DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

44 Pages « < 11 12 13 14 15 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Sfaturi piese auto pentru super nova, intrebari + recomandari piese

pician90
post 23 Oct 2010, 14:11
Post #361

fost Membru posesor de JumpJet.

Group: Members
From: Din centrul Ardealului

gata.Am rezolvat ieri treaba cu unu de origine. Deschide excelent si apa tot la jumatate este.Multumesc de ajutor.

--------------------
ex : dacia super nova 2002
am avut o revelatie...sa nu ai incredere in femei si in franele de dacie ........
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Maskatu
post 28 Oct 2010, 11:56
Post #362

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Ax volan, unde gasesc prin bucale si la ce pret? In targ "ie" stoc zero din cate vad, iar la magazine de piese "mai mici" au decat "frantuzesti", la 400 ron. A montat cineva dinasta "frantuzesc"? De asam, masam, conex, ponex nu vreau sa pun, pentru ca alea bat de noi din primul km.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
serviccom
post 5 Nov 2010, 23:05
Post #363

Unii parca au doua maini stangi!

From: Wolverhampton

Am si eu o intrebare, de ce sabotii de frana solenza nu se potrivesc pe SN? Asa am inteles si ma uimeste treaba.

--------------------
Renault Trafic SL27 DCI 2006 - PE06 ZXZ
+
RaZzVAN
post 6 Nov 2010, 15:46
Post #364

Membru incepator

sal.am si eu o nelamurire..ieri am schimbat mai multe pe la masina si am observat o problema grava..teava care duce in spate la roti de la pompa de frana mi-e ruginita si pierdeam lichid de frana pe acolo.as dori sa stiu cat costa o teava noua. deci aia care face legatura intr pompa de frana si rotile din spate.am inchis cu alta teava sudata in capat frana pe spate si acu folosesc doar frana fata. este vreun pericol sa merg doar cu frana fata pana gasesc piesa respectiva?si inca ceva..se schimba greu? am observat ca e dintr-o bucata doar..si e cam ciudat cum asputea sa cumpar alta si sa o montez tinand cont cum arata si cat de lunga este.multumesc.

nu teava pardon,conducta tongue.gif excl.gif unsure.gif

This post has been edited by RaZzVAN: 6 Nov 2010, 16:31

--------------------
dacia super nova clima 2002
[IMG]http://img151.imageshack.us/img151/852/31682344.jpg[/IMG]
+
serviccom
post 6 Nov 2010, 18:48
Post #365

Pai ce are sa n-o montezi? Daca ai groapa iti e mult mai usor, altfel te chinui pe acolo, sa ai grija cand o indoi sa nu faca cuta.

--------------------
+
RaZzVAN
post 8 Nov 2010, 12:18
Post #366

Membru incepator

puteti sa imi raspundeti exact ce am intrebat?multumesc.

--------------------
+
Maskatu
post 8 Nov 2010, 12:47
Post #367

Logan 0.9 TCE

Banuiesc ca te referi la cea care face legatura intre repartitor ( nu pompa ) si rotile spate. In orice caz conducta se schimba pe tot traseul nu pe bucati. Nu cred ca este foarte scumpa, maxim 10-20 de lei 1-2 metri de conducta. Nu mai merge cu masina asa, poate vei avea nevoie intr-o situatie de o frana mai serioasa (incluzand puntea spate) si avand doar frana fata, eficienta va fi evident mai scazuta.

This post has been edited by Maskatu: 8 Nov 2010, 18:44

--------------------
+
serviccom
post 8 Nov 2010, 18:36
Post #368

QUOTE(RaZzVAN @ 6 Nov 2010, 15:46)
sal.am si eu o nelamurire..ieri am schimbat mai multe pe la masina si am observat o problema grava..teava care duce in spate la roti de la pompa de frana mi-e ruginita si pierdeam lichid de frana pe acolo.as dori sa stiu cat costa o teava noua. deci aia care face legatura intr pompa de frana si rotile din spate.am inchis cu alta teava sudata in capat frana pe spate si acu folosesc doar frana fata. este vreun pericol sa merg doar cu frana fata pana gasesc piesa respectiva?si inca ceva..se schimba greu? am observat ca e dintr-o bucata doar..si e cam ciudat cum asputea sa cumpar alta si sa o montez tinand cont cum arata si cat de lunga este.multumesc.

nu teava pardon,conducta tongue.gif excl.gif  unsure.gif
*

In primul rand trebuie sa stii ce intrebi ca sa ti se raspunda la ce vrei sa stii, in alta ordine de idei, nu exista teava sau conducta care sa duca de la pompa de frana la rotile spate, iar daca nu exista nici pretul nu exista, mai mult e mai usor sa intrebi la un magazin de piese auto, decat pe noi.

This post has been edited by serviccom: 8 Nov 2010, 18:37

--------------------
+
Maskatu
post 8 Nov 2010, 19:02
Post #369

Logan 0.9 TCE

Ax volan, au adus astia prin targ? Stiti ceva? Ovidiu tot nu are... dry.gif

--------------------
+
p_alecsu
post 8 Nov 2010, 19:29
Post #370

Alex

From: 25 km de Pitesti

nu prea cred ca o sa mai aduca pentru ca nu se mai fabrica. eu am cautat pentru un vecin azi prin tot mioveni.ul si nu aveau decat de srl.

--------------------
Dacia Supenova 2001 Rapsodie - AG 10 WSM
+
Maskatu
post 8 Nov 2010, 20:56
Post #371

Logan 0.9 TCE

Bai nene nu se poate. Am nevoie de cadru motor, nu se mai fabrica, am nevoie de ax volan, nu se mai fabrica. Cum pana mea sa nu mai fabrice, la cat de proaste sunt piesele astea, ar trebui considerate consumabile. Banuiesc ca nu mai are rost sa intreb de capota/aripa, etc, probabil ca gasesti numai de conexx.

Traiasca politica Dacia. Conform legii trebuiau sa suplineasca piese pana in 2013, tinand cont ca ultima super nova a iesit pe poarta fabricii in 2003. Merita tarati prin tribunale si la CEDO, dar evident asta necesita timp si bani. Suntem prea mici noi pentru chestii de genul asta, singura noastra arma fiind "tacerea". Le doresc la fel de multi clienti la logan si duster precum clientii "fericiti" de piesele ce nu se mai fabrica.

This post has been edited by Maskatu: 8 Nov 2010, 20:58

--------------------
+
G I M
post 8 Nov 2010, 22:09
Post #372

Membru cu indemanare

From: Brasov

QUOTE(RaZzVAN @ 6 Nov 2010, 15:46)

nu teava pardon,conducta tongue.gif excl.gif  unsure.gif
*

Se gaseste conducta de cupru, 3m ~ 30 de lei, nu o sa gasesti gata facuta.

--------------------
Una d'aia cu 5 roti
Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
+
RaZzVAN
post 9 Nov 2010, 01:14
Post #373

Membru incepator

ms ptr replay.spor la kilometri am rezolvat problema. salutare!

am gasit in iasi la Auto Center piesa respectiva. pentru montare trebuie neaparat urcata masina pe rampa deoarece cablurile respective trec pe sub masina. asta mi se pare o tampenie. de asta au si ruginit neavand nici un fel de protectie plastica sau ceva de genu.masina romaneasca..din pricina sarii ce o imprastie drumarii iarna pe strazi s-a intamplat asta cred.cu noile cabluri din cupru nu cred ca vor mai fi probleme.va dau un sfat.verificati cablurile de frana tur si retur de sub masina si vedeti in ce stare sunt smile.gif eu pana n-aveam sa raman fara frana nu am bagat de seama.erau intr-o stare avansata de distrugere. biggrin.gif

This post has been edited by RaZzVAN: 9 Nov 2010, 12:11

--------------------
+
Maskatu
post 9 Nov 2010, 09:16
Post #374

Logan 0.9 TCE

Ar fi frumos sa scrii si cum ai rezolvat problema. Poate alti colegi vor avea o problema asemanatoare pe viitor. dry.gif

--------------------
+
serviccom
post 9 Nov 2010, 17:39
Post #375

Ce sa rezolve, cand el la conductele de frana si benzina, le zice CABLURI, popa.gif

This post has been edited by serviccom: 9 Nov 2010, 17:40

--------------------
+
Maskatu
post 9 Nov 2010, 17:42
Post #376

Logan 0.9 TCE

@RaZzVAN: Cat au costat conductele? Pana la urma ce conducta ai schimbat? De la pompa la repartitor sau de la repartitor la puntea spate?

--------------------
+
BoR
post 9 Nov 2010, 19:53
Post #377

Membru autentic

From: Buzau

QUOTE(Maskatu @ 8 Nov 2010, 20:56)
Bai nene nu se poate. Am nevoie de cadru motor, nu se mai fabrica, am nevoie de ax volan, nu se mai fabrica. Cum pana mea sa nu mai fabrice, la cat de proaste sunt piesele astea, ar trebui considerate consumabile. Banuiesc ca nu mai are rost sa intreb de capota/aripa, etc, probabil ca gasesti numai de conexx.

Traiasca politica Dacia. Conform legii trebuiau sa suplineasca piese pana in 2013, tinand cont ca ultima super nova a iesit pe poarta fabricii in 2003. Merita tarati prin tribunale si la CEDO, dar evident asta necesita timp si bani. Suntem prea mici noi pentru chestii de genul asta, singura noastra arma fiind "tacerea". Le doresc la fel de multi clienti la logan si duster precum clientii "fericiti" de piesele ce nu se mai fabrica.
*

Astazi am intrebat la cateva magazine ce comercializeaza piese Dacia din Buzau,inclusiv la reprezentanta de axul volan de origine.Inca nu am probleme cu el,dar am facut-o vazand problemele cu care se confrunta colegii in gasirea unei piese de calitate.Raspunsul a fost:Nu mai fabrica uzina.
Oare daca ne-am strange mai multi de pe acest forum si am face o solicitare la Dacia Automobile in acest sens chiar nu am fi luati in seama?Sau este o politica de a ne face sa renuntam la masini? sad.gif

This post has been edited by BoR: 9 Nov 2010, 19:58

--------------------
Dacia SuperNova/ Opel Astra Sports Tourer/ Lada 1200 Combi
+
p_alecsu
post 9 Nov 2010, 20:54
Post #378

Alex

From: 25 km de Pitesti

nu o sa ne bage in seama.eu am avut noroc cu axul in vara cand deabia l.am gasit in vitan dar in schimb nu am gasit aripa stanga. nici in vitan,nici in pitesti,mioveni si curtea de arges. acum cand nu imi mai trebuie au aparut din nou prin magazine.
in legatura cu axul: eu m.am gandit sa cumpar unul de srl de la care sa iau partea de jos si sa o pun la vechiul ax la care am partea de sus buna. nu stiu daca merge dar cand o sa am buget e prima incercare pe care o fac.
ar mai fi varianta cu ax de nova care nu e telescopic dar nu stiu sigur daca se potriveste.

--------------------
Dacia Supenova 2001 Rapsodie - AG 10 WSM
+
danciusergiu84
post 9 Nov 2010, 22:04
Post #379

Membru autentic

la mine s-a potrvit, original era de sn (telescopic)

--------------------
ex Dacia ex Nova GTi 2000
+
RaZzVAN
post 10 Nov 2010, 01:26
Post #380

Membru incepator

QUOTE(Maskatu @ 9 Nov 2010, 17:42)
@RaZzVAN: Cat au costat conductele? Pana la urma ce conducta ai schimbat? De la pompa la repartitor sau de la repartitor la puntea spate?
*

1 la mana. Servicom nu te mai da asa fantastic pe forumu asta ca nu ne tragem de sireturi. am gresit. e omeneste. ma rog nu imi venea in minte termenul adecvat.

Maskatu era vorba doar de conducte. aveam pierderi undeva sub masina intre portiere.in zona aia erau foarte ruginite si intra aer. smile.gif ca atare nu aveam frana pe spate si pierdeam lichid din butoias biggrin.gif 3 metri 400 mii dintr-un material gen cupru. am cumparat 3 x 3 m. restu mi-a facut mecanicu pe rampa biggrin.gif intre timp am servit o cafea si nu n-am vazut ce si cum a facut insa din cate am observat eu conductele pleaca din prostioara aia de sub butoias. cred ca am gresit cam am zis ca e pompa. e o chestie metalica care arata cam ca un pachet de tigari si din care pleaca toate conductele prin care circula lichidul de frana.

#PS: sub masina exista un fel de prezoane cu suruburi. cel putin asta am reusit sa observ de care se tin cablurile respective.sfatu meu ptr cei care au probleme sa nu isi mai ia cabluri din fier. eventual din alt material sa nu rugineasca sau sa fie izolate plastic.la sarea care o toarna iarna drumarii pe strazi n-ar fi de mirare sa nu nenorocesti o masina pe dedesubt daca circuli constant.

This post has been edited by RaZzVAN: 10 Nov 2010, 01:28

--------------------
+
serviccom
post 10 Nov 2010, 21:03
Post #381

Scuze ca te tot corectez, sunt CONDUCTE nu CABLURI, nu sunt rotund si nici nu am nimic cu tine, numai ca nu sunt de acord cu termenii pe care ii folosesti.
Ori prezoane, ori suruburi, hotarastete, prezoane cu suruburi nu exista.
Unii mai si spala masinile iarna, mai ales dupa ce se arunca cu sare, chiar si pe sub podea, altii le spala primavara dupa ce se topeste.
Cafea ti-a dat ca sa nu stai pe capul lui, asa mai fac si eu la cate unu si scap de o gramada de stres, dar mai e cate unul care imi bea si cafeaua si sta si pe capul meu.

--------------------
+
BoR
post 15 Nov 2010, 23:05
Post #382

Membru autentic

QUOTE(BoR @ 9 Nov 2010, 19:53)
Astazi am intrebat la cateva magazine ce comercializeaza piese Dacia din Buzau,inclusiv la reprezentanta de axul volan de origine.Inca nu am probleme cu el,dar am facut-o vazand problemele cu care se confrunta colegii in gasirea unei piese de calitate.Raspunsul a fost:Nu mai fabrica uzina.
Oare daca ne-am strange mai multi de pe acest forum si am face o solicitare la Dacia Automobile in acest sens chiar nu am fi luati in seama?Sau este o politica de a ne face sa renuntam la masini? sad.gif
*

Am gasit astazi ax volan inferior de origine la 300 ron si ''de import''-250 ron.

--------------------
+
Maskatu
post 16 Nov 2010, 22:37
Post #383

Logan 0.9 TCE

Pai mai bine dai 50 in plus si sti o treaba. Unde ai gasit? In Buzau?

--------------------
+
BoR
post 16 Nov 2010, 22:47
Post #384

Membru autentic

Da.Deocamdata la mine cel din fabrica este ok,doar m-am interesat de existenta piesei.

This post has been edited by BoR: 16 Nov 2010, 22:49

--------------------
+
Maskatu
post 16 Nov 2010, 22:52
Post #385

Logan 0.9 TCE

O sa mai caut si eu sa vad daca au adus astia prin targ. Ultima oara era "stoc zero".

--------------------
+
Fantastik
post 17 Nov 2010, 09:32
Post #386

get rich or die trying...

From: Bucuresti

Am fost eu in targ ieri sa cumpar rulmenti pentru berlina mea veche si am intrebat de ax volan ... si ghiciti ce pret... 500 lei de origine domne`... pai mai bine cumpar de la autospeed...si fac transplant decat sa dau 500 lei pe un ax volan.. cu 500 fac ambreiaju`....

--------------------
Dacia Super Nova 2002 EUropa
Decat pe jos mai bine cu Dacia....!!!
+
Maskatu
post 17 Nov 2010, 10:52
Post #387

Logan 0.9 TCE

De nova/super nova 500 ron, sau de berlina? Este acelasi? Si eu intrebasem acum vreo luna si am inteles ca ultimul pret era 350-400. Pai mai bine dau o fuga la Buzau, ma si plimb si raman si cu bani. Ei le cumpara cu 150-200 si isi baga adaos 100%. Se aduna mai multi samsari si scot pret bun, cumpara 10-20-30 de bucati si uite asa isi scot profit de neam prost.

--------------------
+
Fantastik
post 17 Nov 2010, 13:10
Post #388

get rich or die trying...

ax volan de super-nova... nu se potriveste cel de berlina nici sa`l omori radmasa.gif

de la autospeed am gasit pe net 113 lei , si mie imi trebuie numai partea de jos asa ca eu zic ca merita sa iei o piesa aftermarket mai ieftina decat sa dai bani la samsari.... totusi nu este Connex...

--------------------
Dacia Super Nova 2002 EUropa
Decat pe jos mai bine cu Dacia....!!!
+
Maskatu
post 17 Nov 2010, 13:39
Post #389

Logan 0.9 TCE

Din experientele de pe forum, nu as cumpara ax volan, planetara, bielete, sau caseta de srl...

--------------------
+
powertodacia
post 17 Nov 2010, 16:19
Post #390

Membru autentic

Binenteles ca nu se potriveste axul de berlina la dsn.
In primul rand cel de berlina e de 'n' ori mai rezistent si din cate stiam are cuplaj nu cruce cu pastile sau mai era o versiune cu cruce dar era groasa crucea.
cat despre original , nu mai gasesti ax volan original, si culmea original inseamna Romanica, mai bine iei After market.
Recomand la capete de bara si bielete Delphi, la peugeot 206 am pus si sunt ok.

This post has been edited by powertodacia: 17 Nov 2010, 16:19

--------------------
supernova Clima 2003
Dacia super..super...super BOOM!
Improvizatii: GPL/AC
Rezultat: Nesatisfacator=> Pisicuta 316
+
DaciaClub - Reno Bot
post Reguli topic / Topic rules
Post #

Mesaj automat

Acest topic a fost creat pentru a veni in sprijinul posesorilor de dsn. Mai exact... puteti cere detalii despre o anumita piesa, pe care doriti sa o achizitionati, si alti colegi va pot spune, " da, cumpara de la x producator, si vezi ca are un pret in jur de y roni". Si tot asa.

Sau, feedback-uri (pareri despre x piesa), spre exemplu "am luat x piesa de la y producator si acum am z km cu masina si inca se tine bine" , sau " nu luati x piesa de la y producator pentru ca este foarte proasta".

Ofertele comerciale sunt interzise, fiind permise doar la bursa, iar mesajele ce contin oferte comerciale directe, vor fi sterse imediat fara o notificare in prealabil.

--------------------
44 Pages « < 11 12 13 14 15 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 12:02
Forum Renault