LCD TV Full HD sau HD Ready ?
![]() ![]() ![]() |
LCD TV Full HD sau HD Ready ?
vijelie |
![]()
|
||
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|||
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
Samsung P2470HD il am eu. Sunt impresionat de ce poate sa faca dracia asta mica de 24 inch. TV analog si digital (DVB-C/T + MPEG4). Vreau sa zic ca pe RDS a prins cam 99 digitale (din care 3 full HD 1080p) si restul analogice (nu ma mai obosesc sa le vad...)
Are functii interesante, chestie desteapta favorites (baniesc ca sunt si altele care au ceva de genul) adica mi-am pus eu ce programe vreau in lista si defilez doar prin ele - nu in toata ciurda de aproape 170 programe (din care am mai spus 99 digitale si restul analogice). Si la asta am activat in service menu optiunea la USB in service menu prin activarea functiilor WISELINK MOVIE, WISELINK WRITE, HIGH DEVI Am obsevat ca "poate" divx-uri, mkv-uri nu stie. Dezavantajul (sau poate sunt eu ghinionist) e ca la un moment dat cand rulez filmele se reseteaza TV-ul de unul singur. So am pus inapoi functiile mai sus enumerate pe OFF. Pana la urma am PC-ul pentru asta (sau laptop-ul). In orice caz am vazut filme HD (1080p) pe el si joace (il folosesc si ca monitor) si pot spune ca am ramas cu gura cascata ce calitate are imaginea...asteptam Avatar in format mkv 1080p...hmmm Il am de pe data de 20 Decembrie si inca ma impresioneza cum se vede. Intrari avem: HDMI x 1, DVI x 1, VGA x 1, USB x 1 (USB service port), Euroscart x 1, COMPONENT (L/R Pr, Pb, Y), Audio IN (jack stereo) si ANT (antena RF) Iesiri avem: Optical Audio (SPDIF), Headphones Mai are in lateral slot CI (Common Interface) - habar nu am la ce as putea folosi in Romania (PayTV???) In rest avem: 24" (cazul meu) Contrast Dinamic 50.000:1 (1000:1 Tipic), Timp de acces 5 ms, Sunet 3 W x 2 CH (Dolby Digital Plus, SRS trusurround HD), Unghiuri de vizualizare 170 / 160 Nesimtirea face sa am pe iesire (headphones) un sistem audio Altec Lansing ATP5 (cunoscatorii stiu ce era Altec-ul si ce poate) si se aude mortal... Este un Monitor/TV super - pe site-ul Samsung il gasiti in clasa premium de monitoare ceea ce e de bine - pe asta...Super oferta de Craciun in Auchan numa 1100 RON. This post has been edited by bubu782001: 10 Jan 2010, 05:53 Attached thumbnail(s) p2770hd_presse02.jpg ( Size: 569.54k ) Number of downloads: 750 p2770hd_presse04.jpg ( Size: 653.15k ) Number of downloads: 768 p2470hd_remote_presse01.jpg ( Size: 364.01k ) Number of downloads: 747 |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Sa-l stapanesti sanatos...
O mica obiectie: HD-urile alea de la RDS sunt 1080i (care ocupa mai putina banda decat 720p ![]() Slotul CI ar trebui sa foloseasca in momentul in care se vor face pachetele de programe pe DVB-C si se vor coda. In loc sa folosesti un STB de la firma de cablu (cu telecomanda si matzaraia aferente) ar trebui sa poti introduce in modul CI si cartela de decodare direct in TV. Dar nici asta n-o sa vedem curand, cablistii prefera sa dea "conserve" si sa nu-si bata capul cu probleme de compatibilitate cu tzspe marci de TV-uri... |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Micutzu_BH |
![]()
|
![]() Driving around Group: Members Posts: 283 Joined: 11 September 06 From: D'aci ia ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition - 2005 Este mai bine sa dezbati o intrebare fara sa o rezolvi, decat sa o rezolvi fara a o dezbate!
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
Mersi frumos.
Si ai dreptate DigiSport HD si EurosportHD in 1080i sunt tranmise. TV-ul stie 480i/p, 576i/p, 720i/p, 1080i/p. Dar am vazut filme 1080p - dupa cum am zis (pe PC in format MKV). DiscoveryHD inca nu este activ - o sa fie sunt sigur de asta. Ieri am vazut un meci de tenis pe Eurosport, Native HD - dupa cum a spus, se vedea super, marca sireturilor de la incaltarile jucatorilor - ![]() In orice caz, sunt ferm convins ca dupa ce da drumul si UPC-ul o sa vedem tarife extra si pachete pe digital, pana atunci...teste. Dar dupa, sa terminat cu veselia. This post has been edited by bubu782001: 10 Jan 2010, 15:49 |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
@ Micutzu_BH:
Toshiba ala e cea mai buna alegere (ca si pret/calitate) la 66cm diagonala de pe piata de la noi. Am studiat si eu ceva vreme lcd-urile de 66 si la acesta concluzie am ajuns. L-am vazut chiar in magazin cu semnalul ala de 2 bani si se vedea bine. Eu, personal, mi-am luat in cele din urma lcd de 82. Dar daca te multumeste 66, toshiba e varianta corecta. |
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
TheFastOne |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 18 Joined: 28 December 06 From: Brasov ![]() |
tuner dvb-t/c sa aiba neaparat. Si mpeg4
![]() ![]() |
--------------------
VolksWagen
Golf Mk4 Variant Highline
2004 1.9 TDI 131 CP
- BV 11 WUW STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
din parte amea sa nu aiba nimic, doar HD si intrare HDMI, ca stie mediaboxul de la UPC tot ce trebuie.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
QUOTE(Micutzu_BH @ 10 Jan 2010, 14:33) Ce parere aveti despre asta? ... Pai tot la magazinul ala mai pui 100 de lei si cumperi Toshiba de 32. Mai ales daca spui c-o sa-l folosesti pe post de TV. Daca-ti iei cu diagonala de 26 o sa regreti. Eu am de 2 ani un LCD de 32 iar acum mi se pare mic si as vrea LCD de minim 37! |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
@Micutzu_BH: mie mi-a placut LG 26LH2000, are tuner DVB T si C MPEG4 (merg posturile transmise digital pe cablu la RDS -cat or mai fi valabile "in clar"-, numai sa pui tara "--" sau Suedia sau Finlanda) si -cu putina pricepere- se poate activa playerul intern: mp3, JPG, divx, mkv
![]() Diagonala trebuie "asortata" cu dimensiunea camerei si (pentru cine e important) trebuie retinut ca puterea consumata de LCD-uri creste (si nu liniar) cu diagonala... Din punctul asta de vedere mi-au placut Sharp-urile, sunt mai putin energofage (pe langa faptul ca multe modele sunt facute chiar in Japonia). PS: ca un indiciu despre dimensiunea ecranelor, la un LCD 16:9 cu diagonala de 26" (66cm) vei avea aceeasi inaltime a ecranului ca la un TV 4:3 de 54cm, doar ca, evident, latimea va fi mai mare. |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(bubu782001 @ 10 Jan 2010, 05:37) Super oferta de Craciun in Auchan numa 1100 RON. Fuck, eu am dat 1300 pe el ![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Micutzu_BH |
![]()
|
![]() Driving around Group: Members Posts: 283 Joined: 11 September 06 From: D'aci ia ![]() |
Faptul ca-mi doresc o diagonala asa "mica" (66 cm) e pentru ca TV-ul il pun in dormitor,
![]() ![]() Ce parti negative ii mai gasiti? |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition - 2005 Este mai bine sa dezbati o intrebare fara sa o rezolvi, decat sa o rezolvi fara a o dezbate!
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
Niciuna.
![]() Toshiba e un nume consacrat in productia de televizoare LCD. |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
TheFastOne |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 18 Joined: 28 December 06 From: Brasov ![]() |
Daca ii dai doar semnal analog.........sa zicem ca e ok, desi o sa se vada ca o buda, dar din specificatii nu reiese c-ar avea tuner dvb-t/c sau mpeg4 si deci degeaba ii dai semnal digital. Cred ca de-aia e si asa de ieftin. Te-as invita sa vezi cum se vede eurosport HD cu native HD la 1080i, dupa care sunt sigur ca te-ai reorienta catre un alt televizor.
E o investitie pe mai multi ani, e pacat sa dai niste bani acum si sa regreti peste un an. |
--------------------
VolksWagen
2004 1.9 TDI 131 CP
- BV 11 WUW STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
tocmai ce ziceam ca nu conteaza ce tunere are TV-ul, ca de obicei primesti 'cutie' si de la UPC si de la RDS, daca in primul caz emit HD, in al doilea caz pe viitor sigur se va baga.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Micutzu_BH |
![]()
|
Din cate stiu eu RDS nu emite digital... inca. TFO, sunt de acord cu tine ca Eurosport HD are super-mega calitate, dar pana or sa ajunga televiziunile de la noi sa emita asa mai e cale lunga.
De cand am devenit "consumatori" toate produsele si-au micsorat viata asa ca de ce ar face exceptie si televizorul? Asa ca nici viata unui TV nu e mai mare de 5-7 ani, dar daca ma tine mai mult sunt chiar fericit. |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
argon |
![]()
|
emite digital, nu HD, dar pentru digitalul ala mai prost calitativ decat UPC-ul trebuie sa stai 3 luni de la abonare sa-ti dea mediaboxul, n'avem domle.. Analogul la digi, la mine in oras estesub orice critica, deci si din punct de vedere al analogului, UPC e peste, imagine clara, fara zgomot si pureci. La internet si telefonie RDS e clar peste, dar la televiziune e de rasul lumii.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Micutzu_BH |
![]()
|
In Oradea (sau cel putin la mine) semnalul analogic e curat ca lacrima pe TV-urile vechi; sau or fi schimbat transmisia, pe digital, de la 1 Ianuarie? In fine cateodata cand ma uit la TV-ul vechi (un Daewoo de vreo 12 ani) parca nu-mi vine sa-l dau.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
argon |
![]()
|
pot sa tot schimbe, daca nu iti dau decodorul lor nu vezi digital, asa e la noi.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
pai mi se pare si unpic normal ca astra a.k.a upc ,se ocupa cu transmisiile tv din ani 90
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
TheFastOne |
![]()
|
Ba emite RDS-u si digital si HD. Daca nu ma crezi iti fac un print screen sa vezi ca scrie la info 1080i
![]() |
--------------------
VolksWagen
2004 1.9 TDI 131 CP
|
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
RDS emite digital mai peste tot si se vede si foarte bine.
![]() |
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
argon |
![]()
|
SilviuB, te cred, dar la mine in oras se vede nasol digi analog, si 3 luni eu nu stau dupa escrocii astia.
TheFastOne,UPC sunt singurii care emit HD, nu tot, 5-6 posturi, atat. Nu tre sa faci nici un print screen, si eu pot sa setez la TV sa-mi arate 1080i la ce posturi vreau eu, asta nu inseamna ca e si HD. Exemplu, Antena1, dar el 576p vine si nu ai ce face in sensul asta. Credeam ca poti face diferenta intre digital simplu si HD din ochi, daca ai sa vezi HD real ai sa poti. This post has been edited by argon: 11 Jan 2010, 18:40 Attached thumbnail(s) 11012010100.jpg ( Size: 389.47k ) Number of downloads: 510 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
TheFastOne |
![]()
|
Cum sa setez frate televizoru' sa-mi arate 1080i ? Invidia asta.......
![]() Nu cred ca scrie degeaba acolo Eurosport HD si in coltul din dreapta jos la unele transmisiuni scrie Native HD. Pe Digisport se vede clar diferenta intre Digisport HD si digisport simplu. Hai sa nu fim carcotasi ![]() Televizorul tau nu decodeaza cu tunerul propriu. Tunerul este HD si transforma 576i in 1080i. Asta e tot. N-ai setat si nu poti sa setezi din televizor "info". This post has been edited by TheFastOne: 11 Jan 2010, 20:07 |
--------------------
VolksWagen
2004 1.9 TDI 131 CP
|
|
argon |
![]()
|
nu intelegi ca daca nu vine HD poate sa aiba tunerul tunerelor ca HD nu ti-l face. RCS nu are deocamdata televiziune HD, doar UPC.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Funcția de upscalling poate fi prezentă atât în STB cât și în TV, dar nu e mare lucru... Calitatea imaginii nu se compară cu cea dată de un semnal FullHD autentic.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
TheFastOne |
![]()
|
Cataline si argoane, eu nu vorbesc de upcaling. Eu n-am acea functie si nici n-am facut nici o setare televizorului. RDS emite HD, digital si analog, toate pe acelasi cablu. Deocamdata in brasov doar eurosport HD si digisport in HD. HBO HD si Discovery HD sunt inca indisponibile.
Daca nu ma crezi, urmareste putin forumurile dedicate unde oamenii nu vorbesc din auzite ![]() http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=3622&page=10 |
--------------------
VolksWagen
2004 1.9 TDI 131 CP
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Cu mine te contrazici degeaba, eu n-am zis nimic de RDS.
![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Micutzu_BH |
![]()
|
Si totusi eu ce sa fac? Sa dau sau nu banii pe Toshiba-ul ala? Exista ceva mai "bun" (doar TV, mai rar monitor) cu diagonala de 66 cm si cu pret pana in maxim 1500 lei?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu am 2 Samsung-uri de 32 HD ready, ambele fabricate in Slovacia. Un 32A330 in sufragerie si un 32B350 in dormitor. Ambele sunt conectate la PC prin HDMI. La acelasi PC am si un monitor Benq de 24" FullHD.
Evident ca nu ma uit la filme pe monitorul de 24" pentru ca e prea mic. TV-urile sub 32 sunt destul de scumpe. Pentru 100-200 RON diferenta merita mai mult un 32" in locul unui 26". Cand te obisnuiesti cu dimensiunea 32 nu tii se mai pare mare. FullHD la diagonale sub 94-102 nu se justifica in niciun fel. Pur si simplu nu vezi pixelii aia in plus de la 2-3m distanta de un tv de 32". De obicei ma uit la filme in format DVD sau Blue Ray rip 720p. peste 4-6GB /film nu observ vreo diferenta de calitate. 100Hz, 200Hz e doar marketing. Filmele sunt la 24 sau 25fps. LCD nu e CRT sa palpaie imaginea la refresh mic. DVB-T DVB-C sunt inutile. Pe DVB-T vezi TVR HD si Pro TV HD daca ai tuner cu MPEG 4 si inca cateva posturi in format digital dar nu HD. Cu DVB-C nu faci nimic pentru ca toti provideri de TV iti dau cartela cu tot cu decodor. Nu poti baga cartela in tv. 3, 4, 5 HDMI-uri... ce poti infige in ele? 2 sunt suficiente pentru majoritatea. Surround sound, x Watti. 20W sunt ok, chiar si 10W sunt suficienti. Daca vrei sunet oricum ai nevoie de un home cinema cu subwoofer. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th June 2025 - 02:23 |