DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 5 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Scumpire a Logan-ului, zvonul a devenit realitate

DigitalScribe
post 6 May 2005, 21:14
Post #61

Scribul Digital

Group: Members
From: Iasi

QUOTE(klaus @ 6 May 2005, 21:05)
Aberant este ca pentru un produs in Romania se stabileste pretul in euro. Sa fie folosit euroiul cand om fi in Uniune...
*

La firma la care lucrez tot in euro sunt preturile si se calculeaza la cursul BNR al zilei din care se face contractul... e pur si simplu practica comerciala... clientul gandeste in Euro in general, mai ales clientul din vest acum ca Dacia va fi si exportata.

P.S.: in caz de nu ati observat... de vreo luna cursul euro se invarte in jurul a 36200 exact cum se invartea inainte de anul nou in jurul 40700. Eu zic ca-i tinut in frau ca prea era ca la balamuc acuma 1 - 2 luni.

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe - n/a D-Max 2022
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bomicabomic
post 6 May 2005, 21:34
Post #62

Ex-membru DaciaClub

Sa fiu off-topic :]

Aberant e ca francezii in general se simt inselati cind fac un contract cu romanii, in euro bineinteles, si din varii motive (ex. cresterea pretului otelului s.a.m.d.), la 6 luni romanii modifica pretul (justificat).
L-am avut pe unul care mi-a zis in fata "sunteti niste hoti". Ei bine acelasi tip, vindea prim firma unde lucrez, aliaje de lipit pe baza de argint.
Si i-am obtinut contracte cu firme grele de aici, bune platnice si cu stiinta afacerilor. Contracte ferme si de lunga durata, numai ca, a fost o nebunie cu pretul argintului la bursa si timp de 2 luni, imi transmitea din ora in ora, tot felul de oferte schimbate, de-i innebunisem pe romani.
Pina la urma, i-a pierdut pe romani de clienti care s-au dus la concurentul neamt, care garanta pretul 15 zile.
Si i-am adus aminte ce a zis despre noi......N-a mai zis nimic.
Lucrez numai francezii, care in afaceri sunt niste hapsini si care ar vrea sa faca afaceri din care numai ei sa cistige.
Singurele afaceri unde participa un francez si cistiga ambii parteneri sunt cele in care al doilea este tot francez. mad.gif
Deci........

This post has been edited by bomicabomic: 6 May 2005, 21:51

--------------------
x x - x
+
St
post 6 May 2005, 21:45
Post #63

Membru

From: Bucuresti

Si asa masina de 5000E costa aproape 6000E

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
babone
post 7 May 2005, 09:33
Post #64

Membru incepator

Scumpirile Loganului din ultimele luni au ca temei urmatoarele aspecte, care sunt legate mai mult de politica de vanzari decat de politica financiara:
1. Varful vanzarilor la masinile autohtone noi este in perioada martie-iunie iar declinul in perioada octombrie - ianuarie. Stiind foarte bine acest lucru, producatorul majoreaza usor si "pe tacute" pretul masinilor in perioadele cu vanzari maxime, cu scopul de a avea de unde sa opereze discounturi sau altfel de reduceri si promotii in perioada cu vanzari minime. Avand in vedere ca sezonul de toamna-iarna 2005 va fi primul declin al cererii pentru Logan, in conditiile unei piete deja saturate pana atunci si in asteptare de produse noi, Renault isi constituie de pe acum provizioane pentru eventualele reduceri comerciale. Politica aceasta este frecventa la toti producatorii de autoturisme, discounturile acordate in perioadele de promotie fiind acoperite de preturile majorate "pe tacute" in perioadele cu vanzari mari.
2. Sa nu uitam de programul de innoire a parcului auto, care a adus uzinelor Dacia o cerere suplimentara certa, de care a stiut din data de 15 aprilie. Cererea suplimentara acopera scaderea eventuala a cererii normale in fata unor scumpiri de cca 200 euro, in medie. De acest fapt a profitat si principalul finantator al clientilor Logan, BRD, care a majorat rata dobanzii la creditul moderato in euro(cel mai bine vandut produs) de la 9,0% la 9,4%, incepand cu 15 aprilie!
3. Evolutia cursului de schimb intre moneda locala si moneda de referinta a companiei multinationale nu se reflecta in nici un fel in preturile de vanzare a produsului in tara in care este fabricat. Diferentele de curs la pretul de vanzare sunt acoperite de diferentele de curs la preturile externe de aprovizionare, daca sunt nefavorabile, sau acopera diferentele la preturile externe, daca sunt favorabile. Pe scurt, nu cred ca scaderea euro in raport cu leul a determinat scumpirea Loganului.

--------------------
Renault Megane 2.2 Estate 2008, 1.5dci 78kw
+
Sony
post 7 May 2005, 20:11
Post #65

Membru autentic

From: Ban Land

QUOTE(lenafnafets @ 6 May 2005, 15:37)
probabil din cauza asta si cei de la dacia au marit pretul in euro
eu vroiam sa spun ca cei care cumpara astazi logan se plang.
de ce?
*

Se plang pentru ca o parte din cei care cumpara acum Logan au salariul in euro! E normal sa te plangi cand esti afectat de o asemenea magarie.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
BAC
post 7 May 2005, 21:31
Post #66

Membru autentic

From: Reghin

Chiar acum cand ma uit pe dacia.ro preturile la Logan sunt cele de dinainte de 1 mai. Au renuntat la majorare sau inca nu au modificat pe pagina de internet?

--------------------
ex. Opel ex.Vectra C - MS 2007 OPC line
+
morrocod
post 7 May 2005, 22:08
Post #67

Membru incepator

From: Cluj-Napoca

QUOTE(BAC @ 7 May 2005, 21:31)
Chiar acum cand ma uit pe dacia.ro preturile la Logan sunt cele de dinainte de 1 mai. Au renuntat la majorare sau inca nu au modificat pe pagina de internet?
*

Sigur te-ai uitat bine la ei pe pagina??? Ca de cateva zile sunt noile preturi... Goleste-ti cache-ul si mai incearca... si sa vezi surprize, surprize smile.gif

--------------------
Logan Laureate 1.4 - CJ ?? ???
+
Sony
post 7 May 2005, 22:15
Post #68

Membru autentic

From: Ban Land

Depinde pe care pagina se uita omul, ca sunt doua pagini: www.daciagroup.com si www.dacia.ro

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
delya
post 7 May 2005, 22:35
Post #69

Membru incepator

Eu vad ca au modificat preturile !
http://www.dacia.ro/tarife_logan.html

This post has been edited by delya: 8 May 2005, 09:09

--------------------
Dacia Berlina si Logan - B45... si B25...
"Din faptele oamenilor se poate vedea ce gandesc iar din parerile lor se poate spune dinainte ce vor face." Goethe
+
musicall
post 7 May 2005, 22:47
Post #70

musicall

From: Braila

QUOTE(delya @ 7 May 2005, 23:35)
"Tarife Logan

Versiune printabila       
Modele  Euro  Lei  Lei grei
Ambiance 1.4 MPI  5980  217 564 360  21 756,436
Preference 1.4 MPI  6680  243 031 760  24 303,176
Preference 1.6 MPI  7080  257 584 560  25 758,456
Laureate 1.4 MPI  7380  268 499 160  26 849,916
Laureate 1.6 MPI  7780  283 051 960  28 305,196
Ambition 1.6 MPI  8450  307 427 900  30 742,79
Optionale  Euro  Lei  Lei grei
*

Daca tu intelegi... ceva din ce apare... e bine !!!

--------------------
Fiat Punto Classic | - delfinul.com Blogu personal
Va salut dintr-o clinica de dezintoxicare pentru dependentii de webdesign!
+
dragos.avramescu
post 8 May 2005, 07:03
Post #71

Membru autentic

Eu am luat masina vineri, 06.05, si cauciucurile au fost Michelin (made in UK, parca). Oare sa fiu eu primul de pe forum cu asa ceva, si sa fi crescut pretul dupa ? sau sa-mi fi rasplatit asteptarea suplimentara (aproape 2 saptamani) ceea ce nu prea sta in firea lor...

later: sau sa ma fi confundat...
Eu tind totusi sa cred ca au schimbat cauciucurile, si nu au crescut pretul la cele deja platite

This post has been edited by dragos.avramescu: 8 May 2005, 07:04

--------------------
Dacia Logan Ambition - B-64-TUX
+
firstdriver2000
post 8 May 2005, 10:34
Post #72

Membru incepator

ph34r.gif Niste nenorociti astia de la Dacia. Eu ca si alti romani cred, tot pun deoparte bani ca sa-mi cumpar si eu un logan. Cand zic ca hai ca ma am o luna si-am strans de avans, se scumpeste. Pana la urma cred ca o sa ma orientez spre altele care se ieftinesc asa cum ar trebui sa fie si la Golan, spre exemplu fiat albea star, sau Chevrolet Kalos. Astia de la Chevrolet din Brasov te primesc cum se cade si mai mai ca nu te roaga sa cumperi un kalos, sunt extrem de amabili si binevoitori spre deosebire de sconcsii aia de la Dacia. Atat am avut de spus.

--------------------
Dacia Logan Preferance 1.4 - BV 11 MCS
+
Codrin
post 8 May 2005, 13:07
Post #73

Membru autentic

cum asa se ieftinesc masinile pe la voi?

daca iei in considerare cursul de schimb din noiembrie, ai sa vezi ca s-a ieftinit chiar binisor

cat despre partea cu primitul, asta e calitatea unora dintre noi sleep.gif

--------------------
Mazda . .
+
carman
post 9 May 2005, 01:36
Post #74

Membru

QUOTE(dragos.avramescu @ 8 May 2005, 08:03)
Eu am luat masina vineri, 06.05, si cauciucurile au fost Michelin (made in UK, parca). Oare sa fiu eu primul de pe forum cu asa ceva, si sa fi crescut pretul dupa ? sau sa-mi fi rasplatit asteptarea suplimentara (aproape 2 saptamani) ceea ce nu prea sta in firea lor...

later: sau sa ma fi confundat...
Eu tind totusi sa cred ca au schimbat cauciucurile, si nu au crescut pretul la cele deja platite
*

Dragos, te rog confirma-ne si noua daca mai exista si alte imbunatatiri care ar putea duce la cresterea pretului. Chiar ti-au livrat Ambitionul cu cauciucuri Michelin ?? Ce model sunt ? Pai asta ar justifica peste jumate din diferenta de 150 €.

Thx.

This post has been edited by carman: 9 May 2005, 01:45

--------------------
◊ ◊ - ◊
+
ady624
post 9 May 2005, 07:33
Post #75

Membru incepator

From: București

O sa spuneti ca mi-am luat masina ca sa o vand, dar eu intreb pur si simplu:

Daca in acest moment vinzi masina, inseamna ca o vinzi mai scumpa decat ai cumparat-o? De obicei pretul il dam in euro... Adica, atunci cand veti scadea X la suta pentru uzura, il veti scadea din pretul curent al masinii sau din cel la care ati cumparat masina?! blush.gif (ma refer la euro)

A doua intrebare: Ce se intampla cu CASCO? Daca sa spunem ti se fura ceva care acum e ceva mai scump la Dacia, desi e aceeasi piesa, platim din buzunar diferenta? <<< asta e o intrebare stupidă, știu, da' trebuia să o pună cineva biggrin.gif

Scuze pt. post-336-1110552475.gif

Dacă mai crește mult prețul, vom începe să ne cumpărăm post-336-1110552459.gif sau charge.gif
Adrian

This post has been edited by ady624: 9 May 2005, 07:35

--------------------
Dacia Logan Ambition - B-42-TWK
Culmea lenei este să te scoli mai devreme ca să ai mai mult timp să stai degeaba...
+
Codrin
post 9 May 2005, 18:12
Post #76

Membru autentic

CASCO te despagubeste la valoarea actuala a piesei, chiar daca ea este mai scumpa acum decat la data lansarii

uzura masinii se scade din pretul masinii noi, deci nu ai cum sa vinzi masina in euro mai scup decat ai luat-o, iar cursul nu va mai varia atat de puternic incat in lei sa iei mai multi bani acum decat atunci cand ai cumparat-o wink.gif

--------------------
Mazda . .
+
dragos.avramescu
post 9 May 2005, 18:46
Post #77

Membru autentic

QUOTE(carman @ 9 May 2005, 01:36)
Dragos, te rog confirma-ne si noua daca mai exista si alte imbunatatiri care ar putea duce la cresterea pretului. Chiar ti-au livrat Ambitionul cu cauciucuri Michelin ?? Ce model sunt ? Pai asta ar justifica peste jumate din diferenta de 150 €.

In afara de cauciucuri, nu am remarcat nimic. Nu stiu ce anume sa citesc pe cauciucuri, dar ce am notat e cam asa: radial X 185/65 R 15 88T.
La sectiunea 'Stiri', despre lansarea in Franta, sunt niste linkuri cu niste PDF-uri. Acolo scrie pe undeva ca toate masinile cu ABS au cauciucuri michelin sau continental. Aici inteleg ca si cele vandute in Romania...

--------------------
+
carman
post 9 May 2005, 19:24
Post #78

Membru

Stiu ce dau ei pe comunicatele din Franta. Din nefericire, am vazut destule Ambition cu Montana. Mi se pare o noutate aparitia Michelin-urilor pe Logan, legata de recenta modificare de pret. Ar fi interesant de stiut in cazul Michelin, ce profil au ales. Pastreaza in continuare "all weather" sau au indraznit sa treaca pe profil de "ploaie"? Cand ai tu nitel timp poate faci o descriere simpla a profilului.

Datele pe care le-am gasit pe net dupa descrierea ta ar fi ca modelul este Michelin Alpin T.

Seamana cu astea ? http://www.michelin.co.uk/uk/auto/auto_pro...pilot_alpin.jsp

Am mai gasit un link interesant. Poate le recunosti din setul asta:
http://www.y2000.hu/gumik/michelin/body.html

This post has been edited by carman: 9 May 2005, 19:59

--------------------
◊ ◊ - ◊
+
bomicabomic
post 9 May 2005, 20:01
Post #79

Ex-membru DaciaClub

Azi am fost la un dealer si am vazut mai multe Logane , aduse cu cauciucuri Kormoran, asemanatoare ca textura si forma cu Montana. In fond si Kormoran e marca Michelin, parca.
Michelin n-am vazut pe Logane descarcate de pe platforma si erau si Laureate si Ambition.

--------------------
x x - x
+
dragos.avramescu
post 10 May 2005, 08:50
Post #80

Membru autentic

QUOTE(carman @ 9 May 2005, 19:24)
Am mai gasit un link interesant. Poate le recunosti din setul asta:
http://www.y2000.hu/gumik/michelin/body.html

Da, mi-am adus aminte ca scrie si 'Energy' pe undeva...
Pana la urma a fost bun la ceva testul ala din Autobild, nu ? poate aflu ca are si centuri pretensionate... as vrea eu smile.gif

later edit: m-am uitat pe
http://www.michelin.co.uk/uk/auto/auto_produit_energy.jsp
Sunt de vara !

This post has been edited by dragos.avramescu: 10 May 2005, 08:54

--------------------
+
gaston
post 10 May 2005, 09:20
Post #81

Membru

Am sunat la Adras.

Toate versiunile in afara de Ambition au Kormoran si Ambition au Michelin. Macar nu au scumpit aiurea biggrin.gif tongue.gif

--------------------
Renault Megane II Sedan 2005 1.5 dCi
In politics stupidity is not a handicap
+
DragosG
post 10 May 2005, 10:08
Post #82

Membru

Ambition livrat ieri 9 mai 2005, cu amvelope Montana!!! Dealer: Dacia Comercial

--------------------
Nissan Qashqai 2008, 1.6 Tekna
DragosG Logan Ambition Bucuresti
+
vv
post 10 May 2005, 10:15
Post #83

dilbert.com

Mai, pe mine cauciucurile Michelin m-au costat 400 euro! 4 bucati, nu 5! asa ca daca au schimbat cauciucurile, e o veste super-buna, ca va costa mult mai mult sa le schimbati dup-aia!

--------------------
Renault Grand Scenic - B.00.XXX 2008
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
laur
post 10 May 2005, 10:32
Post #84

Membru autentic

Mai copii, eu nu inteleg ceva la mareata firma Renault (cu Dacia cu tot):
- vopsea metalizata Logan 255 Euro (cu taxe)
- vopsea metalizata Clio Symbol 175 Euro CIP=210 Euro cu taxe

Imi explica cineva politica lor de preturi????

Pe Megane e 260 Ero cu taxe. Da sa nu imi zica careva ca Meganul e vopsit ca Loganul !

--------------------
Peugeot 206 1,4 HDI - .
"parerea mea"
+
Kramer
post 10 May 2005, 10:42
Post #85

Membru autentic

From: Brasov

O fi suprafata de vopsit mai mica la Clio?

--------------------
+
laur
post 10 May 2005, 10:56
Post #86

Membru autentic

O fi suprafata de vopsit mai mica la Clio?

O fi mai bine platit romanul ca turcul??? Sau la fel cu frantuzul (vezi Megane)? Ca sa nu mai zic ca mie mi se pare mai sensibila vopseaua la Logan, nu stiu de la ce i se trage, vopsea mai proasta, lac mai subtire, etc...

--------------------
Peugeot 206 1,4 HDI - .
"parerea mea"
+
carman
post 10 May 2005, 15:42
Post #87

Membru

QUOTE(DragosG @ 10 May 2005, 11:08)
Ambition livrat ieri 9 mai 2005, cu amvelope Montana!!! Dealer: Dacia Comercial
*

Am vazut si eu, dar "iezista o esplicatie": Masinile ies din fabrica pe loturi. E posibil ca unii sa fi prins deja lotul fabricat dupa luarea deciziei, iar cele care nu au inca sa fi fost produse inainte. Oricum vestea incepe sa se confirme.

Am sunat la Dacia si mi-au confirmat ca incepand din 18 Apr (data fabr.) toate Ambition-urile sunt echipate standard cu Michelin Energy 3. Decizia a fost luata inainte de scumpirea din 3 mai.

Later Edit:
Mai multe detalii despre ele decat pe site-ul oficial si pret am gasit la: http://www.sicherbestellen.de/cgi-bin/reif...n.pl?typ=072716

Celalalte versiuni, se echipeaza cu Kormoran care fac parte tot din grupul Michelin, dar e o solutie de cost mai redus. Oricum, cred ca sunt superioare celor Montana. Dupa cum se poate observa diferenta de pret nu justifica doar schimbarea optiunilor cauciucurilor, iar cei de la VC nici nu au sustinut asta. Ca in multe alte cazuri, adevarul e pe undeva pe la mijloc.

This post has been edited by carman: 10 May 2005, 15:43

--------------------
◊ ◊ - ◊
+
Victorine
post 10 May 2005, 16:49
Post #88

Membru autentic

From: Timișoara

Si la celelalte variante de Logan se aplica? Adica vin cu Kormoran in loc de Montana din 18 apr.? sau cum se justifica la Ambiance, Preferance si Laureate diferentele de pret? Oricum, nu cred ca schimband doar anvelopele se-aduna de diferentele alea... Ma tem ca mecanismele cresterii sunt doa de natura economica (fara a avea acoperire in imbunatatirea ofertei Dacia) si tin de strategia lor de piata - care tine cont desigur de raportul cerere/ oferta mult supraunitar, asa cum se mai spune pe forum...

--------------------
Toyota Auris Touring Sports HSD 2014
+
bonzai
post 10 May 2005, 17:16
Post #89

Membru autentic

Daca s-ar adeveri si ar pune Kormoran in loc de Montana (sper ca sunt mai bune, nu ma pricep) eu unul sunt incantat. Chiar daca nu cred sa aiba legatura cu scumpirea, pana acum nu primeam nimic ... acuma pot spune ca macar ne-au dat niste cauciucuri cat de cat....Oricum multi investeau si schimbau Montana.

--------------------
Renault Megane 4 GT 2017
+
klaus
post 10 May 2005, 18:32
Post #90

步步

Group: Moderatori

Off-topic: Sa nu fiti rai, sa ma invitati si pe mine la spectacol cand se da drumul la purcelusii aia zburatori, ca am inteles ca va fi ca pe vremea lu' pingelica cand se lansau porumbei...

On topic: bine ca macar scumpirea aia se vede in ceva imbunatatiri...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
5 Pages < 1 2 3 4 5 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 06:43
Forum Renault