Incendiu în maternitatea Giulesti, 3 nou-nascuti morti, alti 8 cu arsuri grave
![]() ![]() ![]() |
Incendiu în maternitatea Giulesti, 3 nou-nascuti morti, alti 8 cu arsuri grave
george_scala_2004 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
|
||
--------------------
...
...
... “The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci. |
|||
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
NU. De aia acuz sistemul
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Spitalele se repara cam cum se asfalteaza, nu stiu de ce aveti pretentii de la primarii.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
QUOTE(autom @ 17 Aug 2010, 19:48) Da, dar din pacate, cand apare in viata noastra o asemenea tragedie, parca altfel privim viata si realitatea.. doar ptr moment. asa a fost si va fi mereu. nu e primul caz strigator la cer, de incompetenta, nesimtire, nepasare, hotie...etc. pe moment toti se/ne indigneaza/indignam. da' ne tine doar pana la urmatoarea nenorocire. cand o s-avem alt subiect de discutat. si stam asa si tocam viata, ca babele pe marginea santului. fara sa facem nimic. ne miram, ne revoltam interior, da' cam atat. cand o sa vad si io nijte capete rupte. la propriu! afofis, tu chiar ai probleme majore la nivel psihic. si n-o zic ca sa te jignesc. o zic ptr binele tau. du-te si fa-ti un control la cap, ca ai mare nevoie. tu la tot pasul vezi numa' dujmani de-ai chiorului. This post has been edited by CGB: 18 Aug 2010, 10:25 |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Se vede ca Romania nu are cultura organizationala.
In orice organizatie, managerul raspunde pt. ce se intampla acolo. Marinescu trebuia sa aiba demisia semnata pana s-au stins flacarile. Nu pentru ca ar fi vinovat pt ce s-a intamplat, ci pt. ca in calitate de director, e raspunzator. Din principiu. Daca in cursul anchetei se constata ca el are si o parte de vina directa (poate a dat contractul de intretinere a aparaturii electrice la o firma neabilitata, poate a ordonat el ca asistentele de la ATI sa preia alte sarcini in timpul acela, poate, poate....) atunci va raspunde si penal, si poate si civil fata de familiile afectate. Dar in primul pas, minimum minimorum, trebuie sa raspunda fata de organizatia care e spitalul al carui director e, prin demisia imediata. (Intrarea in efect a demisiei poate fi amanata de minister pt. o oarecare data, pana se gaseste un alt director, dar demisia trebuia depusa imdeiat). This post has been edited by IsNa: 18 Aug 2010, 10:25 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Pentru ca Maternitatea Giulesti se afla in sectorul 6 iar Primaria acestui sector are obligatia, legala !, de a supraveghea, prin serviciul de disciplina in constructii, modul de respectare a reglementarilor urbanistice !
|
--------------------
...
...
... “The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci. |
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(liviu05 @ 18 Aug 2010, 11:04) Am vazut acea animatie care explica initierea si propagarea focului in salon. Priza de alimentare era undeva in spatele unui dulap din lemn(asa am inteles ca era din lemn). Acel dulap este de vina, nu fiindca era din lemn(cu toate ca daca era metalic alta era evolutia) ci fiindca se mai si misca si in miscarea lui a atins probabil stecherul aparatului de AC si prin repetate frecari si loviri, probabil ca l-a avariat si de aici toata tarasenia si tragedia. Si referitor la materialul din care era construit, daca era metalic, in momentul in care se avaria cablul de alimentare, metalul avand o alta conductivitate electrica(este conductibil fata de lemn care este rezistiv)s-ar fi produs un scurt circuit care ar fi produs in cel mai rau caz erderea sigurantei electrice din tablou. Lemnul fiind rezistiv, probabil ca D-nul Joule si-a facut treaba acolo degajand energie calorica care a dus la aprinderea lemnului si tot ce a urmat! Ce dulap ? De vina este circuitul prost izolat (scurtcircuit) sau sub dimensionat (incalzire si apoi scurt) si siguranta defecta/dimensionata aberant/ceramica cu sarma de balot care nu a sarit. Poate dulapul a provocat avarierea circuitului si a intretinut focul dar de vina este instalatia electrica. Asa poti spune ca de vina sunt cei care inchideau/deschideau dulapul sau producatorul ca nu l-a echipat cu bureti sa protejeze firele proaste. |
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Dar e si vina personalului care daca nu avea alta dispozitie trebuia sa fie in zona si vedea aparitia incendiului. A lipsit din motive obiective ( le-am mai prezentat) sau subiective :la o sueta cu colegele la televizor la f..t la vreo Marie caz in care daca nu al asat macar o tanti cu mopu sa cucaie pe un scaun acolo e vinovata. De ce atata indolenta numai are rost sa repet.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(george_scala_2004 @ 18 Aug 2010, 10:24) Pentru ca Maternitatea Giulesti se afla in sectorul 6 iar Primaria acestui sector are obligatia, legala !, de a supraveghea, prin serviciul de disciplina in constructii, modul de respectare a reglementarilor urbanistice ! Ei nici chiar asa, nu-i treaba celor de la biroul urbanism al primariei sa-i verifice electricienii de pe santierele de pe perimetrul primariei. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
liviu05 |
![]()
|
![]() Membru din Brasov Group: Members Posts: 316 Joined: 7 May 05 From: brasov ![]() |
Ce dulap ? De vina este circuitul prost izolat (scurtcircuit) sau sub dimensionat (incalzire si apoi scurt) si siguranta defecta/dimensionata aberant/ceramica cu sarma de balot care nu a sarit. Poate dulapul a provocat avarierea circuitului si a intretinut focul dar de vina este instalatia electrica. Asa poti spune ca de vina sunt cei care inchideau/deschideau dulapul sau producatorul ca nu l-a echipat cu bureti sa protejeze firele proaste. Cred ca nu ai inteles niika! Acel dulap nu avea ce cauta acolo, din principiu. Orice priza sau intrerupator se amplaseaza in loc vizibi si accesibil, nu ascunse dupa cine stie ce mobilier. Prin definitie, o priza este o legatura electrica nepermanenta, adica ceva la care TREBUIE sa ai acces neingradit, ceva ce trebuie sa fie uror accesibil. Tu, la tine in casa ai prizele ascunse pe te miri unde? Daca ai asa ceva, fa cumva si scoate-le la lumina.La lumina naturala, fiindca altfel risti o lumina de torta asa ca acolo! Cred ca si un electrician de meserie iti poate spune asta. This post has been edited by liviu05: 18 Aug 2010, 10:57 |
--------------------
DACIA /Citroen
1300/ Xsara
1978(1989)2003
- BV05PAI
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
poti sa le pui si dupa dulapuri daca nu umbli la ele, cu conditia sa fie stecherul gandit pentru asta, adica cu firul sa nu iasa perpendicular din el, ci pe o parte, in caz contrat, dupapul, sau ce o fi, deterioreaza firele, si se intampla ce se s-a intamplat din pacate aici.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Liviu, daca reusesti sa ai toate prizele la vedere la tine acasa, nu stiu daca sa te felicit pentru siguranta sau sau regret estetica.
Eu ma simt in siguranta cu o instalatie electrica corect executata si cu prizele ascunse... Dar una e ce imi fac eu acasa, alta e ce face ghita in spital pe banii statului. |
--------------------
Tucson
JM
2007
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Altis |
![]()
|
Trist dar da... Stau si ma intreb, ce-o fi acum in cei care au facut instalatiile alea, care au pus AC-ul respectiv s.a.m.d. or avea si eu vre-o strangere de inima sau ii doare in lula? S-o intreba vre-unu "O fi fost vina mea?" sau urla ca e criza de vina?
|
--------------------
Tucson
JM
2007
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
QUOTE(bion @ 17 Aug 2010, 10:22) Nevasta mea a fost a lucrat ca asistenta medicala. Vreo 12 ani la reanimare.In turele de dupa amiaza sau noapte erau doua. Una trebuia sa mearga la sala de nasteri la sala de operatii iar cealalta face tratamentele pe sectie care are doua compartimente la etaje diferite.tratamentul in reanimare presupune manevre mai laborioase si uneori tre sa stea langa un caz mai nasol. In timpul asta ceilalti pacienti raman minute intregi nesupravegheati. Exista pentru cine il mai putea actiona butonul de alarma. Aceeasi problema era si la noi nascuti. La nastere una din asistente era obligatoriu in sala pentrua a prelua copilul cealalta avea in supraveghere si tratament liota de bebe . Aproape peste tot se lucreaza cu numarul minim de personal datorita lipsei acestuia si economiei de buget.Sa nu mai vorbim de sistem video de supraveghere. Sunt pe ici colo pen` ca nu e voie sa faci investitii.aparatura care se cumpara conform legii tre sa fie cea mai ieftina. Firmele care pun mana pe contracte isi bat joc de lucrari fiindca sunt banii statului si orice reclamatie ,penalizare e o odisee.Primul lucru contesta licitatiile apoi cand incep lucrarile brusc apar "surprize" preturile cresc trebuie facute si alte lucrari neprinse in licitatie, bani nu sunt, unii dupa ce incaseaza o parte din bani abandoneaza lucrarile.Se fura din materiale nu se fac anumite lucrari daca nu-i supraveghezi.Greata pentru privatii romani.Am vazut prin unele spitale lucrari de caliate facute cu cap. Erau facute de societati de ajutoare din vest cu oamenii si materialele lor. Tragerea de inima la munca a personalului e direct proportionala cu conditiile de lucru si salarizare. Trist foarte trist ![]() Un post de luat in seama daca ne gandim la dezastrul general din sistemul de sanatate, nu neaparat la cazul discutat, care va naste inca multe alte "accidente" de acest fel. Parerea mea... QUOTE(aphophis @ 17 Aug 2010, 19:26) Asta e din categoria "din putul gandirii" ![]() QUOTE(aphophis @ 17 Aug 2010, 22:06) astia de la antene is penibili. Cica lacrimi pentru ingeri, bla bla bla. Si pun pariu ca ii doare in cot de bebelusii aia. Is curios ce vor face maine si cu ce ii ajuta pe parintii copiilor orice vor face aia.. Politruculeeeee ![]() ![]() ![]() This post has been edited by Dan73: 18 Aug 2010, 12:53 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
bion |
![]()
|
Indolenta nu doare or sa zica , asa a spus sefu, sefu ca patronu asta ca proeictantul patronu are relatii ca nu degeaba a pus mana pe contract gras asa ca o sa intre la apa probabil asistenta si infirmiera din tura care nu erau acolo.....
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
george_scala_2004 |
![]()
|
QUOTE HotNews.ro a verificat achizitiile efectuate de Maternitatea Giulesti, inregistrata in sistemul electronic de achizitii publice (www.e-licitatie.ro) ca "Spitalul Clinic Panait Sirbu", in ultimii doi ani si jumatate. Din documentare reiese ca singurul contract legat de instalatia de aer conditionat a fost incheiat in 2008 si a avut ca obiect servicii de intretinere a instalatiei: "Service echipamente de aer conditionat". Descrierea contractului: "Contract de service prin care se asigura lunar urmatoarele operatii de revizie tehnica preventiva lunara si reparatii necesare pentru echipament aer conditionat 9000 - 18000 BTU/h. Service implica urmatoarele operatii: curatare, verificare lunara filtre unitate interna, verificare parametrii tehnici si electrici, verificare, curatare radiatoare unitate externa, verificare, ungere mecanisme,masurare si completarea agentului frigorific. Se asigura reparatii necesare cu materiale,componente si piese de schimb platite de beneficiar pe baza de deviz. Trimestrial se vor asigura: revizia completa a tuturor aparatelor de aer conditionat, intretinerea si neutralizarea biologica a circuitului de eliminare a condensului. Manopera si numarul de interventii sunt incluse in pretul ofertat." Pretul de vanzare al contractului: 28,7 RON. ![]() Contractul a fost atribuit companiei EXPERT SERV COMPANY S.R.L. Din datele disponibile la Registrul Comertului, reiese ca firma are ca unic actionar si administrator pe Grigoroiu Madalina Lidia, medic de profesie, asa cum reiese din CV-ul atasat. link |
--------------------
...
...
- Antonio Gramsci. |
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(aphophis @ 17 Aug 2010, 20:26) QUOTE(aphophis @ 17 Aug 2010, 22:28) fata de politruci nu am. Ca bion a inceput cu comentariile de 2 lei. Ma enerveaza oamenii care incearca sa profite politic de niste tragedii. Si le dau peste nas cand am ocazia. Capitol incheiat da? QUOTE(aphophis @ 17 Aug 2010, 23:06) astia de la antene is penibili. Cica lacrimi pentru ingeri, bla bla bla. Si pun pariu ca ii doare in cot de bebelusii aia. Is curios ce vor face maine si cu ce ii ajuta pe parintii copiilor orice vor face aia.. Esti atat de penibil incat imi faci greata, ai aparut si aici? Esti ca musca pe c@c@t, nu lipsesti orice-ar fi sa iei apararea lu' basescu, cum zice cineva ceva de el cum apari si tu, dupa cum spuneam cu musca si c@c@tul. Da, sistemul este de vina, sistem patronat de Basescu in ultimii 6 ani. Da, Tariceanu, Nicolaescu, Bazac, Ianos de la UDMR cum dracu ii cheama pe cretinii aia din fruntea ministerului, PD-L + PNL + PSD + UDMR, toti sunt de vina pentru dezastrul in care se afla Romania, in general, si sistemul sanitar, in particular, in discutia noastra. Dar nu uita ca peste toti exista unul singur care nu s-a schimbat, si ala este Basescu. Ala care zicea acum 8-9 luni (si chiar si mai recent) ca Romania a iesit din criza, ca avem crestere economica, nu avem nici un motiv de ingrijorare, nu se vor taia pensii si salarii, bugete, nimic, e totul beton, votati-ma prostilor. Si prostii l-au votat. De suferit suferim cu totii, mai grav este cand niste copii nevinovati sufera si ei. L-am ascultat aseara pe ministrul sanatatii si bineinteles ca nu e vorba de nici o demisie, el nici nu avea de ce sa mearga la spital, nu a vrut dar a mers totusi, sa nu zica lumea ca nu s-a dus. Nu neaparat demisia lui, desi ar trebui sa vina de la sine intr-o tara civilizata, dar demisiile celor vinovati. A, da, nu e nimeni vinovat ca nu sunt bani in sistem, nu exista pansamente, seringi, medicamente, nici macar detergent si dezinfectanti. Nu Basescu si Boc, nuuuu.... eu sunt de vina. Imi dau demisia. |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Dar daca ne dam toti demisia si ultimul inchide si lumina?
Sa nu uitam ceva, Dumnezeu e sus, si mai devreme sau mai tarziu la toti ne vine randul... This post has been edited by 2dor: 18 Aug 2010, 12:24 |
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Partea buna e ca s-au tras niste învataminte din tragedia asta si s-au luat niste masuri.
Partea proasta e ca nu în Romania. QUOTE Ministrul bulgar al Sanatatii, Anna Maria Borisova, a ordonat miercuri un control general complet al instalatiilor electrice in toate spitatele din tara, transmite Novinite. Decizia a fost luata dupa explozia de la Maternitatea Giulesti din Bucuresti, incident care s-a soldat cu moartea a 4 bebelusi si ranirea grava a altor sapte. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
In ce conditii se poate emigra in Bulgaria?
![]() Aia-i o tara condusa mai normal. PS: acu' am auzit la radio ca se apuca si pe la noi sa puna detectoare de fum in spitale. Oare le pun si in alta parte inafara de locurile in care se mai fumeaza? This post has been edited by tatabobu: 18 Aug 2010, 13:04 |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
No comment... Tot e bine ca macar cineva a invatat ceva. Ca nu suntem noi, e alta poveste... Poveste care din pacate se repeta de fiecare data cand se intampla ceva "in the land of choice"..
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
QUOTE(tatabobu @ 18 Aug 2010, 14:02) In ce conditii se poate emigra in Bulgaria? ![]() Aia-i o tara condusa mai normal. PS: acu' am auzit la radio ca se apuca si pe la noi sa puna detectoare de fum in spitale. Oare le pun si in alta parte inafara de locurile in care se mai fumeaza? http://www.evz.ro/detalii/stiri/top-newswe...nia-903415.html |
--------------------
...
...
- Antonio Gramsci. |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Familia unuia dintre bebelușii răniți în incendiul de la Maternitatea Giulești a fost anunțată de Poliție că micuțul lor a murit în incendiu, când de fapt era în viață
Andrei Dragomirescu a povestit că a aflat abia noaptea trecută că micuțul lui este în viață și a fost botezat. După tragedia de luni, familia a fost sunată de Poliția Capitalei, care i-a transmis condoleanțe. Preotul de la maternitate a spus, după o vizită la spitalul unde au fost transferați bebelușii supraviețuitori, că micuțul este în viață, deși în stare foarte gravă. Familia va da în judecată resposabilii pentru această tragedie. Bărbatul spune că nu i-a plătit pe doctorii de la Maternitatea Giulești, dar ar fi dat bani ori de câte ori rudele veneau în vizită. Mai mult, părinții ar fi fost nevoiți să cumpere ustensile și alte obiecte medicale. sursa |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
M-am linistit... cat p-aci sa ramanem fara valori...
"Ministrul Sănătății, Cseke Attila, nu a demisionat, a declarat subsecretarul Raed Arafat" |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Ministrul Sănătății și-a dat demisia, dar premierul nu a acceptat-o
![]() ![]() ![]() QUOTE Ministrul Sănătății, Cseke Attila, și-a dat demisia în urma tragediei care s-a produs la Maternitatea Giulești, susțin surse medicale citate de Antena 3. Aceleași surse susțin că premierul Emil Boc nu ar fi acceptat această demisie. Ministrul Cseke Attila urmează să susțină o declarație de presă la Palatul Victoria, în jurul orei 14:30, în cadrul căreia va clarifica această informație. Antena 3 va transmite declarațiile pe care ministrul le va susține. Ministrul sanatatii: QUOTE Avand in vedere subordonarea Maternitatii Giulesti primariei Mun Bucuresti solicitam Primarului Sorin Oprescu sa destituie inteaga conducere a Maternitai date fiind concluziile preliminare. Am sa solicit oficial in scris Primarului sa ia aceasta masura. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-77043...preliminare.htm QUOTE Managerul general al Maternitatii Giulesti, Bogdan Marinescu, a spus ca nu vede demisia ca o solutie in acest moment, si nu a raspuns intrebarii legate de conflictul de interese in care se afla. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-76993...nou-nascuti.htm This post has been edited by george_scala_2004: 18 Aug 2010, 13:57 |
--------------------
...
...
- Antonio Gramsci. |
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Parintii bebelusilor morti vor primi despagubiri de 5.000 de lei, iar cei cu bebelusi raniti vor primir cate 3000 de lei.
no comment |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
argon |
![]()
|
imi si imaginez dialogul intre mafiotii aia doi, da-ti demisia de ochii lumii, ca oricum nu o accept.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 02:34 |