Diverse intrebari legate de SLZ...
![]() ![]() ![]() |
Diverse intrebari legate de SLZ...
bogdanelkva |
![]()
|
||
![]() /\____/\____/\____/\ Group: Members Posts: 1.147 Joined: 4 November 09 From: reghin ![]() |
|
||
--------------------
ford
focus facelift tot cu benzina
2009
- MS**--- In goana dupa posturi.
|
|||
Valy90 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 440 Joined: 3 January 09 From: Giurgiu ![]() |
L-am montat in vreo 2 locuri, dar nu e bine ca nu lucreaza cum trebuie si atinge si fata de usa de el...d-aia cer niste poze de la cei care au montat pe masina, ca sambata m-am chinuit vreo 4 ore si degeaba. Mai astept sa vad cum e montat si apoi sa fac si eu, ca mai rau fac stricaciuni.
![]() |
--------------------
Dacia/Opel
Solenza/Astra H
2004/ 1.4 mpi / 2005-1.7 cdti
- GR-xx-WAL
|
|
bogdanelkva |
![]()
|
![]() /\____/\____/\____/\ Group: Members Posts: 1.147 Joined: 4 November 09 From: reghin ![]() |
Ti-as face niste poze eu maine,cum mi le-am montat eu,dar...am un Ilie in familie si cred ca...
![]() ![]() |
--------------------
ford
2009
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
QUOTE(Valy90 @ 19 Jul 2010, 17:39) Salut George, cum sa nu aiba un actuator (motoras)? eu cred ca fiecare in parte are. Eu as vrea doar o poza sa vad cum e montat si unde e montat din fabrica. Care desface o usa din spate pt mine sa faca 2-3 poze? ![]() salut, in usi, in toate, exista actuatoare pentru inchiderea centralizata. la usile din fata exista motorase electrice pentru geamuri. la usile din spate nu exista asa ceva. decit aftermarket montate de entuziasti. era undeva, pe forum, o simulare a amplasamentului motoraselor si macaralelor in usi facuta de catre cineva care si-a montat macarele electrice parca pe spate. poate cineva ne ajuta si il gaseste... ![]() This post has been edited by george_scala_2004: 20 Jul 2010, 11:15 |
--------------------
...
...
...
|
|
Valy90 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 440 Joined: 3 January 09 From: Giurgiu ![]() |
@bogdanelkva: astept pozele tale si distractie placuta la petrecere
![]() @george_scala_2004: scuze ca te-am indus in eroare, eu am folosit alt termen, si poate gaseste cineva chestia aia de care zici. ![]() |
--------------------
Dacia/Opel
Solenza/Astra H
- GR-xx-WAL
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
cred ca aici e ceva...
si aici... ori aici... sau aici... si aici... iarasi... si iarasi... n-am gasit ceea ce cautam dar sper ca ce am gasit sa te ajute. am gasit ! nu este pentru spate, ci doar pentru fata. animatie bafta, This post has been edited by george_scala_2004: 21 Jul 2010, 12:35 |
--------------------
...
...
...
|
|
bogdanelkva |
![]()
|
Nu,eu am inteles ca problema ar fi pozitia actuatoarelor de la usile spate...
Deci,poze,dupa cum am promis. Cu verde e parghia aia care pleaca din actuator la mecanismul de inchidere al usii. Cu albastru e locul unde vin la mine suruburile cu care am prins eu actuatorul de usa. Cu rosu e pozitia actuatorului in interior. Sper sa se inteleaga ceva din caricatura mea colorata. ![]() Eu am montat inchiderea acum 3 ani,inca nu eram pe forum,am montat-o cum m-a taiat capul,dar vad ca functioneaza,nu am probleme cu ea. [attachmentid=1627641637] [attachmentid=1627641638] Bafta! This post has been edited by bogdanelkva: 21 Jul 2010, 10:37 |
--------------------
ford
2009
|
|
Valy90 |
![]()
|
Multumesc frumos pt ajutor. Da, Bogdan am inteles schema ta, ms mult de tot pt poze si multumesc si lui george ca a cautat pt mine. raman dator de cinste
![]() This post has been edited by Valy90: 21 Jul 2010, 12:33 |
--------------------
Dacia/Opel
Solenza/Astra H
- GR-xx-WAL
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Vreau sa va intreb si eu ceva: un dobitoc mi-a zgariat bara spate destul de urat, si partea neagra si partea colorata. As vrea sa vopsesc partea colorata cu un spray, pt ca se apropie ITP-u si mi-a zis cineva ca s-ar putea sa comenteze nenea acolo. Culoarea masinii este Rosu nemetalizat (imperial parca ii zice). Ce trebuie sa cumpar pentru a vopsi bara in colt? Grund pentru plastic si vopsea, doar atat? Ce "marca" sa cumpar?
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Valy90 |
![]()
|
Salut!
mi-am cumparat un set de bandouri sh de solenza si acum problema e cu ce le lipesc? sa le curat de lipiciul "original"? Mi-am luat o banda dublu adeziva si le-am pus asa fara sa curat si a doua zi le-am gasit langa masina:(....asa ca ce imi recomandati? ca nu mai vreau sa le pun si sa zboare. |
--------------------
Dacia/Opel
Solenza/Astra H
- GR-xx-WAL
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
nu aveau si niste cleme de intra in usa???in afara de banda cu lipici pe doua fete trebuie sa aibe niste cleme de intra in usa...
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Nu stiu sigur daca au cleme dar in orice caz, incearca cu silicon transparent sau negru... la mine a mers.
This post has been edited by Maskatu: 3 Sep 2010, 10:51 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Ba da, au. Sigur, este in oras o Solenza care are un băț d-asta lipsa pe usa, iar in usa are 2 gaurici cu un plastic in ele, ca un suport pentru cleme.
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
A mea nu are nicio gaura.. Si nici nu am vazut asa ceva la alta.
Lipirea se face dupa ce suprafatele sunt curatate si degresate. Este acelasi lucru ca lipirea din fabrica. |
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
Valy90 |
![]()
|
Au niste picioruse de ghidaj, dar eu nu am de gand sa gauresc usa pt niste plastice. O recomandare de banda dublu adeziva poate da cineva? si cu ce sa degresez usile? ms mult pt raspunsuri!
|
--------------------
Dacia/Opel
Solenza/Astra H
- GR-xx-WAL
|
|
Iulikk |
![]()
|
QUOTE(CIPTUNING @ 3 Sep 2010, 14:52) A mea nu are nicio gaura.. Si nici nu am vazut asa ceva la alta. Lipirea se face dupa ce suprafatele sunt curatate si degresate. Este acelasi lucru ca lipirea din fabrica. Uite aici: Untitled.png ( Size: 148.47k ) Number of downloads: 462 |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
|
|
Valy90 |
![]()
|
Pai da, cum am zis si eu acele picioruse(pinteni) au rol de ghidaj. Din fabrica sunt gaurite usile, dar eu nu vreau sa le gauresc si apoi sa-mi apara rugina...deci o sa le lipesc doar cu dublu adeziva. Chiar nu a mai lipit nimeni niste bandouri sa-mi recomande o banda dublu adeziva ca maine merg in oras.....si cu ce sa curat ca lumea tabla si bandourile inainte de lipire?
This post has been edited by Valy90: 3 Sep 2010, 20:13 |
--------------------
Dacia/Opel
Solenza/Astra H
- GR-xx-WAL
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
Eu am patit urmatoarea treaba: usa spate lovita de o tanti ce dadea cu spatele.
Schimbata usa, dar nu au deocamdata sa puna si bandou. Ulterior vine si bandoul si il lipesc eu. Ei bine, usa noua nu avea gaura (sa zicem ca nu era de origine sau ca le-a astupat vopsitoru) dar nici bandoul nu avea picioare (poate nu este nici asta de origine..?) ![]() VALY90: Banda dublu adeziva eu am folosit de la Bison (se gaseste usor, mai ales in hipermarket). Nu este neaparat nevoie de marca asta, merge oricare. De degresat poti folosi spirtul (la indemana oricui) sau benzina( dar miroase). Ai grija sa cureti bine suprafetele, astfel incat, intre tabla si bandou sa nu se afle decat banda si nimic altceva. Banda veche se curata cu putin efort: iti trebuie o carpa cu benzina cu care sa fortezi dezlipirea. Te poti folosi de un obiect razuitor dar atentie sa nu zgarii plasticul - nu va mai fi perfecta suprafata de contact cu banda- sau mai rau, vopseaua. Sa inteleg ca bandourile au piciorus si usile nu au gauri? Nimic mai simplu: tai cu cutterul piciorusele, netezesti si cureti bandoul de lipiciul vechi, pui banda noua si iti garantez ca nu cade in veci. Nu te apuci sa gauresti usile... Pentru necredinciosi, banda adeziva are o rezistenta de genul zecilor de grame/cm (o sa postez dupe ce citesc cutia). Totul este doar ca suprafetele sa fie plane, curate de impuritati si uscate, cand se aplica banda. ATENTIE: neavand gauri de ghidaj, ai grija sa nu lipesti bandourile usilor, prea aproape de extremitatile lor dinspre botul masinii (sau balamale). Daca faci asta, cand deschizi usa de spate, bandoul va freca de usa fata si bandoul usii fata, probabil va freca de aripa fata. Iti spune unul patit. Fa proba deschiderii usilor, cu bandoul tinut cu mana pe usi, abia apoi lipesti. Spor! |
--------------------
SLZ
SCALA
|
Valy90 |
![]()
|
@CIPTUNING...ms mult pt sfaturi. Am cautat azi, daca tu ai folosit marca aia de banda adeziva si nu ai avut probleme cu ea, o sa caut sa-mi iau si eu tot d-aia (banuiesc ca este pt exterior sau speciala pt bandouri).
Eu le-am mai montat o data, dar nu am avut banda potrivita, era una pt uz general si in plus nici nu am curatat bandourile de banda veche si a doua zi m-am trezit cu ele langa masina. Le rezolv eu pana la urma tinand cont si de sfaturile tale. ms inca o data! |
--------------------
Dacia/Opel
Solenza/Astra H
- GR-xx-WAL
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
Rezistenta bandei este de 120 grame pe 2 cm.
Distanta fata de capete se vede in poze. Attached thumbnail(s) Imagine0008.jpg ( Size: 488.53k ) Number of downloads: 379 1.jpg ( Size: 402.32k ) Number of downloads: 370 1__1_.jpg ( Size: 396.98k ) Number of downloads: 120 1__2_.jpg ( Size: 350.23k ) Number of downloads: 113 |
--------------------
SLZ
SCALA
|
Valy90 |
![]()
|
Banda d-asta mi-am cumparat si eu azi si le-am pregatit bandourile de montat. Maine daca e vremea frumoasa le montez.
O intrebare as mai avea pt CIPTUNING: cum ai lipit banda?pe lungimea bandoului sau pe latime?ms frumos!! This post has been edited by Valy90: 7 Sep 2010, 21:50 |
--------------------
Dacia/Opel
Solenza/Astra H
- GR-xx-WAL
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
pai bineinteles ca o lipesti pe lungime...in capete la mine cao am lipide din fabrica se scurge apa care imi mai intra pe lungimea ei...
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
bogdanelkva |
![]()
|
Cum se desfac cuiele de la usi,alea in care cupleaza inchizatoarea usii si se inchide usa?prin simpla desurubare?in ce sunt prinse?
![]() |
--------------------
ford
2009
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
Valy: cum spune si ramsen, pe lungime, de-a lungul intregului contur. Atentie sa nu lasi goluri, ca iti va intra apa sub bandou.
Banda o poti taia la jumatate pe latime, nu ai nevoie de ea atat de lata (nici bandourile originale nu o au atat de lata). Bogdanel: da, prin desurubare. Au piulita sudata pe interior. |
--------------------
SLZ
SCALA
|
Iulikk |
![]()
|
Ok... deci am schimbat becurile de la stopuri. Am vazut ca au foarte multe depuneri pe soclu. Cu ce se curata depunerile alea?
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
|
|
Valy90 |
![]()
|
[quote=CIPTUNING,8 Sep 2010, 17:36]
Valy: cum spune si ramsen, pe lungime, de-a lungul intregului contur. Atentie sa nu lasi goluri, ca iti va intra apa sub bandou. Banda o poti taia la jumatate pe latime, nu ai nevoie de ea atat de lata (nici bandourile originale nu o au atat de lata). Deci asa am procedat si eu, doar ca nu am masurat inainte si mai imi trebuie o rola(mi-am cumparat doar 2). Le-am lipit doar pe partea stanga, maine urmand daca e vremea buna sa termin. Sunt multumit de cum s-au lipit, sper sa ramana asa. ![]() O sa pun poze cand termin. This post has been edited by Valy90: 8 Sep 2010, 21:42 |
--------------------
Dacia/Opel
Solenza/Astra H
- GR-xx-WAL
|
|
Vladd |
![]()
|
![]() Membru Banatean Group: Members Posts: 1.453 Joined: 19 May 09 From: Resita, Caras-Severin ![]() |
Nu stiu pt ce va complicati cu benzi dublu adezive cand se gasesc bandouri noi, ne zgariate cu banda existenta pe ele si totodata rezistenta.Cu banii care-i dati pe bandouri sh, banda bison care nu e chiar ieftina ajungeti poate peste pretul cat sunt noi.
|
--------------------
Dacia/Bmw
Solenza/320
Europa cu A/C si DA/ E90
|
|
Iulikk |
![]()
|
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
|
|
ovidiu87 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 18 March 08 From: Resita ![]() |
merge cu spray pt contacte 15 lei tubu.Daca ai rabdare cred ca poti si cu alcool sanitar si cu un betisor de ureche.
|
--------------------
Dacia
Solenza Rapsodie
2003
- Numar de Caras "In aceasta lume nimic nu este sigur in afara de moarte si taxe"
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Spray contacte, degripant sau smilgher fin.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 07:07 |