Tremurat servodirectie
![]() ![]() ![]() |
Tremurat servodirectie
driverx |
![]()
|
||
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
||
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|||
dorudorel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 4 May 07 ![]() |
Eu am un amtition dci/85cp la care am inteles ca servodirectia este electro-hidraulica. Am si eu problema cu tremuratul volanului la rotirea lui in timp ce masina sta pe loc (in cazul parcarilor) dar foarte rar. Nu am incercat sa turez motorul crezand ca presiunea in servodirectie este mentinuta de pompa electrica. Pot sa afirm doar ca acest lucru s-a intamplat la revenirea in parcare (motor,directie,cauciucuri incalzite).
In trafic nu am avut probleme. |
--------------------
-Dacia
-Logan 1,5dci/85cp
-2007
- -
|
|
radur |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 3 October 07 ![]() |
aici se discuta doua probleme separate . intradevar cand pompa de servo este suprasolicitata trepideaza putin motorul lucru vizibil si pe turometru! dar sunt masinii ca si a mea care trepideaza foarte tare in pedalier si daca se pune mana pe roata arese observa si aici trepidatii (ca si cum roata s-ar bloca si apoi ar scapa cate putin de multe ori). la mine a aparut la 11000 km si sincer banui ca provin fie de la flansele amortizoruluyi fie de la ceva de pe la suspensii uzat
|
--------------------
dacia
logan
2007/abs+/
|
|
razvy82 |
![]() ![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 6 September 07 ![]() |
Si mie imi tremura volanul (sunt momente cand tremura mai tare , sunt momente in care abia este sesizabil). De obicei patesc acest lucru cand parchez masina intr-un loc mai stramt si sunt nevoit sa invart mai repede de volan (nu am icnercat inca sa misc mai incet de volan sa vad daca influenteaza). Masina este un Laureat din octombrie 2007 , care are aprox 4700KM. Mentionez ca ace tremurat nu apare neaparat la sfarsitul cursei ....acesta manifestandu-se cam in orice loc , insa aceasta problema , cand imi apare , se intampla doar cand masina este stationata si motorul la relanti.
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureat 1.4MPI
- B71---
|
|
radur |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 3 October 07 ![]() |
eu am turat motorul la 3000 ture si invartind tot am simtit trepidatii deci nu cred ca e de la servo
corect trepidatiile nu apar la capatul curseii ci mai exact cam dupa o tura o tura jumatate de volan |
--------------------
dacia
logan
2007/abs+/
|
|
UVN |
![]()
|
![]() - Forza Poli Timisoara - Group: Members Posts: 130 Joined: 24 May 06 From: Timisoara ![]() |
si la mine apare tremuratul, masina de 4 luni, 2200 km, logan kiss fm... nu ma prea deranjeaza, dar ma face curios... de la ce ??????
|
--------------------
dacia
Logan Kiss FM 14 MPI
2008
- TM...
|
|
poll |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 35 Joined: 28 May 07 From: Slatina OT ![]() |
pe prima pagina scrie:
QUOTE(Dyda @ 14 Apr 2005, 13:33) Directia pe sistem hidraulic cam asa face , in special la capat de cursa cremaliera ( Bracare maxima ). Dupa cum s-a mai spus , fenomenul apare numai la turatie mica, este si normal ptr ca la acesta turatie pompa nu poate asigura presiunea la o bracare maxima ( a se evita bracarea maxima ). Incaz contrar este nevoie de o turatie superioara. Cam de aici apare tremuratul la masina ta |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABSplus 1.6MPI
- .
|
|
galeo |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 160 Joined: 2 September 06 ![]() |
|
--------------------
dacia
1310
1984
|
|
driver2008 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 16 August 08 ![]() |
nu esti singurul care a simtit acest fenomen. scoate mansoanele (tampoanele) de cauciuc din capul amortizoarelor (asta se face deschizand capota
![]() P.S.: prea putine sanse sa se fi dus servofrana |
--------------------
Logan
Preferance 1,6 MPI
2004
|
|
loganescu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 7 December 04 ![]() |
Salut,
Am si eu o problema asemanatoare - volanul tremura vizibil la viteze peste 120km/h. Problema a aparut recent, mai precis dupa revizia de 60 000km, facuta la dacoserv, in urma careia mecanicul a constatat si necesitatea schimbarii unei bielete(mentionez ca inainte de asta nu tremura, nici la viteze gen 140-150-160). Banuiala mea este ca operatiunea de schimbare a bieletei nu s-a facut corect. Teoretic ar trebui sa am garantie la lucrarea facuta. Intrebarea este daca mai pot fi si alte cauze? |
--------------------
Dacia
logan laureate 1.4
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Poate fi de la directie, sau poate fi de la roti, vezi presiunea in pneuri sau o echilibrare a rotilor.
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
driver2008 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 16 August 08 ![]() |
loganescu schimba capetele de bara
|
--------------------
Logan
Preferance 1,6 MPI
2004
|
|
loganescu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 7 December 04 ![]() |
Am echilibrat rotile la vulcanizare si am testat-o pe autostrada. Tremuratul a disparut, e ok acum. Multumesc pt sfaturi.
|
--------------------
Dacia
logan laureate 1.4
|
|
carol1 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 3 February 08 From: bacau ![]() |
salutare
am avut si eu un zgomot la virare maxima stinga sau dreapta, un fel de trepidatie care era mai mare cu cit suprafata de rulare era mai rugoasa si neregulata am fost la service am urcato pe elevator este furtunul de la pompa de servo care bate cu insertia de metal in longeronul din partea stinga si se aude mai tare catre maximul de bracare fiindca forta pompei e mai mare catre finalul cursei cei de acolo mi-au pus o bucata de burete profilat intre furtunul pompei de servo si longeron si asa am rezolvat problema sper ca m-am facut inteles si am fost cit de cit de ajutor s-auzim de bine |
--------------------
dacia
logan
2005 1.4 mpi laureate
- bc43bad
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 15:47 |