Incendiu în maternitatea Giulesti, 3 nou-nascuti morti, alti 8 cu arsuri grave
![]() ![]() ![]() |
Incendiu în maternitatea Giulesti, 3 nou-nascuti morti, alti 8 cu arsuri grave
bion |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|||
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
As propune ceva mai multa analiza inainte de stergerea unui post.
Daca la vreun topic cu noul motor dci de la reno se poate trece cu vederea pe motiv de "nu intereseaza pe nimeni", aici treaba e ceva mai serioasa. Multumim cmandrei. Bine-nteles, dar vreau sa propun si eu mai putine "plm" si alte chestii pe tema. Multumesc si eu. This post has been edited by cmandrei: 27 Aug 2010, 14:38 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
AdrianMC |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 29 March 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ionutctn @ 27 Aug 2010, 13:11) Sunt total de acord cu tine dar sa luam 2-3 cazuri: 1. Se prabuseste un avion, jumatate din pasageri erau copii si se constata eroare de pilotaj. La o analiza mai amanuntita se constata ca pilotii erau suprassolicitati, munceau si ziua si noaptea, li se taiase din lefuri iar avionul in care se aflau copii de fapt era de la 1900 toamna proaspat iesit de la ITP. Primul instinct e sa tragi la raspundere pilotii dar daca analizezi totul in ansamblu? 2. Sa presupunem un accident rutier in care este implicat un autocar in care se afla copii. Presupunem ca soferul a atipit la volan. Este clar principalul vinovat dar se mai constata ca la firma respectiva soferii faceau (fortati de patronat) mult mai multe curse, munceau zi si noapte iar masinile nu prea corespundeau tehnic de fapt desi aveau toate cele la zi. Nu trebuie si aici judecat in ansamblu? 3. Maternitatea Giulesti - mor 5 bebelusi dar asistenta e in viata fara nicio zgarietura Nu ti se pare ca ceilalti isi pun viata la bataie iar asistenta nu? Nu ti se pare ca ceilalti sunt mult mai atenti cu viata lor si a altora dar asistenta nu pt ca doar nu moare ea? Normal, tu ai rude in sistem si de asta gandesti asa: nu e vina noastra e a sistemului chiar daca noi facem parte din sistem; la noi nu exista neglijeanta ci este lenea de a face ceva si nu trebuie sa fim pedepsiti pt neglijenta chiar daca au murit 5 bebelusi. Cum a zis adi_ar "Merge un nenorocit cu 120km/h cu automobilul prin localitate, omoara un copil si decide ca el nu e vinovat ci statul ca nu a facut autostrazi. |
--------------------
- -
--
-
-
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Vad ca s-a trecut la exemple. Uite, îmi vine si mie unul în minte, asa, de dragul exercitiului mai mult:
Am copil mic. Angajez o bona ca sa stea cu el ziua, cat suntem la servici, eu si ma-sa. Acum doua saptamani am platit un electrician de la firma autorizata Titi SRL pentru o lucrare în casa (nu conteaza ce lucrare - sa-mi repare aerul, sa-mi schimbe prizele, ce vreti voi..) Azi se produce un scurtcircuit ca a uitat ala sa izoleze niste fire. Urmat de un incendiu, chiar în camera copilului. Copilul dormea, motiv pt care si bona s-a instalat frumos în sufragerie la teve. A atipit la "Tanar si nelinistit" si s-a trezit de-abia atunci cand a fost prea tarziu pentru copil. N-a reusit sa-l mai salveze. Mai mult, s-a speriat si a început sa strige dupa ajutor, nici vorba sa încerce sa intre în camera aia plina de flacari si de fum. Trecand peste durerea imensa a pierderii copilului, eu cu cine ar trebui sa mor strans de gat? |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Markos, este un singur copil de salvat in exemplul dat de tine. In exemplele date de mine, cati copii pot fi salvati de catre un singur om in cazul unui accident? Stii ce s-ar fi intamplat daca asistenta aia ar fi nimerit in mijlocul incendiului? Simplu: murea si ea acolo, impreuna cu ei incercand sa faca ceva.
27 Aug 2010, 15:07: QUOTE(AdrianMC @ 27 Aug 2010, 14:43) Normal, tu ai rude in sistem si de asta gandesti asa: nu e vina noastra e a sistemului chiar daca noi facem parte din sistem; la noi nu exista neglijeanta ci este lenea de a face ceva si nu trebuie sa fim pedepsiti pt neglijenta chiar daca au murit 5 bebelusi. Da, sistemul are problemele lui si stii ce e cel mai grav? Ca nimeni nu vrea sa le asculte. Treaba va fi lasata ca si inainte. Dr. Marinescu e un nume greu, nu va pica la mijloc. This post has been edited by ionutctn: 27 Aug 2010, 15:07 |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
E irelevant. Daca ar fi fost acolo de la început, avea timp sa-i salveze pe toti, singura sau cu ajutoare din spital.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Niet!. Pompierii zice ca la o propagare asa rapida a focului apuca cel mult sa ia doi sub brat si sa fuga mai ales ca nu era instruita ce sa faca in caz de incendiu. Sa coti un bebe din incubator nu dureaza chiar 1 secunda unii sunt cu perfuzii cu sonde cu monitorizare. De obicei mutarea lor se face cu tot cu incubator. Astea sunt pe roti si au un timp de autonomie.Dar nu le misti ca pe o sacosa. Cu sau fara asistenta langa ei in conditiile date tot erau victime probabil mai putine.
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
bion |
![]()
|
Posibil dar aici era vorba de acele"sacose" pentru carat noinascutii.
Acu fiecare la ce-l duce bibilica`. Dupa a ta tragedia are ca si cauza faptul ca moasa e spagara. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu, e doar o ghinionista cu vezica slaba. Sau cu limbarita, ca si-a schimbat declaratia.
LE S-a decis de la ce suma in sus omul redevine om sau se va da Ordonanta de Urgenta? This post has been edited by vijelie: 27 Aug 2010, 15:31 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
bion |
![]()
|
Tu esti Fecioara Maria reincarnata sau ceva deontolog?
Aia a gresit tre sa raspunda dar cu ea sau fara e nenorocirea se intampla. Daca lua foc peste o ora era alta tura aia poate iesea pe terasa la o tigara sau satea sa bata campii pe vreun forum. This post has been edited by bion: 27 Aug 2010, 15:34 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
vijelie |
![]()
|
Exact ce am spus: a avut ghinion, conditiile existau dinainte de ziua respectiva.
Io-s convins ca nu era ea oaia neagra a sectiei, toate se plimbau bine mersi. Auzi... topicul este despre maternitatea Giulesti, from Bucharest, nu despre generalitati. Adica daca nu stii cum sta treaba acolo (pana acum vad ca din ce s-a postat numai eu stiu pe unde se intra acolo), poate ca ar fi bine sa iei o pauza, o meriti. ![]() In fine, apare (adica dispare ![]() "Șeful serviciului tehnic de la Maternitatea Giulești, reținut pentru 24 de ore" http://www.realitatea.net/seful-serviciulu...nut_736617.html This post has been edited by vijelie: 27 Aug 2010, 15:56 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
bion |
![]()
|
"pana acum vad ca din ce s-a postat numai eu stiu pe unde se intra acolo"Tu esti Dorele?
![]() Io poate nu stiu cum e cu Giulestiu dar macar stiu ce e cu romanica. Sa ceri sa posteze numai cei care au fost jecmaniti la Giulesti. Io cred ca si talica esti o victima a sitemului sanitar romanesc. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
Markos |
![]()
|
eu am intrat în maternitatea aia de vreo doua ori, dar m-am grabit sa ies. mi-era ca ma prinde naibii vreun cutremur înauntru..
arata într-un mare fel. |
--------------------
Reno
Megan
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(DragosP @ 27 Aug 2010, 13:06) Posturile sint blocate de Micul Boc anul asta. Ele sint libere de multa vreme. Fiindca tu te faci ca nu stii, spun eu: se aloca fonduri de salarii pentru 100 de posturi, se tin 20 libere si se imparte malaiul. Daca te prinde blocarea, ghinion ! Se mai tin libere si pentru a angaja, cind se impune, pe nepoata verisoarei lu' soacra cuscrei. Aici e de vina numai si numai directorul! El face angajari. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Markos @ 27 Aug 2010, 15:58) Vad ca s-a trecut la exemple. Uite, îmi vine si mie unul în minte, asa, de dragul exercitiului mai mult: Am copil mic. Angajez o bona ca sa stea cu el ziua, cat suntem la servici, eu si ma-sa. Acum doua saptamani am platit un electrician de la firma autorizata Titi SRL pentru o lucrare în casa (nu conteaza ce lucrare - sa-mi repare aerul, sa-mi schimbe prizele, ce vreti voi..) Azi se produce un scurtcircuit ca a uitat ala sa izoleze niste fire. Urmat de un incendiu, chiar în camera copilului. Copilul dormea, motiv pt care si bona s-a instalat frumos în sufragerie la teve. A atipit la "Tanar si nelinistit" si s-a trezit de-abia atunci cand a fost prea tarziu pentru copil. N-a reusit sa-l mai salveze. Mai mult, s-a speriat si a început sa strige dupa ajutor, nici vorba sa încerce sa intre în camera aia plina de flacari si de fum. Trecand peste durerea imensa a pierderii copilului, eu cu cine ar trebui sa mor strans de gat? cu bona, evident. tu ai angajat-o ca sa stea sa aiba grija de copil, ca sa fie acolo in caz ca aluia mic i se face rau si trebuie chemata salvarea sau in caz ca tampitul de electrician a uitat sa izoleze firele si se produce un incendiu. orice se intampla, ea e acolo pt a reactiona. fie salveaza situatia singura, fie cheama un vecin sau suna la salvare/politie/pompieri. dar trebuie sa fie pe faza si sa reactioneze imediat, nu dupa o ora. evenimentul periculos e mai putin important. poate e un incendiu, poate e cutremur, poate e inundatie, poate intra o acvila pe geam si-l ataca pe cel mic. ideea e ca bona e platita sa fie acolo si sa reactioneze cumva. |
-------------------- |
|
Markos |
![]()
|
da, e o opinie de bun-simt. vorbesc serios.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(corbex @ 27 Aug 2010, 19:17) Posturile sint blocate de Micul Boc anul asta. Ele sint libere de multa vreme. Fiindca tu te faci ca nu stii, spun eu: se aloca fonduri de salarii pentru 100 de posturi, se tin 20 libere si se imparte malaiul. Daca te prinde blocarea, ghinion ! Hai nu ma înnebuni! Și cam cum s-ar împărți mălaiul? |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
fondul de salarii se aloca in functie de numarul de posturi (ocupate sau nu)
dar, pe langa salarii, din fondul de salarii mai pot fi platite si diverse prime sau bonusuri: al 13-lea salariu, prime de vacanță, aprovizionare de iarnă, prime acordate cu ocazia sărbătorilor naționale sau religioase etc. altfel spus, ceri fond de salarii pt 100 de posturi, platesti cele 80 de posturi ocupate iar restul banilor (pt cele 20 de posturi tinute libere) ii dai tot celor 80 de angajti (sau doar unei parti din ei ![]() This post has been edited by Smiley: 28 Aug 2010, 07:35 |
-------------------- |
|
bion |
![]()
|
Io la dugheana de stat iti spun ca nu se existau nici un soi de prime; cateva salarii de merit care care oricum nu ajung decat la max. 100 ieuro( si astea dupa lege au o distribuire f. alambicata) si celebrul 13 care s-a desfiintat.Poate la regii sau cum dreac le-o zice acuma dar vad ca acolonici -25% nu s-a aplicat.Blocarea de posturi nu e numai de anul asta.Oricum si anii trecuti pentru ocupare unor posturi a trebuit si aviz de la martieni.Salarii mai decente au trei persoane doi directori si
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
the_tavi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 406 Joined: 10 April 08 From: Timisoara ![]() |
@ Markos: Ciudat exemplul cu copilul tau. Nu as vorbi nici in gluma de asa ceva. Dar uite si un alt punct de vedere:
Pe langa bona, ar trebui intrebat si electricianul de sanatate. Si parintii copilului. Bona ce are stabilit in "fisa postului" de catre parinti ca trebuie sa faca? Daca nu a adormit la telenovela ci a mers la la WC (inevitabil in 8 ore) il ia si pe ala micul cu ea? Se pare ca 10 minute sunt mai mult decat suficient sa se intample un dezastru. Are instructajul de "protectia muncii" facut si semnat? I-ai spus ce sa faca in caz de incendiu? Sau ai stabilit cu ea ca 8 ore nu are voie sa se miste de la capul copilului. I-ai asigurat "bona de rezerva" pentru pauzele legale de care poate beneficia? Avand in vedere ca se deruleaza si o activitate comerciala, casa ta beneficiaza de tot ce trebuie in materie de protectie pentru situatii de genul asta? Mie imi pare ca lucrurile sunt mai complicate decat par. Capete pot cadea repede. Capetele care trebuie sa cada cu adevarat nu or sa cada. QUOTE(Markos @ 27 Aug 2010, 15:58) Vad ca s-a trecut la exemple. Uite, îmi vine si mie unul în minte, asa, de dragul exercitiului mai mult: Am copil mic. Angajez o bona ca sa stea cu el ziua, cat suntem la servici, eu si ma-sa. Acum doua saptamani am platit un electrician de la firma autorizata Titi SRL pentru o lucrare în casa (nu conteaza ce lucrare - sa-mi repare aerul, sa-mi schimbe prizele, ce vreti voi..) Azi se produce un scurtcircuit ca a uitat ala sa izoleze niste fire. Urmat de un incendiu, chiar în camera copilului. Copilul dormea, motiv pt care si bona s-a instalat frumos în sufragerie la teve. A atipit la "Tanar si nelinistit" si s-a trezit de-abia atunci cand a fost prea tarziu pentru copil. N-a reusit sa-l mai salveze. Mai mult, s-a speriat si a început sa strige dupa ajutor, nici vorba sa încerce sa intre în camera aia plina de flacari si de fum. Trecand peste durerea imensa a pierderii copilului, eu cu cine ar trebui sa mor strans de gat? |
--------------------
Opel Signum 2.0 T
Suzuki SV650
- Being dead right doesn't make you any less dead!
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(the_tavi @ 28 Aug 2010, 09:57) @ Markos: Ciudat exemplul cu copilul tau. Nu as vorbi nici in gluma de asa ceva. Am precizat din start ca e doar un caz imaginar. Nu sunt superstitios, iar copilul meu nu mai e mic de ceva ani buni. A, sa nu uit: în casa mea nu se desfasoara nicio activitate comerciala ![]() 28 Aug 2010, 16:24: Si o chestie oarecum ontopic: QUOTE Presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, sambata, ca nu se pune problema unei remanieri guvernamentale, cel putin in privinta ministrilor apartinand Uniunii, a caror activitate il multumeste, relateaza Mediafax. Marko a spus ca este multumit de activitatea ministrilor UDMR, inclusiv a ministrului Sanatatii, Cseke Attila, pe care il apreciaza pentru ce a facut in domeniul descentralizarii unitatilor spitalicesti. "Din punctul nostru de vedere, nu se pune problema remanierii, respectiv nu in legatura cu activitatea ministrilor UDMR, deci eu sunt multumit cu activitatea ministrilor UDMR. Si cu domnul Cseke, trebuie sa va spun ca a facut foarte multe - si eu apreciez acest lucru - pentru descentralizare. Unii contesta aceasta masura, dar, dupa parerea mea, cea mai importanta masura de reforma din acest an a fost tocmai aceasta, si anume transferul spitalelor la administratiile locale sau cele judetene si domnul Cseke a avut un rol primordial in luarea acestei masuri si eu apreciez asta", a spus vicepremierul, aflat sambata la la Festivalul "Peninsula" de la Targu Mures. El a respins interpretarea potrivit careia Cseke ar fi avut "o abordare vesela" in subiectul tragediei de la Maternitatea Giulesti, afirmand ca, din contra, acesta era ingrijorat. "Nu accept sa calificati asa, s-a ingrijorat foarte mult, l-a lovit, l-a atins aceasta tragedie, asa cum ne-a atins pe toti si bineinteles ca noi trebuie sa cautam cu totii o solutie pentru a preveni aceste tragedii", a spus el. In acest context, vicepremierul Marko Bela a declarat ca urmatoarea masura importanta in sanatate va fi subordonarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) ministerului de resort. La faza cu lovitul si atinsul am varsat o lacrima ![]() This post has been edited by Markos: 28 Aug 2010, 15:24 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
pcs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 8 November 08 From: Bethoncourt, FR ![]() |
Numai buna chestia asta cu casa si ministerul! Pai atunci ce rost mai are casa? O putem desfiinta cu totul, desfiintam si cabinetele medicale individuale ( mai pe romaneste le nationalizam), trecem toti medicii si asistentele la stat si ne intoarcem voiosi in '48. Problema e : ce facem cu nenorocitele de credite pe care acei medici care chiar vroiau sa-si faca meseria le-au facut pe bune?
On topic: prin natura meseriei, am participa la anchete referitoare la incendii electrice. In toate cazurile in care a fost vorba de supraincalziri ( nu si in cele generate de scurtcircuite ), cu mult inainte de a incepe incendiul s-a simtit mirosul de izolatie incinsa. Intr-un caz aproape identic din punct de vedere al circumstantelor ( supraincalzirea unei prize din spatele unui dulap de lemn ) mirosul s-a simtit cu doua zile inainte! Nu mai zic cum pute izolatia incalzita! E un miros specific, imposibil de confundat cu celelalte mirosuri din spital. Asa ca din doua una: ori asistenta a simtit mirosul, dar nu a anuntat pe nimeni ( si atunci e clar vinovata ), ori l-a simtit, a anuntat si nu s-a luat nici o masura - si atunci cel care a fost anuntat sa raspunda! Si apropo de instruirile PSI - mai nou numite situatii de urgenta - legal sunt obligatorii la 6 luni si se consemneaza in fisa de instruire ( similara cu cea de SSM ). Sa mai spun ca astea, alaturi de Planul de interventii in situatii de urgenta sunt primele documente pe care ti le cer pompierii cand vin in control? This post has been edited by pcs: 28 Aug 2010, 18:28 |
--------------------
Dacia/Renault/MB
Logan1.6/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 400e
05 Ambition/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
- HA308MV
|
|
vijelie |
![]()
|
Simtul olfactiv al unor angajati dispare de la un anumit nivel al salariului in jos, ni se demonstreaza zilnic.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
QUOTE In acest context, vicepremierul Marko Bela a declarat ca urmatoarea masura importanta in sanatate va fi subordonarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) ministerului de resort. foarte misto...cind in alte parti se fac eforturi pentru descentralizare, inclusiv la noi, exista o strategie in acest sens, guvernul boc, ..... contra vintului...de ce oare ? si, de ce...pentru bani...daca pina acum banii de la cnas erau cit de cit scosi in afara bugetului, neputind fi cheltuiti la gramada, si astfel puteau ajunge acolo unde era nevoie de ei daca guvernului ii iese aceasta miscare sistemului de sanatate ii va suna ceasul...pentru ca banii din sanatate - conform basescului numa' v'o 4 miliarde de euro - vor ajunge sa astupe orice altceva in afara de sanatate... In Romania sunt ocupati (platitori de taxe) 4,2 milioane de cetateni. Media CAS, lunar, pe cap de angajat este de 100 RON. Rezulta ca statul ar trebui sa incaseze 420 000 000 RON. UNDE SE DUC BANI DIN SANATATE?! Nu cumva banii din sanatate sunt DETURNATI? probabil ca exact asta este scopul subordonarii cnas ministerului sanatatii... Romanii care nu platesc CAS, vinovati de starea sistemului sanitar? This post has been edited by cmandrei: 12 Apr 2011, 09:11 |
--------------------
...
...
... “The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci. |
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
QUOTE(mariuscond @ 28 Aug 2010, 20:44) Circar infumurat. Mesajul e bun, ambalajul e jalnic. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(pcs @ 28 Aug 2010, 18:24) ... Asa ca din doua una: ori asistenta a simtit mirosul, dar nu a anuntat pe nimeni ( si atunci e clar vinovata ), ori l-a simtit, a anuntat si nu s-a luat nici o masura - si atunci cel care a fost anuntat sa raspunda! ... Si sa nu uitam de lipsa / nefunctionalitatea sistemelor de protectie / avertizare. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Markos |
![]()
|
La italieni e mai misto.
QUOTE O femeie si copilul sau nou-nascut sunt in stare grava, dupa ce doi medici ginecologi au inceput sa se bata in sala de nasteri a unei clinici din Italia, in timp ce tanara nastea, relateaza Le Parisien, citand agentia italiana ANSA. Autoritatile au deschis o ancheta, iar cei doi doctori au fost suspendati. Incidentul a avut loc joi, in sala de nasteri a policlinicii din Messina, Sicilia. Potrivit plangerii depuse la politie de sotul femeii, cei doi medici au inceput sa se certe, din motive profesionale, in timp ce tanara era pe punctul de a naste. Dupa un schimb de replici tensionat, unul dintre medici l-a luat de gat pe colegul sau si l-a impins intr-un perete. Celalalt a raspuns lovind cu pumnul intr-o fereastra, care s-a spart, ranindu-se la mana. In timpul altercatiei, tanara de 30 de ani si copilul sau au suferit complicatii grave: din cauza unei hemoragii dupa nastere, ea a necesitat o interventie chirurgicala de extirpare a uterului, in timp ce nou-nascutul a suferit doua stopuri cardiace, care au provocat probleme cerebrale, aflandu-se internat la terapie intensiva. Sau la suedezi: QUOTE Elin Andersson din Sundsvall a adus pe lume un copil, zilele trecute, iar imediat după naștere a începtut calvarul. Soțul mămicii a fost rugat să o ajute pe aceasta și să aibă grijă de ea, deoarece personalul medical era ocupat cu alte lucruri, iar numărul asistentelor și infirmierelor era insuficient pentru a face față. Situația de necrezut nu s-a oprit aici, deoarece după două zile de la naștere, când trebuia să părăsească spitalul, Elin a fost pusă să-și curețe salonul în care a stat, tot din aceeași cauză: infirmierele nu au timp, menționează publicația Skanskan. Abordate de presă, asistentele și infirmiere au recunoscut că așa au stat lucrurile și s-au scuzat, spunând că nu e vina lor că sunt puține și nu au timp pentru toți oamenii internați. |
--------------------
Reno
Megan
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
"Elin a fost pusă să-și curețe salonul"
Cum adica "a fost pusa"? Au amenintat-o? Cu bataia, sau ca o interneaza la spitalul 6 de langa? Sau ca nu-i dau copilul? |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 03:40 |