Incendiu în maternitatea Giulesti, 3 nou-nascuti morti, alti 8 cu arsuri grave
![]() ![]() ![]() |
Incendiu în maternitatea Giulesti, 3 nou-nascuti morti, alti 8 cu arsuri grave
Markos |
![]()
|
||
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
||
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|||
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Corect. QED
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Acum, n-am prea inteles eu ce s-a demonstrat si nici cate capte (si care) ar trebui sa cada, in opinia voastra, poate o executie "a la China".
Va reamintesc insa ca trei perechi de parinti treiesc cosmarul suferintei copiilor lor in continuare iar altii nu-si revin din socul pierderii. Poate ca doliu national ar fi fost prea mult insa cateva minute de reculegere solemne, pentru micutii condamnati mi s-ar fi parut mai de bun simt decat fanfaonada primirii cu fast a victimelor atentatului de la Madrid. Tot asa, parerea mea ... care nu conteaza! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Capete n-or sa cada, doar asistenta va cadea. Restul isi vor vedea nestingheriti de scaune, functii si invarteli. E Romania!
|
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
. Reparati tara si o sa mearga mai bine si sanatatea. Eu tot spun ca tu pui caruta in fata boilor. Ce e "sistemul" asta de care vorbesti daca nu multimea oamenilor care lucra in el? Asistenta nu e parte din "sistem"? "sistemul" e un concept abstract, nu poti trage la raspundere "sistemul" si nu poti repara "sistemul". Poti trage la raspundere oameni si poti repara oameni. Acum, asistenta e primul om evident vinovat, prntru ca si-a neglijat pentru un timp indatoririle de servici. E perfect normal sa fie trasa la raspundere. Trebuie mers mai departe pe fir in sus. Asta ia timp, si din pacate s-ar putea sa nu se intample de loc, pentru ca si "sistemul" justitiei functioneaza prost. Dar trebuie inceput cu inceputul. Iar acela e asistenta si Dorel electricianul care ambii si-au neglijat sarcinile. Tare usor e altfel a te absolvi de orice responsabilitate argumentand mereu ca "sistemul e putred". Si zacem toti in acelasi putregai din cauza asta. |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
de parca a fost vreodata tara asta "reparata", a mers bine vreodata..
e un concept abstract pentru romani. hai noapte buna. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(Garett @ 26 Aug 2010, 20:14) Capete n-or sa cada, doar asistenta va cadea. Restul isi vor vedea nestingheriti de scaune, functii si invarteli. E Romania! Sper sa n-ai dreptate, si sa nu ramana singura pedepsita asistenta iar spitalul (statul) sa plateasca despagubirile. La cat de inversunat esti pe guvern ma asteptam de la tine sa aduci putin discutia asupra demisiei ministrului sanatatii, sau a lui Videanu, sau impreuna. Macar un sfert din energia pe care o acorzi lui Base. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
QUOTE(M.C. @ 26 Aug 2010, 12:39) Domnilor,chestia cu salariul mic nu prea tine! Din moment ce ea a acceptat acest salariu,inseamna ca trebuie sa se conformeze regulamentului de ordine interioara a spitalului,implicit sa respecte fisa postului! Responsabilitatea la locul de munca trebuie sa fie aceeasi! Daca nu ii convine,si este nemultumita,de ce nu pleaca in alta parte,la un alt loc de munca mai bine platit? Bun,o sa spuneti ca nu gaseste. Atunci sa-si faca datoria acolo unde este! Pe linga indolenta si nepasarea autoritatilor,aici se pare ca este si o problema de mentalitate,tipic romaneasca! Si care trebuie sa se schimbe cit mai repede,altfel vor avea loc din ce in ce mai multe tragedii de genul asta! Domnule, asta se numeste idealism. ![]() ![]() Sigur ca pe vemea aia nu prea aveau de ales ca erau fortati insa nici o absolventa de liceu sanitar nu prea are de ales decat sa lucreze intr-un spital. Nu o sa scapam niciodata de fenomenul numit spaga cu salariile astea de mizerie. Da-le nene salarii decente si apoi sanctioneaza-i pe aia care iau spaga. Asta e singura masura prin care se poate scapa de obiceiul asta. A auzit cineva ca in sistemul de sanatate privat, unde se plateste altfel, medicii sa ia spaga? Ma inoiesc. "Medici spagari"...Mie nu imi plac etichetarile si anatemele. Multi iau spaga ca asa s-a impamantenit la noi insa sunt destui care isi fac treaba cu spaga sau fara. Fetita mea s-a nascut cu reflux urinar si doctorita care a tratat-o nu a pretins niciodata nimic si poate ca i se datoreaza faptul ca azi e sanatoasa. Dincolo de cosmarul internarilor, cu bolile pe care le lua de acolo din cauza ca foarte multe din spitalele din Romania sunt pline de microbi cu rezistenta la antibiotice, fetita mea a fost omeneste tratata si eu nu am dat spaga. E adevarat ca la nastere am dat, cand am operat-o pe mama am dat chirurgului si unei asistente dar cam atat. Sigur ca sunt multi care nu sunt competenti dar le sticlesc ochii la bani. Eu am scapat de o chestie nasoala care era sa ma puna pe butuci pentru ca am dat de un medic competent care a indreptat raul facut de altul (mare si respectat profesor doctor) care a pus un diagnostic gresit. Nici lui nu i-am dat nimic si nu a pretins nimic. Jos palaria pt asa medic. In concluzie, eu cred ca cei care acuza o intreaga breasla in bloc gresesc, iar obiceiul spagii nu va fi eradicat prin diminuarea salariilor si apel la responsabilitate si corectitudine ![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Poti sa faci public numele doctoritei, chiar merita sa fie cunoscuta.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
QUOTE(Dan73 @ 27 Aug 2010, 01:17) Domnule, asta se numeste idealism. ![]() ![]() Sigur ca pe vemea aia nu prea aveau de ales ca erau fortati insa nici o absolventa de liceu sanitar nu prea are de ales decat sa lucreze intr-un spital. Imi pare rau,dar nu ai dreptate! Se numeste normalitate! Numai ca noua,romanilor,ne place sa o vedem la altii,dar la noi,cind este vorba sa o implementam,nu merge! Nu vreau sa jignesc,dar prin ceea ce ai scris tu aici se observa clar acea mentalitate tipic romaneasca,de care nu vom scapa prea curind! Daca ai sa te uiti in semnatura,ai sa vezi ca am prins si acele vremuri cu muncile agricole in scoala si armata! Dar nu inteleg ce legatura are cu aceasta nenorocire! Pentru ca aici nimeni nu a fortat-o sa vina la munca,nu era vorba nici de voluntariat,ci era vorba de o munca prestata contra unui salariu,salariu acceptat,deci,indiferent cit de mic ar fi,odata ce a fost acceptat ,implica indatoriri si responsabilitati! Daca nu-i convine salariul sau conditiile,sa plece,sa gaseasca alta munca,la alt spital,la alta companie! Iar aici nu ma refer doar la asistente,ci la toate categoriile de salariati! Odata ce ai venit la munca,fa-ti frate datoria! In momentul in care toti vom ajunge sa facem asa,si sa constientizam ca trebuie facut lucrul acesta,veti vedea ca lucrurile vor merge mai bine! Dar intotdeauna este mai bine sa gasim un motiv de a nu face,decit sa punem osul la munca! No offence,please! This post has been edited by M.C.: 27 Aug 2010, 01:30 |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(M.C. @ 27 Aug 2010, 02:18) Imi pare rau,dar nu ai dreptate! Se numeste normalitate! Normalitatea trece prin stomac si buzunar, stie si fii-mea asta ![]() Sau, altfel spus: într-o tara saraca, cum este Romania (raportat la Europa, ca pe continentul asta traim, nu la tarile bananiere), pentru multi lupta pentru supravietuire este capitala, vitala. Si încalca orice norme morale si de bun simt. Astea sunt zero, sunt pentru prosti. Hotia este pentru cei tupeisti. Spaga este pentru cei care au pentru ce s-o primeasca si accepta (cei mai multi din nevoie) s-o primeasca. Smecheria a ajuns un merit si un motiv de admiratie, pentru destui. Asistenta din spitalul de stat zice "sa ma f*t pe ea de tara si de sistem, ce vrei, sa mor de foame?" La fel si medicul, si profesorul, si slujbajul din administratia publica. In 20 de ani, ne-am transformat dintr-o tara mutilata într-una bolnava. Manele si smecherii. Vorba reclamei, "n-ai cu cine, maa!.." "Asta-i fondul uman", vorba lui Lenin. This post has been edited by Markos: 27 Aug 2010, 01:49 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
QUOTE(Markos @ 27 Aug 2010, 03:28) _- Sau, altfel spus: într-o tara saraca, cum este Romania Asistenta din spitalul de stat zice "sa ma f*t pe ea de tara si de sistem, ce vrei, sa mor de foame?" La fel si medicul, si profesorul, si slujbajul din administratia publica. Dom'Markos. Romania nu este o tara saraca! Este foarte,foarte prost administrata,atita tot. Iar unul dintre motivele pentru care este asa,este si normalitatea asta pe care o tot sustin eu! Daca nu vrei sa mori de foame,sau vrei mai mult,pleaca din tara! Asa cum am facut si eu! Si nu cred ca ma voi intoarce prea curind,din pacate. This post has been edited by M.C.: 27 Aug 2010, 04:03 |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(tribunul @ 26 Aug 2010, 22:56) Sper sa n-ai dreptate, si sa nu ramana singura pedepsita asistenta iar spitalul (statul) sa plateasca despagubirile. La cat de inversunat esti pe guvern ma asteptam de la tine sa aduci putin discutia asupra demisiei ministrului sanatatii, sau a lui Videanu, sau impreuna. Macar un sfert din energia pe care o acorzi lui Base. Pai statul, sau ma rog primaria Bucuresti va plati daunele, dupa care si le va recupera de la amarata aia de asistenta. In rest, totul trece, vor ramane linistiti in functii, sau mutati pe principiul rotatiei cadrelor. Cat despre demisia lui cseke-baci, vezi daca nu citesti forumul? ![]() PS: nu-i acord nici un fel de energie lui basescu, nu-i acord nici macar atentie cand apare pe la tv! |
--------------------
No
Reno
|
|
the_tavi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 406 Joined: 10 April 08 From: Timisoara ![]() |
Si uite cum se inchide cercul vicios. Oamenii nu au bani. Nici nu au frica. Nu au bun simt. Nu mai vorbesc de omenie. Asa au fost educati in vremea lui ceausescu, asa au trait 20 de ani dupa evenimentele din 89. Regulile nu exista, iar unde sunt nu se aplica. Cei care fac regulile sunt mai rai decat cei pentru care le fac (aici e de inteles, sunt alesii celor din urma). Cei care le aplica o fac dupa bunul plac.
Un popor in majoritatea lui care nu e dispus sa puna umarul. Un popor de smekeri in viziunea lui. Sanse de iesire din marasm fara un leadership puternic si decis, fara interventie exterioara sau interioara dura? ZERO |
--------------------
Opel Signum 2.0 T
Suzuki SV650
- Being dead right doesn't make you any less dead!
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
@M.C. ..Unde ai vazut tu un caz in care mase mari de oameni au produs o schimbare in mentalitate sau in orice vrei tu? Cum sa astepti de la o populatie saracita si prost educata, o schimbare de orice natura ar fi ea, mai ales in cazul nostru. In afara de revolte rare nu prea vad. Dom'le schimbarea se produce ca urmare a unei actiuni sustinute din partea elitelor. Ele dau tonul si de sus in jos se transmite. Nu are rost sa vorbim de elitele noastre sau de cine le reprezinta, ca mai avem putin si o sa alegem presedinte un cantaret de manele.
Nemtii au ajuns la gradul de responsabilitate si civilizatie pe care noi le admiram pentru ca de la Bismarck incoace au tot avut biciul pe spinare (lasand la o parte ce s-a intamplat in istoria lor pana atunci)...regula e sfanta acolo si daca o calci nu-ti merge bine. La noi e invers, oamenii au vazut si au luat exemplu de la cei care ii conduc ca daca nu respecti regula iti merge bine. Si atunci despre ce normalitate vorbim noi in Romania? Asa e si in sistemul sanitar. A lua spaga a devenit o normalitate si medicii au o circumstanta atenuanta si trebuie sa o accepti: au salarii mizerabile...asta e adevarul. Romania este o tara foarte prost administrata, da. Aici ai dreptate. Nu se va schimba mare lucru atat timp cat calitatea oamenilor din frunte e aia care e. Sa nu imi spui ca oamenii din frunte sunt tot dintre noi ca nu e asa. Multi dintre cei care au puterea acum duc inainte metodele unei institutii foarte bine organizate. Se stie care. Au fost alegeri pt primarie undeva intr-o comuna din tara. Desi partidul care e la putere sta mizerabil in sondaje, a castigat pt ca au dat aceeasi spaga alegatorilor. Si atunci tu ce constiinta si responsabilitate vrei? Ce modele sa urmeze omul simplu? Din pacate, desi se petrec lucruri strigatoare la cer, nu prea am vazut intelectuali de elita ai acestei tari sa iasa in fata si sa spuna lucrurilor pe nume. Cand se vor trezi ei nu va mai avea cine sa ii ia in seama...poate eventual pe Salam sa il urmeze poporu' ![]() Daca e ceva ce ne caracterizeaza e lasitatea. Revin la serviciul de urgenta al lui Arafat. El dovedeste ca daca il pui pe roman (ca si pe multi oameni din alte natii) intr-un sistem organizat si condus eficient, acesta isi face treaba si se poate dezbara de naravurile rele. Insa omul trebuie sa si fie multumit cu ceva...chiar si cu bani ![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
Garett |
![]()
|
![]() |
--------------------
No
Reno
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Markos @ 27 Aug 2010, 03:28) Asistenta din spitalul de stat zice "sa ma f*t pe ea de tara si de sistem, ce vrei, sa mor de foame?" Niet, camarad, asistenta zice "nu-mi convine ca eu n-am vila ca toti hotii din politica, si in consecinta mi se pare justificat sa vin la servici si sa f*t buha pe coridoare la taclale cu colegele in loc sa stau cu ochii pe copii, asa cum cere fisa postului". Problema mare nu e ca iau spaga, ci ca nu-si fac treaba asa cum ar trebui. Doamna nu cauta sa castige mai mult, ci sa munceasca mai putin. QUOTE(M.C. @ 27 Aug 2010, 03:18) ![]() Si cand toti fac asa, de la vladica la opinca, "sistemul" e reparat. |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
QUOTE(IsNa @ 26 Aug 2010, 23:12) Acum, asistenta e primul om evident vinovat, prntru ca si-a neglijat pentru un timp indatoririle de servici. E perfect normal sa fie trasa la raspundere. Si nu esti singurul care vede lucrurile asa. Repet, desi am mai scris-o, aia, in timpu-n care "si-a neglijat pentru un timp indatoririle de serviciu", s-a dus in alt salon, a facut pipi si a vorbit cu o mama. Cica au filmat-o camerele. Si, cel mai important, trebuia sa aiba in subordine alte PATRU persoane, dar acestea nu exista, din cauza lu' Boc. Cel putin asa am inteles eu din topicul asta si din linkurile postate aici. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
tribunul |
![]()
|
Ce le facea Boc la cele 4? Directorul spitalului ar trebui sa fie tras la raspundere.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Ceva cu blocari de posturi. Ar trebui sa stiti, sunteti mult mai priceputi si documentati decat mine.
S-a tot scris in topicul asta de o mie de ori. This post has been edited by Muttley: 27 Aug 2010, 11:31 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
tribunul |
![]()
|
Nu a fost niciun post blocat, ci neglizenta directorului care nu a avut grija ca toate posturile sa fie ocupate.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Cum să nu fie bre? Hai dă-o-ncolo de treabă, acu' negăm evidențele? Când chiar idioții ăia au băgat-o p'aia cu pleacă 7 și vine 1?
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
tribunul |
![]()
|
Din ce am vazut pe la stiri la tv, nu au fost facute disponibilizari la Giulesti. Iar problema de personal, se pare ca este din faptul ca au plecat persoane si nu au fost inlocuite.
Nu stiu sigur, vorbesc si eu din ce am vazut la tv. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
DragosP |
![]()
|
Păi da, pleacă dar nu le poți înlocui pentru că posturile sunt BLOCATE.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(Marty @ 27 Aug 2010, 13:47) Si cam de ce tu ai voie sa-ti iei cele 5 minute cuvenite si sa ti le petreci pe forum si asistenta respectiva n-are voie sa-si petreaca pauzele dupa cum vrea tanga ei? Aud? Păi dacă e să ne luăm după procurori (cel puțin) aia n-avea dreptul la pauză, era în "foc continuu". |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
tribunul |
![]()
|
Oare daca ati fi in sitatia unui parinte, cum ati gandi?
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(tribunul @ 27 Aug 2010, 12:56) Sunt total de acord cu tine dar sa luam 2-3 cazuri: 1. Se prabuseste un avion, jumatate din pasageri erau copii si se constata eroare de pilotaj. La o analiza mai amanuntita se constata ca pilotii erau suprassolicitati, munceau si ziua si noaptea, li se taiase din lefuri iar avionul in care se aflau copii de fapt era de la 1900 toamna proaspat iesit de la ITP. Primul instinct e sa tragi la raspundere pilotii dar daca analizezi totul in ansamblu? 2. Sa presupunem un accident rutier in care este implicat un autocar in care se afla copii. Presupunem ca soferul a atipit la volan. Este clar principalul vinovat dar se mai constata ca la firma respectiva soferii faceau (fortati de patronat) mult mai multe curse, munceau zi si noapte iar masinile nu prea corespundeau tehnic de fapt desi aveau toate cele la zi. Nu trebuie si aici judecat in ansamblu? 3. Maternitatea Giulesti |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
tribunul |
![]()
|
Fortati de patron.....
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
tribunul |
![]()
|
Seful serviciului tehnic al maternitatii a fost retinut pt. 24 ore.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 03:47 |