa dau 87 de lei pe kg de carne (randamentul la porc se situeaza in jurul valorii de 40%)?

This post has been edited by alex: 27 Nov 2009, 08:58


--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCI 77kw & Logan 1.4 MPI 55kw 2007/2009 Laureate
Renault Logan... by Dacia...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
D-FENS
post 25 Oct 2009, 19:25
Post #15


___________________


Group: Members
Posts: 403
Joined: 18 February 07




Cu totii stim ce se afla prin supermarket-uri.Atata vreme cat nu faci exces cred ca e ok.E bine ca se mai sensibilizazeza populatia cu articole de genul asta.Pe mine ma infioara cati aditivi baga astia in produse,toate astea le consumam.Am avut o experienta neplacuta cu niste carnati preparati la un supermarket,frisoane,dureri de stomac si lucru nemaiintalnit pana atunci,imi ardeau talpile.


--------------------
Prestige 16v Ph 2+GPL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Executron
post 25 Oct 2009, 19:45
Post #16


Membru fan UAP


Group: Members
Posts: 2.061
Joined: 27 June 07
From: Bucuresti




E dezastru corect.... De ani de zile nu mai ma mananc parizer sau cremvursti, decunosc ca mai imi scapa 100-200 de grame de muschi file sau sunca din cand in cand...

Am luat o data nu stiu ce sunca de porc care a fost 65 ron/kg... NU se poate compara cu ce vindea Meda la 20ron/kg, era total altceva, parca mancai sunca adevarata cu pasta colorata.

Voi elimina si ultimele "vestigii" are mezelurilor din dieta mea.


--------------------
VW Passat 1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic /// Dacia 1300 1974 Lux :)

"The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 25 Oct 2009, 19:45
Post #17


membru violet


Group: Members
Posts: 4.605
Joined: 11 November 05
From: Bucuresti




QUOTE(MadHawk1 @ 25 Oct 2009, 15:20)
...Consumul anual de mezeluri în România este de aproximativ zece kilograme pe cap de locuitor, ceea ce înseamnă că, în fiecare zi, un român mănâncă cam 28-30 de grame de produse din carne. Anul trecut, media țărilor europene mergea către aproape 100 de grame consumate zilnic.
*

Sunt curios cum fac astia astfel de statistici in conditiile in care eu, orasean get-beget, am mancat zeci de porci si de vitei si sute de pasari de la crescatori care nu au nicio legatura cu sistemul fiscal sau statistic.


--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MadHawk1
post 25 Oct 2009, 20:18
Post #18


Clona lu' Sony


Group: Members
Posts: 185
Joined: 1 August 08
From: localhost




QUOTE(Executron @ 25 Oct 2009, 20:45)
... De ani de zile nu mai ma mananc parizer sau cremvursti,...
*



Asta o sa fac si eu! up.gif


--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sinaxis
post 25 Oct 2009, 20:36
Post #19


Membru autentic


Group: Members
Posts: 388
Joined: 30 March 04




Daca va uitati in calendar mai mult de jumatate din zilele anului sunt zile de post. Detoxifierea organismului de chimicalele din carne si produsele din carne se face natural. In rest, merita investit mai mult in mancare sanatoasa. Chiar daca nu e profitabil, merita sa ai o gradina, sa o lucrezi, sa achizitionezi produse de carne de la producatori pe care ii cunosti si sti conditiile in care cresc animalele etc... din punctul de vedere crestinesc ingrijirea sanatatii e o datorie morala.


--------------------
tohan stas 2012 full
"as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Master01
post 25 Oct 2009, 20:42
Post #20


Membru autentic


Group: Members
Posts: 488
Joined: 13 January 09
From: Suceava




Datele acestea sunt foarte relevante. Stiam ca nu sunt bune dar nu stiam procentul de carne sau lipsa carnii mai exact............de bagat la cap.


--------------------
RENAULT MEGANE SCENIC 2005/1598 cmc 1,6 16 V - Nr. de SV
Il cheama bizon / Are-un neuron / Si tot claxoneaza / Cand altii sofeaza
Grupul soferilor blocati in trafic saluta bizonul din intersectie.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sp!ke
post 25 Oct 2009, 20:47
Post #21


Membru dreptaci


Group: Members
Posts: 421
Joined: 13 October 07
From: Bucharest




QUOTE(sinaxis @ 25 Oct 2009, 20:36)
Daca va uitati in calendar mai mult de jumatate din zilele anului sunt zile de post. Detoxifierea organismului de chimicalele din carne si produsele din carne se face natural. In rest, merita investit mai mult in mancare sanatoasa. Chiar daca nu e profitabil, merita sa ai o gradina, sa o lucrezi, sa achizitionezi produse de carne de la producatori pe care ii cunosti si sti conditiile in care cresc animalele etc... din punctul de vedere crestinesc ingrijirea sanatatii e o datorie morala.
*




Yeah... right!!...
Si in timpul postului trebe sa aducem jertfe (pui, miei, vitei si purcei de lapte) pe care trebe sa le oferim preotului... nu-i asa?


--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCI 77kw & Logan 1.4 MPI 55kw 2007/2009 Laureate
Renault Logan... by Dacia...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Dodone
post 25 Oct 2009, 21:04
Post #22


membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)


Group: Members
Posts: 2.134
Joined: 21 May 05
From: Timisoara




In tinerete, din '86 pana in '89 am lucrat ca macelar-mezelar-transator la COMTIM. Adica in aproape toate fazele de procesare, mai putin la preparare conserve si la afumatorie.
Si atunci se foloseau chimicale: aroma de piper pe suport solid, solutii de conservare si potentatori de gust injectati in carne, etc. Dar nu in halul de acum.
In schimb se foloseau si produse naturale: enibahar, piper, sare gema de cea mai buna calitate, etc.
Enibaharul si piperul erau importate din Austria. Periodic, unul din mezelari trebuia sa macine boabele. Dupa ce macinam enibahar, puteam sa fac 3 dusuri si tot miroseam si acasa inca o zi. Si miroase destul de bine. tongue.gif
Tot din Austria se importau si membranele artificiale pt. mezeluri.
Cremvurstii si polonezii se faceau cu mate naturale, de pasari si oi. Era o sectie speciala care doar asta facea: curata mate. Putini stiu ca la COMTIM exista si un abator de pasari, langa Timisoara, la Utvin.
Exista si un maistru, dl. Flokovitz, care avea diploma de maestru mezelar din Elvetia si care era director executiv, cu toate ca nu avea facultate. Toti sefii de sectii ii dadeau raportul dimineata. Nu l-am vazut zambind niciodata. Era maniac cu , curatenia. Daca nu-i placea cat e de curat intr-o sectie, oprea productia si toti muncitorii, inclusiv sefii, trebuiau sa faca curatenie pana era el multumit.
Nu stiu daca in ziua de azi se mai intampla asa ceva.

This post has been edited by Dodone: 25 Oct 2009, 21:05


--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sinaxis
post 25 Oct 2009, 21:19
Post #23


Membru autentic


Group: Members
Posts: 388
Joined: 30 March 04




Sp!ke, noi suntem crestini... Daca nu stiai, la noi se aduce jertfa doar prescura si vin. Daca vrei sa duci jertfa din ceea ce ai enumerat mai sus, adreseaza-te pls domnului rabin.
Observ oleaca de malitiozitatea? Postul meu te-a jignit? Daca da, imi cer scuze.


--------------------
tohan stas 2012 full
"as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sp!ke
post 25 Oct 2009, 21:24
Post #24


Membru dreptaci


Group: Members
Posts: 421
Joined: 13 October 07
From: Bucharest




Nu m-ai jignit, numai ca am citit in randurile scrise de tine o tenta un pic asemanatoare cu cea a medicilor, si anume... "nu fuma, nu bea, nu manca, nu ..., dar adumi-le mie"...

LE
Sunt crestin, dar n-am nici in clin nici in maneca cu biserica, mi-e total indiferenta.

This post has been edited by Sp!ke: 25 Oct 2009, 21:25


--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCI 77kw & Logan 1.4 MPI 55kw 2007/2009 Laureate
Renault Logan... by Dacia...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Merced
post 25 Oct 2009, 21:25
Post #25


No fear. No limit. No equal.


Group: Members
Posts: 8.277
Joined: 24 June 07




QUOTE(Sp!ke @ 25 Oct 2009, 17:17)
Pai n-am spus mezeluri crud-uscate de 10 lei/kg, ci alea de peste 50 de lei/kg, care sunt uscate natural (care sunt invelite in membrana comestibila, au stat cel putin doua luni la uscat in beciuri special amenajate si au mucegai natural pe ele) si sunt preparate dupa retete taranesti. Daca va uitati cu atentie la UNELE dintre ele, o sa vedeti ca nu vorbesc prostii... chestia e ca sunt mult prea rare prin magazine si te cam plictisesti cautand ceva de calitate. Spre exemplu, astazi cautam ceva pentru mic-dejun... n-am gasit decat la 120lei/kg (adica 4 felii transparente la 10 lei)... am renuntat sa ma mai agit cautand ceva natural, dar nici n-am cumparat nimic.
*



La aproape 50 de lei kilu' sunt si alea de la Aldis "taranesti", o caserola are 80g si costa aproape 5 lei. Si sincer ma indoiesc ca-s foarte naturale.


--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sp!ke
post 25 Oct 2009, 21:55
Post #26


Membru dreptaci


Group: Members
Posts: 421
Joined: 13 October 07
From: Bucharest




"Foarte naturale"? Sa inteleg ca din punctul tau de vedere "foarte natural" inseamna 100% natural... cred ca n-o sa gasesti asa ceva, pentru ca toate produsele din carne comercializate au termene de valabilitate umflate cu ajutorul conservantilor, altfel n-ar rezista pe raft saptamani si luni de zile. Preparatele taranesti rezista luni de zile (de regula din iarna pana in primavara) pentru ca sunt afumate cu fum rece de lemn si pastrate in conditii naturale, unde nu sunt contaminate de chimicale imprumutate de la alte produse (mucegaiul alb, natural, fereste produsele de contaminare).

Din pacate, nu stiu ce tehnologii foloseste Aldis, dar, ma-ndoiesc ca ar fi 100% naturale, e suficient sa ne uitam la termenul de garantie. Daca e mai mare de 30 de zile (pentru produsele afumate) sau 5 zile pentru produsele proaspete sau semi-afumate, e clar ca au in compozitie chimicale (sau E-uri).


--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCI 77kw & Logan 1.4 MPI 55kw 2007/2009 Laureate
Renault Logan... by Dacia...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bygy007
post 25 Oct 2009, 22:08
Post #27


Membru autentic


Group: Members
Posts: 8.177
Joined: 12 May 06
From: BUCURESTI




care vreti fum la sac de 25 kg si membrane de toate felurile , firma care distribuie e peste drum de mine biggrin.gif

This post has been edited by bygy007: 25 Oct 2009, 22:08


--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Dodone
post 25 Oct 2009, 22:09
Post #28


membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)


Group: Members
Posts: 2.134
Joined: 21 May 05
From: Timisoara




Produse naturale facea COMTIM-ul. Carnea de vanat era fezandata , uscata si afumata, intr-o zona rurala de deal, din jud. TM sau AR. Nu mai stiu locatia. Erau produse doar pentru reteaua de magazine a PCR si pt. export.
Nu cunosc in comertul din super/hipermarket-uri produse cu adevarat naturale, din carne. Adica procesate cu tehici clasice.


--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MadHawk1
post 25 Oct 2009, 23:41
Post #29


Clona lu' Sony


Group: Members
Posts: 185
Joined: 1 August 08
From: localhost




QUOTE(Master01 @ 25 Oct 2009, 21:42)
Datele acestea sunt foarte relevante. Stiam ca nu sunt bune dar nu stiam procentul de carne sau lipsa carnii mai exact............de bagat la cap.
*


Cand citesc astfel de postari ma bucur ca am reusit sa deschid ochii macar unui singur om care poate nu ar fi vazut altfel acest articol! 124.gif
Si eu stiam ca "ceva nu e in regula" dar m-am ingrozit cand am citit cat de "in neregula" sunt lucrurile! nu crede.gif


QUOTE(Dodone @ 25 Oct 2009, 22:04)
In tinerete, din '86 pana in '89 am lucrat ca macelar-mezelar-transator la COMTIM. Adica in aproape toate fazele de procesare, mai putin la preparare conserve si la afumatorie.
Si atunci se foloseau chimicale: aroma de piper pe suport solid, solutii de conservare si potentatori de gust injectati in carne, etc. Dar nu in halul de acum.
In schimb  se foloseau si produse naturale: enibahar, piper, sare gema de cea mai buna calitate, etc.
Enibaharul si piperul erau importate din Austria. Periodic, unul din mezelari trebuia sa macine boabele. Dupa ce macinam enibahar, puteam sa fac 3 dusuri si tot miroseam si acasa inca o zi. Si miroase destul de bine. tongue.gif
Tot din Austria se importau si membranele artificiale pt. mezeluri.
Cremvurstii si polonezii se faceau cu mate naturale, de pasari si oi. Era o sectie speciala care doar asta facea: curata mate. Putini stiu ca la COMTIM exista si un abator de pasari, langa Timisoara, la Utvin.
Exista si un maistru, dl. Flokovitz, care avea diploma de maestru mezelar din Elvetia si care era director executiv, cu toate ca nu avea facultate. Toti sefii de sectii ii dadeau raportul dimineata. Nu l-am vazut zambind niciodata. Era maniac cu , curatenia. Daca nu-i placea cat e de curat intr-o sectie, oprea productia si toti muncitorii, inclusiv sefii, trebuiau sa faca curatenie pana era el multumit.
Nu stiu daca in ziua de azi se mai intampla asa ceva.
*



Din pacate "goana dupa profit" si cinismul producatorilor au facut sa se ajunga aici!
Spuneti NU produselor de carne prelucrate industrial pentru voi si pentru familiile voastre!

This post has been edited by MadHawk1: 26 Oct 2009, 00:34


--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 26 Oct 2009, 08:56
Post #30


membru violet


Group: Members
Posts: 4.605
Joined: 11 November 05
From: Bucuresti




@Dodone
In ziua de azi, 95% din condimente vin din China.
Numai Dumnezeu stie ce fac aia acolo.


--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
4 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 16:24
Forum Renault