DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

39 Pages « < 9 10 11 12 13 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Inmatriculare Masina Second-hand, ce acte trebuie

Smiley
post 21 Aug 2008, 07:00
Post #301

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

trebuie radiata acolo.

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
eminence
post 21 Aug 2008, 10:17
Post #302

Membru incepator

bun si care e procedura? ce acte trebuie trimise acolo? Adica eu cumpar masina, fac contractul vanzare-cumparare, apoi ce trebuie facut? Sau e prea riscant sa o cumpar asa? Dar din cate vad majoritatea masinilor ce sunt de vanzare pe-aici sunt in aceeasi oala, deci nu prea am de ales. wacko.gif

--------------------
Dacia 1310 1983
2 slow, 2 calm...
+
Adita83
post 27 Aug 2008, 19:08
Post #303

Membru incepator

re
am vandut o masinuta prin contract de vanzare cumparare unei persoane fizice , acea persoana are aproape toate actele fara certificatul de autenticitate , am radiat-o la fiananciar ,asigurarea expirase dar si-a facut alta pe numele lui , i-am lasat chiar si talonul care bineinteles am semnat pe spatele lui si a dorit sa pastreze numerele si bineinteles am fost de acord . Bun acum intrebarea mea ar fi - poate sa circule cu masina aceea ?poate intampina probleme? mai ales ca tre' sa ajunga cu ea la r.a.r pentru autenticitate , itpul e valabil pana in 2009 o alta intrebare - cam cat s-a mai facut acel certificat ? ca pret ma refer , iar dupa autenticitate poate sa puna masina aceea in miscare pentru a ajunge cu ea la politie sa-si faca noul talon ? (inmatriculare permanenta)
mi-ar fi de folos un raspuns concret in aceasta seara
10x regards

--------------------
Fiat Stilo next Ferrari 2002/1.6 16v/coupe
+
Sorin_18
post 27 Aug 2008, 20:39
Post #304

Membru autentic

care stie cat este taxa de identificare la rar??pt o dacie 1310?

--------------------
dacia 1310 1998 - B 29 AVR
+
andri1940
post 28 Aug 2008, 12:04
Post #305

Membru autentic

From: Pitesti

Certificatul de autenticitate e 85 lei la RAR si il poate obtine dupa ce se programeaza (on-line) si se duce la ei la ora astabilita.

Adita, din ce ai spus omul ar putea sa circule pana trece masina pe numele lui daca zici ca are asigurare si ITP valabil.

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16v Dynamique 2002
+
ahyle_blue_eyes
post 18 Sep 2008, 17:52
Post #306

Membru autentic

From: IASI

SALUT !Vin cu o problema si sper sa aflu niste raspunsuri clare de la voi.Acum 2 luni am achizitionat un autoturism.Am facut niste acte iar eu urma sa ma duc la rar pentru identificare.A doua zi masina s-a stricat...........a urmat un scandal cu vanzatorul prin care nu am rezolvat nimic.Am ramas asa timp de 2 luni.......acum m-am gandit sa repar masina si sa ma duc sa o inmatriculez.Accum vin intrebarile:
.Am urmatoarele acte:
-Cartea de Identitate a Autovehicului original + copie
-Contract vanzare-cumparare
-asigurare valabila pe numele meu
-certificat de atestare fiscala pentru persoane fizice (precum vanzatorul nu are datorii la fisc)
-certificatul de inmatriculare
-o fisa(cred ca de inmatriculare)
-o cerere adresata comandantului pentru transcrierea autoturismului(care e doar completata).
Accum vin intrebarile:
1.Ce acte imi mai trebuie?
2.Pot sa continui cu inmatricularea masinii chiar daca au trecut 2 luni?
3.Trebuie sa mai vina si fostul proprietar?Daca nu e de acord sa vina?
Multumesc!

--------------------
Dacia Nova Gti 1999
+
Smiley
post 19 Sep 2008, 12:52
Post #307

Membru autentic

1. din ce vad eu, iti mai trebuie doar identificarea si plata taxelor pt inmatriculare definitiva(la cec). verifica daca fisa de inmatriculare e stampilata la rubrica Vanzator (daca vanzatorul ti-a dat certificatul fiscal, probabil ca ti-a dat si fisa stampilata)
2. da. e posibil sa platesti o amenda la primarie (directia de taxe si impozite) pentru ca n-ai inmatriculat fiscal masina in maxim 30 de zile de la cumparare, dar amenda e mica (eventual incearca sa scapi fara amanda, discuta cu tantitele de la primarie poate te iarta)
3. daca ti-a dat si fisa stampilata, atunci nu mai ai nevoie de el

cu numerele ce ati decis? le pastrezi tu?

--------------------
+
ahyle_blue_eyes
post 22 Sep 2008, 18:47
Post #308

Membru autentic

Mersi de raspuns!Fisa de inmatriculare e semnata de vanzator si e stampilata iar numerele mi-a zis sa le pastrez.
Un prieten spunea ca mai trebuie sa ma intalnesc la politie pentru a semna ceva!ce anume?
O ultima intrebare ......daca cumva in perioada asta doresc sa "scap de masina" .....sa o vand sau sa o scot din circulatie......am eu autoritatea de a o face?sau am nevoie de vanzator

--------------------
Dacia Nova Gti 1999
+
Smiley
post 24 Sep 2008, 10:25
Post #309

Membru autentic

daca fisa de inmatriculare e stampilata la "vanzator", atunci nu mai ai deloc nevoie de vanzator (mai ales daca a fost de acord sa pastrezi numerele).

masina e a ta, o poti vinde sau ce altceva mai vrei tu sa faci cu ea. atentie insa, daca nu o inmatriculezi fiscal, cel caruia i-o vinzi o sa aiba greutati(mai precis, nu o sa o poata inmatricula)

vezi ca legal nu ai voie sa circuli cu ea peste cele 30 de zile de la incheierea contracului de v/c, fara sa faci actele pe numele tau.

--------------------
+
ahyle_blue_eyes
post 24 Sep 2008, 18:05
Post #310

Membru autentic

Iti multumesc frumos pentru toate raspunsurile.

--------------------
Dacia Nova Gti 1999
+
Mihai San
post 24 Sep 2008, 22:53
Post #311

Membru autentic

From: Bucuresti sau Arges

Am si eu o intrebare... legata de o dacie care am cumparat o de la un necunoscut din alt judet ,am facut act de vanzare cumparare mi a dat actele masinii inclusiv cartea masinii si asigurarea o avea facuta pe un an asa ca am decis bineinteles cu acordul lui sa mai merg cu masina o perioada pe numele fostului proprietar avand asigurarea facuta deja pe numele lui si ITp ul facut.Acesta are impozitul platit pe o jumatate de an si mai este o luna pana expira plata impozitului daca acest fost proprietar merge la primarie si o scoate din evidenta se trece automat pe numle meu pe baza actului de vanzare cumparare?sau trebuie sa merg si eu la primaria din judetul meu sa o declar? Daca acesta o scoate din evidenta mai am nevoie de vre un act sa o pot introduce pe numele meu la primarie si se poate acest lucru daca nu o inmatriculez la Politie si o las in continuare pe numele lui? Ar mai fii o varianta sa i platesc pe un an impozitul si sa o mai tin pe numele lui dar din cate stiu actul de vanzare cumparare are valablitate 1 luna timp in care masina trebuie inmatriculata.El o mai poate scoate din evidenta de la primarie fara a mai face alt act de vanzare cumparare dupa 30 zile de la data vanzarii?Multumesc anticipat

24 Sep 2008, 22:59:
Ce se intampla daca el o scoate de la primarie si eu nu o i au in evidenta la primarie?

24 Sep 2008, 22:59:
Niste sfaturi va rog!!

This post has been edited by Mihai San: 24 Sep 2008, 22:59

--------------------
Dacia; solenza 2005/confort ; vw golf 4 1.6 16v
+
Luciano_L
post 25 Sep 2008, 09:26
Post #312

pasionat

From: PSAClub

Daca cumpar o masina inmatriculata in tara doar pentru a o revinde in aceeasi zi - ca si intermediar - este absolut obligatoriu sa o mai declar la primarie pe numele meu si apoi sa o radiez fiscal ( in aceeasi zi ) ?

Dar daca cumpar o masina inmatriculata pe care nu mai dorez sa o inmatriculez in circulatie tot trebuie sa o declar la primarie si sa platesc impozit pe ea ?

This post has been edited by Luciano_L: 25 Sep 2008, 09:27

--------------------
Citroen C5-II 1.6 HDI - FAP
+
Smiley
post 25 Sep 2008, 10:05
Post #313

Membru autentic

@Mihai San : trebuie sa te duci tu la primarie sa o inmatriculezi fiscal (sa apara la tine la impozit). ai nevoie de acte de la vanzator (fisa de inmatriculata stampilata + certificat fiscal). contractul de V/C nu expira dupa o luna, dar daca nu inmatriculezi masina in perioada asta, te poti alege cu amenda la primarie. si, din cate stiu eu, nu mai ai voie sa circuli cu masina dupa cele 30 de zile (trebuie sa o inmatriculezi pe numele tau la politie).

@Luciano_L : da,cand esti intermediar trebuie sa o inmatriculezi si radiezi fiscal, indiferent cat o sa fie in posesia ta.
referitor la cumpararea unei masini inmatriculate, fara a o mai inscrie in circulatie, legal trebuie sa o inmatriculezi fiscal si pe aia. totusi, mai bine intrebi la primarie, zona aia e putin "gri" din punctul de vedere al legislatiei.

--------------------
+
Mihai San
post 25 Sep 2008, 15:14
Post #314

Membru autentic

Smiley multumesc de raspuns dar daca am facut act de vanzare cumparare nu pot circula pe numele fostului proprietar in continuare cu acordul lui?El o mai poate scoate de la primarie doar cu acel act de vanzare cumparare dupa cateva luni cand ma hotarasc sa o inscriu ?Amenda aia e mare?

This post has been edited by Mihai San: 25 Sep 2008, 15:15

--------------------
+
Smiley
post 26 Sep 2008, 15:29
Post #315

Membru autentic

amenda la primarie nu e mare (cativa zeci de ron)

daca e talon ai completat rubrica aia "instrainat catre...." atunci asta e motiv pt politie sa-ti ia talonul, daca te prinde circuland la mai mult de 30 de zile de la data vanzarii. si talonul nu-l poate recupera decat proprietarul

--------------------
+
Mihai San
post 26 Sep 2008, 22:42
Post #316

Membru autentic

Ms mult Smiley de sfaturi chiar imi sunt de folos ca necunoscator dar nu mi ai spus daca proprietarul mai o poate scoate de la primarie fara amenda sau altceva dupa cateva luni de la vanzare fara a necesita alt act de v c si daca acesta o scoate din evidenta si nu ma anunta pe mine ca viitor proprietar cum ramane cu plata impozitului pana cand o sa o inscriu.Scz de intrebarile mele dar nu sunt lamurit mi e sa nu se scoata de la primarie proprietarul si sa ramana masina fara a fi luata in evidenta.... ca apoi sa platesc eu penalizari

This post has been edited by Mihai San: 26 Sep 2008, 22:49

--------------------
+
Smiley
post 27 Sep 2008, 11:54
Post #317

Membru autentic

vanzatorul nu plateste penalizari. el poate radia fiscal masina oricand, daca are un exemplar al contractului de V/C si o copie xerox dupa CIV.

singurele penalizari la fisc le platesti tu (ca si cumparator),pentru ca n-ai inmatriculat masina la cel mult 30 de zile dupa achizitionare. nu te speria de penalizarile astea, eu stiu ca nu sunt mari.

--------------------
+
St
post 27 Sep 2008, 12:51
Post #318

Membru

Vreau sa cumpar o masina al carui proprietar are domiciliul in alt judet decat al meu. Ce acte, unde trebuie sa mergem in judetul in care are el domiciliul-e vorba de Bucuresti.

Pana la ce ora e deschis pe la birourile de acte si la politie?(bucuresti)

This post has been edited by St: 27 Sep 2008, 13:23

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
Mihai San
post 27 Sep 2008, 13:21
Post #319

Membru autentic

Pai uite iti dau si eu cateva sfaturi ca deja am inceput sa invat in aceeasi situatie sunt si eu am cumparat o masina second.Pai:
Faci un act de vanzare cumparare intre tine si vanzator in mai multe exemplare apoi un act de radiere si o fisa de inmatriculare.Toate acestea le faci la un ghiseu unde se fac acte auto chiar si in targuri. Apoi fisa de inmatriculare va merge proprietarul cu ea la primarie impreuna cu o copie dupa CIV si actul de v c ,pe fisa de inmatriculare trebuie sa obtina stampila fiscala si ii va inmana un cerificat fiscal cum ca nu are datorii la primarie fisc apoi cu fisa de inmatriculare stampilata si acel certificat fiscal si actul de vc vei merge tu la primaria din cadrul orasului tau si o vei lua in eevidenta.
Mai ramane apoi sa faci dosarul pt inmatriculare la politie si ai nevoie de ceva acte:

-Cartea de Identitate a Autovehicului original + copie
-Contract vanzare-cumparare
-asigurare valabila pe numele tau
-certificat de atestare fiscala pentru persoane fizice (precum vanzatorul nu are datorii la fisc)
-certificatul de inmatriculare
-o fisa de inmatriculare stampilata
-o cerere adresata comandantului pentru transcrierea autoturismului completata
-identificarea la RAR si plata taxelor pt inmatriculare definitiva(la cec)
-numerele le poti pastra daca este de acord fostul proprietar

Daca am grseit ceva sau mai sunt completari rog colegii de aici sa intervina

--------------------
+
St
post 27 Sep 2008, 16:16
Post #320

Membru

Multumesc Mihai!

Am citit topicul si m-am cam lamurit.

O singura nelamurire mai am.
Se poate sa nu mergem deloc la politie in judetul in care are vanzatorul domiciliul si sa ma duc eu cu numerele direct in judetul in care am domiciliul?

--------------------
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
Mihai San
post 27 Sep 2008, 16:31
Post #321

Membru autentic

da
radierea din cate stiu eu se face in judetul tau

--------------------
+
ahyle_blue_eyes
post 2 Oct 2008, 19:23
Post #322

Membru autentic

INTREBARE PT voi in special SMILEY: In legatura cu actele de mai sus mi-ai zis ca nu mai am nevoie de proprietar.......desi ma gandeam sa o repar am hotarat sa o duc la fier vechi.Pot sa o duc sau tre sa o inscriu la finante intai?Ce acte-mi trebuie si care-i procedura.Iti multumesc.

--------------------
Dacia Nova Gti 1999
+
St
post 2 Oct 2008, 21:50
Post #323

Membru

Mai revin si eu cu o intrebare...

Are vre-o importanta unde merg mai intai . La adm. financiara sa-mi bage masina la impozit sau la RAR?

--------------------
+
Smiley
post 2 Oct 2008, 22:18
Post #324

Membru autentic

QUOTE(ahyle_blue_eyes @ 2 Oct 2008, 20:23)
INTREBARE PT voi in special SMILEY: In legatura cu actele de mai sus mi-ai zis ca nu mai am nevoie de proprietar.......desi ma gandeam sa o repar am hotarat sa o duc la fier vechi.Pot sa o duc sau tre sa o inscriu la finante intai?Ce acte-mi trebuie si care-i procedura.Iti multumesc.
*

nu stiu sa-ti spun.
daca e sa aplici legea litera cu litera, ar trebui sa te duci intai la finante sa o inmatriculezi fiscal, apoi la remat, iar de la remat (cu adeverinta de acolo) inapoi la finante sa o radiezi.
cel mai bine e sa treci pe la finante sa intrebi, desi probabil ca nici cele de acolo nu or sa stie prea bine.
in caz ca te hotarasti sa nu o mai inmatriculezi fiscal, mergi intai la finante si intreaba ce acte iti trebuie pt a radia o masina data la remat, ca sa stii ce sa le ceri alora de la fier vechi. nu se stie niciodata cand o sa ai nevoie de dovada ca ai dat masina la fier vechi.

QUOTE(St @ 2 Oct 2008, 22:50)
Mai revin si eu cu o intrebare...

Are vre-o importanta unde merg mai intai . La adm. financiara sa-mi bage masina la impozit sau la RAR?
*

eu stiu ca nu are importanta.

--------------------
+
ahyle_blue_eyes
post 28 Oct 2008, 13:58
Post #325

Membru autentic

VREAU sa o duc la pieta.Am fost la politie si am intrebat daca o pot radia.Un ofiter de acolo mi-a zis ca nu se poate radia pt ca nu am finalizat actele....nu am fost deloc la politie.CE TREBUIE FACUT?MASINA FIGUREAZA undeva?NU STIU CE SA FAC?
Detalii despre ce acte am se gasesc la post 306 (mai sus).
Va rog ajutati-ma.

--------------------
Dacia Nova Gti 1999
+
Smiley
post 28 Oct 2008, 21:04
Post #326

Membru autentic

trebuie doar sa o inmatriculezi fiscal, astfel incat sa o poti radia fiscal ulterior, cand gasesti cumparator. nu esti obligat sa o inmatriculezi in circulatie.

du-te la primarie si rezolva cu inmatricularea asta fiscala.

--------------------
+
ahyle_blue_eyes
post 31 Oct 2008, 13:55
Post #327

Membru autentic

problema e ca doresc sa o duc la pieta.nu vreau sa o vand.Se mai poate rezolva doar la fisc.

--------------------
Dacia Nova Gti 1999
+
Clodius
post 4 Nov 2008, 02:13
Post #328

Membru incepator

Haideti ca situatie mai complicata ca la mine nu se putea. Iata cum se prezinta ea. Se da una masina SH luata in leasing. Firma de la care o cumpar a inchis leasing-ul, dar n-a inmatriculat masina. Eu dau banii pe masina si mai departe ce fac?
Masina este in Bucuresti, eu am domiciliul in Craiova. Cum ajung cu ea acasa? Imi iau nr. rosii. Pot face asta din Bucuresti? Cu ce acte? Cat timp pot circula cu ele?
Multumesc

LE Am gasit si un link util privind obtinerea de nr provizorii (rosii). Se aplica situatiei mele?

--------------------
Skoda Octavia, 1.9 TDI, 90 CP 2006 - ALH
+
aleq
post 5 Nov 2008, 11:50
Post #329

Membru incepator

From: IasI

salut , sunt nou pe forum , am sa va prezint pe scurt problema mea:
-am cumparat o dacie berlina , cu itp expirat .am facut contract de v-c , am fost la finante , banuiesc ca proprietarul a scoso de la impozit .am primit la finante certificat de radiere si fisa de inmatriculare.Acum banuiesc ca-mi trebuie itp si rca pt a o inmatricula pe numele meu.Va rog sa-mi spuneti pasii urmatori pt a o inmatricula

--------------------
dacia 1300 1300 1979 - IS-02-BCN
+
george_moga
post 5 Nov 2008, 12:09
Post #330

Membru autentic

Stie cineva cat dureaza in Bucuresti sa iti iei numere prferenetiale??(ca timp).Multumesc

--------------------
ex Dacia / Renault ex LOGAN/ Laguna 2004 LAUREATE/2002 EXPRESSION
+
39 Pages « < 9 10 11 12 13 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 14:58
Forum Renault