Traiul la curte, vs. traiul la bloc
![]() ![]() ![]() |
Traiul la curte, vs. traiul la bloc
dacis |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|||
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(DannyY @ 18 May 2015, 12:38) Stii cum vad eu lucrurile? Eu am o problema de care vreau sa scap: moaca vecinului. Vecinul are o alta problema: ar vrea o temelie de beton pe hotar, ca are o idee fixa cu apa care cica se scurge de la mine la el. Ambele probleme ar avea o singura solutie super eleganta si civilizata daca cei doi "posesori" ai problemei ar aplica-o impreuna: gard comun, cu temelie de beton, amplasat jumate la mine, jumate la el. Dar... el nu vrea sa dea nici un ban, ba mai e si nesimtit. Deci... ramane sa-mi rezolv problema mea, iar de a lui sa se ocupe cum vrea. Gardul va fi exclusiv al meu, construit in totalitate pe terenul meu, fara temelie de beton, spoit cu ulei ars de masina pe partea lui, vopsit in asa hal incat sa-i vina sa vomite cand se uita spre gard. Uluca langa uluca, prinse cu holzsuruburi. Pe partea lui o sa scriu, probabil, niste lozinci frumoase, de genul "PROPRIETATE PRIVATA", "IA LABA!", "UEEE", cateva inscriptii in limba rusa, vad eu. In felul asta cred ca rezolv si cu intretinerea, ca la un moment dat o sa-i vina diversi in vizita si nu cred ca-i va conveni sa rada aia de el... Daca moaca lui devine invizibila de pe terenul meu, se cheama ca obiectivul e indeplinit. (Astept idei de lozinci enervante.) ![]() ![]() Nu esti intreg la cap. Pe partea ailalta, nici nu pot sa nu fiu de acord cu tine! ![]() This post has been edited by kum: 18 May 2015, 11:49 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Dacise, in afara de a distruge gardul nu prea are ce sa faca. Iar pe proprietatea mea pot sa pun, daca vreau, si steagul Antarcticii, nu numai al Rusiei. Pot sa scriu generalitati ca "Toti seCURISTII sunt imputiti". Nu-i place? Sa-si faca gard opac pe terenul lui.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
”apa trece, da gardu ramane!”..... nimeni nu o sa-ti poata reprosa ceva
![]() |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(DannyY @ 18 May 2015, 12:38) E gardul tau, dar ce intelegi prin "fara temelie"? Daca ai "plantat"stalpii fara o fundatie serioasa s-ar putea sa ai surprize la iarna cand dau gerurile, fiecare sa se incline inspre cum vrea p... lui, fara sa tina cont de proprietate . |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Conform art. 561 Cod Civil orice proprietar isi poate ingradi proprietatea.
Conform art. 662 Cod Civil, daca nu e specificat altfel in reglementari locale, gardul poate avea cel mult 2 metri (inclusiv soclu). In Bucuresti, conform PUG, gardul de strada poate avea 2 metri si gardul dintre vecini 2,5 metri |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.023 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Vad ca se discuta de garduri, eu am de 2 aproximativ.
e mai bine la bloc. Acolo nu ti trebuie garduri. Asta e This post has been edited by axabrt: 18 May 2015, 19:35 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.185 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 18 May 2015, 17:53) Poate avea si, sa zicem 3,5m? Ca asa are unul la mine pe strada. Attached thumbnail(s) gard.JPG ( Size: 70.29k ) Number of downloads: 396 |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
Cosstel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
discutabil, totul sta in calitatea vecinilor daca sint conform asteptarilor tale si bineinteles si viceversa
mai depinde si de firea omului, de virsta lui, a copiilor lui asta daca curtea inseamna undeva in afara orasului si a nu se uita, la curte ai mai mult de munca, costurile curente sint ceva mai mari ... eu prefer la curte ![]() |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Cosstele,maica,statui 1 an la curte.In Bucuresti.Cu toata zgaiala vecinului si costurile mai mari n-as fi plecat de acolo.Calitatea vecinilor? La curte ai cativa megiesi.La bloc un cvartal..In fond iti tragi un gard,cum facu colegu',si te mictionezi pe prostia lor.Cand o trebui sa te rogi de 51 de idioti sa plateasca 2 lei in plus la intretinere sa vezi fericire.Si multe altele la comun cu taranoii descaltati in Bucuresti..Este de munca-n plus la curte dar asta-i un lucru pozitiv.Vezi doar batranei anchilozati de la 60 de ani,cum sunt si batranii mei, pt ca traiul la bloc i-a facut sedentari si lenesi.
This post has been edited by iulia_boris: 19 May 2015, 06:33 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
Cosstel |
![]()
|
repet, discutabil
![]() gardul inalt nu rezolva problema zgomotelor, mirosurilor si altele, si altele nu-ti doresc sa ai un iubitor de ciini (3 la numar erau), ciini ce-si fac nevoile in dreptul ferestrei tale si cu toate astea respectivul este unul de treaba, a curatat respectivul loc si la transformat in loc de joaca pentru copii alta viata ![]() |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
|
|
DannyY |
![]()
|
QUOTE(radian @ 18 May 2015, 18:09) E gardul tau, dar ce intelegi prin "fara temelie"? Daca ai "plantat"stalpii fara o fundatie serioasa s-ar putea sa ai surprize la iarna cand dau gerurile, fiecare sa se incline inspre cum vrea p... lui, fara sa tina cont de proprietate . Intai s-au sapat la cazma gropi de 60 cm adancime, abia apoi s-au plantat stalpii. La fiecare groapa au intrat cam doua roabe si jumatate de beton. QUOTE(klaus @ 18 May 2015, 18:53) Conform art. 561 Cod Civil orice proprietar isi poate ingradi proprietatea. Conform art. 662 Cod Civil, daca nu e specificat altfel in reglementari locale, gardul poate avea cel mult 2 metri (inclusiv soclu). In Bucuresti, conform PUG, gardul de strada poate avea 2 metri si gardul dintre vecini 2,5 metri Multumesc, klaus, dar vecinul meu face pishu' pe Codul Civil. I-am sugerat sa citeasca articolul 662(1), prin care vecinii ar trebui sa contribuie la construirea unei despartituri comune, dar mi-a dat flit. Am avut de gand sa-l dau in judecata, apoi am zis ca efortul e prea mare pentru un obiectiv atat de mic. Plus timpul si costurile suplimentare... In PUG Slatina, inaltimea maxima a gardurilor intre vecini e de 2,5 metri. Al meu va avea 2,4. QUOTE(Bicicleta galbena @ 19 May 2015, 07:07) Probabil are autorizatie de construire, ca e gardul de la strada. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Ca tot vorbeam de garduri.
20150519_065607_HDR.jpg ( Size: 418.82k ) Number of downloads: 471 Mai pusese o delimitare prin iarna, dar a lasat-o moarta. Inteleg ca s-o fi certat cu primaria si e pamantul lui, dar oare cu cat e mai bogat acum? Putea fi facut drumul ala mai altcumva, traise pana acum cu gardul aliniat cu restul... |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.700 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Unul din asta pe o strada si strica tot. Si nu inteleg cum a fost posibil, pentru ca din ce stiu eu, la parcelare si dezmembrare trebuie facut drum de acces.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
iulia_boris |
![]()
|
QUOTE(MuciX @ 19 May 2015, 08:26) Ca tot vorbeam de garduri. 20150519_065607_HDR.jpg ( Size: 418.82k ) Number of downloads: 471 Mai pusese o delimitare prin iarna, dar a lasat-o moarta. Inteleg ca s-o fi certat cu primaria si e pamantul lui, dar oare cu cat e mai bogat acum? Putea fi facut drumul ala mai altcumva, traise pana acum cu gardul aliniat cu restul... Tiganie tipic romaneasca.. |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
DannyY |
![]()
|
Da' ce reprezinta chestia aia? Poate s-a saturat sa astepte asfaltul si si-a turnat o sapa de beton in fata portii ca sa nu coboare din masina in noroi. Si eu mi-am turnat un trotuar (bine, nu la anvergura aia) si am marcat zona pana s-a intarit betonul. Nici eu nu voiam ca cineva sa-mi strice munca si nici altii n-aveau chef sa se scufunde cu rotile in beton proaspat
![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
banatene, dupa cum vezi, cei de pe stanga, au trebuit sa isi retraga gardul, am crezut noi, pentru trotuar pe partea aia. Nimic mai fals, dupa cum se vede in poza.
10985403_973821189324950_6414643287257088384_n.jpg ( Size: 180.91k ) Number of downloads: 416 Din cate am inteles, problema a inceput in administratia "trecuta" Cand aia s-au intins cu gardurile si cumva au obtinut carte funciara pe terenul proaspat dobandit. Acum s-a rezolvat cu astia, au dat gardul inapoi si speram sa se apuce de drum. Dar acum il vad pe asta si inteleg dreptul la proprietate, cred in respectarea lui, dar nu cred ca are mari beneficii facand asta, deci nu pot sa il inteleg. LE: dany, nu se vede in poza, dar e facuta fundatie de beton, iar banda se tine de stalpii de profil din otel, pe care probabil se va fixa gardul. LLE: se vede si fundatia in poza. ![]() This post has been edited by MuciX: 19 May 2015, 08:44 |
--------------------
-
-
|
|
DannyY |
![]()
|
E clar, e capsoman. Daca mai sunt de tras utilitati ca apa, gaze, canalizare, o sa va dea de furca individul. Acum traieste cu senzatia ca cineva l-a pacalit. Neavand pe cine sa se razbune, o sa le faca zile fripte vecinilor.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
MuciX |
![]()
|
Din ce am vazut, isi muta contoarul de gaze unde e indicatorul de lucrari/ocolire. Utilitati sunt pe strada, el doar extinde curtea aia.
Pamantul ala e cumplit, o argila imputita care ti se lipeste si de suflet, se surpa intr-una, etc. Chiar nu il inteleg. This post has been edited by MuciX: 19 May 2015, 09:00 |
--------------------
-
-
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
"Apa mea in curtea ta"
"La anu' il pictez roz" "Daca citesti asta, te inseala nevasta" #dragalaseniipentruvecinuludanny ![]() |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
DannyY |
![]()
|
#pretenuluciubaca:
![]() QUOTE(MuciX @ 19 May 2015, 10:00) Pe urma o sa aiba pretentia sa parcheze masina pe strada in dreptul curtii. Mie deja mi s-ar aprinde beculetu' detectorului de cretini. Daca mai gaseste si vreo doi-trei vecini care sa spuna "ce, io-s mai prost?", ati pus-o de o noua ingustare a strazii. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
MuciX |
![]()
|
Desi au curti, ba chiar garaje, multi tin masinile in strada, probabil din lene. Ma rog, fix in perioada asta unii nu au cum, pentru ca e molozul de dupa demolari. Dar ai inteles ideea.
Mentin observatia mea, pe care o repet de cate ori am ocazia: "ne vaitam la unison de aceleasi lucruri, dar ele continua sa se intample". Unii dintre noi mananca rahat, sigur. This post has been edited by MuciX: 19 May 2015, 09:16 |
--------------------
-
-
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.700 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
DannyY |
![]()
|
La mine pe bulevard, toti (vreo 12) tinem masinile pe strada, la poarta, cu exceptia a doi vecini care au garaj si nu vor sa lase masinile afara ca sa nu se prafuiasca.
Unu: mi-e, intr-adevar, lene sa deschid si sa inchid poarta de x-spe ori pe zi, de cate ori plec sau vin cu masina. Doi: catelu'-tampitzelu' abia asteapta ocazia sa fuga din curte si ar trebui ca de fiecare data cand deschid poarta, sa leg animalul. Nu e agresiv cu oamenii in afara curtii, dar e mare, fioros si lumea se sperie de el. Plus ca l-am prins, o data, cu o gaina in dinti ![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
MuciX |
![]()
|
Pai sa nu le zici fro doo? Sincer, as plati greutatea lui in aur, sa am un garaj. Din pacate forma casei nu imi permite.
|
--------------------
-
-
|
|
Cosstel |
![]()
|
QUOTE(DannyY @ 19 May 2015, 09:28) Doi: catelu'-tampitzelu' abia asteapta ocazia sa fuga din curte si ar trebui ca de fiecare data cand deschid poarta, sa leg animalul. Nu e agresiv cu oamenii in afara curtii, dar e mare, fioros si lumea se sperie de el. Plus ca l-am prins, o data, cu o gaina in dinti ![]() ![]() asta nici nu stiu unde s-o o pun, cu + sau cu - traiului la curte stai sa vezi cind te asteata sa ajungi acasa si nu vor neam sa se miste de pe alee pina nu te dai jos din masina si il ei in brate ca sa-l pui juma de metru mai incolo ![]() This post has been edited by Cosstel: 19 May 2015, 09:37 |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
|
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
iulia_boris |
![]()
|
Multi nu le baga in garaje pt a nu li se bloca iesirea.
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd June 2025 - 07:51 |