DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

33 Pages « < 3 4 5 6 7 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Accident, mi-am luat-o.

Victoras2001
post 26 Jun 2010, 07:27
Post #121

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(membru_DC @ 25 Jun 2010, 23:14)
nu te-ai gandit nicio clipa ca TIR-ul se poate repune in miscare in orice moment...deci in niciun caz nu a fost vorba de o conduita preventiva  dry.gif
*

Ba m-am gandit, ca d-aia am incetinit. Nu consider ca era cazul sa ma opresc, desi de acum incolo ard claxonu' si farurile daca intalnesc situatii similare.
Farurile nu stiu daca le vedea (oricum erau aprinse), dar probabil ca daca as fi claxonat precum cretinii, m-ar fi auzit.

QUOTE(Muttley @ 26 Jun 2010, 01:19)
Bai piktor, da' ai apucat sa-l claxonezi p-ala?
*

N-am apucat sa fac nimic. Statea pe loc. Taiase fata dubei. Era cu botul pe axul drumului. D-aia am si incetinit, ca daca nu era intrat pe celalat sens n-as fi incetinit. Dar in momentul in care am vazut ca NU SE MISCA desi taiase contrasensul, mi-a fost clar ca m-a vazut si-mi da prioritate. D-aia am si trecut. Daca as fi observat cea mai mica intentie ca vrea sa se bage, sau ca misca masina (stiti cum fac unii, o tot fataie cate putin) il lasam sa treaca, ca nu eram nebun sa ma pun cu el. Dar asta n-a schitat nici cel mai mic gest. Statea peste sensul celalalt, intepenit.
A tasnit exact cand ajunsesem langa el. Abia am apucat sa-l vad cu coada ochiului si sa aud motorul ambalat puternic. Era goala cisterna. Si cu 5km /h daca treceam, tot ma lovea. Cum va explicati ca m-a lovit lateral si n-am intrat frontal in el? Ce rahat de conduita preventiva vreti?
Ca sa fie treaba si mai clara. De cand l-am vazut eu pe ala si pana a intrat in mine, nu s-a miscat din loc. Io nu l-am vazut venind de pe pod, ci stand pe loc. A cedat trecerea pana s-a plictisit si s-a gandit sa-mi facac o aroganta.
Si inca ceva. Pentru cine stie drumul. In sens invers, inspre Buzau, dupa ce cobori podul, te intersectezi cu o bretea a soselei de centura. E, acolo mereu forteaza TIR-urile, si mereu incetinesc si le las sa intre. Sunt constient ca alta solutie n-au. Numai ca le vezi din timp intentia. Dar cand sta pe loc pana ajungi in fata lui si intra-n tine...

Acum descopar lucruri noi
DSC03289.JPG ( Size: 869.29k ) Number of downloads: 972

observati ce odorizant are-n dreapta. tongue.gif

This post has been edited by Victoras2001: 26 Jun 2010, 07:42

--------------------
ZAZ Zaporojež 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Lostboy
post 26 Jun 2010, 07:58
Post #122

Finding my way!

Multe au ”odorizante” din astea. La volumul lor... biggrin.gif

--------------------
. . .
+
tarzy
post 26 Jun 2010, 08:20
Post #123

aroist

From: Bucuresti

QUOTE(Markos @ 25 Jun 2010, 21:41)
bati campii original. n-auzi ca a pus ala īn miscare mastodontul chiar cand ajunsese īn dreptul lui? ce voiai sa mai faca? viteza o redusese, si bine a facut. se īntampla, īnsa n-are rost sa ne dam mai catolici decat Papa, ca facem gargara degeaba.
*

QUOTE(Victoras2001 @ 25 Jun 2010, 21:44)
Pai asta spuneam si eu. Partea mea de vina e ca am vazut mastodontul la "STOP" si nu m-am oprit sa-i dau prioritate.

PS. Tu ai in vedere faptul ca te-ai putea culca inainte sa ma intrebi pe mine ce-am in vedere?
*

Te rog sa nu o iei ca invinuire, accidente se intampla si daca este in acelasi timp tatal si mama preventiei, eu insa iti spoun cum fac eu, in situatii de genul acesta INTODEAUNA ma asigur ca "participantul" la trafic m-a vazut si stie ce intentii am, ptr asta pur si simplu ma uit in ochii aluia (la fata lui) (e mai fain cand e o tipa, dar astea de obicei mai au si reactii total inprevizibile zambindu-ti in fata).

Mergand destul de des cu Aro de multe ori am fost pus in situatia TIR-istului (sa intru in trafic care se desfasoara cu viteza cu o masina al naibi de puturoasa la demaraj) si nu-i deloc confortabil, mai ales daca se gasesc si cativa grabiti in spatele tau care ori se infig deampulea in claxoane, ori te depasesc la dublare si mai ai si grija sa nu te urci pe ei cand in sfarsit poti sa efectuezi manevra. Apropo ... pe asta cu TIR-ul il "presa" sau nu careva din spate?

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
XanRO
post 26 Jun 2010, 08:34
Post #124

Membru

QUOTE(ady77 @ 26 Jun 2010, 02:13)
Membrule eu is curios cum conduci tu si cam cate injuraturi iti iei pe zi daca tu mergi pe drumul cu prioritate si le dai prioritate la aia cu stop ca poate se pun in miscare, ca de tu conduci preventiv. ...

Exact asta vroiam sa zic si eu. Am vazut multe cazuri in care ala de pe banda 2 il lasa sa treaca si ala de pe banda 1 il ia in plin.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 2006 - B-XX-XXX
+
Victoras2001
post 26 Jun 2010, 08:36
Post #125

Membru autentic

Nu-l presa nimeni.

In ochii lor ma uit si eu. Si uite asa mi-a taiat unu calea pe Plevnei, uitandu-se-n ochii mei.
Numai puturoasa nu era cisterna aia.

--------------------
ZAZ Zaporojež 1969
+
Muttley
post 26 Jun 2010, 08:37
Post #126

From: -

QUOTE(Marty @ 26 Jun 2010, 06:00)
Da, la plecare i-a dat vesel doua claxoane scurte, in semn de  "Pa, ba,prostule!"
*

Raspunsurile astea da-i-le altuia.
Te respect cat sa nu te-njur, da' exista limite si pt asta wink.gif

Piktor, intrebasem daca l-ai claxonat pentru ca timpul necesar unui animal de TIR de a traversa un sens de mers pana a ajunge sa intre-n tine care vii din dreapta, CU START DE PE LOC, implica vreo 2 secunde bune apreciez eu.
Ori daca tu zici...
QUOTE(Victoras2001 @ 26 Jun 2010, 07:27)
N-am apucat sa fac nimic. Statea pe loc. Taiase fata dubei. Era cu botul pe axul drumului.
*

... sa-mi fie iertat daca ai mai scris pana acum si n-am vazut eu.
Pazeste-te tu, ca altu' o face sau nu.

PS: in primul meu post ii blamam prostia aluia cu duba, care i-a facut semn aluia cu TIR-ul sa treaca. Pai daca ala avea ditamai capu' tractor in fata lui, pe toata banda, de unde sa stie ca din contrasens venea Loganu' cu fotolii? Ala i-a zis tiristului sa treaca strict din punctul lui de vedere.

Da, pana la urma, pe langa Basescu, restul de vina e al tiristului. Iar Piktor putea evita. Care zice altfel, sa nu mi-o zica mie va rog.

This post has been edited by Muttley: 26 Jun 2010, 08:40

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
V a L y O
post 26 Jun 2010, 08:39
Post #127

Membru autentic

QUOTE(tarzy @ 26 Jun 2010, 09:20)
INTODEAUNA ma asigur ca "participantul" la trafic m-a vazut si stie ce intentii am, ptr asta pur si simplu ma uit in ochii aluia (la fata lui)

Cel mai bestial caz e cand respectivul te vede dar mintea lui nu proceseaza informatia si tot se baga.

@Victoras2001: succes cu reparatia masinii.

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 2007 - FVV
If You Have Nothing Nice to Say, Say Nothing At All.
+
Victoras2001
post 26 Jun 2010, 08:46
Post #128

Membru autentic

QUOTE(Muttley @ 26 Jun 2010, 09:37)
PS: in primul meu post ii blamam prostia aluia cu duba, care i-a facut semn aluia cu TIR-ul sa treaca. Pai daca ala avea ditamai capu' tractor in fata lui, pe toata banda, de unde sa stie ca din contrasens venea Loganu' cu fotolii? Ala i-a zis tiristului sa treaca strict din punctul lui de vedere.

Da, pana la urma, pe langa Basescu, restul de vina e al tiristului. Iar Piktor putea evita. Care zice altfel, sa nu mi-o zica mie va rog.
*

Asta l-am intrebat si io. Cum dracu putea sa vada ala daca vine sau nu ceva? Asta a si fost rationamentul meu in secundele alea. Daca nu vede, nutrece. Mi se parea logic. Rationament gresit. sad.gif
Da, puteam evita daca ma opream si-l lasam sa treaca. De obicei ii las, numai ca acum eram plecat de la 6 dimineata de acasa si facusem 500 km. Era 9 seara, eram transpirat si obosit. Ma gandeam numai la un dus fierbinte. Mai aveam 10-12 km pana acasa. N-am mai avut rabdare sa ma opresc, pe prioritatea mea, cand ala statea pe loc. daca ar fi fost in miscare, m-as fi oprit. Tu, in locul meu, dupa 15 ore de stat cu curu-n scaun, te-ai fi oprit?

This post has been edited by Victoras2001: 26 Jun 2010, 08:48

--------------------
ZAZ Zaporojež 1969
+
Muttley
post 26 Jun 2010, 08:48
Post #129

From: -

Nu stiu daca eu m-as fi oprit dupa 15 ore de condus, habar n-am. Dar o banuiala as avea, si are ceva legatura cu instinctul de conservare smile.gif
Imi pare rau, ai avut ghinion.

This post has been edited by Muttley: 26 Jun 2010, 08:50

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
Victoras2001
post 26 Jun 2010, 09:30
Post #130

Membru autentic

Romanu' oricum e nemultumit. Da daca eram cu guler la gat si 5 sonde-n mine, ce mai ziceam? Atunci m-as fi rugar sa se fi facut rabla praf dar eu sa scap.
Cum nu am nici pe dracu', e totul bine.
Cineva imi spunea ca se ducea la IML si scotea certificat ca are nu stiu ce, apoi il storcea pe fraier de bani. Io nu pot face asta. N-as avea parte de banii aia. Nici macar sa-i ia politistul permisu' nu m-a lasat inima. Dar vad io luni. Daca simt cea mai mica rea intentie din partea BCR, ma ridic si ma opresc direct la politie. Cunosc bine zicala aia cu facerea de bine.

--------------------
ZAZ Zaporojež 1969
+
Merced
post 26 Jun 2010, 09:37
Post #131

No fear. No limit. No equal.

Sincer cu mila asta pentru om, ca permisu' e munca lui si asa mai departe, a luat si maica-mea 50 de lei de la unu' care cica aproape izbucnise in plans. Accidentul a fost minor, dar 50 de lei n-ar fi ajuns pentru vopsit aripa spate, desi initial nu parea nasol, a inceput sa se vada rugina p-acolo, si fara 200 de lei nu iese reparatie cum trebuie.

E un exemplu banal, dar ca idee, n-are sens sa iei in carca mai mult decat e nevoie.
Ai totusi grija cu politia, in caz ca decizi sa mergeti la politie o sa primiti amenda ca nu l-ati declarat in 24 de ore.

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
Geox16v
post 26 Jun 2010, 12:10
Post #132

Membru autentic

Nu cred sa ai parte de rele intentii din partea BCR. Si asta nu ca ar fii niste genii dar mai miros si asiguratorii cind e de frauda sau alte cele.
De regula ei cauta daca celalalt sofer a incalcat si el ceva reguli sau cind se intimpla accidente prin parcare cu unul care a dat cu spatele si mai stiu eu ce alte minuni. Sunt aproape sigura ca nu o sa ai treaba cu stabilirea culpei dar in functie de service-ul unde vrei sa o repari ai sanse sa se apropie de dauna totala tinind cont de faptul ca are 5 ani si a fost 7k si ceva de europeni de noua.
Nu stiu exact metoda de calcul dar din ce stiu se scade cam 10% pe an uzura si din ce ramine trebuie sa se incadreze reparatia in 75%
Adica daca masina noua costa 10000 euro se scade uzura 50% dupa 5 ani si in cazul in care reparatia costa mai mult de 3750 adica 75% din valorea de catalog e dauna totala

--------------------
EX-DACIA LOGAN PRESTIGE 2006 1,6 16v
Creierul a invins intotdeauna muschii!
+
membru_DC
post 26 Jun 2010, 19:50
Post #133

-

QUOTE(kaspersky @ 25 Jun 2010, 23:27)
sa fi fost un meserias in spatele tau, cu ceva viteza, gonind lejer si sa-i pui frina in fata, eventual sa observe prea tirziu si sa-ti faca masina acordeon, sa vezi ce dezbateri aprinse erau acum despre cine e vinovatul moral  icon_mrgreen.gif
*

iti dai seama ca daca observi un "martor" in spate nu dai brusc in frane... wacko.gif

QUOTE(Victoras2001 @ 26 Jun 2010, 07:27)
Acum descopar lucruri noi
DSC03289.JPG ( Size: 869.29k ) Number of downloads: 972

*

radmasa.gif

Victoras, in locu' tau cre' ca primu' lucru' pe care-l faceam dupa ce ma dadeam jos din masina era sa ma duc si sa-l scuip in ochi p'ala cu duba.... a fost dracu'-ntruchipat..... 166.gif

26 Jun 2010, 20:08:
QUOTE(ady77 @ 26 Jun 2010, 01:13)
... eu is curios cum conduci tu si cam cate injuraturi iti iei pe zi daca tu mergi pe drumul cu prioritate si le dai prioritate la aia cu stop ca poate se pun in miscare, ca de tu conduci preventiv.
*

pai daca se creeaza astfel de situatii (cea expusa de Victoras si de mine in postul anterior) crede-ma, prefer sa-mi iau cateva injuraturi decat sa trec pe langa "hamster" iar in cazul in care scap de acesta sa ma trezesc ca-mi cer baietii de la RCA-ul "agresorului" masina la expertiza urmand ca apoi sa fac in fiecare zi carare pe la sediul lor pentru declaratii si certuri....

ady, sigur tu esti d'ala caruia-i place adrenalina si-ti place sa le dai palpitatii pasagerilor din masina pe care o conduci, trecand la limita pe langa astfel de situatii nono.gif

This post has been edited by membru_DC: 26 Jun 2010, 20:08

--------------------
- - - - -
+
ady77
post 26 Jun 2010, 20:49
Post #134

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(membru_DC @ 26 Jun 2010, 20:50)
ady, sigur tu esti d'ala caruia-i place adrenalina si-ti place sa le dai palpitatii pasagerilor din masina pe care o conduci, trecand la limita pe langa astfel de situatii    nono.gif
*

N-ai nimerit-o wink.gif

Dar mi s-a parut exagerat modul in care intelegi tu conduita preventiva.

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
radian
post 26 Jun 2010, 20:56
Post #135

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Victoras, imi pare rau pentru cele patite, si, vorba coelgilor, bine ca nu au fost oameni raniti.

Loganul tau, vad ca-i destul de batrior. Ai CASCO? Care a fost valoarea de asigurare la ultima reinnoire a contractului? Vorba cuiva de mai sus, e posibil sa te bage la dauna totala, sau, cu alte cuvinte, ai putea sa tragi un pic de ea, s-o scoti la dauna totala, evident, daca consideri ca te avantajeaza acest lucru.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
zax
post 26 Jun 2010, 21:03
Post #136

Membru autentic

haidi bre, mai lasati-o dracu'... parca scrie neo p-acilea.
@ membru_DC, nu zic ca zici rau ce zici acolo da' mere numai in teorie... io nu pot sa cred ca matale opresti caruta de fiecare data cand vezi p-unu ca scoate botu de pe vreo straduta laterala... si nu cand mergi cu 100 pe dn-u ci chiar si la 40-50 in oras.

Iar legat de ce merita tir-istu'... io zic ca daca mergea la politie si-i lua permisu' era o treaba, se-invata minte... numai ca nu avem siguranta ca invata... bine, poate il dadeau afara si pe criza asta nu-si mai gasea de munca ca sofer, era bine asa... dar tot sunt sanse sa apara probleme, daca n-are de munca probabil se apuca de baut si poate se ia la bataie prin baruri si omora pe cineva... tot e rau... asa ca trebuie neaparat omorat, da' repede, pana nu apuca sa mai faca inca o greseala... si nu doar el, trebuie exterminat tot neamul lui, sa nu cumva sa scape vreo gena de tir-is nebun wink.gif
A, si pentru ca Victoras a gresit ca l-a lasat p-ala in viata, clar trebuie si el omorat. Neaparat. Ca cine stie ce greseli mai face si pe cine mai lasa in viata.

--------------------
Hyundai/ex Renault I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp aprilie 2022/iunie 2006
"Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
+
Victoras2001
post 26 Jun 2010, 21:19
Post #137

Membru autentic

Ultima data a fost asigurat pe 4825 €. Pana in aprilie 2010. Din aprilie 2005.

This post has been edited by Victoras2001: 26 Jun 2010, 21:22

--------------------
ZAZ Zaporojež 1969
+
psychoo
post 26 Jun 2010, 21:27
Post #138

Membru

From: Timisoara

QUOTE(membru_DC @ 26 Jun 2010, 20:50)
...
Victoras, in locu' tau cre' ca primu' lucru' pe care-l faceam dupa ce ma dadeam jos din masina era sa ma duc si sa-l scuip in ochi p'ala cu duba.... a fost dracu'-ntruchipat.....  166.gif
...

adica eu merg pe strada, vad ditamai cisterna pe banda mea, opresc, ala intelege ca il las sa treaca si il poceste pe vreunu care vine din contrasens...si trebuie sa fiu scuipat in ochi pt ca sunt dracu` intruchipat? da` ce sa fac in situatia asta ca sa nu fiu consiedrat dracu? sa intru in cisterna?
zic si eu...ala n`o fi fashuit ca sa il "apostrofeze" ca ii ocupa banda de mers?
imi pare rau pentru ce a patit victoras si chiar cred ca in situatia de fata nu putea sa evite decat daca oprea de tot sa vada ce are de gand cisterna.
dar daca in aceasta situatie venea unu` din spate si il pocnea? tot el era de vina ca a oprit sa cedeze trecerea unuia care avea STOP?
parerea mea este ca a fost o intamplare nefericita, soferul tirului ar fi trebit sa ramana fara permis pentru ca NU S`A ASIGURAT. asta e...gresesti, platesti. trebuia sa se gandeasca la locul sau de munca inainte sa iasa in strada ca dobitocul fara sa se asigure.
pana la urma bine ca nu a fost nimeni ranit. nu sunt de acord ca l`a iertat pe soferul cisternei dar daca victoras doarme linistit ca ala nu a platit pt greseala e ok.
bine ca n`a fost mai rau...fierul se repara...

--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013
You deserve what you tolerate!
+
Victoras2001
post 26 Jun 2010, 21:35
Post #139

Membru autentic

In alta ordine de idei, l-am iertat p-ala pentru simplul motiv ca n-am impartit nimic cu el. Si ma gandesc ce castig daca-l ard, ca inca nu-i timpul trecut. Nu e un jegos de om. Sau cel putin nu pare.

--------------------
ZAZ Zaporojež 1969
+
psychoo
post 26 Jun 2010, 21:42
Post #140

Membru

si daca doamne fereste patea nepoata ceva urat...nu aveai nimic de impartit cu el pentru ca i`a fost lene sa beleasca ochii?
e bine ca n`a fost cazul, dar totusi...eu as fi avut ceva cu unul care atenteaza la viata mea si a membrilor familiei mele...

--------------------
+
radian
post 26 Jun 2010, 21:53
Post #141

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Alo, concitadinu, da belicos mai esti... biggrin.gif

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
bmwh548
post 26 Jun 2010, 22:02
Post #142

Membru cu insomnii

From: Iasi

QUOTE(psychoo @ 26 Jun 2010, 22:27)
adica eu merg pe strada, vad ditamai cisterna pe banda mea, opresc, ala intelege ca il las sa treaca si il poceste pe vreunu care vine din contrasens...si trebuie sa fiu scuipat in ochi pt ca sunt dracu` intruchipat? da` ce sa fac in situatia asta ca sa nu fiu consiedrat dracu? sa intru in cisterna?
*

Citisi in diagonala sau pe verticala? N-auzi ca ala cu duba i-a facut semn tiristului sa se bage?

Bag si eu traditionalul "Bine ca ati scapat voi fara probleme, masina se repara" (si nu, nu fac misto).

Intrebai pe la inceput daca era bine sa incerci sa sari santul...la viteza aia cred ca te propteai cu botul in sant si sfarseati pe la spital ziua. Ai reactionat foarte bine in situatia respectiva.

Partea cu tremuratul...in situatii de "aproape accident" ma ia si pe mine un usor tremurat nervos dupa ce se termina incidentul, dar culmea cand am fost implicat in singurul accident de pana acum nu am avut nimic. Tremuratul stiu ca vine de la excesul de adrenalina, dar nu inteleg de ce nu se intampla asta "tot timpul". In fine...insanatosire grabnica masinutei. smile.gif

This post has been edited by bmwh548: 26 Jun 2010, 22:03

--------------------
- - - - -
+
psychoo
post 26 Jun 2010, 22:02
Post #143

Membru

unsure.gif
gresesc undeva? nu e vorba de razbunare aici...
nemtii sunt civilizati nu pentru ca au ceva in plus la ADN...legislatia si amenzile usturatoare, impreuna cu politia care`si face treaba i`a educat.
ai gresit, platesti si iti inveti lectia
daca gresesti si nu te ustura, lectia nu se invata sau se uita extrem de repede

L.E.
bmwh548 am intrebat si eu...daca flashuia ca sa il apostrofeze ca i`a ocupat banda? sau avea portavoce prin care i`a spus ce inseamna flash`ul?
din cate am vazut eu pe drumurile patriei, flash`ul se da ca avertizare de politie, injuratura ca depasesti la limita, injuratura ca nu te dai de pe banda 2, cand iti da voie vreo masina sa ii tai calea desi el are prioritate...
care din variante era aici si cum ti`ai dat seama?
in plus, daca cineva imi da un flash ca sa ma lase sa trec tot ma asigur. mai sunt binevoitori care semnalizeaza dreapta ca sa il depasesti desi vizibilitatea e 0 sau sunt curbe si chiar daca vine masina din contrasens. daca era sa ma iau pe defileul jiului dupa un camion care a fost binevoitor sa dea semnal dreapta, acum nu mai tastam nimic.
in concluzie, flash`ul aluia cu duba nu l`a dezlegat pe tirist de obligatia asigurarii, indiferent ce fel de flash a fost

This post has been edited by psychoo: 26 Jun 2010, 22:08

--------------------
+
bmwh548
post 26 Jun 2010, 22:14
Post #144

Membru cu insomnii

Victoras a scris pe undeva ca tiristul s-a dat jos din cabina urland la ala cu duba de ce i-a facut semn sa treaca repede.
Desi indicatia respectivului nu te absolva de obligatia de a te asigura aici e un caz aparte, tiristul nu avea cum sa mai vada ceva in dreapta din pozitia respectiva, asa ca a avut incredere in alt sofer "profesionist".

Ca un PS: cand esti in situatia celui cu duba si faci semn cuiva (TIR, autoturism etc) sa treaca esti obligat sa te asiguri tu pentru el (cel putin moral) ca sa nu bagi pe cineva la 2 metri sub pamant. Intotdeauna cand las pe cineva sa iasa de pe o straduta ma uit pe contrasens si ma asigur ca respectivul are unde sa intre, altfel ii fac semn sa stea potolit.

--------------------
- - - - -
+
psychoo
post 26 Jun 2010, 22:24
Post #145

Membru

tot cu flash`ul ii faci semn sa stea potolit? biggrin.gif
cred ca daca tiristul scotea capul pe geam putea sa vada...ba chiar are si oglinzi si din cate imi dau eu seama din poze nu prea era unghi mort. adica daca chiar vroiai sa vezi se putea...
am patit in oras. asteptam frumos pe banda 2 cu semnal stanga pus ca sa intru pe o straduta. un nene se opreste venind din contrasens pe banda 2 si imi face flash ca sa trec, dar pe banda 1 venea lansat un altul care ma lua in plin daca treceam. trebuia sa ma dau jos sa il iau la bataie pe cel care mi`a facut semn sa trec? pentru ca nu si`a respectat obligatia morala de a se asigura in locul meu?
n`am procedat asa...i`am aratat cu degetul masina care tocmai trecea pe langa el si am ridicat din umeri.
nu vreau sa intru in polemici cu nimeni, doar mi se pare prea exagerata increderea pe care o acorda unii soferi celorlalti participanti la trafic. la scoala de soferi te invata sa te asiguri, pe urma sa faci manevra. daca ai uitat regula din partea mea poti sa mai faci o data scoala de soferi...

--------------------
+
membru_DC
post 26 Jun 2010, 22:24
Post #146

-

QUOTE(zax @ 26 Jun 2010, 21:03)
@ membru_DC, nu zic ca zici rau ce zici acolo da' mere numai in teorie... io nu pot sa cred ca matale opresti caruta de fiecare data cand vezi p-unu ca scoate botu de pe vreo straduta laterala... si nu cand mergi cu 100 pe dn-u ci chiar si la 40-50 in oras.
*

QUOTE(zax @ 26 Jun 2010, 21:03)
A, si pentru ca Victoras a gresit ca l-a lasat p-ala in viata, clar trebuie si el omorat.
*

periculos este faptul ca unii o fac intentionat.... probabil ca acesta a vazut ca se apropie din sens opus un Logan cu niste fotolii pe plafon si s-a gandit ca nu are o viteza asa de mare

zax, presupun ca vorbim despre ala cu duba pentru-ca soferul de TIR era pur si simplu legat la ochi (desigur, el se pusese in situatia de fata, neimpins de nimeni => s-a oprit intr-un loc unde avea vizibilitate 0 din partea dreapta)..... el s-a bazat pe indicatiile aluia cu DUBA

QUOTE(psychoo @ 26 Jun 2010, 21:27)
*

QUOTE(bmwh548 @ 26 Jun 2010, 22:02)
Citisi in diagonala sau pe verticala? N-auzi ca ala cu duba i-a facut semn tiristului sa se bage?
*

psychoo, eu nu inteleg de ce te bagi tu in discutie din moment ce nu sti despre ce e vorba?!.... era suficient sa citesti primul post wacko.gif

This post has been edited by membru_DC: 26 Jun 2010, 22:26

--------------------
- - - - -
+
Cosmin.nova
post 26 Jun 2010, 22:25
Post #147

Membru autentic

QUOTE(Marty @ 26 Jun 2010, 06:00)
Stai linistit ca nu s-au dus asa tare cu capu' incit sa te cheme pe tine sa lepui termopane!
Da, la plecare i-a dat vesel doua claxoane scurte, in semn de  "Pa, ba,prostule!"
*

QUOTE(os @ 25 Jun 2010, 18:42)
Am sters citeva postari, deocamdata fara sa sanctionez pe nimeni.

Atentionez pe aceasta cale ca voi aplica sanctiuni daca mai apar postari agresive.
*

dooomnu Os, Marta e offtopic ca de obicei

--------------------
Logan 1.6MPi 05' / Papuc 1.9D dropside 05'
+
bmwh548
post 26 Jun 2010, 22:27
Post #148

Membru cu insomnii

QUOTE(psychoo @ 26 Jun 2010, 23:24)
tot cu flash`ul ii faci semn sa stea potolit? biggrin.gif
cred ca daca tiristul scotea capul pe geam putea sa vada...ba chiar are si oglinzi si din cate imi dau eu seama din poze nu prea era unghi mort. adica daca chiar vroiai sa vezi se putea...
*

Daca tu imi arati mie cum putea sa se asigure tiristul din pozitia aia...are gat de vreo 2-3 metri sau cum sa scoata capul pe geamul opus postului de conducere? Oglinzile alea iti arata ce vine aproape perpendicular pe cabina mai nou?
Pe tine asa te-a invatat instructorul? Sa scoti capul pe geamul din dreapta sa te asiguri prin intersectii?

This post has been edited by bmwh548: 26 Jun 2010, 22:28

--------------------
- - - - -
+
membru_DC
post 26 Jun 2010, 22:28
Post #149

-

QUOTE(bmwh548 @ 26 Jun 2010, 22:14)
Victoras a scris pe undeva ca tiristul s-a dat jos din cabina urland la ala cu duba de ce i-a facut semn sa treaca repede.
*

QUOTE(Victoras2001 @ 26 Jun 2010, 21:35)
In alta ordine de idei,  l-am iertat p-ala pentru simplul motiv ca n-am impartit nimic cu el.
*

pai ce motiv ai avea sa fi suparat pe TIRist..... daca vrei sa ierti pe cineva, gandeste-te la ala cu duba sleep.gif

PS: daca ala cu TIR-ul declara cele intamplate (faza cu soferu' de duba), s-ar putea sa se complice situatia pentru tine, adica RCA-ul TIRistului sa nu fie de acord cu despagubirea pe motiv ca in accident a fost implicat indirect si un al III-lea autovehicul si ca trebuiau luate declaratii la postul de politie de pe raza localitatii unde a avut loc accidentul si de la acesta... sleep.gif

[...] pun pariu ca nu sti ce numar de inmatriculare avea si datele de identificare ale soferului... dry.gif

PS: abordeaza-l pe Klaus pe PM, din cate-l stiu, el e cel mai capabil de aici sa te invete ce trebuie si ce NU trebuie sa faci/declari pentru a scapa cu bine din incurcatura asta wink.gif

This post has been edited by membru_DC: 26 Jun 2010, 22:37

--------------------
- - - - -
+
psychoo
post 26 Jun 2010, 22:32
Post #150

Membru

in poze se vede clar ca are 2 oglinzi pe fiecare parte, pentru a acoperi cat mai mult din campul vizual.
eu, in situatia lui nu ma bagam ca dobitocul, si daca nu vedeam nimic preferam sa ma mut dincolo sa scot capul pe geam decat sa trec cu mainile la ochi si cu gandirea de "ce`o fi o fi"
instructorul m`a invatat sa ma asigur. daca nu pot altfel, scot capul pe geam.
intr`o iarna am mers cu un seat papuc care a reusit sa murdareasca geamul lateral de la sofer cu mocirla inghetata. cum nu vedeam nimic prin el, l`am deschis desi erau ceva grade sub 0 ca sa pot vedea, pana cand am putut sa opresc in siguranta ca sa curat geamul.

--------------------
+
33 Pages « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th July 2025 - 21:58
Forum Renault