Traiul la curte, vs. traiul la bloc
![]() ![]() ![]() |
Traiul la curte, vs. traiul la bloc
Agrig |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 3.066 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|||
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
Eu as face la o adresă CI ul, dar am pe mine 2 mașini și motocicleta.
La sat și-a mutat soția CI ul. Mai am o reținere că la acea adresa unde as vrea, acoperișul are zeeeeci de ani și țigla aia daca o miști, o parte riști să crape.. Plus orientarea casei nu este eficienta fata de soare. Am o anexă dar acolo nu sunt sigur că incap 6 panouri, sau cate sunt pe 3 kw. This post has been edited by rue: 11 Apr 2023, 06:42 |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Depinde de putere. Cele peste 410 W sunt panouri industriale, sunt mai mari, mai grele, necesită mai multe puncte de fixare. Ideal ar fi la sol, pe structură separată.
This post has been edited by marksman: 11 Apr 2023, 06:51 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.066 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Ale mele sint de 550W si 2280mm cu 1090mm dar nu sint incadrate la industriale.
Sistemul de prindere este standard, grosimea ramei fiind de 35mm. La acoperis trebuie tigla de schimb...la mine la prima tura au pleznit vreo 3-4 buc, la a doua tura nici una dar echipele au fost diferite. |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Eu așa știu, tot ce trece de 410W este panou industrial, necesitând ancorări suplimentare, adică mai multe, nu altfel.
This post has been edited by marksman: 11 Apr 2023, 13:13 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
Agrig |
![]()
|
Astea sint de 2mp panourile, standard se fixeaza in 4 puncte.
Acuma e si intrebarea 410W de care? NMOT sau STC? |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
https://fabricadecarosari.ro/sisteme-fotovoltaice/ astia sunt de la timisoara si fac inclusiv sisteme de fixare pt panouri.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Agrig |
![]()
|
Nu prea ai ce inventii sa faci la o instalare pe acoperis, exista sine de Al standard cu suporti de fixare reglabili sau ficsi pe grinzi/corni cu suruburi, piulite de canal si cleme de inox.
Totul e gindit pentru eficienta si viteza de lucru. Sistemele la comanda intervin la instalatii puse la sol, cu orientare pe 1 sau 2 axe sau alte cerinte speciale ale beneficiarului. In rest e simplu de tot. |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
marksman |
![]()
|
Sunt șine și sisteme de fixare standard, dar la un panou de 2.1, 2.2 m se recomandă a treia șină, prin urmare încă două fixări suplimentare că să nu se tensioneze panoul sub greutatea zăpezii. 410W STC, asta e "advertised power".
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
Agrig |
![]()
|
Aveti aici o schita cu gaurile de fixare la Vendato precum si presiunile admisibile la zapada si vint.
Apar doar 2 sine care se pun la gaurile de fixare I. Cine doreste poate pune si 4. La vint rezista la 480Kg iar la zapada dublu, 2400Pa vs 4800Pa. ![]() Daca mai aveti un dubiu citit si aici: https://www.europe-solarstore.com/download/...J40_SJ47_EN.pdf Este descrisa semnificatia acelor gauri de fixare. This post has been edited by Agrig: 11 Apr 2023, 18:40 |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
marksman |
![]()
|
Eu înțeleg rolul acelor găuri, m-am și folosit de ele la instalarea unui panou, dar în rest nu am văzut în practică prinderi cu ajutorul lor, ci doar cu acele cleme care se montează pe șine. Cel mai probabil găurile se folosesc ori când e vorba de un singur panou, ori când există acces din spate (pe structuri la sol)
This post has been edited by marksman: 11 Apr 2023, 21:21 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
Agrig |
![]()
|
Nu, acele gauri indica si zona unde se pun clemele, daca se prind in suruburi se prefera sa se foloseasca toate, adica 8 suruburi si nu 4 cleme.
In al doilea manual, cel din link arata hasurata zona aia, este cuprinsa intre gauri. |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
marksman |
![]()
|
Corect, clemele se pun în zona găurilor, așa am văzut la majoritatea instalărilor. Doar că la panouri de 2m+ am văzut a treia șină pe mijloc, și două cleme în plus, cică așa e recomandabil la panourile industriale. Eu am două și le montez pe lung, deci nu pot aplica regula cu montajul clemelor în zona găurilor.
This post has been edited by marksman: 12 Apr 2023, 08:58 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
marksman |
![]()
|
Uitați, domnu’ Agrig, ce vă spuneam, panou industrial fixat doar cu două șine și patru cleme, în loc de trei șine și șase cleme.
A4D0F2BE_337F_4401_AE62_92DAA52FC2F8.jpeg ( Size: 617.24k ) Number of downloads: 291 This post has been edited by marksman: 14 Apr 2023, 09:33 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
Agrig |
![]()
|
Sinteti chiar sigur ca aia este cauza? ca a fost prins in 2 sine si nu in 3?
Daca asa ar fi in manuale nu s-ar da fixarea pe 2 sine a panourilor mari, si se da. This post has been edited by Agrig: 14 Apr 2023, 12:20 |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
marksman |
![]()
|
Definiți panouri mari. Nu vă pot spune decât că pe grupul respectiv de facebook asta e cauza: prinderea insuficientă și la unghi cu acoperișul fără paravânturi.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
Agrig |
![]()
|
Aveti cumva un manual care spune ca panourile de peste 410W trebuie prinse doar pe 3 sine in sau tot de pe grup? |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
marksman |
![]()
|
A se observa pe mijloc găurile pentru prinderea pe a treia șină.
![]() Dintr-un alt manual, Canadian Solar, pe care nu-l pot atașa, mai încerc: Screenshot_20230414_233445.png ( Size: 332.89k ) Number of downloads: 219 La peste 2 metri lungime a panoului se introduce a treia șină, fiind deja vorba de panou comercial/industrial. Cele rezidențiale se pot monta pe două șine. ![]() This post has been edited by marksman: 14 Apr 2023, 22:40 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
Agrig |
![]()
|
Din acelasi manual, aceleasi tipuri de panouri cu 2 sine de prindere.
Pag 17, dumneavoastra pe ala l-ati sarit si ati pus doar pag 19. 2_sine.jpg ( Size: 127.72k ) Number of downloads: 203 Deci dimensiuni mari si 2 sine. Aveti aici datele de la CS7N care se prinde pe 2 sine si este de 600W +. https://static.csisolar.com/wp-content/uplo...-AG_v2.4_EN.pdf This post has been edited by Agrig: 14 Apr 2023, 23:11 |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
marksman |
![]()
|
V-am pus exact ce ați cerut. Ați zis că vreți să vedeți unde apare a treia șină, aveți poza, aveți și manualul. V-am zis că se recomandă, v-am pus și poze din manual, aveți și manualul, scrie negru pe alb, numai că nu vreți să acceptați faptele! V-am arătat că se prind și cu a treia șină, și continuați să negați evidența, arătându-mi poze cu prinderea pe două șine. Bine că nu m-ați trimis în același manual la prinderea fără șine, prinderea pe căpriori sau prinderea prin încastrare!
QUOTE(marksman @ 11 Apr 2023, 16:24) Sunt șine și sisteme de fixare standard, dar la un panou de 2.1, 2.2 m se recomandă a treia șină, prin urmare încă două fixări suplimentare că să nu se tensioneze panoul sub greutatea zăpezii. 410W STC, asta e "advertised power". This post has been edited by marksman: 14 Apr 2023, 23:14 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
Agrig |
![]()
|
Si eu v-am pus procedura de fixare cu 2 sine la panou de 600W.
Totusi unde scrie ca se recomanda a 3-a sina la acele panouri? CS7N, au doar sistem cu 2 sine in manualul pus. This post has been edited by Agrig: 14 Apr 2023, 23:16 |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
marksman |
![]()
|
Dacă tot nu vreți să vedeți pagina de manual cu cele trei șine, eu nu mai am ce să fac aici.
Unde se recomandă? Printre montatorii care au făcut și niște cursuri, de la unul dintre ei am aflat și eu. This post has been edited by marksman: 14 Apr 2023, 23:18 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
Agrig |
![]()
|
Bun, am inteles, concluzia este clara, dumneavoastra aveti dreptate si eu liniste.
QUOTE(Agrig @ 14 Apr 2023, 23:01) Din acelasi manual, aceleasi tipuri de panouri cu 2 sine de prindere. Pag 17, dumneavoastra pe ala l-ati sarit si ati pus doar pag 19. Pentru ultima oara, in manualul de instalare sint date CS7 cu prindere doar pe 2 sine desi au aproape 2400mmX1300mm. Aia e ce da firma nu ce spun eu. This post has been edited by Agrig: 14 Apr 2023, 23:22 |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
marksman |
![]()
|
Sunteți incredibil, îmi cereți să vă arăt prindere cu 3 șine, o fac, apoi îmi reproșați că nu v-am pus prinderea cu 2 șine, și am pus-o pe aia cu 3! Dacă vă ziceam că se prind și fără șine și puneam poza din manual mi-ați fi spus că am omis să pun pagina cu prinderile pe șine.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
Agrig |
![]()
|
Domnule, prin omisiunea acelei pagini creati impresia ca se pun doar pe 3 sine.
Eu am cerut doar un lucru simplu de tot, doar ce este bolduit: QUOTE(Agrig @ 14 Apr 2023, 20:02) Aveti cumva un manual care spune ca panourile de peste 410W trebuie prinse doar pe 3 sine in sau tot de pe grup? Din manualul pus dumneavoastra se vede ca cele de 600W se pun pe 2 sine si nu pe 3. Sint panouri cu rama de 35mm nu cu rama de 30mm, de aia e bine sa vedem ce spune fabricantul si nu "grupul". Ca se pot pune si pe 3 sau 4, bineinteles, insa daca manualul da un sistem e de preferat sa faci ce zice fabricantul. This post has been edited by Agrig: 14 Apr 2023, 23:42 |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
marksman |
![]()
|
Eu mă retrag, am obosit.
Am pus bold cu "se recomandă", n-am afirmat că exclusiv 3 șine (se pun și pe 4!), ați cerut manual, v-am pus manualul cu sistem de montare pe trei șine recomandat de fabricant, n-a fost bine. Rama de 35 există și la panouri rezidențiale, sunt convins că dacă vă pun prospect de rezidențial cu rama de 35 o să îmi puneți unul de rezidențial cu ramă de 30. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.182 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Si in final cate se pun, doua sau trei?
![]() |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Nu subestimati perseverenta unui inginer pensionar
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
Agrig |
![]()
|
QUOTE(Bicicleta galbena @ 15 Apr 2023, 13:11) Cititi manualul producatorului Canadian Solar si este simplu de tot, la alea de aprox 2,4mX1,3m se pun 2 iar la alea mai mici pentru anumite cerinte de rezistenta la vint si zapada se pun 3, si asta nu ca zboara de pe casa ci sa nu se indoaie sub greutatea zapezii sau la vint. P.S pentru unii care cred ca surubul este un cui zimtat, nu-i perseverenta, doar dorinta de a fi ceva clar, asa cum cere producatorul nu povesti. |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 17:47 |