DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

17 Pages « < 11 12 13 14 15 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Vaccinarea impotriva AH1N1, Pro sau contra

Serpico
post 17 Jan 2010, 20:46
Post #361

Membru autentic

Group: Members
From: Timisoara

@Victoras2001
Cum nu sustii nimic? Reciteste-ti posturile din acest topic. Sustii ca un om sanatos nu poate muri doar din cauza imbolnavirii de gripa porcina. Ai mai afirmat ca aceasta gripa nici nu este prea contagioasa. Mai sustii ca vaccinul contra gripei porcine ar putea fi periculos. Ca nici nu este necesar sa te tratezi daca totusi te-ai imbolnavit. Si asa mai departe. Asta pe langa insulte.

This post has been edited by Serpico: 17 Jan 2010, 20:56

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 1.4MPI 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mirceateodorescu683
post 17 Jan 2010, 20:55
Post #362

MD

From: Tulcea

Domnule Victoras, sa crezi in utilitatea vaccinarii si in eficienta vaccinului nu este obligatoriu. Esti liber sa alegi.
Repet, medicii doar "recomanda", nu impun si nu incerca sa convinga. Nu va obliga nimeni sa ii credeti.

This post has been edited by mirceateodorescu683: 17 Jan 2010, 20:56

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
Da dom'le, am Passat cu motor TDI!
+
Victoras2001
post 17 Jan 2010, 20:56
Post #363

Membru autentic

Hopa sa. Da. Un om sanatos nu poate muri de la gripa porcina. Gripa nu e asa de contagioasa pe cat s-a vrut sa para, dovezile sunt multe si evidente. Vaccinul ma lasa rece atata timp cat nu mi-l voi face. N-am de ce sa-mi bag in corp porcaria aia. Da tu poti sa-ti faci doza tripla, ca nu ma supar. "Si asa mai departe" fiind?!?!?!?!? Insulte? Te rog sa citezi insultele adresate de mine, daca nu cere-ti scuze sau taci pentru totdeauna.
Astept inca raspunsurile marelui medic, medic cu ani de experienta-n spate. Alti medici, fara experienta lui, nici nu vor sa auda de vaccin. A ajuns Cercel sa-i vaccineze cu forta. laugh.gif

--------------------
ZAZ Zaporojeş 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
mirceateodorescu683
post 17 Jan 2010, 20:57
Post #364

MD

Si de unde ai aflat tu, cu certitudine, cine moare si cine nu moare de gripa porcina? Asta seamana cu vorba aia, citita de unu' de pe prompter: "a murit dupa o banala operatie de" si aici puteti enumera apendicita, exctractie polipi nazali, cezariana, etc. Totu' e banal pana dai nas in nas cu el, pacient fiind. Apoi, nu cred ca mai ai timp si curaj sa te ascunzi dupa avatare, pe forume, cand propria persoana si integritatea ei iti solicita o atentie mai mare. Si te intrebi unde si cui te adresezi ca sa stii ce e cu tine. Ghinion, insa. Tot alora carora nu le acorzi nici cel mai mic credit, dar care acum au alt statut.

Pe de alta parte, iti doresc sincer sa nu te imbolnavesti niciodata.

This post has been edited by mirceateodorescu683: 17 Jan 2010, 21:05

--------------------
+
Serpico
post 17 Jan 2010, 20:59
Post #365

Membru autentic

QUOTE(Victoras2001 @ 17 Jan 2010, 20:56)
Hopa sa. Da. Un om sanatos nu poate muri de la gripa porcina. Gripa nu e asa de contagioasa pe cat s-a vrut sa para, dovezile sunt multe si evidente. Vaccinul ma lasa rece atata timp cat nu mi-l voi face. N-am de ce sa-mi bag in corp porcaria aia. Da tu poti sa-ti faci doza tripla, ca nu ma supar. "Si asa mai departe" fiind?!?!?!?!? Insulte? Te rog sa citezi insultele adresate de mine, daca nu cere-ti scuze sau taci pentru totdeauna.
Astept inca raspunsurile marelui medic, medic cu ani de experienta-n spate. Alti medici, fara experienta lui, nici nu vor sa auda de vaccin. A ajuns Cercel sa-i vaccineze cu forta. laugh.gif
*

Proverbul "daca taceai filozof ramaneai" pe care mi l-ai adresat implica faptul ca ma faci prost. Eu consider asta o insulta. L-ai mai insultat si pe mirceateodorescu68 (postul tau cu "Nu veni cu vrajeala de popa de tara" clar l-a jignit; se vede din raspunsul sau). Posibil sa-i fi jignit si pe altii, nu mai recitesc topicul.

OK
Acum eu astept scuzele tale.

This post has been edited by Serpico: 17 Jan 2010, 21:03

--------------------
+
Victoras2001
post 17 Jan 2010, 21:03
Post #366

Membru autentic

Eu nu te fac nicicum, nu-mi permite educatia. In schimb te-ai facut singur printr-un post cel putin hilar. Despre medic, in loc sa faca pe mironosita ar fi mai bine sa raspunda. Stii de ce n-o face? Pentru ca habar n-are ce sa spuna. Noroc cu internetul...

--------------------
ZAZ Zaporojeş 1969
+
Serpico
post 17 Jan 2010, 21:05
Post #367

Membru autentic

Vad ca ramai mojic si te faci ca nu iti dai seama ce poate constitui o insulta.

--------------------
+
Victoras2001
post 17 Jan 2010, 21:07
Post #368

Membru autentic

Un adevar nu e obligatoriu o insulta.

--------------------
ZAZ Zaporojeş 1969
+
Serpico
post 17 Jan 2010, 21:09
Post #369

Membru autentic

Sa presupunem ca as fi prost. Chiar si in aceste conditii, sa ma faci prost ar ramane o insulta.

--------------------
+
mirceateodorescu683
post 17 Jan 2010, 21:09
Post #370

MD

Cu alte cuvinte, dupa 12 ani de net, am dat licenta si m-am facut doctor. Poti sa o faci si tu?
Doi: cand unu' te scuipa, chiar ii intorci si celalalt obraz? Si ii mai tii si predici si expozeuri? Eu nu.
Si trei: ca sa stii medicina, ori faci studii, ori platesti. Foarte mult. Ceea ce e gratis pe net este doar rezumatul sau concluzia.

--------------------
+
Victoras2001
post 17 Jan 2010, 21:20
Post #371

Membru autentic

Ok stimabilule domn doctor. Argumentele Domniei Tale sunt naucitoare. In fata lor imi scot palaria. Retine ca inainte sa mi te adresezi mie, n-ai convins pe nimeni. Singurul tau argument a fost faptul ca esti medic si te-ai vaccinat. Cainele meu nu e medic, dar si el s-a vaccinat. Bine, nu vreau sa ajungem la sofisme, sa demonstrez ca al meu catel e doctor. O sa te rog sa-i rogi pe distinsii colegi ai Domniei Tale, sa nu mai conditioneze actul medical de "diverse atentii" adica indicatul cu tupeu a sumei corespunzatoare serviciului oferit. Eu cunosc foarte bine situatia din sanatate, dar si voi o cunoasteati inainte sa va bateti pe locurile din facultati. Incearca sa fii mai ponderat, pentru ca nu sunteti inca in masura sa ne dati lectii de moralitate.

--------------------
ZAZ Zaporojeş 1969
+
mirceateodorescu683
post 17 Jan 2010, 21:43
Post #372

MD

A-ha! Asta era! Ti-e scarba sa-i dai bani asistentei care te vaccineaza si o iei iar cu sistemu'! Spune domnule asa, ca era mai simplu. Imi pare rau sa constat ca aveti o fixatie care va influenteaza grav siguranta sanatatii, in defavoarea ei.

Argumentul meu, destul de palpabil, il gasesti, daca recitesti, in postarea nr. 328. Cu alte cuvinte, i-am vazut si vii si decedati pe respectivii. Nu am obiceiul sa fac poze si nici nu ti-as fi trimis. La fel, este dreptul tau sa crezi sau nu, la fel cum poti sa ai incredere sau nu ca sunt peste 100 morti, iar numarul lor nu va ramane aici.

This post has been edited by mirceateodorescu683: 17 Jan 2010, 21:46

--------------------
+
vijelie
post 17 Jan 2010, 21:46
Post #373

membru violet

From: Bucuresti

pardon, mai corect ar fi "Nu lua spaga!" wink.gif

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
xcss
post 17 Jan 2010, 21:47
Post #374

Born to Be Epic

QUOTE(mirceateodorescu683 @ 17 Jan 2010, 21:09)
ca sa stii medicina, ori faci studii, ori platesti.
*

Adica?

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
sorin1983
post 17 Jan 2010, 21:47
Post #375

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

Iar deraiati ca intercity.

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
Victoras2001
post 17 Jan 2010, 22:00
Post #376

Membru autentic

Profesore, am sa-mi sfatuiesc copiii sa-ti asculte povetele. Esti mare.

Apropos de datul spagii. Incearca sa te abtii din a cadea mereu in penibil. S-ar putea sa am cu mult mai multe lagaturi cu sistemul medical decat iti trece tie prin bibilica.

--------------------
ZAZ Zaporojeş 1969
+
xcss
post 17 Jan 2010, 22:04
Post #377

Born to Be Epic

Vreau si eu raspuns la intrebarea mea. Ca mi-a trecut candva prin cap sa fac medicina. Cum adica sau facii studii, sau platesti?!

--------------------
- - -
+
Victoras2001
post 17 Jan 2010, 22:20
Post #378

Membru autentic

In cazul meu a fost "ori imi dai atat, ori o s-o opereze pe ma-ta studentii". Dar poate ne explica mai bine profesorul universitar. Ai legatura doctore.

--------------------
ZAZ Zaporojeş 1969
+
Merced
post 17 Jan 2010, 22:24
Post #379

No fear. No limit. No equal.

Se referea la carti probabil, ca ce gasesti pe net e un fleac pe langa o carte de medicina care are cateva sute de pagini si costa mult.
Oricum stai linistit ca am un var student in anu' 4 la medicina in Bucuresti, mi-a zis ca-s destui care n-au habar pe ce lume sunt, da' ori copiaza cu hands-free-uri, ori sunt copii ai unor doctori cu "greutate", ori cotizeaza substantial unde trebuie.
Deci se poate si cum zici tu.
M-as gandi de doua ori inainte sa injur medicii din ziua de azi, cand ma gandesc care vor fi medicii de "maine".

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
Victoras2001
post 17 Jan 2010, 22:35
Post #380

Membru autentic

Sa nu-i bagam pe toti in aceeasi oala. Salariile sunt mici, nicicum pe masura muncii lor (a unora).
Iar medicii sunt si ei oameni. Unii cer ca nesimtitii, altfel nu-si respecta juramantul, altii isi fac meseria pana la capat fara sa ceara nimic, dar daca le dai, uneori accepta, iar altii si-o fac si traiesc in saracie. Pentru ca asa e sistemul.
Dar sa fii asistenta medicala si sa-mi spui ca daca nu-ti dau pacientii bani le faci turbojeturi (adica asa le f..ti o injectie, de-i doare si pisatu-n ei), sau sa fii chirurg si sa spui ca operatia ta costa "atat", altfel nu discuti... asta numai profesoru' ne poate explica.
Sunt medici care-si fac meseria, pentru ca asa e normal, iar daca mai apoi au de unde lua, o fac. Iar la cum sunt remunerati mi se pare corect sa faca asa. Dar nu iei de la oricime, cum nu conditionezi actul medical de bani.
Domnule profesor, imi pare rau, dar esti jalnic. Fereasca Domnul de asa medici...

--------------------
ZAZ Zaporojeş 1969
+
dr_mKe
post 18 Jan 2010, 00:19
Post #381

Membru cu stetoscop

From: Deva

Chit ca-mi esti antipatic monsieur Victoras, in ultimul post ai pus un mare punct pe "i"

"Turbojeturi" recunosc ca am facut cat eram student si stagiar, pacientilor care nu aveau bunul simt sa fie in salon la ora tratamentului. In marea parte a cazurilor efectul disciplinar a fost garantat.

Ca sa punem punctul pe "i" la capitolul vaccin antigripal, este binecunoscut faptul ca tulpinile incluse in vaccinul de anul asta sunt cele mai frecvent intalnite de anul trecut si ca-n majoritatea anilor nu se pupa cu "piata" virusurilor gripale de anul urmator.
Alta greseala mare pe care o fac oamenii este ca-si cumpara vaccin frantuzesc de exemplu, in timp ce vaccinul nostru este cu sanse mult mai mari sa fie mai potrivit.

Vaccinul si campania pentru AH1N1 au un puternic iz comercial icon_mrgreen.gif,in timp ce presa dezinformeaza cu nesimtire 24 din 24. Categoriile cu risc gen profesori, fuctionari publici, personal sanitar, bolnavi cronici cu afectiuni respiratorii, cardiace si asa mai departe sunt expusi unui risc marit, accentuat de vulnerabilitatea sistemului imunitar aproximativ 2 saptamani de la vaccinare.

Presa nu spune ca din cei decedati majoritatea aveau alte probleme cronice de sanatate nu tocmai minore, si la fel de frumos nu spune ca restul s-au vindecat bine mersi.
Presa nu face educatie sanitara cu privire la purtarea mastii cand esti racit, statul acasa si limitarea contactului cu oamenii sanatosi si asa mai departe.

Eu personal sunt contra vaccinarii anti AH1N1 si nu m-am vaccinat, iar seful meu s-a vaccinat in schimb. Eu nu m-am vaccinat nici o data cu alt antigripal, n-am fost nici o data gripat iarna in plina epidemie, in schim am tras o prostatita acuta bacteriana dupa o tura cu MTB_ul pe zapada, de care am tras 2 luni cu antibiotice. De asemenea sunt posesor de menisc fisurat si ligamente rupte, tot de la mountainbike. Pentru alea nu este vaccin tongue.gif

In concluzie, cine alege sa se vaccineze contra AH1N1 trebuie sa fie sigur ca nu a fost contact cu persoana gripata, a fost sanatos tun ultima luna si in urmatoarele 2 saptamani va trebui sa-si limiteze contactul cu semenii, dat fiind ca suntem in plina ""pandemie"". In cazul in care sunteti "virusat" la momentul vaccinarii sau veti contracta virusul in cele aproximativ 2 saptamani dupa vaccinare riscati o forma foarte urata si diverse complicatii. De asemenea riscati reactii alergice la vaccin, atat din punct de vedere al materialului biologic atenuat cat si din punct de vedere al mediului de cultura, care am inteles ca-i oul, in cazul de fata

Toate aceastea fiind spuse, traiasca citricele si vitamina C, usturoiul, ceapa, tuica, vinul si slanina wub.gif

This post has been edited by dr_mKe: 18 Jan 2010, 00:25

--------------------
RENAULT LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE 2010 / 2022
+
xcss
post 18 Jan 2010, 00:49
Post #382

Born to Be Epic

Astept inca explicatia domnului doctor de la Tulcea. Nu de alta, dar am impresia ca vorbeste tampenii in ceea ce priveste pregatirea in medicina. Si, pe langa asta, si in privinta AH1N1. Cum a fost confirmat cazul domnului care a decedat sanatos de gripa porcina, la Tulcea? Are cumva spitalul Tulcea mijloce de identificare a tulpinii virale?

Desigur, raspuns n-am sa primesc. Poate cei ce citesc ceea ce elucubreaza domnul doctor din Tulcea ar trebui sa ia mai degraba in considerare ceea ce spune dr_mke. Nu de alta, dar sa fim realisti. Tulcea este pentru medicina din tara asta ceea ce Poplaca este pentru fizica atomica (cei ce stiu povestea ciclotronului de la Polplaca sa comenteze, restul sa se abtina). Chirurgii adevarati nu-si iau Passat Bnustiucat si apoi scot ochii unui forum. Chirurgii adevarati isi iau ce vor si tin pentru ei ce-si iau. Asta fiind off topic, dar mi s-a luat de nea mirceateodorescu ca de mere padurete. Asa ca, bottom line: oameni buni, un chirurg habar nu are de ce mor pacientii intr-un spital, in afara cazului in care mor de mana lui. In rest, aud si ei povesti de la colegi de prin spital. Orice zice nea mircea despre passat, credeti-l. Despre medicina, insa, aveti voie sa va luati niste rezerve. Stiu, ii acord o importanta mult prea mare fata de cea pe care o are irl, dar nu va lasati. Intrebati-l. In primul rand, ce stie un chirurg despre bolile infectioase. Si Continuati, pana cand va deveni evident petru toata lumea de ce domnul blabla8568345 este chirurg la Tulcea si isi ia Passat, in loc de... hm... alte evolutii profesionale, care poate i-ar fi dat dreptul sa se prevaleze de pozitia de medic pentru a impresiona pulimea pe un forum. Asa ca, nea teodorescumihaimirceaalex456i85483, eu zic ca esti un quack doctor. Prove me wrong wink.gif

This post has been edited by xcss: 18 Jan 2010, 01:20

--------------------
- - -
+
dr_mKe
post 18 Jan 2010, 01:37
Post #383

Membru cu stetoscop

Stimabile, confirmarea vine de la Institutul Cantacuzino si doar de acolo, pentru romanica wink.gif

Vis a vis de comentariile legate de gusturile omului, ti s-ar potrivi mai multe proverbe wink.gif

Restul comentariilor nu pot decat sa le cataloghez drept demne de presa autohtona excl.gif

Ceva obiectiv legat de subiect poti scrie ? Singura chestie care reiese din postul tau este ca nu-ti place Passatu' lu' domn doctor si nici dumnealui prea mult.

Sa fii sanatos.

--------------------
+
Markos
post 18 Jan 2010, 01:47
Post #384

fost programator

From: Scursureºti Vale

mãcar are dizãl?

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Şuşea
+
mirceateodorescu683
post 18 Jan 2010, 06:06
Post #385

MD

QUOTE(xcss @ 18 Jan 2010, 00:49)
Si Continuati, pana cand va deveni evident petru toata lumea de ce domnul blabla8568345 este chirurg la Tulcea si isi ia Passat, in loc de... hm... alte evolutii profesionale, care poate i-ar fi dat dreptul sa se prevaleze de pozitia de medic pentru a impresiona pulimea pe un forum. Asa ca, nea teodorescumihaimirceaalex456i85483, eu zic ca esti un quack doctor. Prove me wrong wink.gif
*

Domnule (am scris initial "dragul meu", dar am considerat ca as minti astfel), faptul ca traiesti, in acest moment, intr-un oras cu pretentii universitare presupun ca are legatura doar cu barza, dupa modul imatur in care te exprimi. Nu-ti face iluzii, insa, crede-ma, nu e mare diferenta intre Targul tau si unu de la sud de Carpati, ca tot in romanica sunteti. Faptul ca eu, dupa rezidentiatul incheiat acum trei ani, am ales sa ma intorc acasa, decat sa-mi dau examenele pentru a pleca din tara, tine de firea si de modul meu de a-mi gandi viata. In sensul ca am preferat reintoarcerea la familie, linistea si bunul simt al provinciei aglomeratiei si incertitudinii unui oras in care ai prea multi sefi. Cat despre performanta in medicina si eventualele recunoasteri internationale menite sa-mi permita sa afirm si eu ceva pe acest forum, alegand Tulcea, mi-am restrans intr-adevar orizontul, dar asta in mod voluntar. Ieste, insa, destule "vietati acvatice" (ca la noi mai rar ioro) ca sa ma lipesc, ca altii, nu spun toti, de un post universitar si sa-mi fac diploma cearceaf si parafa pe jumatate de A4. Pentru ca am vazut ca kam asta ie regula. Cei care nu vor sa dea, aleg strainatatea. Pe banii lor, evident. Da' eu sunt mai modest si prefer un Passat de Tulcea (aka Poplaca), cu diploma mica si parafa modesta, unui Renault Megane de vita nobila. Oricum, aeru' e mai curat departe de reactoare gen Cernavoda si Magurele, orasele tale de referinta, unde presupun ca colcaie de inteligenti universitari, eventual fizicieni atomici.
Cat despre cazurile de gripa confirmate, intr-adevar nu au fost pacientii mei si vorbesc din vazute si auzite. Dar, data fiind comunitatea medicala destul de restransa de pe plan local, distorsiunea grava a informatiei este greu sa apara. Pe de alta parte, repet, nu intentionez sa ma justific sau sa explic nimic nimanui de pe forum. Nu este unul de specialitate si nici o sectiune stiintifica a lui (Cafenea). Fiecare elucubreaza cum vrea. Insa, ceea ce scrie in cartile si articolele statistice nu coincide intotdeauna cu ceea ce-i in practica. Am expus cazuri concrete. Ma crede cine doreste.

Tip: Profita ca azi sunt de garda si, de la 8.00, gata cu netu' pana maine dupa amiaza. Pe intelesul tau, nu-ti voi putea raspunde. In schimb, am timp sa ma documentez mai bine despre cazurile locale. Eventual, unele update-uri.

This post has been edited by mirceateodorescu683: 18 Jan 2010, 06:47

--------------------
+
FLP
post 18 Jan 2010, 07:25
Post #386

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

QUOTE(dr_mKe @ 18 Jan 2010, 01:19)
Toate aceastea fiind spuse, traiasca citricele si vitamina C, usturoiul, ceapa, tuica, vinul si slanina  wub.gif
*

Eu am facut un tratament cand a inceput nebunia asta cu echinacea, spirulina, ulei de catina. Am avut 5 bolnavi la servici, la 2 le-a dat direct tratament de porcina fara sa le mai faca analizele. Cu aia 2 am interactionat fix inainte de a cadea la pat cu febra. Nu am avut nimic, nu am nimic nici acum (Sper sa nu ma loveasca chiar acum). Un sistem imunitar bun, o alimentatie buna te salveaza de f multe chestii

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
dr_mKe
post 18 Jan 2010, 08:35
Post #387

Membru cu stetoscop

Uleiul de catina este cancerigen, asa putin, in caz ca nu stiai.
Recomandare strict cu caracter general: firmele care produc medicamente din plante lucreaza la un standard de calitate execrabil . Ce treaba au plantele cu pricina vis a vis de gripa nu prea vad.

Vitamina C in doze zdravene, provenita din fructe sau alte surse sintetice, este clar dovedita clinic cum ca ar creste imunitatea la nivel general.

This post has been edited by dr_mKe: 18 Jan 2010, 08:36

--------------------
+
argon
post 18 Jan 2010, 08:42
Post #388

Mesaj semiautomat

QUOTE(dr_mKe @ 15 Jan 2010, 15:24)
Subsemnatul este "triplu" contact de gripa noua si nu am patit nimic,
*

QUOTE(dr_mKe @ 16 Jan 2010, 00:35)
Eu am stat intr-o incapere mica cu 2 dintre colegii virusati zi de zi si nu am patit nimic.
*

are si virusul madria lui icon_mrgreen.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
tataiedaciotul
post 18 Jan 2010, 08:54
Post #389

Membru autentic

From: Bucuresti

Cu toate ca banii nu au miros ,pandemia asta se pare ca miraose bine a bani. tongue.gif

--------------------
Dacia Solenza Scala - B-31-PGD
Bucuresti,Dacia Solenza, Scala 2004
+
tkx
post 18 Jan 2010, 08:57
Post #390

Armwrestler

From: Pitesti

QUOTE(dr_mKe @ 18 Jan 2010, 09:35)

Vitamina C in doze zdravene, provenita din fructe sau alte surse sintetice, este clar dovedita clinic cum ca ar  creste imunitatea la nivel general.
*

eu iau doua grame zilnic

--------------------
Dacia Logan 2007 1.4MPI Laureate
Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
+
17 Pages « < 11 12 13 14 15 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 16:48
Forum Renault