Inmatriculare Masina Second-hand, ce acte trebuie
![]() ![]() ![]() |
Inmatriculare Masina Second-hand, ce acte trebuie
St |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|||
Sh4rk |
![]()
|
![]() membru...calator Group: Members Posts: 117 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Fratilor...help!!!
Vreau sa dau Dacia cuiva, dar vreau sa pastrez numerele pentru o alta masina. Pentru asta stiu ca trebuie sa o radiez de pe numele meu, si celalalt sa o inmatriculeze pe numele lui. Intrebarea mea este: Masina trebuie sa aiba ITP-ul facut (valabil) pentru ca persoana repectiva sa o poata inmatricula? |
--------------------
VW
Golf IV
-
|
|
WNS |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 1 May 08 ![]() |
Da.
|
--------------------
Audi
A4 B7
2.0 TDI-2007-Multitronic Poți folosi orice limbaj dorești, niciodată nu poți spune altceva ... decât ceea ce ești.
|
|
Sh4rk |
![]()
|
![]() membru...calator Group: Members Posts: 117 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Merci pentru raspuns, Si daca las numerele pe masina, facand doar schimbul de proprietari in acte, tot trebuie ITP? |
--------------------
VW
Golf IV
-
|
|
WNS |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 1 May 08 ![]() |
Indiferent daca pastrezi sau nu numerele fostei masini, pt a o putea trece pe numele sau noul propietar trebuie sa aiba inspectie tehnica periodica si asigurare obligatorie valabile.
|
--------------------
Audi
A4 B7
2.0 TDI-2007-Multitronic Poți folosi orice limbaj dorești, niciodată nu poți spune altceva ... decât ceea ce ești.
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Am citit cateva pagini in urma si am si o lista de acte necesare de la firma de leasing dar stiu ca s-au mai schimbat lucrurile in ultimul timp asa ca vin si eu cu urmatoarea situatie: am terminat leasingul la reno, am primit de la soc de leasing cartea masinii, factura, certificat fiscal, factura, etc... cred ca mi-au dat tot ce trebuie. Eu ce fac mai departe, in afara de a viza fisa de inmatriculare la administratia financiara? Unde e acum sediul serviciului de inmatriculari in Bucuresti? Mai platesc pentru numere de inmatriculare avand in vedere ca le pastrez pe cele vechi si ar trebui inlocuit numai certificatul de inmatriculare?
Si mai ales, mai e nevoie de vreo plimbare pe la RAR? Ca asta nu mi-e clar... Masina este inmatriculata definitiv (asa a fost de la inceputul leasingului, s-a platit TVA-ul de la inceput si am numere de inmatriculare cu litere, definitive, nu cu cifre si perioada limitata de valabilitate). Am incercat sa ma informez pe site-ul Politiei rutiere dar bineinteles ca ma trimite catre o pagina a prefecturii care nu exista ![]() A facut cineva de curand pasul asta si ne poate impartasi din experienta sa? |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Sediul de inmatriculari e in Pipera!
Numerele vechi, chiar daca le ai si vrei sa le tii in continuare, le predai, platesti pentru ele, iar la eliberarea noului talon ti se dau numerele! O tampenie! Si da, se face identificare la RAR! |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Ai facut de curand o asemenea operatiune? Da-ne mai multe detalii daca poti... Am inteles ca trebuie sa platesc 2 taxe la CEC, una pt inmatriculare si una pt talon, taxa asta pt numere se plateste direct la politie? Daca trebuie facuta identificarea la RAR am pus-o, cica e aglomeratie mare acum cu cresterea taxei de inmatriculare. Hmmm... deci nu-mi pot pastra placutele de numere vechi? Si sa nu le mai dau jos de pe masina?
Se face in aceeasi zi inmatricularea? Ar fi aiurea sa-mi mai dea numere rosii sa circul cu ea. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
Dupa ce se depun actele in vederea inmatricularii pot circula cu masina ? Se da vreo dovada de circulatie pana ies actele de la inmatriculari?
Numerele pe care le voi pune le-am pastrat de la cea veche pe care am vandut-o. |
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
nu, pana nu "ies actele" masina nu mai e inmatriculata.
acum chestia asta dureaza putin, maxim 1 zi, poti rabda atat. |
-------------------- |
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
QUOTE(Smiley @ 10 Dec 2008, 15:10) nu, pana nu "ies actele" masina nu mai e inmatriculata. acum chestia asta dureaza putin, maxim 1 zi, poti rabda atat. Cand am fost la acte auto sa fac actul de vanzare cumparare, tipa de acolo mi-a zis ca acum dureaza mai mult pana ies actele din nu stiu ce motiv ... cica ar dura vreo 15 zile ![]() Poate a inmatriculat cineva de curand vreo masina si ne poate elucida ... |
--------------------
FORD
FOCUS
|
|
Luciano_L |
![]()
|
pasionat Group: Members Posts: 57 Joined: 30 July 07 From: PSAClub ![]() |
Mda eu am inmatriculat o masina in Noiembrie si a durat 2 saptamani pana mi-a venit talonul de la Bucuresti.
A venit un model nou de talon, este mai mare ca cel vechi, fara husa... si cu mai putine detalii. |
--------------------
Citroen
C5-II
1.6 HDI - FAP
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
Si in acest timp ai putut sa circuli? Ti-au dat vreo dovada? Mi se pare absurd sa te tina 2 saptamani fara masina ...
|
--------------------
FORD
FOCUS
|
|
dispeceru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 652 Joined: 6 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Va salut cu cel mai mare respect posibil!
![]() Astazi am vandut masina si am facut actele cu cumparatorul dar am omis sa scriu pe talon chestia aia cu instrainat catre cutarescu. E vreo problema pt. el cand o va inmatricula? E vreo problema pt. mine? Eu am o hartie de la admin. financiara cum ca a fost scoasa din evidenta masina. Va multumesc! |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4 MPi
2008 mdea...
|
|
Luciano_L |
![]()
|
Am uitat sa mentionez ca mi-au dat o dovada inlocuitoare ptr Talon cu valabilitatea fix 14 zile.
Nu cred sa fie nici o problema la inmatriculare daca nu ai mentionat in talon, oricum o poate face cumparatorul ulterior daca chiar este cazul. Tu ai dovada de la administratia financiara ca te-ai scapat legal de masina deci nici la tine nu mai pot aparea probleme. |
--------------------
Citroen
C5-II
1.6 HDI - FAP
|
|
padre |
![]()
|
Am atasat un scan dupa lista documentelor necesare pt inmatricularea unui autoturism second hand indigen, luata azi de la serviciul inmatriculari din Pipera.
In plus de asta, la administratia financiara (Sector 1 in cazul meu, sper sa fie la fel peste tot) este necesar sa aveti urmatoarele acte pentru inscrierea pe rolul fiscal si implicit primirea stampilei pe fisa de inmatriculare: 1. carte de identitate a auto in original si copie 2. factura/contract vanzare-cumparare in original si copie 3. act de identitate in original si copie 4. daca vanzatorul este o societate comerciala (PJ) se cere certificat fiscal care sa ateste ca nu exista datorii la bugetul de stat. ATENTIE, documetul asta este cerut si la politie, deci undeva dati o copie, eventual color ca sa nu genereze discutii. Originalele se restituie, copiile se pastreza si se mai completeaza pe loc un formular. Pentru obtinerea certificatului de autenticitate de la RAR este necesara o programare (se realizeaza telefonic la 0219672 sau online aici.. Eu nu am reusit online si am apelat telefonic. Acte necesare: - cartea de identitate a auto in original si copie - cerere formular tip care se gaseste pe www.rarom.ro AICI. - act identitate solicitant in original si copie - dovada ITP in perioada de valabilitate. "Succesuri"! ![]() This post has been edited by padre: 10 Dec 2008, 22:41 Attached thumbnail(s) img093.jpg ( Size: 261.2k ) Number of downloads: 1649 |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
|
--------------------
FORD
FOCUS
|
|
Luciano_L |
![]()
|
Eu am cerut nr preferentiale si am primit dovada impreuna cu numerele la vre-o 3 zile de la depunere... a durat pana s-au fabricat numerele.
Nu mai stiu exact ce era trecut pe dovada dar imi amintesc sigur ca era trecuta seria CIV; cred ca erau trecute si nr de inmatriculare precum si datele de identificare a proprietarului, posibil sa fi fost trecuta deja si seria talonului ce urma sa se tipareasca. Nu-ti fa probleme o sa poti circula lejer cu masina pana ai originalul. |
--------------------
Citroen
C5-II
1.6 HDI - FAP
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
Eu am numerele acasa. Le-am pastrat de la cea veche. Nu cred ca vor fi probleme din acest pdv.
|
--------------------
FORD
FOCUS
|
|
luckky |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 12 December 08 ![]() |
helloo...am si eu o intrebare
![]() pentru ca in sectorul 6 au inceput sa ridice masini de nu poti sa-i urmaresti cu privirea si pentru ca si eu m-am numarat printre norocosi, m-am hotarat sa-mi fac cerere pt loc de parcare. Partea frumoasa este ca trebuie sa-mi schimb talonul ![]() so...ce pasi trebuie sa urmez ca sa-mi schimb talonul, in conditiile in care eu sunt din dambovita si acum domiciliul il am in Sectorul 6 multam ![]() |
--------------------
toyota
yaris
2004
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
Din cate stiu doar persoanele juridice pot sa inchirieze loc de parcare. Da si tu un google pe net si vezi cum sta treaba.
|
--------------------
FORD
FOCUS
|
|
dispeceru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 652 Joined: 6 August 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(luckky @ 12 Dec 2008, 11:58) helloo...am si eu o intrebare ![]() pentru ca in sectorul 6 au inceput sa ridice masini de nu poti sa-i urmaresti cu privirea si pentru ca si eu m-am numarat printre norocosi, m-am hotarat sa-mi fac cerere pt loc de parcare. Partea frumoasa este ca trebuie sa-mi schimb talonul ![]() so...ce pasi trebuie sa urmez ca sa-mi schimb talonul, in conditiile in care eu sunt din dambovita si acum domiciliul il am in Sectorul 6 multam ![]() primul pas este sa-ti schimbi C.I. apoi schimbi la politie la pipera talonul si apoi faci cererea pt. loc de parcare la sediul administratiei financiare de la orizont, et.1. bafta! pentru certificatul de inmatriculare uite aici un link : http://www.prefecturabucuresti.ro/continut/eliberarea.html |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4 MPi
2008 mdea...
|
|
luckky |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 12 December 08 ![]() |
multam mult
![]() CI mi-am schimbat-o, la fel si permisul...mi-a mai ramas talonul am gasit un nr de tel de la cei de la inmatriculari 021/3019588 si mi-au mai oferit fugitiv cateva informatii ![]() o sa fie distractiv si cu cererea pt loc de parcare, am gasit un nr de tel si pt cei de la orizont este 413 77 90/91 int 102 |
--------------------
toyota
yaris
2004
|
|
aleq |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 2 November 08 From: IasI ![]() |
salut , as dori sa stiu daca pot depune la politie dosarul pt inmatriculare( trecerea talonului pe numele meu ) avand itp expirat dar prezentand dovada de revenire .ma voi duce maine sa fac itp si mai mult ca sigur imi vor da cu revenire .masina este inatriculata in RO
|
--------------------
dacia 1300
1300
1979
- IS-02-BCN
|
|
padre |
![]()
|
Sincer nu cred pentru ca ei specifica sa fie prezenta dovada de valabilitte a ITP. Daca ITP-ul este expirat, cererea nu se ia in considerare. Gandeste-te ca la revenire este foarte posibil sa nu ti se acorde ITP-ul, de aceea nu ar fi normal sa se ia in considerare cererea ta.
Daca ai dubii poti cauta numarul lor de telefon (serviciul de inmatriculari) si sa le adresezi o intrebare, cu siguranta te vor lamuri. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
77licu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.130 Joined: 28 December 07 From: Bacau ![]() |
Salut.daca s-a mai scris despre asta,imi cer scuze:am gasit o Dacie din 84 radiata,fara numere.fara itp.pot sa o mai inmatriculez pe numele meu(sa-i fac itp-ul,taxe,etc)?
Proprietarul imi da toate actele masinii. Multumesc. |
--------------------
Dacia
MCV
.
- BC
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
ITP si Identificare la RAR
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
TAW |
![]()
|
![]() membru asociatiarenault Group: Members Posts: 796 Joined: 1 August 07 From: Bacau ![]() |
Daca ai carte de identitate la masina, atunci se poate teoretic. Important e care a fost motivul radierii la momentul respectiv - daca e radiata pentru casare, si pe certificatul de radiere apare acest lucru, atunci, din cate stiu, nu se mai poate inmatricula din nou.
Oricum e relativ dificil, pentru ca trebuie sa ajungi in RAR pentru certificare si ITP, caz in care masina trebuie sa fie OK din punct de vedere tehnic. Trebuie sa merite alergatura! Bafta! This post has been edited by TAW: 3 Jan 2009, 16:37 |
--------------------
Renault
Scenic 1.6 16v Dynamique D11
2008 Renault Clio III 1.4 16v CFD 2006
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
77licu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.130 Joined: 28 December 07 From: Bacau ![]() |
Multumesc înca o data.
Nu stiu ce scrie pe certificatul de radiere,o sa ma interesez.omul mi-o da degeaba si ma gandeam s-o inmatriculez pt frate-miu. In caz ca pot sa o inmatriculez trebuie sa platesc taxa de prima inmatriculare(un vecin m-a bagat in boale)? Nu arata rau masina dar a stat din iunie. Respect. |
--------------------
Dacia
MCV
.
- BC
|
|
TAW |
![]()
|
![]() membru asociatiarenault Group: Members Posts: 796 Joined: 1 August 07 From: Bacau ![]() |
Masina a fost inmatriculata in Romania, si nu se plateste nicio taxa! Taxa se refera strict la prima inmatriculare in tara, deci...ai scapat!
Sfatul meu e sa te interesezi clar ce inseamna inmatricularea ei, inainte de a te apuci de treaba. Dar daca e dar, nu-l cauta prea mult de dinti... ![]() |
--------------------
Renault
Scenic 1.6 16v Dynamique D11
2008 Renault Clio III 1.4 16v CFD 2006
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 06:44 |