De 3x rabla, am si eu una...
![]() ![]() ![]() |
De 3x rabla, am si eu una...
ovidiun |
![]()
|
||
![]() Membru...fara drepturi. Group: Members Posts: 39 Joined: 8 April 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
berlina
1998 Suntem mai degraba sclavi ai propriei minti decat ai propriului destin - Roosevelt
|
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Și eu urmăresc evoluția...
Din câte am înțeles până acum, nu contează proprietarul. Dacă mașina se încadrează în condițiile de casare (care or fi oare anul acesta?) te duci cu ea la REMAT și primești un BON VALORIC - nu e nominal. Apoi dai / vinzi acest bon cui vrei. Cel care vrea să cumpere mașină nouă, poate merge cu maxim 3 astfel de bonuri... Dacă știe cineva concret mai multe informații, poate ne luminează... |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Presupun ca se va pastra necesitatea unui ITP valabil. Si masina sa ajunga pe roti acolo. Pe ei nu-i intereseaza sa goleasca parcarile de rable care zac si de 10 ani pe acelasi loc si care s-au descompus acolo, ii intereseaza sa scoata masini ca a mea din circulatie.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
BeciAcustic |
![]()
|
![]() BlackLine Group: Members Posts: 1.574 Joined: 29 March 08 From: Constanta ![]() |
Cand am dat eu rabla... in 2009 trebuia ca masina sa fie pe numele tau de 2 ani minim, si acum cred ca este la fel. Degeaba te duci si cumperi cu 30 mil 3 dacii si tu castigi triplu pe ele ca nu poti beneficia de acest lucru. Daca ai 3 dacii pe numele tau atunci poti.
Sa ne lamureasca cineva care este mai preocupat de asa ceva si a facut asa ceva mai recent. |
--------------------
DACIA
LOGAN
2009 - LAUREATE PH2 1.6 MPI 8V
- CT - numere rosii Statii CB si Xenoane HID la preturi mici si garanti reale
|
|
ovidiun |
![]()
|
![]() Membru...fara drepturi. Group: Members Posts: 39 Joined: 8 April 08 ![]() |
|
--------------------
Dacia
berlina
1998 Suntem mai degraba sclavi ai propriei minti decat ai propriului destin - Roosevelt
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
QUOTE(http://www.mmediu.ro/comunicate.htm) 30.12.2009 INFORMARE DE PRESĂ Ministrul Mediului și Pădurilor, domnul Laszlo BORBELY a anunțat publicarea în Monitorul Oficial nr. 921 din 29.12.2009, a Ordinul ministrului mediului nr. 1683 pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național pe 2010, program ce va demara la 1 ianuarie 2010. Printre principalele prevederi pentru anul 2010 se numară: - instituirea primei de casare exprimată printr-un tichet valoric, cu o valoare nominală de 3.800 lei. - Valoarea nominală a tichetului valoric este de pentru achiziționarea unui autovehicul nou se pot utiliza unul, două sau cel mult trei tichete valorice; - valoarea nominală a tichetului valoric/tichetelor valorice se scade de către producătorul validat din prețul de comercializare al autovehiculului nou, diferența fiind asigurată de către proprietarul înscris din surse financiare proprii, inclusiv credite bancare sau prin finanțare în baza unui contract de leasing financiar; - perioada de organizare a sesiunii de validare se aprobă prin dispoziție a președintelui Autorității, care se publică pe pagina de internet a Autorității, cu cel puțin 5 zile înainte de data deschiderii sesiunii de validare. În ceea ce privește Programul de stimulare a înnoirii Parcului național de tractoare și mașini agricole autopropulsate, dl. Laszlo BORBELY a anunțat că ghidul aferent a fost elaborat de Administrația Fondului pentru Mediu, urmând a fi aprobat prin ordin al ministrului mediului și pădurilor, în prima jumătate a lunii ianuarie 2010. Directia Comunicare si Organizare Acum să vedem ce zice Monitorul Oficial... |
--------------------
-
-
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(BeciAcustic @ 5 Jan 2010, 20:13) Cand am dat eu rabla... in 2009 trebuia ca masina sa fie pe numele tau de 2 ani minim, si acum cred ca este la fel. Degeaba te duci si cumperi cu 30 mil 3 dacii si tu castigi triplu pe ele ca nu poti beneficia de acest lucru. Daca ai 3 dacii pe numele tau atunci poti. Sa ne lamureasca cineva care este mai preocupat de asa ceva si a facut asa ceva mai recent. Nu poti, dar poti cumpara 3 bonuri valorice de 3800 lei de la 3 persoane diferite ![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
itp nu a fost necesar,doar ca vehiculul sa vina la remat in stare de functionare.
5 Jan 2010, 20:28: itp nu a fost necesar,doar ca vehiculul sa vina la remat in stare de functionare. This post has been edited by ydaniel: 5 Jan 2010, 20:28 |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
C a t a l i n |
![]()
|
Din ce am citit acum în Monitorul Oficial, este exact cum am spus mai sus. Nu e necesar să fii proprietarul niciunei rable, ci doar să te prezinți cu 1-3 tichete, pe care le poți lua de la orice terță persoană care a dus un autoturism la REMAT.
Dați năvală! |
--------------------
-
-
|
|
BeciAcustic |
![]()
|
![]() BlackLine Group: Members Posts: 1.574 Joined: 29 March 08 From: Constanta ![]() |
ITP-ul trebuie sa fie valabil. Pe mine m-au obligat....au spus clar daca nu o aduc in 7 zile cat inca mai este valabil trebuie sa fac si ITP.... Poate acum nu mai e asa.....
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2009 - LAUREATE PH2 1.6 MPI 8V
- CT - numere rosii Statii CB si Xenoane HID la preturi mici si garanti reale
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Eu stiam ca inainte trebuiau sa aiba si ITP-ul valabil.
In fine, problema cred ca e alta. Eu daca ma duc maine cu masina mea la REMAT nu cred ca mi-o iau aia frumos si imi pun in brate un bon valoric de 3800 RON daca nu intentionez(am banii pregatiti sau imprumutu' facut, am stabilit toate detaliile cu dealer-ul) sa cumpar o masina. Asa ca s-ar putea sa fie un pic mai complicata obtinerea bonului, ca dupaia faci ce vrei cu el, e alta problema. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Eu am dus una in iulie 2009 si o cumparasem de doua saptamani..., n-am mers deloc cu ea.
![]() |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
kossak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 752 Joined: 27 May 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Si eu urmaresc de ceva vreme treaba asta cu 3 cupoane valorice, dar pana acuma am inteles ca nu s-a aprobat oficial. Daca va fi asa, ma pasc niste ganduri anul asta...
|
--------------------
Honda
Civic
1.8 Sport, ex Dacia Logan 1.4 Laureate "Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect"
|
|
Merced |
![]()
|
Am vreo doua pe la bloc, da' presupun ca-mi trebuie si acte, nu?
![]() (glumesc, normal ca trebuie si acte) |
--------------------
Ford
Ka
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
Se pot preda masini vechi daca:
-au ITP-ul expirat ? Raspuns : DA -sunt accidentate (faruri sparte, parbriz crapat) Raspuns: Nu conteaza, dar trebuie sa fie in stare de functionare -nu sunt complete? Raspuns: Nu conteaza, dar trebuie sa fie in stare de functionare |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
kossak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 752 Joined: 27 May 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Mie mi-a zis tata ca a vorbit anul trecut cu cineva care se ocupa de casare, zicea sa-i duca doar actele masinii si sa incarce pe camion cateva elemente de caroserie
![]() |
--------------------
Honda
Civic
1.8 Sport, ex Dacia Logan 1.4 Laureate "Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect"
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
S-a aprobat, din moment ce a fost publicat ordinul în Monitorul Oficial. Pentru detalii legate de ITP RCA etc trebuie citită întreaga lege. N-am răbdare acum...
|
--------------------
-
-
|
|
Mirciulik |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 378 Joined: 11 March 06 From: Galati ![]() |
1. Tatal meu a vandut vechea dacie acum 2-3 ani. Celalalt dupa vreo 6 luni a dus masina la fier vechi (ca un fier simplu..si nu o masina)...si intr-un final i-a dat tatalui meu actele innapoi. Acum am actele si numerele masinii...dar nu am masina....deci nici seria.
Ma gandeam ...daca pot incerca la remat...sa ung ceva...si sa-mi dea cuponul...astfel incat sa zic ca am predat si masina? 2. Am o firma de 2 ani de zile...iar pentru un leasing...toti cer 20-25% avans. La un MCV imi ieseau cam 9000-10000 LEI , bani pe care niciodata nu i-am putut avea deodata. O rata de 1000-1500 LEI pot suporta dar nu am avans. Pot duce 2-3 cupoane si sa se considere avans, astfel incat sa platesc apoi doar ratele? LE: Am fost in 2-3 showroomuri...si dosarul de credit mi se accepta (rulaj+profit) ,doar banii de avans mai trebuiau dati. This post has been edited by Mirciulik: 5 Jan 2010, 21:02 |
--------------------
Dacia
1310 Break
1997
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Programul Rabla se aplică acum și pentru persoane juridice. Condițiile pot fi însă diferite, citește legea din Monitor... Oricum partea cu avansul cred că o negociezi cu finanțatorul leasingului, nu știu dacă are importanță cuponul sau cupoanele astea...
|
--------------------
-
-
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(Merced @ 5 Jan 2010, 20:38) Eu stiam ca inainte trebuiau sa aiba si ITP-ul valabil. In fine, problema cred ca e alta. Eu daca ma duc maine cu masina mea la REMAT nu cred ca mi-o iau aia frumos si imi pun in brate un bon valoric de 3800 RON daca nu intentionez(am banii pregatiti sau imprumutu' facut, am stabilit toate detaliile cu dealer-ul) sa cumpar o masina. Asa ca s-ar putea sa fie un pic mai complicata obtinerea bonului, ca dupaia faci ce vrei cu el, e alta problema. Ba o sa iti dea bonul. Problema e ca acel bon poate fi folosit doar la cumpararea unei masini noi (de catre tine sau de catre oricine altcineva), in rest nu are nicio valoare. Chiar daca tu alegi sa nu folosesti bonul ei tot si-au indeplinit obiectivul (acela de a micsora numarul de masini vechi) |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
77licu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.130 Joined: 28 December 07 From: Bacau ![]() |
Da rablă radiată din circulație primesc ăștia sau trebuie s-o reînscriu și s-o trec ITP-ul?
|
--------------------
Dacia
MCV
.
- BC
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(argon @ 5 Jan 2010, 20:06) daca ai impresia ca iei mai mult de 10-15 milioane te inseli 1500RON este deja science fiction ... |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
ydaniel |
![]()
|
masina NU trebuie sa fie radiata.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
ovidiun |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 5 Jan 2010, 22:50) dar care ar fi oare pretul rezonabil pt o astfel de rabla? E normal sa castige amandoi : si cel care o da (sa ia mai multi bani decat daca o da la fier vechi) si cel care o cumpara (care primeste bon de 3800 lei). Parerea vostra care este? Eu, ca si vanzator as crede ca e rezonabil undeva in jur de 1800 - 2000 lei. Castig si eu, castiga si cel care cumpara aproape 2000 lei. E ceva. Ganditi-va numai la cat s-ar mari costurile unui eventual imprumut la care s-ar adauga 2000 lei. Oricum, conteaza cine umbla mai mult dupa hartogaraie. Ca daca e sa vand pur si simplu cuponul cu 1500...mai bine nu (avand in vedere ca inca mai umblu cu masina in zilele de sarbatoare ![]() This post has been edited by ovidiun: 6 Jan 2010, 16:53 |
--------------------
Dacia
berlina
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
mai oameni...anul asta..sufletu rabla...nu prea sunt fonduri la bujet...... ca na eba... vinde pejoul nu o rabla....
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(ovidiun @ 6 Jan 2010, 16:52) dar care ar fi oare pretul rezonabil pt o astfel de rabla? E normal sa castige amandoi : si cel care o da (sa ia mai multi bani decat daca o da la fier vechi) si cel care o cumpara (care primeste bon de 3800 lei). Daca as cumpara eu bonuri, la 3 as vrea sa imi ramana 2 intregi. Tu poti sa il vinzi cum vrei, ca doar nu faci pretul dupa forum, este doar o parere. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
Eu nu inteleg de ce se permite transferul bonurilor.
- ai 1-2-3 rable in proprietate personala -> ok, le duci la Remat si primesti cupoanele pentru a cumpara o masina noua. - daca cupoanele sunt transferabile si se pot cumula, in felul asta ia nastere o piata gri, pe banii statului. Scade numarul de rable, dar nu in mod semnificativ. Ca sa se vada ceva, sunt de parere ca ar trebui facut un sistem de impozitare adecvat, care sa incurajeze casarea masinilor vechi. |
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Scopul scuză mijloacele...
![]() |
--------------------
-
-
|
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
Scopul real fiind.... ? I don't get it.
|
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 06:36 |