DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> De ce bucuresteanul nu-si doreste un loc de parcare, Tind sa ii dau dreptate

Cocojambo
post 23 Nov 2009, 22:33
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

De ce bucureșteanul nu-și dorește un trafic civilizat?

Cred că principalii vinovați pentru fața traficului din marile orașe românești sînt șoferii și nu atît autoritățile.
Există cîteva metode de a gestiona această problemă. Le-au inventat și le-au aplicat alții. Să luăm pe rînd cîteva:

1) Londra. Coafura rezistă, traficul e bun. Taxă pe centru. Treci pe sub niște pasarele, în mașină ai un aparat, ești taxat fără să fii oprit. La finalul lunii vine factura acasă. Cuantumul taxei? La două drumuri pe zi, prin centru, sari de salariul mediu, doar pentru plăcerea de a trage de covrig.

2) Undeva prin Germania, mai peste tot. Parcarea de 5-10 euro/ora (vorbesc de zone ultracentrale).
Publicitate

Asta vine 50-100 euro ziua. Deci, lunar, puțin mai mult de un salariu mediu de neamț.

3) Undeva prin Belgia. Nu ai voie de la stăpînire să-ți cumperi mașină decît după ce ai făcut dovada că ai un loc de parcare luat (închiriat pe o perioadă suficient de mare sau cumpărat). Cît costă un loc de parcare? Cam cît o mașină ieftină pentru că, am învățat și noi, terenul e mai scump ca mașina.

Ar mai fi și alte metode dar care, după cum vedeți, au ceva în comun: costă. Poate sumele aruncate de mine nu or fi chiar astea, dar cred că principiul soluției aplicate de domnii de mai sus este cam ăsta: marci banul, tăticu'! Asta se cheamă civilizație. Țineți-vă ideea aici, fiindcă vom reveni. Să ascultăm acum contraargumentele românești!

"Nu sînt locuri de parcare”. La rigoare, argumentul e nițel greșit. Locuri de parcare există. Un metru pătrat de teren costă cîteva mii de euro în centrul Bucureștiului (acum, cu criza, e mai ieftin). Orice om își poate cumpăra 15 metri de teren cu, să zicem, 30.000 de euro. Nu te împiedică nimeni. Deci locuri ar fi, bani nu sînt. Să luăm un exemplu cumva paralel. În București este criză și de apartamente, nu doar de locuri de parcare. Da? Dar ce ar fi ca apartamentele să se distribuie cetățenilor ca și locurile de parcare. Adică cine a venit primul acasă seară, după serviciu, și a ocupat apartamentul rămîne în el pînă dimineața. Dacă încerci să spui ceva ți se va răspunde: „Păi, mă nene, e criză de apartamente. De ce nu face, frate, statul apartamente, să aibă oamenii?! Deci pînă va face statul apartamente suficiente pentru toți, haideți să le ocupăm și să ne bucurăm de ele așa, în devălmășie!” De ce să nu aplicăm genul ăsta de împărțeală și la apartamente nu doar la locurile de parcare. De ce la apartamente ni s-ar părea absurd și la locurile de parcare nu?

Deci am ajuns la concluzia că atunci cînd, într-o societate, o resursă este limitată (și aproape toate resursele, în afară de prostie, sînt îndeobște limitate)sînt două feluri de a distribui resursa respectiva:

1) după o regula a întîlnirii cererii și ofertei, care va crea un preț al resursei respective – varianta civilizată
sau
2) la grămadă. Adică aduci un camion cu 10 tone de carne, deschizi larg ușile și lași oamenii să se bată pe carnea puțină, dar gratis. Care apucă, apucă, cine nu, nu – ați recunoscut varianta cozii de dinainte de '89?

Să analizăm cele două variante și să încercăm să înțelegem de ce noi o preferăm pe a doua.

Varianta civilizată:
Are avantajul că creează ordine și, pe termen lung, bunăstare reală, adică pentru toată lumea chiar dacă în proporții diferite. (Exemplu: dacă pe mine m-ar costa drumurile prin București mult aș renunța la mașină în 4 din cele 5 zile de lucru. Dar aș ști că, atunci cînd îmi rup 10 euro (taxa/zi/străzi) din buget ca să folosesc străzile din oraș, fac 15 minute pînă-n centru, nu o oră și 45 de minute. Deci aș putea să-mi planific mai ordonat banii și treburile, diminuînd elementul de hazard. Este, dacă vreți, ca la tarifele de telefonie mobilă. La orele de vîrf, cu trafic mare, costă mai mult ca să nu se blocheze rețeaua. Prefer să plătesc mai mult la ora aia dar să știu că am serviciul disponibil, decît să coste puțin și să nu meargă). Dezavantajul acestei metode este cinismul ei capitalist: „Păi ce, măi nene, numai cine are bani să aibă acces la anumite lucruri? Mașinile nu e pentru tot poporul?” Pe scurt, varianta asta creează, întreține și adîncește frustrări.

Varianta devălmășiei:
Dezavantajul ei este că creează haos, nebuneală ineficiență și, deloc de neglijat, bătăi de-adevăratelea. Avantajul este că îți întreține iluzia că ai și tu acces la parcare sau la trafic. E populară. Acum strada, parcările sînt ale noastre, ale tuturor, ne putem bate și omorî liniștiți pentru ele. Continuăm analogia între parcare și carne, între „înainte de '89” și „după”, și tragem o primă concluzie: parcarea este ca și carnea.

Carnea: înainte de '89, teoretic, aveai acces la ea, că prețul din mercurial era mic, dar practic nu aveai acces fiindcă nu o găseai nicăieri la prețul ăla mic. Acum teoretic nu ai acces fiindcă o vezi în vitrină și ți se pare că nu ai bani să o cumperi, dar practic, dacă ai banu' o poți lua oricînd fără să te milogești și fără să te bați o noapte la coadă, sperînd că poate apuci și tu.

Așa e cu parcarea acum: un preț mic îți creează iluzia că, teoretic, ai acces la ea, dar practic nu găsești loc de parcare. Un preț mare îți dă frisoane, te face să-ți dai seama nu prea mai ai acces, dar în momentul în care poți plăti acel preț, găsești în mod concret locul.

Noi, românii optăm pentru varianta populară bazîndu-ne mereu pe convingerea ancestrală că „lasă tată, că ne descurcăm noi! Ne fofilăm noi și, chiar dacă nu e, facem noi rost cumva! Cine-i băiat de băiat nu stă la coadă și nici nu scoate banu'. Se descurcă el cumva!” Cînd e ordine ca la nemți dispare aventura, viața devine anostă, nu-ți mai rămîne decît să te concentrezi pe munca ta constructivă. Păi, ce-am făcut! Dexteritățile de sărit peste rînd, de făcut rost pe sub mînă, de scurtături șmecheroase căpătate în anii comunismului ne fac să ne credem mai apți pentru sistemul „la grămadă”.

Aduceți-vă aminte cînd Băsescu, primar al Bucureștiului, a propus ca locurile de parcare dintre blocuri să fie închiriate de locatari la licitație. Cine dă mai mult ia locul. Un fior a străbătut capitala. „Păi cum, nene, la licitație! Asta înseamnă că meciul meu cu vecinul se termină, civilizat, dintr-o mișcare? Și ce-am făcut așa? Păi, nu mai stau io să mă cert o veșnicie cu el, să-i îndoi ștergătoarele, să-i trag o cheie pe mașină, să-l blochez, să claxonez în miez de noapte? S-a dus naibii tot farmecul indiscret al mîrlăniei. Ce-mi rămîne în viață? Să mă pun liniștit pe muncă, iar la anu', cînd s-o scoate iar locul la licitație, să am bani să i-l iau eu. Dar mi se pare de căcat abordarea. Asta fac nemții sau englezii, nu e de nasul meu de șmecher!”

Un al doilea argument împotriva plății este „Da, dom'le, dar eu, care am treabă cu mașina, ce mă fac dacă trebuie să cotizez. Că doar nu mă plimb de plăcere!” Răspunsul este simplu: Dacă ai treabă înseamnă că faci bani. Dacă faci bani înseamnă că ești dispus să plătești sau că ai de unde să dai.

Deci: dacă mîine cineva dintre cei care decid ar impune un sistem „civilizat” bazat pe plată, și care ar fluidiza traficul, ar ieși revoluție. Șoferii ar bloca străzile (asta presupunînd că s-ar putea bloca mai tare ca acum).

P.S. Pînă atunci vă spun că opțiunea mea nu este a unui om care are bani suficienți să-și permită parcări sau trafic de țară civilizată. Este opțiunea unui om care preferă să muncească o oră în plus și să plătească, decît să se bată zece minute cu cineva pe un loc de parcare. Sau a unui om care preferă să muncească o oră în plus pentru a cîștiga civilizat un loc de parcare, decît să muncească o săptămînă ca să plătească revopsitul unei mașini zgîriate.

sursa un blog

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.5dci 2006 - B-86-...
-
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sorin1983
post 23 Nov 2009, 22:43
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

si facand o analogie la noi ar fi un 1-3 lei parcarea pe ora nu? deci ar fi ok calculand dupa gandirea infecta a oamenilor care in ipocrizia lor se viseaza in occident.
as plati si la licitatie si poate as castiga un amarat de loc dar atunci as vrea sa am privilegiul sa iti dau foc la masina daca parchezi acolo.

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
vi_escu
post 23 Nov 2009, 22:52
Post #3

Membru somnambul

From: republica procurorilor

QUOTE(Cocojambo @ 23 Nov 2009, 22:33)
Cred că principalii vinovați pentru fața traficului din marile orașe românești sînt șoferii și nu atît autoritățile.
*

Ba eu cred ca este exact pe dos. Posesorul unui vehicul plateste la municipalitate o gramada de taxe (in stabilirea carora nu are nici un cuvant de spus). Ca sa nu zic si de accizele din carburant. Iar banii se duc pe apa sambetei.

--------------------
Logan ABS plus 1,6MPi . 2007
Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
+
Shush
post 23 Nov 2009, 22:57
Post #4

٩(Ś̯Ś)۶

From: Brasov

QUOTE(sorin1983 @ 23 Nov 2009, 22:43)
si facand o analogie la noi ar fi un 1-3 lei parcarea pe ora nu?
*

Pai chiar atat e smile.gif

--------------------
Seat Leon 2008 Reference 1.6 - Bv-29-Trei Litere
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
+
sorin1983
post 23 Nov 2009, 22:59
Post #5

Membru autentic

De asta am zis si eu! Care e problema initiatorului? Si da! Nu sunt locuri de parcare! Daca ar fi parcari platite(macar) si nu s-ar parca acolo as fi de acord cu ridicatul masinilor. Pana atunci nu sunt de acord.

--------------------
+
Cocojambo
post 23 Nov 2009, 23:01
Post #6

Membru autentic

pai atunci hai sa parcam cu totii in intersectii.

ma rog dupa mintea unora daca eu imi cumpar masina tre sa faca primaria automat loc de parcare.

eventual si in fata blocului in care locuiesc sa nu ma deplasez mult sau in fata chiscului de unde imi cumpar eu tigari sau mai stiu eu ce dracii... in fata locului de munca....

astea sunt posibilitatile cine vrea confort si comoditate sa plateasca.
accizele pt carburant ar trebui sa mearga catre drumurile nationale si autostrazi noi aici vorbim de Bucuresti!

cati din bani aia de care vorbesti tu ajung la municipalitate in afara de impozit?care ala e cateva sute de lei pe an. din aia vrei tu sa se faca zeci de mii de parcari prin centru sau mai stiu eu unde?

Problema mea sunt astia tari in gura.
care dupa ce ca blocheaza 1-2 benzi de circulatie, parcheaza in mijlocul intersectiei (a se vedea suprafata hasurata din intersectie) tot ei sunt tari in gura... sunt curios daca maimuta aia avea curaj pe undeva prin vest sa tipe asa la un politist.

Cine e de vina ca angajatorul ala nu ii asigura loc de parcare? (toti cei care lucreaza la WTC prcheaza aiurea) de e obligata primaria bucuresti sa ii faca aluia loc de parcare, sa vina la lucru cu masina? daca nu are loc de parcare de nu o lasa acasa?
In situatia data, de ce face scandal pt ca ii este ridicata masina?
&feature=player_embedded

This post has been edited by Cocojambo: 23 Nov 2009, 23:06

--------------------
-
+
Shush
post 23 Nov 2009, 23:02
Post #7

٩(Ś̯Ś)۶

From: Brasov

In fine, din punctul meu de vedere cea mai mare vina pentru traficul dezastruos din orasele din Romania o are lipsa unei retele vasta si eficienta de transport in comun.

--------------------
Seat Leon 2008 Reference 1.6 - Bv-29-Trei Litere
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
+
sorin1983
post 23 Nov 2009, 23:08
Post #8

Membru autentic

Platesc parcare, impozit pe masina, impozit pe casa, benzina, reparatii(din cauza strazilor), rovinieta, asigurare,taxe poduri, parcari ex dali, parcari in alte orase. Cam dupa parerea ta ce ar mai trebui sa platesc ca sa am voie sa traiesc decent? Sa fac cuiva o m**e?
Ce ma doare pe mine ca nu ajung banii unde trebuie? E vina mea? Sa se faca parcari ca de tot felul de tampenii sunt bani.

--------------------
+
Cocojambo
post 23 Nov 2009, 23:19
Post #9

Membru autentic

Alou, eu te-am intrebat ce platesti catre primaria bucuresti nu statul roman?!

Aia din Uk nu platesc astea de le zici tu?

Tu ce solutii mai vezi in afara de niste taxe mari pt descongestionarea traficului si pt a face populatia sa foloseasca mai putin automobilul?

pe unde vrei sa se mai construiasca bulevarde? ca sincer eu nu vad unde fara sa demoleze astia ceva...
sau vreti autostrazi suspendate care sa treaca prin dreptul geamului vostru? sau poate pasaje facute prin zone pe unde nu exista nici o harta a subteranului pt utilitati si care sa dureze 100 de ani pana se prind aia ce tevi sunt pe acolo?

Tie ti se pare o suma imensa aia 100 lei pe care ii platesti pe an pt parcare avand in vedere ca terenul ala pe care iti tii tu masina valoreaza cu mult mai mult?

UNDE vrei tu sa se faca parcari? daca se face una cu sa zicem 10 etaje (sa incapa multe masini) la 1-2 km de casa ta si apoi primaria ridica tot ce e parcat aiurea (si in acelasi timp sa puna si o taxa normala pt locul de parcare din spatele blocului nu 100 lei/an) pe o raza de 3-4 km in jurul parcarii respective ti-ai duce masina acolo? te-ai mai vaita legat de lipsa locurilor de parcare?

This post has been edited by Cocojambo: 23 Nov 2009, 23:21

--------------------
-
+
vi_escu
post 23 Nov 2009, 23:21
Post #10

Membru somnambul

QUOTE(Cocojambo @ 23 Nov 2009, 23:01)
ma rog dupa mintea unora daca eu imi cumpar masina tre sa faca primaria automat loc de parcare.
*

Dar banii stie sa-i ia. Pentru ce? Pentru borduri?

QUOTE(Cocojambo @ 23 Nov 2009, 23:01)
Cine e de vina ca angajatorul ala nu ii asigura loc de parcare?
*

Exact aia care i-au dat autorizatie de constructie/functionare. Adica tot primaria. Ai trantit o cladire de birouri si nu ai asigurat locuri de parcare pentru angajati, clienti, etc. O tii inchisa. Sau o faci biserica. Sau dinamita si jos cu ea.

--------------------
+
sorin1983
post 23 Nov 2009, 23:24
Post #11

Membru autentic

Si primaria nu ia bani de la stat? Se autofinanteaza 100%? Cand vreodata...
Da as duce-o la 1-2 km. De ce? Ca sa gasesc parcarea libera oricand si sa nu ma doara capul ca imi zgarie vreunul masina, ca o sparge, ca dorm caini si pisici pe ea etc
Nu mi se pare imensa suma dar chiar as vrea niste sume imense sa vad daca nu cumva esti primul care faci topic cum ca e nedreapta soarta asta.

--------------------
+
Cocojambo
post 23 Nov 2009, 23:24
Post #12

Membru autentic

QUOTE(vi_escu @ 23 Nov 2009, 23:21)
Dar banii stie sa-i ia. Pentru ce? Pentru borduri?
Exact aia care i-au dat autorizatie de constructie/functionare. Adica tot primaria. Ai trantit o cladire de birouri si nu ai asigurat locuri de parcare pentru angajati, clienti, etc. O tii inchisa. Sau o faci biserica. Sau dinamita si jos cu ea.
*

pai poate pe angajator nu il intereseaza cu ce ajungi tu la munca. sau poate isi face locuri strict pt clienti. sau poate face locuri doar pt 100 de angajati nu pt TOTI.

@sorin, as plati la fel ca tine oricat doar ca sa am locul liber. eu in fiecare seara parchez masina la cel putin 4-500 m de casa unde am loc liber (chiar daca neplatit recunosc), dar am destui vecini care parcheaza in spatele blocului efectiv in mijlocul drumului doar ca sa nu faca drumul ala pe jos (acolo sunt locuri libere in fiecare seara cel putin 10-20) eu pe astia mor.

la fel si cu aia care au loc de parcare in fata "oriunde au ei treaba" dar prefera sa o traga in spatele unuia parcat, doar sa nu mai faca manevrele de intrare in parcare si asfel blocheaza o banda. cu astia ce faci?

This post has been edited by Cocojambo: 23 Nov 2009, 23:31

--------------------
-
+
sorin1983
post 23 Nov 2009, 23:25
Post #13

Membru autentic

Sincer tu tii cu ursul.

--------------------
+
vi_escu
post 23 Nov 2009, 23:30
Post #14

Membru somnambul

Sa vasi tu cum il intereseaza daca-l pune sa-si inchida taraba!

--------------------
+
neumann
post 23 Nov 2009, 23:31
Post #15

Membru autentic

From: Spermezeu

era un interviu pe hotnius cu un nene din manhattan care spunea ca pe acolo nimeni n-are masina din lipsa de spatiu. Toti merg cu bicla, metrou etc. in cursul saptamanii, iar in weekend inchiriaza masini pentru a iesi din oras. MAi e mult pana departe, 15 generatii de mitici.

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
Cocojambo
post 23 Nov 2009, 23:33
Post #16

Membru autentic

Nu tin cu ursul, dar nici cu toti ghiolbanii nu pot sa tin.
Uitati-va la ala in clip... tot el e cu gura mare desi a parcat fix sub semnul de interzis.

This post has been edited by Cocojambo: 23 Nov 2009, 23:35

--------------------
-
+
Altis
post 23 Nov 2009, 23:36
Post #17

Membru autentic

QUOTE(Cocojambo @ 23 Nov 2009, 22:33)

Un al doilea argument împotriva plății este „Da, dom'le, dar eu, care am treabă cu mașina, ce mă fac dacă trebuie să cotizez. Că doar nu mă plimb de plăcere!” Răspunsul este simplu: Dacă ai treabă înseamnă că faci bani. Dacă faci bani înseamnă că ești dispus să plătești sau că ai de unde să dai.

*

Esti de acord cu impozitul forfetar?

--------------------
Tucson JM 2007 - .
Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
+
fost membru
post 23 Nov 2009, 23:59
Post #18

membru analfabet

From: clasa I-a

Am vrut sa mai zic ceva mai devreme, dar m-am abtinut.

Dacă faci bani înseamnă că ești dispus să plătești sau că ai de unde să dai.

laugh.gif

--------------------
dacia dacia logan - CT 09 FMB
+
Markos
post 24 Nov 2009, 01:01
Post #19

fost programator

From: Scursurești Vale

io platesc 180 ron/luna loc de parcare la job. alta solutie (inca) nam gasit.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
sorin1983
post 24 Nov 2009, 01:05
Post #20

Membru autentic

La 180 pe luna nu ai gasit mai aproape de casa?

--------------------
+
fost membru
post 24 Nov 2009, 01:05
Post #21

membru analfabet

job = bani = esti dispus sa platesti (adica ai de unde) smile.gif

--------------------
+
sorin1983
post 24 Nov 2009, 01:06
Post #22

Membru autentic

Poate blowjob=bani

--------------------
+
Liviu
post 24 Nov 2009, 01:11
Post #23

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Eu merg cu bicicleta la job .. nu am probleme cu ambuteiaje, cu blocari de trafic, cu locuri de parcare ... e perfect smile.gif ...

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
sorin1983
post 24 Nov 2009, 01:14
Post #24

Membru autentic

Zi mersi ca ai scapat inca smile.gif

--------------------
+
fost membru
post 24 Nov 2009, 01:24
Post #25

membru analfabet

Nu ca as fi impotriva, dar momentan, mi se pare periculos cu bicicleta si alte vehicule pe doua roti. Cred ca Romania inca nu este pregatita pentru biciclisti. (mentiune, nu vorbesc dpdv restrictiv, vorbesc dpdv al securitatii biciclistului) Referitor la mine, mi-am luat locuinta chiar langa servici .....asa ca merg pe jos la servici.

--------------------
+
Altis
post 24 Nov 2009, 01:54
Post #26

Membru autentic

Si pe zapada ce ai sa faci Liviu?

Cand am posibilitatea folosesc exclusiv bicicleta. Sa zicem ca renunt la drumurile prin oras cu masina. Dar pentru la tara, in concediu, la cumparaturi... nu cred ca as putea renunta la masina. Asta cu taxa pentru centru mi se pare singura solutie cat de cat logica... restul, utopii!

--------------------
Tucson JM 2007 - .
Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
+
FLP
post 24 Nov 2009, 05:48
Post #27

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

Va agitati degeaba. La noi singura problema e ca NU se aplica legea. Daca ar fi legea aplicata gigel cu masina parcata aiurea si-ar lua 40 de mii de amenzi si ar renunta la ea.

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
Jack Daniel's
post 24 Nov 2009, 07:47
Post #28

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Ce-mi place sa vad Militia corupta, umilita in strada de cineva care isi stie drepturile. smile.gif

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
OAP
post 24 Nov 2009, 09:18
Post #29

Membru autentic

QUOTE(Liviu @ 24 Nov 2009, 02:11)
Eu merg cu bicicleta la job .. nu am probleme cu ambuteiaje, cu blocari de trafic, cu locuri de parcare  ... e perfect smile.gif ...
*

- probabil stai aproape de de serviciu, probabil ca o ei cu tine in birou, probabil ca atunci cand ploua ai o umbrela buna...probabil

QUOTE(FLP @ 24 Nov 2009, 06:48)
La noi singura problema e ca NU se aplica legea. Daca ar fi legea aplicata gigel cu masina parcata aiurea si-ar lua 40 de mii de amenzi si ar renunta la ea.
*

nu zau...da niste locuri de parcare si niste autostrazi ar putea sa aplice??? eu de ce platesc dublu la impozit pe motiv de capacitate cilindrica? nu ar fii normal sa faca ceva si pt cei taxati in plus...poate ar trebui sa ne amendeze si ca existam...nu?

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
FLP
post 24 Nov 2009, 09:28
Post #30

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

Cand ti-ai luat masina stiai ca exista o lege. Legea e alta pentru fiecare? Nu-ti convine legea? Aduna semnaturi si propune un nou proiect de lege in parlament...

24 Nov 2009, 10:30:
Iete aici

http://www.happyfish.ro/culisele_parlament...voteaza_o_lege/

This post has been edited by FLP: 24 Nov 2009, 09:30

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
6 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 13:39
Forum Renault