Problema, la directie (cred)
![]() ![]() ![]() |
Problema, la directie (cred)
cosmin_patrascu |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 20 August 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 varianta Confort
- OT - 02 -YIS
|
|||
gcgeorgescu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 923 Joined: 25 December 08 From: Bucuresti ![]() |
cand s-o incalzi. cred ca vaselina grafitata e problema ta si mai cred ca efectul neasteptat va trece singur cu timpul.
|
--------------------
Renault
Fluence
30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
|
|
91_CTL |
![]()
|
![]() am multe de invatat...... Group: Members Posts: 195 Joined: 25 November 10 From: Facaeni, Ialomita ![]() |
pana la urma e o problema daca vireaza asa usor sau nu, ca daca tot o sa-mi schimb bieleta si umblu pe acolo ii bag si eu vaselina sa mearga usor.
Chiar nu stie nimeni? This post has been edited by 91_CTL: 22 Jan 2011, 20:44 |
--------------------
Dacia
SuperNova
Clima 2001 Nr. inmatriculare: Fara numar, fara numar......
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
o sa mearga usor un timp , iar apoi se ingreuneaza putin cate putin. eu am facut asta, am bagat si ulei pe la tamburusul acela greu de descoperit, toate gresajele din lume, asta cand am scgimbat bielete pivoti etc. si tot degeaba. servodirectia este o optiune care nu se poate inlocui cu vaselina sau ulei pe cine stie unde. singura"ungere" se face doar cu o pompa servo. cea ce la dsn e mai greu de adaptat si mai greu de omologat.
dupa cum am mai spus , pentru initiatorul topicului; "o sa treaca" cu timpul. |
--------------------
Renault
Fluence
|
|
91_CTL |
![]()
|
![]() am multe de invatat...... Group: Members Posts: 195 Joined: 25 November 10 From: Facaeni, Ialomita ![]() |
Mersi @gcgeorgescu, o sa-i bag vaselina, cat o sa mearga usor sa mearga, dupa aceea sa revina la normal
![]() Salut! |
--------------------
Dacia
SuperNova
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
ca sa mearga usor directia baga vaselina pe la burdufurile de la caseta pe ambele parti, pui si pe cremalieara (axul casetei) si pe articulatia bielete (nuca), se ajunge mai greu la ea fiindca trebuie sa tragi mai tare de burduf si sa bagi un pic cam greu vaselina cu degetul, apoi mai fa niste injectii, cu ulei motor/cutie cu o seringa cu ac, in burdufurile pivotilor de la brate si capete de bara, presiunea rotilor pe fata sa fie minim 1,9
daca faci toate acestea anual nu vei avea servo-directie dar nu vei face muschi decat daca virezi pe loc despre axul volan s-a vorbit mai mult si gasesti usor metode de deblocare cu wd40, gresare cu vaselina + protectie cu burduf bieleta, si redirijarea scurgerii de apa pluviala din compartimentul stergatoarelor This post has been edited by danciusergiu84: 24 Jan 2011, 18:08 |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
nu ai pt ce 91_ctl. imi place mult masina ta de la avatar. ma refer la culoare (si praguri negre). intotdeauna am avut o slabiciune pt masinile rosii.
|
--------------------
Renault
Fluence
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Daca dupa ce gresati cuplajul axului, il inveliti cu o punga sau un burduf si il prindeti bine, nu veti mai avea probleme pentru ca vaselina ramane acolo. Se recomanda si ungerea cremalierei. Wd40 nu este bun pentru ca dupa ce se usuca nu mai are efect. WD40 nu este pentru GRESARE, ci pentru degripare. Pe moment este bun insa dupa ce se usuca, mai rau face.
Asadar nu mai recomandati pulverizare de degripant pe cremaliera/bielete,etc. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
91_CTL |
![]()
|
Multumesc pentru compliment gcgeorgescu
![]() Si a ta e frumoasa. Salut! |
--------------------
Dacia
SuperNova
|
|
91_CTL |
![]()
|
Salut!
Ieri am reusit sa schimb si eu bieleta de directie, toate bune si frumoase pana cand m-am urcat la volan si am observat ca tot aveam acel mic joc in el, am verificat si cealalta bieleta si este buna, adica, cand am desfacut capatul de bara nu a cazut ca cea pe care o schimbasem, si capatul de bara este bun, am ridicat ambele roti pe cric, si am tras de ele nu au joc. Banuiesc, ca problema mea ar fi pe la caseta de directie acum, stie cineva daca se poate strange jocul asta, sau ce trebuie sa schimb? Multumesc anticipat! |
--------------------
Dacia
SuperNova
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Sigur nu este crucea axului volan? Roaga pe cineva sa miste foarte usor stanga dreapta de volan, si uita-te la cruce. O sa o vezi daca te uiti pe langa recipientul antigelului si servo frana.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
91_CTL |
![]()
|
Si daca este aceasta trebuie sa o schimb sau pot sa mai strang jocul? am vazut ca are un surub de 13 parca. Sa nu razi de mine, dar n-am mai avut de aface cu asa ceva.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Daca ai joc acolo, se schimba axul volan, daca nu doar crucea la cine stie bine cu ce se mananca.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
giannicamara |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 111 Joined: 6 February 11 ![]() |
caseta se poate strange.te bagi sub masina si iei trusa cu imbusuri langa tine.crucea de la axul volanului nu se schimba.un ax de uzina ( partea inferioara+partea superioara) este 400 lei.un singur lucru poti sa-l faci.asta daca ai pe cineva priceput care sa te ajute.cumperi de la dezmembrari un ax inferior uzat si scapi cu 30-40 lei.ii tai partea de sus, nu cea de la caseta.. la 2,5-3 cm distanta.dupa cum observi axul este telescopic.partea ta uzata, cea de la caseta dispare.tai crucea de la caseta dupa axul tau vechi.fiind telescopica nebunia mufezi cu crucea de sus a axului cumparat si sudezi.in felul asta ramai cu , CRUCEA DE SUS A AXULUI TAU.. iar jos..CRUCEA DE SUS A AXULUI cumparat. Poti sa faci asta PENTRU CA CRUCEA DE SUS A AXULUI INFERIOR NU SE UZEAZA NICIODATA.si in felul asta cu 30 lei o sa ai un ax nou.
|
--------------------
DACIA
SuperSUPER Nova
2002 ¨˜”°º.. Mr. Gianni ™..º°”˜¨
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Mai cautati pe forum, ca nu se sudeaza nimic, se gasesc cruci de cumparat, si se monteaza fara sudura. Ca tot ziceai de siguranta, e bine sa improvizezi cand e vorba de directie si de viata ta si a altora, pentru cativa lei in plus?
This post has been edited by serviccom: 12 Feb 2011, 10:21 |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
giannicamara |
![]()
|
serviccom si crucile de cumparat tot "improvizatie" se numeste. ca axul original trebuie taiat.iar crucea de care zici are "gen" colier cu care se fixeaza pe cel original.deci mai bine l as suda decat sa se slabeasca piulita zic eu.tocmai din motivul asta i am zis operatia asta sa o faca doar daca are pe cineva care se pricepe.cu frana e altceva, 100 de lei amarati sau cat e o pompa de frana.dar axul asta este 400 de lei (cand l am luat eu pe al meu).si sudat bine il faci la fel de rezistent ca cel original.nu stiu ce sa zic, oricum ai dreptate serviccom. te salut
|
--------------------
DACIA
SuperSUPER Nova
|
|
dymmy |
![]()
|
M-a parasit DSN-ul ! Raman...in club...always! Group: Members Posts: 272 Joined: 12 July 10 ![]() |
QUOTE(serviccom @ 12 Feb 2011, 10:21) Mai cautati pe forum, ca nu se sudeaza nimic, se gasesc cruci de cumparat, si se monteaza fara sudura. Ca tot ziceai de siguranta, e bine sa improvizezi cand e vorba de directie si de viata ta si a altora, pentru cativa lei in plus? Sunt intr-o dilema??? Oare majoritatea pieselor nu sunt sudate....inca din fabrica??? cum altfel ar putea sa fie ansamblat fierul...nu??? Tin minte de primavara trecuta cand am schimbat eu axul inferior cu unul de import sau MAXAM-PASAM.. ![]() DE ACEEA IDEEA COLEGULUI GIANI....mi se pare super, deoarece am si piesa veche si omul de incredere cu sudura(tatal meu)....pensionat din asa ceva!! INCA CEVA...O SUDURA IN ARGON S-AR PUTEA!? sau e deajuns electric(asta am acasa la taica-miu)???????????????? Ma gandesc foarte serios la chestia asta....cu cele doua parti de sus ale celor doua axuri sudate....oare in cat timp se uzeaza?? QUOTE(giannicamara @ 12 Feb 2011, 11:16) serviccom si crucile de cumparat tot "improvizatie" se numeste. ca axul original trebuie taiat.iar crucea de care zici are "gen" colier cu care se fixeaza pe cel original.deci mai bine l as suda decat sa se slabeasca piulita zic eu.tocmai din motivul asta i am zis operatia asta sa o faca doar daca are pe cineva care se pricepe.cu frana e altceva, 100 de lei amarati sau cat e o pompa de frana.dar axul asta este 400 de lei (cand l am luat eu pe al meu).si sudat bine il faci la fel de rezistent ca cel original.nu stiu ce sa zic, oricum ai dreptate serviccom. te salut ma gandesc cum se comporta cu aceasta modificare??? This post has been edited by dymmy: 12 Feb 2011, 12:25 |
--------------------
dacia
supernova
2003 europa
- IS-- ---
|
|
giannicamara |
![]()
|
se uzeaza in cat timp s-a uzat si cel original.partile de sus ale axului n au niciodata pic de joc.din cate am vazut eu.trebuie sa ti cont de doua lucruri cand faci operatia asta : (1)sa nu tai prea scurt partea de sus a axului care urmeaza sa vina jos pe axul tau.minim 2.5-3 cm sa intre tija axului tau in crucea ce urmeaza sa sudezi.nu e nevoie de argon.la cruce acolo presiunea se face din pt de vedere al rotatiei , foarte putin pe lungimea axului pentru ca acesta este telescopic.(2)ai grija sa "fie telescopic" sa nu fie blocat.dar nici usor sa nu se lungeasca axul. sper ca ma intelegi ca stau prost cu limba roamana
![]() |
--------------------
DACIA
SuperSUPER Nova
|
|
pician90 |
![]()
|
![]() fost Membru posesor de JumpJet. Group: Members Posts: 667 Joined: 24 May 09 From: Din centrul Ardealului ![]() |
Dupa ce am schimbat pivotii de la basculanta is capetele de bara...am observat ca trage putin dreapta si volanul se invarte foarte usor.(parca nu ar fi conectat la nimic).Ar putea fi un defect la capetele de bara..sau nu sunt reglate bine.?
..Inainte sa le schimb am masurat si cu sublerul distanta dintre capat de bara si piulita de strangere..cat si turele de dezfiletare.Ce as putea sa i fac?. Multumesc. |
--------------------
ex : dacia
super nova
2002 am avut o revelatie...sa nu ai incredere in femei si in franele de dacie ........
|
|
serviccom |
![]()
|
Intai mergi si fa presiunea la pneuri, sa fie perfect egala intre parti, e critica presiunea daca nu e la fel, uneori mai am si eu momente cand trage un pic, dar dupa ce fac presiunea, merge ata.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
pician90 |
![]()
|
![]() fost Membru posesor de JumpJet. Group: Members Posts: 667 Joined: 24 May 09 From: Din centrul Ardealului ![]() |
asta o sa fac maine primul lucru..
![]() Mersi. Am gasit baiul ![]() This post has been edited by pician90: 15 Feb 2011, 14:11 |
--------------------
ex : dacia
super nova
2002 am avut o revelatie...sa nu ai incredere in femei si in franele de dacie ........
|
|
giannicamara |
![]()
|
si oricum, chiar daca ai pus pipele la nr de filete sau mai stiu eu mergi totusi sa faci unghiul.e cel mai bine.singur e greu sa il faci.eu am schimbat caseta,bratele,pipele si am facut unghiul singur.m-am chinuit pana am pus caseta pe "drept" ca apoi sa fac unghiul.masina merge drept si la 160.dar eu sunt magician
![]() 15 Feb 2011, 08:42: dymmy ai facut axul cum ziceam eu ?? cum ti se pare? ![]() This post has been edited by giannicamara: 15 Feb 2011, 08:42 |
--------------------
DACIA
SuperSUPER Nova
|
|
dymmy |
![]()
|
M-a parasit DSN-ul ! Raman...in club...always! Group: Members Posts: 272 Joined: 12 July 10 ![]() |
QUOTE(giannicamara @ 15 Feb 2011, 08:40) si oricum, chiar daca ai pus pipele la nr de filete sau mai stiu eu mergi totusi sa faci unghiul.e cel mai bine.singur e greu sa il faci.eu am schimbat caseta,bratele,pipele si am facut unghiul singur.m-am chinuit pana am pus caseta pe "drept" ca apoi sa fac unghiul.masina merge drept si la 160.dar eu sunt magician ![]() <span class='edit'>15 Feb 2011, 08:42:</span> dymmy ai facut axul cum ziceam eu ?? cum ti se pare? ![]() Nu, nu..... am preluat ideea, AM NOTAT, am cautat axul vechi prin debarale(l-am gasit) ramane sa incerc reparatia! e jale de frig in iasi zilele astea...si cred ca mai dureaza cateva saptamani! asa ca....eu imi pregatesc toate cele si apoi ma deplasez la tara! nici nu am indraznit sa-l sun pe taicamiu sa-i zic de faza asta!(el sta la casa) daca il sun nu mai doarme, face planuri...mai cauta vreo cateva kile de fier, scoate electrojii pe soba ![]() ![]() ![]() ![]() ASTEPT SA-SI REVINA VREMEA:) ...adica cand se incalzeste dom'le un pic asa?? plus 10-15 grade macar?????? URASC FRIGUL!!! ![]() |
--------------------
dacia
supernova
2003 europa
- IS-- ---
|
|
giannicamara |
![]()
|
si pe mine ma impiedica frigul sa fac treaba.urasc iarna.si eu si furia mea albastra
![]() |
--------------------
DACIA
SuperSUPER Nova
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 17:40 |