DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages « < 3 4 5 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Tremurat servodirectie

driverx
post 27 Jul 2007, 12:05
Post #121

--- Membru cu ralanti ---

Group: Members

Depinde de multe, Cum tragi de volan, pe ce suprafata stau rotile, sau chiar la ce unghiu. La mine rar tremura, dar am obsrvat ca atunci cand sunt cu rotile dreapta pe trotuar, deci rotile nu mai stau perpendicular nici pe trotuar, nici pe sosea, atunci are tendinta sa vibreze cand fac manevre pe loc cu rasnia la relantiu.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dorudorel
post 20 Apr 2008, 14:53
Post #122

Membru incepator

Eu am un amtition dci/85cp la care am inteles ca servodirectia este electro-hidraulica. Am si eu problema cu tremuratul volanului la rotirea lui in timp ce masina sta pe loc (in cazul parcarilor) dar foarte rar. Nu am incercat sa turez motorul crezand ca presiunea in servodirectie este mentinuta de pompa electrica. Pot sa afirm doar ca acest lucru s-a intamplat la revenirea in parcare (motor,directie,cauciucuri incalzite).
In trafic nu am avut probleme.

--------------------
-Dacia -Logan 1,5dci/85cp -2007 - -
+
radur
post 27 May 2008, 09:27
Post #123

Membru incepator

aici se discuta doua probleme separate . intradevar cand pompa de servo este suprasolicitata trepideaza putin motorul lucru vizibil si pe turometru! dar sunt masinii ca si a mea care trepideaza foarte tare in pedalier si daca se pune mana pe roata arese observa si aici trepidatii (ca si cum roata s-ar bloca si apoi ar scapa cate putin de multe ori). la mine a aparut la 11000 km si sincer banui ca provin fie de la flansele amortizoruluyi fie de la ceva de pe la suspensii uzat

--------------------
dacia logan 2007/abs+/
+
razvy82
post 28 May 2008, 10:15
Post #124

Membru

Si mie imi tremura volanul (sunt momente cand tremura mai tare , sunt momente in care abia este sesizabil). De obicei patesc acest lucru cand parchez masina intr-un loc mai stramt si sunt nevoit sa invart mai repede de volan (nu am icnercat inca sa misc mai incet de volan sa vad daca influenteaza). Masina este un Laureat din octombrie 2007 , care are aprox 4700KM. Mentionez ca ace tremurat nu apare neaparat la sfarsitul cursei ....acesta manifestandu-se cam in orice loc , insa aceasta problema , cand imi apare , se intampla doar cand masina este stationata si motorul la relanti.

--------------------
Dacia Logan Laureat 1.4MPI - B71---
+
radur
post 28 May 2008, 10:18
Post #125

Membru incepator

eu am turat motorul la 3000 ture si invartind tot am simtit trepidatii deci nu cred ca e de la servo
corect trepidatiile nu apar la capatul curseii ci mai exact cam dupa o tura o tura jumatate de volan

--------------------
dacia logan 2007/abs+/
+
UVN
post 12 Jun 2008, 10:03
Post #126

- Forza Poli Timisoara -

From: Timisoara

si la mine apare tremuratul, masina de 4 luni, 2200 km, logan kiss fm... nu ma prea deranjeaza, dar ma face curios... de la ce ??????

--------------------
dacia Logan Kiss FM 14 MPI 2008 - TM...
+
poll
post 17 Jul 2008, 14:15
Post #127

Membru autentic

From: Slatina OT

pe prima pagina scrie:

QUOTE(Dyda @ 14 Apr 2005, 13:33)
Directia pe sistem hidraulic cam asa face , in special la capat de cursa cremaliera ( Bracare maxima ). Dupa cum s-a mai spus , fenomenul apare numai la turatie mica, este si normal ptr ca la acesta turatie pompa nu poate asigura presiunea la o bracare maxima ( a se evita bracarea maxima ). Incaz contrar este nevoie de o turatie superioara.
Cam de aici apare tremuratul la masina ta
*

--------------------
Dacia Logan 2007 ABSplus 1.6MPI - .
+
galeo
post 26 Aug 2008, 17:05
Post #128

Membru

QUOTE(asybo2002 @ 12 Apr 2005, 18:30)
acest tremurat e mai ales la capat de cursa la mine...si e perfect normal tehnic vorbind...
*

Exact acelasi tremurat apare si la mine insa nu chiar la capat de cursa ci cu foarte putin inaintea lui,sa inteleg ca e ceva normal?

--------------------
dacia 1310 1984
+
driver2008
post 31 Aug 2008, 21:47
Post #129

Membru incepator

nu esti singurul care a simtit acest fenomen. scoate mansoanele (tampoanele) de cauciuc din capul amortizoarelor (asta se face deschizand capota biggrin.gif ) pui niste vaselina si gata. eu am patit-o la 30.000 km dar altii la mai putin. depinde de punctul de picurare a vaselinei folosite si de temperaturile la care a fost expusa masina (ma refer la canicula din vara asta ) si de impuritatile care s-au acumulat.

P.S.: prea putine sanse sa se fi dus servofrana

--------------------
Logan Preferance 1,6 MPI 2004
+
loganescu
post 1 Sep 2008, 14:59
Post #130

Membru incepator

Salut,

Am si eu o problema asemanatoare - volanul tremura vizibil la viteze peste 120km/h. Problema a aparut recent, mai precis dupa revizia de 60 000km, facuta la dacoserv, in urma careia mecanicul a constatat si necesitatea schimbarii unei bielete(mentionez ca inainte de asta nu tremura, nici la viteze gen 140-150-160). Banuiala mea este ca operatiunea de schimbare a bieletei nu s-a facut corect. Teoretic ar trebui sa am garantie la lucrarea facuta. Intrebarea este daca mai pot fi si alte cauze?

--------------------
Dacia logan laureate 1.4
+
Serje
post 1 Sep 2008, 15:26
Post #131

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Poate fi de la directie, sau poate fi de la roti, vezi presiunea in pneuri sau o echilibrare a rotilor.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
driver2008
post 2 Sep 2008, 20:53
Post #132

Membru incepator

loganescu schimba capetele de bara

--------------------
Logan Preferance 1,6 MPI 2004
+
loganescu
post 3 Sep 2008, 08:19
Post #133

Membru incepator

Am echilibrat rotile la vulcanizare si am testat-o pe autostrada. Tremuratul a disparut, e ok acum. Multumesc pt sfaturi.

--------------------
Dacia logan laureate 1.4
+
carol1
post 26 Nov 2008, 11:15
Post #134

Membru incepator

From: bacau

salutare
am avut si eu un zgomot la virare maxima stinga sau dreapta, un fel de trepidatie care era mai mare cu cit suprafata de rulare era mai rugoasa si neregulata
am fost la service am urcato pe elevator
este furtunul de la pompa de servo care bate cu insertia de metal in longeronul din partea stinga si se aude mai tare catre maximul de bracare fiindca forta pompei e mai mare catre finalul cursei
cei de acolo mi-au pus o bucata de burete profilat intre furtunul pompei de servo si longeron si asa am rezolvat problema
sper ca m-am facut inteles si am fost cit de cit de ajutor
s-auzim de bine

--------------------
dacia logan 2005 1.4 mpi laureate - bc43bad
+
5 Pages « < 3 4 5
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 15:47
Forum Renault