Grecia, în faliment
![]() ![]() ![]() |
Grecia, în faliment
Garett |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
|
||
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|||
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
cand dupa o propozitie apare semnul intrebarii, este intrebare.
io daca nu mai platesc datoria la banca, pot sa-mi cumpar o honda civic si sa traiesc bine merci. deci f..k banci! |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Morala: tu chiar meriti sa-ti taie 25% din salariu, realmente iti face placere sa fii sclavul "marii finante"!
![]() |
--------------------
No
Reno
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
in lumea reala, daca nu-ti achiti datoriile, se duce totul la vale. dar de, mentalitate de injiner......
|
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
QUOTE(Garett @ 27 Jun 2015, 19:27) Deci: "Euro"grupul pune cruce Greciei, asumandu-si toata criza care va decurge in zona euro pentru ca o institutie financiara cu o moralitate si un istoric de actiuni dubioase si discutabile sa nu piarda bani... tocmai au pierdut toti banii. sa-si asume decizia tsipras. e de tot c@catul sa o puna post factum pe umerii 'poporului elen'. ce mai voteaza grecii pe 5, cand deadline-ul e pe 30? un vot a fost eminamente necesar, dar nu dupa termenul limita. strict in subsidiar, guvernarea plebiscitara da cele mai bune rezultate, se stie. votul emotional nu a muscat niciodata pe nimeni de cur. |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Te-mbatasi?
![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Garett |
![]()
|
QUOTE(kato @ 27 Jun 2015, 21:21) in lumea reala, daca nu-ti achiti datoriile, se duce totul la vale. dar de, mentalitate de injiner...... Mah, tu ai auzit, macar o data de Argentina, de exemplu?? Malawi, iti spune ceva? Hint: tari intregi nenorocite de idiotii de la fmi! De Goldman Sachs ai auzit vreodata? De specula pe care au facut-o cu CDS -urile Greciei? Niste camatari nenorociti care au provocat tot rahatul asta de criza in care se zbate intreaga omenire din 2008 incoace si care ar fi meritat linsati in piata publica n-or sa-si mai incaseze bonusurile de milioane pentru ca grecii le trag teapa cu cateva miliarde! Buhufu...inghu! ![]() Ca tot te freaca grija de "mentalitea de injiner": ea implica sa lucrezi si sa creezi chestii concrete, palpabile, care aduc beneficii reale omenirii: case, poduri, cai ferate, nu sa invarti niste sume fictive de bani, care nu exista de facto, n-au acoperire in lumea reala si sa nenorocesti milioane sau miliarde de oameni doar ca sa-ti umpli tu matul gros! Ai vazut "The Wolf of Wall Street"? News-flash, a fost "pe bune"! News-flash2: ala era kinder prin comparatie cu rechinii actuali! This post has been edited by Garett: 27 Jun 2015, 23:02 |
--------------------
No
Reno
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Ce supărat e Garett. Ce-a pățit?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Pe 30 se imprumuta la Provident sau la Patria Credit.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
Garett |
![]()
|
Da' ce-s eu mah, Grecia??
![]() Nu, pur si simplu ma irita cand oamenii preiau orbeste niste gogosi gata mestecate si le flutura pana in panzele albe fara o minima tentativa de a vedea si dincolo de "adevarul" aparent! Ma doare la basca de greci si Grecia in general dar sa vii sa faci apologia fmi-ului si gastii de sacali de pe Wall Street & co din postura de simplu cetatean afectat de criza, dintr-o tara care numai beneficii n-a avut de pe urma crizei si "institutiilor monetare internationale" mi se pare dincolo de masochism! This post has been edited by Garett: 28 Jun 2015, 05:57 |
--------------------
No
Reno
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
|
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
kato |
![]()
|
QUOTE(Garett @ 27 Jun 2015, 23:55) Mah, tu ai auzit, macar o data de Argentina, de exemplu?? Malawi, iti spune ceva? Hint: tari intregi nenorocite de idiotii de la fmi! De Goldman Sachs ai auzit vreodata? De specula pe care au facut-o cu CDS -urile Greciei? Niste camatari nenorociti care au provocat tot rahatul asta de criza in care se zbate intreaga omenire din 2008 incoace si care ar fi meritat linsati in piata publica n-or sa-si mai incaseze bonusurile de milioane pentru ca grecii le trag teapa cu cateva miliarde! Buhufu...inghu! ![]() Ca tot te freaca grija de "mentalitea de injiner": ea implica sa lucrezi si sa creezi chestii concrete, palpabile, care aduc beneficii reale omenirii: case, poduri, cai ferate, nu sa invarti niste sume fictive de bani, care nu exista de facto, n-au acoperire in lumea reala si sa nenorocesti milioane sau miliarde de oameni doar ca sa-ti umpli tu matul gros! Ai vazut "The Wolf of Wall Street"? News-flash, a fost "pe bune"! News-flash2: ala era kinder prin comparatie cu rechinii actuali! io zic sa ramai la ce stii...... economia pur si simplu te depaseste. nu este vorba de a tine partea cuiva aici, insa ca sistemul sa functioneze, datoriile trebuiesc platite, altfel se intra in colaps. aici nu vorbim de dorel care semneaza ca primaru sa cumpere frigider in rate. nu a obligat nimeni pe greci sa faca aceste datorii. grecia se comporta fix ca in vorba aia populara: ”cand ii dai, ii fata vaca, cand ii ceri ii moare vitelu”. |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(Garett @ 27 Jun 2015, 23:55) Ca tot te freaca grija de "mentalitea de injiner": ea implica sa lucrezi si sa creezi chestii concrete, palpabile, care aduc beneficii reale omenirii... Bai nene, ti-am mai zis si alta data ca tu ejti cu mentalitatea rudimentara si grosiera de injiner seralist, fara nici un fel de abordare de dincolo de ... cam toate. Ca lucrurile bune sa aduca beneficii omenirii, trebuie sa se intample alte cateva lucruri. Mai intai, trebuie ca lucrurile respective sa ajunga la destinarii lor, iar acestia nu doar sa si le doreasa. ci sa si le si permita. Asta inseamna sa aiba bani bani, capital disponibil. Cumparatorul, ca doar n-oi fi tu un injiner crestin care face ce face de pomana... Uneori oamenii au nevoi si dorinte pe care momentan nu sile permit. Atunci vine camatarul ala imputit si ... de regula nici macar nu vine, se duc ei la el. PS Ca sa n-o lungesc prea mult: capitalul este sangele care curge prin organismul unei economii si al unui stat. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(Garett @ 27 Jun 2015, 20:48) Apropo, sper ca Grexitul sa-i puna pe ganduri pe dobitocii nostri care ii tot dau cu "panaceul" treecerii la euro! Și pe dobitocii noștri care ne-au băgat în ue, nato, iar acum vor să ne bage în șenghen. Oricum, în momentul asta e greu să ajungi în situația greciei. Cu 3% deficit maxim admis de ce, ne-ar trebui 50 de ani sa-i ajungem. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
N-avem cum, că încet-încet se epurează și la noi clasa politică coruptă. Vine în loc una nou-nouță, total incompetentă, rezultatul învățământului românesc din ulimii 20 de ani.
This post has been edited by gabize: 28 Jun 2015, 09:20 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.230 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(Han Solo @ 27 Jun 2015, 21:36) tocmai au pierdut toti banii. Crezi ca mai spera cineva sa-i recupereze ? QUOTE(gabize @ 28 Jun 2015, 10:15) N-avem cum, că încet-încet se epurează și la noi clasa politică coruptă. Prea incet, ca batranii se dau dusi prea incet, eventual se bazeaza pe odraslele proprii. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(maho @ 28 Jun 2015, 10:23) Probabil ca nu, dar ai două alternative: să te oprești sau sa-i finanțezi în continuare. Când le-au aprobat 240 de miliarde au sperat măcar sa-i aducă pe linia de plutire. Dar miliardele s-au evaporat în timp record și grecii nu înțeleg de ce nu mai primesc în continuare. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Nici eu n-as intelege, daca as fi grec.
Sunt chiar curios cum se vor descurca. Poate-i ajuta Rusia. Dezinteresat, fireste. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Garett |
![]()
|
QUOTE(kato @ 28 Jun 2015, 08:35) Gogule, daca tot e sa ne porcaim, pana una alta "ce stu eu" exista, pluteste si aduce bani! Dinspre partea ta n-am vazut nimic concret, palpabil. Cumulat cu frustrarea ta vis-a-vis de "injineri" ma indreptateste sa cred ca am oleaca mai multa scoala, asa ca, "sutor, nec ultra crepidam", shall we? QUOTE(dacis @ 28 Jun 2015, 08:53) "Bai nene", ca sa ma autocitez de mai sus, ingineria mea aduce rezultate concrete! "Consultanta" ta tot la "valoare adaugata fictiv" se rezuma, lumea poate trai la fel de bine si fara "consultanti"! Acum ca am terminat sa ne jignim, putem discuta si serios. N-am comentat vis-a-vis de rolul traditional al bancilor in economie ci de componenta pur speculativa pe care au indus-o post Bretton Woods. Teoria economica spune ca banii trebuie sa aiba un suport economic real! De cateva decenii bune bancile au tot umflat bula pana cand suma totala a banilor scriptici a ajuns de cateva ori mai mare decat banii efectiv existenti. Pana cand a facut bum! E usor sa dai vina pe clienti, sa transferi pierderile in sarcina lor si sa ignori, cu buna stiinta, responsabilitatea bancilor, doar bonusurile alea erau perfect meritate, nu? This post has been edited by Garett: 28 Jun 2015, 10:37 |
--------------------
No
Reno
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(Garett @ 28 Jun 2015, 11:35) Tradu (=expliciteaza) afirmatia asta. Pentru ca io despre afirmatia asta peste tot pe unde am citit (nu mult si nu des, in treacat doar) am gasit asa: la autorii civilizati - ca-i un slogan gaunos, facut sa imbrobodeasca...; la autorii badarani - ca-i mare prostie. 28 Jun 2015, 12:05: Tin minte ca acum multi, multi ani, cand eram student la Poli, mi-a dat cineva (un profesor batran si hatru) peste nas cand faceam niste afirmatii si mi-a zis ceva de genul: in intelegerea organizarii si functionarii lumii de catre ingineri gasesti mai multe mituri decat in epoca bronzului. Garett, mi-ai reamintit de vorbele batarnului. Avea dreptate!... ![]() ![]() This post has been edited by dacis: 28 Jun 2015, 11:05 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.088 Joined: 11 February 04 ![]() |
Unii enjeneri au o viziune, sa ii zicem enjenereasca, asupra lumii. Pricep greu notiuni care nu au corespondent in lumea 'fizica'. La enjeneri daca ai 100 de newtoni nu poti sa impingi cu 200 si sa iti mai ramana 50.
Daca enjenerii ar proiecta ca economistii atunci vapoarele ar costa 3 lei si s-ar scufunda instant. Fiecare cu meseria lui! asa e nea Corbex, nu ar avea bani decat de pirogi. This post has been edited by dizzy: 28 Jun 2015, 11:45 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Daca economistii ar proiecta ca inginerii, acestia n-ar avea resurse sa faca nici un fel de vapoare. Ar face decit pirogi.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
kato |
![]()
|
QUOTE(Garett @ 28 Jun 2015, 11:35) Gogule, daca tot e sa ne porcaim, pana una alta "ce stu eu" exista, pluteste si aduce bani! Dinspre partea ta n-am vazut nimic concret, palpabil. Cumulat cu frustrarea ta vis-a-vis de "injineri" ma indreptateste sa cred ca am oleaca mai multa scoala, asa ca, "sutor, nec ultra crepidam", shall we? "Bai nene", ca sa ma autocitez de mai sus, ingineria mea aduce rezultate concrete! "Consultanta" ta tot la "valoare adaugata fictiv" se rezuma, lumea poate trai la fel de bine si fara "consultanti"! Acum ca am terminat sa ne jignim, putem discuta si serios. N-am comentat vis-a-vis de rolul traditional al bancilor in economie ci de componenta pur speculativa pe care au indus-o post Bretton Woods. Teoria economica spune ca banii trebuie sa aiba un suport economic real! De cateva decenii bune bancile au tot umflat bula pana cand suma totala a banilor scriptici a ajuns de cateva ori mai mare decat banii efectiv existenti. Pana cand a facut bum! E usor sa dai vina pe clienti, sa transferi pierderile in sarcina lor si sa ignori, cu buna stiinta, responsabilitatea bancilor, doar bonusurile alea erau perfect meritate, nu? nu am nici o frustrare vis-a-vis de injineri, nu am de ce, doar constat ca se cred atoatecunoscatori in orice....... din pacate nu esti capabil sa intelegi fenomenul economic, nu e nici o insulta in asta, nici o jignire. nu te face mai prost, mai incult, mai putin om. important este ca stii meseria ta bine. p.s. ti-ai pus problema ce ar fi daca toate statele nu ar mai onora datoriile la scadenta? ca doar asta ar urma, vazand ca grecii nu platesc, ba inca mai intind si mana sa primeasca in continuare |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 28 Jun 2015, 11:08) Normal ca le confuzez. Noi avem datorii undeva la 40% din pib. Să le duci în 170% cu max 3% deficit anual, nu-ti trebuie vreo 50 de ani? Ca mai crește și pib-ul între timp, doar n-o rămâne constant. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Garett |
![]()
|
QUOTE(kato @ 28 Jun 2015, 12:46) Right, nici n-am făcut pregătire juma de an la Economie, nici n-am dat admitere la ASE! Oh, wait... Noroc cu altii "capabili sa inteleaga fenomenul economic" si sa mi-l explice, asa pe intelesul "injinerilor"! ![]() 28 Jun 2015, 14:31: QUOTE(dacis @ 28 Jun 2015, 11:55) Pe bune? Vrei definitia de manual a masei monetare? Tu, vajnic posesor a nu stiu câte diplome, membru în numeroase "comitete si comitii"? QUOTE(corbex @ 28 Jun 2015, 12:34) Daca economistii ar proiecta ca inginerii, acestia n-ar avea resurse sa faca nici un fel de vapoare. Ar face decit pirogi. Just, de asta nu se făceau vapoare până sa se inventeze economistii! Oh wait... This post has been edited by Garett: 28 Jun 2015, 13:31 |
--------------------
No
Reno
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.052 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
si eu tot inginer,
Urmeaza Portugalia, Spania... in spania de exemplu majoritatea spaniolilor au 2 case asa ca nu mai sunt motivati sa lucreze. D-aia au somaj, nu mai au de ce sa se streseze cu munca. Adica daca ai vrea sa muncesti, ai gasi ceva cat de cat sa faci. dar ei stau si asteapta la altii sa lucreze in locul lor. Asa si grecii, sunt f f puturosi. This post has been edited by axabrt: 28 Jun 2015, 13:35 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
cdadan |
![]()
|
Să vedem dacă între timp nu pica-n cap băncile grecești. Pentru a susține retragerile masive de capital, au primit o grămadă de bani de la bce, vreo 90 de miliarde. Dar bce-ul se mai gândește dacă le da bani in continuare, deoarece băncile în paralel au cumpărat obligațiuni guvernamentale pe termen scut de vreo 9 miliarde.
Asta înseamnă ca finanțează statul cu banii pe care-i primesc de la bce. Cică n-ar fi corect, conform legislației europene. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
kato |
![]()
|
QUOTE(Garett @ 28 Jun 2015, 14:28) Right, nici n-am făcut pregătire juma de an la Economie, nici n-am dat admitere la ASE! Oh, wait... Noroc cu altii "capabili sa inteleaga fenomenul economic" si sa mi-l explice, asa pe intelesul "injinerilor"! ![]() <span class='edit'>28 Jun 2015, 14:31:</span> Pe bune? Vrei definitia de manual a masei monetare? Tu, vajnic posesor a nu stiu câte diplome, membru în numeroase "comitete si comitii"? Just, de asta nu se făceau vapoare până sa se inventeze economistii! Oh wait... si asta inseamna ca stii economie? ![]() e ca si cum as spune ca io ma pricep la barci ca am facut fizica si matematica in liceu... hai sa explic injinerului din tine. santierul tau face vapoare si vine unul si spune ca doreste un vapor, sa-si mute maslinele prin lume. santierul tau face un contract cu respectivul in care se precizeaza clar cand primeste banii. omul fericit pleaca cu vaporelul, si cand trebuie sa plateasca vaporul, vine la voi si spune ca vrea alt vapor, ca pe primul l-a vandut ca a avut niste probleme. dar sa-i dai repede vaporul, ca daca nu-i dai inseamna ca esti un om rau, fara suflet si nu-ti pasa de oamenii care se bucurau la maslinele lui. p.s. daca el nu plateste vaporul cand trebuie, santierul nu poate plati furnizorii si forta de munca. furnizorii au si ei la randul lor cheltuieli si se bazeaza pe banii primiti de la santier. |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 22:17 |