DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Scumpire a Logan-ului, zvonul a devenit realitate

MoneyTalks
post 3 May 2005, 18:50
Post #31

-

Group: Members
From: Ireland

Aici se vorbeste despre scumpiri Logan. ATIT! Orice discutie pe linga a fost/va fi stearsa!

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bendix
post 3 May 2005, 20:02
Post #32

Membru autentic

From: Timisoara.RO

QUOTE(mil @ 3 May 2005, 18:09)
Nu exista absolut nici o justificare in afara anuntatei vanzari in vest a Loganului, ca sa opreasca pe negustorii mici sa le aduca din Ro sau Cehia sa faca si ei 1-2000 de euro profit la o masina
*

Explicatia de mai sus mi se pare cea mai apropiata de adevar.

--------------------
Dacia Logan Ambiance - 2005 - TM10### , alb arctic
In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
+
bunicu
post 3 May 2005, 20:27
Post #33

Membru autentic

QUOTE(goos @ 3 May 2005, 16:09)
... Un VW Passat din 2000-2001 o sa coste in 2007 mai putin ca un Logan Ambition, si aia e masina, nu un dulap pe roti ca Loganul !
Sa-i vedem atunci cate Loganuri or sa mai vanda atunci...

eu zic ca pina in 2007 va mai aparea o dacie ( sper sa nu ma insel asupra anilor: 2000 supernova, 2003 solenta, 2004 logan ). si mai cred ca atunci loganul va fi o "fabia" si acea dacie va fi un soi de "octavia".
pai si acum daca iei un passat de 7 ani costa cit un logan si totusi loganu' se vinde in draci.
sint cinvins ca in 2007, ca si acum, marea majoritate va prefera o masina noua decit una vechie de 7 ani.

si ca sa revin la topic. ceea ce este frustrant este ca in timp ce toti ceilalti producatori fac discounturi dacia mareste pretul. s-ar putea sa mai avem surprize in continuare, pentru ca atunci cind a fost lansat logan euro era peste 40.000 acum e 36.000.
are cineva informatii daca s-au scumpit si reviziile ?

--------------------
Renault Megane 2.1 Estate 1,5 dci 101 CP comfort expression
+
dydycom
post 3 May 2005, 20:32
Post #34

daca exista vointa, orice se poate

From: Bucharest

ca posesor de logan nu pot decat sa ma bucur..........
o sa ajung ca in momentul in care vreau sa o vand sa o vand la aceeiasi bani care i-am dat pe ea daca scumpesc in ritmul asta:)

--------------------
laguna 2.0 dci cva 2008 privilege
Imi vand Laguna 3, Detalii la bursa!
http://https://www.reno.ro/index.php?act=ST&f=5&t=313709
+
maxx
post 3 May 2005, 20:48
Post #35

Megane Renault Sport 2.0 Turbo 225hp, 6 speed, 0 - 100 6,5s

From: Bucuresti - Tei

LOGAN s-a ieftinit !!!
daca nu v-ati prins...
yo am luat-o (AMBITION) cu 328 MIL si acum e 307 MIL
daca nu stiati 328 e mai mare decat 307 si inca ceva...yo cred ca voi nu stiti ce vorbiti...sorry...dar MASINA SE PLATESTE IN LEI !!! in contul DACIA !!! daca nu stiati...

--------------------
DACIA Logan Ambition Perla - B 62 DRB
---- RENAULT -- NISSAN -- DACIA ----
+
lar
post 3 May 2005, 22:53
Post #36

Agent Smith

From: Bucuresti

QUOTE(maxx @ 3 May 2005, 21:48)
LOGAN s-a ieftinit !!!
daca nu v-ati prins...
daca nu stiati 328 e mai mare decat 307 si inca ceva...yo cred ca voi nu stiti ce vorbiti...sorry...dar MASINA SE PLATESTE IN LEI !!! in contul DACIA !!! daca nu stiati...
*

Da maxx da' oamenii vorbeau de pretul in euro cred. Si poate multi dintre ei au salariul negociat la paritate cu euro. In conditiile astea normal ca se simte scumpirea si nu ieftinirea. Si Dacia nu va face discounturi atat timp cat isi va permite luxul sa nu produca pe stoc (asta ca se intreba cineva mai sus). Ehe, lucrurile se vor schimba odata si odata dar mai avem de asteptat pana atunci, din pacate. mad.gif

--------------------
Seat Leon 1P 2009 Sport Pack - B xx xxx
Curiozitatea omoara pisica !
+
rdu
post 4 May 2005, 06:21
Post #37

Membru incepator

Group: Banned
From: Iasi

Atit timp cit cotracandidatele au preturi cu 4000 euro mai mult e clar ce au facut .Ma uit ca in iasi e o nebunie totala in ceea ce priveste loganul.Pe toate strazile vezi afise lipite pe masini pt. vinzare.Toti vor logan.Cred ca scumpirile nu se vor opri aici.Vad ca culoarea si garantia nu s-au modificat fata de ce am comandat eu acu 2 sapt.

This post has been edited by rdu: 4 May 2005, 07:07

--------------------
DACIA/FIAT LOGAN 1.6 LAUR,PANDA - IS .....
+
bendix
post 4 May 2005, 07:05
Post #38

Membru autentic

Pe deasupra s-a scumpit si garantia extinsa la 3 ani, de la 150 euro la 195 euro. Sa nu-mi spuneti ca s-a ieftinit in lei, ca nu e adevarat.

La paritate euro/leu = 1/41.000 garantia extinsa costa in toamna 6.150.000 lei
La paritate euro/leu = 1/36.370 de acum garantia extinsa costa 7.094.490 lei

--------------------
+
Kramer
post 4 May 2005, 07:20
Post #39

Membru autentic

From: Brasov

QUOTE(maxx @ 3 May 2005, 22:48)
LOGAN s-a ieftinit !!!
daca nu v-ati prins...
*

Da, maxx, dar Euro este o moneda adevarata, iar leul este ceva tiparit de nista baieti din bucuresti dupa cum "vrea muschii lor". Ca de cativa ani acei baieti au inceput sa dea semne de gandire rationala e altceva.
Moneda de referinta mi se pare normal sa fie Euro sau dolarul american.

Sa vedeti ieftiniri in lei de la 1 Iulie, cand intra in circulatie noua moneda! :-)

Apropo de leul nou: Dacia nu este in offside daca pe site nu apar preturile si in lei noi?

This post has been edited by Kramer: 4 May 2005, 09:16

--------------------
+
bendix
post 4 May 2005, 07:54
Post #40

Membru autentic

QUOTE(Kramer @ 4 May 2005, 07:20)

Moneda de referinta mi se pare normal sa fie Euro sau dolarul american.

*

Eu nu m-as fi suparat ca moneda de referinta sa fi fost aleasa leul. Dar atunci era normal ca toate preturile la Logan sa fi fost trecute de la inceput in lei.

M-am mai gandit un pic. Ar fi o justificare pentru ultima marire, daca s-a tinut cont de salariile angajatilor Dacia, care sunt in lei.

Eu oricum, raman in cursa pentru Logan. Sper ca in curand sa conduc unul in concediu smile.gif

--------------------
+
roby
post 4 May 2005, 09:19
Post #41

Membru incepator

Oricum e destul de enervant faptul ca tot scumpesc masina. Nu discut aspectul euro/leu. Sincer si pentru mine este un factor psihologic inhibator. Incep sa ma gindesc si la alte variante desi nu prea imi face placere. Nu-i opreste nimeni sa dea doar preturile in lei. In toate tarile din jur preturile afisate sunt in moneda nationala si de la lansare n-au aparut modificari. E drept ca de exemplu pretul unui Ambiance in Ungaria este de aprximativ 6900 in echivalent euro deci loc de scumpire mai este fratilor berechet.
Acuma ori erau prea ieftine masinile in euro la lansare si incep incetisor sa le aduca la valoarea reala ori au adus modificari care costa in plus desi nu cred. De asemenea devine tot mai clar ca masina de 5000 euro nu va aparea niciodata si a fost doar o chestiune de marketing bine tintita.
In final sper sa apara un concurent serios la Logan pe piata deoarece astfel vor face ce vor cu preturile.

S*auzim de bine!
roby

--------------------
+
tarzy
post 4 May 2005, 10:09
Post #42

aroist

QUOTE(bendix @ 4 May 2005, 09:05)
Pe deasupra s-a scumpit si garantia extinsa la 3 ani, de la 150 euro la 195 euro. Sa nu-mi spuneti ca s-a ieftinit in lei, ca nu e adevarat.

La paritate euro/leu = 1/41.000 garantia extinsa costa in toamna 6.150.000 lei
La paritate euro/leu = 1/36.370 de acum garantia extinsa costa  7.094.490 lei
*

garantia extinsa de la 150 la 195 a fost facuta o data cu intoducerea accizei de 1% inca de acum 1 luna

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
Kramer
post 4 May 2005, 12:54
Post #43

Membru autentic

QUOTE(tarzy @ 4 May 2005, 12:07)
Valoarea IN LEI o platesti daca esti berbec si faci credit in lei, cine-i baiat desptept face credit in euro si daca deprecierea Euro o tine tot asa o sa ajunga ca peste 2 ani sa plateasca rata la jumatate decat a contracta initial.
*

... iar daca deficitul extern explodeaza asa cum se intampla acum, euro are toate sansele sa explodeze si el.

--------------------
+
bomicabomic
post 4 May 2005, 13:07
Post #44

Ex-membru DaciaClub

Parerea mea este ca Dacia joaca la 2 capete, cind la leu cind la euro, dupa cum bate vintul. Totul numai ca ei sa cistige.
OK, s-a depreciat euro, maresc pretul in Euro, ca nu le mai iese socoteala in lei. Dar cind se deprecia leul, pe vremea SLZ, de ce nu micsorau preturile?
Sunt la fel de jegosi ca si guvernantii nostri, care la fel faceau si fac. Se mareste pretul la benzina, ca a crescut dolarul. Scadea dolarul, pretul se mareste, ca a crescut euro si tot asa.

Adica prosteala pe fata.
Ca dovada, ce legatura are "garantia extinsa" cu cota de 1%? Nici una, dar asta s-a marit la 1 aprilie, ca sa induca lumea in eroare.
La Dacia transparenta e nula.

--------------------
x x - x
+
goos
post 4 May 2005, 15:05
Post #45

Membru incepator

Ai perfecta dreptate !
Jigodiile de la D'acia taceau malc acum 2 ani, cand euroiul crestea cu 200-300 lei pe zi. Intr-o luna crescuse pretul in lei la Solenta cu vreo 20-30 de milioane, dar nici nu se gandeau s-o ieftineasca in euro. Acum, cum scade euro cu cativa lei, cum cresc pretul in euro, sa nu scada cumva in lei !
In curand o sa ajunga din urma preturile la Chevrolet, Fiat s.a., care reduc preturile in euro, nu le cresc, si atunci sa vedem cine mai ia Golanul lor ! Plus ca o masina serioasa sh de cativa ani da oricand clasa la dulapul lor pe roti.

--------------------
+
skoda
post 4 May 2005, 16:14
Post #46

Membru incepator

Eu sunt suparat ca nu scumpesc Loganul peste 10.000, la cum se vinde. Piata auto in Romania a explodat, in ritmul asta ne vom sufoca pe strazi inainte de revelion cu rahaturile lor de super-oferta si rate pentru tot poporul, de si-au cumparat pana si studentii din camine cate un Ambition!
Cel mai bun protest impotriva preturilor DACIA este sa nu va cumparati masina. Mergeti cu trenul toata viata, asta o sa-i invete minte pe francezii aia fir-ar mama lor a dracului!

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 - Toreador
+
mir
post 4 May 2005, 18:38
Post #47

Membru incepator

Si eu ma gandeam sa imi iau un Ambition in leasing, dar dupa ultimele scumpiri vad ca ajunge deja la 7355 euro pret CIP (cu vopsea metalizata).

Un Clio symbol pe motorina - cu 1,5 DCI de 80 cp - e acum aproximativ 8600 CIP (e drept, in promotie si fara vopsea metalizata), si chiar incep sa ma intreb daca nu ar merita totusi efortul de 1245 de euro pentru a sari direct la un motor pe care nu il voi vedea vreodata pe Logan.

Ma intreb ce strategie are Renault in Romania, daca scumpeste Loganul pana la limita canibalizarii cu alte produse proprii? Din tot ce am citit pe forumul asta in ultimul timp, sunt o multime de probleme marunte la Logan, acceptate de proprietari prin ideea ca e o masina proiectata "design to cost". Dar daca designul are carente enervante (ma refer la insonorizare, senzori ametiti, vibratii la turatii/evacuare etc) si cresterea costului e constanta, avantajele competitive ale Loganului scad vertiginos.

Ma enerveaza rau Renault ca profita de semi-monopol pe care o are pe segmentul de masini ieftine 5000-8000 euro, astfel incat sa dea din ce in ce mai "putina masina" pentru aceiasi bani (nu-mi fac iluzii, Clio e in promotie pentru ca e depasit moral, si trebuie lichidate stocurile pentru ca in curand va intra pe piata noul Clio).

--------------------
- - - -
+
Sony
post 4 May 2005, 20:11
Post #48

Membru autentic

From: Ban Land

QUOTE(skoda @ 4 May 2005, 16:14)
Piata auto in Romania a explodat, in ritmul asta ne vom sufoca pe strazi inainte de revelion cu rahaturile lor de super-oferta si rate pentru tot poporul, de si-au cumparat pana si studentii din camine cate un Ambition!
*

Nu sunt chiar asa dese Ambition prin camine. Eu sunt unul din putinii studenti care au Ambition. laugh.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
bendix
post 5 May 2005, 11:39
Post #49

Membru autentic

S-au identificat urmatoarele cauze ale scumpirii Logan-ului:

1. Nu exista o concurenta reala in Romania pentru autoturisme din clasa Logan-ului
2. Mecanismul de reglare a pretului prin cerere si oferta (cererea a crescut acum la inceputul verii iar oferta a ramas aceeasi in conditiile productiei la maxim in 3 schimburi)
3. Scaderea cursului euro (desi industria orizontala este in majoritate in afara tarii, salariile angajatilor Dacia sunt in lei)
4. Posibilitatea ca firme intermediare sa faca bani prin vanzarea Logan-ului la export, unde preturile erau din start mai mari.

Cu voia moderatorilor, cred ca topicul se poate inchide.

--------------------
+
bomicabomic
post 5 May 2005, 12:36
Post #50

Ex-membru DaciaClub

Zau ca-mi place punctul 4. Pai mai Bendix, pentru o masina vinduta la export se platesc taxe si accize. E acelasi lucru ca si la noi.
Iar pentru punctul 3, asa este cu salariile si alte plati in lei, dar de ce nu le-au scumpit, de la 1 martie, cind a fost prima?
De atunci, leul raportat la euro a fost stabil. Deci nu vad, asa ceva.

This post has been edited by bomicabomic: 5 May 2005, 12:38

--------------------
x x - x
+
bendix
post 5 May 2005, 22:26
Post #51

Membru autentic

Punctul 4 nu imi apartine, eu nu am facut decat un rezumat al topicului.

Punctul 3 imi apartine partial. In sensul ca foarte multe persoane au spus ca scumpirea se datoreaza deprecierii euro in raport cu leul. Eu am adus doar o "imbunatatire" acestei teorii. Din moment ce majoritatea pieselor sunt din export, cursul euro/leu nu va avea nici o influenta asupra pretului final al masinii cu o singura exceptie, cea a mainii de lucru. Salariatul e platit in lei, asadar ar trebui ca pretul autoturismului sa creasca un pic pentru a nu i se micsora leafa. De ce s-a facut acest lucru acum si nu la 1 martie sau 1 ianuarie, nu stiu.

--------------------
+
Kramer
post 6 May 2005, 08:45
Post #52

Membru autentic

Se pare ca e putin mai complicat, altfel am cumpara Aro 244 gratis, nu?

Update: pe site apar acum si preturile in lei grei. Chiar foarte grei pentru vopseaua metalizata si garantie extinsa:

Radiocasetofon 2 boxe pentru Ambiance 1.4 205 7 458 310 745,831
Directie asistata pentru Ambiance 1.4 405 14 734 710 1 473,471
Vopsea metalizata 255 9 277 410 92,7741
Garantie extinsa 3 ani sau 100 000 km 195 7 094 490 70,9449

--------------------
+
lenafnafets
post 6 May 2005, 13:06
Post #53

Membru

CE TOT VORBITI DE SCUMPIRE LOGAN?

EU IN OCTOMBRIE 2004 AM DAT PE UN LAUREAT 1.4 291 000 000 LEI

ASA CA LASATI-O MAI MOALE CU SCUMPIREA !!!!!!!!!!!!!!!!!

This post has been edited by lenafnafets: 6 May 2005, 13:09

--------------------
Dacia Logan Ph1/ Logan Ph2 04-Laur 1,4 Rosu Passion/08-Laur 1,4 Gri Platine - B-XX-XXX / B-YY-YYY
+
ionutica
post 6 May 2005, 15:12
Post #54

Membru incepator

Initial Preferance-ul era 6300 euro. Apoi au facut-o (pina nu de mult) 6450, apoi (acum o saptamina) 6515 ca acum sa fie 6.680 euro!!!!!!!!!Cum e posibil asa ceva? Au vreo explicatie ptr. ce s-a marit pretul??? Pot fi reclamati undeva?

--------------------
+
bomicabomic
post 6 May 2005, 15:30
Post #55

Ex-membru DaciaClub

QUOTE(lenafnafets @ 6 May 2005, 13:06)
CE TOT VORBITI DE SCUMPIRE LOGAN?
*

Pretul masinii este in Euro, nu in lei. Asta-i moneda de referinta. Tu ai platit 7000 de euro si acum este 7380. Asta nu-i scumpire? Daca se alegea ca moneda de referinta leul, era de acord cu tine, era ieftenire.
Pe mine nu ma intereseaza cit e leul raportat la euro, ca-i mai mare sau mai mic.
Daca 1 Euro ajungea la 30.000 cum preconizau unii analisti ce faceau astia de la Dacia? Faceau masina de 5000 de euro, masina de 8000, nu?

Si daca miine euro va fi 41.000, n-ai sa vezi ca Dacia, va modifica pretul in Euro. Never.

--------------------
x x - x
+
lenafnafets
post 6 May 2005, 15:37
Post #56

Membru

probabil din cauza asta si cei de la dacia au marit pretul in euro
eu vroiam sa spun ca cei care cumpara astazi logan se plang.
de ce?
pentru ca le iau mai ieftine

ps: eu am platit daca vrei sa stii 7100 de euro.

--------------------
Dacia Logan Ph1/ Logan Ph2 04-Laur 1,4 Rosu Passion/08-Laur 1,4 Gri Platine - B-XX-XXX / B-YY-YYY
+
bomicabomic
post 6 May 2005, 15:48
Post #57

Ex-membru DaciaClub

Eu inteleg ce zici tu dar :
1. daca euro isi pastreaza trendul descrescator, atunci va fi nevoie de o alta scumpire in Euro
Si daca scade cu vreo 1500 lei, e vai mama pretului in Euro.
2. daca se intimpla asa, nu mai ramine valabila teoria pe larg dezbatuta aici, " e cerere mare, oferta mica, e normal"
Si stim bine de ce. Pentru ca importatorii, nu modifica preturile in euro.

So, cresterea pretului in euro are alte cauze, nu depreciere, nu cererea mare.

--------------------
x x - x
+
leinad
post 6 May 2005, 20:26
Post #58

Membru dacionist

From: Constanța

parerea mea este ca atat timp cat vor avea cerere, isi pot permite, din cand in cand, sa mai mareasca preturile cu 100-150-200 euroi. Pana cand? Pana cand va scadea cererea, si atunci vor da preturie in jos, vor fi fel de fel de reduceri, promotii, etc. (vezi Daewoo Cielo care are reducere de pret de 600 euro de vreo 2 ani incoace, daca nu ma insel)
Atat timp cat romanii se vor imbulzi sa-si ia logan, dei de la dacia n-au de ce sa-si faca griji......

--------------------
Logan Preferance 75 ponei
+
DigitalScribe
post 6 May 2005, 21:03
Post #59

Scribul Digital

From: Iasi

QUOTE(bomicabomic @ 6 May 2005, 15:48)
[...]
Si stim bine de ce. Pentru ca importatorii, nu modifica preturile in euro.

So, cresterea pretului in euro are alte cauze, nu depreciere, nu cererea mare.
*

Totusi Logan se produce aici la noi, mana de lucru, si o buna parte din piese se produc aici. E oricum nasoala faza si foarte frustrant pentru cei care strang bani de Logan (inclusiv eu).

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe D-Max 2022 - n/a
+
klaus
post 6 May 2005, 21:05
Post #60

步步

Group: Moderatori

Aberant este ca pentru un produs in Romania se stabileste pretul in euro. Sa fie folosit euroiul cand om fi in Uniune...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
5 Pages < 1 2 3 4 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th June 2025 - 18:24
Forum Renault