DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Nunta: bucurie sau afacere?, another shite topic by Marty

vis-a-vis
post 15 Nov 2009, 19:50
Post #31

DaciaClubber

Group: Members
From: Bucuresti

Si inca ceva. Sunt genul care asimileaza orice fel de muzica, insa... nu suport faza cu "da mai tare" sau "da-o la maxim", urasc sa ma inteleg cu cei din imediata apropiere doar daca zbieram ca niste maimute urlatoare unul la celalalt.
De asemenea, nu e snobism mai mare ca la o nunta sa nu se asculte deloc manele doar ca sa para cei doi taranusi care se casatoresc, mai altfel decat sunt... wink.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Victoras2001
post 15 Nov 2009, 19:53
Post #32

Membru autentic

D-aia-mi place mie forumul. Cam multe adevaruri pe aici. radmasa.gif

Editez postul si-mi permit sa fac o paralela, desi off topic.

Bai nene. Ma ocupam, cu un prieten, de o spalatorie auto. Ideea principala era sa fie clientul multumit. Nu tu luat de femei, nu tu bagat pe gat diverse programele contra cost, nu tu ciordeala, camere video, muzica doar de la radio sau puneam noi doi, alea alea... Sa nu mai spun ca facuse asta si-un bar super ok. Masinile ieseau spalate brici, preturile erau bune.
Langa noi, la 15m, alta spalatorie. Injurau aia ca la usa cortului, se luau de toate femeile, beau ca porcii, bagau numai manele, faceau pretul din ochi, dupa masina si proprietar, intr-un cuvant JALE. E, la aia era coada si la noi nu era nimeni. radmasa.gif
Asa ca da-le frate romanilor ce le place.
Si la nunta e la fel. Da-le dracu' de maniere. Ii imbeti ca pe porci si sa vezi ce danseaza presedinta de la nu stiu ce banca manele desculta, ce-si scot hainele de pe ei, ce rad ca barbarii, ce mananca cu mana, ce basini crunte trag prin bude...
A doua zi dupa ce se trezesc, miros toti a parfum, toti sunt directori, da au uitat ca seara au vrut s-o violeze pe ospatarita si faceau concurs de ragaieli in pauza dintre melodii.

This post has been edited by Victoras2001: 15 Nov 2009, 20:09

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
Merced
post 15 Nov 2009, 20:08
Post #33

No fear. No limit. No equal.

Urasc in primul rand sistemu' de nunti. Ala cu "trebuie sa mergi la X, ca dupaia nu mai vine X la tine". Si am mers pe la diverse rude indepartate, pe care le vad de doua ori la cinci ani la nunti in ultimii ani. Incercarile mele de a explica ca nu e nicio afacere, ca eu daca fac nunta oricum n-o sa chem respectivele rude pentru ca nici nu le cunosc, si nu vad ce placere mi-ar face prezenta lor acolo, esueaza de fiecare data.
Nu mai zic pe la ce nunti am fost si ce conditii erau acolo, ce imitatie de mancare si cat costa cica tacamu'. Astea-s mizilicuri.

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
dragoselu
post 15 Nov 2009, 20:09
Post #34

SB-12-UST

From: Sibiu

Nasii mei de cununie ma sfatuisera sa-i invit si pe colegii de serviciu, asigurandu-ma ca nu va veni nimeni, pana la urma i-am invitat pe directorii de la scoala, astia s-au suparat ca de ce ii invit numai pe ei happy.gif si pe ceilalti "colegi" nu?? Le-am replicat ca e o nunta foarta restransa, vin rude foarte, foarte apropiate si ca as fi dorit foarte, foarte mult sa participe la cea mai frumoasa petrecere a vietii noastre... S-au "inverzit"... icon_mrgreen.gif , nemaiavand ce spune...
Am facut o nunta foarte restransa, undeva la tara, respectand toate obiceiurile de mult uitate (dorinta mea a fost sa lasam masinile si claxoanele stridente, zorzoanele deoparte, si sa ne imbarcam spre a merge la biserica si restaurant in patru carute frumos impodobite, cu caii frumosi si tesalati, cu zurgalai, cu un scripcar, tobosar si acordeonit mai "negri" la fata, din satul vecin, asa cum vazusem in copilarie ca se faceau nuntile) si intr-un sat de langa Bacau, au fost 30 de perechi.. Sa nu credeti ca a fost un grup de tarani agricultori, ci dimpotriva, profesori, doctori, politisti... unii mai in varsta au fost placut impresionati, spuneau: "Asa nunta am vazut acum 20-30 de ani..." Oricat am dorit ca nimeni sa nu puna vreun banut ca dar de nunta, nu am reusit sa starpesc acest "obicei" vechi de cine stie cand??... Lasati, Dle profesor ca un ban e bun la casa omului, e un mic ajutor pentru viata celor doi insuratei... O fi el bun banul la casa omului, dar prea o iau razna lucrurile in ziua de azi... Prea mult materialism... sad.gif
Si cand ma gandesc ca am si cateva "obligatii" fata de 5 perechi pentru cand se vor casatori... sad.gif Nu o spun cu rautate, ci pentru ca ma doare sufletul ca ne "materializam" pe zi ce trece, din ce in ce mai mult...
Nu e mai placut, oare, ca la nunta ta, sa te simti liber, neingradit de "obligatii", teama ca nu iti vin invitatii, ca iesi in pierdere etc. ?? smile.gif Sa faci nunta asa cum vrei tu??

This post has been edited by dragoselu: 15 Nov 2009, 20:17

--------------------
Volkswagen Passat TDI 1996 - GL-11-UST
[SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
+
Andy_ACS
post 15 Nov 2009, 20:10
Post #35

Yes, I'm not!

From: Craiova

Nici mie nu imi plac nuntile. Muzica prea tare, acelasi gen de 'distractie' = mancare mult prea multa.
Dupa mine as desfinta stilul asta de nunti. Nunta cu 'plic' fost inventata pe post de CAR (casa de ajutor reciproc). dai bani la mai multe nunti si ii iei gramada la a ta. Cand inflatia si cursul euro nu 'isi faceau de cap' era relativ, simplu, acum e dificil. Daca judeci pur economic - daca m-am dus la cineva acum 10 ani si am dat 100E(care era echivalentul unui salariu decent) cat sa imi dea ala acum? tot 100? 100+dobanda+infltie? tot un salariu? De asta scriu aia pe plic, sa tina cont 'cine e dator'.
Cred ca sunt foarte multe persoane care urasc genul asta de nunti, insa le e greu sa 'iasa din joc' - au de luptat cu menatlitati (rade lumea) sau cu faptul ca au de recuperat bani de la datornici, sau cu faptul ca sunt datori, sau mai rau - cu parintii si rudele apropiate smile.gif

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
vis-a-vis
post 15 Nov 2009, 20:12
Post #36

DaciaClubber

A, nu mai inteleg o chestie, adica mi-a fost explicata, dar tot nu inteleg 04.gif
De ce mama dracu' nu se ia bere la nunta? Doar vin din nustiu ce bostanarie, in fapt, o posirca ordinara, tuica si alte "delicatese"...

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
dragoselu
post 15 Nov 2009, 20:16
Post #37

SB-12-UST

De ce?? Pai lumea ar zice ca e o chestiune mai solemna, un vin bun, o tuica = mai multa seriozitate... Berea merge bauta intre "tovarasi" si prieteni care se imbraca in bermude sau trening... Nu stiu, poate gresesc.. biggrin.gif

--------------------
+
kog
post 15 Nov 2009, 20:17
Post #38

epuri orijinali

From: Lipova - Arad

eu pana acuma am scapat de nunti, desi vreo 6 foste colege de liceu s-au maritat anul asta, nu am fost chemat la nunti, ceea ce da totusi si un gust amar...

--------------------
Dacia 1310 1989 TLX - AR-05-DGF
Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos...
"ti ciuda ca consum putin?" by argon
+
ady77
post 15 Nov 2009, 20:19
Post #39

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(dragoselu @ 15 Nov 2009, 20:16)
De ce?? Pai lumea ar zice ca e o chestiune mai solemna, un vin bun, o tuica = mai multa seriozitate...  Berea merge bauta intre "tovarasi" si prieteni care se imbraca in bermude sau trening... Nu stiu, poate gresesc..  biggrin.gif
*

Pai, eu de exemplu, nu beau niciodata vin, beau numai bere.

QUOTE(vis-a-vis @ 15 Nov 2009, 19:17)
Mi-a cazut fata.
*

Se vede tongue.gif (in avatar)

This post has been edited by ady77: 15 Nov 2009, 20:19

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
Marty
post 15 Nov 2009, 20:19
Post #40

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Apropos de bautura, pretenaru' ala cu gaj pe casa si-a facut botezul copilului. Intrucit erau plecati amindoi la contract, l-a lasat pe ta-su sa se ocupe de aprovizionare. Cind a citit omu' 3 box-uri de vin si 10 boxuri de uischi, a trebuit defibrilat. "Ba, bei un uischi, doua, da' p-orma o dai pe vin". Sarmanu' om nu stia cu cine are de-a face. 04.gif A ramas profund impresionat de faptu' c-a ramas un bax de vin si 8 sticle de uischi. 04.gif

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
Victoras2001
post 15 Nov 2009, 20:23
Post #41

Membru autentic

Ca se iese mai ieftin cu vin "varsat", luat in sticle de 5l de la vreun distrus recomandat de cineva. Si apoi ti-ar placea sa-ti puna pe masa sticlele de albacher, sau cum dracu' s-o scrie?

Tuica e o chestiune extrem de solemna. radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

Io mi-am aranjat asta vara o casuta, nu departe de Bucuresti. Am toate conditiile, am facut-o de o intorci dupa soare. Acolo am de gand sa sarbatoresc evenimentul cu prietenii dragi, ca si asa-i numar pe degetele de la o mana. Da macar cu aia ma simt bine.
Daca or tine mortis ai ei, sau chiar ea sa facem nunta la carciuma, ca nu stiu ce obligatii are ma-sa, s-ar putea sa se marite fix cu ea, nu cu mine.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
Markos
post 15 Nov 2009, 20:23
Post #42

fost programator

From: Scursurești Vale

Romanii e popor de barbari, nu servesc nunti/botezuri. Am fost doar la contabila mea la nunta, atat.

La noi e altfel..

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
dragoselu
post 15 Nov 2009, 20:24
Post #43

SB-12-UST

QUOTE(vis-a-vis @ 15 Nov 2009, 20:50)
Si inca ceva. Sunt genul care asimileaza orice fel de muzica, insa... nu suport faza cu "da mai tare" sau "da-o la maxim", urasc sa ma inteleg cu cei din imediata apropiere doar daca zbieram ca niste maimute urlatoare unul la celalalt.
De asemenea, nu e snobism mai mare ca la o nunta sa nu se asculte deloc manele doar ca sa para cei doi taranusi care se casatoresc, mai altfel decat sunt... wink.gif
*

O nunta ar trebui sa aiba si ceva sfintenie in structura ei, pai la nunti auzi numai manele care iti intoxica neuronii din cap, cu toate versurile neavand nimic ortodox-crestin pentru ceea ce se numeste o nunta = ceva sfant, o legatura sfanta in viata omului, nu numai, cantecele sunt "scoase" din instrumente electronice, orga, sintetizator, chitara electrica... Oameni buni ai Planetei, oare au disparut scripcarii, acordeonistii, trompetistii, cantaretii de muzica traditionala "live", adica sa cante "din gura" si nu "playback" (adica sa dea din buze)?? smile.gif

--------------------
+
Andy_ACS
post 15 Nov 2009, 20:26
Post #44

Yes, I'm not!

From: Craiova

Ca sa rezum si sa raspund la intrebarea din titlu - nici bucurie nici afacere.
bucurie (petrecerea in sine) nu e, cand te strang pantofii, corsetul, te spanzura cravata sau papionul, stai ore in sir la biserica in picioare sa iti cante popa, te calci in picioare la starea civila, trebuie sa ii pupi pe toti nuntasii, inclusiv pe aia pe care nu ii cunosti, trebuie sa iei lectii de dans inainte, sa te ocupi de aprovizionare.organizare, de diverse probleme, lautari, invitatii, rezervare restaurant (cu pana la un an inainte!!), cu faptul ca iti comanzi X portii si vin Y invitati, etc etc
financiar iar nu e afacere - ce primesti la nunta trebuie sa dai inapoi la altii la nunta. In plus ramane sa platsti din buzunar costul nuntii, insa te 'distrezi' apoi la ceilalti. Deci ca rezumat: banii ii iei gramada dar ii dai pe toti inapoi (unii chiar inainte sa ii primesti la nunta ta). Costul nuntii il suporti integral din buzunar, iar apoi in contul lui mananci la ceilalti la nunta. nicio afacere.

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
Victoras2001
post 15 Nov 2009, 20:29
Post #45

Membru autentic

Sa zic ca am fost la vreo 15 nunti. Dar numai doua din astea m-au lasat fara replica. Au fost un vis. Bine, erau si oamenii de calitate.
In rest, fiind amestecati, a trebuit multumita toata lumea si asta aproape sigur iti strica nunta.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
Marty
post 15 Nov 2009, 20:29
Post #46

QUOTE(dragoselu @ 15 Nov 2009, 20:09)
Am facut o nunta foarte restransa, undeva la tara, respectand toate obiceiurile de mult uitate (dorinta mea a fost sa lasam masinile si claxoanele stridente, zorzoanele deoparte, si sa ne imbarcam spre a merge la biserica si restaurant in patru carute frumos impodobite, cu caii frumosi si tesalati, cu zurgalai, cu un scripcar, tobosar si acordeonit mai "negri" la fata

[...] au fost 30 de perechi.. Sa nu credeti ca a fost un grup de tarani agricultori, ci dimpotriva, profesori, doctori, politisti...

unii mai in varsta au fost placut impresionati, spuneau: "Asa nunta am vazut acum 20-30 de ani..."
NU stiu de ce, eu asta numai compliment n-as considera-o! radmasa.gif

QUOTE(dragoselu @ 15 Nov 2009, 20:16)
o tuica = mai multa seriozitate...
*

BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHHA

--------------------
+
cosmin_2300
post 15 Nov 2009, 20:30
Post #47

Banned

From: București

QUOTE(Markos @ 15 Nov 2009, 20:23)
La noi e altfel..
*

Detaliaza smile.gif

--------------------
Opel Astra J - 2016 - Diesel inside.
My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
+
radian
post 15 Nov 2009, 20:32
Post #48

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(dragoselu @ 15 Nov 2009, 20:24)
... la nunti auzi numai manele care iti intoxica neuronii din cap, cu toate versurile neavand nimic ortodox-crestin ...
*

Profesore, daca se casatoresc doi catolici, musai sa cante orchestra muzici ortodox-crestine?

Ufff, oare si la ore la fel procedezi? In loc sa-ti predai materia iti indoctrinezi elevii cu versuri ortodox-crestine?

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
vis-a-vis
post 15 Nov 2009, 20:33
Post #49

DaciaClubber

Stau si ma intreb, dupa o saptamana sau mai multe de stres cu restaurant, acte si ce-o mai fi, dupa o noapte intreaga de jucaturi, dansuri, bautura, la greu si dupa ce nunta se termina dimineata, asta in cel mai bun caz, cum se desfasoara noaptea nuntii intre miri?
Si daca aia e ziua cand se concepe o progenitura, cum sa mai iasa om normal?

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
dragoselu
post 15 Nov 2009, 20:34
Post #50

SB-12-UST

QUOTE(Victoras2001 @ 15 Nov 2009, 21:23)
Ca se iese mai ieftin cu vin "varsat", luat in sticle de 5l de la vreun distrus recomandat de cineva. Si apoi ti-ar placea sa-ti puna pe masa sticlele de albacher, sau cum dracu' s-o scrie?

Tuica e o chestiune extrem de solemna. radmasa.gif  radmasa.gif  radmasa.gif

Io mi-am aranjat asta vara o casuta, nu departe de Bucuresti. Am toate conditiile, am facut-o de o intorci dupa soare. Acolo am de gand sa sarbatoresc evenimentul cu prietenii dragi, ca si asa-i numar pe degetele de la o mana. Da macar cu aia ma simt bine.
Daca or tine mortis ai ei, sau chiar ea sa facem nunta la carciuma, ca nu stiu ce obligatii are ma-sa, s-ar putea sa se marite fix cu ea, nu cu mine.
*

Victoras, ai luat nota 10 de la mine pentru aceasta seara! smile.gif Te felicit pentru initiativa de a face nunta in casuta ta la tara, frumos varuita si aranjata! A doua zi dimineata esti in patul tau, alaturi de consoarta, pe restul ii trimiti la casutele lor! Ia-o ca pe o gluma cand spun ca tuica are ceva solemn in ea, are desigur ceva solemn doar daca e facuta la cazan, "naturala", daca are "sintetic", nu are rost sa ne complicam... aia e deja otrava... radmasa.gif
Vinul cel mai bun e cel facut din strugurii culesi de tine din vie, fara adaos de zahar sau conservanti... Putin, dar bun..
Cat despre bere: se poate si bere, dar sa fie de butoi, asa cum se facea odinioara, oare unde au disparut berarii autentici din Romania?

--------------------
+
Markos
post 15 Nov 2009, 20:36
Post #51

fost programator

QUOTE(dragoselu @ 15 Nov 2009, 20:34)
casuta ta la tara, frumos varuita si aranjata

are tapet.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
Marty
post 15 Nov 2009, 20:37
Post #52

Ba, opriti-l p-asta ca vomit, sa-nnebunesc!!! radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
+
Victoras2001
post 15 Nov 2009, 20:40
Post #53

Membru autentic

radmasa.gif
Cum sa-i trimit acasa? blink.gif
Pai o luam de la capat. N-ai fost tu pe faza, da io cand ma apuc de treburi d-astea, o tin 2-3 zile. Si cand zic 2-3 zile, vorbesc de damigene si bidoane, nu de sticle.

Aia cu tuica a fost geniala. Am murit de ras. radmasa.gif Acuma-i drept ca la ciorba nu merge uischiu lu distrusu' ala. Da ala nu mananca ciorba ca nu mai intra bautura. Si io la fel. radmasa.gif

PS. Si am dat cu savana cu teflon, nu cu var. radmasa.gif tongue.gif

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
TheFastOne
post 15 Nov 2009, 20:42
Post #54

Membru cu TDI

From: Brasov

Io zic ca ai dreptate Marty da' partea cu daru' de nunta e impamantenita la noi de sute de ani. Eu nu ma gandesc sa fac nunta mare daca si cand o sa ma insor da' totusi n-ar fi rau sa-mi ramana bani de ceva mobila noua si niste electrocasnice biggrin.gif

--------------------
VolksWagen Golf Mk4 Variant Highline 2004 1.9 TDI 131 CP - BV 11 WUW
STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
+
Marty
post 15 Nov 2009, 20:44
Post #55

Pictoras, ai pus si polistiren? rofl1.gif

dragoselule, asta a trait toata viata-n Bucuresti, de unde rezulta ca pretenii sunt tot de prin zona. A zis ca si-a facut o casuta la tara unde vrea sa-si faca nunta si tu ce zici, sa-i trimita p-aia acasa si el sa ramina cu consoarta-n pat? Pai...

1. Astia cind beau zici ca-i campionat mondial de natatie, sectiunea inec
2. Cum sa-i trimiti p-aia la Bucuresti dimineata cind p-aia nici politia nu-i mai ridica de cit de morti sunt?
3. Ala n-are cum sa doarma cu consoarta-n pat fiindca astia cind se imbata, primu' lucru care-l fac e sa-si marteleze consoartele, sa nu le mai zica c-au baut destul.

This post has been edited by Marty: 15 Nov 2009, 20:45

--------------------
+
vis-a-vis
post 15 Nov 2009, 20:44
Post #56

DaciaClubber

De ce dracu' se mai imbraca miresele in alb? De ce simuleaza toate puritatea?

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
Marty
post 15 Nov 2009, 20:45
Post #57

Pentru elevii lu' dragoselu, gen Filip.

--------------------
+
Victoras2001
post 15 Nov 2009, 20:46
Post #58

Membru autentic

Ba, io daca ma voi insura vreodata (slabe sperante, ca-s lichea mare si-mi place viata biggrin.gif ) ma insor din dragoste, c-o iubesc pe licheluta mea, nu pentru bani. Acum ca vin aia cu ce le trece prin cap, nu le dau inapoi, ce dracu'?
Da am prieten bun care s-a insurat ca sa mearga afara. Ca n-avea bani. Si s-a tepuit crunt.

LE. N-am mai apucat sa pun polistiren. radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

This post has been edited by Victoras2001: 15 Nov 2009, 20:49

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
Markos
post 15 Nov 2009, 20:48
Post #59

fost programator

QUOTE(Victoras2001 @ 15 Nov 2009, 20:46)
Acum ca vin aia cu ce le trece prin cap, nu le dau inapoi, ce dracu'?

io am strans 7 filtre de cafea sad.gif

unu era bengos, lam oprit.

--------------------
Reno Megan Privilej
+
dragoselu
post 15 Nov 2009, 20:49
Post #60

SB-12-UST

QUOTE(Marty @ 15 Nov 2009, 21:29)

NU stiu de ce, eu asta numai compliment n-as considera-o! radmasa.gif
BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHHA
*

Nea' Marty, eu am zis de lautari ca sunt mai "negri" la fata, nu si la suflet, cat despre invitatii de la nunta mea, zic eu, erau mai albi... Dar sa cante muzica, tot ai zis ca sunt grec de prin Galati:

uite aici :
&feature=related

Enjoy!

--------------------
+
8 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 06:08
Forum Renault