Sfaturi piese auto pentru super nova, intrebari + recomandari piese
![]() ![]() ![]() |
Sfaturi piese auto pentru super nova, intrebari + recomandari piese
Zapacitu` |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 7 February 10 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Super Nova
Confort
2002 confort
- b-67xxx
|
|||
p_alecsu |
![]()
|
![]() Alex Group: Members Posts: 355 Joined: 11 December 09 From: 25 km de Pitesti ![]() |
aveti dreptate m.am interesat si eu. cei de la topoloveni fac piese pentru uzina. deci daca alegeti topoloveni sau piese de "orijine" tot cam aia e.
|
--------------------
Dacia
Supenova
2001 Rapsodie
- AG 10 WSM
|
|
Ivdanyel |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 199 Joined: 13 July 09 From: Bucuresti ![]() |
salut,
am fost sa ma interesez si maine dau o fuga in targ sa vad unde ies mai castigat,o sa incerc la ovidiu. Trebuie sa schimb bielelete si pivoti,le cumpar si astept sa se mai topeasca gheata sa mai iau cateva gropi si apoi fuga la service. |
--------------------
Dacia
SuperNova
Rapsodie 2001
|
|
miaghy |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 308 Joined: 16 January 10 From: bucuresti ![]() |
la ce stand e ovidiu ? ca tot vad ca il laudati ca are piese ieftine
|
--------------------
dacia
super nova
2001
|
|
Ivdanyel |
![]()
|
ti-am dat PM cu nr de tel
|
--------------------
Dacia
SuperNova
Rapsodie 2001
|
|
Zapacitu` |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 7 February 10 ![]() |
p_alecsu, topoloveniul fac piesele de origine.
Aveti idee care becuri sunt mai bune asa? Am fost la un magazin de piese auto sii vanzatorul de acolo mi-a zis ca are unele Fast R la 22 de lei setul sii zicea ca sunt de 100 W dar eu stiu ca nu merg mai mari de 70 asa s-a zic, eu vroiam cu putina tenta albastruie daca aveti vreo idee s-au a-ti avut asa ceva astept sii eu raspunsuri ![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
Confort
2002 confort
- b-67xxx
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Cat mai costa un stop nou complet? (tripla, corp, placaj becuri, capac)? Sau cum se vinde? Si nu turcesc.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
gygyscafes |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 16 December 09 From: Tg-Jiu ![]() |
Eu nu gasesc nicaieri in Tg-Jiu afurisita aia de bieleta antibalans....
![]() This post has been edited by gygyscafes: 15 Feb 2011, 07:49 |
--------------------
Dacia, Renault
SuperNova, Laguna II
2002 Clima, 120 CP Ca sa iti dai seama ca esti prost, trebuie totusi, sa iti mearga mintea.
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
"Antibalans"? Poate vrei sa spui anti basculare. Site de comandat piese nu stiu, dar stiu ca in vitan gasesti si bielete originale la 50-60 lei cat si originale la 100-110.
This post has been edited by Maskatu: 15 Feb 2011, 22:25 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
91_CTL |
![]()
|
![]() am multe de invatat...... Group: Members Posts: 195 Joined: 25 November 10 From: Facaeni, Ialomita ![]() |
Salut!
Stie cineva cat costa acele bucse de la bascula? si are cineva poze cu ele? ca iar cer bucse si-mi da cine stie ce, cum am facut cu burduful de planetara. Nu ma ajuta nimeni? ![]() This post has been edited by 91_CTL: 16 Feb 2011, 08:00 |
--------------------
Dacia
SuperNova
Clima 2001 Nr. inmatriculare: Fara numar, fara numar......
|
|
gygyscafes |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 16 December 09 From: Tg-Jiu ![]() |
QUOTE(Maskatu @ 15 Feb 2011, 22:25) "Antibalans"? Poate vrei sa spui anti basculare. Site de comandat piese nu stiu, dar stiu ca in vitan gasesti si bielete originale la 50-60 lei cat si originale la 100-110. Scuze, anti basculare e corect. Originala 110 lei Maskatu? ![]() |
--------------------
Dacia, Renault
SuperNova, Laguna II
2002 Clima, 120 CP Ca sa iti dai seama ca esti prost, trebuie totusi, sa iti mearga mintea.
|
|
Maskatu |
![]()
|
QUOTE(91_CTL @ 15 Feb 2011, 22:46) Salut! Stie cineva cat costa acele bucse de la bascula? si are cineva poze cu ele? ca iar cer bucse si-mi da cine stie ce, cum am facut cu burduful de planetara. Nu ma ajuta nimeni? ![]() Bucsile originale de la bascula costa 10 lei bucata. Le gasesti in pungi cu sticker si holograma renault. Cele de srl se vand tot la bucata dar nu sunt sigilate si sunt mult mai proaste. Am cautat poza dar nu gasesc. Nu are cum sa iti dea altceva. Sunt ca orice bucsi de bascula, cred ca sti cum arata... QUOTE(gygyscafes @ 16 Feb 2011, 08:53) Scuze, anti basculare e corect. Originala 110 lei Maskatu? ![]() Cred ca vorbim despre aceeasi piesa anume aceasta http://www.daciaclub.ro/index.php?act=Atta...t&id=1627664326 La service platesti un adaos foarte mare, de peste 100%. Service-urile isi permit sa puna adaosuri mari si sa tina banii blocati in piese. In targ sau la magazine mai mici , oamenii sunt mai "open-minded" si prefera sa puna un adaos mai mic, dar sa ruleze marfa. Bieleta originala este sigilata intr-o punga transparenta cu holograma si sticke renault. Bieleta de srl nu este ambalata in nici o punga. Eu am pus bieleta de srl acum un an si ceva pentru ca nu gasisem originala, si inca rezista... totusi te sfatuiesc sa pui originala. Nu mai ai treaba inca 6-7 ani. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Ivdanyel |
![]()
|
tamponul hidroelastic este acelasi ca la solenza?s=o potrivii si cel de logan?
si ce parere aveti de producatorul de piese ETS |
--------------------
Dacia
SuperNova
Rapsodie 2001
|
|
Maskatu |
![]()
|
Update:
Astazi am fost in targ si am gasit asa: -capota super nova originala 300-320 -aripa stanga originala 150-170 De srl sau conex nu exista, si oricum nu ma interesa pentru ca oricum tabla este proasta. Aripa as putea sa o repar insa la cum avanseaza rugina mai bine o schimb cu totul. Capota la fel. Deci cu tot cu vopsit as ajunge la 500-600... depinde ce vopsitor gasesc. Sau as putea sa iau capota sh si aripa noua si as economisi 150-200 ron, dar risc sa iau o capota care aparent sa arate bine si cand ma duc cu ea sa o vopsesc sa vad ca are chit sub vopsea... sfaturi? ![]() PS pentru interesati: Oalele s-au ieftinit. Noi, originale 150-200. Cea din dreapta este mai scumpa pentru ca este mai mare. This post has been edited by Maskatu: 20 Feb 2011, 12:05 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
p_alecsu |
![]()
|
![]() Alex Group: Members Posts: 355 Joined: 11 December 09 From: 25 km de Pitesti ![]() |
maskatu sfatul meu este sa le schimbi chiar daca te costa mai mult.
eu in vara cand am vopsit masina nu am schimbat decat aripa de pe dreapta si acum imi pare rau. trebuia sa schimb si capota cu aripa stanga dar am preferat sa le repar. acum a inceput sa apara din nou rugina dar de data asta nu le mai repar. cand fac rost de bani le schimb. |
--------------------
Dacia
Supenova
2001 Rapsodie
- AG 10 WSM
|
|
Maskatu |
![]()
|
Asa ziceam si eu. aripa pe stanga am mai reparat-o de 2-3 ori si rugina a iesit din nou la suprafata. Pe fata exista totusi avantajul ca aripile se schimba relativ usor, fiind prinse doar in suruburi, spre diferenta de aripile spate care nici nu prea se gasesc (nu am gasit in targ aripi spate de super nova) si se monteaza foarte greu, fiind nevoie sa ciopartesti jumatate de masina. Pe spate cea mai ieftina solutie este decuparea portiunii ruginite si sudarea altei bucati "sanatoase".
Ma gandeam totusi si la alt aspect. Cum este mai bine in eventualitatea in care le voi cumpara? Sa le montez pe masina sa fie trase la linie si apoi sa ma duc cu masina sa le vopseasca, sau sa merg cu piesele la vopsit si sa le montez ulterior? ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
p_alecsu |
![]()
|
cel mai bine e sa le tragi la linie si dupa aia sa le vopsesti. tin minte de la mine ca s-a chinuit tinichigiul un pic pana a aliniat aripa.
si inca doua sfaturi: 1 pe spatele aripii sa dea cu grund si apoi cu antifon inainte sa o monteze. in felul asta e protejata calumea si te scuteste de o munca mai tarziu. 2 dupa ce vopsesti capota sa bagi ulei in zona care vine deasupra grilei ca acolo rugineste cel mai rau. zilele trecute am aflat si eu de la un tinichigiu dar la mine e prea tarziu si pe spate nu are rost sa cumperi alte aripi mai ales ca se schimba foarte greu. eu cred ca e de ajuns daca tai si sudezi alta tabla. si dupa ce finisezi si vopsesti zona respectiva amesteci vaselina cu ulei ars sau cumperi ceara si bagi pe unde vin prinse centurile de pe spate deasupra oalei (e un spatiu acolo). eu pe spate asa am facut si nu mai am probleme. |
--------------------
Dacia
Supenova
2001 Rapsodie
- AG 10 WSM
|
|
Maskatu |
![]()
|
Se mai gasesc jante de aliaj pentru super nova noi? Sau sh... cat mai costa? Are cineva?
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
lirutza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 9 May 09 From: București/Buzău ![]() |
Pivotii originali sunt facuti cumva la Topoloveni? Trebuie sa-l schimb pe cel de pe stanga si nu stiu de care sa iau.
|
--------------------
DSN
Confort
2001
|
|
gygyscafes |
![]()
|
Da, pivotii originali sunt facuti la Topoloveni.
Maskatu, jante ca cele originale nu cred ca se mai fabrica, dar poti merge si pe jante cu alt aspect, ceva negru si argintiu de ex. tot pe dimensiunile astea. Nu stiu cat costa, dar aratau excelent la magazinul de unde am cumparat piesele. <span class='edit'>17 Mar 2011, 07:53:</span> "PS pentru interesati: Oalele s-au ieftinit. Noi, originale 150-200. Cea din dreapta este mai scumpa pentru ca este mai mare." Tot atat sunt si aici. Dar stii cumva si cam cat e manopera? Si cam cat dureaza schimbarea lor? This post has been edited by gygyscafes: 17 Mar 2011, 07:54 |
--------------------
Dacia, Renault
SuperNova, Laguna II
|
|
Maskatu |
![]()
|
Manopera nu are cum sa coste la fel pentru ca vorbim de munca unui om. Depinde cat vrea el sa iti ia pentru ce a facut. Pentru schimbarea ambelor oale poata sa iti ceara si 300-400 sau chiar si 500 roni. Depinde cat de mester este si cat de foame io fi.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
mr. black |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 3 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Am luat ieri din Vitan urmatoarele:
Kit distributie - curea bosch+rulment - 140 ron. Pe rulment scrie koyo - Japan. Pompa de apa klaxcar - 90 ron. Sunt bune pompele de apa Klaxcar ? Am observat ca angrenajul de la pompa se invarte destul de greu. E normal ? Sa ma duc sa schimb cu una de origine? Era 220 ron. ![]() Ce silicon se foloseste pentru etanseizarea pompei de apa? Pt. ca garnitura este dintr-un carton subtire ca naiba.. This post has been edited by mr. black: 22 Mar 2011, 10:09 |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16v Dynamique
2007
- -
|
|
tr04www |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.122 Joined: 13 October 09 From: Bucuresti ![]() |
supernova, nu vine din fabrica cu garnitura de nici un fel la pompa de apa. pentru etansare se foleseste silicon din ala rosu(gasket parca ii zice).
This post has been edited by tr04www: 22 Mar 2011, 11:33 |
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
GrOzOy |
![]()
|
![]() Membru cu Dacie ! Group: Members Posts: 839 Joined: 8 September 09 From: Ramnicu Sarat,Buzau ! ![]() |
Eu n-as avea prea mare incredere in pompa aia cumparata de tn. Mai degraba o las pe cea din fabrica daca schimbi pentru prima data distributia...
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 , fara piele :D
- BZ 52 MTG Cazan Romanesc !
Pasionat de fiarele vechi care merg mai spectaculos ca plasticele de ultima generatie ! |
|
mr. black |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 3 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Ok. O sa incerc s-o schimb cu una de origine.
|
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16v Dynamique
2007
- -
|
|
danimarconi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 29 April 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Salut, am si eu o problema la masina, mi s-a rupt furtunul care intra in carcasa filtrului de aer si nu stiu cum ii zice sa intreb la magazin sa-l cumpar. Atasez o poza. Mersi.
Attached thumbnail(s) motor.jpg ( Size: 417.69k ) Number of downloads: 315 |
--------------------
Dacia
Supernova Confort
2002
- ....numere de HD...
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
nu mai da banii pe prostii...puna mina si bandajeaza-l bine cu powertape...sau vezi ca ramsen are un inlocuitor foarte bun !
|
--------------------
...
...
...
|
|
danimarconi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 29 April 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Momentan e cu banda de izolat dar incepe sa se dezlipeasca. E putin tensionat pentru ca a trebuit sa tai din el o bucata. O sa incerc si cu PowerTape (solutie provizorie).
|
--------------------
Dacia
Supernova Confort
2002
- ....numere de HD...
|
|
RomeoNica71 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 190 Joined: 7 December 08 From: suceava ![]() |
Si al meu e bandajat din cap pina in picioare,si tot mai are crapaturi.Are ceva daca trage "aer fals" pe la crapaturi,ca ma gindesc ca vine aer cald de la motor.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- Sv-93-CRM
|
|
danimarconi |
![]()
|
Pai de aceea vreau si eu sa-l schimb, si eu ma gandesc ca nu cred ca-i place sa traga toata caldura de la moror ca de aceea e pus in suportul pentru baterie.
PS. Am aflat cum ii zice, l-am cautat in catalogul pieselor de schimb. Denumirea lui este: COLOANA AER AS. (codul 6001543726) Sunt curios cat costa! |
--------------------
Dacia
Supernova Confort
2002
- ....numere de HD...
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Acest topic a fost creat pentru a veni in sprijinul posesorilor de dsn. Mai exact... puteti cere detalii despre o anumita piesa, pe care doriti sa o achizitionati, si alti colegi va pot spune, " da, cumpara de la x producator, si vezi ca are un pret in jur de y roni". Si tot asa.
Sau, feedback-uri (pareri despre x piesa), spre exemplu "am luat x piesa de la y producator si acum am z km cu masina si inca se tine bine" , sau " nu luati x piesa de la y producator pentru ca este foarte proasta". Ofertele comerciale sunt interzise, fiind permise doar la bursa, iar mesajele ce contin oferte comerciale directe, vor fi sterse imediat fara o notificare in prealabil. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 14:18 |