dupa taxa de viciu..., urmeaza taxa de fast-food !
![]() ![]() ![]() |
dupa taxa de viciu..., urmeaza taxa de fast-food !
MadHawk1 |
![]()
|
||
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
|
||
--------------------
.
.
.
|
|||
grosse inkultur |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 1 October 07 From: Cluj Napoca ![]() |
Asta-i taxa pe cola si ciocolata (cum bine zicea Klaus). N-are nici o legatura cu sanatatea populatiei. Din cauza ca:
1. stiu N variante in care poti sa suferi de obezitate mancand numai produse "verzi". Totul e sa bagi in tine 5000kcal si sa dormi toata ziua. Rugati pe cineva de la statistica sa va spuna numarul de obezi din localitatile fara fast-food-uri. E importanta si cantitatea nu numai calitatea. Doza face diferenta dintre abuz si moderatie. 2. daca exista alimente nesanatoase (demonstrat) ele trebuiesc interzise. De exemplu, produsele cu termen de valabilitate expirat SE RETRAG de la vanzare, nu se taxeaza suplimentar (cum probabil ar vrea unii). 3. masura nu are impact. Cei care abuzeaza de sanatatea lor vor gasi alte cai. (eu, de exemplu, fac vin de casa si ma doare in cot de taxele lor pe alcool). 4. toate (TOATE) lucrurile sunt nesanatoase. Cu fiecare respiratie ne apropiem mai mult de termen. Sa taxam si asta, deci. Sa se respire mai rar! E doar o alta schema de a mai aduna niste bani. Jalnica. |
--------------------
Mini
Cooper
2008
- nb-10-grf
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
nu s-a decis, inca, nimic in privinta, deja, celebrei taxe:
http://www.hotnews.ro/stiri-doctorh_actual...ar-intentie.htm |
--------------------
...
...
...
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(MadHawk1 @ 7 Jan 2010, 16:43) Repet, pentru ca nu intelegi: aceasta "taxa" nu este inca din punct de vedere oficial nici macar la nivel de propunere, nu exista, nada, zero barat ! ![]() Si cu toate astea, ia uite ce reactii provoaca. Adevarul e ca de ingrasat te poti ingrasa bine merci si cu paine si cartofi. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Aia nu e paine, ci ameliorator de panificatie cu ceva faina alba
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(grosse inkultur @ 7 Jan 2010, 15:49) Asta-i taxa pe cola si ciocolata (cum bine zicea Klaus). N-are nici o legatura cu sanatatea populatiei. Din cauza ca: 1. stiu N variante in care poti sa suferi de obezitate mancand numai produse "verzi". si invers, care baga in el produse fast food si doboara record dupa record la atletism: usain bolt. |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
O sa vedem persoane care fac trafic de suc cu "hacid", hamburgeri si shauorma la colt de strada. Fara "timbru"
![]() ![]() Ia neamule hamburgheru fara taxa de viciu !! ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Azi am trecut prin piata si am constatat ca era plin de preparate de porc (toba, slanina, jumari, lebar, carnati etc) vanduti la negru de catre tot felul de "producatori" cu N97 la brau. Parca eram in Raiul Ilegal Fast Food: fara igiena, fara chitanta.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(Andy_ACS @ 6 Jan 2010, 23:57) "incepand din scoala cand voiam sa zburam un profesor prost" - multi elevi ar considera ca un profesor e 'prost' daca nu ii trece pe ei clasa, sau daca le da teme prea multe. Si atunci s-ar gandi ei sa il 'zboare'. Nu e normal! "faci panarama si apoi iti schimbi job-ul, nu te mai angajeaza nimeni" - o eventuala nedreptate la locul de munca merita discutata, dar poate fi cazul si ca un angajat lenes, incompetent, neserios, betiv sa creada ca i s-a facut o nedreptate cand a fost data afara si sa faca mare scandal. Nu e normal! Profesorul respectiv era o nulitate la matematica lui, drept pentru care niciunul nu am avut rezultate stralucite timp de 3 ani cat l-am avut la catedra, nu era niciunul olimpic sau macar sa zici ca ii place respectiva materie, ba a mai si regulat-o pe una ca s-o treaca in clasa a 11-a. Cand e vorba de strans semnaturi, pai e vorba de 30 de semnaturi aici, nu poti sa generalizezi ca toti elevii dintr-o clasa sunt niste idioti. Daca 5 elevi nu semneaza pentru asta, se ridica cateva semne de intrebare, dar, oricum, situatia e deja creeata. Dar cand de acasa ti se zice direct: "sa nu cumva sa faci asta..." Cat despre cazul al doilea, sunt binecunoscute situatiile de ore suplimentare neplatite, de neplata a sambetelor sau a duminicilor sau cine stie ce trecut in CM. In prima faza vorbesti cu patronul, asta iti da peste bot cu "sunt 10 la usa care asteapta postul tau", apoi tu te duci si reclami la ITM, care vine, constata ca tu lucrezi ca sclavul pe plantatie si il amendeaza pe seful tau. Problema ta va fi ca imediat va fi gasit ciripitorul, iar tu, ca angajat, daca nu vei fi zburat din firma cu prima ocazie sau chiar atunci, vei spune pa-pa la eventuale mariri de salariu sau viata ta in firma va fi un cosmar. Cand vei pleca insa, daca vei pleca in acelasi domeniu, obligat vei scrie in CV experienta anterioara, sau oricum va aparea in CM. In acel moment, noul tau sef nu se va zgarci la un telefon catre fostii tai angajatori, unde va afla ca iti cam place sa reclami la ITM, deci se va lipsi de calitatile tale. Si atunci se cheama ca n-ai rezolvat nimic. Si atunci, ce poti face? QUOTE(ydaniel @ 7 Jan 2010, 00:02) D-aia sa-ti iei tu, eu nu-mi fac credit la banca ca sa-mi iau bocanci si nici nu urc Kilimandjaro cu ei. QUOTE(Andy_ACS @ 7 Jan 2010, 00:08) In general conceptul de libertate e prost inteles. Deja sunt off-topic, probabil merit creat alt topic pe tema asta. Exemplu - in parcarea de la bloc sunt stransi 5-6 tineri care rad in gura mare, urla, striga. La ei acolo jos e libertate de exprimare. Dar la mine aici sus e ora 23 si maine merg la serviciu. La tine in cartier ai un sectorist, o politie comunitara, care se ocupa de asemenea situatii. Acel agent de politie comunitara lucreaza cu oamenii. Cine a lucrat cu oamenii (vanzari, front-desk, front-office), stie ca e placut sa lucrezi cu oameni cu care te intelegi si la care totul merge struna, si neplacut cu oameni carora le pute gura, sunt bauti, scandalagii, etc. Eh, cum scandalagii tai sunt in a doua categorie, iar agentul de politie comunitara are in general salariu fix, prefera mai degraba sa-ti dea tie amenda cand nu poate dormi baba de dedesubt ca bei tu un sprit cu prietenii in bucatarie, decat sa primeasca o sticla in cap de la altii mai tuciurii. El iti da tie amenda, scandalagii raman linistiti, comunitarul si-a facut planul pe noaptea respectiva, toata lumea e multumita. QUOTE(Garett @ 7 Jan 2010, 00:18) Prin alte tari cu apa calda cetateanul mai are si ceva pretentii in schimbul banilor dati la stat, niscaiva drumuri, un spital in care nu vii cu vata de acasa, un invatamant in care nu se schimba 100 de legi in 20 de ani, o politie care chiar sa-l apere, niscaiva functionari care chiar sa-i rezolve problemele, un parlament in care nu se doarme si eventual, fereasca Dumnezeu!, un presedinte care sa nu vorbeasca precum la usa cortului! Eu am platit o rovinieta pentru a utiliza drumurile nationale cu masina mea. Am platit 120 de lei, este valabila un an si (teoretic beneficiez de un serviciu). Nu a fost o cheltuiala prea mare, in 4000 de km am bagat lejer peste 1000 ron in benzina (nu vreau sa calculez si sa-mi stric seara), asadar nu a fost o cheltuiala prea mare, dupa cum nu ma deranjeaza sa dau 650 ron pe o revizie odata pe an. Insa, in schimbul acelei roviniete, am dreptul la DRUMURI BUNE. In cazul in care iau o groapa, tai un cauciuc si indoi o janta, ar trebui foarte frumos sa ma adresez celui mai apropiat post de politie, care sa-mi faca o constatare si sa scrie acolo ca, din cauza drumului prost (desi eu am platit ca si cum ar fi bun), eu mi-am stricat masina si ca am dreptul ca aceasta sa-mi fie reparata pe cheltuiala administratorului drumului respectiv. In baza constatarii, ma duc intr-un service autorizat si imi repar masina. Nu sunt obligat sa utilizez casco, intrucat nu a fost vina mea. Si gata. Cam asa ar trebui sa functioneze sistemul intr-o tara civilizata, iar administratorii drumurilor s-ar ingriji ca nu cumva sa existe vreun motiv sa plateasca vreunui sofer o reparatie. Dar mai e cale lunga pana atunci. Problema e ca, fata de stat, nu stim sa ne cerem drepturile, la fel cum stim sa ne ducem la service cu masina si sa reclamam ca ne clipoceste benzina in rezervor si sa facem show ca deh, noi avem garantie. Cand e de mers la stat ne piere elanul. QUOTE(Andy_ACS @ 7 Jan 2010, 00:36) Ce ar fi sa incercam sa ne punem in locul celui care face legile. Daca parlamentarii sunt in opinia multora incompetenti (unii chiar sunt!), ia sa vedem daca putem face un mic exercitiu prin care sa imaginam noi o lege. Nu e asa usor. Eu zic ca legea trebuie sa fie simpla, fara multe amendamente si subpuncte, dar sa acopere bine toate variantele si portitele. Cine se incumeta sa formuleze (evident superficial) cum crede el ca ar trebui sa sune taxa pe viciu? Bafta! Uite ma incumet eu: Taxa as introduce-o linistit la bauturile spirtoase si la toate tipurile de tigari. Nu as taxa berea, vinurile (ma mai gandesc daca taxez vreun vin din 1953, de exemplu, recunosc ca nu ma pricep). Banii din respectiva taxa se vor duce EXCLUSIV la sanatate. Sunt convins ca un om normal stie ca poate trai foarte bine fara aceste vicii si nu va protesta si va intelege ca respectivii bani nu se duc pe apa sambetei. Asta ar fi o idee facuta la repezeala. Daca stai sa o gandesti, iese si mai bine. Taxa pe poluare. As face-o exclusiv pe nivelul noxelor pe care le genereaza fiecare vehicul, si as introduce-o in impozit. La nivelul noxelor, nu m-as uita neaparat doar la nivelul CO2, (de au ajuns dieseluri fumigene sa fie considerate ecologice dupa criteriul asta ![]() ![]() Banii obtinuti de pe urma acestui impozit se vor duce exclusiv la creearea de spatiu verde, la reimpaduriri, intarirea versantilor amenintati cu alunecarea, etc. Taxa pentru utilizarea drumurilor publice. Aici cam stim despre ce este vorba, nu are rost sa adaugam ca fondurile din aceasta taxa se vor duce in intretinerea si modernizarea retelei de drumuri. Pe de alta parte, daca fondurile obtinute din aceste taxe sunt excedentare, acestea se pot redistribui catre sectoare ale statului necesare, dar care nu se pot autofinanta (ex. armata). Cam asa ar trebui sa arate circulatia fondurilor la bugetul de stat, de fapt asa si este intr-o tara normala, nu si la noi insa. A, nu sunt de acord cu introducerea niciunei taxe ce nu a fost introdusa in macar 5-6 din cele 25 de tari membre UE. Suntem prea in urma fata de restul tarilor pentru a ne considera intr-atat de destepti incat sa experimentam ceea ce au ignorat altii mai inteligenti ca noi. QUOTE(radian @ 7 Jan 2010, 01:27) O fi taxa asta aberanta, dar nu suntem primii nici macar in acest domeniu. Sa nu uitam de australieni care au inentat taxa pe "aerele" vacilor. Tu daca te declari pe deplin satisfacut de serviciile unui hotel sau restaurant, te mai uiti ca te-au taxat suplimentar la chifla de paine? Eu nu, ca m-am saturat de lucruri ieftine si proaste. |
--------------------
.
.
.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
@Laurentziu83 - bravo, daca citeste Boc pe aici te pune in guvern ca si asa nu prea au personal
![]() Edit: Cat despre exemplul imaginar cu scandalagii de la mine din parcare - a fost menit sa scoata in evidenta ca in lipsa unor reguli oamenii ar abuza de libertate. Raspunsul tau scoate in evidenta ca daca avem reguli stabilite nu e destul - ele trebuie si aplicate ![]() Bafta! This post has been edited by Andy_ACS: 7 Jan 2010, 18:25 |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
fiindca veni vorba de grija guvernului fata de noi:
http://rapidshare.com/files/218879587/Jeff...f_Deception.pdf 412.jpg ( Size: 15.25k ) Number of downloads: 274 o carte extraordinara ! merita ! ![]() |
--------------------
...
...
...
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 7 Jan 2010, 18:02) Taxa pe poluare. As face-o exclusiv pe nivelul noxelor pe care le genereaza fiecare vehicul, si as introduce-o in impozit. La nivelul noxelor, nu m-as uita neaparat doar la nivelul CO2, (de au ajuns dieseluri fumigene sa fie considerate ecologice dupa criteriul asta ![]() ![]() ba nene si te mai miri ca ajung tot felul de timpiti prin guvern ![]() mai tango cu taxele tale ca din dorinta de a le plati te duci sa faci plinul in moldova ![]() Ai si bagat deja 2 taxe aiurea-n tramvai care au acelasi scop (deh, e la moda sa fii verde). Cu ce te deranjeaza daca io-mi iau o masina si vreau s-o tin in garaj sa nu circul cu ea niciodata? De ce ar trebui sa platesc prima taxa? La a doua taxa hai sa zicem ca trabantul ala polueaza nu stiu cit, da' la fabricarea curentului cu care merge priusu' ala n-a ars niste carbune pe la termocentrala? sa bagam taxa atunci si la corent ca si ala se poate considera carburant in cazul lui ![]() |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
QUOTE(kaspersky @ 7 Jan 2010, 21:09) Cine ia masina ocupa inevitabil un loc de parcare. Daca o iei sa o tii in fata blocului ca obiect de muzeu pe mine m-ar deranja. Speculatii cum ca am garaj nu isi au locul, intrucat poate ai mai multe masini decat garaje, poate nu o parchezi in garaj, etc. La o masina, ca sa fie echitabil trebuie taxe anuale (indiferent ca mergi sau nu) si taxe proportionale cu cat mergi (incluse in benzina). Deci ar trebui un impozit anual + acciza la combustibili. Atat. Taxa de prima inmatriculare ar trebui sa nu exista (sa se obtina gradual din impozit). Rovigneta ar trebui sa nu existe (sa se obtina din accize). Cuantumul impozitului ar trebui sa se stabileasca in functie de capacitatea cilindrica si poluare. In felul asta s-ar incuraja schimbarea masinilor vechi poluante, deoarece la o masina eche impozitul anual ar deveni mare in comparatie cu valoarea masinii. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.066 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Observatia cu masina poluanta dar care circula putin e pertinenta dar din pacate
pe nimeni nu intereseaza asa ceva. Acelasi lucru si cu rovigneta care o platestila fel si daca circuli 2000Km/an sau 100000Km/an. Priusul inca nu se alimenteaza din priza. Arde doar benzina. Si pina la urma toate aceste taxe mascheaza dorinta guvernului de a stoarce cit mai multi bani de la cei care inca mai pot plati. Grig |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
kaspersky |
![]()
|
QUOTE(Andy_ACS @ 7 Jan 2010, 21:23) Cine ia masina ocupa inevitabil un loc de parcare. Daca o iei sa o tii in fata blocului ca obiect de muzeu pe mine m-ar deranja. wow, asta da logica! Cu ce te deranjeaza pe tine daca io-mi tin masina in curte sau garaj? Ce naiba, toata lumea sta la oras la bloc si-si tine masina in fata blocului pe domeniul public? 7 Jan 2010, 23:18: QUOTE(Agrig @ 7 Jan 2010, 21:29) mda, corect, greseala mea This post has been edited by kaspersky: 7 Jan 2010, 23:18 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
|
|
variable_dynamics |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 976 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Dupa 10 pagini de pareri pro si/sau contra in ceea ce priveste "noile taxe" si "noile scumpiri de taxe" este de remarcat ca se vehiculeaza urmatoarele idei:
Taxa de "fast-food" ar DESCURAJA consumul de alimente nesanatoase. Multi nu inteleg ca scaderea(ipotetica) a consumului de astfel de alimente(ca rezultat al acestei taxe) ar fi, in cel mai bun caz, doar o CONSECINTA, nicidecum SCOPUL(sau macar unul dinte scopurile) acesteia. Ca tot se dezbatea cam cat de mult ii...reguleaza grija pe cei din MS de sanatatea populatiei. La fel, s-au folosit exprimari de genul "EDUCAREA populatiei privitor la consumul alimentelor gen fast-food". EDUCAREA? Sa fim seriosi, macar pentru o clipa, stimati domni! Atunci, in sprijinul acestui mod de "educare", propunerea mea ar fi sa se "gandeasca" si taxe pentru scuipatul pe trotuar, suflatul mucozitatilor nazale "cu degetul" si apoi izbirea lor violenta de trotuar(exact ca pe ulitele natale), aruncatul gunoaielor pe domeniul public, etc. Acestea pot fi considerate adevarate vicii! Ca masurile contraventionale care sa combata aceste comportamente nu se aplica NICIODATA, este o realitate. Deci nu sunt incalcari ale legii din moment ce nu se sanctioneaza! Cati din cei care murdaresc domeniul public(flegme, muci, hartii, mucuri de tigara, etc) sunt EDUCATI contraventional? Mda...exact! Iar cei care isi elimina diversele fluide(mucozitati) sunt un adevarat pericol biologic! Sunt sanctionati, adica pardon, EDUCATI in vreun fel? Nu. Deci inteleg ca nu exista LEGE impotriva lipsei de bun simt! Ca individ, esti liber sa fii nesimtit? Chiar daca efectele nesimtirii tale inseamna deseori POLUARE/respandire de boli, etc? Nici lege IMPOTRIVA consumului de alimente tip "fast-food" nu exista, corect? Dar se presupune ca consumul de astfel de alimente dauneaza sanatatii... La fel ca si klaus, as vrea sa vad si eu un studiu macar, referitor la impactul consumului acestui tip de alimente asupra populatiei. UNUL macar! Dar sa imi fie accesibil!!!(PUBLICAT), ca deh, se presupune ca e informatie de interes general. Deci situatiile sunt oarecum similare, insa in prima situatie populatia pur si simplu nu se lasa "educata" nici macar de lege(amenzi,etc) iar in a doua situatie(mancarea fast-food) populatia se va lasa "educata" prin taxe? Siiigur ca da.... Trasase cineva o paralela la marirea taxei de parcare. In regula, la prima vedere. Sunt perfect de acord sa platesc mai mult pentru parcare, insa vreau ca drepturile mele contractuale sa fie respectate pe toata durata contractului, fara exceptie!!! Platesc taxa, inchiriez locul de parcare. In momentul in care cineva ocupa locul de parcare gol si INCHIRIAT de catre altcineva de la ADP, are obligatia(morala) de a lasa macar un numar de telefon, astfel incat atunci cand eu, beneficiarul de drept al locului de parcare, ajung acasa de la servici, sa nu dureze mai mult de 5..10 minute eliberarea locului meu de parcare(il sun,vine si imi elibereaza locul). Este obligatia(macar morala) fiecarui conducator auto sa imi elibereze in cel mai scurt timp locul de parcare, daca am nevoie de el. Bun simt NU EXISTA! Lipsa bunului simt NU ESTE SANCTIONATA! Punct. Intervalul de timp in care oricine are dreptul sa imi ocupe locul este SPECIFIC anumitor zone din Bucuresti! Si cu asta basta. Locuiesti in "zona 0"(Centrul Bucurestiului), da, atunci acel interval de timp este aplicabil. In restul zonelor Bucurestiului, disponibilitatea locului de parcare pentru cel ce l-a inchiriat este PERMANENTA! "EDUCAREA" celor care incalca aceste reguli este dificila(reclamatii succesive la Politie = nici un rezultat, Reclamatii la ADP - Parcari = nici un rezultat, deoarece trebuiesc inregistrate 3 reclamatii scrise, succesive adica in fiecare zi cate una). Am avut "placerea" unor 4 reprize de ocupare a locului meu de parcare chiar anul trecut. Reprizele durau intre 3 si 5 zile consecutiv! Nu s-a luat NICI o masura! In conditiile astea, eu sa platesc MAI MULT taxa de parcare? Sa platesc eu mai mult LUXUL(nesimtirea) unora de a-si parca masinile pe locul meu de parcare, pe durate "nedefinite" de timp? Nu cred! Nu sunt de acord, in conditiile in care masurile impotriva ocuparii locului de catre ALT autoturism raman....aceleasi(adica NICI UNA). Ca nu exista suficiente locuri de parcare pentru toata lumea este o certitudine! Insa NU ESTE PROBLEMA MEA!!! Daca si cand va fi problema mea, voi incerca sa o rezolv cu cat mai mult bun simt posibil. Pana atunci, bunul simt al celor care beneficiaza abuziv de o utilitate platita de altcineva LIPSESTE si nu vad de ce sa platesc eu mai mult pentru nesimtirea altora. Ideea de baza este: s-o lasam mai moale(muuult mai moale) cu "EDUCAREA" populatiei in ceea ce priveste anumite lucruri("vicii",etc) deoarece, ca si grija pentru sanatatea populatiei, aceasta "educare" este o vrajeala nesimtita! Se vrea "EDUCAREA" populatiei in ceea ce priveste consumul de alimente nesanatoase? Sa se dea LEGE care sa INTERZICA consumul acestora si sa se stipuleze CONTRAVENTII(sau, de ce nu, chiar si pedeapsa cu inchisoare) impotriva celor ce incalca aceasta lege. ![]() ![]() Radem, glumim dar cel mai hilar mi se pare pretextul "educarii" populatieiprin taxe... Revenind la aceasta controversata "taxa de fast-food": Scopul este evident si inutil de dezbatut, si anume, colectarea unor sume mai mari la bugetul de stat, sume care vor fi, inca o data, "investite" in bunastarea ilustrilor nostri conducatori. Afirma un coleg de forum ca: QUOTE Banii din respectiva taxa se vor duce EXCLUSIV la sanatate. Sunt convins ca un om normal stie ca poate trai foarte bine fara aceste vicii si nu va protesta si va intelege ca respectivii bani nu se duc pe apa sambetei. EXCLUSIV unde? Ce siguranta ai tu ca se vor duce EXCLUSIV acolo? Recomandarea mea ar fi sa mergi "in recunoastere" doar(si Doamne fereste sa ai nevoie vreodata!!!) prin spitale si policlinici si sa observi ce eficient sunt folositi banii pe care ii platesti la CAS. In raport cu ADEVARATELE nevoi d.p.d.v. al sanatatii populatiei, acei bani se vor duce EXACT pe apa sambetei, deci pe aceeasi apa pe care se duc si actualele fonduri destinate sanatatii. Astept cu interes sa vad daca se va infiinta totusi aceasta noua taxa. Ca fapt divers, consum foarte rar produse tip fast-food(adica shaorma, de vreo 3-4 ori/an, in rest NU mananc de la McD,etc), consum ocazional bauturi carbogazoase(2-3 ori/luna si in cantitati mici). Si da, am inchiriat un loc de parcare de la ADP ![]() Numai bine. |
--------------------
EX Dacia
Nova GTi
2000 A little less conversation, a little more action.
|
|
vijelie |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Apropo, nu-i asa ca s-a obisnuit lumea cu taxa auto si nu i se mai pare ceva deosebit?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Bulldog |
![]()
|
![]() "Nembru" Group: Members Posts: 566 Joined: 6 February 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Asta pentru ca romanul se obisnuieste repede. Inghite orice rahat aruncat in directia lui.
|
--------------------
Bicicleta,
RATUC,
Taxi Imi scot mașina in ploaie să se tuneze cand tună
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Intr-o tara in care exista in traditie zicale precum "Capul plecat sabia nu-l taie" de ce va mirati?
|
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Pentru cei care vor sa vada studii despre fastfood uite aici un inceput http://www.nih.gov/news/pr/dec2004/nhlbi-30.htm
![]() ![]() Taxa pe haleala in romania nu are ca scop preventia bolilor cauzate de indopat ci un bir in plus pentru visteria goala a onanistilor care ne conduc. Ei stiu ca romanul e refractar prin natura lui la orice sfat care i-ar face bine deci ar manca in draci orice rahat care e interzis deci statul ar face bani frumosi ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Ai uitat "FMCC"-ul de rigoare
![]() |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(kaspersky @ 7 Jan 2010, 22:09) ba nene si te mai miri ca ajung tot felul de timpiti prin guvern ![]() mai tango cu taxele tale ca din dorinta de a le plati te duci sa faci plinul in moldova ![]() Cu ce te deranjeaza daca io-mi iau o masina si vreau s-o tin in garaj sa nu circul cu ea niciodata? Eu am pus niste modele, bazate pe ceea ce am vazut la altii. Daca, ipotetic vorbind, vom ajunge sa avem drumuri precum cele din vest, va trebui sa suportam modelul de taxare de acolo, ca in rest suntem prea prosti sa creem un sistem de taxare calumea, asadar mai bine copiem. Nu am scris nici o inventie, pur si simplu am copiat. Daca vrei sa-ti cumperi o masina si apoi sa o tii in garaj si sa nu circuli cu ea niciodata, nu-i nici o problema. O cumperi pur si simplu, dar nu te duci sa o declari la fisc si implicit nici la politie ca sa-i dea numere definitive. Nu-i nici o problema, in plus scapi de impozitul anual, scapi si de RCA, scapi si de bataile de cap de la RAR daca vehiculul tau are volan pe dreapta sau mai stiu eu ce. La fel, nu-i nici o problema in a radia masina ta din circulatie si de la impozite. Eu cand am vandut berlina am radiat-o de la fisc, puteam si de la politie, dar nu il puteam obliga pe viitorul proprietar sa o inmatriculeze, de exemplu. Pe acelasi rationament, puteam sa imi duc berlina la tara, sa-i fac act de vanzare-cumparare pe 1 leu cu bunicu de la tara, el o ia si o amenajeaza drept cotet de pasari (bine, pentru asta e mai bun un Oltcit, ca are si hayon). Noul proprietar e obligat chipurile sa o inregistreze in 30 de zile, dar cum politia rutiera nu are in sarcina sa verifice cotetele de pasari din curtile oamenilor, nu-i nici o problema. La fel, respectiva masina poti sa o dai la tigani sa faca ceaune din ea, daca vei considera ca si-a facut banii si o poti da pe o sticla de rachiu de pufoaica, fara sa mai implice acte. Si gata. Am lamurit problema ? LE: plinul nu il faceam in Moldova la Clio, unde era 3 ron, mai faceam 5 km in plus si il faceam in Ucraina, ca era 2.5 ron litrul. ![]() This post has been edited by Laurentziu83: 8 Jan 2010, 15:17 |
--------------------
.
.
.
|
|
variable_dynamics |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 976 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
@bion: Eu as vrea sa vad studii medicale efectuate catre autoritatile medicale(de sanatate) ROMANE(M.S.), avand ca studiu de caz chiar populatia romana(adica statistici, studii de caz, procente, concluzii,etc). Perfect de acord cu tine ca se foloseste jargon in aceste studii. Ei si? Sa puna frumusel mana sa il "traduca", pe intelesul tuturor, ca doar daca ar fi facut, acest studiu ar fi platit tot de la bugetul de stat.
Ca tot se bat cu pumnu'n piept unii si altii(ar trebui sa se bata putin mai sus...in gura!) ca se "investeste" si se "aloca" in sanatate. Asa cum scrisese un coleg de forum mai sus, studiul ala il gasim pe aceeasi pagina cu justificarile multor taxe impuse pentru a contribui la bunastarea unora. Probabil ca asa de bine s-a vandut compendiul ala cu justificari si studii, ca n-am reusit sa mai prind si eu un exemplar.... Damn it! ![]() Evident, efectele consumului de alimente tip "fast-food" asupra americanilor sunt similare/identice cu efectele asupra noastra(suntem toti fiinte umane), dar voiam sa subliniez ca desi se simuleaza brusc un interes deosebit pentru sanatatea populatiei tarii, n-a fost publicat IN ROMANIA nici un studiu medical privind impactul consumului de alimente tip fast-food asupra populatiei Romaniei. Sa arate ca intr-adevar le pasa si ca au studiat fenomenul in Romania... Ma bucur nespus ca US Department of Health and Human Services este preocupat de soarta americanilor... Insa nu ma intereseaza catus de putin!!! Aia pot sa manance absolut ce vor ei iar departamentele lor de sanatate pot sa faca cate studii vor ei, pe banii contribuabililor lor! Nu autoritatea medicala americana sus-mentionata imi sugereaza impunerea unei taxe pe alimentele fast-food in Romania. Eu nu platesc CAS statului american!!! Ideea de taxa fast-food o vehiculeaza scursurile care conduc Romania, sub pretextul(de ra$%t)al grijii deosebite pe care o au ei pentru sanatatea mea si a dorintei lor de a ma EDUCA pe mine, ca cetatean roman, platitor de CAS la stat(Statul ROMAN). Vor sa educe populatia? Recomand sa inceapa sa consolideze si sa restructureze(cu adevarat, nu prin tampeniile pe care le-au facut pana acum) sistemul de invatamant romanesc!!! QUOTE(marksman) Ai uitat "FMCC"-ul de rigoare Care dintre astea de AICI e traducerea corecta? ![]() Numai bine. This post has been edited by variable_dynamics: 8 Jan 2010, 16:17 |
--------------------
EX Dacia
Nova GTi
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
ai noroc ca azi e MadHawk pe teren la lipit afise, ca praf te facea
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
MadHawk1 |
![]()
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
Cata "blabologie" pe aici, cu citate din articole de legi, pe N voci, fiecare "descoperind" la randul lui ca banii sunt luati cu scopul de a mai strange bani si nu pentru sanatatea populatiei!
![]() Astept si momentul cand veti descoperi ca apa e uda! ![]() Si toate astea intr-un moment in care aceasta taxa, din punct de vedre oficial, NU EXISTA!!! QUOTE(george_scala_2004 @ 7 Jan 2010, 17:06) nu s-a decis, inca, nimic in privinta, deja, celebrei taxe: http://www.hotnews.ro/stiri-doctorh_actual...ar-intentie.htm E la mintea cocosului ca marind preturile pentru "junk food", consumul va scadea si chiar si indirect, taxa isi va atince scopurile chiar si numai "declarative", de a proteja sanatatea populatiei! ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
na, c'a terminat mai repede
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
MadHawk1 |
![]()
|
QUOTE(Markos @ 8 Jan 2010, 17:19) Grecule, ma bucur ca sunt o obsesie pentru tine, in incercarile tale de a fi "spiritual"! ![]() QUOTE(variable_dynamics @ 8 Jan 2010, 17:08) Am inteles. Tu esti genul caruia trebuie sa i se demonstreze ca 2x2=4! La tine nu este evident ca "junk food"-ul dauneaza sanatatii! ![]() ![]() This post has been edited by MadHawk1: 8 Jan 2010, 16:26 |
--------------------
.
.
.
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(variable_dynamics @ 8 Jan 2010, 17:08) Ideea de taxa fast-food o vehiculeaza scursurile care conduc Romania, sub pretextul(de ra$%t)al grijii deosebite pe care o au ei pentru sanatatea mea si a dorintei lor de a ma EDUCA pe mine, ca cetatean roman, platitor de CAS la stat(Statul ROMAN). De-abia sunt 20 de ani de cand am scapat de paine, carne si oua la ratie...acu impozitam asta... |
--------------------
.
.
.
|
|
variable_dynamics |
![]()
|
QUOTE ai noroc ca azi e MadHawk pe teren la lipit afise, ca praf te facea Ete fleosc! Nu stiam de ce-mi sta shaorma in gat! ![]() QUOTE(MadHawk1 @ 8 Jan 2010, 16:24) Am inteles. Tu esti genul caruia trebuie sa i se demonstreze ca 2x2=4! La tine nu este evident ca "junk food"-ul dauneaza sanatatii! Perspicacule! ![]() Scrisesem mai jos de ce as fi vrut sa vad un studiu...dar na... QUOTE Sa arate ca intr-adevar le pasa si ca au studiat fenomenul in Romania... QUOTE La tine nu este evident ca "junk food"-ul dauneaza sanatatii! Parerea ta. Sunt curios daca asta e singura concluzie pe care ai tras-o din ceea ce am scris eu. Asta e. Fiecare intelege cat si cum poate. Numai bine. |
--------------------
EX Dacia
Nova GTi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 23:44 |