DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> IDEI PERSONALIZAT SOLENZA

bogdan_o
post 21 Sep 2004, 16:36
Post #61

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Group: Members
From: Bucuresti

Daca te uiti mai atent la geamurile de SLZ o sa vezi ca au o tenta verzulie. E vorba de ionizare si asa vin din fabrica. Parbrizele nu se ionizeaza ca trebuie sa ofere un grad mare de vizibilitate. Eventual sunt tratate atermic, dar nu e cazul Dacia.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Tudor B
post 21 Sep 2004, 16:53
Post #62

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Si parbrizele au ceva tenta verzuie ceva mai slaba decat geamurile laterale, stiu din experienta proprie de la dsn-ul meu europa (avea geamurile ca la nova)

--------------------
DACIA GOLAN Laureate 1.4 MPI - CJ 00 TUD
"Wellcome to the desert of the real"
+
Marty
post 21 Sep 2004, 17:31
Post #63

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

La SLZ toate geamurile au tenta verzuie, inclusiv parbrizul. Singurul model care face exceptie de la geamuri verzui este Europa fara A/C.

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
Hemilton
post 21 Sep 2004, 18:59
Post #64

Membru incepator

From: Iasi

bogdan_o
Ai dreptate, m-am uitat pe lista de optiuni de la Solenza.
Totusi am vazut azi o Solenza cu geamuri fumurii (arata bine, nu erau maronii) la Facultate, dar nu l-am intrebat pe posesor (era profesor).

--------------------
Nu testa niciodata adancimea apei cu ambele picioare.
+
toto
post 21 Sep 2004, 19:28
Post #65

Destul de fost membru

bai baieti, nu stiu ce sa zic cu ledurile astea in clante...mi-am pus si eu dar cu o rezistenta unica
mi-am pus cate doua leduri pe clanta legate in serie
ce mai incoace-incolo, curentul masurat este de 194 mA, iar tensiunea este 8,4 V
rezulta o putere consumata de sub 2W
problema mea e ca am pus o rezistenta de 5W si tot se incinge ca dracu
va sfatuiesc sa va uitati si la instalatiile voastre sa fiti siguri ca nu vi se topeste ceva prin usi...cei care v-ati pus rezistantele acolo
valoarea rezistentei este de 35 ohmi astfel incat sa-mi iasa 5,6 V (2,8 V X 2) pe leduri

va invit sa va dati cu parerea

--------------------
Honda CIVIC 5D 1.8 Sport M/T - '07
romania, frumoasa tara...pacat ca e locuita...
+
stefanflorin77
post 21 Sep 2004, 19:56
Post #66

Membru

la mine fiecare led e cu rezistenta lui(0,5w) si nu se incinge nimic!

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA - B..
SOFERIA E MAI TARFA DECAT VIATA..!
+
wwilly
post 21 Sep 2004, 20:24
Post #67

Membru

From: Arad

La 194 mA nu o sa reziste prea mult ledurile acelea,! Se recomanda 20 max 25 mA,daca nu vorbim de leduri speciale, asa ca modifica rezistenta la o valoare in jur de 560 ohmi, si totul va fii ok! Daca ai pus ledurile in serie incearca rez de 470 ohmi. dar si cea de 560 este ok!

--------------------
SLZ Comfort - AR-XX-PTP
+
toto
post 23 Sep 2004, 17:11
Post #68

Destul de fost membru

nu ati inteles
sunt 4 grupuri de leduri cate doua in serie...adica 8 leduri
toate consuma 194 mA...o singura rezistenta pt toate
o sa fac proba cu un led si cu o rezistenta de care ziceti voi sa vad daca se incinge

--------------------
Honda CIVIC 5D 1.8 Sport M/T - '07
romania, frumoasa tara...pacat ca e locuita...
+
CristianH
post 27 Sep 2004, 08:30
Post #69

Membru

From: Sighisoara

Am citit pe undeva pe forum ( am cautat dar n-am mai gasit nicicum ), ca cineva si-a montat in portiere, in locul unde vine tija de blocare a portierelor la SLZ Europa, LED-uri alimentate de alarma - ideea mi se pare de efect si vreau sa-mi montez si eu LED-uri palpaitoare acolo. Problema este ca eu nu am alarma.
Am garaj.
Poate sa-mi spuna cineva de unde pot lua un + 12v care apare doar atunci cand scot cheia din contact ? Atunci pun un montaj electronic astabil si gata.
Alta varianta ar fi LED-ul care palpaie in bord dar acela este alimentat probabil de UCH si nu stiu daca acesta suporta consumul suplimentar de 40-50 mA.
Astept o idee.

--------------------
Ex DACIA SOLENZA CONFORT 1.4 mpi / Skoda Octavia Tour 1.9 tdi
+
stefanflorin77
post 27 Sep 2004, 20:35
Post #70

Membru

eu am scris in primul mesaj al topicului.
1)ai putea sa adaptezi un mic contact pe tija incuietorii din usa,ca atunci cand comanzi inchiderea usilor sa se activeze alimentand led-urile.
2)daca ai inchidere centralizata si detii si un actuator cu 5fire il poti monta in locul celui original din usa ca sa-i folosesti functia de comutator pt led-uri. 8) 8)

--------------------
+
x_RedRiver_x
post 9 Nov 2004, 19:52
Post #71

Membru incepator

QUOTE(bogdan_o @ 18 Jun 2004, 20:27)
Azi mi-am montat in sfarsit led-rile in clantele usilor. Efectul este super, dar e de munca zdravan de tot.
In primul rand, trebuie date jos fetele de usi jos. Mai trebuie desfacute capitonajele stalpilor centrali (se desface prinderea centurii de siguranta cu o tubulara de 17 si se scot cele doua suruburi torx 20 cu o surubelnita care se indoaie la 90 de grade). Dupa aia trebuie data partea superioara a bordului jos ca sa luati curent.
Eu am tras doar un singur fir (+) ca masa am luat-o de la tabla usii. Firul trebuie sa intre in usa prin burduful ala de cauciuc, ceea ce e usor de zis dar greu de facut. Se scoate burduful din ambele capete si se baga firul prin partea superioara. Dupa aia se baga un deget prin partea de jos a furtunului si se cauta capatul firului (ceva in genul proctologului). La usile din fata se poate face treaba cu bagatul firului in usa si fara sa dai jos folia aia alba (e de ajuns spatiul boxei). Pentru usile din spate trebuie sa dezlipiti putin folia in partea de jos a usii, spre balama. Se trag firele in fata pana sub bord si se lipesc doua cate doua. Cele doua fire ramase se trag prin bord pana in dreptul papucului pentru iluminatul brichetei (cel cu firul albastru). Se face legatura si asta e tot.
Trasul cablurilor dureaza cam 3 ore (cu tot cu motat/demontat bord, fete usi, capitonaje laterale), mesteritul la clante inca vreo ora.
Din ciclul nu faceti ca mine:
-nu incercati sa conectati firele cu pozitiile aprinse (e draguta ideea de a vedea cum se aprinde ledul instantaneu DAR se ard sigurantele intr-o veselie).
-daca ati bagat vaselina la balamale si in usi o sa regretati acum treaba asta ca o sa va manjiti ca vai de lume. Nu strica sa aveti o carpa prin apropiere, ca ar fi pacat sa se intinda vaselina peste tot prin masina.
-cand treceti firele prin bord ar fi de ajutor o a doua persoana sau niste maini mai lungi plus o coloana vertebrala mai flexibila. Daca nu aveti nici una dintre cele doua, durerea atroce dispare dupa vreo ora cu Nurofen.
*

no, sa nu fie cu suparare, da am ras la postu asta de m-am rupt. Tot respectul meu pentru rabdarea ta, eu n-am atata. Oricum, personal cu cat mai putine beculetze in masina, mai ales noaptea, cu atat mai bine. Cand ai de condus peste 500 de km noaptea, si pe o vreme mai ciudata, imi vine sa sting si casetofonu, sa nu-i mai vad luminile. Dar poate sunt eu fotofobic.

Design tunning la Solnitza mea as face doar cu praguri. Problematic e ca nu poti cobori masina doar cu praguri... si de spoiler si alte alea n-am bani. Jante as mai pune. Eleron in nici un caz - fundul la masina asta nu e facut sa aiba eleron. E mult prea scurt si patrat.

Engine tunning ma tenteaza. Dar ma gandesc ca tunnez un motor de 1.4 la urma urmei. Plus cutia de viteze nu e grozava.

Oricum, cat mai am de dat rate la banca ma multumesc sa o tunnez doar la spalatorie. As often as possible wink.gif

--------------------
Dacia Solenza 1.4 MPI - IS 77 KAA
+
eminescu0
post 15 Nov 2004, 17:04
Post #72

Membru autentic

From: Colentina, inima strazii

bai vreau sa-mi ionizez si eu geamurile numai ca la adrs costa vreo 3 mil. si chiar atat nu dau... auzisem ca se fac la Pitesti cu 1.5 mil.

alternative?

--------------------
Reno Megane I hatch
If you can't convince 'em, confuse 'em.
+
stefanflorin77
post 15 Nov 2004, 22:08
Post #73

Membru

la G.I.P srl pe valea cascadelor(militari).da tine minte ca din cauza tentei verzui a geamurilor o sa iasa in evidenta efectul de oglinda maro.

--------------------
+
Manuel
post 16 Nov 2004, 08:39
Post #74

Membru autentic

From: VASLUI

Am vazut un Logan cu geamuri ionizate 40% si nu apare efectul de oglinda, arata chiar foarte bine. Am inteles ca limita dintre fumuriu si oglinda e la 50%.

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
eminescu0
post 2 Dec 2004, 12:49
Post #75

Membru autentic

preturi stii?

stiti adrese de net pentru diversi dealeri care sa aiba si elemente de tuning disponibile, cu preturi eventual? (in afara de adras.ro) sunt curios care e diferenta de pret intre dealer si shop-urile mici.

--------------------
Reno Megane I hatch
+
zzero
post 2 Dec 2004, 20:29
Post #76

Membru autentic

From: Constanta

Frate, elemente de tuning disponibile nu gasesti la dealeri in afara de panaramele alea din fibra care le gasesti si in targ.Du-te la cineva specializat, care sa iti faca ce model vrei tu.Sunt multi in Bucuresti.

--------------------
Dacia Solenza - CT-06-VRY
+
TUBI
post 4 Dec 2004, 02:51
Post #77

Membru incepator

Am pus niste tub termofit pe cui, care este dat si cu putina vaselina, si suna super (plus insonorizat usile cu folie PEE).
Mi-am montat si cotiera, super confortabila.Am vopsit marginile rotunde de la aeratoare, plus anumite margini si contururi.Am pus, super necesara plasa la grila de la masca de plastic (plasa din fibra de sticla, lipita cu silicon pe margine).Ochi de pisica pe usi in interior (sa vada tot neamu ca am usa deschisa noaptea).
Deschidere portbagaj din interior (vezi poza ,,sol7").Urmatoarele inbunatatiri vor fi mocheta si lumina in portbagaj.
Atasez si niste poze:Cotiera1.jpg ( Size: 338.42k ) Number of downloads: 885
Cotiera3.jpg ( Size: 131.86k ) Number of downloads: 792
cotiera_mod_de_prindere.jpg ( Size: 381.62k ) Number of downloads: 879
[attachmentid=3372
]Sol1.jpg ( Size: 159.69k ) Number of downloads: 885
Sol2.jpg ( Size: 134.05k ) Number of downloads: 862
Sol3.jpg ( Size: 134.06k ) Number of downloads: 720
Sol8.jpg ( Size: 163.7k ) Number of downloads: 732
[at
tachmentid=3377]ochi_de_pisica.jpg ( Size: 167.11k ) Number of downloads: 646

Attached thumbnail(s)
Cui_cu_termofit.jpg ( Size: 45.25k ) Number of downloads: 612
Sol7.jpg ( Size: 103.61k ) Number of downloads: 656

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4MPI - B-XX-XXX
+
Marty
post 6 Dec 2004, 20:33
Post #78

Domnu' Tubi, ma scuzati ca va inoportunez cu o intrebare, cine v-a vopsit aeratoarele si cit v-a costat smecheria ?

--------------------
+
TUBI
post 6 Dec 2004, 21:03
Post #79

Membru incepator

Made by mandea in parcare.Se cumpara una bucata marker cu vopsea argintie (am cumparat markerul din Obor, de la un magazin de papetarie si birotica).Atentie, nu este un marker obisnuit!Costa circa 40mii lei usori.
In momentul in care vopsesti, se vopseste zona cu mare grija, se foloseste o bucata de hartie, ziar, care se pune in spatele zonei vopsite, asta pt. a evita eventuale mazgaleli (doar in zona aeratoarelor).In rest, pt. celelalte zone vopsite, se urmareste conturul deja facut din fabrica.

--------------------
+
Marty
post 6 Dec 2004, 21:44
Post #80

Aha, inteleg ca n-ai scos aeratoarele din bord, le-ai vopsit "on site". Merci de tip!!! worship.gif

--------------------
+
Eggy
post 6 Dec 2004, 23:59
Post #81

calm

adevaru e ca se vede marfa, parerea mea, da nu se duce markeru ala?

--------------------
Renault Clio III 1.6 16v 2007
+
TUBI
post 7 Dec 2004, 01:19
Post #82

Membru incepator

Nu se duce, doar daca il freci la greu.La schimbatorul de viteze desenul cu nr. vitezelor este profilat, palma nu atinge vopseaua.Am facut ghidusia asta cu vopsitul acum 3 luni, si nu s-a sters pana acum.

--------------------
+
eminescu0
post 7 Dec 2004, 11:18
Post #83

Membru autentic

si eu am aeratoarele vopsite (rosii) si se vad super, numai k eu le-am scos afara si am scos si "flapsurile" acelea. apoi am vopsit fara sa ma stresez de eventuale grseli cu un spray din vitan. si asa, si asa, arata bine, sunt de efect. eu mi-am schimbat si busonul plus husa levierului shimbatorului de viteze cu altele rosu cu negru. interesant.

--------------------
Reno Megane I hatch
+
sonicBanG
post 7 Dec 2004, 12:08
Post #84

Membru incepator

Stiu ca nu are legatura cu ce s-a discutat mai sus, dar spuneti-mi si mie, praguri din plastic pt solenza unde gasesc? si la ce pret? trebuiesc vopsite sau vin gata vopsite?

Multumesc!

--------------------
Dacia Solenza Confort 1.4 - BH05KID
+
Eggy
post 7 Dec 2004, 13:08
Post #85

calm

da o sa incerc sa le vopsesc si eu ca arata tare;
eminescu0 cum se scoate maneru ala de la frana de mana? ca si eu am vrut sa il schimb da nu am reusit sa il dau jos.

--------------------
Renault Clio III 1.6 16v 2007
+
GABONE77
post 7 Dec 2004, 16:19
Post #86

el jefe

Tubi am vazut cotiera aia si vroiam sa imi pun si eu asa ceva..Vreau sa stiu si eu cum se monteaza cat te-a costat cotiera si de unde ai cumparat-o.
Si-a schimbat cineva si pielea de la schimbatorul de viteze? Daca da la fel ceva preturi as vrea sa stiu si cum se schimba si asta.Plus nuca eventual daca are cineva.

This post has been edited by GABONE77: 7 Dec 2004, 16:20

--------------------
Dacia Sandero 2009 1.6 MPI Laureate - TPG
cine e bun e bun si cand e rau
+
Marty
post 7 Dec 2004, 17:19
Post #87

Eu mi-am schimbat volanul cu un Momo SilverJet, nuca cu un Momo Combat Silver si husa cu un Momo Performance Silver. Asa ca toate astea ar fi in ton cu aeratoarele argintii (pe margine).

P.S.: Gabone, cit timp am avut nuci de schimbator si huse, unde mama ciorilor ai umblat ?

--------------------
+
GABONE77
post 7 Dec 2004, 20:32
Post #88

el jefe

QUOTE(Marty @ 7 Dec 2004, 18:19)
P.S.: Gabone, cit timp am avut nuci de schimbator si huse, unde mama ciorilor ai umblat ?
*

Umblam cu Oltcitul ph34r.gif

--------------------
Dacia Sandero 2009 1.6 MPI Laureate - TPG
cine e bun e bun si cand e rau
+
TUBI
post 7 Dec 2004, 22:54
Post #89

Membru incepator

QUOTE(GABONE77 @ 7 Dec 2004, 16:19)
Tubi am vazut cotiera aia si vroiam sa imi pun si eu asa ceva..Vreau sa stiu si eu cum se monteaza cat te-a costat cotiera si de unde ai cumparat-o.

*

Cotiera am cumparat-o din targ din Vitan, 400mii lei super usori.Montajul l-am facut eu in parcare.
Primul lucru pe care il faci este sa schimbi scaunele intre ele (chestia asta nu te va scapa de scartzait, doar daca pui destul de multa vaselina intre sina si suportul pe care sta).Picioarele pe care se sprijina cotiera, le-am intoit si le-am prins intre sina si suport (vezi poza din postul de mai sus) iar surubul din spate care prinde sina l-am folosit si pt. prinderea piciorului cotierei (intai gauresti piciorul pe care se sprijina cotiera).Pune si o garnitura de cauciuc intre ele, sa nu fie fier pe fier.
Am adoptat aceasta metoda de prindere, pt. a nu mai da gauri in suportul acela de la scaun.
Atasez si o schita (scuze pt. grafica de gradinitza): Cotiera_mod_de_prindere.jpg ( Size: 27.84k ) Number of downloads: 482

This post has been edited by TUBI: 7 Dec 2004, 22:56

--------------------
+
eminescu0
post 12 Dec 2004, 18:01
Post #90

Membru autentic

QUOTE(GABONE77 @ 7 Dec 2004, 17:19)
Si-a schimbat cineva si pielea de la schimbatorul de viteze? Daca da la fel ceva preturi as vrea sa stiu si cum se schimba si asta.Plus nuca eventual daca are cineva.
*

tocmai asta spuneam eu 3 posturi mai sus. mi-am schimbat husa schimbatorului de viteze si nuca. se gasesc in vitan 70 + 50 parca, sau un pic mai scumpe nu mai tin minte sigur.

Eggy nici eu nu am reusit sa rezolv cu schimbatorul de viteze, nu stiu cum/daca se scoate. in vitan am gasit huse si pt el dar nu aveau nici un fel de elastic in partea de jos pentru fixare, precum husa de la sch. de viteze.

--------------------
Reno Megane I hatch
+
9 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th May 2025 - 11:20
Forum Renault