Ce halim.., Rubrica dedicata E-urilor
![]() ![]() ![]() |
Ce halim.., Rubrica dedicata E-urilor
Lexy |
![]()
Post
#61
|
||
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|||
madalina |
![]()
Post
#62
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Asta e o alta problema: in lume produsele bio sunt chiar 100% naturale (nu conteaza ca ciresele au viermi in ele, sunt facute natural).
La noi chiar daca iei produse de la tarani ce nu pun e-uri: animalel manaca gramada de prostii (sa va amintesc numai de sobolanii ce inspotesc in mod obisnuit gospodariile taranesti, mai nimeni din mediul rural nu face analize la carnea productie proprie, gainile sunt crescute cu "prafuri" ca asa cresc mai bine, etc Stiu pe cineva ce a facut un mini atelier pentru lactate in mediul rural, cu lapte adunat de la tarani. In ce aduceau oamenii laptele: in sticle, butoaie de ierbicid, sticle de la detergenti etc. Nu exista nici-un control asupra igenei. Eu mancam branza de oaie numai facuta de ciobani. Pana am vizitat o stana. Cum sa fie branza iigenic obtinuta cand nu au apa curenta, nu au sapun etc. Asa ca cel mai bine nu mai mancam.... |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
OCEBE |
![]()
Post
#63
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.324 Joined: 30 January 04 From: galati ![]() |
QUOTE(vv @ 5 Apr 2005, 11:29) "devine lipicioasa" era un fel de a zice "nu se intampla nimic iesit din comun". Poti bea .. cola ... cand ai chef de un aport de cofeina. cu atat mai bine; pe langa cate "otravuri" bag in mine (de voie sau fara voie) , coca -cola pare un elixir mai ales ca-s relativ dependent ( tensiunea mica) de cofeina. adevaru-i ca ori pana acum nu eram informati cu privire la continutul alimentelor, ori au aparut in ultima vreme tot felul de aditivi, ori si un si alta; oricum nu-mi convine c-am ajuns sa cumpar cu frica un aliment- asta ptr. ca am luat in ultima perioada niste tepe ce cu greu puteau fi evitate (cel putin de mine): am luat anul trecut la inceputul verii niste "rosii de gradina cu solar" ce pareau obisnuite; aiurea: pur si simplu nu puteau fi mancate; am vrut sa "stropesc" o reintalnire cu un bun prieten cu ceva deosebit; am luat doua sticle de 'jidvei" (cu toate ca aveam vin 100% natural acasa); vrajeala; apa+chimice la greu ca mi-a fost rau doua zile apoi (m-o fi injurat si prietenul); multe alimente - in general lactate - ce se stricau inainte de expirarea termenului cu toate ca (cel putin eu) le depozitam corect; chiar daca sunt mai scumpe, eu unul as consuma produse curate numai ca nu prea le gasesc prin magazine. |
--------------------
dacia
1300 Am avut o DACIA 1300
|
|
vv |
![]()
Post
#64
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Lexy - zacusca de ce tine 1-2-3 ani? Iti garantez ca nevasta-mea nu baga absolut nici un conservant, tot ce intra acolo sunt legume fierte.
Ia un suc natural de portocale, deschide-l si lasa-l la caldura 3 ore. Ce se intampla? Oare se acreste? Prin suc natural ma refer la cele pe care scrie '100% natural' si care au ca ingrediente doar fructe si apa (eventual si zahar dar atunci ingrasa). Se cheama pasteurizare, e inventie veche, si nu e deloc daunator. In plus, zaharul si sarea sunt conservanti - deci un suc cu mult zahar se va strica mai greu. A propos, produsele ambalate in conditii de igiena tin mult mai mult, si n-are nici o legatura cu cat de 'naturale' sunt. McDonalds - pai daca bagi 1.5l de cola/zi in tine => peste 200g de zahar (parca era 15%? nu mai stiu). Adauga cartofi prajiti, paine cat cuprinde, si ai gasit reteta ideala de ingrasat. Nu e nimic iesit din comun aici. This post has been edited by vv: 5 Apr 2005, 12:14 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
costi |
![]()
Post
#65
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
madalina nu pot sa cred ca nu stiai cum se "lucreaza" la stina
![]() fie ca ne place sau nu, practic brinzeturile de "fabrica" sint mai curate decit cele "de la taran" ba-mi aduc aminte ca inainte de '90 unui din tarani foloseau "aracet" pe post de cheag (din motive de costuri) La fel cu laptele care desi de taran, nu stii cit de sanatoasa e respectiva vaca (daca stii e alta poveste) Asa ca eu zic ca trebuie aleasa o cale de mijloc, prin care produsele sa fie suficient de igienic obtinute dar nici exagerat de "prelucrate". Asta este, traim in oras in care respiram si ne hranim in consecinta. Nu degeaba tot dam exemplul bunicilor care au trait sanatosi pina la 90 de ani. (cind ma gindesc ca astia vor sa muncim pina la 65 de ani......) |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Lexy |
![]()
Post
#66
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
vv
Nu cred ca ai putea compara vreodata ce face nevasta ta in casa -referitor la calitate/igiena/cost cu orice din oras... Si dulceata lui mama tine 2 ani sa stii!(fara sa puna ceva in ea) Dar nu-mi spune ca astea din oras n-au conservanti si fel si fel de minuni si prostii...si oricum fiecare cu parerea lui.... Daca tie ti se pare normal ca un om sa se ingrase 12 kg pe luna doar ca manaca la McDonalds mie nu te supara nu mi se pare normal... Nu mi se pare normal sa deschid(poveste de asta-vara la mare) o sticla de 1/2 de pepsi care sa fie aproape deloc fara acid si fara gust!!! Am fost la Metro si am gustat si eu de exemplu fel de fel de produse de post....mai aveau un gust..execrabil..sau mai bine zis n-aveau gust !.imi inchipui ce o fi in ele d'ne iarta-ma...si cand vezi accelerator de gust/aroma sintetica sau nu stiu ce pe o sunca la 200 mii kg...ti se pare cam aiurea... O sa ajungem ca intr-un film..unul pe o nava spatiala manca o chestie din plic si zicea...si vai ce buna e budinca asta...etc(am dat si eu un ex) |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
romulus |
![]()
Post
#67
|
![]() membru fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 460 Joined: 11 January 05 From: Targu Mures ![]() |
Conservele facute in casa, chiar daca, hai sa zicem, nu-s facute in conditii de igiena absolue, mancar stii in ce vase sunt facute, si ce ai pus in ele.
Pachet cu plicuri de ceai de capsuni si fragi: Ingrediente: amestec de fructe uscate (min 64%) in proportie variabila: capsuni, fragi, mere, coji de portocale, flori de hibiscus, aroma. E ceai obtinui din fructe naturale Oare sa credem? |
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
- MS 06 BCL pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
|
|
madalina |
![]()
Post
#68
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Unii conservanti nu dauneaza. Problema este ca la noi NU se afiseaza corect ce contine produsul, unii producatori nu folosesc materie prima de calitate, nu exista pe toate produsele clat ce contine.
Eu m-am contrazis cu o doamna in privinta unor conserve. Contineau ingrediente naturale+sare, dar scris numele chimic. Ce scandal facea ca nu sunt naturale! |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
BOGDAN DSN |
![]()
Post
#69
|
Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 18 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Dar la Pizza hut a fost cineva?Ati mancat si v-a placut?
Sa vedeti ce am patit eu.Am fost acolo am mancat o pizza si am plecat bine-mersi(am platit nu va ganditi aiurea ![]() Dupa circa 20-25 de minute m-a luat cu calduri si transpiram si pe maini,fata si gat au inceput sa apara bube(umflaturi rosii).Ma uitam si nu-mi venea sa cred.Am fugit repede la spital(eram aproape) si mi s-a facut o injectie si mi-am revenit,dar am tinut 3 zile regim. Dupa circa un an de zile am zis sa mai incerc o data ca poate a fost ceva stricat,etc...Am recidivat si dupa 20-25 de minute aceeasi chestie - calduri,bube,ganglionii(dupa ureche) umflati si cazut(lesinat)pe strada. Din nou spital,injectie,regim. Partea interesanta este ca am vorbit cu cineva care lucra acolo(dupa aceste intamplari) si mi-a spus ca 80% din ingrediente sunt aduse din America congelate(de cati ani nu stiu) si folosite drept "proaspete" aici.Am fost la un medic alergolog si am intrebat de la ce este reactia alergica. Mi-a spus ca nu se stie ca sunt sute de E-uri si nu se poate depista la care am eu alergie. Si cand vad ca mananca acolo copii de 3-4 ani......... |
--------------------
Toyota
Aygo
2006 - masina de servici
- fost posesor de DSN
|
|
costi |
![]()
Post
#70
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
da-o 'ncolo de pizza ca n-au ce mare scofala sa puna in ea. Esti tu alergic la ceva. Mie nu mi se prea pare rentabil sa aduca ingrediente din State pt o prapadenie de pizza, dar mai stii?
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
vv |
![]()
Post
#71
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
As completa ca poti fi alergic la chestii complet naturale. Alergia la capsuni de exemplu nu e foarte rara - chiar se recomanda evitarea capsunilor in alimentatia copiilor mici.
|
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
Post
#72
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 552 Joined: 15 February 05 From: bucuresti - 4 ![]() |
QUOTE(costi @ 5 Apr 2005, 13:19) ..... nu pot sa cred ca nu stiai cum se "lucreaza" la stina ![]() fie ca ne place sau nu, practic brinzeturile de "fabrica" sint mai curate decit cele "de la taran" ba-mi aduc aminte ca inainte de '90 unui din tarani foloseau "aracet" pe post de cheag (din motive de costuri) La fel cu laptele care desi de taran, nu stii cit de sanatoasa e respectiva vaca (daca stii e alta poveste) ..... Este adevarat ca nu este "curata" brinza "de la taran", dar inca este branza.. Eu numai din aceea cumpar. Dupa ce o gust. ( sigur ca nu orice taran face branza buna). Si este 100k - 120k kg. Spune-mi si mie unde gasesc, in alta parte, telemea de oaie, adevarata. Cea de fabrica este curata de tot. Si mai are si gust de creta. Daca vor scoate si fabricile un sortiment bun, voi lua de la ei chiar daca pretul e mai mare. Dar sa faca branza, nu ce fac acum... Partea cu aracetul este o legenda. Cheagul are rolul lui ( tehnologic vorbind ) si nu poate sa fie inlocuit cu aracet. Iar laptele direct de la vaca, nici nu se compara cu ce se gaseste pe piata. In afara de Dorna, pisica mea nu punea gura pe alt lapte. ( nu fac reclama ). Chiar incerca sa "ingroape" castronul cand ii puneam alt lapte. Cand veneam cu lapte de la tara....ma miorlaia de la usa, de parca aveam peste in punga. Iar daca faci iaurt in casa, din lapte de vaca, nu-ti mai trebuie niciodata alte produse similare, ( facute industrial, dupa degresarea extrema a laptelui, sau chiar inlocuirea lui cu lapte praf ). This post has been edited by GABY IS BACK !: 5 Apr 2005, 13:28 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 2003 CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
romulus |
![]()
Post
#73
|
![]() membru fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 460 Joined: 11 January 05 From: Targu Mures ![]() |
Majoritatea celor care au carmangerii, au si fastfood-uri. Sau vand si carne preparata (pui la rotisor, chiftelute, diverse rulade...) De ce oare????
|
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
- MS 06 BCL pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
|
|
costi |
![]()
Post
#74
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
pai si care-i problema in cazul asta ?
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
madalina |
![]()
Post
#75
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Un motiv economic: este mai mare profitul la produsul finit decat la cel nepreparat. Appoi si acasa, raman bucati de carne ce sunt bine, sanatoase, igenice, tot ce vrei, dar neaspectoase. Asa daca le toci, prajesti, etc nu ma conteaza aspectul.
daca are carmangerie si are si fast-food, macar mai exista carne pe acolo, mai rau este cand are doar fast-food si intrari de carne 0! |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
romulus |
![]()
Post
#76
|
![]() membru fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 460 Joined: 11 January 05 From: Targu Mures ![]() |
Chiar asa. Tu ai certitudinea ca e proaspata carnea care o prepara? Daca face chiftele din ea, nu mai simti daca mirosea inainte de prajire. Cu niste arome potrivite...
|
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
- MS 06 BCL pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
|
|
costi |
![]()
Post
#77
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
daaaaa si muuuulti maidanezi in cartier, care se imputineaza pe zi ce trece;
si nici urma de filipinezi/chinezi in "the neighborhood" ![]() @romulus: asta nu-i o regula! daca nu ai incredere nu maninci la fast food, care-i problema? si la cel mai tare restaurant poate iti scuipa ospatarul in ciorba ca l-ai suparat si atunic unde ajungem ? mergem la vinatoare si mincam ce prindem ? Eu zic ca te mai uiti si la oameni (fast food/magazin/patron...) Eu de eg mai iau citeodata carne de la un magazin arabesc; ei bine in aia am incredere pt ca am stat de multe ori si m-am uitat la cum lucreaza, la cum isi coordoneaza vinzatorii, la curatenie, etc; Asa ca nu te mai du la fast food, chiar daca-i saorma buna (ati vazut cum pune lipia aia pe antebrat miinii so o umple? vara cind sint transpirati e si mai spectaculos; pofta buna! This post has been edited by costi: 5 Apr 2005, 13:53 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
madalina |
![]()
Post
#78
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(romulus @ 5 Apr 2005, 13:44) Chiar asa. Tu ai certitudinea ca e proaspata carnea care o prepara? Daca face chiftele din ea, nu mai simti daca mirosea inainte de prajire. Cu niste arome potrivite... Si daca nu are carmangerie, esti sigur ca nu a cumparat niste carne nu in cele mai bune conditii si a preparat-o? La fel si cu restaurantele. Acum cativa ani niste olimpici internationali in nu stiu ce domeniu au facut toxi-infectie alimentara de la mancarea oferita in bowlingul din mall. Iar astia de la OPC apar la televizor ca in intr-un fast-food au gasit vase murdare sau in acelasi congelator carne de vita si carne de porc, ca acasa avem cate un frigider pentru fiecare ingredient nu? |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
Post
#79
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 552 Joined: 15 February 05 From: bucuresti - 4 ![]() |
QUOTE(madalina @ 5 Apr 2005, 14:50) .... in acelasi congelator carne de vita si carne de porc, ca acasa avem cate un frigider pentru fiecare ingredient nu? Corect, dar acasa, e alegerea noastra... Carnea, cel mai bine se vede/simte ca nu e buna, cand e cruda. Eu, cand iau mici, intai cer unul crud. Asta mai ales la mare, sau la terase. Se cunoaste imediat daca este alterata carnea. Cand este deja pregatit, usturoiul si condimentele au tendinta de a acoperi eventualele probleme.... De fapt, comerciantii care se stiu cu musca pe caciula, nici nu accepta ( chiar daca nu au un motiv logic ) sa-ti vanda un mic crud. Am intalnit refuzuri suspecte si "m-am dus sanatos...." |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 2003 CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
madalina |
![]()
Post
#80
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Unele preveri din legislatia romaneasca sunt aberante, iar cele esentiale ce ar trebui sa-l apere pe consumator nu sunt respectate.
Daca intr-un restaurant se tin in acelasi frigider branza, oua, lapte, legume, carne de porc si carne de pui (toate perfect ambalate) se intampla ceva cu calitatea produselor? Mai ales ca se consuma repede intr-un reaturant, fast food, etc, dar daca vine OPC sau ASV, ia amenda. In schimb la producatorul ce face mezeluri si compozitia ajunge pe jos si e pusa la loc nu pateste nimci ca nu sta nimeni sa verifice permanent procesul de fabricatie. In legislatia romaneasca poti sa folosesti numai chimicale, soia, et, nici-un pic de carnec dar sa scrii pe etichetai "muschi de porc afumat", dar in aceeasi legislatie romaesca un vanzator ce vinde o salata de icre (sau orice produs din peste) nu are voie sa vanda nici-un alt produs cu exceptia |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
Post
#81
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 552 Joined: 15 February 05 From: bucuresti - 4 ![]() |
QUOTE(madalina @ 5 Apr 2005, 15:39) Unele preveri din legislatia romaneasca sunt aberante, iar cele esentiale ce ar trebui sa-l apere pe consumator nu sunt respectate. Daca intr-un restaurant se tin in acelasi frigider branza, oua, lapte, legume, carne de porc si carne de pui (toate perfect ambalate) se intampla ceva cu calitatea produselor? Madalina, nu am vazut sa se lege, la un control, cineva de acest lucru, cand toate erau ambalate perfect. In astfel de cazuri, erau aruncate pur si simplu in frigider, cel mult in pungi separate sau chiar in niste ligheane ( am vazut odata asa ceva ), de obicei neacoperite. Normal insa ca sunt reguli, cu efecte mai rele in caz de nerespectare, decat asta, dar cred ca trebuie un om in fiecare unitate de productie care sa controleze.... ca sa se respecte....caci altfel... constiinta si corectitudinea romanului... Parerea mea este ca nu exista prioritati in materie de siguranta alimentara, ca nu exista prevederi legale esentiale si ne-esentiale in acest domeniu. Riscul in cazul prepararii alimentelor "acasa" este mai redus ( dpdv al nr. de "victime" ), diar in cazul alimentatiei publice sau a productiei industriale... This post has been edited by GABY IS BACK !: 5 Apr 2005, 14:59 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 2003 CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
madalina |
![]()
Post
#82
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Am vazut eu un caz la tv ce m-a revoltat. Trebuia sa arate madam Plumb ca munceste. Asa ca le-a reprosat celor de la nu stiu ce unitate (patiserie ceva in genul asta) ca au vasele murdare in chiuveta si carne de pui (perfect ambala in acelasi frigider cu niste oua.
|
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
Post
#83
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 552 Joined: 15 February 05 From: bucuresti - 4 ![]() |
Credeam ca discutam in ce masura sunt intemeiete sau aberante unele prevederi...
nu daca e corecta atitudinea unor televiziuni care trebuiau sa arate ca munceste dna Plumb. Abuzurile pot sa fie reclamate de cei ce se simt nedreptatiti sau tratati incorect. Daca gandim ca nu avem nici o putere...atunci putem sa gandim ca nu era nevoie de o lege care sa stabileasca aceste norme si este la latitudinea celui ce face controlul sa stabileasca.....atunci putem sa nu ne mai apucam de afaceri. Atat timp cat pornim cu premisa asta, niciodata nu o sa putem sa invocam legea si in favoarea noastra Si repet, nu exista prioritati in siguranta alimentara. toate reglementarile sunt importante si trebuiesc respectate. Nu le-a inventat dna Plumb. Compromisurile in aceste situatii sunt periculoase, si de cele mai multe ori cresc ca numar, prin creearea precedentului....] PS: Carnea de pui nu e niciodata perfect ambalata... Ai curaj sa iei o punga cu carne de pui, sau o caserola, si sa o pui in masina pe bancheta din spate, fara sa-ti fie frica ca-ti patezi husele ? Aparentele ( ambalajele perfecte ) insala. This post has been edited by GABY IS BACK !: 5 Apr 2005, 16:39 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 2003 CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
madalina |
![]()
Post
#84
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Legile sunt subiective. I primul rand se permite controlul produse prin observarea aspectului, mirosului etc. Daca niste carne este stricata (are culoare normala, dar miros ciudat) si cel ce vine in control are nasul infundat, ce face scrie ca este buna? AR trebui sa se mearga mult mai mult pe analize de laborator si nu control vizual si olfactiv.
Iar de "profesionalismul" organelor de control ce sa mai spune? Numai luna trecuta au venit 2 organisme de control ce au pus intrebari aberante: 1. asistent sanitar veterinar de la Autoritatea Sanitar Veterinara. Ia probe de laborator si ma intreaba care este si unde este scris termenul de garantie al pestelui VIU. 2. de la inspectia piscicola: vad caras viu intr-o cuva, intreaba de acnd este acolo (era de vreo 4 zile si imi spun ca imi confisca pestele deoarece este expirat - adevarat conform legii este bun pentru consum 3 zile pestele, dar este vorba de 3 zile din momentul producerii cenzurat). Da, de acord ca sunt foarte importante prevederile legale, dar mai trebuie sa si gandeasca cand le scriu "specialistii" din domeniu. Iar reglementarile trebuie sa fie foarte clare si, mai ales, aplicabile. Stii de exemplu ca in Romania in momentul de fata 99% dintre pescarii nu respecta legea? De ce simplu. Unui idiot i-a venit idee ca expunerea pestelui pe gheata (produsul protejat cu hartie speciala, in anumite limite ale temperaturii din incapere etc) nu e o idee prea buna. Asa ca lasa acum sa pui gheta direct pe produs (chiar daca este vorba de file, de exemplu - pana acum strict interzis, chiar daca gheata provine din apa potabila), dar pestele trebuie expus in vitrine frigorifice. Dupa ce a aparut ordinul si-au dat seama ca este inaplicabil, ca pestele este perfect in siguranta si pe gheata (respectand niste conditii bineinteles), asa ca in mod tacit nu aplica nimeni legea. |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
Post
#85
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Din cite am inteles despre E-uri de la cineva care se pricepe, problema nu este ca se adauga E-uri la alimente. E-urile sint substante aprobate de UE pentru a fi puse in alimente, deci prea mult rau nu pot sa faca.
Problema este cantitatea in care se pun. Firmele romanesti prefera sa puna mai mult conservant decit ar trebui, ca produsul sa nu se strice chiar daca il tin luni si luni fara sa-l vinda. La noi in tara nu exista aparatura pentru astfel de analize. Deci comerciantii care pun cantitati de E-uri mult peste normele UE scapa nepedepsiti. Solutia este sa nu mai mincam mezeluri si conserve, ci doar lucruri facute in casa din ingrediente naturale, care stim de unde provin. Din pacate la noi si legumele sint injectate cu diferite chimicale. :-( |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- - Athos, Porcos si Bairamis
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
Post
#86
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Vad ca s-a discutat in thread si despre Pizza Hut.
Am fost acum un an la Pizza Hut din Piata Romana cu 3 prieteni, si am mincat pizza - fiecare altceva. In seara respectiva am avut probleme nasoale (nu povestesc ce si cum ca sa nu va scirbesc) si i-am sunat si pe cei 3 prieteni.. TOTI au avut probleme cu burta! :-( Ceva e putred la Pizza Hut! |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- - Athos, Porcos si Bairamis
|
|
BogdanF |
![]()
Post
#87
|
![]() Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 16 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Ce e aia muschi de vita cu max 68% vita? Restul ce e? Aluat? Castraveti? Restul sunt resturi si apa ca sa atarne greu la cantar. |
--------------------
Ford
Focus
- ... FOCUS 2007 1.6 TI-VCT FUN X
Fotografie de produs - www.orangefoto.ro |
|
GABY IS BACK ! |
![]()
Post
#88
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 552 Joined: 15 February 05 From: bucuresti - 4 ![]() |
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 2003 CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
tase |
![]()
Post
#89
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 23 August 04 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Vlad Georgescu @ 6 Apr 2005, 19:01) Vad ca s-a discutat in thread si despre Pizza Hut. Am fost acum un an la Pizza Hut din Piata Romana cu 3 prieteni, si am mincat pizza - fiecare altceva. In seara respectiva am avut probleme nasoale (nu povestesc ce si cum ca sa nu va scirbesc) si i-am sunat si pe cei 3 prieteni.. TOTI au avut probleme cu burta! :-( Ceva e putred la Pizza Hut! am gustat si eu "pasta vesuvius" la pizza hut din budapesta. am aflat ce-i cu vesuviusul a doua zi dimineata.... |
--------------------
dacia
1310 tx Cisco IOS uses BGP to find out how much it sucks.
|
|
BOGDAN DSN |
![]()
Post
#90
|
Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 18 October 04 From: Bucuresti ![]() |
eu v-am spus ca ceva e putred,expirat,vechi sau stricat la Pizza hut -"clipe de neuitat"(vezi postul 69)
|
--------------------
Toyota
Aygo
2006 - masina de servici
- fost posesor de DSN
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 12:18 |