LCD TV Full HD sau HD Ready ?
![]() ![]() ![]() |
LCD TV Full HD sau HD Ready ?
vijelie |
![]()
|
||
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|||
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
Asta tot incercam sa-i spun si eu, ca o sa regrete ca n-a dat 100RON in plus.
Mie si cel de 32 mi se pare mic. Lasa-l sa-si rupa gatul cu 26, daca asta vrea. ![]() |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Ca sa lamurim controversa de mai sus, aveti aici citat din mailul primit de la RCS/RDS astazi:
Stimate Domn, Va informam ca, momentan, RCS&RDS nu a introdus serviciul HD TV in pachetul propriu, insa va vom tine la curent cu noile oferte, prin intermediul diverselor campanii publicitare. Va multumim pentru intelegere si va dorim o zi cat mai placuta! -- Cu consideratie, Echipa RCS&RDS Departamentul Reclamatii Alta problema e legat de faptul ca NU MAI RECEPTIONEZ semnalul digital pe cablul de la RCS/RDS. Abonamentul e analogic, dar pana acum cateva luni vedeam si posturile digitale, iar vreo 6 dintre ele chiar necriptate. Tv-ul (Sony KDL32-D3000) are tuner digital propriu. Acum la cautare nu mai gaseste niciun semnal digital. Stau in Militari. Mai are cineva problema asta? Au schimbat ceva in transmisie?Pe un alt forum scria ca ar fi o problema de compatibilitate intre LCD-urile Sony si transmisie, dar parca suna aiurea... This post has been edited by VladG: 12 Jan 2010, 17:13 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.634 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Pentru nu se mai transmite nit-ul, sony nu este in stare sa refaca semnalul. Momentan sunt ~101 canale pe digital si o sa creasca numarul lor.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
TheFastOne |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 18 Joined: 28 December 06 From: Brasov ![]() |
"Va informam ca, momentan, RCS&RDS nu a introdus serviciul HD TV in pachetul propriu, insa va vom tine la curent cu noile oferte, prin intermediul diverselor campanii publicitare.
Va multumim pentru intelegere si va dorim o zi cat mai placuta!" A uitat sa puna "oficial" intre introdus si serviciul ![]() @IRONICK, sunt ~101 canale din care 2 HD si 6 posturi de radio ![]() @cristidb, sincer nu mi se pare inutil tunerul DVB-C. Fara el nu m-as putea la cele 101 canale ![]() @VladG, am postat mai sus un link catre un forum unde oamenii stiu ce vorbesc. Foarte multi dintre ei lucreaza chiar la firmele de DTH. Un citat scurt: "Deja au ajuns la 98 de programe. Asta daca bagam si pe cele 3 HD... In schimb, spre disperarea multora, au mai scos din cele analogice. Trebuia sa puna undeva noile TS-uri... Se pare ca daca o tin in ritmul acesta, in curand vor ajunge sa-i depaseasca pe cei de la UPC. Din nefericire DVB-C la RCS nu poate fi receptionat (cu toate ca e free) de posesorii de LCD-uri SONY. Mai au de munca pentru a rezolva aceasta problema.." This post has been edited by TheFastOne: 12 Jan 2010, 17:38 |
--------------------
VolksWagen
Golf Mk4 Variant Highline
2004 1.9 TDI 131 CP
- BV 11 WUW STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
|
|
Micutzu_BH |
![]()
|
![]() Driving around Group: Members Posts: 283 Joined: 11 September 06 From: D'aci ia ![]() |
Am mai spus-o si-o repet "TV-ul il pun in domitor si distanta dintre el si locul unde privesc e mica, maxim 2,5 m" asa ca nu cred ca am nevoie de diagonala de 81 cm. Ceva exemple mai concrete de alte modele cu care as putea sa-l inlocuiesc... sau nu sunt!?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition - 2005 Este mai bine sa dezbati o intrebare fara sa o rezolvi, decat sa o rezolvi fara a o dezbate!
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
La 2.5m abia vezi scrisul, gandeste-te ca un format 4:3 inscris intr-un format 16:9 cu diagonala 66cm e mult mai mic decat un CRT de 54cm.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
@ Micutzu_BH: Iti recomand un tv full hd de 82cm (32") de la LG din seriile 3000, 4000, 5000. Le studiezi caracteristicile, te uiti in punga cat e de adanca si iei hotararea.
Eu personal mi-am luat din seria 5000 si nu imi pare rau deloc. La semnal 576i care il transmite digi pe cablu se vede lacrima de la 2,5 m. De 1080p nu mai zic cum se vede, zici ca nu e adevarat ce detalii are. |
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
QUOTE(Micutzu_BH @ 12 Jan 2010, 17:45) ..distanta dintre el si locul unde privesc e mica, maxim 2,5 m" asa ca nu cred ca am nevoie de diagonala de 81 cm... ![]() ![]() Eram convins ca nu-mi trebuie mai mult. Ia citeste aici: http://hometheater.about.com/od/television...a/buyingatv.htm |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
TheFastOne |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 18 Joined: 28 December 06 From: Brasov ![]() |
@Micutzu_BH, eu am cam 3 m pana la televizor si-l am pe-asta:
http://www.domo.ro/Audio-Video/Televizoare...g_FullHD_32B554 Ti-l recomand cu caldura ![]() ![]() |
--------------------
VolksWagen
2004 1.9 TDI 131 CP
- BV 11 WUW STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
|
|
Micutzu_BH |
![]()
|
![]() Driving around Group: Members Posts: 283 Joined: 11 September 06 From: D'aci ia ![]() |
zanzie: Mersi de link! Si totusi, cred ca raman la 66 cm. C-o fi bine, c-o fi rau... asta e!
TFO: Da` bugetu`!? Am alocati doar maxim 1500 lei; imi dai tu diferenta? ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition - 2005 Este mai bine sa dezbati o intrebare fara sa o rezolvi, decat sa o rezolvi fara a o dezbate!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
un LG hdready de 81 la promotie iei la banii aia, nu lua 66.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
TheFastOne |
![]()
|
Sincer ti-as da cu mare placere da' din pacate si eu am strans din fund si inca strang pentru televizoru' asta
![]() Pana la urma nu pot sa nu fiu de acord cu colegii care ti-au recomandat un minim de 81 de cm. Din cate am observat nici nu sunt televizoare full-hd cu diagonala mai mica. Crede-ma ca dupa o saptamana sau doua ti se va parea chiar mic. Ca sa-ti faci o idee masoara-l pe verticala nu pe orizontala si compara-l cu crt-ul. |
--------------------
VolksWagen
2004 1.9 TDI 131 CP
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
la 81 nu o sa sezizeze diferenta intre ready si full hd.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
E nu...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Micutzu_BH |
![]()
|
Of Doamne! De ce oare nu-i mai usor? Ar fi "bine" daca ar exista doar 2 tipuri de televizoare: unul care-ti place si unul care nu. Macar ar fi alegerea mai usoara. Aaa... sa nu uit si doar maxim 3 diagonale: 66 cm, 66 cm si 81 cm.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
argon |
![]()
|
eu am vazut cum vede un HD Ready si un HD full(ambele la 81), pe transmisie HD native, si chiar nu se vede diferenta, oi fi eu mai chior. Normal ca e de preferat full, ca asa am luat si eu ca suna mai bine, dar daca esti limitat la 1500 ron asta e. Oricum, de 66 e prea mic, o sa regreti.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
vijelie |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Ia un CRT de 37 cm și un CRT de 72 cm... Indiferent de cât de bun e semnalul, de la 2m față de ecran vei zice că pe cel mic se vede mai bine... Asta pentru că deși rezoluția lor e aceeași, dot pitch-ul e mai mic la cel de 37 cm.
Exact la fel este și în cazul LCD, când compari 2 TV-uri cu aceeași diagonală, unul FullHD și unul HD-Ready, pe cel HD se va vedea mai bine de la aceeași distanță, cu condiția să vizionezi un material FullHD (deci 1080p, nu 1080i). Legat de e prea mare, e prea mic, și de se vede prost, se vede bine, contează distanța de la care va fi privit acel TV... Un TV prea mic văzut de la distanță prea mare e cel mult la fel de nasol precum un TV prea mare văzut de prea aproape... Un TV FullHD privit de aproape se va vedea mai bine decât unul HD-Ready, la aceeași diagonală. This post has been edited by C a t a l i n: 12 Jan 2010, 18:49 |
--------------------
-
-
|
|
Micutzu_BH |
![]()
|
Cred ca pana la urma, inainte de a cumpara, o sa fac un test: o sa-i cer unui prieten un LCD de 66 cm si-o sa-l tin de proba 1-2 saptamani. In functie de cum o sa mi se para o sa-mi iau mai mare sau nu.
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
@TheFastOne: De ce zici ca LG e varza la receptie tv? La mine se vede extraordinar. O fi semnalul mai bun la mine, ce sa zic. Sora mea are un samsung de 66 si semnal de la upc si pot sa zic ca imaginea la mine e cu mult peste samsung.
In plus mie mi se pare ca samsungul nu are claritate la detalii, parca are o ceata pe imagine. Asta am vazut in magazin cu acelasi semnal pe lg si samsung puse unul langa altul. |
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
Fygaro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 11 July 05 ![]() |
TheFastOne vorbeste ca sa se afle si el in treaba.
|
--------------------
Fiat
Punto
2003 1,2 16V 80Bhp
- RMS
|
|
mk2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 5 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Avand in vedere ca la noi se transmite inca in vechiul format 4:3, vei avea doua optiuni: fie faci un zoom astfel incat imaginea sa acopere tot ecranul , pierzand astfel o parte a imaginii de sus si una de jos, fie se incadreaza toata imaginea pe ecran, urmand sa ai 2 benzi negre in stanga si in dreapta.
Daca alegi ultima optiune, la un tv wide de 81 cm (32 inch), acesta este echivalent cu unul normal de 65 cm (chiar acum l-am masurat). Mie unuia mi se pare destul de mare pentru dormitor. La mine in sufragerie (distanta 3m pana la el), pe 4:3 mi se pare adecvat, insa daca folosesc semnal HD (tot ecranul), mi se pare cam mare. De asemenea nu da banii pe cele cu 100 Hz, 200 Hz etc. Recunosc, ca eu am cazut in capcana aceasta de marketing. Ca orice om normal, am crezut ca electronica este in stare sa preia (stiu ca nu poate sa afiseze) un semnal de 100 Hz. Gresit. De fapt ceea ce vand ei ca 100 Hz, este un algoritm nenorocit de prelucrare a imaginii, care iti distruge calitatea imaginii si in acelasi timp nici nu e in stare sa elimine acea sacadare la imaginile rapide. De asemenea, evita LG-urile. Calitatea negrului este execrabila (sfat pe care eu l-am ignorat ca un prost, fiind amagit de asa zisul 100Hz). |
--------------------
Dacia Logan
1.5 dci
2006 Laureate
- BxxXXX Our enemies are never as evil as we imagine them to be. And maybe we're never quite as good.
|
|
vijelie |
![]()
|
Ma indoiesc ca gaseste 100Hz pe un 66cm cu numai 1500 lei.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
SilviuB |
![]()
|
Eu cred ca multi nu stiu sa regleze tv-ul cum trebuie si isi dau cu parerea aiurea ducand in eroare.
In fine, toti suntem unici dupa adn, si probabil ca si felul cum sesizam imaginile e unic. ![]() This post has been edited by SilviuB: 12 Jan 2010, 19:28 |
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(C a t a l i n @ 12 Jan 2010, 18:43) Exact la fel este și în cazul LCD, când compari 2 TV-uri cu aceeași diagonală, unul FullHD și unul HD-Ready, pe cel HD se va vedea mai bine de la aceeași distanță, cu condiția să vizionezi un material FullHD (deci 1080p, nu 1080i). Maestre 1080i sau 1080p e acelasi lucru din punct de vedere al calitatii. 1080i and 1080p are both High Definition display formats for HDTVs. 1080i and 1080p signals actually contain the same information. Both 1080i and 1080p represent a 1920x1080 pixel resolution (1,920 pixels across the screen by 1,080 pixels down the screen). The difference between 1080i and 1080p is in the way the signal is sent from a source component or displayed on an HDTV screen. http://hometheater.about.com/od/television...080ivs1080p.htm http://www.hometheatermag.com/gearworks/1106gear/# De la 2m distanta, pe un TV HDready mai mic de 37" cu un semnal 720p imaginea e perfecta. Daca tu vezi pixeli sau alte chestii ai ochi de vultur. Evident ca Full HD e mai bun decat HD ready, ca 500 de cai putere sunt mai buni decat 300, ca mai bine sa fii bogat si sanatos decat sarac si bolnav, dar hai sa nu exageram. Unele chestii sunt doar marketing. Eu as lua oricand un TV de 37 HD ready in locul unui 32 Full HD sau un 32 HD ready in locul unui 26 FullHD desi 26 Full HD sunt raritati. This post has been edited by cristidb: 12 Jan 2010, 19:35 |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Vezi că dai link-uri pe care nu le citești... Acel "i" vine de la interlanced, întrețesut... Imaginea rezultată E MAI PROASTĂ...
Uite ce zice primul tău link: QUOTE In 1080p, each frame of video is sent or displayed progressively. This means that both the odd and even fields (all 1,080 pixel rows or pixel lines) that make up the full frame are displayed together. This results in a smoother looking image, with less motion artifacts and jagged edges. |
--------------------
-
-
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Nu crezi ca inainte sa te contrazici pe un subiect pe care nu-l stapanesti ar trebui sa te informezi putin? LCD-urile si plasmele intotdeauna afiseaza progesiv imaginile, indiferent de semnal.
As opposed to tubes, microdisplays (DLP, LCoS, and LCD rear-projection) and other fixed-pixel TVs, including plasma and LCD flat-panel, are inherently progressive in nature, so when the incoming source is interlaced, as 1080i is, they convert it to progressive scan for display. http://reviews.cnet.com/1080i-vs-1080p-hdtv/ |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Nu mă interesează să mă contrazic... Ia un material 1080p și convertește-l în 1080i... Vezi ce se întâmplă cu mărimea fișierului rezultat, iar apoi întreabă-te de ce...
Conversia aia făcută de TV este echivalentă cu conversia făcută de la o poză de 2Mpx la una de 3Mpx... Se inventează niște pixeli, pe baza unor algoritmi, rezultatul fiind mai prost decât o poză originală de 3Mpx... This post has been edited by C a t a l i n: 12 Jan 2010, 19:49 |
--------------------
-
-
|
|
mk2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 5 August 06 From: Bucuresti ![]() |
@cristidb: ceea ce spui tu este o forma de upscaling. Hardware-ul tv-ului interpoleaza liniile lipsa.
Gandeste-te de ce 1080p necesita mai multa latime de banda decat 1080i, in conditiile aceleiasi rezolutie si codec. |
--------------------
Dacia Logan
1.5 dci
2006 Laureate
- BxxXXX Our enemies are never as evil as we imagine them to be. And maybe we're never quite as good.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th June 2025 - 10:07 |