Filtru de aer, cat costa si cum se desface?
![]() ![]() ![]() |
Filtru de aer, cat costa si cum se desface?
raoul. |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 29 November 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
logan abs plus
2008
- TM-12-BTH
|
|||
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Eu zic ca, se cam ruineaza totul ca se va lipi tot praful de el, si va plin mult mai repede. Si la fel ca la filtrele sport, ar trebui sa fie, de exemplu pentru filtru RomCarbon, sa fie spray tot RomCarbon.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu numai ca-l vei bloca instant dar, datorita uleiului poate se rup bucatele si-ti intra in motor. Filtrele sport sunt din bumbac nu din hartie.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Liviuta |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 22 July 08 ![]() |
Astazi m-am hotarat si am plecat la magazin sa-mi cumpar filtru de aer . Am luat unul in punga de plastic la 14 ron , mai erau doua tipuri in cutii dar ambele se desfaceau pe laterala. L-am schimbat singur , am avut o mica surpriza cand am desfacut capacul de plastic in sensul ca acolo era foarte multa mizerie , frunze si chiar si cateva insecte . Precizez ca l-am schimbat in service acum un an .[B][/B] Am pus o carpa curata in lacasul prin care se face aspiratia aerului , apoi am curatat cu grija in jur . La montajul filtrului nou stupoare . Cel de pe masina (cel vechi ) avea elementul filtrant ( hartia ) spre exterior , iar cel pe care l-am cumparat avea elementul filtrant invers adica spre interior . Am plecat inapoi la magazin iar vanzatorul dupa ce a zambit l-a luat si la intors pe dos . Am cerut ceva lamuririi , la care mi-a zis ca asa vin astea . L-am montat in lacas si a intrat foarte bine .
E normal ? A mai patit cineva asa ceva ? Pe punga nu scrie nimic iar pe filtru este ceva ne inteligibil . |
--------------------
Dacia
Logan
2004 Laureate
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
trebuia sa faci niste poze si apoi sa le pui.
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
vasile82 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 482 Joined: 3 December 04 From: Ploiesti, Bucuresti ![]() |
Da este normal. Am pus la un moment dat un filtru Eurofilter parca si la fel a venit (intors pe dos)
|
--------------------
Ex Logan,
Renault Fluence
1.6
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Cam ciudata treaba ...
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Or avea volumul mai mic daca sunt intoarse, si or incapea mai multe pe palet...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
QUOTE(raoul. @ 27 Sep 2008, 11:03) intrebare: daca pulverizam cu un spray cu ulei pe suprafata filtrului(cum se practica la cele sport) crestem capacitatea de retinere a filtrului sau ruinam totul? Se incarca mult mai repede filtrul cu praf ... fiindca acestea sunt strazile pe care circulam ... iar daca se incarca mult mai repede cu praf iti va creste consumul de benzina. Sau daca tot dai cu spray la 5000 de km speli filtrul cu apa . |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Filtrul de hartie/carton sa il speli cu apa?
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
stai putin nu o da cotita e vorba de un filtru sport care nu e realizat di hartie sau carton ... atunci daca era realizata din carton sau hartie la ce naiba s-ar mai da cu spray doar ca sa retina praful ?\ Din ce stiam se si spala cu apa pentru indepartarea impuritatilor.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Tu o dai cotita! Aici era vorba de filtrul normal de Logan, adica din carton.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
djasu82 |
![]()
|
ma rog eu m-am referit la cel sport m-a derutat raoul imi cer scuze.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
draculafly |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 25 March 08 ![]() |
un magazin cu preturi bune pt filtru aer 1.6 8 v in bucuresti si cat de cat calitativ??/m am uitat azi la unul chip de origine de la un magazin de piese auto si era vai mama lui numai de origine nu era! thx
|
--------------------
dacia
logan kiss
2007
- b91 fad
|
|
tuneam |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 1 March 04 From: Bucuresti ![]() |
draculafly, la dacoserv are cu 40 roni bucata.
|
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
draculafly |
![]()
|
nu are am fost ieri. acum stau si ma intreb preturile din magazin dacoserv sunt aceleasi cu cele de pe factura cand faci revizia si iei piesele de la ei ??/un baiat cu o factura scanata m ar edifica .multumesc
|
--------------------
dacia
logan kiss
2007
- b91 fad
|
|
tuneam |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 1 March 04 From: Bucuresti ![]() |
o scanez si iti o atasez, dar peste vre-o 2 zile.
oricum mecanicul a zis ca e o generatie nou de filtre. E adev ca aratau mult mai solid decat cel de pe masina. |
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
draculafly |
![]()
|
de un filtru made by polonia FILTRON ce parere aveti l am luat cu 18 lei si pare destul de bun calitativ fata de unul chip de origine vazut intr un magazin de piese auto.ati pus asa ceva vreunul??
|
--------------------
dacia
logan kiss
2007
- b91 fad
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Astea sunt in pic mai late. Trebuie apasat mai cu forta pe capac.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
draculafly |
![]()
|
zici de cele filtron ??apropo filtru de aer e acelasi la 1.4 , 1.6 8v?/
|
--------------------
dacia
logan kiss
2007
- b91 fad
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
da
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
azi mi-am cumparat filtru de aer pt revizie. am avut de ales intre cel polonez de 14 ron si cel "de origine" de 35 ron. pan la urma l-am luam pe cel de 35 ron.
problema e cum naiba imi dau seama ca e de origine? cutia e de carton gros, se deschide pe sus, flitrul este fram si are codul 77 01 047 655. cauciucul ala arata cam suspect: LE am vazut ca cel contrafacut al lui ironick nu are dungile verzi pe hartie. dungile sunt semn de originalitate sau sunt intamplatoare? This post has been edited by tkx: 14 Nov 2008, 08:18 Attached thumbnail(s) filtru_cod.jpg ( Size: 908.61k ) Number of downloads: 1694 filtru_turnare.jpg ( Size: 832.8k ) Number of downloads: 1872 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
parca e facut in bataie de joc! eu la solenza am pus pana acum filtru bosch si nu are atatea luft`uri si asimetrii si nici nu am avut nici un fel de probleme cu el. a costat pana in 30 RON.
bafta. |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
kumpel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 16 August 07 From: Oradea ![]() |
QUOTE(draculafly @ 29 Oct 2008, 17:03) de un filtru made by polonia FILTRON ce parere aveti l am luat cu 18 lei si pare destul de bun calitativ fata de unul chip de origine vazut intr un magazin de piese auto.ati pus asa ceva vreunul?? Am pus eu FILTRON. Deja e al 2-lea. il schimb odata cu uleiul, la 15.000 km. Absolut nici o diferenta fata de cel de origine pe care mi l-au pus baietii in service pe vremea cand faceam service-ul in reteaua Dacia. Toate se murdaresc la fel. ![]() ![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN 1.6
LAUREATE
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
la filtron cauciucul ala era perfect turnat, insa mi s-a parut cam rigid si mi-a fost frica sa nu se rupa.
vanzatorul zicea ca e mai bun cel de origine ca are hartia mai buna... This post has been edited by tkx: 13 Nov 2008, 21:28 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
tuneam |
![]()
|
Salut
Eu am cumparat filtru Champion, dar nu e bun pentru masina mea, e pe 1.4-18 8V, asa ca am ramas cu el. Arata ff bine si solid fata de cele pe care le aveam pe super-nova. |
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
tkx |
![]()
|
astazi am montat filtrul cu ocazia reviziei. desi arata destul de rau, dimensional s-a incadrat perfect nefiind mai mic.
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Am luat si eu astazi filtru de aer Filtron AR 131/1 (polonez, cutie rosie, 15 ron). Vroiam sa iau de origine (33...35 ron) insa l-am vazut pe asta si m-a convins prin calitatea IMPECABILA a executiei, pasul pliilor hartiei e egal, turnarea foarte buna a "cauciucului" si fara "atze" rezultate din aplicarea neglijenta a cleiului, ate pe care stateam cate 10 minute sa le curat de pe filtrele "de origine" de frica sa nu fie supte in motor... Cauciucul e un pic mai tare ca la cel de origine, insa in limita bunului simt. Hartia de filtru pare buna, nu cred ca poate nimeni aprecia ochiometric.
Pe cutie sunt trecute si niste echivalente, poate sunt utile cuiva: MANN C 2686; FRAM CA 9074; MAHLE LX 994; PURFLUX A 1068; FIAAM FL 9015 |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Andrul |
![]()
|
![]() Membru' Group: Members Posts: 208 Joined: 4 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Am cumparat astazi filtru de aer Sofima S2060A (italian) 22RON, calitate buna. Cel de origine era 44RON.
Ma iau dupa GoGu si va pun si eu echivalentele gasite pe cutie poate ajuta pe cineva: Attached thumbnail(s) untitled.JPG ( Size: 59.69k ) Number of downloads: 1589 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition
- B-XX-XXX
|
|
tkx |
![]()
|
am luat ieri filtru de aer si ulei marca UFI tot italienesti. preturile au fost: 17 lei ulei si 33 lei aer. a mai folosit cineva marca asta?
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 09:45 |