Rabla 2010, Tot ce inseamna programul rabla
![]() ![]() ![]() |
Rabla 2010, Tot ce inseamna programul rabla
sebibv |
![]()
|
||
Sustinator al industriei romanesti! Group: Members Posts: 134 Joined: 16 August 09 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan PH2
2010
|
|||
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Hai pe la "jurnal de bord", s-a vazut ca ti-ai dorit foarte mult masina.
![]() |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
sebibv |
![]()
|
Sustinator al industriei romanesti! Group: Members Posts: 134 Joined: 16 August 09 ![]() |
Normal...dupa cum am mai zis..mai aveam un pic si plangeam cand am ramas fara cealalta... (eu tin la lucruri...iar masina... era ceva special ptr mine).
|
--------------------
Dacia
Logan PH2
2010
|
|
nemo2006 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 10 September 06 From: Braila ![]() |
sebibv sa stapanesti sanatos masina si mii de km fara probleme !
Si eu astept cu nerabdare sa fac primii km cu a mea ; presimt ca o sa tin mult timp masina , e ideala ptr. ce i-mi trebuie mie . Despre Rabla 2010 : succes imens . Mie mi-a deschis posibilitatea de a lua o masina noua , fiabila , de familie . Am plecat cu ideea in ianuarie de a lua o masina sh la 5000 de euro ; o vizita la dealer , un curs euro bun , rabdare si iar rabdare . Laureate-ul rosu passion trebuie sa apara , abia astept ... This post has been edited by nemo2006: 21 Mar 2010, 21:30 |
--------------------
Dacia
Logan
2010 Laureate 1.4
|
|
magelan_explorer |
![]()
|
![]() membru intamplator ! Group: Members Posts: 546 Joined: 25 November 07 From: bucuresti ![]() |
pun o intrebare stupida:
ce acte iti opresc la Remat ? daca opresc vreun act,mai am nevoie de el sau de copie legalizata pt altceva/altcineva (politie,financiar,dealer,cumparator vaucer,etc ) ? |
--------------------
solenza
scala 2003 / logan dci 2007
ex:supernova.dacia 95.dacia 87
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Preventiv, aș face copii legalizate după orice, la halul în care se desfășoară birocrația în România. Ne scutește de multe probleme ulterioare.
„Rabla” nu mai este doar pentru masini noi: O divizie a Tiriac ia vouchere si pentru masini second-hand QUOTE TiriacAutoRulate, divizia de retail cu masini la mana a doua a Tiriac Holdings, a devenit la finele saptamanii trecute primul dealer de automobile second-hand care permite achizitia unei masini utilizand voucherele eliberate prin programul "Rabla". In schimbul unui tichet insa, dealerul auto second-hand ofera un discount de doar 2.100 de lei, fata de valoarea nominala de 3.800 de lei. "Campania TiriacAutoRulate este un produs nou pentru clientii care desi au o masina care se poate incadra in programul «Rabla», nu au posibilitatea sa-si achizitioneze o masina noua, ci una rulata, dar dintr-o sursa sigura", a spus Cristina Munteanu, directorul de comunicare al Tiriac Holdings. Valoarea voucherului utilizat in cazul achizitiei unui automobil second-hand scade insa la 2.100 de lei, fata de 3.800 de lei, cat valoreaza daca se cumpara o masina noua. Pe de alta parte, pe piata libera, in prezent voucherele sunt tranzactionate cu preturi cuprinse intre 1.000 si 1.500 de lei, preturile acestora urmand sa mai scada dupa ce Guvernul a suplimentat cu inca 50.000 de tichete valorice programul, la un total de 110.000 de tichete. Reprezentantii grupului Tiriac nu au precizat insa ce va face compania cu voucherele cedate de clienti, acestia neavand posibilitatea de a le deconta la Ministerul Mediului. Cel mai probabil, tichetele vor ajunge la dealerii de masini noi din cadrul TiriacAuto, respectiv companii care comercializeaza marcile Ford, Hyundai, Mitsubishi sau Mercedes-Benz. Masinile comercializate de TiriacAutoRulate au o vechime medie de trei-patru ani si respecta in mare parte normele de poluare Euro 4, la fel ca si cele noi. "Exista cerere pentru achizitionarea automobilelor second-hand utilizand vouchere «Rabla». Tinand cont ca programul abia a fost lansat, nu putem vorbi inca despre un impact, acesta urmand sa fie evaluat la final de an", a subliniat Munteanu. Scopul programului "Rabla" nu este de ajuta piata automobilelor noi, ci de a elimina de pe strazi masinile care polueaza si pun in pericol siguranta rutiera, potrivit lui Gheorghe Popescu, presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu. Astfel, vanzarea de masini second-hand cu o vechime de cativa ani nu ar contrazice scopului programului, care scoate din uz masinile de peste 10 ani. In prima luna a programului "Rabla" s-au vandut peste 4.000 de masini noi utilizandu-se 11.400 de vouchere, potrivit declaratiilor lui Laszlo Borbely, ministrul mediului. Din acestea, aproape 2.500 de masini au reprezentat modele Dacia asamblate la Mioveni. In acelasi interval s-au casat mai mult de 45.000 de masini mai vechi de zece ani. "Programul «Rabla» chiar a inceput sa functioneze. Aproape 98% din vanzari le facem prin intermediul programului. Cea mai mare cerere exista pentru modelele cuprinse intre 5.000 si 10.000 de euro precum Opel Corsa, Astra Classic, Chevrolet Aveo, Cruze si Suzuki Splash", a subliniat Nicolae Sorescu, seful Radacini Motors, dealer Opel si Chevrolet. Pentru noile vouchere se ia in calcul reducerea termenului de valabilitate de 3 luni de la eliberare, fata de data de 23 noiembrie in prezent, pentru a descuraja specula. Potrivit ministrului mediului, multi dintre cei care au cumparat acum vouchere doresc sa le pastreze pana aproape de finalul programului, pentru a incasa un pret mai mare pe acestea. In piata auto locala mai multi dealeri au demarat procedurile de a achizitiona vouchere "Rabla" pentru a le vinde ulterior catre clientii interesati de achizitia unui automobil nou. |
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
Highwayman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.874 Joined: 30 September 04 From: Marele sat numit Bucuresti ![]() |
La 100 de lei cat iti dau astia pentru el mai bine dai foc rablei.
|
--------------------
-
-
Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005 "If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
???
ce suta de lei? la tiriac iti da 21 milioane. e drept, primesc numai un cupon. si masinile nu's fosrte ieftine. |
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
Highwayman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.874 Joined: 30 September 04 From: Marele sat numit Bucuresti ![]() |
Mi-au cazut ochii numai pe valoare de dupa punct si nu am mai citit tot articolul
![]() ![]() |
--------------------
-
-
Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005 "If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
|
|
sebibv |
![]()
|
Iar s-au nasparlit astia si autentifica putine pe zi.
|
--------------------
Dacia
Logan PH2
2010
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Inca mai astepti? Sa vedem poze la jurnal sa te credem ca ti-ai tras limuzina.
![]() This post has been edited by BZN: 22 Mar 2010, 23:22 |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
sebibv |
![]()
|
Nu astept dar....ma uitam de curiozitate :-p
O sa pun si ceva poze dar nu ma duc in fata blocului sa pozez masina ![]() |
--------------------
Dacia
Logan PH2
2010
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Implicațiile crizei asupra programului Rabla: Achiziții de „Rable” de la A.N.A.F.
„Rabla” nu a ajutat decat la formarea pietei voucherelor QUOTE Revenirea pietei auto in a doua jumatate a anului este tot mai putin probabila potrivit lui Herbert Stein, presedintele AutoItalia, companie care importa marcile grupului Fiat, SsangYong si Infiniti pe piata locala. El spune ca dupa primele trei luni singura schimbare notabila o reprezinta formarea unei piete a voucherelor "Rabla", fara ca acestea sa influenteze vanzarile de masini noi. "Initial estimam ca primele sase luni ale acestui an sa fie dificile, dupa care a doua parte sa intre pe un trend pozitiv. In momentul de fata m-am razgandit. Nu va fi asa. Si a doua parte a anului va fi la fel de dificila ca prima. Si va fi la fel pentru toate segmentele deoarece atunci cand ploua, ploua pentru toata lumea", a spus Herbert Stein, presedintele AutoItalia. In primele doua luni ale acestui an vanzarile de masini au continuat un declin de aproape 50% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce prin programul de casare s-au vandut aproape 4.500 de masini in prima luna de la demararea acestuia pe 18 februarie. "Efectul programului "Rabla" din acest an este zero. Singurul lucru care au reusit sa-l faca este o mare piata neagra a voucherelor. Masini nu, vouchere da. Era normal sa apara astfel de probleme deoarece nimeni nu are trei rable in curte. Asa ca acestea trebuie cumparate. Primul care cumpara voucherul ofera 200 de euro, iar ultimul 700 de euro", a subliniat Stein. La inceputul acestei saptamani AutoItalia a deschis in Piata Presei primul showroom oficial al marcii Infiniti pe piata auto locala, in urma unei investitii de 0,6 mil. euro si care are o suprafata totala de 585 mp. Vanzarile marcii pe piata locala in 2009 au fost de 22 de unitati, iar pentru acest an este estimat un volum de 60 de masini, odata cu lansarea noii motorizari diesel. "De obicei nu ma astept la un profit din partea unei noi marci in primii doi ani de activitate. Aceasta este estimarea mea. Cateodata este nevoie de mai putin de doi ani, catodata de mai mult, depinde de marca. In cazul de fata avem de-a face cu o marca buna", a spus Stein. Modelele Infiniti pot fi comercializate atat prin intermediul noului showroom, cat si prin reteaua de dealeri ai AutoItalia, dar service-ul poate fi realizat ca si in cazul Maserati numai in Bucuresti. Vanzarile AutoItalia au scazut cu peste 50% anul trecut, la un volum de putin peste 7.000 de masini. In acelasi timp, cifra de afaceri a companiei a fost cu 40% mai mica, potrivit estimarilor ZF, la aproximativ 70 mil. euro. |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
sebibv |
![]()
|
1 ideea nu era sa se vanda masini ci sa se scata rablele din parcari...ceea ce au reusit
2 e adevarat ca eu imi luam oricum masina, cu sau fara 3 rable insa....pe credit. |
--------------------
Dacia
Logan PH2
2010
|
|
Squirrel |
![]()
|
Vlad Rusu@Skoda: 99% din clientii „Rabla” vin cu trei vouchere
QUOTE Porsche Romania, importatorul Skoda pe piata locala, a vandut in prima luna a programului "Rabla" 350 de automobile din gama constructorului ceh, adica aproape 8% din totalul vanzarilor din prima luna de la demararea acestuia la finele lunii februarie. "Este un inceput bun pentru "Rabla" in acest an, dar nu mai sunt acele inceputuri puternice din anii trecuti. Avem in prezent peste 350 de vanzari si mai avem in derulare cel putin inca 100 de contracte. 99% dintre clientii care vin, vin cu trei vouchere", a spus Vlad Rusu, brand manager Skoda, in cadrul Porsche Romania. Anul acesta targetul de vanzari pentru Skoda pe piata locala este de aproximativ 9.000 de unitati, volum similar cu cel atins anul trecut. "Per total, ne propunem sa ne mentinem cota de piata de 8% in acest an, ceea ce inseamna, daca luam in calcul o piata de 115.000 de masini, putin peste 9.000 de automobile". |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
BZN |
![]()
|
Este firesc , pentru multi un castig/reducere chiar si de 1000ron per tichet e ceva. E ca si cum ai arunca suma asta pe fereastra.
Si, cine are, nu se "incurca" deloc, cu nicio rabla. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(Squirrel @ 23 Mar 2010, 08:48) Revenirea pietei auto in a doua jumatate a anului este tot mai putin probabila potrivit lui Herbert Stein, presedintele AutoItalia, companie care importa marcile grupului Fiat, SsangYong si Infiniti pe piata locala Nu cumpara nimeni masini de la ei. ![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
mubongo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 261 Joined: 18 July 06 From: Bucuresti ![]() |
O intrebare am si eu...Am cumparat 3 cupoane, dar la o copie legalizata dupa un talonul (certificat de inmatriculare) am observat acum ca este doar interiorul talonului (partea unde sunt scrise datele masinii)...Are vre-o importanta?
|
--------------------
Renault
Laguna 1.9
2002
|
|
nemo2006 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 10 September 06 From: Braila ![]() |
Cel mai bine te duci la dealer si intrebi.Acum, ce fel de notar e ala care a legalizat talonul,parca si pe exterior are o serie,nu mai tin minte.Notarul are obligatia sa verifice bine documentul inainte de legalizare,aici nu trebuie sa se faca economie la copiator.
|
--------------------
Dacia
Logan
2010 Laureate 1.4
|
|
leinad |
![]()
|
![]() Membru dacionist Group: Members Posts: 395 Joined: 17 March 05 From: Constanța ![]() |
Dacă adresa de domiciliu de pe talonul rablei diferă față de adresa de pe BI propietar, am văzut că în Ordinul 1683 se specifică necesitatea unui “act” care atestă schimbarea/modificarea adresei de domiciliu sau de reședință. Ce fel de “act” este acesta? Eliberat de cine? A fost cineva în situația asta?
mulțumiri anticipate This post has been edited by leinad: 28 Mar 2010, 19:02 |
--------------------
Logan
Preferance
75 ponei
|
|
mubongo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 261 Joined: 18 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Stie cineva de ce informatii au ei nevoie din talon? Dece trebuie copie legalizata dupa talon, si dupa carte nu?
|
--------------------
Renault
Laguna 1.9
2002
|
|
nemo2006 |
![]()
|
Eu stiam ca trebuie dupa amandoua,asa mi-au cerut mie cand am depus dosarul.
|
--------------------
Dacia
Logan
2010 Laureate 1.4
|
|
stanyc2003 |
![]()
|
![]() Omu cu Fluensu' Group: Members Posts: 622 Joined: 2 December 08 From: Bucharest ![]() |
fratilor...eu o iau razna! am aproape o saptamana de cand dosarul meu cu cele 3 vouchere este la validat....oare cate secole va mai dura?
aveti idee cam cat dureaza deobicei? faza aiurea este ca....masina a sosit si este in curtea dealer-ului:(( si eu merg cu RATB-ul:((( |
--------------------
Renault
Fluence
2010,1,5 dci, 105 CP, negru metalizat
- numere roșii
|
|
BZN |
![]()
|
Unii au stat 3 saptamani, vezi cazul @sebibv. Stai calm ca armata e lunga.
![]() |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
stanyc2003 |
![]()
|
![]() Omu cu Fluensu' Group: Members Posts: 622 Joined: 2 December 08 From: Bucharest ![]() |
mda....tipic romanesc!
![]() |
--------------------
Renault
Fluence
2010,1,5 dci, 105 CP, negru metalizat
- numere roșii
|
|
sebibv |
![]()
|
Da, eu am predat masina pe 22 februarie, pe 26 am depus actele la dealer (inclusiv copie legalizata dupa cartea masinii) iar pe 19 am ridicat masina.
Miercuri mi-a venit si cartea masinii, si vreau sa o ridic maine. Vreau sa o inmatriculez cat mai repede ca sa nu le mai sticleasca ochii dobitocilor ca o vad cu numere rosii. Mi-am pus un cd-player sony pe masina (sa o lase moarta astia de la Dacia ca pierzi garantia daca pui alt MP3 pe el decat Blaupunkt ca daca fac figuri ii dau in judecata) Ei vand pe site Sony si inca o marca dar ma obliga sa imi pun Blaupunkt...iar pe Kiss FM au sony. Dupa cum spuneam nu imi place alarma cum au montat-o, insa sunt acoperit ptr ca e alarma montata in service la ei... In fine. Mi-am luat niste huse din carrefour cu 180 de lei care se potrivesc bine (Umbrella) si niste covorase tot de la aceeasi firma, sunt ok numai ca alea din spate sunt cam mici...asta ca sa va orientati si voi cand va vine masinuta! Oricum, au autentificat 24.000 de tichete...pai e foarte bine, la inceput nu uitati ca autentificau 100 si ceva, 200, 300 pe zi. |
--------------------
Dacia
Logan PH2
2010
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Are cineva o veste legata de cand vin seria a doua de tichete? Stau rablele la coada la remat de o luna de zile (printre care si a tatalui meu).
|
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
sebibv |
![]()
|
http://www.click.ro/actualitate/din_tara/m..._931107000.html
Deci nu mai aveti mult de asteptat. Eu ma mai uit doar de curiozitate acum dar.. Vad ca s-au autentificat 25.000, din care dacia are vreo 13.000 si ceva de vouchere. Ceea ce ma bucura. Asta e privit din avion, pentru ca nu toti dealerii Dacia s-au inscris prin Automobile Dacia, ci poate ca mai sunt care si-au depus dosarul separat, si deci apar sub alt nume. Daca pentru o masina noua se folosesc in medie 2.8 tichete, tot a vandut Dacia ceva masinute. Sper sa vanda Dacia cat ami multe, ca macar o parte din bani sa ramana in tara! |
--------------------
Dacia
Logan PH2
2010
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Ooo, da, Click!, sursa de incredere
![]() |
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
lucianac79 |
![]()
|
. Group: Members Posts: 153 Joined: 14 June 04 From: Roman,Iasi. ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate 2010
- .
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 01:45 |