Traiul la curte, vs. traiul la bloc
![]() ![]() ![]() |
Traiul la curte, vs. traiul la bloc
cristyz |
![]()
|
||
![]() Doar 0%... Group: Members Posts: 114 Joined: 3 December 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Nu
am
1900
|
|||
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
A nins pe ea si a intrat la apa.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
![]() This post has been edited by Neagu Ionut: 7 Jul 2011, 14:11 |
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
As vrea sa montez pe casa un sistem pluvial din PVC (burlane+jgheaburi); e mai ieftin decat unul din tabla zincata si as vrea sa stiu cat de bun este.
Intrebarea ar fi: are cineva acest sistem instalat si cum se comporta? Merita oare? Sau sa raman la cel clasic din tabla zincata? ![]() |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Cam toata lumea foloseste de pvc. La tine de ce sa nu fie bune? Ai ploaia mai acida?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
Ma gandesc ca avand pretul cu 30-40% mai mic decat sistemul din tabla, exista si un dezavantaj major al sistemului din PVC.
In brosuri se prezinta numai avantaje. |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Tabla galvanizata a devenit scumpa. La fel montajul prin cositorire al componentelor. Acum, exista pvc si pvc! Te informezi si mergi pe mina unei marci cit de cit cunoscute.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
zanzie |
![]()
|
Acum lipirea se face cu piese de jonctiune si cu silicon de tabla: http://www.prodcommeri.ro/silicon_tabla-p944.html
De pe un site: Avantajele sistemelor pluviale din pvc marca ... : Jgheaburi PVC- rezistență la îngheț – testări mecanice după menținerea lor la rece 24 de ore - rezistență la furtuni violente (vânt de 220 km/h) – etanșeitate prin teste succesive cu apă caldă și apă rece - rezistență la șocuri mecanice și la rupere – testări la cicluri rece-cald - rezistență la UV – testări prin expunere timp de 1600 ore la raze ultra-violete și la cicluri ploaie/evaporare - rezistență la mediu acid și salin - rezistență la zgârieturi și decolorare - simplitate și rapiditate în montaj - pret aproape la jumătate față de sistemele pluviale din tablă Garanție 15 ani, durată de viața 80 de ani. PS: Mi se pare suspect sa enumere numai avantajele ![]() |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
numai pe ambalajale la medicamente am vazut sa treaca si de naspa
![]() |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
corbex |
![]()
|
Daca ti se sparge un burlan la 5 ani, il inlocuiesti singur. Tot mai ieftin iesi.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
zanzie |
![]()
|
O sa iau din pvc, asta e, sper sa fie bune.
Macar o sa coste doar 1500ron materialele. Daca luam tabla zincata, sarea pretul la 2400. |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
N-au nici pe naiba, la noi cand au izolat blocul cu polistiren au inlocuit toate burlanele din tabla cu burlane din pvc.
|
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
orologia |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 7 July 11 ![]() |
E foarte bun PVC-ul pentru burlane. Rezista la frig, soare. Si pretul este mult mai mic ca la cele din tabla.
|
--------------------
Volvo
440
1996 Turbo
- CT96MCO http://www.daciaclub.ro
http://www.daciaclub.ro |
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
io am pe casa de alea old style, de tabla, astea pvc cum rezista la inghet? (zona unde e frecvent -20*C, citeodata se umplu jgheaburile alea mai mult de jumate cu apa inghetata, nu crapa? )
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
zanzie |
![]()
|
Cred ca jgheaburile nu crapa, fiind deschise. Poate doar burlanele.
|
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Pai te costa 10 lei metrul de jgeab, 20 de lei T-ul de coborare, 4 lei carligul de suport al jgheabului. Nu mai stiu cat costa teava de coborare.
Am ales jgeab de 110 mm. Si eu trebuie sa fac aceiasi operatiune si m-am interesat de preturi, cu atat am gasit la Brico. Astia recomanda sa pui din metru in metru carligul eu am decis sa le pun la juma de metru ca uneori am zapada pe casa de 20 de cm... Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Eu am de PVC si nu am avut (inca) probleme cu ele.
Plus ca, pe ploaie, sunt mai putin zgomotoase decat cele de tabla. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
orologia |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 7 July 11 ![]() |
Nu e nicio problema cu ele. Nu crapa la ger(chiar si -20 grade). Sunt mult mai bune din toate punctele de vedere decat cele din tabla.
|
--------------------
Volvo
440
1996 Turbo
- CT96MCO http://www.daciaclub.ro
http://www.daciaclub.ro |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.735 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
@zanzie: ai mei au pus burlane din astea de PVC la casa lor de vacanta. Au deja un an si doua luni si pana acum nu au aparut probleme. Cu cele din tabla zincata au avut pe o parte de trseu problema cu o imbinare, care desi era cositorita, avea o zona prin care se infiltra apa la debit mare si curgea in mansarda. Astea din PVC le-a montat tata ca pe o jucarie LEGO. A zis ca din alea de tabla nu mai pune nici sa i le dea cineva gratis.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
zanzie |
![]()
|
Multumesc de pareri.
Carligele pentru sustinerea jgheaburilor sa le iau tot din pvc? Rezista incarcarilor cu gheata/zapada? ![]() |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Nu, alea se iau din aliaj de titan Beta C.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
zanzie |
![]()
|
Tardiv raspuns, ai calculat indelung.
![]() |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
mk2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 5 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu cred ca e afacere sa pui jgheaburi de plastic.
Asa a pus si tata la tara si de la piatra unele s-au cam ciuruit. Iar in primavara cand s-a topit zapada de pe casa s-au rupt si celelalte. |
--------------------
Dacia Logan
1.5 dci
2006 Laureate
- BxxXXX Our enemies are never as evil as we imagine them to be. And maybe we're never quite as good.
|
|
zanzie |
![]()
|
A prins o ploaie de meteoriti. Tigla a rezistat?
|
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
zanzie eu am si cu carlige de tabla, si cu carlige de plastic... ambele rezista.
cu cele de plastic se monteaza si mai usor. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
corbex |
![]()
|
Necazul cu burlanele de plastic e ca nu stiu daca te poti da jos pe ele cind vine barbac-su la aia de deasupra.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
|
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
tine daca e lipite...
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
corbex |
![]()
|
Alta incredere ai cind cineva le-a incercat inainte!
![]() This post has been edited by corbex: 13 Jul 2011, 15:11 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 19:34 |