IDEI PERSONALIZAT SOLENZA
![]() ![]() ![]() |
IDEI PERSONALIZAT SOLENZA
stefanflorin77 |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 1 June 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
SOLENZA CLIMA
- B.. SOFERIA E MAI TARFA DECAT VIATA..!
|
|||
Wolfmark |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 642 Joined: 24 March 03 ![]() |
Eu mi-am pus "1.4 MPI", a mea fiind luata din Iunie 2003. Dar ma opresc aici cu "tuning"-ul :mrgreen:
|
--------------------
DACIA
Solenza Scala
2003
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Si eu mi-am pus chestie din aia cu 1,4 MPI. In rest mi-am adaptat un filtru de praf pentru aeroterma (eu am Rapsodie), mi-am montat proiectoare, am schimbat boxele din spate cu unele mai tapene, folie de parchest in usi (sunetul se aude mult mai bine), pus izolir-band pe tamburusii aia de la usi (sa nu mai sune ca o cutie de conserve cand inchid usile), starns bord+toate reperele care se miscau (liniste in masina). Ma opresc aici tu tuning-ul, care de fapt e mai mult o remediere a unor defecte de proiectare/fabricatie.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
KpK1 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 22 April 03 From: Galati ![]() |
vrei masina personalizata,pune-ti toba integral sau numai final, doar asa ca sa dai trezirea in cartier laugh.gif
|
--------------------
Dacia
Solenza Scala 1.4i
|
|
stefanflorin77 |
![]()
|
o idee buna de insonorizare pt usi,podea,portbagaj ar fi antifonul intr-un strat dupa care imprimi pe el prin presare panza de sac[iuta parca] taiata dinainte la dimensiunile necesare,apoi finalizezi iar cu antifon intr-un strat suficient,ceea ce rezulta fiind o buna protectie antirugina,buna izolatoare fonic zgomotul produs de apa si pietrele care intra in contact cu podeaua auzindu-se mai slab si mai infundat dand o senzatie de ,plin,intocmai ca o masina bine izolata.si pentru usi e bine ca nu se mai aude asa rau zgomotul ala spart de usa usoara,muzica mai castiga in calitate,sufletul e mai multumit..se poate folosi orice tip de antifon/insonorizant,incalzit si intins rapid cu pensula sau dat cu pistolul,eu as alege insa unul destul de grunjos si mai calitativ[vreo 200.000recipientul]se da cu pistolul,trebuie verificat insa sa accepte panza inainte de intarire,faceti o proba sau intrebati tinichigii inainte de a va apuca de treaba..executat cu grija si corect rezultatul ar trebui sa fie satisfacator.daca izolati si portbagajul,trebuie sa-l capitonati pe urma cu mocheta,puteti folosi setul de la supernova. :!: :roll:
|
--------------------
DACIA
SOLENZA CLIMA
|
|
stefanflorin77 |
![]()
|
se simte ceva cu tamburusii izolati?suna mai bine la inchidere?dar nu se toceste repede?eu de mult caut teflon dur pt cui,dar n-am gasit asa ca m-am orientat sa pun unul de la passat intermediar care are teflon din fabrica,da n-am gasit poate cand o sa ajung pe la buzau-focsani la dezmembrari.daca se potriveste cred ca ar fi super.. 8)
|
--------------------
DACIA
SOLENZA CLIMA
|
|
toto |
![]()
|
![]() Destul de fost membru Group: Members Posts: 432 Joined: 26 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Ma i ntereseaza si pe mine faza cu zgomotul la inchiderea usilor.
Deci se pune banda izoliera pe cuiul ala care iese din caroserie? Si ma mai intereseaza si faza cu anularea cheii la usa (m-am gandit si eu la asta... :mrgreen: )...e greu de facut? |
--------------------
Honda
CIVIC
5D 1.8 Sport M/T - '07 romania, frumoasa tara...pacat ca e locuita...
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
toto subiectul s-a discutat (poti da cutare) dar idea era cu un furtunas suficient de dur pus acolo. Personal n-am gasit asa ceva si am pus un fel de izolir plastifiat si colorat ( e mai rezistent) care se gaseste Metro sau Carrefour. Cind se uzeaza mai dau un strat doua....
anularea cheii presupune scoaterea unei tije de legatura din interiorul usii (dai fata jos, o scoti si cind nu-ti mai merge inchiderea centralizata ii dai ture sa intri si no poti) tongue.gif |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Toto, izolir band poti sa pui din ala cauciucat, da un zgomot mai infundat la inchiderea usilor. In fuctie de cat de gros este pui un strat-doua. Faci si tu probe pana vezi ca se inchide bine.
Tija ca s-o dai jos, pe langa desfacerea panoului usii presupune si dezlipirea unei folii albe care mascheaza gaurile din usa. Insa e lipita cu un mastic special care nu cred ca il gasesti de cumparat, si daca o dezlipesti risti sa iti intre apa in masina. Daca intr-adevar vrei sa iti dezactivezi yala de usa, las-o macar pe aia de pa hayon, macar sa ai pe unde sa intri in masina. Insa nu are rost, pentru ca hotii daca vad ca nu merge deschisa cu cheia nu cred ca se jeneaza sa iti sparga geamul cu un bolovan. |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
nicusor |
![]()
|
![]() Mr. Group: Members Posts: 162 Joined: 24 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Legat de bolovani...de ce cred eu ca in tarile civilizate nu se prea fura din masini? Pentru ca pe acolo nu prea gasesti bolovani la tot pasul ca aici. Sincer, eu chiar am avut nevoie de un bolovan (la propriu laugh.gif ) cind eram in Paris, si sa mor daca am gasit asa ceva. Si nu eram la ciordit.... laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
|
--------------------
Dacia
Solenza
04.2004 Scala
|
|
stefanflorin77 |
![]()
|
faza cu anularea incuietorii o aveam si la fosta dacie,a mers cu brio.incuietoarea de la haion/portbagaj poti sa o lasi activa pt ca in cazul unei defectiuni a inchiderii centralizate sa poti intra pe-acolo[nu e de ras]!sistemul de inchidere centralizata e destul de fiabil,nu se strica asa usor.hotii fura des ziua,geamuri sparte la masini mai rar,poate in zone izolate si cu aurolaci prin preajma...de obicei,forteaza incuietoarea in vazul lumii,pt ca sant confundati cu proprietarii.noaptea insa bate la ochi,iar garda face panda aproape peste tot.orice masura de siguranta e bine venita!daca gandesti ca:daca e sa se-ntample se-ntampla,nu rezolvi mare lucru.daca ai putina indemanare poti sa scoti tija incuietorii singur cu:o surubelnita stea si una tip tors.dupa ce desfaci tapiteria de plastic,intalnesti o protectie de plastic,un soi de celofan alb pe care il indepartezi usor in zona yalei[stanga sus]incercand ca masticul cu care e lipita folia sa ramana prins de tabla usii,pt ca la final presand folia pe el sa ermetizeze corect,dupa care ai de indepartat tija de 5cm care leaga broasca de butuc.ca sa-ti fie usor trage inspre dreapta[spre balamalele usii]tablita de metal[siguranta butucului]butucul va iesi afara si vei putea scoate tija aceea,dupa care potrivesti butucul la loc pe usa si impingi tablita la loc pe lacasul ei.durata?20min maxim cu totul. 8)
|
--------------------
DACIA
SOLENZA CLIMA
|
|
Ad3lant3 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 27 May 04 From: Bucuresti ![]() |
sal'tare.. ma' baieti.. hai sa intru si eu in gashka.. celor "personalizatori de mashini" smile.gif) hai sa va zic.. ce i-am facut eu. .si ce vreau sa-i mai fac... well: am o SLZ clima perla .. i-am pus praguri si prelungitoare d-alea sub spoilere, toate la culoarea masinii.. ca asha da mia bine; mi-a fost mai greu pana am gasit in targ spray cu vopsea perla.. dar l-am gasit.
ce mai vreau sa-i mai fac... ei bine.. i-asha face multe.... hai sa incep cu interioarul. vreau sa-i pun pedale nishelate cu insertie de cauciuc (ca sa nu alunece piciorul cand e ud pe jos.. ) un neon mic cam de 10-15 cm sub volan.. deasupra pedalelor cum ar veni (albastru) .. .. shi am mai gasit ceva interesant pe un site www.autoacesorii.ro .. vilyl-uri.. tribale, patratzele.. tot ce vretzi.. destul de ieftine.. shi mai scutesti si un drum.. (iti vin direct acasa) .. vreau sa-i pun si neoane pe dedesubt.. dar sincer.. sa fiu.. sa dau 4 mil pe ele... (in targ costa aprox 1 mil/buc) .. si sa se duca la prima ploaie.. asha cum am citit pe forum... eheee!! am gasit ceva interesant pe un site... pe altul... www.spot.ro .. .. este un site pt calculatoare.. dar am vazut acolo.. nishte neoane pentru carcasa... Lungime: - totala (neon + suport): 33 cm - neon: 16.5 cm Functionare: - activare prin sunet - lumina intermitenta (Pulse Neon --. ca la NFS underground.. ) - lumina continua o idee interesanta.. nu?? tongue.gif sa vedem ce o ieshi.. din ea... !! |
--------------------
Dacia, Opel
Solenza, Calibra
- B-33-ZBU " -=- inteligentza ma urmareshte... dar yo sunt mai rapid -=- "
|
|
Ad3lant3 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 27 May 04 From: Bucuresti ![]() |
... shi inca ceva... mi-a mai venit o idee, ) tot acolo a gasit un dispozitiv.. care .. lumineaza .. albastru.. sau in diverse culori.. sub forma unor fascicule de laser .. in numar de 3.. asta e tot pentru carcasa PC-ului.. dar ma gandesc ca... 2 buc.. pe un prag.. shi 2 pe altul. .shi cate una in fatza shi una in spate.. ar lumina. .ceva ceva.. ;... eh???
Durata de viata 200.000 ore (22 ani) Rezistent la apa si socuri Emisie scazuta de caldura asha zic ashtia.. shi costa doar 270.000 .. uite si poza... dispozitivului. .shi a neonului despre care va spuneam.. mai sus! _________________ Attached thumbnail(s) i200.jpg ( Size: 13.12k ) Number of downloads: 2901 Attached image(s) ![]() |
--------------------
Dacia, Opel
Solenza, Calibra
|
|
stefanflorin77 |
![]()
|
ad3.. daca-ti place ce mai stai,baga-i neoane...eu unul nu as pune sub masina,nu mai e ceva original+cred ca nu rezista mult..am avut si eu la pedale+in dreapta lumina,dar rosie[lampa] era marfa si discreta,da se chiorau unii si strambau din nas..cica tot nu e bmv..lasa taica ca si voi tot romani pareti,nu nemti! 8)
|
--------------------
DACIA
SOLENZA CLIMA
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Prea multe beculete/neoane. Mai vezi cate un brad din asta de Craciun pe strada, eventual mai si clipesc respectivele beculete cand semnalizeaza sau pune frana. Nu mi se pare chiar de bun gust.
Ce ar merge la interior si ce vreau sa fac si eu (ideea mi-a dat-o Dsign) e sa pun niste leduri portocalii (aceeasi nunata cu bordul si restul butoanelor) micute de tot in clantele usilor. Asa, cand as aprinde pozitiile s-ar ilumina discret si manerele alea. Cred ca ar fi un efect interesant, similar masiniilor cu pretentii. |
--------------------
Dacia
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
cand mergi sa iti pui alea? ca as veni si eu ...
|
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
Ad3lant3 |
![]()
|
.. eh nah.. brad de craciun.. nici chiar asha.. mah.... ce naiba... fara stropitori colorate... inimioara de la oglinda retrovizoare... semnalizator pe oglinda... si semnul cu NIKE .. smile.gif astea sunt .. tzaranisme... smile.gif dar eu zic..ca dak.. iti pui nijte praguri.. spoilere un eleron finutz..... nu d-ala ade usuci rufele pe el... shi ii bagi shi un vinyl .. interesant... dar.. nu ca o pleashca... shi dak mai ai loc.. shi ceva .. lumini sub.... eu zic..ca e ceva.. interesant... iti dai seama ca.. nu o sa lumineze sa-ti ia ochii smile.gif) .. .. deja .. devine tzaranesc..asha cum ai spus si tu.
Ideea cu ledurile pe manere.... .. nu vad.. la ce te ajuta... mai bine.. iti bagi... alta culoare la bord... sau .. iti poti pune.. chiar sub volan.. un neon... ca sa-ti lumineze.. pedalele nichelate... ! smile.gif) see yah! |
--------------------
Dacia, Opel
Solenza, Calibra
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Scuza-ma, nu-ti merge tasta SPACE de la tastatura sau de ce bagi atitea puncte ???? :roll:
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
stefanflorin77 |
![]()
|
sa nu mergi dupa aia cu capu' in jos uitandu-te la pedale si cum cade lumina pe ele..fa o proba;baga neon sub scaun pt ca va lumina spate/fata ar fi mai marfa,nu crezi?iar led colorat ai putea sa pui pe deschizatorul usii din interior sa stii unde e exit pe intuneric..cum zicea si bogdan,dar cred ca el se referea la manerul exterior..?
|
--------------------
DACIA
SOLENZA CLIMA
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Nu, ma refeam la manerul interior. Ce-mi trebuie la exterior. Eu vreau ceva discret pe diauntru, o lumina difuza portocalie. Leduri cred ca am gasit. Am un mobil Bosch antic si de demult si vreau sa ii scot ledurile (sunt portocalii) ca sunt foarte micute si mai ales plate. Caut niste diode sa le pun si am rezolvat problema. Insa trebuie sa ma duc la un centru din asta de reparat mobilele sa mi le scoata baietii si sa imi spuna si de cati volti am nevoie, ca multimetrul meu e la pamant.
Dar cred ca o sa mai las sa astepte ideea pentru ca nu ma mai incanta inca o hemoragie la nivelul degetelor provocata de manerele alea idioate ale macaralelor geamurilor. Plus ca nu as vrea sa dau folia aia alba de pe usa jos, ca nu stiu daca reusesc sa o mai izolez bine si mi-e sa nu imi ploua in masina dupa. |
--------------------
Dacia
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Da.... se pare ca mananca rau de tot. Tocmai am fost pe Maica Domnului la un magazin de vis-a-vis de Kon si am luat 4 leduri portocalii de 500 lucsi si 4 rezistente de 820 ohmi. In total 20000 lei. Am testat ledurile si dau o lumina difuza, placuta., ocazie cu care am si ars unul. Sa vad poate imi pun ambitia si le montez maine.
|
--------------------
Dacia
|
|
stefanflorin77 |
![]()
|
bogdan,ce diametru au led-urile?banuiesc ca 3mm,nu?alea transparente dau lumina placuta,dar si puternica..5000lucsi parca..in fine,nu stiu daca prin alea transparente se gaseau si portocalii,dar banuiesc ca o sa arate bine..apropo,am mers un timp fara folie,da nu ploua inauntru nici in usa macar.. 8)
|
--------------------
DACIA
SOLENZA CLIMA
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Led-urile sunt de 3 mm, transparent, dar cand sunt sub tensiune dau o lumina portocalie. Intensitatea= 500 lucsi, acceptabila pentru o lumina difuza.
|
--------------------
Dacia
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Azi mi-am montat in sfarsit led-rile in clantele usilor. Efectul este super, dar e de munca zdravan de tot.
In primul rand, trebuie date jos fetele de usi jos. Mai trebuie desfacute capitonajele stalpilor centrali (se desface prinderea centurii de siguranta cu o tubulara de 17 si se scot cele doua suruburi torx 20 cu o surubelnita care se indoaie la 90 de grade). Dupa aia trebuie data partea superioara a bordului jos ca sa luati curent. Eu am tras doar un singur fir (+) ca masa am luat-o de la tabla usii. Firul trebuie sa intre in usa prin burduful ala de cauciuc, ceea ce e usor de zis dar greu de facut. Se scoate burduful din ambele capete si se baga firul prin partea superioara. Dupa aia se baga un deget prin partea de jos a furtunului si se cauta capatul firului (ceva in genul proctologului). La usile din fata se poate face treaba cu bagatul firului in usa si fara sa dai jos folia aia alba (e de ajuns spatiul boxei). Pentru usile din spate trebuie sa dezlipiti putin folia in partea de jos a usii, spre balama. Se trag firele in fata pana sub bord si se lipesc doua cate doua. Cele doua fire ramase se trag prin bord pana in dreptul papucului pentru iluminatul brichetei (cel cu firul albastru). Se face legatura si asta e tot. Trasul cablurilor dureaza cam 3 ore (cu tot cu motat/demontat bord, fete usi, capitonaje laterale), mesteritul la clante inca vreo ora. Din ciclul nu faceti ca mine: -nu incercati sa conectati firele cu pozitiile aprinse (e draguta ideea de a vedea cum se aprinde ledul instantaneu DAR se ard sigurantele intr-o veselie). -daca ati bagat vaselina la balamale si in usi o sa regretati acum treaba asta ca o sa va manjiti ca vai de lume. Nu strica sa aveti o carpa prin apropiere, ca ar fi pacat sa se intinda vaselina peste tot prin masina. -cand treceti firele prin bord ar fi de ajutor o a doua persoana sau niste maini mai lungi plus o coloana vertebrala mai flexibila. Daca nu aveti nici una dintre cele doua, durerea atroce dispare dupa vreo ora cu Nurofen. |
--------------------
Dacia
|
|
stefanflorin77 |
![]()
|
bogdan iti recomand saridon...ma scuzi am omis sa iti spun ca firele le bagi mai usor prin burduf legandu-le de o sarma otelita(eu am folosit sarma din furtunele de plastic ,copex, prin care trec firele electrice si are acelasi rol de a trage cabluri)la un capat,dar cat mai plat,le infasori cu putin izolir band,iar capatul sarmei care intra primul in burduf il indoi si il infasori tot cu izolir..restul e istorie,dureaza un minut!impingi sarma otelita cu o mana,iar cu cealalta tatonezi burduful ca sa nu franeze inaintarea firelor.eu pt pozitii nu am demontat bordul,caci +pozitii exista si pe mufa dreptunghiulara care duce spre spatele masinii(e sub bord apoape de pedale in stanga)e un fir rosu intr-un capat al mufei parca,nu mai retin bine,o sa ma uit al catelea..oricum se afla usor..eu de el am legat avertizorul sonor pt pozitii aprinse 8) :wink:
|
--------------------
DACIA
SOLENZA CLIMA
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Mersi de sfatul cu sarma otelita. Pentru mine scum vine cam tarziu ca deja m-am chinuit, dar pe viitor sigur o sa ilo aplic. In ce priveste + pozitii, as fi putut lua la fel de usor de la sigurante, insa am preferat sa iau de la bricheta ca si asa la mine beculetul ala nu functioneaza si in plus acolo aveam deja posibilitatea de a face cuplarea prin papuci, fara sa tai vre-un fir al masinii sau sa innadesc ceva. Eu ma gandesc la garantie. In cel mai rau caz, scot papucul desfacand doar aeratorul central de deasupra brichetei si nu se mai observa nimic.
|
--------------------
Dacia
|
|
stefanflorin77 |
![]()
|
..eu n-am probleme cu garantia,cu toate ca aia incearca orice ca sa nu-ti schimbe ceva defect.in schimb am cu masina,care uneori se incapataneaza si nu porneste decat dupa mai multe incercari..in rest as vrea sa bag si eu butoanele de la geamuri pe fetele de usa,dar deja burduful meu e plin de fire si e mult de munca :!: dar pozitii la sigurante e mai greu deoarece din cate stiu siguranta de pozitii e derivata din +general,deci are curent tot timpul,iar pozitiile se aprind din comutator care e dupa siguranta montat,deci tot pe undeva pe instalatie ar trebui sa te legi.oricum ai facut bine ca sa n-ai probleme la garantie.
|
--------------------
DACIA
SOLENZA CLIMA
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Daca nu porneste cauze posibile: injectoare infundate, motoras pas-cu-pas murdar sau mufa care nu face contact ca lumea, benzina proasta etc.
Pentru + de la siguranta pentru pozitii trebuie sa te legi la siguranta care se ocupa si de iluminatul tabloului de bord si a pozitiilor pe stanga (e a doua siguranta de 10, dupa cea de semnalizare). Trebuie sa desfaci panoul de siguranmte, sa scoti mufa din spate si te-ai legat elegant la siguranta, fara sa bagi firul pe papucul ei. Probabil dupa ce ies din garantie o sa fac treaba asta si la fel o sa procedez si cu avertizorul sonor de faruri. Acum e legat pe papucii sigurantelor sa il pot scoate usor si fara urme. |
--------------------
Dacia
|
|
stefanflorin77 |
![]()
|
de peste 15000km merg cu aceeasi benzina,a inceput treptat sa nu porneasca la prima cheie,da nu mereu,acum am schimbat benzina si deocamdata merge bine.
|
--------------------
DACIA
SOLENZA CLIMA
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Deocamdata........ :inger:
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th May 2025 - 08:18 |