dupa taxa de viciu..., urmeaza taxa de fast-food !
![]() ![]() ![]() |
dupa taxa de viciu..., urmeaza taxa de fast-food !
BeciAcustic |
![]()
|
||
![]() BlackLine Group: Members Posts: 1.574 Joined: 29 March 08 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
LOGAN
2009 - LAUREATE PH2 1.6 MPI 8V
- CT - numere rosii Statii CB si Xenoane HID la preturi mici si garanti reale
|
|||
Tiberiu-Andrei |
![]()
|
![]() Om al muntelui Group: Members Posts: 721 Joined: 25 September 07 From: Sfantu Gheorghe ![]() |
Mai da-le dracu de shaorme si hamburgeri, cola si fanta ca-s satul de tot soiu' de cretini care se plang.Ba de burta, ba de șorici si kile in plus, ba de tot soiu' de cancere si afectiuni.Sa puna taxa, mie unul putin imi pasa atata timp cat rahaturi d-astea nu servesc.
Partea mai proasta e ca au scumpit si tigarile.......da' ma-nervez cat de curand si-mi bag cenzurat in ele. ![]() |
--------------------
Dacia
1410
1988 toamna1397 cmc
- CV 03 MBO
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Gresesti. Tigarile este foarte bine ca se scumpesc, prin fumat reusesti sa iti afectezi plamanii, insa sa ii afectezi si pe ai altora. Mai ales in spatiu inchis. Nu vad insa cu ce te deranjeaza ca mananca cineva un hamburger intr-un fast food.
Daca ma gandesc mai bine sunt 2 idei opuse: - e bine sa se scumpeasca produsele care dauneaza, in felul asta consumatorii vor fi descurajati sa le cumpere si sa le consume, eventual se reorienteaza catre alte produce mai sanatoase. - trebuie lasata libertatea fiecaruia de a alege, fie ca alege bine sau rau pentru el. In caz contrar se poate ajunge la ingradirea multor drepturi, daca cineva considera ca 'ar dauna'. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Si sub ce criterii se va desemna un fel de mancare ca fiind "fast food"? Pe baza faptului ca se "face repedee/prepara repede"? Sau pe baza faptului ca are in componenta chestii nu tocmai sanatoase, mai ales ca sunt prajite in ulei...? Pai daca o luam asa majoritatea felurilor de mancare gatite chiar si la restaurant sunt "fast food".
Grasu ala de la ministeru lu peste al sanatatii zice ca se va impozita doar mancarea care dauneaza sanatatii... pai la ce mancaruri sanatoase avem noi prin romanica, cred ca o sa bage si painea la categoria "mancare daunatoare". PS taxa "fast-food" va aduce 1 MILIARD de euro/ an la bujetu' de stat.... care "cica" vor fi investiti in........ sanatate ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Probabil la ora actuala multe alimente au si ceva negativ in ele. Probabil trebuie stabilita o limita de la care sa se impuna masuri/taxe.
O astfel de selectie s-a facut din cate stiu eu deja in momentul in care s-au selectat alimentele interzise in scoli. Evident multi s-au plans ca selectia nu a fost foarte corecta sau echitabila, probabil se poate perectiona. De asemenea nu cred ca exista o parere comuna in ceea ce priveste alimentele daunatoare, dar anumite linii se pot trasa. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Mai eu as fi oarecum de acord cu taxa asta. Din motive de colesterol si trigliceride "in pom", eu iau lunar medicamente de 300 RON, (Crestor, Lipantil si Ezetrol) din care statul compenseaza 50%, adica 150 RON pe luna.
![]() Pai daca, pe de o parte, statul imi plateste medicamentele si pe de alta eu bag fast food la greu, tratamentul este oarecum inutil, iar statul va tot continua sa-mi plateasca medicamente pana cand imi plesneste tic-tacu' si atunci eu voi provoca alta cheltuiala, operatie, etc. Deci... daca fast food-ul devine mai scump, eu pap mai putin, deci sunt mai sanatos, deci statu' nu mai cheltuie cu mine. ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
eu nu mananc deloc la alde saorma/kebabu.
uitati-va in jur cum au crescut romanii in volum:( si toti fug de sport. dar merg cu masina la serviciu si apoi alearga pe la toate salile de fitness sa ajunga la o greutate normala. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
si eu as inclina sa fiu de acord cu taxa asta, dar mi s-ar fi parut mult mai corect, daca tot murim de grija ficatilor oamenilor, sa interzicem utilizarea adjuvantilor alimentari care incep cu E si se termina cu o cifra.
Problema nu e la ce pret iei otrava, ci ca o iei. Pe cale de consecinta, motivatia nu e sanatatea cetateanului ci sanatatea bugetului. 6 Jan 2010, 12:14: QUOTE(Tiberiu-Andrei @ 5 Jan 2010, 22:47) Partea mai proasta e ca au scumpit si tigarile.......da' ma-nervez cat de curand si-mi bag cenzurat in ele. ![]() mai bine baga-ti ochii prin piete si editeaza un link cu baietii fara timbre. ultima oara am luat pall mall cu 55. This post has been edited by corbex: 6 Jan 2010, 11:14 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
ce tigari?
BT/plugarul/doina? |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Bine bre, toate ca toate... da' ciocolata? Bomboanele?
mai da-l in **** de *****, aia care si-au tras un copil cu ce-or fi vinovati? Si de unde pana unde il doare pe statu palma-barba-cot cum e sanatatea mea? Imi platesc asigurarile de sanatate, sa faca bine sa ma scuteasca cu grija asta brusca. Se improsca unguru' ieri pe la televizor ca facem si dregem, si in paralel explicau aia de la tivi ca in tarile cu apa calda alimentele sanatoase au parte de reduceri substantiale la TVA, si cam atat. Inteleg ca se moare de foame prin guvern, da' nu-mi pasa sincer... sa mai concedieze naibii din tonele de inutili care plimba hartii pe acolo. Si ca sa-l completez pe Corbex... am avut acum vreo doi ani o tentativa de a manca chestii mai fara E-uri. Am luat o foaie pe care mi-am printat chestiile curente in materie si directia supermarket... Al naibii daca am gasit ceva macar relativ curat... Macar shaorma e facuta din carne de pui parlita, nu din combinatii de stabilizatori, potentiatori de gust, aroma si culoare. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
MadHawk1 |
![]()
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
Nu vad de ce e un lucru rau taxarea viciilor!
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.969 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
gogule si tu ce crezi ca mananca puii aia ? sau nu stii ca ii cresc cu lumina aprinsa ? Ca sa manace si noaptea...nu prea sunt in domeniu dar daca shaorma aia e naturala...o maioneza tot iti pune, muraturile alea sunt din comert, nu de la bunica din beci...
daca vrei sa manaci ceva natural iti recomand o branza de oaie, sau o pastrama de oaie. In Romania oile sunt crescute cat de cat ok...am mancat niste carnati de oaie afumati sarbatorile astea, de cand sunt n-am mancat ceva mai gustos This post has been edited by axabrt: 6 Jan 2010, 11:38 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
|
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Sexul este viciu sau nevoie fiziologica? Se impoziteaza si asta?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(Diac @ 6 Jan 2010, 11:04) Mai eu as fi oarecum de acord cu taxa asta. Din motive de colesterol si trigliceride "in pom", eu iau lunar medicamente de 300 RON, (Crestor, Lipantil si Ezetrol) din care statul compenseaza 50%, adica 150 RON pe luna. ![]() Pai daca, pe de o parte, statul imi plateste medicamentele si pe de alta eu bag fast food la greu, tratamentul este oarecum inutil, iar statul va tot continua sa-mi plateasca medicamente pana cand imi plesneste tic-tacu' si atunci eu voi provoca alta cheltuiala, operatie, etc. Deci... daca fast food-ul devine mai scump, eu pap mai putin, deci sunt mai sanatos, deci statu' nu mai cheltuie cu mine. ![]() ![]() Mda, dar cat platesti lunar la asigurarile de sanatate? Daca platesti mai putin de 150 ok, daca nu, oricum iesi in pierdere. @MadHawk1: Si cine decide care sunt vicii si care nu? Ca asa si statul la tv e un viciu, si prea mult surf pe web e un viciu, etc, etc. Ce facem, platim taxe pentru orice chestie i se s..... unuia sau altuia ca ar fi viciu? |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
MadHawk1 |
![]()
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
QUOTE(FLP @ 6 Jan 2010, 12:38) Nu generaliza intr-un mod complet eronat! ![]() QUOTE(Maskatu @ 6 Jan 2010, 12:40) Acelasi raspuns pe care i l-am dat si lui FLP ! ![]() QUOTE(Garett @ 6 Jan 2010, 12:42) ... @MadHawk1: Si cine decide care sunt vicii si care nu? Ca asa si statul la tv e un viciu, si prea mult surf pe web e un viciu, etc, etc. Ce facem, platim taxe pentru orice chestie i se s..... unuia sau altuia ca ar fi viciu? Pentru a treia oara: nu mai generalizati intr-un mod complet eronat! Acel "junk-food" poate fi privit ca si taxa/accciza pe tigari! ![]() This post has been edited by MadHawk1: 6 Jan 2010, 11:45 |
--------------------
.
.
.
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Cand ai mancat pasiv ultima data?
Tu generalizezi eronat, sunt chestii complet diferite! This post has been edited by Garett: 6 Jan 2010, 11:49 |
--------------------
No
Reno
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Pai in cazul asta de ce se taxeaza alcoolul? Ca nici de baut pasiv n-am auzit...
![]() Cat despre carnea de pe puii aia indopati cu forta... cred ca tot e mai sanatoasa decat armata de E-uri din orice produs "impachetat" de pe rafturile supermarketurilor. Ca doar n-or creste altfel puii destinati pentru asta... This post has been edited by bucatzel: 6 Jan 2010, 11:57 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Maskatu |
![]()
|
Este o taxa eronata care nu poate avea parametri bine stabiliti. Asa cum au bauturile, dar doar cele alcoolice nu si cele acidulate (sucuri), sau cum are tutunul in general , sau cum au anumite masini cu anumite norme de poluare (euro). Daca mergi in hiper market sansele de a gasi ceva "sanatos" sau ceva care nu contine aditivi sunt destul de nule.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
MadHawk1 |
![]()
|
|
--------------------
.
.
.
|
|
Garett |
![]()
|
QUOTE(bucatzel @ 6 Jan 2010, 11:57) Din acelasi motiv, real, ca si taxa pe fast-food: bani la buget! Sau altfel spus "jupuirea" cetateanului pe toate partile fara a-i oferi ceva la schimb! Sau crezi ca realmente nu mai poate ministrul sanatatii de grija noastra si doar la binele nostru se gandeste? ![]() <span class='edit'>6 Jan 2010, 12:19:</span> QUOTE(MadHawk1 @ 6 Jan 2010, 12:16) Trebuia sa te taxeze, ca nici mirosul de fast-food nu-i sanatos, contine particole de E-uri! ![]() This post has been edited by Garett: 6 Jan 2010, 12:20 |
--------------------
No
Reno
|
|
MadHawk1 |
![]()
|
|
--------------------
.
.
.
|
|
Garett |
![]()
|
Pai de ce? Trebuie sa platesti si tu!
![]() |
--------------------
No
Reno
|
|
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
QUOTE(corbex @ 6 Jan 2010, 12:12) si eu as inclina sa fiu de acord cu taxa asta, dar mi s-ar fi parut mult mai corect, daca tot murim de grija ficatilor oamenilor, sa interzicem utilizarea adjuvantilor alimentari care incep cu E si se termina cu o cifra. E101 = riboflavina, vitamina B2 (colorant) E140 = clorofila (colorant) E160 = caroten, din morcovi (colorant) E260 = acid acetic ( ~otet) (conservant) E270 = acid lactic (esential in biochimia organismului) (conservant) E290 = dioxid de carbon (regulator de aciditate) E300 = acid ascorbic (vitamina C) (regulator de aciditate) E322 = lecitina (component major al membranei celulare) (emulsificator) E460 = celuloza (emulsificator) E500 = bicarbonat de sodiu (regulator de aciditate) http://www.foodlaw.rdg.ac.uk/additive.htm exista si chestii nasoale pe lista, gen E513 = acid sulfuric sau E210 = acid benzoic sau faimosii nitriti si sulfiti dar majoritatea sint ingrediente cit se poate de naturale si folosite ca aditive alimentare de sute si uneori de mii de ani. pina si sarea de bucatarie are un cod E pe undeva. |
--------------------
*
*
*
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(Maskatu @ 6 Jan 2010, 12:05) ...sansele de a gasi ceva "sanatos" sau ceva care nu contine aditivi sunt destul de nule. Aș putea spune: "cel mai nule!" ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
|
--------------------
...
...
...
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
QUOTE(MadHawk1 @ 6 Jan 2010, 12:43) Nu cred ca ai inteles ce am vrut sa spun. Ideea sta cam asa: ce tot atatea taxe pe fast food, accize pe tigari, bla bla bla. Legalizati domle jumatate din drogurile usoare, si apoi sa vedeti bani la buget. Care vrea sa isi faca de cap plateste. Oamenii ar trebui sa fie liberi sa faca ce vor ei, atata timp cat cotizeaza. |
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Pleaca si omu in concediu si cand se intoarce ce gaseste? O tara demna de o capodopera Kafka-ciana asortata cu elemente bacoviene.
De curiozitate ma uit la proiectul de ordonanta ( http://www.ms.ro/fisiere/proiecte_normativ...iect%20Lege.doc ) si trag o prima cocnluzie: Avem conducatorii pe care ii meritam si pe care i-am votat! Nu va plangeti, ca sunt ai nostri, de suflet! - Documentul ne spune cine plateste taxa: "persoanele juridice care produc, importa sau prepara alimente nerecomandate". Adica daca unul prepara un aliment pe baza altor alimente deja taxate la producator/importator, plateste taxa din nou ca "preparator". - Ce se taxeaza: "pentru produsele tip fast-food, produse de patiserie-cofetarie, snacksuri si chipsuri[...]pentru bauturi racoritoare cu exceptia apei plate imbuteliate sau apei minerale". Evident, termenii de "fast food", "bautura racoritoare" etc. nu-s definiti, urmeaza sa fie prin "Lista produselor alimentare nerecomandate" care "se aproba prin hotarare a Guvernului" (se modifica cand se doreste). Un lucru ma linisteste: PRODUSUL VERDE nu este taxabil. URAAA!! Asta-i viitorul. Ca parere personala, lupta nu e pentru taxele din hamburgeri, pizza, branza topita, biscuiti, seminte sarate sau produse similare, lupta e pentru a lua bani de pe racoritoare si dulciuri (ciocolata, bomboane etc). Si nu uitati: Sa mancati bine! Ca sa traiti bine! Inceputul e bun! PS: sa fiu a naibii daca am vazut in motivatia legii o justificare reala (consumul de racoritoare conduce la o crestere cu x% a valorii a nu stiu ce). Doar barbologii labaralnite. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 17:29 |