Noul vehicul de teren Dacia - Duster
![]() ![]() ![]() |
Noul vehicul de teren Dacia - Duster
redu |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 10 February 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Scenic
2003, 1.9 dci Expression
|
|||
asgard1955 |
![]()
|
membru Group: Members Posts: 1.665 Joined: 8 July 09 From: BH ![]() |
QUOTE(mmxii @ 20 Feb 2010, 14:54) Lumea se gandeste la viitor. Daca nu mai sunt bani de acoperire a gropilor din cauza dezapezirii se doreste reductor, troliu ca sa se poata catara afara din craterele de pe strazi. Plus ca in 90% din kilometri, cea mai mare dificultate pentru Duster va fi parcurgerea asfaltului prost, lucru rezolvat de garda la sol mare si anvelopa "carnoasa". Garda mare e buna la gropi, la fel si amortizoarele care au cursa lunga, in schimb nu stiu daca anvelopele sunt suficient de "carnoase", 215/65 =13.975cm inaltime. O sa vedem daca la un impact cu o groapa serioasa geanta ajunge sa loveasca groapa. Ar fi bine sa fie trecute in talon anvelope 215/70 sau 215/80 sa fie si mai inalte. |
--------------------
Dacia
Duster Laureate 1.6 16V 4x4 Noir Nacre
2011 "Uite, copilul meu, exista doua puteri in lume: Dumnezeu si Diavolul. Depinde cu cine se inrudeste cineva. Eu sunt cu Dumnezeu, cu Hristos."Pr. Paisie
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
cum pe nou talon nu mai scrie dimensiunea
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
redu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 10 February 10 ![]() |
QUOTE(asgard1955 @ 20 Feb 2010, 15:20) Garda mare e buna la gropi, la fel si amortizoarele care au cursa lunga, in schimb nu stiu daca anvelopele sunt suficient de "carnoase", 215/65 =13.975cm inaltime. O sa vedem daca la un impact cu o groapa serioasa geanta ajunge sa loveasca groapa. Ar fi bine sa fie trecute in talon anvelope 215/70 sau 215/80 sa fie si mai inalte. Sa speram ca se va putea pune si asa ceva pe masina. Adica sa fie omologate. Desi tare m-as mira. Eu la Scenic-ul meu daca pun altceva decat scrie in talon, adica mai mari nu mai mici, nu mai pot incarca masina la maxim ca imi freaca roata in interior. O incarc la maxim de vreo 2-3 ori pe an, dar daca nu e incarcata la max si dau de o denivelare, oricum imi freaca daca am altceva decat ce e omologat. Asta pe incercate la o cunostinta care are tot Scenic si a facut greseala asta. Oricum si-a pastrat rotile mai mari, dar si-a pus arcuri si telescoape mai tari atunci cand acestea au trebuit schimbate. This post has been edited by redu: 20 Feb 2010, 16:18 |
--------------------
Renault
Scenic
2003, 1.9 dci Expression
|
|
asgard1955 |
![]()
|
Forma aripilor la duster cred ca permite o cursa lunga a telescoapelor lucru care este un avantaj enorm cand lovesti gropile, de asemenea cred ca permite si montarea unor anvelope 215/80 care sincer mi-as dori sa fie omologate si sa fie trecute ca si optiuni in talon, chiar daca combinate cu jenti de 15". La fel este un avantaj si masa pe care o are masina.
Niciodata nu am inteles pe cei care au X5, Q7, etc si pun jenti de 20" pe drumurile noastre cand pot pune de 17" This post has been edited by asgard1955: 20 Feb 2010, 16:01 |
--------------------
Dacia
2011 "Uite, copilul meu, exista doua puteri in lume: Dumnezeu si Diavolul. Depinde cu cine se inrudeste cineva. Eu sunt cu Dumnezeu, cu Hristos."Pr. Paisie
|
|
smailmiami |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 318 Joined: 7 September 06 ![]() |
Cine isi ia X5 si Q7 le iau pentru show si o janta mai mare da mai bine pe orice masina.
|
--------------------
Daewoo
Leganza
2004
- DJ-10-DKL
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
QUOTE(asgard1955 @ 20 Feb 2010, 17:00) Forma aripilor la duster cred ca permite o cursa lunga a telescoapelor lucru care este un avantaj enorm cand lovesti gropile, de asemenea cred ca permite si montarea unor anvelope 215/80 care sincer mi-as dori sa fie omologate si sa fie trecute ca si optiuni in talon, chiar daca combinate cu jenti de 15". ai vazut vreodata cum arata o masina echipata cu asa ceva? la ce ruliu o sa aiba nici nu vreau sa ma gandesc. si asa suv-urile sunt mai instabile apropo, duster are bara stabilizatoare pe varianta cea mai ieftina? This post has been edited by ArtVandelay: 20 Feb 2010, 16:16 |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
Imparatul |
![]()
|
Imparatul Group: Members Posts: 188 Joined: 2 December 05 From: Iasi ![]() |
QUOTE(C@talin @ 20 Feb 2010, 11:07) io ma asteptam la o clima automata mono zona macar,nu piele sa-mi tzina spatele fleasca vara ca Ac nu face fatza , La mine la Logan 1.4 face fatza AC-ul vara. A facut fatza cu brio si in Bulgaria. Si vara trecuta la 41 de grade la soare aveam cu AC-ul in masina vreo 15 grade in dreptul soferului. Grade masurate cu un termometru pus sub tetiera. Asa ca nu vad dc nu ar face fatza. Nu mi-a facut gradele alea in 5 minute si nici nu am plecat cu masina din soare, ci din garaj. Iar daca e soare las poertierele deschise sa iasa caldura, asa cum se face la orice masina indiferent de mega-giga-tera marca ei. Pielea face fleasca spatele chiar daca ai X5, stai linistit. Nu prea se mai poarta. Oricum este un produs romanesc, care macar de altii sa fie laudat, daca de noi este asa de hulit. Daca nu aparea DUSTER, nici unul dintre cei spun ca mai bine, alta marca SH, sau alte marci straine nu aveau in gand asa ceva. Deci noroc de Dacia ca mai scoate cate ceva ca sa va mai ganditi sa va luati marci straine SH. Am vazut atatea probleme la masini germane de super marca de imi vine sa rad. Uitati exeplul la Toyota (sa-ti crapemotorul pana in 3000km la yeris, sa mori cu pedala de acceleratie inepenita la 200, sa nu mai ai frane, sa fie rechemate N masini). La dacia puneam mana in foc ca nu se intampla asa ceva si nici nu se va intampla. Toyota si alte marci auto straine cu probleme, pe care sincer? le-am uitat. Ar trebui sa le multumeasca al Dacia astia, in caz ca nu au vreo intelegere cu ei ca sa-si poata vinde sh-urile infecte, care le comperi sa incepi sa bagi bani. (roti, curele, .... etc.) This post has been edited by Imparatul: 20 Feb 2010, 16:24 |
--------------------
La misto de misto
Nhgfbnn
Htdcjjj
- IS 12345678910
|
|
asgard1955 |
![]()
|
QUOTE(Imparatul @ 20 Feb 2010, 16:16) Cred ca se mai poarta dar e piele perforata si scaunele sunt cu ventilatie, altfel e nasol cu ea. Iarna scaunele de piele fara incalzire si vara fara ventilatie sunt nasoale rau. This post has been edited by asgard1955: 20 Feb 2010, 16:23 |
--------------------
Dacia
|
|
Imparatul |
![]()
|
QUOTE(asgard1955 @ 20 Feb 2010, 16:21) Cred ca se mai poarta dar e piele perforata si scaunele sunt cu ventilatie, altfel e nasol cu ea. Iarna scaunele de piele fara incalzire si vara fara ventilatie sunt nasoale rau. Asa este, sunt pretentioase tare. Trebuie sa fie scumpe ca sa asigure un comfort al masinii. |
--------------------
La misto de misto
Nhgfbnn
Htdcjjj
- IS 12345678910
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
mam exprimat eu unpic gresit ca nu face fata,idea era ca daca si dusteru va fi la fel de bine izolat ca loganu ,e pacat.
vara Ac face fata daca il tii sa baga pe tine sa faci tzurturi,acuma depinde si de fiecare cu starea lui.de ex mie ieri mi-a fost cald am bagat aer rece in masina. vreau sa zic doar ca daca indraznesti sa opresti Ac vara dupa ce cat decat sa facut racoare,se simte imediat cum se face la loc cald instant.nu tine deloc. This post has been edited by C@talin: 20 Feb 2010, 16:29 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
smailmiami |
![]()
|
Se cam simte la orice masina, poate doar la alea de 100k nu s-o simti.
|
--------------------
Daewoo
Leganza
2004
- DJ-10-DKL
|
|
asgard1955 |
![]()
|
Stie cineva cand apar machetele de duster ?
|
--------------------
Dacia
|
|
Imparatul |
![]()
|
QUOTE(C@talin @ 20 Feb 2010, 16:29) mam exprimat eu unpic gresit ca nu face fata,idea era ca daca si dusteru va fi la fel de bine izolat ca loganu ,e pacat. vara Ac face fata daca il tii sa baga pe tine sa faci tzurturi,acuma depinde si de fiecare cu starea lui.de ex mie ieri mi-a fost cald am bagat aer rece in masina. vreau sa zic doar ca daca indraznesti sa opresti Ac vara dupa ce cat decat sa facut racoare,se simte imediat cum se face la loc cald instant.nu tine deloc. Nu tine, asa este. Dar la cat costa masina are destule calitatzi. Ideea e ca la Dacia se produc masini mai bune, calitativ decat cele din trecut. E o tendintza care trebuie apreciata la o masina romaneasca. De ce numai sa o criticam. Toti o criticam iar strazile vor deveni plinde de Duster, Logan si etc. Ne cam dam cu stangul in dreptul. La costuri de intretinere este pe primul loc. Si acest lucru trebuie mult sa conteze in ziua de astazi. Voi ati vazut in strainatate ce fel de masini se poarta? In vest ma refer. Masini mici, nu foarte noi, dar nu super marci auto. Masina trebuie sa fie usor de condus, de parcat, sa coste putin si sa consume putin. Sa fie in interior eleganta, sa dea caldura si sa ai o atmosfera placuta atunci cand mergi in calatorie sau cand iesi seara cu prietena la o plimbare ![]() |
--------------------
La misto de misto
Nhgfbnn
Htdcjjj
- IS 12345678910
|
|
asgard1955 |
![]()
|
De pe forumul francez, lista de dotari si optionale:
http://spreadsheets.google.com/pub?key=txt...d=0&output=html |
--------------------
Dacia
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
o -ul ala inseamna probabil optional. servo va fi pe toate, abs la fel , airbag x 2 la toate, priza 12v (oare o fi chestia aia ce o are si loganul, imi scapa numele acum , pt bricheta).. esp optional de la laureate in sus
This post has been edited by aphophis: 20 Feb 2010, 19:00 |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
asgard1955 |
![]()
|
o=optional
s=standard Laureate e baza. |
--------------------
Dacia
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
ideea e ca inclusiv in dotarea duster, masina nu va fi asa de cheala.. cel putin in franta
![]() This post has been edited by aphophis: 20 Feb 2010, 19:12 |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
asgard1955 |
![]()
|
Dusterul alb aparut in poze era prestige.
Pe strada va fi usor de recunoscut un prestige datorita ornamentelor exterioare cromate care sunt disponibile numai pe aceasta echipare. |
--------------------
Dacia
|
|
iepure79 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 90 Joined: 20 February 10 ![]() |
QUOTE(venusake @ 20 Feb 2010, 14:55) ![]() Ma bucur ca sunteti interesat ! Pot spune ca masinile care ii erau in fata ( Logan ) se balanganeau destul de nasol exact ca si al meu, pentru ca drumul este jalnic, facut special parca pentru Duster , in timp ce aceasta masina, acest " Prafuit" nu prea avea treaba . Ceea ce ma face sa cred ca suspensiile sunt mult mai bune decat la Logan, care acum sa recunoastem cel putin la diesel se descurca foarte bine pe gropane( eu am diesel , nu am incercat un benzinar ,probabil este la fel) .Nu stiu ce sa va spun cred ca erau variante de top , nu am vazut daca erau MPI sau DCI . Ca si culori cele patru erau Crem , Argintiu, Albastru si Negru, care sincer m-a lasat masca----- era super probabil ca eu sunt iubitor de negru si ca era cel mai curat . Un amanunt pe care pot sa-l spun ca baieti de la Dacia nu au facut inca omologarile definitive la RAR .De ce spun asta ? Pentru ca aveau numere gen AG PROBE XXX. Fiecare masina era incarcata ca si pasageri cu soferul iar pe scaunul din dreapta un dummy fara cap gen dummy de teste ! ![]() |
--------------------
dacia
logan
2006 uite s-a flatulat mireasa
|
|
mmxii |
![]()
|
Membru Daco-Roman Group: Members Posts: 51 Joined: 2 July 09 From: Bruxelles ![]() |
"Ordinateur de bord 6 fonctions : totaliseur général, totaliseur partiel, carburant utilisé, consommation moyenne, autonomie prévisible, vitesse moyenne"
Dar unde este consumul instant ? Hai, inteleg ca exista multi ciobani romani care se uita la consumul instant cand urca dealul si se crucesc dar nici macar pt francezi nu se ofera acest parametru ? Daca toate autovehiculele (mai ales Dodge RAM and co.) ar avea afisaj dedicat pentru consumul instant, multi ar ajunge sa mearga optim cu masina. Dupa cateva zile de experimentari pana si o soferita batuta in cap s-ar prinde cum sa apese pedala si in ce viteza, ca sa faca economie la buzunar. |
--------------------
ACME
Categoria B
MMVIII
- fara numar
|
|
asgard1955 |
![]()
|
Am incercat sa fac o traducere a listei de dotari si optiuni.
Attached File(s) ![]() |
--------------------
Dacia
|
|
albacazapada |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 18 January 07 ![]() |
Roue de secour - adica roata de reverva? OPTIONAL ????
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
asgard1955 |
![]()
|
Echiparile se pare ca sunt pentru Franta si pentru noi vor fi altele.
|
--------------------
Dacia
|
|
mmxii |
![]()
|
Membru Daco-Roman Group: Members Posts: 51 Joined: 2 July 09 From: Bruxelles ![]() |
QUOTE(albacazapada @ 20 Feb 2010, 20:18) Cum poate ai ghicit dar ti-a placut sa faci caterinca ![]() Nu as dori cuiva sa fie pe iarba umeda (pamant afanat) cu o roata de rezerva subtire pe puntea motoare This post has been edited by mmxii: 20 Feb 2010, 20:35 |
--------------------
ACME
Categoria B
MMVIII
- fara numar
|
|
membru_DC |
![]()
|
- Group: Members Posts: 1.149 Joined: 24 May 09 ![]() |
QUOTE(aphophis @ 20 Feb 2010, 19:00) pachet nefumatori (fara scrumiera si bricheta (tata) - priza de bricheta (mama) are un dop de plastic-cauciucat) QUOTE(iepure79 @ 20 Feb 2010, 19:33) Un amanunt pe care pot sa-l spun ca baieti de la Dacia nu au facut inca omologarile definitive la RAR .De ce spun asta ? Pentru ca aveau numere gen AG PROBE XXX. Fiecare masina era incarcata ca si pasageri cu soferul iar pe scaunul din dreapta un dummy fara cap gen dummy de teste ! ![]() Dacia n-a mai facut omologarea masinilor la RAR dupa ce uzina de la Mioveni a fost cumparata de Renault... omolagarile tuturor masinilor Dacia (Logan, Duster, etc ) si Renault (Symbol, Fluence, Twingo, Clio, Modus etc) se fac in Franta la UTAC QUOTE(albacazapada @ 20 Feb 2010, 20:18) asa se pare dar nu cred ca va fi valabil pentru Romania....acelasi lucru exista si pe Fluence (in Franta roata de rezerva este optionala iar la noi este in serie) Kitul de securitate (compresor+lichid pentru pori) este disponibil deja pe toate autoveh. Renault care se vand in tarile europene cu drumuri in adevaratul sens al cuvantului.... in Romania cand dai intr-o gaura si-ti tai anvelopa pe laterala n-ai ce sa faci cu acest kit 20 Feb 2010, 20:52: QUOTE(mmxii @ 20 Feb 2010, 20:26) ... se refera la roata de rezerva de dimensiuni normale care este optionala. Nu as dori cuiva sa fie pe iarba umeda (pamant afanat) cu o roata de rezerva subtire pe puntea motoare fals This post has been edited by membru_DC: 20 Feb 2010, 20:52 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
venusake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 280 Joined: 5 March 07 From: ARAD ![]() |
QUOTE(iepure79 @ 20 Feb 2010, 19:33) ![]() Pot spune ca masinile care ii erau in fata ( Logan ) se balanganeau destul de nasol exact ca si al meu, pentru ca drumul este jalnic, facut special parca pentru Duster , in timp ce aceasta masina, acest " Prafuit" nu prea avea treaba. Intrebare: - Te-ai nimerit pur si simplu acolo sau erai "informat" de acel cineva de pe langa stafful Dacia ? Alta intrebare: ![]() - "Prafoasele" / "Prafuitoarele" mergeau la viteza norma, in sprinturi/reprize, erau in tranzit .... asta ca si o eventuala idee asupra faptului ca se faceau teste acolo sau se indreptau spre o alta zona in vederea testarii. Ai spus-o, dar mai spune-o odata: E fain ? Mai zi din cele "culese" de la "OMul" cela de la fabrica! ![]() 20 Feb 2010, 22:02: QUOTE(smailmiami @ 20 Feb 2010, 13:04) ... 1. ..... Nu va avea nici diferentiale blocabile sau cu patinare limitata. Pe fata intervine TCS-ul cand patineaza o roata prea rau, iar pe spate cica diferentialul ar fi mai destept un pic, fiind cu patinare limitata, dar nu este prea performant. ...... 2. ..... La partea fata, bratul, fuzeta, rulment, planetara sunt perfect identice cu cele de Logan. Doar arcul si amortizorul sunt mai lungi ca si tija de la planetara. Pe spate, la 4x2, puntea este perfect identica cu cea de Logan, din nou, doar arcul si amortizorul difera. ..... 3. ..... O chestie misto, prietenul meu spunea ca daca ai putina ambitie, poti pune 4x4 pe Logan, atat sunt de asemenatoare. Nu-s expert, dar: 1. daca TOTUSI intervine TCS-ul, atunci nu se "baga in seama" si puntea spate ? DA, am inteles (cred) ca TCS-ul nu e balansul de putere fata / spate dar .... ma intrebam! Banuiesc ca e o chestie care e setata pe undeva prin compu "utilajului" 2. Planetarele sunt identice ... sau sunt mai lungi ? Te refereai la grosimea lor ? Poate e o grosime suficienta, sau pioate un material mai bun! 3. In ce sens ? Are cutia de viteza o priza suplimentara ? Ai detalii ? Poate cei mai tehnici d-acilea au vre-o idee. Acuma ..... e posibil ca "ambitia" asta sa coste mai mult decat daca-l iei direct 4x4 ? This post has been edited by venusake: 20 Feb 2010, 22:02 |
--------------------
DACIA
DUSTER
2011 - 1,5dci, 2x4 Laureate Black
- AR Rosu ======================
Visele ne ajuta sa pasim INAINTE! ====================== |
|
smailmiami |
![]()
|
1. Adica pe spate are diferential cu patinare limitata, pe cand pe fata nu, acolo intervine doar TCS-ul, pe fata este un diferential simplu. Daca o roata pierde aderenta, TCS-ul intervine si incetineste acea roata, astfel incat puterea motorului sa se transmita si la cealalta roata de pe punte, care inca are aderenta.
2. Ma refeream ca sunt mai lungi fata de cele de Logan normal, in rest sunt identice. 3. Prinderea principala a suspensiei spate este tot cea a puntii H, parca zicea ca mai are doar o singura prindere suplimentara spre spatele masinii. Diferentialul spate se prinde fix de caroserie in spatiul dintre bancheta spate si locasul rotii de rezerva, tot ce ar mai trebui transpus ar fi tunelul pentru cardan. Adica, cu putina ambitie, poti face un Logan 4x4 dintr-un Duster rasturnat, ceea ce mi s-ar parea interesant. Bine, mai unt destule maruntisuri, dar oricum ideea ramane. Evident, ca asa ceva ar costa mult cu piese noi ... This post has been edited by smailmiami: 20 Feb 2010, 22:42 |
--------------------
Daewoo
Leganza
2004
- DJ-10-DKL
|
|
asgard1955 |
![]()
|
Eu zic ca si cutia de logan ar trebui schimbata ca sa fie 4x4 plus ca mai trebuie facut loc sub caroserie pentru cutia de de transfer, cardan si diferentialul spate.
Atasez din nou sistemul 4WD de la qashqai: Attached thumbnail(s) sistem_4WD_qashqai.jpg ( Size: 569.04k ) Number of downloads: 864 |
--------------------
Dacia
|
|
Tossi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 25 April 06 From: Bucuresti ![]() |
TCS-ul ei stiu ca taie alimentarea la motor pentru a evita invartirea in gola a rotilor, fapt care se traduce prin lipsa aderenta, nu va face transferul de putere intre roti, doar un diferential autoblocant poate face acest lucru iar dusterul nu cred ca va beneficia de acest lux pentru puntea fata.
Transferul de putere pe puntea spate se face prin intermediul unui cardan, am anexat un desen pentru exemplificare: This post has been edited by Tossi: 20 Feb 2010, 23:26 Attached thumbnail(s) untitled.JPG ( Size: 54.29k ) Number of downloads: 697 |
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
2004
- B6SSSS
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 15:37 |