Noul vehicul de teren Dacia - Duster
![]() ![]() ![]() |
Noul vehicul de teren Dacia - Duster
undemerg |
![]()
|
||
![]() Fan Logan Group: Members Posts: 448 Joined: 15 February 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol I
2009 1.5DCI 84
|
|||
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
QUOTE(aphophis @ 18 Feb 2010, 01:13) ma uitam in belgia la preturile unde au pozitionat noul ix35. acolo cel mai ieftin ix35 2wd pe benzina e 20.000 de euro. Cel mai ieftin 4x4 pe benzina e 24.500 de euro. Cel mai ieftin 4x4 pe motorina e 28.000 de euro. Tinand seama ca un sandero e vreo 8000 de euro acolo, vad ca au pozitionat destul de sus noul ix35.. Și cum Constantin Stroe a promis un preț de cel mult jumătate din al unui SUV nesimțit, aștept: - cel mai ieftin 1,6 16v 4Ś2 la 10.000€ (la ix35 prețul fiind de 20.000€); - cel mai ieftin 1,6 16v 4Ś4 la 12.250€ (la ix35 prețul fiind de 24.500€); - cel mai ieftin 1,5dCi 85CP 4Ś4 la 14.000€ (la ix35 prețul fiind de 28.000€); - cel mai scump 1,5dCi 105/110CP 4Ś4 la 18.000€ (la ix35 prețul fiind de 36.000€). Ce mai zice acum? Își mai ține promisiunea? Că nu ar fi prima oară când au promis prețuri mici și apoi au pus 20% (Loganul de 5.000€ ce a ajuns la cca. 6.000€). Stroe, Truth or dare? |
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
tag21 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 4 February 10 ![]() |
QUOTE(redu @ 18 Feb 2010, 10:07) Nu stiu care este proportia in care Dacia orchestreaza aceste "campanii de informare", dar cert este ca reuseste sa induca un sentiment de confuzie intre cei interesati de acest model. ............................................................... Iar concluzia post-ului este sa ne asteptam si la o dezamagire de pe acum, ca sa nu cadem prea tare daca dezamagirea va exista cu adevarat. -------------------------- Ceva dezamagiri vor fi cu siguranta si asta o spun fara sa fiu rautacios. Incerc doar sa fiu obiectiv. Nu mai zic de preturi ca aici cu totii stim cit de mult ne dorim un pret mai accesibil si pt romani nu numai pentru west-europa. Dar deja vad dezamagiri vis-a-vis de look-ul Dusterului la interior de pilda ... Eu de ex as da 90-95 pct din 100 maxim pt aspect exterior. Pt aspect interior insa (doar din pozele vazute pina acum !) as acorda 65-70 pct din 100. Parerea mea ... Cineva pe softpedia zicea ca (cica) ar fi cam la fel spatiul interior la Duster cu cel de la Logan ... hhmmm .... nu suna bine, dar trebuie verificat pe viu in showroom ! Cum ziceam, masina nu va satisface toate gusturile asta e clar ! Ramine ca fiecare dintre noi sa decida daca va da 'foc verde' sau nu ca sa scoata banii pt a o cumpara de noua ... ps: nu mai zic aici de faptul ca nu am vazut inca nici-un film ceva pe youtube sau in alta parte, unde masina sa arate PE BUNE, PE VIU ce poate intr-un offroad usor/mediu (nu greu!) ... asa poze si vorbe sunt deja peste tot ... au fost necesare si ele, au aparut incet-incet, cu 'tzaraita' .... dar acum lumea cere urmatorul 'pas' ... filme/clipuri reale cu aptitudini on si off road . pps: "Bolile copilariei" ! .... nu mai intru in detaliul asta ca nu vreau sa deschid cutia pandorei ... hihihihi ![]() |
--------------------
Toyota
Corolla
D4D Excellence Dacia Duster (again) Duster 1.6 16v 4x4 ... made in "Sparta" :))
|
|
Arhimede |
![]()
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
QUOTE(tag21 @ 18 Feb 2010, 10:31) Cineva pe softpedia zicea ca (cica) ar fi cam la fel spatiul interior la Duster cu cel de la Logan ... hhmmm .... nu suna bine, dar trebuie verificat pe viu in showroom ! Pai daca e un logan....de ce sa fie altfel decat logan?Cum sa fie alta masina, daca motorizarile sunt tot cam alea, daca scaunele sunt tot alea, daca bancheta e tot aia, daca bordul e tot ala, daca usile sunt tot alea, daca geamurile sunt tot alea. De cand a aparut ideea unor modele noi Dacia a fost declarat si oficial ca o sa fie concepute pe logan. Dar pana la urma ce e rau cu spatiul interior de la logan? Sunt o gramda de suv-uri in care te simti mai inchis decat in logan. Poate e prea mult spatiu in logan. Pentru unii as vrea sa inceapa preturile de la 18.000 sa isi dea toti banii pe un "NOU" produs Dacia. Da observ ca le iese strategia asta cu preturile...la inceput discutam si noi de un 9-10 pt cel mai ieftin...acum deja lucru bun e ce e sub 13...Daca o mai tin asa mult....o sa va bucurati ca e cu 200euro mai ieftin decat alte suvuri. Pana la urma ce va trebuie ieftin nu aveti programu rabla?Sa-l dea cu 18 ca aveti 3000 de la rabla...si de 15.000 oricum nu va puteati lua decat un Polo cu AC. |
--------------------
dacia
lgn
2005 Ambition 0% avertisment=0% divertisment
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(tag21 @ 18 Feb 2010, 10:31) -------------------------- Ceva dezamagiri vor fi cu siguranta si asta o spun fara sa fiu rautacios. Incerc doar sa fiu obiectiv. Nu mai zic de preturi ca aici cu totii stim cit de mult ne dorim un pret mai accesibil si pt romani nu numai pentru west-europa. Dar deja vad dezamagiri vis-a-vis de look-ul Dusterului la interior de pilda ... Eu de ex as da 90-95 pct din 100 maxim pt aspect exterior. Pt aspect interior insa (doar din pozele vazute pina acum !) as acorda 65-70 pct din 100. Parerea mea ... Cineva pe softpedia zicea ca (cica) ar fi cam la fel spatiul interior la Duster cu cel de la Logan ... hhmmm .... nu suna bine, dar trebuie verificat pe viu in showroom ! Cum ziceam, masina nu va satisface toate gusturile asta e clar ! Ramine ca fiecare dintre noi sa decida daca va da 'foc verde' sau nu ca sa scoata banii pt a o cumpara de noua ... ps: nu mai zic aici de faptul ca nu am vazut inca nici-un film ceva pe youtube sau in alta parte, unde masina sa arate PE BUNE, PE VIU ce poate intr-un offroad usor/mediu (nu greu!) ... asa poze si vorbe sunt deja peste tot ... au fost necesare si ele, au aparut incet-incet, cu 'tzaraita' .... dar acum lumea cere urmatorul 'pas' ... filme/clipuri reale cu aptitudini on si off road . pps: "Bolile copilariei" ! .... nu mai intru in detaliul asta ca nu vreau sa deschid cutia pandorei ... hihihihi ![]() pai loganul sta foarte bine dpdv al spatiului interior. SI sandero la fel. Deci daca va fi la fel de spatios ca un logan, e un lucru bun. Am stat intr-un tucson si cu scaunul dat astfel incat sa stau eu bine (1,78 si vreo 115 kg) nu mai ramanea prea mult loc in spate. La logan nu se intampla lucrul asta |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
asgard1955 |
![]()
|
membru Group: Members Posts: 1.665 Joined: 8 July 09 From: BH ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster Laureate 1.6 16V 4x4 Noir Nacre
2011 "Uite, copilul meu, exista doua puteri in lume: Dumnezeu si Diavolul. Depinde cu cine se inrudeste cineva. Eu sunt cu Dumnezeu, cu Hristos."Pr. Paisie
|
|
Daxidus |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 11 February 10 ![]() |
Ma intereseaza performantele dinamice ale modelului Duster.
Se cunosc date privind viteza maxima si acceleratia? |
--------------------
Skoda
Octavia
2001
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
x5 si q7 nau sanse la liniute pe langa duster
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
QUOTE(Arhimede @ 18 Feb 2010, 10:35) Da observ ca le iese strategia asta cu preturile...la inceput discutam si noi de un 9-10 pt cel mai ieftin...acum deja lucru bun e ce e sub 13...Daca o mai tin asa mult....o sa va bucurati ca e cu 200euro mai ieftin decat alte suvuri. Pana la urma ce va trebuie ieftin nu aveti programu rabla?Sa-l dea cu 18 ca aveti 3000 de la rabla...si de 15.000 oricum nu va puteati lua decat un Polo cu AC. De vorbit vorbim dar nu vom si cumpara. Daca vor sa ma obisnuiasca incet incet cu niste preturi fara logica pentru a fi mai putin dezamagit la lansare recunosc ca reusesc dar nu imi vor si spala creierii sa le cumpar caruta. |
--------------------
------
------
------
|
|
asgard1955 |
![]()
|
Daca toate rabaturile la constructia si dotarile masinii, pe care le-au facut ca sa obtina cheltuieli de productie cat mai mici pentru loganul asta inaltat cu 5 cm nu au ca rezultat un pret bun pentru cumparator ci un pret mare, adica un profit mare pentru dacia. Sa il cumpere cine nu mai poate ca eu unul ma orientez spre altceva.
O mica recapitulare: - motor - logan, 1.6 16V, 1.5dci 85cp - sasiu- logan pentru 4x2 se adauga cutia de transfer, cardanul, cuplajul electromagnetic si diferentialul spate pentru 4x4 cu maxima indulgenta 1000-2000eur in plus - usi fata- sandero - interior-logan - caroseria, aceeasi treaba ca la mcv doar "pe inaltime" - dotari de asemenea identice cu cele de pe logan - etc Si atunci daca un MCV laureate 1.6 16V costa 10900 eur, mai punem 1100 eur taxa de suv si de noutate sa fie 12000 un duster 4x2, 1.6 16 V Laureate si mai punem intre 1000-2000 pentru 4x4 adica intre 13000 -14000 tot pentru laureate. Astea sunt preturi care se mai justifica tinand cont ca au dat copy - paste in modelele existente si au desenat o caroserie de suv. Celor de la dacia le doresc spor la vanzari dar eu mai mult nu dau pe un duster. This post has been edited by asgard1955: 18 Feb 2010, 22:29 |
--------------------
Dacia
2011 "Uite, copilul meu, exista doua puteri in lume: Dumnezeu si Diavolul. Depinde cu cine se inrudeste cineva. Eu sunt cu Dumnezeu, cu Hristos."Pr. Paisie
|
|
venusake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 280 Joined: 5 March 07 From: ARAD ![]() |
mai fratilor .... uitati-va ce nebunie e la comentariile de aici:
http://www.automarket.ro/stiri/dacia-duste...usit-28417.html |
--------------------
DACIA
DUSTER
2011 - 1,5dci, 2x4 Laureate Black
- AR Rosu ======================
Visele ne ajuta sa pasim INAINTE! ====================== |
|
asgard1955 |
![]()
|
Ei ne obisnuiesc pe noi cu preturile mari pe care le vor ei dar nu e nimic ca si ei trebuie sa se obisnuiasca cu multe duster-uri pe stoc si cu vanzari putine.
Alea sunt comentarii decente pentru ca numai cei care au cont pot posta. Uite aici comentarii unde lumea e protejata de anonimat : http://www.promotor.ro/noutati-auto-masini...r-video-5539376 This post has been edited by asgard1955: 18 Feb 2010, 22:48 |
--------------------
Dacia
|
|
aquula |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 4 February 10 ![]() |
Va salut, cred ca trebuie sa aruncam un ochi si inspre masinile SH cu putini km parcursi, eu am gasit cateva anunturi interesante..
http://cautare.mobile.ro/vehicule/miniSear...OffRoad&lang=ro ![]() |
--------------------
toyota corola 2006,
ford scorpio 1991,
dacia 1300 1977
|
|
asgard1955 |
![]()
|
QUOTE(aquula @ 19 Feb 2010, 01:34) Va salut, cred ca trebuie sa aruncam un ochi si inspre masinile SH cu putini km parcursi, eu am gasit cateva anunturi interesante.. http://cautare.mobile.ro/vehicule/miniSear...OffRoad&lang=ro ![]() In afara de faptul ca la doua anunturi de mercedes sunt poze de audi mie imi cam sugereaza o mare teapa anunturile alea. |
--------------------
Dacia
|
|
smailmiami |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 318 Joined: 7 September 06 ![]() |
X5 din 2007 n-are cum sa fie doar 12k. Oricum, ideea ramane, SH cu putini km vor fi o buna alternativa. SantaFe-ul nou il gaseste sh in aceiasi bani si cam e diferenta intre ele.
This post has been edited by smailmiami: 19 Feb 2010, 08:33 |
--------------------
Daewoo
Leganza
2004
- DJ-10-DKL
|
|
redu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 10 February 10 ![]() |
Haideti sa va spun ceva: eu am muscat-o pe pielea mea cu masina "pe care mi-o permit". La achizitionare da, am avut bani, dar la intretinere e alta poveste. O intretin, nu zic nu, dar daca as face-o singur mi-ar fi foarte greu si sunt constient de asta abia acum, la a treia masina (stiu, mi-a trebui mult sa ma prind si eu.)Asa ca intr-o zi (prin august anul trecut) ma gandesc si eu sa caut un Offroader hibrid, sau macar un suv hibrid si ajung la lexus RX400h. Ca deh, nu platesc taxa de poluare. Am gasit unul la 17k euro pe mobile.de. Masina era de prin 2007 sau 2008. sub 100.000. km. Arata bine pe exterior, dar apoi mi-am dat seama de ce costa numai atat. Interiorul arata de parca ai tinut 4 soareci cu 3 pisici si 2 caini, o saptamana in masina nesupravegheati. Totul era zgariat si trebuia schimbat, inclusiv bordul. Asa si cu masinile astea: bune exemple si eu am cautat asa ceva, dar trebuie avut grija la costurile de dupa cumparare (motor mare=taxe, consum mare) si la faptul ca unele s-ar putea sa aiba defecte, majoritatea ascunse.
Ca idee, uitati-va cat costa dupa jumate de an o masina cum am cautat eu si vedeti ca diferenta de pret este de aprox 37%. Si de anul trecut s-au mai ieftinit. Deci daca gasiti masini SH ieftine, fiti FOARTE atenti la ce cumparati si verificati tot ce se poate verifica la masina aia. http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/miniSear...String=&lang=en 19 Feb 2010, 11:46: Ia uitati ce gasim noi in 16k euro. Si cred ca modelul vechi il putem gasi la un pret foarte mic, tot cu 4x4. Atat ca e SH si aici poate fi o loterie http://cautare.mobile.ro/vehicule/showDeta...004&tabNumber=1 19 Feb 2010, 11:51: Oare o sa ajunga Dacia la 18-19k? nu de alta dar atunci are competitori foarte seriosi in pretul ala. de exemplu http://home.mobile.de/home/showDetails.htm...hicleType=false This post has been edited by redu: 19 Feb 2010, 11:51 |
--------------------
Renault
Scenic
2003, 1.9 dci Expression
|
|
sorin_flaviu |
![]()
|
![]() membru ecologic Group: Members Posts: 27 Joined: 26 April 05 From: Bucuresti ![]() |
La aprox 17.000 EUR, cat e foarte posibil sa ajunga un Duster 4x4 dci, cred ca merita comparat cu ceva de genul celui atasat in acest caz 4x4 fiind teoretic cam acelasi (practic o sa vedem dupa lansare). Eu zic ca un SH bine cautat si testat poate fi o alternativa destul de corecta.
Attached thumbnail(s) outlander2007_50000km.JPG ( Size: 72.59k ) Number of downloads: 1135 |
--------------------
Toyota
Avensis
1.8 VVT-i / 2005 (2010) ex. megane 2007 / ex. logan 2005 / ex. supernova 2002 / ex. 1310 Li 2000
|
|
redu |
![]()
|
Deci sincer ma apuca rasul. Daca mi-as permite sa intretin un Cayenne, cu riscul de a fi cocalar, cred ca mi-as lua unul in loc de Duster. Bine, prima data sa am bani de Duster. Oricum in offroad sunt in cel mai rau caz egale, dar cred ca Porsche e mai bun:
Iar onroad ce sa mai vb. @ sorin_flaviu: frumoasa alternativa. E munca multa pt un SH bun, dar poti sa gasesti alternative poate si de 2 ori mai bune decat Duster-ul. Cred ca totul se reduce la preferinte si experiente personale. This post has been edited by redu: 19 Feb 2010, 12:14 |
--------------------
Renault
Scenic
2003, 1.9 dci Expression
|
|
stormbringer |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 30 January 08 ![]() |
De ce sa ne uitam la SH? La 18-19k il gasim verde crud pe qashqai, tata lu' Duster.
Qashqai 4x4 |
--------------------
DACIA/VW
LOGAN /GOLFVII
2005 LAUREATE 1.4Mpi/2013 HIGHLINE 1.2 TSI
|
|
need_alex |
![]()
|
![]() sunt aici din placere Group: Members Posts: 60 Joined: 14 December 09 ![]() |
Cum sa comapri un Cayenne cu un Duster in vreun fel. In primul rand un Duster nu are cuplul suficient de mare sa urce panta aia. Dar o revizie la Cayenne este cat toate reviziile la Duster in 150.000 de Km. Si nu vreau sa-ti spun cat te costa 4 cauciucuri la Cayenne... Consumul mediu este de 17 l /100 km. Deci haideti sa revenim
|
--------------------
Dacia
Logan
2007, ABS +, 1.6 MPI
- B- XX-XXX STOP ACCIDENTELOR! VIATA ARE PRIORITATE!
|
|
smailmiami |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 318 Joined: 7 September 06 ![]() |
Era o simpla comparatie, ce sari asa ? Omu' a pus un filmulet in care arata cum se forteaza un pic.
|
--------------------
Daewoo
Leganza
2004
- DJ-10-DKL
|
|
redu |
![]()
|
QUOTE(need_alex @ 19 Feb 2010, 12:40) Cum sa comapri un Cayenne cu un Duster in vreun fel. In primul rand un Duster nu are cuplul suficient de mare sa urce panta aia. Dar o revizie la Cayenne este cat toate reviziile la Duster in 150.000 de Km. Si nu vreau sa-ti spun cat te costa 4 cauciucuri la Cayenne... Consumul mediu este de 17 l /100 km. Deci haideti sa revenim Stiu ce costuri de intretinere are. Am si zis asta. Stiu ca nu se pot compara direct, vroiam sa scot in evidenta ironia faptului ca doua masini atat de diferite in dotari, calitate si performante pot avea preturi identice poate, doar ca una e noua si alta are 3 ani. 19 Feb 2010, 14:15: QUOTE(stormbringer @ 19 Feb 2010, 12:31) Foarte tare. Acum sunt si mai curios de pret si alte detalii la Duster. This post has been edited by redu: 19 Feb 2010, 14:15 |
--------------------
Renault
Scenic
2003, 1.9 dci Expression
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Sincer? M-aș uita mai degrabă la Nissan X-Trail classic 4WD decât la Qashqai.
Depinde de cerințele fiecăruia, la fel cum unii își doresc SUV 4Ś2. |
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
venusake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 280 Joined: 5 March 07 From: ARAD ![]() |
N-am poze!
Astazi, pe la ora 11, intre Conop si Lipova (jud Arad) am vazut 5 trailere cu Dustere! Asa de faine erau .............. ! N-am poze! ![]() |
--------------------
DACIA
DUSTER
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
s-ar putea ca in realitate sa arate mai bine ca in poze. Ceea ce m-ar bucura, pt ca din lateral am niste rezerve fata de cum arata. Ce culori ai vazut?
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
need_alex |
![]()
|
![]() sunt aici din placere Group: Members Posts: 60 Joined: 14 December 09 ![]() |
QUOTE(smailmiami @ 19 Feb 2010, 14:03) Unde m-ai vazut tu pe mine ca sar? Si crezi ca Duster va putea ajunge macar si cu rotile din spate pe panta aia? QUOTE(redu @ 19 Feb 2010, 14:13) Stiu ce costuri de intretinere are. Am si zis asta. Stiu ca nu se pot compara direct, vroiam sa scot in evidenta ironia faptului ca doua masini atat de diferite in dotari, calitate si performante pot avea preturi identice poate, doar ca una e noua si alta are 3 ani. cel din link-ul tau, are 6 ani vechime, ca la 3 ani deja sare bine de 30.000 de euro. Am inteles perfect ce ai spus tu, dar nu cred ca un posibil client de Duster si-ar cumpara un Porsche Cayenne SH (de 6 ani) ci mai repede un QQ, x-trail, koleos forester, outlander, pathfinder, etc, etc, SH (de 1-3 ani) |
--------------------
Dacia
Logan
2007, ABS +, 1.6 MPI
|
|
venusake |
![]()
|
QUOTE(aphophis @ 19 Feb 2010, 15:31) s-ar putea ca in realitate sa arate mai bine ca in poze. Ceea ce m-ar bucura, pt ca din lateral am niste rezerve fata de cum arata. Ce culori ai vazut? Argintiu si un fel de gri mai inchis, parca! Erau pe sensul opus de mers, pe nationala, mi-au aparut chiar in curba si eram preucupat sa ma uit la farurile lor ca sa ma asigur ca e prafosu! Sorry ..... ! In continuare plang ca nu am poze! |
--------------------
DACIA
DUSTER
|
asgard1955 |
![]()
|
QUOTE(need_alex @ 19 Feb 2010, 15:35) Unde m-ai vazut tu pe mine ca sar? Si crezi ca Duster va putea ajunge macar si cu rotile din spate pe panta aia? cel din link-ul tau, are 6 ani vechime, ca la 3 ani deja sare bine de 30.000 de euro. Am inteles perfect ce ai spus tu, dar nu cred ca un posibil client de Duster si-ar cumpara un Porsche Cayenne SH (de 6 ani) ci mai repede un QQ, x-trail, koleos forester, outlander, pathfinder, etc, etc, SH (de 1-3 ani) Cayenne este o masina frumoasa care ca si celelalte suvuri de la concurenta se tin cu bani multi. Cat despre comparatia cu duster: Cayenne: 385Nm/2160kg=0.178 N/kg (motorul de 3598 cm3) Duster 110cp dci: 250Nm/1280kg=0.19N/kg Din cate vad eu sta chiar mai bine dusterul la raportul N/kg, asa ca va urca fara probleme panta aceea. This post has been edited by asgard1955: 19 Feb 2010, 15:49 |
--------------------
Dacia
|
|
need_alex |
![]()
|
Ar fi bine sa fie asa, si atunci Dusterul ar fi super masina.
Calculul matematic in sine este corect, doar ca niciodata nu se calculeaza puterea unei masini prin N/Kg ci prin Kg/KW(CP) si atunci se cam inverseaza situatia: 2160Kg / 290 cp = 1cp/7,44 Kg 1280 Kg / 110 cp = 1 cp / 11,63 Kg si daca vrei sa raportam la cuplu atunci iese cam asa: Dintr-un CP la Porsche scoti un cuplu de 0,75 N/m (290/385) Dintr-un CP la Renault scoti un cuplu de 0,44 N/m (110/250) Si din toata matematica asta iese ca: Porsche-ul ca sa urce acea panta foloseste 0,75 N/m per Kg masina. Duster-ul ar folosii 0,44 N/m per Kg masina. In concluzie crezi ca Duster-ul ar urca panta aceea??? L.E. Oricum Cayenne-ul din film nu cred ca este cel cu motor de 3,6 l ci mai degraba cel de 4,8 l. This post has been edited by need_alex: 19 Feb 2010, 16:38 |
--------------------
Dacia
Logan
2007, ABS +, 1.6 MPI
|
|
venusake |
![]()
|
Am facut o mica socoteala:
Suna bine: Param_____Mitsubishi(L200)_____Duster_____x5_____x3 cuplu_____384_____250_____520_____410 cai_____167_____110_____235_____150 greutate_____2300_____1280_____2300_____2265 Cuplu/kg_____0,166_____0,195_____0,22_____0,18 Cai/kg_____0,072_____0,08_____0,10_____0,066 This post has been edited by venusake: 19 Feb 2010, 16:52 |
--------------------
DACIA
DUSTER
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 09:38 |