Sfaturi piese auto pentru super nova, intrebari + recomandari piese
![]() ![]() ![]() |
Sfaturi piese auto pentru super nova, intrebari + recomandari piese
Maskatu |
![]()
|
||
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|||
Fantastik |
![]()
|
![]() get rich or die trying... Group: Members Posts: 786 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Hai sa fim seriosi.. avem o masinuta pe care ne costa si asa mult intretinerea ei.. si avem mai multe posibilitati de alegere a pieselor.. eu prefer sa cumpar piese mai ieftine bineinteles cu exceptii, daca de exemplu am dat 50 lei pe setul de discuri de frana si ma tin 20k km eu zic ca este o investie buna
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2002 EUropa Decat pe jos mai bine cu Dacia....!!!
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Sunt multe piese de srl ce sunt proaste de la inceput. Eu nu am citit multe pareri de bine despre axurile de srl, planetarele de srl, sau bieletele de srl. Sa fac si o precizare, cand spun "srl" ma refer la cele ce NU sunt originale, pentru ca pana la urma cele originale sunt facute tot de srl-uri dar la standardele dacia si sub licenta lor.
Ca piesele "originale" de le cumparam noi acum sunt mult mai proaste decat cele cu care a venit masina din fabrica, am lamurit-o de mult. Sunt destui pe aici care au pus repere importante de srl si nu i-au tinut mai mult de 10-20 de mii, in conditiile in care aveau aproape acelasi pret ca si cele originale, rezulta ca era mai rentabil sa fi cumparat de la inceput reperul original. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
powertodacia |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 853 Joined: 19 March 08 From: Bucuresti ![]() |
e una si aceasi treaba, io vand piese schimb pentru utilaje de 3 ani si ca un mic exemplu un rulment pentru un Komatsu(utilaj) de punte original este cam 250 euro si scrie pe el Carraro(producator punti ),Daca il cumperi pe After Market il iei cu 110 euro si scrie acelasi lucru pe el.
Nici un producator nu isi face piesele el. Pivotii topoloveni, rulmentii alexandria, plasticaraia etc valeo sia sa mai departe. Si nu stiam ca dacia are standarde sau cel putin la supernova a avut standarde la piese atata timp cat in garantie picau pe capete. |
--------------------
supernova
Clima
2003 Dacia super..super...super BOOM!
Improvizatii: GPL/AC Rezultat: Nesatisfacator=> Pisicuta 316 |
|
Maskatu |
![]()
|
Nu trebuie sa generalizam. Exista totusi unele standarde pe care producatorul trebuie sa le respecte. Pe capete nu prea au picat piesele in garantie. Ce piese sti tu ca picau pe capete in garantie? Toate piesele ce pica pe capete astazi sunt axurile de volan, casetele de directie, bieletele, bucsile si pivotii de la bascula, motorase pas cu pas, senzori de turatie, corpuri clapeta, bobine de inductie, amortizoare, etc, dar asta a inceput sa se intample recent, si dupa un numar specific de km. In general bubele apar dupa 60.000 km. Cam atunci incep sa se uzeze cam toate piesele de mai sus.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Ampt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.597 Joined: 25 July 10 From: București ![]() |
|
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011 Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
|
|
Maskatu |
![]()
|
A mea are 72.000 si din cate am studiat pare sa fie radiatorul original.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
Din cate stiu prin 2002 s-a modificat prinderea radiatorului,anterior acolo apareau probleme datorita acelei prinderi defectuoase care genera niste vibratii ce duceau la fisurare.Eu am radiatorul si caloriferul originale din 2002.
|
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
Ampt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.597 Joined: 25 July 10 From: București ![]() |
Tocmai de aceea s-a modificat prinderea radiatorului pentru ca pana atunci se schimbasera pe garantie o gramada de radiatoare !
![]() Eu unul de exemplu am schimbat doua radiatoare in perioada de garantie si intr-adevar dupa ce mi-au facut modificarea la sistemul de prindere nu am mai avut probleme cu el ! P.S Si ca sa fie si mai siguri, de la Solenza incolo au schimbat si furnizorul, in loc de Romradiatoare Brasov au trecut la Valeo ! ![]() P.P.S BoR : Mai rar o SupeRNova ca a ta cu radiator si calorifer originale ! Bafta in continuare ! |
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011 Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
|
|
Maskatu |
![]()
|
Caloriferul l-am schimbat cand am luat masina ca era fisurat, dar radiatorul pare sa fie original. A mea este din 2001 dar am vazut ca are cauciucurile alea mici sub radiator. Ce diferenta este intre prinderea veche si noua? Banuiesc ca daca aveam prinderea veche, crapa de mult pana acum radiatorul.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Ampt |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
|
|
fuzzzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.080 Joined: 21 February 09 From: BucureSHIT! ![]() |
Unele piese recomand sa fie de origine ca exemplu personal spun de bucsaraie, cele de srl m-au tinut vreo 2 luni aproximativ iar de aproape un an am de origine si nu dau semne de oboseala...
|
--------------------
reno
clio hb
'02
- X-xXx-XxX "Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@ |
|
Maskatu |
![]()
|
Intr-adevar la capitolul bucsi, pivoti si bielete, cele originale sunt cele mai bune.
Intrebare: Garniturile de la etrier (clindru) se gasesc de cumparat originale? Mie mi-a zis cineva de la piese auto ca nu se gasesc decat [b]cu tot[/] cu repartitor. Asta iarna le-am schimbat si iar s-au tocit si s-au uscat/rupt. Prost rau plasticul. Sunt facute de "armcomp srl" culmea in pitesti... ma refer la cele "de srl" care costa 5-7 lei setul. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Arcarm sunt bune. Eu din astea am folosit si nu am probleme. Tu te referi ca s-a rupt cea de la exterior care protezeaza pistonul se praf si mizerii, sau de cea de la interior, care tine lichidul? Vezi ca cea de la exterior daca nu e montata bine, o scoate si o rupe pistonul, trebuie bagata bine in canalul etrierului cu o surubelnita mica, dar trebuie curatat bine canalul ala.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
Maskatu |
![]()
|
Exact... cel care protejeaza pistonul de mizerii. La ambii etrieri erau varza. Rupte, uscate, facute bucati, dupa doar un an de la montaj, adica iarna trecuta. Am schimbat ambele garnituri, cea din interiorul etrierului si cea de protectie de la ambii etrieri. Am bagat bine de tot garnitura pe caneluri. Ar trebui sa nu fie probleme. Am aerisit si franele pe fata, acum chiar se simt noile discuri + placute. Revin cu impresii dupa un drum mai lung. Momentan in oras franele sunt foarte bune. A meritat investitia. Pe viitor (la anul) intentionez sa cumpar si sabotii. Daca nu ma dezamagesc discurile klaxcar pana la anul, cred ca merg tot pe klaxcar la saboti.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
edytzu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 26 October 10 ![]() |
salutt!! baieti imi spuneti si mie orientativ pretul unui radiator de DSN
|
--------------------
DACIA
SUPER NOVA
2001
|
|
Maskatu |
![]()
|
Nou probabil undeva la 150-200 ron, original ma refer. Sh nu recomand, dar acum depinde si de noroc.
PS Am si eu nevoie de o oglinda retrovizoare. Care ma poate ajuta cu un pret bun la ea? ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
tr04www |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.122 Joined: 13 October 09 From: Bucuresti ![]() |
stie cineva ce pret are carenajele pentru aripile din fata de la dsn?eu am doar partea din spate(inspre usa) si aseara am mers pe ploaia aia torentiala, am luat cateva balti si toata apa o arunca pe cureaua de la alternator, de incepuse sa scartaie si pe cadrul motor, undeva in zona radiatorului.
as vrea sa ii cumpar plasticele astea sa nu mai arunce apa pe acolo, pentru ca nu cred ca e in regula. This post has been edited by tr04www: 5 Dec 2010, 10:21 |
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
dymmy |
![]()
|
M-a parasit DSN-ul ! Raman...in club...always! Group: Members Posts: 272 Joined: 12 July 10 ![]() |
QUOTE(tr04www @ 5 Dec 2010, 10:20) stie cineva ce pret are carenajele pentru aripile din fata de la dsn?eu am doar partea din spate(inspre usa) si aseara am mers pe ploaia aia torentiala, am luat cateva balti si toata apa o arunca pe cureaua de la alternator, de incepuse sa scartaie si pe cadrul motor, undeva in zona radiatorului. as vrea sa ii cumpar plasticele astea sa nu mai arunce apa pe acolo, pentru ca nu cred ca e in regula. In iasi un carenaj stanga e 30 de roni si ala de dreapta e 32 roni.....la AUTOCENTER Eu unul mai caut maine sa gasesc un carenaj dreapta.....ca la AUTOCENTER au 2 de stanga....bune, si unul de dreapta care-i lipseste o bucata din fata....atentie mare la piese si componente!!! Recomand sa le verificati toate componentele sa fie intregi....in special plasticele(sa nu fie sparte/crapate de noi) O zi buna! |
--------------------
dacia
supernova
2003 europa
- IS-- ---
|
|
Maskatu |
![]()
|
Carenajele din fata sunt alcatuite defapt din 5 bucati. Mai exact, cel de pe stanga este compus din 2 piese, o parte care acopera jumatatea din fata si una care acopera jumatatea din spate, iar pe dreapta 3 piese, adica o bucata care acopera partea din spate si 2 bucati prinse in suruburi care acopera partea din fata.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
dymmy |
![]()
|
M-a parasit DSN-ul ! Raman...in club...always! Group: Members Posts: 272 Joined: 12 July 10 ![]() |
QUOTE(Maskatu @ 5 Dec 2010, 19:45) Carenajele din fata sunt alcatuite defapt din 5 bucati. Mai exact, cel de pe stanga este compus din 2 piese, o parte care acopera jumatatea din fata si una care acopera jumatatea din spate, iar pe dreapta 3 piese, adica o bucata care acopera partea din spate si 2 bucati prinse in suruburi care acopera partea din fata. Ehh..uite ca asta nu stiam deci eu de fapt pentru partea dreapta tre sa caut inca 2 componente....de carenaj....deocamdata sa gasesc unul intreg(fara crapaturi sau taieturi cu cuterul...cum am gasit acu 2 zile ![]() Ma intereseaza componenta aia mai mare...care acopera si protejeaza cureaua, alternatorul care scartaie si cred ca si distributia e atacata cu apa....pe deasupra capacului bineinteles....daca mai trebuie inca ceva voi vedea....cel mai naspa e ca nu stiu cum...ARATAU CARENAJELE ORIGINALE....eu ma uit doar acum in magazine si le vad...ca nu aveam de unde sa stiu....niste poze cu aceste componente are careva???? This post has been edited by dymmy: 5 Dec 2010, 21:49 |
--------------------
dacia
supernova
2003 europa
- IS-- ---
|
|
tr04www |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.122 Joined: 13 October 09 From: Bucuresti ![]() |
dar apa aia daca sare, afecteaza ceva pe acolo?aici in buc in vitan cred ca sigur se gasesc.cand am timp, o sa merg sa caut si eu.
This post has been edited by tr04www: 5 Dec 2010, 22:54 |
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
lirutza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 9 May 09 From: București/Buzău ![]() |
Trebuie sa schimb si eu un rulment la puntea spate. Exista vreun tip de rulment mai "recomandat"? Cel de origine de cine este facut?
|
--------------------
DSN
Confort
2001
|
|
catarrrr |
![]()
|
![]() RC Group: Members Posts: 73 Joined: 29 July 10 From: Braila ![]() |
un set de capace sau jante originale noi cam la ce pret?
This post has been edited by catarrrr: 15 Jan 2011, 07:28 |
--------------------
dacia
supernova
2002 comfort
- BR 03 MAW Drumurile noastre sunt de ra*at!!!!!Si masinile cam la fel!!!!!!!!!
|
|
Maskatu |
![]()
|
Pai capacele costa 40-50 lei iar jantele originale de aliaj costa 150-250 bucata noi, cel putin asta era ultimul pret, dar nu prea se mai gasesc. Iar janta de tabla costa cam 100 daca imi aduc bine aminte.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
miaghy |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 308 Joined: 16 January 10 From: bucuresti ![]() |
janta noua este 300 lei pe mihai bravu
|
--------------------
dacia
super nova
2001
|
|
Maskatu |
![]()
|
Scump domne, scump.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
catarrrr |
![]()
|
![]() RC Group: Members Posts: 73 Joined: 29 July 10 From: Braila ![]() |
QUOTE(Maskatu @ 15 Jan 2011, 08:09) Pai capacele costa 40-50 lei iar jantele originale de aliaj costa 150-250 bucata noi, cel putin asta era ultimul pret, dar nu prea se mai gasesc. Iar janta de tabla costa cam 100 daca imi aduc bine aminte. cam unde as putea sa gasesc capacele?O sa incerc pe la piese auto.Mersi oricum. This post has been edited by catarrrr: 16 Jan 2011, 15:27 |
--------------------
dacia
supernova
2002 comfort
- BR 03 MAW Drumurile noastre sunt de ra*at!!!!!Si masinile cam la fel!!!!!!!!!
|
|
91_CTL |
![]()
|
![]() am multe de invatat...... Group: Members Posts: 195 Joined: 25 November 10 From: Facaeni, Ialomita ![]() |
Salut!
trebuie sa-mi schimb bieleta stanga, imi puteti spune un producator si un pret? astept raspunsuri! |
--------------------
Dacia
SuperNova
Clima 2001 Nr. inmatriculare: Fara numar, fara numar......
|
|
Maskatu |
![]()
|
@catarrrr: Capace gasesti la orice hiper-market... cora, real, etc.
@91 CTL: Iti recomand originala. Bieleta cu tot cu capatul de bara costa 70-90 lei, depinde de unde o cumperi. Nu iti pune altceva pentru ca nu rezista mai mult de 10-20 mii km, plus de asta dupa ce schimbi bieleta trebuie sa faci geometria, si mai costa si aia 80 lei. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Acest topic a fost creat pentru a veni in sprijinul posesorilor de dsn. Mai exact... puteti cere detalii despre o anumita piesa, pe care doriti sa o achizitionati, si alti colegi va pot spune, " da, cumpara de la x producator, si vezi ca are un pret in jur de y roni". Si tot asa.
Sau, feedback-uri (pareri despre x piesa), spre exemplu "am luat x piesa de la y producator si acum am z km cu masina si inca se tine bine" , sau " nu luati x piesa de la y producator pentru ca este foarte proasta". Ofertele comerciale sunt interzise, fiind permise doar la bursa, iar mesajele ce contin oferte comerciale directe, vor fi sterse imediat fara o notificare in prealabil. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 07:59 |