OT 10 DAN,OT 78 DAN,OT 98 DAN jurnal de garaj, Prezentare auto
![]() ![]() |
OT 10 DAN,OT 78 DAN,OT 98 DAN jurnal de garaj, Prezentare auto
DannyY |
![]()
|
||
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
|
||
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|||
Dr_cata |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 9 September 09 From: Iasi ![]() |
on-topic: Frumoase toate trei...chiar daca prea personalizate pentru gusturile altora. Dar cum gusturile nu se discuta iti urez multi Km fara incidente.
|
--------------------
Renault
Symbol
Best 2009 1.2 16V
|
|
Dan_kalibra |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 17 September 09 From: Slatina ![]() |
Hitman 124 cand vad Symbol-ul ala pe strada(mai ales de la jumatate catre spate) ma ia durerea de cap subit (ce exercitiu de design......ce aerodinamica......woow). Apropo da ''search'' pe ''Goagal'' si vezi ca acea Calibra pe care o blamezi tu a detinut 10 ani recordul mondial la coeficientul de aerodinamica(la autoturisme de serie) cu un Cx=0,26 si abea acum mai recent a fost doborat acel record de un model de la Honda.
<span class='edit'>12 Feb 2010, 14:23:</span> Merci Dr-Cata. This post has been edited by Dan_kalibra: 14 Feb 2010, 00:40 |
--------------------
Dacia
1310
1982 decembrie
- OT 10 DAN OT 10 DAN
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
La ce garda la sol ai si la ce spoilere in adevaratul sens al cuvantului, stabilitatea la viteze mari lasa de dorit fata de o dacie stock, iar distanta de franare la fel.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(Dan_kalibra @ 12 Feb 2010, 14:22) de unde ai scos asta? Audi A2 tdi din 2001, are CX-ul mai mic decat Calibra, si mai exista masini in productie de serie care il au identic, adica 0,26, de unde recorduri si minuni d'astea? This post has been edited by Dan_kalibra: 14 Feb 2010, 00:41 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Dan_kalibra |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 17 September 09 From: Slatina ![]() |
Ce nu intelegi DannyY: sau nu ai observat ca pe ceata spotul luminos de la faruri intalnind ceata creeaza asazisa ''pata alba'' obturand vizibilitatea, de aceea se foloseau inainte becuri galbene (de ceata) care ajuta mai mult la dispersia luminii,deci eu am spus ca proiectoarele fiind montate sub nivelul barei (legal) lumineaza orecum pe sub patura de ceata .
Citeste aici de exemplu argoane:http://www.autoexpert.ro/istorie-auto--remember-bolizii-din-90/ This post has been edited by Dan_kalibra: 12 Feb 2010, 14:48 |
--------------------
Dacia
1310
1982 decembrie
- OT 10 DAN OT 10 DAN
|
|
BioHazarD |
![]()
|
![]() Gold member Group: Members Posts: 1.408 Joined: 9 May 07 ![]() |
Cum mama naibii ai gasit numere libere cu DAN?
![]() |
--------------------
Renault
ex-Clio Symbol 1.5 dci
2008 Megane 4 1.5 dci 2017
Austral mild-hybrid 2023 |
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Argoane, are dreptate maretul pilot de cursa lunga oltenesc...
sa-ti citez din si mai marita wikipedia... QUOTE The eight valve model was, however, the most aerodynamically efficient Opel ever, with a drag coefficient (Cd) of 0.26.[4] It remained the most aerodynamic mass production car for the next 10 years, until the Honda Insight and Audi A2 were launched in 1999 with a Cd of 0.25.[citation needed] All later 16V, V6, 4x4, turbo models had a worse Cd of 0.29 due to changes in cooling system, underbody, use of spoked wheels and glass detail.[5] dar de, o dam in diverse cata lume vreme ii zice de dacie ca nu e stabila la viteze mari si el raspunde ca opelul e stabil. Apropo... mai intreb mult ce i-ai facut la dacia aia ca sa prinda 160 REALI ? |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Topicul asta mi-aduce aminte de-o faza de prin muntii nostri dragi.
Veneam de la Obarsia Lotrului si am tras pe "stanga" ca sa admiram lacul Vidra. Undeva mai in fata, doua dacii cu numar de OT ticsite cu compatrioti, care luau probabil pranzul cu ambianta sonora, manele auzindu-se gajaind din ragaliile date la maxim. Bun, si ei sunt ai nostri... Prin harmalaia aia, se aude in departare zgomot de monocilindru. Trec incolonate vreo 6 motociclete enduro, numere de Austria, cu maxim 40 la ora. Liderul ridica mana stanga in semn de salut (asa fac motociclistii). Raspund si eu cu un salut identic si imi raspunde toata gasca. Gestul liderului se repeta si in dreptul daciilor impricinate, raspunsul lor fiind degete mijlocii ridicate, insotite de incurajari precum, "UE maaaa! Lua-v-as! Baga-mi-as!" De atunci, astept ziua cand o masina de OT sa-mi spulbere acest vis urat... Acestea fiind zise, va rog sa nu-l speriati pe initiatorul topicului, lasati-l sa spuna el ce crede despre viata, fara a-l influenta. Mai vrem si noi sa ne descretim fruntile. Multumesc! This post has been edited by vis-a-vis: 12 Feb 2010, 15:10 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
eduardsebe |
![]()
|
![]() Membru Expressionist Group: Members Posts: 2.151 Joined: 19 September 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Dan_kalibra @ 12 Feb 2010, 14:22) Hitman 124 cand vad Symbol-ul ala pe strada(mai ales de la jumatate catre spate) ma ia durerea de cap subit (ce exercitiu de design......ce aerodinamica......woow) wooow....si in exercitiul ala de design reiese un portbagaj foarte mare si incearca pe la farmacii paracetamol daca te apuca durerile de cap asa subit cand vezi un Symbol da...Clio/Symbol masina anului de 2 ori pana acum Opel Calibra...cred ca daca pui un eleron sigur ii strici coeficientul de aerodinamicitate ...sau l-ai stricat deja cu neoanele This post has been edited by eduardsebe: 12 Feb 2010, 15:01 |
--------------------
BMW
330e
2021
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Dan_kalibra |
![]()
|
Are axa cu came de Renault ,are dublu corp Solex(momentan e dat jos e pus Carfilul pt.gpl) , are evacuare inox(detenta goala) si finala de Cielo (tot goala), pinioane de Italia pe tr a5a, aprindere tranzistorizata Gotronic,supape noi,canale de admisie evacuare lustruite in galerie si in chiulasa,un disc de ambreiaj sport luat din Germania, chiluasa putin luat din ea,reglata bine carburatia,un pic de avans, si se duce .
Apropo argoane(atotstiutorul) daca nu stii nu mai posta,noroc cu Bucatzel(care fie vorba intre noi e un baiat foarte fair-play si obiectiv) si a cautat pe net ca sa-ti demonstreze contrariul viziunilor tale obtuze. |
--------------------
Dacia
1310
1982 decembrie
- OT 10 DAN OT 10 DAN
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(bucatzel @ 12 Feb 2010, 14:46) A suspendat-o-n zapada si i-a dat talpa!QUOTE(Dan_kalibra @ 12 Feb 2010, 15:03) Are axa cu came de Renault ,are dublu corp Solex(momentan e dat jos e pus Carfilul pt.gpl) , are evacuare inox(detenta goala) si finala de Cielo (tot goala), pinioane de Italia pe tr a5a, aprindere tranzistorizata Gotronic,supape noi,canale de admisie evacuare lustruite in galerie si in chiulasa,un disc de ambreiaj sport luat din Germania, chiluasa putin luat din ea,reglata bine carburatia,un pic de avans, si se duce . De dus se duce! In pzda ma-sii se duce! |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
bogdan_dsn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 730 Joined: 14 September 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Da totusi, nu raspunzi si la ce a intrebat Marty? Amortizoare McPherson?Poate ca suspensia este de tipul McPherson da la dacie ma indoiesc, loganul din cate stiu are tipul asta de suspensie.
Mie nu imi plac cele 2 masini, prefer oricand o masina stock, asa cum a iesit ea din fabrica decat una cu neoane si aripa de salau(vorba unui coforumist) si alte dracii. |
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
Dan_kalibra |
![]()
|
Daca a-ti observat la Calibra nu are niciun fel de eleron pe portbagaj(spre deosebire de altele) ci doar o mica aripioara Zender la luneta si un spoiler fata tot Zender original care ajuta la stabilitatea masinii, impiedicand creearea pe sub masina a asazisilor ''curenti de aer vagabonzi'' responsabili de instabilitatea unor masini. A, si sa specific cei de la Zender chiar cerceteaza in aerodinamica si creaza piese specifice fiecarei marci(model).
Iar cei care nu stiti ce sunt aia ''curenti vagabonzi'' dati ''search''. |
--------------------
Dacia
1310
1982 decembrie
- OT 10 DAN OT 10 DAN
|
|
Flamingo |
![]()
|
![]() Membru "SPARKY Team" Group: Banned Posts: 1.064 Joined: 20 February 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Dan_kalibra @ 12 Feb 2010, 15:05) Referitor la posturile anterioare: chiar nu ascult manele, gps am (ar fi culmea sa nu am, ca as sta prin Londra sa bat din poarta in poarta) asa ca viteza e verificata,partea cu soferia e mai grea decat carnea de porc pentru unii soferi virtuali, iar poze cu interiorul nu prea am Flamingo, dar se vede in asta in dreptul oglinzii retrovizoare centrale(dvd-ul vertical special pt. plafon).,sau la Dacie(dvd clasic aplicat pe bord cu sunetul scos prin auxiliarul(aux) x-plod-ului. Am inteles. Eu asteptam ceva poze cu interiorul Calibrei. Credeam ca ai montat LCD in tetiere. ![]() |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
2008 A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
|
|
Dan_kalibra |
![]()
|
Bogdane citeste cu atentie la ce masina erau amortizoarele alea,iar suspensia la Calibra e independenta pe toate 4 rotile.
Marty vezi cum vorbesti ca eu am vorbit civilizat (apropo Ov poate-l faultezi(suspenzi) putin) ca oricum el lozeste asa pe toate topicurile dar nu e in stare sa-si puna nici macar poza lui la avatar ca s-ar sparge naiba monitorul.(de realizari in domeniul auto ce sa mai vorbim,chiar poate ne dai si noua un topic cu maretele tale realizari, ca in rest vad ca frustrarile isi spun cuvantul). This post has been edited by Dan_kalibra: 12 Feb 2010, 15:29 |
--------------------
Dacia
1310
1982 decembrie
- OT 10 DAN OT 10 DAN
|
|
Marty |
![]()
|
QUOTE(Dan_kalibra @ 12 Feb 2010, 15:18) Bogdane citeste cu atentie la ce masina erau amortizoarele alea,iar suspensia la Calibra e independenta pe toate 4 rotile. Auzi, ma, "cel m@y unyk@t sofer" care esti tu, lasa vrajeala proasta, zi-ne si noua cum e marca asta de amortizoare mecferson, c-am vrea si noi sa ne luam da' nu ne-a zis nimeni cit de bune sunt. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Dan_kalibra |
![]()
|
Suspensia e tip McPherson amortizoare cu gas si arcuri Koni.
This post has been edited by Dan_kalibra: 12 Feb 2010, 15:33 |
--------------------
Dacia
1310
1982 decembrie
- OT 10 DAN OT 10 DAN
|
|
Marty |
![]()
|
Pai parca suspensia era sport si amortizoarele erau mecferson. Acu', daca tot o dai de gard, zi-ne ce marca-s amortizoarele sport.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
QUOTE(Dan_kalibra @ 12 Feb 2010, 14:33) Ce nu intelegi DannyY: sau nu ai observat ca pe ceata spotul luminos de la faruri intalnind ceata creeaza asazisa ''pata alba'' obturand vizibilitatea, de aceea se foloseau inainte becuri galbene (de ceata) care ajuta mai mult la dispersia luminii,deci eu am spus ca proiectoarele fiind montate sub nivelul barei (legal) lumineaza orecum pe sub patura de ceata . Mda... ca farurile emit un fascicul directional, iar proiectoarele disperseaza lumina e doar un amanunt nesemnificativ in ilustra-ti opinie... Ceata nu coboara niciodata la nivelul asfaltului... E mai desteapta decat el, nu? Isi da intalnire doar cu spotul luminos, nu cu asfaltul intunecat. ![]() A nabii ceata asta, jos la Invalidu' sau pe podul de peste Olt coboara chiar sub nivelu' asfaltului... Daaaaa, exist deci gandesc... Aaaaaa... ca sa nu uit: "eu am spus ca proiectoarele fiind montate sub nivelul barei (legal) lumineaza orecum pe sub patura de ceata ." Unde scrie ca e legal sa pui proiectoare sub, pe, langa sau in bara, mai cu seama cand designul masinii nu prevede asta? Ca acelasi articol presupun ca permite accesul cu masina pe plaja? Ma facusi curios, nu de alta... |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
Dan_kalibra |
![]()
|
Amortizoarele le am de afara comandate pe cod de Vauxhall, scria pe cutie LESJOFORS (gas).
|
--------------------
Dacia
1310
1982 decembrie
- OT 10 DAN OT 10 DAN
|
|
Marty |
![]()
|
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
dany- montarea de proiectoare suplimentare se face doar sub nivelul barei -
This post has been edited by aleksanders: 12 Feb 2010, 15:56 |
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
Marty |
![]()
|
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(DannyY @ 12 Feb 2010, 15:48) Unde scrie ca e legal sa pui proiectoare sub, pe, langa sau in bara, mai cu seama cand designul masinii nu prevede asta? Habar n-am, dar stiu sigur ca taica-miu o incasat o amenda prin '90 si ceva pentru faruri de ceata deasupra barei. Lucru destul de ciudat, avand in vedere ca in anii '80 se purtau farurile de ceata deasupra numarului, in rand cu farurile normale. O preferat s-o plateasca, decat sa se certe cu militistul, asa ca nu-s convins ca o incasat-o "pe bune". Asa ca nu e imposibil sa fi fost specificata chestia asta in codul rutier din perioada aia. Apropo... dispersoarele alea de ceata puse deasupra numarului, isi faceau treaba linistite. din pacate n-am avut ocazia sa compar eficienta plasarii sub bara versus deasupra. dar nu cred ca-i chiar atat de mare pe cat se vehiculeaza pe-aici. L.E. DannyY, de-aia le spune faruri "suplimentare" de ceata. This post has been edited by bucatzel: 12 Feb 2010, 16:05 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
hitman1234 |
![]()
|
![]() Bringing secsi back Group: Members Posts: 1.791 Joined: 9 February 08 ![]() |
QUOTE(bucatzel @ 12 Feb 2010, 14:46) a legat-o de calibra,ce sa-i faca ![]() Bai omule,inca mai ai sanse,snap out of it..daca as vedea simbol tunat ca ale tale m-as lua de el ca si acum..symboala e masina de oras,si face asta cu brio..nu tre sa fie frumoasa,ci ieftina si sa nu-ti para rau de ea cand ti-o zgarie unul si altul,sa aiba portbagaj sa poti pleca cu ea pana in concediu si cand ai terminat cu ea iti iei alta..in schimb calibra ce se vrea?masina sport? cu motor de 2L si 115 cai,si aia pusi pe fata? serios? are opel traditie cu ea? a castigat vreo cursa prestigioasa? are vreun urmas? are o laie..are propretar care o duce pe plaja, ca asa a vazut el ca-i cool la taraf tv p.s. puteai sa stergi numerele ca tot te ghiceam din 3 incercari..Olt, Teleorman sau Gorj ![]() |
--------------------
bemfe
vewe
. "Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai si alea din spate se pun sub un anumit nivel, dar sunt asa pentru a nu deranja (prea tare) pe cei din spate. (vezi Ford Focus) Banuiesc ca si pe fata se pun jos din acelasi motiv.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
cred ca acest topic e ajuns la rating doar de cel cu Avantime-ul
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
magelan_explorer |
![]()
|
![]() membru intamplator ! Group: Members Posts: 546 Joined: 25 November 07 From: bucuresti ![]() |
[quote=hitman1234,12 Feb 2010, 16:15]
a legat-o de calibra,ce sa-i faca ![]() .symboala e masina de oras,si face asta cu brio..nu tre sa fie frumoasa,ci ieftina si sa nu-ti para rau de ea cand ti-o zgarie unul si altul,sa aiba portbagaj sa poti pleca cu ea pana in concediu si cand ai terminat cu ea iti iei alta..in schimb calibra ce se vrea?masina sport? cu motor de 2L si 115 cai,si aia pusi pe fata? serios? are opel traditie cu ea? a castigat vreo cursa prestigioasa? are vreun urmas? are o laie.. nu trebuie sa fie frumoasa,dar nici urata ieftina e are symbolul traditie... ![]() a castigat symbolul tot ,n-a mai ramas nimic de castigat ! ![]() lasa ca are symbolu urmasi,la fel frumosi si performanti ! mai ales prin oras ! ![]() |
--------------------
solenza
scala 2003 / logan dci 2007
ex:supernova.dacia 95.dacia 87
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 14:48 |