Stergatoare parbriz!, Tipuri,marci, preturi
![]() ![]() ![]() |
Stergatoare parbriz!, Tipuri,marci, preturi
-Scorpio- |
![]()
|
||
![]() membru jucator Group: Members Posts: 531 Joined: 8 September 05 From: SV ![]() |
|
||
--------------------
Honda
Civic 140HP
2010
- SV-XX-XXX Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
|
|||
tdan08 |
![]()
|
JUST A MEMBER Group: Members Posts: 464 Joined: 18 November 08 From: B A C A U ![]() |
am vazut la un supermarket auto din bacau (impar), stergatoare bosch aero twin 70 lei perechea. avand in vedere ca cele victor costa in jur de 60 lei, este clar ca se merita bosch pt ca diferenta de pret nu mai este chiar asa de mare. eu am bosch de aproape 1 an, le am de cand costau 120-150 lei perechea, dar nu le pot reprosa nimic. am avut inainte si max car si victor, dar nu le-am tinut prea mult din cauza zgomotului... le-am dat de pomana pana la urma.
|
--------------------
Ford Mondeo
Renault Clio
2019 .
|
|
-Scorpio- |
![]()
|
![]() membru jucator Group: Members Posts: 531 Joined: 8 September 05 From: SV ![]() |
nu mai schimbati stergatoarele acuma, ca la primul inghet oricum vor fi flenduri, asteptati primavara cu stergatoarele actuale si atunci puneti stergatoare de calitate sa va tina pana anul urmator.
|
--------------------
Honda
Civic 140HP
2010
- SV-XX-XXX Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Mda...asta cam asa e. Cred ca o sa-mi iau ceva ieftin pentru iarna.
Aveti idee cu ce se pot curata diversele depunderi de pe lama stergatorului, astfel incat sa nu fie afectat cauciucul? |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
-Scorpio- |
![]()
|
cu o carpa curata.
parca cineva pe aici zicea ca le-a dat cu silicon de bord si nu mai scartaie. nu manjeste geamul? This post has been edited by -Scorpio-: 19 Oct 2009, 17:49 |
--------------------
Honda
Civic 140HP
2010
|
|
tdan08 |
![]()
|
JUST A MEMBER Group: Members Posts: 464 Joined: 18 November 08 From: B A C A U ![]() |
altcineva le-a dat cu margarina si nu mai scartaie
|
--------------------
Ford Mondeo
Renault Clio
2019 .
|
|
adilehanceanu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 1 June 07 From: București ![]() |
Alea Victor merg decent dacă le întorci periodic lamela (operație de 30 de secunde la fiecare ștergător).
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1,6 MPI 2007
|
|
-Scorpio- |
![]()
|
champion si bosch merg foarte bine pana la prima iarna fara sa le faci nica, operatie ce dureaza 0 secunde. si costa cam tot pe acolo.
|
--------------------
Honda
Civic 140HP
2010
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
QUOTE(tdan08 @ 19 Oct 2009, 13:21) , este clar ca se merita bosch pt ca diferenta de pret nu mai este chiar asa de mare. eu am bosch de aproape 1 an, le am de cand costau 120-150 lei perechea, dar nu le pot reprosa nimic. Adica cele bosch nu scirtiie si sterg bine? ca au inceput si ale mele dupa 1 an (cele originale) sa scirtiie si sa nu stearga si oscilez in ami lua bosch si champion (am mai avut si nu sunt chiar asa grozave parca 4 luni m-au dus ok) |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
tdan08 |
![]()
|
daca scartaiau, eram primul care le criticam, mai ales ca, dupa cum am mai spus, am dat 150 lei pe o pereche acum un an. dar si-au facut treaba bine si fara scartaieli sau alte zgomote. tot bosch mi-as lua in continuare.
in alta ordine de idei, am fost norocos ca nu mi le-a furat cineva ca un amic de-al meu si-a luat victor si a doua noapte de la achizitionare i le-au furat. |
--------------------
Ford Mondeo
Renault Clio
2019 .
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Ce dimensiune, cea standard care vine loganul, adica 51?
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
tdan08 |
![]()
|
eu am luat 600/500 si sunt f multumit de alegere. se ating intre ele putin cand stau coborate, dar nu are nicio importanta pt ca sunt flexibile. ca o dimensiune care as spune ca e perfecta pt logan, atat pt stanga cat si pt dreapta, ar fi 560/530. ia cu incredere 560/530 si vei vedea ca nu o sa-ti para rau.
|
--------------------
Ford Mondeo
Renault Clio
2019 .
|
|
george1582 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 3 June 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(tdan08 @ 21 Oct 2009, 06:05) eu am luat 600/500 si sunt f multumit de alegere. se ating intre ele putin cand stau coborate, dar nu are nicio importanta pt ca sunt flexibile. ca o dimensiune care as spune ca e perfecta pt logan, atat pt stanga cat si pt dreapta, ar fi 560/530. ia cu incredere 560/530 si vei vedea ca nu o sa-ti para rau. cu stergatoare de 560/530 nu face V ala enervant??? 600/500 nu face..... |
--------------------
Renault
Kadjar 1.6 DCI.4x4
2016 ZEN PLUS DIVERSE
|
|
tdan08 |
![]()
|
nu stiu exact daca face sau nu "V"ul. dar stiu ca stergatorul de 530 pe dreapta e perfect ca dimensiune si sterge o suprafata mai mare de parbriz. pana la urma e si asta asimetric fata de cel din stanga, deci nu ar trebui sa faca un V deranjant.
21 Oct 2009, 14:02: QUOTE(Daxx @ 2 May 2009, 12:16) tdan08, multam pentru recomandare. Mi-am luat 2 stergatoare tip aero marca Victor exact dimensiunile pe care le-ai spus tu (560/530) si sint, intr-adevar, alegerea perfecta ..strict ca dimensiuni, ca in rest nu ma pot pronunta inca, deoarece le am de o zi. ca 560/530 este dimensiunea ideala pt logan mi-a confirmat-o si alt user care si-a pus stergatoare, dupa cum spune in postul de mai sus. This post has been edited by tdan08: 21 Oct 2009, 13:02 |
--------------------
Ford Mondeo
Renault Clio
2019 .
|
|
nrobert13 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 26 December 06 ![]() |
confirm si eu stergatoarele Victor 560/530, ca si dimensiune se potrivesc bine, deocamdata nu scartie ( dupa 1 zi ), dar din pacate V-ul magic nu dispare.
|
--------------------
Dacia
Logan
Prestige 2006
|
|
tdan08 |
![]()
|
fiecare combinatie are avantajele si dezavantajele sale. cu cat stergatoarele sunt mai asimetrice cu atat "v" ul dispare si cu cat sunt mai apropiate ca dimensiune "v" ul este mai pronuntat. si eu, la 600/500 am un "v".... mai micut, dar exista. pana la urma 560/530 e ideala.
|
--------------------
Ford Mondeo
Renault Clio
2019 .
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Nu inteleg de ce nu va modificati voi tija pentru stergatorul din dreapta ca sa scapati de V.
This post has been edited by IRONICK: 10 Nov 2009, 12:17 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
N-ar mai avea despre ce sa discute.
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
crististreulea |
![]()
|
![]() o dudă, dar ce dudă... Group: Members Posts: 134 Joined: 29 January 07 From: Ghiroda/Timis ![]() |
ca sa scap si eu de acel V, am pus alte stergatoare gen bosch aerotwin, dar pocnitori ieftine din REAL. doar ca la sofer am pus 65cm si la pasager 56cm.
http://good-times.webshots.com/photo/25589...101255169iHrEeQ sunt mai multe poze nu recomand la sofer mai lung de 60cm, este suprafata prea mare si bratul nu are suficienta forta sa apese, drept urmare cam scartie ![]() This post has been edited by ghirozan: 11 Nov 2009, 00:15 |
--------------------
Renault
Grand Scenic 3 2013 Bose,
1.5dCi 110cp Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan.
|
|
JIL |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 24 January 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Am luat ieri Bosch Aero Twin A604S (600/450). Le-am instalat si am avut un drum de 200km pe o ploaie si un trafic inervant.
In sfarsit am gasit niste stergatoare care mi-au placut. Au sters bine, nu scartaie, nu sar, totul la superlativ. Mentionez ca numai Bosch-uri folosesc de 3 ani (51/51)... dar tipul acesta mi se par cel mai bun. Am inteles ca ar merge pe Logan si 600/500. Exista la Bosch? Si daca da imi poate spune cineva codul? |
--------------------
DACIA
1.5 dCi - Laureate
2006
- CJ-77-ICHTHUS "Taina existentei umane nu sta in a trai ci in a sti pentru ce traiesti." (N. Iorga)
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Bosch aero twin am si eu, luate asta-vara. Intr-adevar, super o buna perioada de timp. Acum insa au niste depuneri pe lamela care lasa dungi suparatoare. Am tot incercat sa le curat dar nu am reusit. Parca s-au sudat de cauciucul lamelei.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
IRONICK |
![]()
|
Am descoperit ceva referitor la trepidatia stergatoarelor. Cred. La mine s-a repetat de doua ori, abia acum am constientizat. A gresat cineva pana acum toate articulatile cu bila ale mecanismului? Eu da, prima data cand am rezolvat V-ul si saptamana trecuta, cand am verificat ceva in zona si am zis sa le gresez din nou. De fiecare data le-am gasit fara pic de vaselina, frecand plastic pe fier. Dupa gresare a disparut din nou trepidatia.
Pentru cine are trepidatii si vrea sa incerce. Se scot grilele, cu o cheie de 24 se desfac piulitele de pe axe si cu o cheie de 13 surubul de prindere al mecanismului. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
GABONE77 |
![]()
|
![]() el jefe Group: Members Posts: 856 Joined: 9 August 04 From: Bucuresti ![]() |
stergatoarele de pe logan sunt la fel cu cele de pe sandero? ma refer la dimensiunile standard precum si la cele maxime ce se pot instala pt a sterge mai mult din suprafata parbrizului.
|
--------------------
Dacia
Sandero
2009 1.6 MPI Laureate
- TPG cine e bun e bun si cand e rau
|
|
bad_hrc |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 5 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Vad ca majoritatea posesorilor incearca sa micsoreze triunghiul cu pricina montand stergatoare asimetrice. Intrebarea mea este daca a incercat cineva sa modifice mecanismul stergatoarelor (precum un user de pe un alt forum) si anume piciorul (nu stiu daca e corect spus picior dar nu stiu exact cum se cheama) stergatorului de pe partea pasagerului? Atasez niste poze ale userului de care am spus mai sus, sper sa nu fie vreo problema. Eu as incerca solutia aceasta daca as gasi la dezmembrari acel "picior" in cazul in care nu functioneaza modificarea sa pot reveni la starea initiala.
7__1040_.jpg ( Size: 53.22k ) Number of downloads: 1746 3.jpg ( Size: 80.68k ) Number of downloads: 1916 5__1040_.jpg ( Size: 28.28k ) Number of downloads: 1908 9.JPG ( Size: 45.5k ) Number of downloads: 1880 |
--------------------
Dacia
Logan
2009 Laureat 1.6MPI
|
|
IRONICK |
![]()
|
Prea complicat, solutia cea mai simpla este prelungirea tijei de legatura in forma de U cu un patrat de clanta ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
adi_stezar |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 30 April 08 From: Cluj-Napoca/Romania ![]() |
Subscriu, am facut si eu modificarea prin prelingirea tijei de legatura de mai bine de un an si pot sa spun ca sunt foarte multumit de rezultate. Eu am mers un pas inainte si am modificat si lungimea bratului stergatorului din dreapta pentru a avea o suprafata de stergere mai mare insa e o alta poveste.
|
--------------------
BMW
Seria 3
2006 e90 320d 163cp Dacia Logan 2005 Laureate 1.4MPI 75cp
|
|
bad_hrc |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 5 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Intradevar mai usor de aplicat solutia lui ICET si se face mai usor cu patratul de clanta cum zice IRONIK (prins in suruburi sau sudat). Interesanta si alungirea bratului stergatorului a lui adi_stezar dar dupa cum spune si el este alta poveste.
Eu sunt multumit de suprafata de stergere a stergatoarelor, ma deranjeaza portiunea care ramane nestearsa dar dupa ce voi modifica acea tija voi fi multumit 100%. Imi cer scuze ca nu am stat sa citesc tot topicul (daca-l citeam vedeam modificarea singur). |
--------------------
Dacia
Logan
2009 Laureat 1.6MPI
|
|
IRONICK |
![]()
|
Atentie insa, fiecare mm conteaza.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bad_hrc |
![]()
|
Din ce-am citit am inteles ca trebuie taiata si distanta intre cele 2 bucati sa fie de 15mm, mai pe scurt trebuie lungita cu 15mm. Daca o tai cu un polizor ungiular a.k.a. flex
![]() PS: cred ca am exagerat cu flexul, cred ca merge cu bomfaier. PPS: am observat ca tija are niste chestii de plastic acolo unde intra acele bile. ICET a scris ca se scot prin presare dar chestiile de plastic par a fi niste sigurante care daca le invarti ies cu totul de pe tija (au 2 picioruse pe spate). Chiar ies prin presare bilele din sigurante sau mai bine le scoatem si pe ele? This post has been edited by bad_hrc: 18 Nov 2009, 16:50 |
--------------------
Dacia
Logan
2009 Laureat 1.6MPI
|
|
esmeron |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 9 August 07 ![]() |
unde gasesc si eu niste stergatoare,de fapt bratele stergatoarelor...ca mi le-au rupt niste mu....?
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS Plus
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 12:53 |