Traiul la curte, vs. traiul la bloc
![]() ![]() ![]() |
Traiul la curte, vs. traiul la bloc
volint |
![]()
|
||
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
|
||
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|||
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(DragosP @ 14 Dec 2015, 10:58) Aici e altă aberație: cantitatea trecută la "apă" e cea de pe apometru. Cantitatea de la "canal" e tot aia. ![]() Normal, asa-i peste tot. Si-i distractiv cand canalul e mai scump decat apa, iar la final de factura vezi ca apa e 1/3 si canalele 2/3. This post has been edited by cdadan: 14 Dec 2015, 16:32 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
La mine-n targ apa potabila se vinde cu 4,22 si canalizarea cu 2,18. Total 6,40 + TVA = 7,93 lei / mc.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(l@u @ 14 Dec 2015, 14:00) Si Apa Canal ce spune in acest caz?Imi suna cam dubios dar daca stii vre-un caz concret in care se face asa te rog sa imi spui, chiar suna bine daca se poate. Pai aia de la Apa Canal au sugerat asta, cand le-am facut putin scandal ca de ce plm sa le dau apa egal cu canal in conditiile in care vara se uda gradina la greu. Si e oleaca de gradina acolo, deci intra cate 15-20 metri cubi de apa lunar lejer. Bine, nu am facut asa (adica nu am tras conducte/apometre separat) ca nu am avut nici un chef de lucrari vara asta... Dar asta ar fi solutia propusa de ei. This post has been edited by kum: 14 Dec 2015, 16:43 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Curios, am sa vorbesc la Apa Canal, sper ca nu ti-a propus Virgil treaba asta.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Aia care vin cu cititul apometrelor ne-au zis asta. Daca au vorbit serios sau doar ca sa scape de gura mea (aveam privirea aia in ochi), asta nu am de unde sa stiu. Dar nu vad de ce nu ar fi posibil...
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
l@u |
![]()
|
Oricum e tema de casa, al de citeste apometrele e unul d'ala cu 2 clase care nu are putere de decizie, bagator de seama.Asa e si al de vine sa citeasca si la mine, daca l-am bagat in seama(din respect) ajunsese sa imi ceara bani cu imprumut.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
kum |
![]()
|
Daca esti interesat, cre' ca poti sa-ntrebi direct la sursa. Io stiu doar ca asa mi-a zis ala si n-am avut chef de treaba (din ce retin iti trebuie si ceva dosar, proiecte, alergatura).
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
l@u |
![]()
|
Pai tre sa o iei de la zero, ca si cum nu ai fi bransat, am trecut prin astea, intreb direct la sursa, la autorizari ca ne'a ala stie exact ce si cum.Oricum e bine de incercat, investitia se acopera in ani buni da macar stiu ca nu ma fura ei.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(cdadan @ 14 Dec 2015, 16:31) Nu exista o abordare unitara a taxarii. Serviciul are trei componente: apa, canalizarea si epurarea. Fiecare cu costurile ei. Apoi, e adevarat ca nu toata apa consumata ajunge la canal, dar daca suntem 100% rigurosi, cand ploua ajunge la canal apa pluviala, deci nefacturata. Varianta cu facturarea a 100% din apa consumata si la canalizare este o simplificare convenabila tuturor, inclusiv clientilor PF. De aceea a fost asumata de o buna parte dintre furnizorii de apa. Dar nu de toti. La PJ situatia-i cu totul alta, mai ales la cei care au hale (constructii) si terenuri cu suprafete mari, in cazul carora apa pluviala deversata la canal este in cantitati mult mai mari... |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Dacisule, începi să dai rateuri?
Ce crezi tu ca reprezinta canal meteo pe factura, cu unitatea de masura metru cub? |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(cdadan @ 15 Dec 2015, 11:59) Dane, n-ai prins șpilul postarii mele. Io am spus ca, in materie de taxare pentru apa si canalizare, se aplica principiul "cate bordeie, atatea obiceie". La tine s-o fi taxand si apa pluviala / meteorica etc.. La Iasi nu se mai taxeaza de la PF asa ceva de catuva ani. Ca sa simplifice calculele se taxeaza Xm3 x pret apa + Xm3 x pret (canalizare plus epurare). Fara ploi, furtuni si alte vrajeli meteo... Decat atat. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
kum |
![]()
|
Am trecut pe la DannyY pe la firma. Inca face afaceri...
12244404_1075205795852865_5594825765330154121_o.jpg |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.182 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
A mancat o litera la haur.
|
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
A scris Cu de doua ori. O data in engleza.
This post has been edited by MuciX: 22 Dec 2015, 08:32 |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Doar cu par. Fara par nu se poate
![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Adica faci discriminari. De la mine nu vrei sa cuperi ca-s chel. Te reclam la CNCD.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DannyY |
![]()
|
M-a pacalit kum, mi-a vandut un cias Caiso cu minute mari. Zicea ca-i haur, da' de fapt era fer. Si-a pus si poza cu banii de la mine pe net
![]() Uite-aici This post has been edited by DannyY: 22 Dec 2015, 10:27 |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
Alex4u |
![]()
|
![]() Ultima scursura' umana Group: Members Posts: 2.131 Joined: 19 March 10 From: Scursureștii de Campie ![]() |
![]() This post has been edited by Alex4u: 22 Dec 2015, 20:39 Attached thumbnail(s) 1.jpg ( Size: 163.92k ) Number of downloads: 326 |
--------------------
EX:DACIA
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese Ex Audi A4 1.6 105 HP Ex Peugeot 206 Ford Focus II 2009. Opel Astra G 1.6 16v |
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
Stand la curte incalzirea apei de la baie se face cu un cazan pe lemne. Fostul cazan dupa +30 de ani de folosinta s-a spart si a facut o inundatie de toata frumusetea.
Acu fiind prea sarac sa imi permit unul de inox am luat un cazan normal de tabla. Care cazan este vopsit pe interior. Pana acum am aruncat vreo 5 cazane de apa fierbinte si inca arunc sa scap de mirosul ametitor de diluant. Are careva vreo idee cam ce drac sa bag in el sau ce sa ii fac sa scap mai usor de miros? E foarte puternic si daca se fac aburi nu se poate respira. This post has been edited by kog: 23 Dec 2015, 17:43 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
radian |
![]()
|
Niste carbuni incinsi ... Fac minuni cu aburii de diluant.
![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DannyY |
![]()
|
Aidecapu' meu... Chiar sunt empatic, deși nu-mi dau seama cine ar vopsi o suprafața agresată termic...
Da-l jos si arde vopseaua, nu cred ca ai alta soluție. Mi-as dori sa ma înșel... Chestia e ca tabla e așa subțire, încât o sa te țină vreo 3 ani in loc de 30 ![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
sa tina dracu si aia 3 ani. Vopseaua e rezistenta la temperatura. Cu acelasi rahat e data si soba si vopseaua nu s-a ars desi s-a incins bine de la foc. Daca il ard mi-e ca il scot pe trotuar martea cand vine gunoiu.
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
|
--------------------
...
...
...
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
Casa cumparata in care stau este 8x9 = 72 pe nivel cu mansarda.
In podul mansardei deasupra de rigips este vata de 10 cm si sub tigla nimic. Podul e cam 50 mp iar restul e panta de mansarda unde e izolatia de 10 si nu mai pot adauga nimic. Sub tigla nu am nicio izolatie. Caramida de 25 cred si izolatia de 5 cm. Usi de terasa si ferestre sunt cu 2 sticle doar. Pe noiembrie am platit 455 lei in conditia in care fata de anul trecut de la 1.54 lei mc de gaz a crescut la 1.72 lei anul acesta. Pot actiona la podul mansardei sa mai adaug 10 cm de vata pe toata suprafata sau/si polistiren/vata de 10 cm intre capriorii acoperisului si daca e vata sa plachez cu OSB de 6 mm. Podul zic eu e necesar doar pt utilitati sa l accesez (daca am nevoie sa intervin la un cablu ceva sau la tigle). Ferestrele si usile fiind cu 2 sticle nu cred ca am posibilitatea sa le modific pe acelasi PVC sa pun sticla din 3. Inlocuirea e costisitoare. Tinem cont ca pana acum nu a fost frig cu adevarat si o luna friguroasa ne va duce la 650-700 lei in mod sigur. Temp 21 grade ziua cat suntem plecati, 22.5 cand suntem acasa - la parter (la mansarda sunt minim 1-2 grade in plus). Idei? This post has been edited by rue: 29 Dec 2015, 10:10 |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
dacis |
![]()
|
Izolatia se pune mai ales pentru a pierde cat mai putina caldura iarna, din zonele incalzite. (Corect este sa zicem pentru a avea schimburi termice cat mai mici.) Asa ca izolatiile trebuie sa fie montate intre zonele incalzite / racite si celelalte (exteriorul casei, podul, pamantul pe care este construita casa etc.). Asa ca daca podul nu este incalzit este perfect inutil sa pui izolatie in pod, sub capriori.
Cat priveste ferestrele si usile, fiecare profil de PVC (ca despre asta banuiesc ca este vorba) are o dimensiune maxima a pachetului de sticla care poate fi montata. Un termopan de calitate buna permite montarea de sticla cu grosime ale pachetului intre 24 mm (4+16+4) si 40-44mm (4+16+4+16+4). Cele premium chiar mai mult... Trebuie schimbate doar pachetul de sticla si bagheta. Ceea ce nu este chiar cumplit de scump. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
cdadan |
![]()
|
Să înțeleg ca ai gen 190 mp utili încălziți? Chiar și așa, costurile par destul de mari, dar nu-i de mirare, izolația e insuficientă, pe linie.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
QUOTE(cdadan @ 29 Dec 2015, 10:39) Să înțeleg ca ai gen 190 mp utili încălziți? Chiar și așa, costurile par destul de mari, dar nu-i de mirare, izolația e insuficientă, pe linie. 72 + 72 = 144 mp construiti. Utili eu nu zic ca sunt mai mult de 120 mp. Pe nord intre casa si gardul de ciment am acoperit cu tabla si pe viitor parterul va avea acolo cumva o anexa inchisa care nu va permite curentilor de aer sa loveasca direct in casa. Acum sufla curentul pe la capete. Decat sa ma apuc sa izolez iar cu 10 cm la exterior unde e si decorativa etc mai bine construiesc alta casa :/( |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
cdadan |
![]()
|
Pai la suprafața asta costurile sunt mari, și încă n-a venit iarna. Dacă ai izolație bună chiar nu contează de unde și cât bate vântul.
Acum am înțeles, e P+M, credeam ca-i P+E+M. This post has been edited by cdadan: 29 Dec 2015, 22:43 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 08:12 |