Inmatriculare Masina Second-hand, ce acte trebuie
![]() ![]() ![]() |
Inmatriculare Masina Second-hand, ce acte trebuie
CriSTI68 |
![]()
|
||
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|||
vav |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 28 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Stie cineva ordinea EXACTA a actelor din dosarul (sau a teancului capsat) care se depune la ghiseul de inmatriculari? Ca eu am desfacut capsa aia si le-am amestecat fara sa vreau; auzisem ca trebuie intr-o anumita ordine aranjate...
|
--------------------
Dacia
Logan Ambiance
1.4 MPI
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
e afisata la Udriste, pe stalpii aia langa care se formeaza cozile.
alternativa e sa te duci la chioscul unde ai intocmit actele si sa le ceri sa ti le aranjeze ele. |
-------------------- |
|
ramm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 13 July 06 ![]() |
Vrea un prieten sa-si aduca o rabla de bmw din Germania (evident); acum vine si intrebarea (idioata ptr unii): se mai poate inmatricula masina mai veche de 8 ani?
Eu asa stiam mai demult, dar cu taxa asta cine stie? |
--------------------
Honda
Civic
2007 Honda Del Sol Vti
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
da, se poate. taxa o sa fie destul de mare.
|
-------------------- |
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
foarte mare
This post has been edited by CriSTI68: 16 Mar 2008, 20:04 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
stryder |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 5 September 05 ![]() |
am si eu o dilema cu inmatricularea in cazul schimbarii domiciliului...poate imi puteti da niste raspunsuri.
Eu am masina inmatriculata in judetul X. Mi-am schimbat domiciliu din judetul X in Bucuresti, intre timp mi-am schimbat si C.I + permisul. Acum vreau sa inmatriculez masina pe Bucuresti. Din ce am gasit pana acum pe net, as avea nevoie de urmatoarele: -fisa de inmatriculare -cerere de inmatriculare -certificat radiere 3 exemplare -cartea de identitate a vehiculului + copie xerox -actul de identitate -certificatul de inmatriculare -polita de asigurare + copie xerox -placile cu numere de inmatriculare Fisa de inmatriculare am luat-o + completat-o de la udriste, la fel si cererea de inmatriculare. ( nu trebuie si de radiere?!?!?!) Acum cu fisa de inmatriculare trebuie sa ma duc in judetul X unde am inmatriculata in momentul de fata masina si s-o stampilez de la taxe si impozite, ca sa fie scoasa din evidenta. Certificatul de radiere mi-a zis o tanti de la ghiseul cu acte de la Udriste ca trebuie sa-l iau din judetul unde am inmatriculata masina, tot acolo s-ar si completa (?!?!) Deci in momentul de fata am o fisa de inmatriculare care urmeaza sa ma duc s-o stampilez la taxe si impozite...Dupa ce o stampilez ma duc la taxe si impozite din sectorul din care fac parte pt. a mi-o stampila si a fi luat in evidenta pe Bucuresti. Apoi ma duc platesc taxa de talon si ma duc cu actele la Udriste. Din asta sa inteleg ca radierea se va face in Bucuresti si nu unde am masina inmatriculata...corect? Cand depun actele + placutele de inmatriculare tot atunci le platesc si pe cele de Bucuresti? La final ar trebui sa am alta carte de identitate cu acelasi nume dar alta adresa, alt talon cu noua adresa + numere de Bucuresti. E ok cum procedez? This post has been edited by stryder: 17 Mar 2008, 21:45 |
--------------------
daewoo
matiz
.
- -
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
si de ce ai mai postat asa de lung daca stii ?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
CIV rămâne cea de acum, dar o să fii scris tu de 2 ori, cu 2 adrese. Talonul va fi nou. Tablele cu numerele le plătești când depui actele.
|
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
PINGUINUL |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 27 December 07 ![]() |
stie careva cat e taxa - urgente la udriste sau unde se plateste pentru talon si numere?cat dureaza la urgente?
|
--------------------
DACIA
NOVA
1998
|
|
cbr-ica |
![]()
|
![]() "Aut vincere aut mori" Group: Members Posts: 275 Joined: 13 April 05 ![]() |
stie cineva un ACT-ist care sa ne faca actele de vanzare cumparare pentru un vehicul inmatriculat in Romania? Platim pretul pietei.
|
--------------------
2008, Jaguar
X-Type
2.2d, 155CP, 400NM 2005, Honda CBR600RR, 117CP
|
|
serban77 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 16 April 08 ![]() |
Salut! Am o dacia 1300 din "82 cu numere vechi si acum as vrea sa o inmatriculez. Problema este ca masina e pe num ele socrului meu care a decedat. Vreau sa stiu daca trebuie sa fac dezbatere de mostenire??? Sotul meu este singurul copil. Va multumesc
|
--------------------
dacia
1300
1982/berlina
- 1-tl-3248
|
|
gabriel.dumitru |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 115 Joined: 6 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Din cate am auzit, acum se dau actele in 2 ore.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004/Scala
- B-26-XXX ex Solenza Scala 2004, ex Logan Ambition 1.6 MPI 2005, ex Dacia MCV 1.5DCI 2007, ex Dacia 1310L 1998, acum - Solenza Scala 2004
|
|
aurelv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 226 Joined: 28 March 07 From: Bucuresti ![]() |
@PINGUINUL nu mai exista taxa de urgenta pentru numere sau acte. Acum actele si numerele la rand sunt gata in 2h (daca vrei numerele preferentiale dureaza 24 h).
pentru ca am trecut de curand prin vanzarea / apoi cumpararea unui autovehicul sh inmatriculat dej ain Romania va pot spune exact pasii ce trebuie urmati dupa si inainte de cumparare Pentru vanzare: 1.act de vazare - cumparare in 3 exemplare 2.fisa de inmatriculare cu datele masini si pe verso cu numele vanzatorului si jos al cumparatorului. 4. vanzatorul va scrie pe talon la instainat numele cumparatorului si va semna. 5. vanzatorul merge cu fisa de inmatriculare si cu un exemplar al contractului de v-c la administratia fiscala a sectorului de domiciliu unde completeaza o fisa de scoatere din evidenta a autovehicului ( atentie sa nu aveti amenzi neplatite sau alte restante ca pana nu le achitati nu puteti scoate autovehiculul din evidenta) si obtine dovada de scoatere din evidenta si stampila pe fisa de inmatriculare. 4. inmaneaza fisa de inmatriculare cumparatorului si dovada ca masina nu are datorii pe ea (luata tot de administratia fiscala), isi dau mana ![]() Atributii cumparator: 1. idem 2. idem 3. dupa ce a luat fisa de inmatriculare vizata de adm. financiara a vaznatorului si dovada ca masina este libera de datorii (credite, ipoteca pe ea, etc.), se desparte de vanzator si restul actelor le va face singur. 4. programare la RAR pentru autenticitate 5. achitare la o unitate CEC a taxei de talon. 6. mers la administratia financiara de unde apartine pentru luare in evidenta autovehicul ( se completeaza 2 formulare si apoi se obtine viza pe fisa de inmatriculare), eventual isi poate plati si impozitul pe anul curent daca tot e acolo ![]() 7. achitat la adm. financiara a taxei de inmatriculare 8. achitat asigurare obligatorie (RCA) pe minum 6 luni 9. dupa ce a terminat pasii 4,5,6,7,8 urmaza sa se duca la politie pentru inscriere. Acolo se va duce cu urmatoarele: * FISA DE INMATRICULARE COMPLETA ( cu ambele stampile de la adm. financiare vanzator si cumparator) * CARTEA MASINI IN ORIGINAL SI COPIE SUPA ACEASTA * COPIE DUPA RCA * CONTRACT VANZARE-CUMPARARE COPIE + ORIGINAL * CHITANTA DE CEC PENTRU TALON * CHITANTA DE ADM. FINANCIARA PENTRU TAXA DE INMATRICULARE * TALONUL MASINI PE CARE SA SCRIE LA INSTRAINAT NUMELE CUMPARATORULUI SI SEMNATURA VANZATORULUI. * NUMERELE VECHI ALE MASINI IN CAZ CA NU SE PASTREAZA La ghiseu se va mai achita o taxa de 43 lei pentru numere la rand sau 85 lei pentru numere preferentiale. Nota: pasii 4,5,6,7,8 pot fi facuti in orice ordine. |
--------------------
ex DSN / Seat
Clima / Leon 1M
2003 /2003
- B-83-YMF
|
|
utilizatorDSN |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 11 May 08 From: Bucuresti/Pitesti ![]() |
Salut,
Sunt nou pe forum si am nevoie de ajutor. Vreau sa cumpar o DSN de la un prieten. Acesta e de acord sa-mi lase numarul. Problema mea e ca am domiciliul stabil in alt oras. Intrebarea: Pot sa pastrez numerele lui si sa inscriu masina la administratia financiara unde am domiciliul? Sau o pot inscrie acolo unde locuiesc? Multumesc! |
--------------------
dacia
supernova/ clima
2001/clima/1.4i
|
|
Smiley |
![]()
|
orasul tau si al prietenului sunt in acelasi judet?
daca da, poti pastra numerele lui si inmatriculezi fiscal masina la administratia de care tii tu. daca nu, trebuie schimbate numerele. |
-------------------- |
|
gabriel.dumitru |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 115 Joined: 6 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Salutare,
Stie cineva cum se inmatriculeaza o masina din Spania? Ar exista o mica problema. Se face contract v-c, se radiaza masina pentru export, insa nu pot lua numere provizorii pe numele meu, decat pe un nume rezident in spania. Numerele sunt valabile fie pe 10 zile sau 60 zile si sunt verzi, aceastea sunt valabile in ro? As putea inmatricula masina in ro daca numerele proviz nu sunt pe numele meu? multumesc anticipat... |
--------------------
Dacia
Solenza
2004/Scala
- B-26-XXX ex Solenza Scala 2004, ex Logan Ambition 1.6 MPI 2005, ex Dacia MCV 1.5DCI 2007, ex Dacia 1310L 1998, acum - Solenza Scala 2004
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
o cunostinta a cumparat o masina ..a facut act de vanzare cumparare...i-a dat talonul , cartea masinii ..totul.
numai ca vanzatorul nu vrea sa se duca la circa financiara sa o scoata de la impozit ca are datorii. ce face cumparatorul in cazul asta? poate face ceva? poate sa o inmatriculeze.? multumesc |
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
Marius* |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 20 November 07 ![]() |
Il actioneaza in judecata pe vanzator. Instanta, prin hotararea ce o va da, va dispune inmatricularea autoturismului.
Succes! |
--------------------
VW
1J5
ATD 2OO4
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Salutare!
Am cumparat o masina SH din Valcea si am domiciliul tot in Valcea (dar alt oras). Am convenit sa pastrez eu numerele masinii. Care e ordinea corecta a actiunilor pe care trebuie sa le intreprind ca sa o trec pe numele meu? Eu am citit pe aici, m-am mai interesat si am ajuns la urmatoarea varianta: - fac contractul de vanzare cumparare la un birou de copiat acte (3 exemplare) - merg cu vanzatorul sa isi ia el de la circa financiara stampila ca nu are datorii - merg la rar pentru identificare (o sa fac identificarea in Craiova, unde imi e mai comod) - platesc taxa de talon la CEC - merg la financiar la mine in oras unde platesc taxa si ma iau in evidenta cu masina - merg cu dosarul la Valcea la politie, il depun si imi dau ei alt certificat si cartea de identitate modificata (numerele raman). dosarul va cuprinde: contract de vanzare cumparare, dovada ca vanzatorul nu are datorii, identificare rar, chitante doveditoare ca am platit taxa de talon si taxa la adm. fianciara, talon, carte de identitate. Puteti va rog sa imi confirmati cele spuse mai sus? sau sa ma corecftati daca am grswit ceva? Ar fi pacat sa plec de la Craiova catre Valcea si sa uit ceva, sa fac drumul de pomana ~300km Multumesc! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Stampila de la fisc (vechiul proprietar) se pune pe fisa de inmatriculare pe care o faci tot la un birou auto. Ai uitat de RCA, trebuie la dosar...
![]() |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Da, am facut RCA pe numele meu, dar am uitat sa scriu mai sus.
Merci! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
bobbykul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 17 July 08 ![]() |
Salutare am o problema cu actele masinii sa incep cu inceputul. Acum 1 luna mi-am luat un golf 4 , masina a fost adusa in tara in martie 2008 de catre unu din cluj cel din cluj a vandut-o unuia din pitesti iar cel din pitesti mi-a dat-o mie (tot din pitesti) toate bune si frumoase pana in momentul cand am fost la primarie sa platesc impozitul acolo cineva mi-a spus ca imi trebuie factura fiscala dintre cluj-pitesti.....de ce ?? i-am spus ''domne dar am contractul de vanzare-cumparare dintre cluj-pitesti si pitesti-pitesti si am factura fiscala dintre german si cel din cluj''' si el imi spune ca trebuie sa ma duc tocmai in cluj sa iau factura fiscala ....nu mai inteleg nimic in rest am toate actele in regula brief mare mic carte verde carte service am pana si facturile de la ce piese au fost schimbate la ea ,este radiata in germania are numere rosii masina acum am si rar-ul facut la rar mi-au cerut brief mare mic actele acelea 2 traduse si legalizate si factura fiscala din germania nici cum factura fiscala intre cluj-pitesti. Acum intrebarea mea este daca ala din cluj moare eu ce fac raman cu masina neinmatriculata?? sau se poate face ceva??? Tin sa mentionez ca am incercat sa iau legatura cu ala din cluj si imi zicea ca se duce in germania dupa masini nu are el timp de facturi fiscale deci asta este ca si inexistent.Si cui trebuie sa prezint eu aceasta paguboasa factura fiscala dintre cel din cluj si cel din pitesti??? Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
|
--------------------
vw
hatchback
2002
- revre
|
|
internet |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 4 January 07 ![]() |
uite aici un articol pas cu pas despre inmatricularea masinilor din afara http://invatacum.blogspot.com/2008/07/cum-...-cumparata.html eu am ramas cand am vazut cati bani trebuie sa cheltuiesti si cat timp trebuie sa astepti
|
--------------------
renault
19 chamade
1,7/ 93
|
|
andreea7 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 21 July 08 ![]() |
![]() Am luat un ford si vanzatorul mi-a zis ca se ocupa el de radiere si ca-mi pune si numere provizorii, dar nu a zis nimic ca ar trebi sa mergem la finante, sau in alta parte asa cum i-am auzit pe altii. E prima mea masina si chiar nu stiu daca m-am tapit luand masina. E adusa de dincolo acum 4 luni si avea numere de romania cand am cumparat-o, insa el mi le-a luat zicand ca are nevoie de ele pt radiere. Nu stiu daca tre sa mai platesc inmatriculare, cat ma costa asigurarea, unde ar trebui sa merg si ce ar trebui sa platesc eu si ce nu. Va rog ajutati-ma. Multam fain. |
--------------------
Ford mondeo
mondeo
1989
- fara numere
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Incep sa ma gandesc la ce este mai rau. CIV la cine este? DACA a fost inmatriculata in Romania nu platesti taxa de mediu ,insa taxa de inmatriculare ,da. Macar certificatul de inmatriculare il ai?
This post has been edited by BZN: 21 Jul 2008, 14:03 |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
rodutcin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 11 January 07 ![]() |
Salutare,
Am si eu o intrebare din prisma cumparatorului: Masina inmatriculata in RO, cumparata dar nu inscrisa de noul proprietar. acte pe care le detine cumparatorul -vanzare cumparare orig+copie rosie (care vrea sa ramana le el) -certificat de atestare fiscala+fisa inmatriculare de la vechiul proprietar -carte masina+talon cu ultima pagina completata pe noul proprietar masina a fost instrainata luna asta acum intervin eu: -daca cumpar aceasta masina ce acte imi sunt necesare -pot incheia un contract de vanzare cumpare cu actualul proprietar - mai imi trebuie fisa fiscala de la actualul proprietar (mentionez ca nu a inmatriculat-o) Cum se procedeaza in acest caz ![]() Multumesc |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 - clima
|
|
ga!nusha |
![]()
|
![]() Still here Group: Members Posts: 984 Joined: 6 September 05 From: Paris ![]() |
am vazut la telejurnal
![]() |
--------------------
Mazda 3 MPS
ex: Logan Preference+AC 1.6
2oo8
|
|
rodutcin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 11 January 07 ![]() |
google it
![]() Spre exemplu http://www.inmatriculari-auto.com.ro/ si nu cred ca sunt singurii. |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 - clima
|
|
eminence |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 18 March 07 ![]() |
In primul rand scuze daca s-a mai discutat, dar am o problema arzatoare. Vreau sa-mi iau o masina cu nr de Italia. Vanzatorul nu e proprietar, dar zice ca imi poate face contract de vanzare-cumparare intre mine si proprietarul din Italia. Intrebarea mea e: ce acte imi mai trebuie, e de ajuns contractul pentru a incepe demersurile pentru inmatriculare? Sau masina trebuie radiata "pt export" acolo sau ceva de genul? Eu cum stiu daca a radiat-o sau nu, sau ce pot sa fac in situatia asta? E riscant sa o iau pe incredere? Il pot constrange cumva sa o radieze? sau cum e?
Vanzatorul zice ca e de ajuns contractul, dar sincer, tind sa nu-l cred. Nu vreau sa o iau si sa ma trezesc ca dupa ce-mi expira asigurarea si/sau ITP sa nu mai pot circula cu ea. Ms anticipat. |
--------------------
Dacia
1310
1983 2 slow, 2 calm...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 20:35 |