DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

17 Pages « < 4 5 6 7 8 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Incendiu în maternitatea Giulesti, 3 nou-nascuti morti, alti 8 cu arsuri grave

caktuss
post 18 Aug 2010, 22:05
Post #151

Membru autentic

Group: Members
From: Iasi

siguranta diferentiala a pwlii. DA CURVA AIA DE ASISTENTA UNDE cenzurat MASII ERA, LA BAUT CAFELE CU COLEGELE DE ETAJ. si mai luase si spaga. siguranta aia e fix zero raportata la nesimtirea si indolenta unora.
poate unul din parintii copiilor morti ia un topor si "mantuie" tot ce prinde pe acolo, de la portar la asistenta la director. macar ar trimite un mesaj.

--------------------
Renault Megane Sedan II 1.6 16v 05-2005 - numar cu gaura
m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
autom
post 18 Aug 2010, 22:07
Post #152

membru pompier

From: Bucuresti-sa traiesti!!!!

In cazul bransamentelor dorinta era de a limita furtul . Acum eu vorbesc de protectia personala ( electrocutare sau incendiu). Este acelasi aparat dar cu clase diferite de selctivitate.

--------------------
Dacia 1100 Berlineza 1971
+
AdrianMC
post 18 Aug 2010, 22:56
Post #153

Membru

From: Bucuresti

3. Lipsa unei asistente în salon. Poate fi nepasare - generata de salariul de mizerie, care a gonit cadrele competente si a lasat loc tuturor neavenitilor (te pup, Seitane!) - sau poate fi lipsa acuta de personal. In ambele cazuri, vorbim despre lipsa banilor, ca factor generator.

Auzi... dar autom cum de se arunca in flacari tot pe bani putini? Cum de la unii din acelasi sistem nu exista aceasta nepasare? Cum de in alte tari (care o duc mai prost ca noi) nu se intampla astfel de tragedii? Cum de altii care sunt prost platiti isi fac treaba?

Vai saraca de ea... nu e platita (spaga nu se pune ca nu vine de la stat si nu e trecuta pe fluturas) si atunci o loveste nepasarea. Trebuia sa stea acolo cu bebelusii si nu sa iasa la o sueta/cordeala mica pe afara.
Si mai am o mica intrebare: cum se face ca nicio asistenta nu este ranita/arsa? Au stat si au privit cum se rumenesc bebelusii fara sa intervina??

In alta ordine de ideei: Pompierii in 4 minute au scos bebelusii lasati 30 de minute de izbeliste. Respect!

--------------------
- - -- - -
+
bygy007
post 18 Aug 2010, 23:07
Post #154

Membru autentic

From: BUCURESTI

autom se vad ca stii meserie cheers.gif

nu am scris in topic pina acum , din ceea ce am auzit pina acum am ajuns la urmatoarea concluzie
problema a fost de natura electrica , si fac pariu ca peste 7 prize erau alimentate din aceeasi siguranta , priza in care era bagat AC era modelul turcesc foarte prost (ai bagat stecherul de 2 ori in priza gata nu mai are elsticitate partile metalice) prizele de calitate sint scumpe , eu personal pentru masina de spalat am cautat saptamini o priza de calitate pina am gasit
mai conteaza si tipul conductorilor care s-au folosit, daca s-a legat cupru cu aluminiu , si cum s-a legat (simpla rasucire e o mare greseala , dar si prinderea de reglete cu surub mi se pare o mare prostie)

siguranta cred ca era de cel putin 30-50A daca nu mai mult (de unde si zgomotul de explozie) si siguranta era de tipul celor fuzibile (cu lita) nu din cele moderne , sau daca a fost tablou de tipul nou sigurante de proasta calitate , am mai gasit si sudate
eu acasa am pus aerul direct pe siguranta separata iar inaditura cu firul este cositorita (am fost acasa cind a fost montat )

deci in concluzie
nu stiu citi electricieni citi cositoresc legaturile
nu stiu citi electricieni lucreaza constiincios
problema a aparut mai demult
instalatia electrica nu a fost facuta corespunzator

deci zic eu problema era mult mai veche si intr-o concordanta de imprejurari (foarte cald o buna perioada de timp si banuiesc ca aparatul a functionat mult timp) intretinerea de foarte proasta calitate

eu personal as vrea sa vad cum arata acea priza si cum arata conexiunile

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
SonyAD
post 19 Aug 2010, 00:16
Post #155

Membru

From: București

Ce reacție previzibilă, tipică de murătură românească.

Numai la noi se pot întâmpla accidente stupide. Numai la noi oameni, copii nevinovați au murit și mor din prostie, indolență, indiferență.

Murăturile înfuriate s-au revoltat.

În loc să comizerăm cu victimele, familiile și să încercăm să ajutăm, să învestigăm cauzele (cei în măsură) și să vedem ce putem face să să prevenim alta tragedie de genul ăsta în viitor, începem circul patetic familiar de lamentări, generalizări și scârbă națională. Din nou ni se face scârbă că suntem români.

De parcă, dacă v-ar lua cineva la puricat, nici unul dintre voi n-ați făcut vreodată vreo măgărie sau indolență la servici, n-ați stat pe mess la servici, n-ați șterpelit niciodată nimic, n-ați călcat niciodată strâmb, n-ați greșit niciodată grav la volan (cât să riști să omori un om), nici unul n-ați turnat înainte de '89 (dintre ăi mai babalâci); toți vă strângeți gunoaiele când plecați de la picnic, aruncați gunoaiele la coș, parcați cu bun simț la Dedeman, Cora, Carrefour, Bricostore, Auchan (și nu pe locurile pt. handicapați locomotor). Noroc doar că nu a murit cineva din cauza voastră.

Sunteți toți modele de cetățeni români? Strângeți și voi fiecare câteva gunoaie de prin parcul Carol de fiecare dată când treceți pe acolo, acelea lăsate de ceilalți cetățeni model.

Apoi scârbiți-vă în voie și părăsiți-ne naibii odată. O să rămânem noi, proștii cărora nu le e scârbă de ce i-a făcut muma, să spălăm X5-urile țiganilor.

Mi s-a luat de toți românii cărora le e scârbă că sunt români.

Mi-e scârbă.

This post has been edited by SonyAD: 19 Aug 2010, 00:18

--------------------
Peugeot 206 2000 2.0 HDi
Le lion flatulent est revenu.

Dar tot îi fuge fundul.
+
radian
post 19 Aug 2010, 05:02
Post #156

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(autom @ 18 Aug 2010, 21:34)
...
Pot spune ca am mai invatat ceva in scoala: Pentru a initia un incendiu de natura electrica este nevoie de o energie termica echivalenta la 90 W deci asta inseamna ca trebuie sa existe o intensitate a curentului de 0,36 A ...
*

Interesanta expunerea, cu mentiunea ca situatii critice pot fi intalnite si la valori mult mici de energie. Cea mai periculoasa (risc de explozivitate) substanta din natura este hidrogenul. La concentratie volumica optima (cca. 30 %) si presiune atmosferica normala (1 bar) energia de initiere a exploziei este de cca. 0,05 mJ. Daca transformi mJ in unitati de masura a energiei electrice te ia cu ameteala la cate zerouri sunt dupa virgula.

De dragul discutiei, in medii explozive, unde protectia se bazeaza pe limitarea curentul eelctric, valoarea maxima admisa este de 0,003 A.

This post has been edited by radian: 19 Aug 2010, 05:14

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
autom
post 19 Aug 2010, 06:15
Post #157

membru pompier

From: Bucuresti-sa traiesti!!!!

QUOTE(AdrianMC @ 18 Aug 2010, 22:56)
Auzi... dar autom cum de se arunca in flacari tot pe bani putini? .........
In alta ordine de ideei: Pompierii in 4 minute au scos bebelusii lasati 30 de minute de izbeliste.

Nu este absolut nici o bravura. Iti faci meseria PUR SI SIMPLU! Este ceva normal sa ajunga pompierii repede, sa salveze. E meseria lor. Alta e problema. Problema este ca alte categorii profesionale nu isi fac treaba si se acopera mizeria cu scoaterea in evidenta a altora.

QUOTE(bygy007 @ 18 Aug 2010, 23:07)
autom se vad ca stii meserie cheers.gif

nu am scris in topic pina acum , din ceea ce am auzit pina acum am ajuns la urmatoarea concluzie
problema a fost de natura electrica , si fac pariu ca peste 7 prize erau alimentate din aceeasi siguranta , priza in care era bagat AC era modelul turcesc foarte prost (ai bagat stecherul de 2 ori in priza gata nu mai are elsticitate partile metalice) prizele de calitate sint scumpe , eu personal pentru masina de spalat am cautat saptamini o priza de calitate pina am gasit
mai conteaza si tipul conductorilor care s-au folosit, daca s-a legat cupru cu aluminiu , si cum s-a legat (simpla rasucire e o mare greseala , dar si prinderea de reglete cu surub mi se pare o mare prostie)

siguranta cred ca era de cel putin 30-50A daca nu mai mult (de unde si zgomotul de explozie) si siguranta era de tipul celor fuzibile (cu lita) nu din cele moderne , sau daca a fost tablou de tipul nou sigurante de proasta calitate , am mai gasit si  sudate
eu acasa am pus aerul direct pe siguranta separata iar inaditura cu firul este cositorita (am fost acasa cind a fost montat )

deci in concluzie
nu stiu citi electricieni citi cositoresc legaturile
nu stiu citi electricieni lucreaza constiincios
problema a aparut mai demult
instalatia electrica nu a fost facuta corespunzator
deci zic eu problema era mult mai veche si intr-o concordanta de imprejurari (foarte cald o buna perioada de timp si banuiesc ca aparatul a functionat mult timp) intretinerea de foarte proasta calitate

eu personal as vrea sa vad cum arata acea priza si cum arata conexiunile
*

Meserie nu mai stiu ca m-am descalificat . La actualul loc de munca am cu totul alte atributii si teoria din scoala am uitat-o. Sper sa nu ma ia sefii la ochi si sa ma mute in alte compartimente ( prevenire/control). In mod cert ar iesi mare scandal deoarece eu tai in carne vie cand vine vorba de aplicarea normelor. Poate fac o greseala dar ma ghidez dupa sfaturile maistrilor din scoala: Curentul electric nu iarta. Ca sa actionezi corespunzator ( sa fi bun electrician/energetician) trebuie sa fii mereu lucid, harnic, corect , curat si cinstit. Daca nu esti asa cum am zis mai sus, se nasc probleme, intai mici iar pe urma mari, car genereazapierderi de vieti omenesti. Sunt sfaturi care iti formeaza o rigoare a vietii. LA scoala intai ne-a format ca oamani si apoi ne-a invatat meserie. Educatia asta spartana am primit-o in liceu ( unde am avut profesori ingineri si maistri de o calitate deoasebita) si pot spune ca mi-a folosit enorm in viata. Singura chestie negativa este ca sunt inflexibil si nu stiu sa iert cand cineva nu isi face treaba si expune pe altii. Cel care preocedeaza bine trebuie ajutat si incurajat iar cine greseste ( constant) trebuie altoit FARA MILA. Daca il altoiesti, il salvezi pe el si pe altii de la evenimente nefericite. FRICA paseste mierea! Poate din cauza rigorii si calitatii oamanilor sunt asa de putine accidente de munca pe partea de medie/inata tensiune si asa de multe pe partea de joasa ( calitatea energeticienilor e alta dacta a electricienilor , strictetea si corectitudinea e alta). Un om neingrijit cu el si cu meseria lui poate sa nu aiba probleme pe moment dar SIGUR in timp va face ceva care o sa nasca tragedii.

Da, d-le Bygy, ai dreptate in tot ce ai scris aici. TE SUSTIN!

QUOTE(radian @ 19 Aug 2010, 05:02)
La concentratie volumica optima (cca.  30 %) si presiune atmosferica normala (1 bar) energia de initiere a exploziei este de cca. 0,05 mJ. Daca transformi mJ in unitati de masura a energiei electrice te ia cu ameteala la cate zerouri sunt dupa virgula.

De dragul discutiei, in medii explozive, unde protectia se bazeaza pe limitarea curentul eelctric, valoarea maxima admisa este de 0,003 A.
*

Da Radian, se vede ca te tragi din tagma celor care a lucrat cu suflul morii in ceafa. Totusi, aici, a fost o atmosfera normala. MAi mult ca sigur si corpurile d eiluminat sunt normala ( nu executie antigrizu sau antiex). Un pic de atentie prevenea catastrofa ( ma refer dpdv. electric)

Inca odata DUMNEZEU SA II ODIHNEASCA!

This post has been edited by autom: 19 Aug 2010, 06:20

--------------------
Dacia 1100 Berlineza 1971
+
UXE
post 19 Aug 2010, 07:20
Post #158

Modelator

sad.gif sad.gif sad.gif

Bebelusul, internat la Spitalul "Grigore Alexandrescu", imediat dupa incendiul care a avut loc luni seara la Maternitatea Giulesti din Capitala, a pierdut lupta cu viata in noaptea de miercuri spre joi.

--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8v - UXE
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
meganus_bicorpus
post 19 Aug 2010, 07:47
Post #159

Membru autentic

From: Bucuresti si inca vreo 3 orase

Strict pe caz vina principala pare sa o aiba asistenta care a lasat copii nesupravegheati, dar unde erau restul asistentelor?Tuturor celor care au blocat accesul la aceste posturi, cei care vor sa faca economii fara sa mai angajeze oamnei sau, mai rau, sa-i dea afara si sa creeze deficit de personal, ar trebui sa li se faca dosar penal pentru ucidere din culpa, demisia de onoare sau alta aberatie de genul asta nu sperie pe nimeniu
Daca asa ceva se intampla in China sau in Coreea comunista acum probabil vinovatii erau deja judecati si spanzurati! (si era oare gresit???)
Ne-am judecat conducatorii pentru crime impotriva poporului, acum cine ii mai judeca pe cei vinovati deoarece istoria se repeta......

Condoleante familiilor, nu-mi pot imagina o durere mai mare....

--------------------
renault Megane Bicorp/ Laguna III 2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
+
M.C.
post 19 Aug 2010, 07:50
Post #160

Membru autentic

From: Ploiesti ,din cind in cind.

QUOTE(AdrianMC @ 19 Aug 2010, 00:56)

Vai saraca de ea... nu e platita (spaga nu se pune ca nu vine de la stat si nu e trecuta pe fluturas) si atunci o loveste nepasarea. Trebuia sa stea acolo cu bebelusii si nu sa iasa la o sueta/cordeala mica pe afara.

*

De acord cu tine!
Este slab platita!Daca nu ii convine salariul,de ce nu pleaca?
In contractul de munca nu spune ca in momentul in care iti scade salariul,ti se reduc si sarcinile de serviciu!
Bun,nu iti convine salariu,pleaca!Lasa loc altora care poate vor sa munceasca bine,chiar in conditiile acelea!
Scuza asta cu salarii mici,nu tine!
Prin indolenta acestora,se pierd vieti omenesti!
Pacat de puiutii astia de om!Nu au gresit cu absolut nimic! sad.gif
Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca in pace!

P.S.
Oare Pompierii si cei de la SMURD nu au si ei salariile taiate?
Toata stima si consideratia pentru felul profesionist in care au actionat!
Ei cum se pot achita de sarcinile de serviciu chiar cu salariile reduse?

--------------------
Renault Megane II Sedan Influence 1,6 16 V ,2005
Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
+
george_scala_2004
post 19 Aug 2010, 08:06
Post #161

Membru autentic

Ne pierdem copiii...

Cu trei ani în urmă, medicii de la Maternitatea Giulești au lăsat-o pe soția colegului nostru Mihai Ionescu să sângereze de moarte după o operație de cezariană. Acum s-a întâmplat din nou.

Natalia Ionescu a fost ucisă de neglijența și nepăsarea odioase ale medicilor și asistentelor din acest spital blestemat. Acum, aceeași nepăsare și aceeași neglijență au ucis patru nou-născuți. Nu există cuvinte suficient de puternice și de bine alese care să descrie suferința pe care o provoacă pierderea fie și a unui singur copil, dar când e vorba de 11 nou-născuți arși în maternitate înainte de a avea măcar șansa să deschidă ochii asupra acestei lumi, durerea și furia sunt copleșitoare.

Pentru că nu e ca și cum nenorocirea ar fi lovit din senin, ca și cum e mâna destinului și nu era nimic de făcut. Doctorul Arafat ne-a vorbit ieri despre solidaritatea spitalelor care au sărit în ajutor oferindu-se să primească cele 60 de mame și 50 de sugari evacuați de la Giulești. Foarte frumos și nobil. Ceea ce trec sub tăcere atât doctorul Arafat, cât și orice alt responsabil al ministerului este că ceea ce a dus la tragedia de ieri e o cultură a corupției și egoismului rapace care domină sistemul de sănătate românesc încă de pe vremea comunismului. Televiziunile au încercat ieri să paraziteze nenorocirea de la Giulești, așa cum fac întotdeauna, trivializând-o și ducând-o în derizoriul disputei politice. Toată ziua s-au perindat prin studiouri tot felul de specialiști și dătători cu părerea de profesie, care au deplâns ipocrit starea jalnică din sănătate, faptul că medicii vor să plece din țară, lipsa banilor și a dotărilor pentru care, desigur, ar fi de vină guvernul, ăsta sau altul. Dar aici nu e vorba nici de Boc, nici de Tăriceanu sau de Năstase. Nu poți să te duci la un părinte care acum două zile era în al nouălea cer și care acum nu mai găsește nici un rost lumii ăsteia și să îi spui că de vină pentru tragedia lui sunt Boc și bugetul sărac, pentru că este cel puțin indecent. Nu Guvernul Tăriceanu a ucis-o pe Natalia Ionescu, ci un medic care și-a pierdut umanitatea, pentru că exact despre asta este vorba în sistemul sanitar românesc: despre abrutizare și pierderea umanității. Nu e vorba niciodată de bani.

Prin spitalele românești circulă într-o singură zi mai mulți bani decât trec printr-o bancă. De la agenții de securitate de la intrare la brancardieri, asistente și până la „domnul profesor‘‘, toată lumea are prețul ei și, dacă nu îl plătești, o faci pe riscul tău. Nu e vorba nici de lipsa aparaturii de ultimă oră și de frustrarea profesională pe care o poate provoca dotarea precară. Există în România medici admirabili care au reușit să depășească toate aceste dificultăți și să performeze la nivel internațional. Este vorba de umanitatea cea mai profundă. Oamenii, mai ales cei din sistemul de sănătate, nu ar trebui să fie automate - bagi banii și primești servicii medicale. Este vorba de compasiune și datorie, pentru că fără grijă nu poți să îngrijești. Or, medicina, înainte de a fi despre bugete și tehnologie și chiar profesionalism, este despre grijă. Grija care îți cere să verifici starea unei paciente care a suferit o operație complicată, grija care îți cere să supraveghezi secția de terapie intensivă, unde zeci de nou-născuți se află în incubatoare. Tocmai lipsa de grijă, lipsa umanității fundamentale, a dus la nenorocirea de ieri.

Suntem o națiune în declin. Nu suntem capabili să le oferim semenilor noștri posibilitatea de a-și câștiga în mod demn existența, astfel că milioane dintre ei au apucat calea străinătății. De ani buni, mortalitatea depășește natalitatea. Îmbătrânim rapid și nu mai avem energia sau încrederea să facem copii. Dacă ne pierdem și puținii copii pe care îi mai avem încă din maternitate, din neglijență și nepăsare, fără să le dăm măcar o șansă, înseamnă că ne merităm declinul.

romania libera

This post has been edited by george_scala_2004: 19 Aug 2010, 08:07

--------------------
... ... ...
“The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci.
+
UXE
post 19 Aug 2010, 08:19
Post #162

Modelator

cica numai la noi si la indieni se intampla asa ceva..

--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8v - UXE
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
george_scala_2004
post 19 Aug 2010, 08:22
Post #163

Membru autentic

--------------------
... ... ...
“The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci.
+
tzepesch
post 19 Aug 2010, 08:41
Post #164

Japan Jupan

Sistemul, sistemul sistemul, oare in romania nu exista asasni platiti sa mai curete cate una alta? de la ministru, presedinte, pna la asistenta medicala pe care o durea-n ... de copiii lasati in grija?

Sunt radical si satul pana in gat? o da. ma zbat si fac tot posibilul, ca atunci cand voi avea o sotie, aceasta sa nu nasca in tara, daca s-ar putea nici sa nu mai locuim aici. platesc asigurarile degeaba, orice neam de asigurare ar fi ea, auto, medicala, etc....

--------------------
Dacia DELTA GALIDI Station Wagon 1982 - 1310 - 4VIT. - B-xx-xxx
De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele

Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus +
+
CGB
post 19 Aug 2010, 08:55
Post #165

CGB

From: behind

QUOTE(SonyAD @ 19 Aug 2010, 00:16)
În loc să comizerăm cu victimele, familiile și să încercăm să ajutăm, să învestigăm cauzele (cei în măsură) și să vedem ce putem face să să prevenim alta tragedie de genul ăsta în viitor, începem circul patetic familiar de lamentări, generalizări și scârbă națională. Din nou ni se face scârbă că suntem români.

De parcă, dacă v-ar lua cineva la puricat, nici unul dintre voi n-ați făcut vreodată vreo măgărie sau indolență la servici, n-ați stat pe mess la servici, n-ați șterpelit niciodată nimic, n-ați călcat niciodată strâmb, n-ați greșit niciodată grav la volan (cât să riști să omori un om), nici unul n-ați turnat înainte de '89 (dintre ăi mai babalâci); toți vă strângeți gunoaiele când plecați de la picnic, aruncați gunoaiele la coș, parcați cu bun simț la Dedeman, Cora, Carrefour, Bricostore, Auchan (și nu pe locurile pt. handicapați locomotor). Noroc doar că nu a murit cineva din cauza voastră.

Mi s-a luat de toți românii cărora le e scârbă că sunt români.

Mi-e scârbă.

ptr investigarea cauzelor exista autoritati. care evident nu-si fac treaba. noi, astia de ne dam cu parerea p-aci nu putem sa facem nimic, ptr ca n-avem puterea sa facem ceva. eventual sa mergem in fata ministerului sanatatii si sa protestam. iar p-aia o sa-i doara-n p.la.

in afara de stat pe mess la servici, io unu chiar n-am facut altceva din ce scrii tu acolo. si nu cred c-a murit nimeni c-am stat io pe mess.
nu mi-e scarba ca-s roman, ci mi-e rusine. d-aia cand merg in afara zic ca-s orice altceva, da' nu roman.

vinovat ptr nenorocirea asta, e sistemul. sistem care nu functioneaza ptr ca e politizat la maxim.
multi dau vina pe cadrele medicale. da' de ce aceleasi cadre medicale care la noi is hulite, in strainatate isi fac treaba si-s apreciate? ptr ca acolo is tratate cu respect. au salarii decente, conditii de lucru decente. la noi totul e o batjocora. vrem calitate si profesionalism, daca se poate pe gratis. apoi urlam ca iau spaga. pai iau bai nene. in momentu cand esti asistenta de 20 de ani si iei 7 mil pa luna normal ca iei spaga. cand inveti o tarla de ani in facultate sa ajungi medic ptr 9 mil, normal ca iei spaga. cand spitalu' in care prestezi nu mai are nici macar aspirine pe stoc, ce chef de munca sa mai ai. ce plm oti vrea? credeti ca medicii astia is zei. is tot oameni si au aceleasi nevoi ca si restul. si gura lor manaca mancare, beau apa si ei, au case, rate, masini. nu traiesc cu aer. cand iti vine fluturasu de salar si vezi ca-ti lipsesc 25%, cam ce ganduri ii trec aluia prin cap. banuiesc ca nu prea e incantat iar chefu de munca nu-i creste. mergeti in clinici private daca nu va convine la stat.
pacat de copiii aia. ei n-au fost victimele unei asistente sau a unui medic anume. au fost victimele unui sistem muribund.
las ca-n curand o sa ne plece toate cadrele medicale mai tinere. or sa ramana aia batrani si sictiriti si sa vedeti atunci voiosie maxima.
nu mai zic nimic de modu in care se fac lucrarile, reparatiile, interventiile la aparatura din spitale. totu e pe baza de pila de partid.
stau si ma gandesc cateodata ce noroc am avut ca a existat ceausescu. daca nu era ala, in romania erau probabil doar fro 5 spitale si 5 km de drum asfaltat. nebunu ala a facut o gramada. bune, proaste, ne folosim de ele acum. iar imbecilii astia de azi nu-s in stare sa le mentina nici macar p-astea functionale. de altele noi nici nu se pune problema. ce-a construit ceausescu in 20 de ani, astia nu-s in stare sa zugraveasca nici intr-o suta de ani.

This post has been edited by CGB: 19 Aug 2010, 08:57

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
AdrianMC
post 19 Aug 2010, 09:34
Post #166

Membru

multi dau vina pe cadrele medicale. da' de ce aceleasi cadre medicale care la noi is hulite, in strainatate isi fac treaba si-s apreciate?

Nu pune egal intre cadrele medicale care au plecat si cele ce sunt de 20-30 de ani in sistem. E o MARE diferenta. (Nu vorbesc de toate cadrele medicale pt ca sunt si oameni care isi fac treaba fara a astepta spaga.)
vrem calitate si profesionalism, daca se poate pe gratis.

Te inseli, fiecare cotizeaza la stat pt sanatate (si mergem sa ne tratam la privat). Unii cotizeaza chiar mult. Si normal ca dupa ce dai o groaza de bani la stat sa te astepti sa si primesti in schimbul banilor ceva servicii. Dar in schimb primesti nesimtire, lipsa de omenie și totala iresponsabilitatea din partea angajatilor. Sa lasi sa arda 11 bebelusi timp de 30-45 de minute...

--------------------
- - -- - -
+
marius21
post 19 Aug 2010, 09:46
Post #167

Membru incepator

QUOTE(Dan73 @ 18 Aug 2010, 18:51)
Cica dupa norme ar fi trebuit sa fie 4 asistente pe salonul/sectia aia unde erau copii prematuri.
Nu prea cred ca e indicat sa lasi o mamica in locul unei asistente
*

QUOTE(meganus_bicorpus @ 19 Aug 2010, 07:47)
Strict pe caz vina principala pare sa o aiba asistenta care a lasat copii nesupravegheati, dar unde erau restul asistentelor?Tuturor celor care au blocat accesul la aceste posturi, cei care vor sa faca economii fara sa mai angajeze oamnei sau, mai rau, sa-i dea afara si sa creeze deficit de personal, ar trebui sa li se faca dosar penal pentru ucidere din culpa, demisia de onoare sau alta aberatie de genul asta nu sperie pe nimeniu
  Daca asa ceva se intampla in China sau in Coreea comunista acum probabil vinovatii erau deja judecati si spanzurati! (si era oare gresit???)
Ne-am judecat conducatorii pentru crime impotriva poporului, acum cine ii mai judeca pe cei vinovati deoarece istoria se repeta......

Condoleante familiilor, nu-mi pot imagina o durere mai mare....
*

Sunt de acord cu ceea ce spui Dan73, dar ca solutie de avarie putea sa recurga la asa ceva. Pentru cate asistente ar fi trebuit sa fie ajungem la ceea ce am spus eu sau meganus_bicorpus si anume judecarea celor care raspund sau au raspuns de sistemul sanitar. Daca se va ajunge aici, la fel de bine trebuie judecati multi altii ( transport, educatie, sistemul judecatoresc etc). Dupa mine ar trebui judecati pentru tradare/subminare ( conform legilor, nu indemn la alte lucruri)

--------------------
Skoda/Renault Octavia 3/Captur 2016 1.6TDI Style/2016 0.9Tce Life - B XX XXX
+
xcss
post 19 Aug 2010, 09:50
Post #168

Born to Be Epic

QUOTE(AdrianMC @ 19 Aug 2010, 09:34)
Te inseli, fiecare cotizeaza la stat pt sanatate (si mergem sa ne tratam la privat). Unii cotizeaza chiar mult. Si normal ca dupa ce dai o groaza de bani la stat sa te astepti sa si primesti in schimbul banilor ceva servicii.
*

Contributia la asigurarile de sanatate e administrata de Ministerul Finantelor. Ani si ani de zile sumele colectate au fost folosite la orice alt capitol bugetar, mai putin Sanatate. Am inteles ca acum se pretinde ca sumele astea sunt toate utilizate doar in sistemul sanitar, dar m-ar mira sa fie si adevarat. Asa ca, pe scurt, aceste contributii nu se intorc in sistem.

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
AdrianMC
post 19 Aug 2010, 10:05
Post #169

Membru

Si este vina noastra a contribuabililor? Sau a nenorocitilor din guvern care se ocupa cu asa ceva?

--------------------
- - -- - -
+
meganus_bicorpus
post 19 Aug 2010, 10:16
Post #170

Membru autentic

--------------------
+
george_scala_2004
post 19 Aug 2010, 10:21
Post #171

Membru autentic

Medicii din Craiova au refuzat sa interneze un bebelus bolnav

This post has been edited by george_scala_2004: 19 Aug 2010, 10:22

--------------------
... ... ...
- Antonio Gramsci.
+
xcss
post 19 Aug 2010, 10:22
Post #172

Born to Be Epic

QUOTE(AdrianMC @ 19 Aug 2010, 10:05)
Si este vina noastra a contribuabililor? Sau a nenorocitilor din guvern care se ocupa cu asa ceva?
*

A doua, evident.

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
adi_ar
post 19 Aug 2010, 12:43
Post #173

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Trebuie sa recunosc faptul ca acest accident m-a marcat profund.
Condoleantele mele foarte sincere, exprimate de cinci sau 500 de ori, din pacate, nu folosesc la nimic! Pe patuturile spitalului se sting incet alte 6 finte plapande carora li s-a rapit aproape orice sansa. Hipoxia si traumele fizice lasa sechele iremediabile!

In fine, in aceste conditii, fara nici cea mai mica intentie de a polemiza, va reamintesc ca la mijloc sunt erori, abateri si incompetente grave ale unor indivizi.
Ca guvernul este imbecil, ticalosit si impotent este una, ca salariile nu se mai platesc este din nou adevarat insa o slujba pentru care este necesara in primul rand vocatie si responsabilitate O FACI sau N-O FACI!

Dumnezeu sa-i odihneasca pe micutii luati si sa aiba ingaduinta pentru cei neluati inca, pentru parintii si mai ales mamele tuturor!

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
b76bgaarh
post 19 Aug 2010, 13:15
Post #174

Membru autentic

QUOTE(george_scala_2004 @ 18 Aug 2010, 18:51)

vezi ca linkurile puse de tine nu au nici o relevanta.

unul iti spune cum se calculeaza si evalueaza starea unui spital... iar al doile cum se avizeaza. nici unul nu iti spune cum trebuie dotat si pe baza carui criteriu....

Mai cauta.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
george_scala_2004
post 19 Aug 2010, 13:21
Post #175

Membru autentic

da, asa este. numai ca daca aveai putina rabdare exact ce NU pusesem in link era cel mai important !

adica asta

Normativ privind proiectarea și verificarea construcțiilor spitalicești și 
a instalațiilor Indicativ NP­015­97

This post has been edited by george_scala_2004: 19 Aug 2010, 13:23

--------------------
... ... ...
- Antonio Gramsci.
+
sorin_f39
post 19 Aug 2010, 13:26
Post #176

Ferrari fan

From: Galați

Incepand cu 6 august sunt tatic.
Daca as fi vazut la TV aceasta tragedie inainte de data nasterii bebelesului meu, as fi spus doar ca cei vinovati sa primeasca maximul de pedeapsa si atat. Acum insa, am observat ca un copil te schimba enorm, chiar daca sunt tatic de doar 13 zile. Asa ca, mie personal imi vine acum sa-i torturez pe cei vinovati si in final sa le iau gatul. Acei ingerasi aveau dreptul sa traiasca sanatosi. Chiar daca vor rezista cativa pana la urma, la ce arsuri au avut, nu cred ca vor avea un corp sanatos si o viata fara repercursiunile acestei tragedii.
Poate ma veti critica pentru ceea ce am zis ca as vrea sa le fac celor vinovati, insa asta simt acum vis-a-vis de animalele din cauza carora s-a intamplat acest lucru. Si mai ales ca e vorba de niste bebelusi. Iar bucuria unor parinti s-a transformat in, poate, cea mai mare durere a lor.

--------------------
Renault Megane 2.2 Bicorp Dynamique 1.6 16V (2007) - GL
I'm the freedom man / That's how lucky I am.
+
ionutctn
post 19 Aug 2010, 13:31
Post #177

Membru cu TDI

Nu sunt de acord cu cei care sunt atat de vehementi. Toate lucrurile astea au niste cauze obiective. Eu nu sunt pentru pedepsirea celor vinovati. De vina este intreg sistemul in sine. Cunosc foarte bine lumea asta a medicilor/spitalelor. Intotdeauna personalul medical a incercat sa acopere lipsurile existente si pana la urma tot s-au intamplat tragedii si au picat la mijloc. Ar trebui sa fiti mai recunoscatori pentru ce minuni s-au facut si se fac in sistemul sanitar in conditiile in care se lucreaza in Romania. Oamenii aia chiar nu au cum sa isi faca meseria mai bine de atat la momentul actual.

This post has been edited by ionutctn: 19 Aug 2010, 13:31

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
george_scala_2004
post 19 Aug 2010, 13:44
Post #178

Membru autentic

Traian Basescu: Regret enorm incidentul de la Maternitatea Giulesti. Trebuie sa oprim risipa care exista in sistemul de sanatate

"Trebuie sa oprim risipa care exista in sistemul de sanatate", a afirmat joi presedintele Traian Basescu, in prima declaratie facuta dupa tragedia de la Maternitatea Giulesti, in urma careia cinci copii au murit iar alti sase sunt grav raniti. Seful statului si-a exprimat "regretul enorm" pentru acest incident" si a transmis condoleante familiilor victimelor. "Am speranta ca nou-nascutii care sunt in viata vor fi salvati pana la urma", a afirmat Basescu.

link

--------------------
... ... ...
- Antonio Gramsci.
+
meganus_bicorpus
post 19 Aug 2010, 13:45
Post #179

Membru autentic

Imagineaza-ti cum se chinuie un bebelus cu talpile arse, cum se chinuie sa scape fara sa aiba insa absolut nicio sansa si apoi incepeti folozofiile cu"sistemul e de vina".Copiii aceia nu au murit linistiti , in somn, au fost arsi ca pe rug, torturati sa paraseasca o lume, o tara care nu-i mai vrea si nu-i mai pasa de cetatenii ei....
daca ar fi fost copiii mei probabil ca acum eram deja arestat pt uciderea intregului spital...

This post has been edited by meganus_bicorpus: 19 Aug 2010, 13:55

--------------------
+
adi_ar
post 19 Aug 2010, 13:51
Post #180

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Pai da, asa ne sustragem de la orice responsabilitati!
Guvernul nu este vinovat, ci noi, ca l-am ales pe marinar, administratia spitalului nu este vinovata ci DSP pentru ca in loc de senzor de incendiu a aprobat Yale cu card, asistenta nu este vinovata ci Guvernul ca i-a taiat salariul.
Departe de mine orice umbra de intentie sa culpabilizez in bloc corpul medical ori spitalicesc insa odata va trebui sa incetam sa mai diluam responsabilitatile indivizilor prin asocierea neindeplinirii unor sarcini cu criza mondiala si alte bazaconii.
Asistenta aia trebuia sa fie acolo!
Clima aia nu trebuia pusa la priza ci alimentata prin circuit securizat!
In saloane si holuri trebuiau sa existe detectoare de fum!
Cineva trebuia sa urmareasca imaginea prinsa de camera de pe hol!
In zona trebuia sa fie un medic de garda, ingrijitoare etc, nu numai o mamica roasa de dor si depresii postnatale care sa dea alarma!
Dulapul ala nu avea ce sa caute acolo (din cate stiu eu, dar poate sunt specialisti pe aici)!
Tuburile alea nu aveau ce sa caute in salon, asa cum nici tuburile de cauciuc nu aveau ce cauta!
Oxigenul explodeaza (daca a fost explozie!?!) numai in prezenta grasimilor, altfel intretine arderea si atat!
Cauzele obiective - neregulile - conduc spre oameni care nu si-au facut bine treaba!

... despre asta este vorba!

Of, of!

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
17 Pages « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 14:30
Forum Renault