DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

11 Pages « < 8 9 10 11 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Skoda vs Dacia, daca iti vine sa crezi, dacia a devenit amenintare

Lucian MC
post 4 Dec 2012, 15:28
Post #271

Mandru Posesor De Dacie Sport

Group: Members
From: Iasi

Stai calm ca deja am buget de 5000 euro pentru un cazan si desi sunt student ,lucrez pentru banii de buzunar . Daca era sa iau banii de la taticu deja erau banii demult pentru o skoda dar parintii m-au invatat sa imi fac singur banii si sa nu depind de ei financiar. Sincer acum vorbind momentan dupa ce mi-am accidentat Dacia Sport proprietate personala mi-am luat un cielo din 1995 asa zis full option care inafara de oglinzi electrice are cam aceleasi dotari care le avea loganul pana anul asta deci o masina din 1995 care e pe baza unui opel kadet care e cu cel putin 10 ani in urma este apropiata cu masina noastra romaneasca. Deci pentru faptul ca sunt student nu inseamna ca fac parte din cei care vorbesc doar pentru ca asa vor ei in vise .Parca forumul asta avea cateva reguli cu referire la atacul la persoana dar tipic romanesc si la reguli daca unul are relatii cu moderatorii este tratat regeste si are voie sa faca ce vrea el. Pentru faptul ca scriu corect gramatical pe un forum de oameni normali asta nu inseamna ca inseamna sa ma judecati ca sunt intr-un fel sau altul . Accept orice sugestie cu privire la mine avand in vedere ca sunt tinar si trebuie sa mai invat multe dar in materie de multe lucruri as vrea sa vad alt pustan la 21 de ani care poate sa faca cate lucruri fac eu si nu vreau sa va aud ca alt pusti care se lauda ..... Deci daca aveti ceva de zis cu privire la masini ca despre asta e vorba aici sa va aud daca nu nu sunteti decat oameni care vor sa se dea mari si sa se faca cunoscuti incercand sa ii manipuleze pe altii ca sa se dea ei mari . Sincer daca tot unul din inteligentii din voi si nu dau nume compara RENAULT CU SKODA dar aici se discuta de DACIA nu de RENAULT. Daca este sa comparam DACIA cu SKODA ,dacia nu prea are istorie si nu stie ca sa isi faca macar un amarat de muzeu in care sa vedem si noi macar cate un exemplar din fiecare autovehicol. Iar daca vine vorba despre comparatii comparati grupul Renault cu grupul VAG si veti vedea exact o diferenta mare si ca istorie si multe alte lucruri.
Deci daca alte argumente inafara de faptul ca eu scriu corect si coerent gramatical nu aveti nu am ce sa zic despre ce fel de oameni sunteti unii dintre voi dar sunt multi cu studii mult mai mici decat va laudati care stiu sa respecte mai bine si nu se considera superiori .

--------------------
Dacia Un sport si un break 1989 1410 si 1995 1410 - IS-60-GVE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 4 Dec 2012, 15:41
Post #272

membru violet

From: Bucuresti

Dacia isi tine muzeul pe strada wink.gif

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
klaus
post 4 Dec 2012, 17:48
Post #273

步步

Group: Moderatori

QUOTE(Lucian MC @ 4 Dec 2012, 16:28)
Stai calm ca deja am buget de 5000 euro pentru un cazan
Pentru mine sunt notiuni diferite "bugetul" si "executia bugetara". "Bugetul" e o previziune a ce va fi, "executia bugetara" e un bilant a modului in care s-au realizat previziunile bugetare. Prin "am buget" sau "am bugetat" eu inteleg ca doresc pe viitor sa fac ceva. Cand insa vorbesc de disponibil, de acumulare, atunci vorbesc de ceva ce exista. Din acest motiv nu prea mi-e clar ce ai vrut sa spui.
. Daca era sa iau banii de la taticu deja erau banii demult pentru  o skoda
Parca zicei ceva de masini japoneze, de ce ti-ai fi luat skoda?
Parca forumul asta avea cateva reguli cu referire la atacul la persoana
Si unde ai vazut tu vreun atac la persoana?
Sincer daca tot unul din inteligentii din voi si nu dau nume compara RENAULT CU SKODA dar aici se discuta de DACIA nu de RENAULT.
La ce preturi afiseaza skoda deja, a compara dacia cu skoda e un fel de prostie (parerea mea), e o imbatare cu apa rece. Eu cred ca skoda se adreseaza in acest moment altui segment de cuparatori, nu celor care-si permit si le este suficienta Dacia.
Daca este sa comparam DACIA cu SKODA ,dacia nu prea are istorie si nu stie ca sa isi faca macar un amarat de muzeu
Uite, Saab are muzeu. Ce zici, e un lucru asa de pozitiv?
Deci daca alte argumente inafara de faptul ca eu scriu corect si coerent gramatical nu aveti
Sa avem pardon, zic, tu consideri ca scrii corect si coerent gramatical. Eu am alta parere. Chiar incepe sa-mi fie simpatic Funeriu ca a taiat in carne vie la bac, cand ma uit la ce este acum prin facultati, generatii care au luat bacul inainte de camerele de supraveghere...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Lucian MC
post 4 Dec 2012, 20:22
Post #274

Eu ma refeream la Buget ca fiind cantitatea de bani de care dispun in momentul asta pentru masina strict . Intradevar masina pe care vreau sa o iau e o japoneza si deja doua modele imi fac cu ochiul ,iar dupa ce termin facultatea si ma casatoresc una din ele sigur va face parte din familie ca masina de familie . Ca fapt divers fac parte din generatia care a nimerit exact in schimbarile ratatului de Funeriu si la bac m-am trezit ca se faceau modificari de idiotii din guvern in zilele dinaintea bacului si nu stiam ce dracu sa mai cred ,dar totusi am luat bacul din prima si nu m-am plans la nimeni desi tin minte ca atunci au trecut 40 si ceva la % dintre elevi si m-am aflat printre aia care au luat din prima fara pile s-au relatii si recunosc in fata oricui ca nu am deschis o carte inaintea bacului totusi am luat bacul pe cunostintele acumulate in liceu .Ca fapt divers ca sa stii de ce limba romana nu este atuul meu si poate am unele lacune profesoara care ne invata pe noi teoretic limba romana se plimba in timpul orelor si noi trebuia sa tacem din gura si sa citim teoretic ,dar oare cat de idiot poti fi ca sa crezi ca niste pustani de clasa a 9-a s-au a 10-a daca le zici sa citeasca te vor asculta? Cu multe petitii la activ ca sa scapam de profa idioata realizand ca asa nu se poate pe la director nu am rezolvat nimic ca profa se amoreza cu directorul si eram 2 generatii sa repetam anul din cauza unei ratate . Deci cat timp sistemul asta de rahat e plin de profesori care nu stiu sa vorbeasca corect si corent gramatical ce te astepti de la noile generatii ? Ca fapt divers activez pe multe forumuri englezesti si multe persoane au afirmat ca ,cunosc engleza mai bine decat romana pentru ca am avut profesori competenti la engleza care intradevar si-au dat silinta cu noi . Detaliile astea fac parte din viata mea personala si nu cred ca din cauza unor detalii ca astea trebuie ca unii sa catalogati oamenii caci sunt si va pot demonstra in nenumarate exemple oameni care ,cu cunostintele pe care le au va pot pune in dilema in domeniile voastre de activitate desi sunt tineri si poate nu vorbesc tot timpul corect gramatical. In fine ca sa termin cu afirmatia pana la capat ,daca as avea de ales intre Skoda si Dacia sincer dacia nu ar intra nici macar in discutie pentru ca nu se merita la raportul calitate/pret .

--------------------
+
ct-03-tvy
post 4 Dec 2012, 21:00
Post #275

ct_010

mare adevar mai graiesti lucian, o parte din profesori un procent mic ce e drept, sunt bine pregatiti si isi dau interesul,sa invete elevi fac lectiile /materia sa fie interesanta si si iti capteaza toata atentia, profesori care merg la scoala , nu merg numai pt bani, din partea mea au tot respectul, in schimb cealalta catergorie de profesori , dezinteresati care merg pentru salariu,si citesc din carte cand predau, arunca lectia aiurea, ei sunt responsabili pentru golurile si lipsa de cunostinte a elevilor! mai dau in clasa si replici arogante, gen ee mai trebuie sa mai puneti si voi mana sa invatati,aici sunteti la facultate scrieti mai repede, una e sa citesti in carte ca prostu singur,alta e sa iti explice un profesor!...nu merita nici sa le dai bunaziua pe strada.

cam oftopic, se poate muta in alt topic postul,legat de profesori, e un adevar!

This post has been edited by ct-03-tvy: 4 Dec 2012, 21:02

--------------------
aro 10.4 1.6 D 1993
+
aurelyan
post 4 Dec 2012, 22:37
Post #276

Membru cu familie

QUOTE(Lucian MC @ 4 Dec 2012, 15:28)
...nu sunteti decat oameni care vor sa se dea mari si sa se faca cunoscuti incercand sa ii manipuleze pe altii ca sa se dea ei mari . Sincer daca tot unul din inteligentii din voi si nu dau nume...
Deci daca alte argumente inafara de faptul ca eu scriu corect si coerent gramatical nu aveti nu am ce sa zic despre ce fel de  oameni sunteti unii dintre voi dar sunt multi cu studii mult mai mici decat va laudati care stiu sa respecte mai bine si nu se considera superiori .

Esti rau pe aratura...aste le-ai copiat de pe undeva...
QUOTE(Lucian MC @ 4 Dec 2012, 20:22)
Intradevar masina pe care vreau sa o iau e o japoneza si deja doua modele imi fac cu ochiul ,iar dupa ce termin facultatea si ma casatoresc una din ele sigur va face parte din familie ca masina de familie .

Doamne-ajuta si casa de piatra, da' sa iei o marca ce are si muzeu...
40 si ceva la %

wacko.gif
In fine ca sa termin cu afirmatia pana la capat ,daca as avea de ales intre Skoda si Dacia sincer dacia nu ar intra nici macar in discutie pentru ca nu se merita la raportul calitate/pret .

Las' ca se merita la Skoda, mai ales la dotari/pret.

--------------------
Ford Focus Mk3 2012 - 1.6 16v Ti-VCT
Imbatranesc si tot invat - Eschil
+
Lucian MC
post 4 Dec 2012, 23:09
Post #277

Nu te teme ca o marca care se respecta stie sa isi faca si un muzeu si nu ii plang nici pe cei ce produc masini japoneze si nici pe cei de la grupul VAG si ii apreciez pentru ca pastreaza o parte din traditie si chiar nu am auzit pe nimeni in europa sa zica ca is jafuri . In alte tari oricum cultura este alta si sunt apreciate de marea masa pana si ceea ce majoritatea romanilor numesc rable de dacii care merita sa ajunga la remat, Deci privind partea asta nu am ce sa comentez despre noi .Imi place de tine sincer negasind alte argumente despre ce am zis te-ai legat instant de cat de coerent scriu.
Si sincer Skoda detine dotari pe care dacia o sa le aiba de abia peste 5-10 ani . Deci ce comparatie va gasiti sa faceti voi ? Datimi macar argumente tehnice complete si adevarate . Cu ce se poate compara dacia care are finisaje cu toporul(cel putin pana la ultimul model care are finisare mai ok si am intrat de curiozitate si am facut un drive test cu un logan si mi sa parut ceva schimbat fata de ultimul model . ) . Deci finisaje slabe,dotari pauza, si multe alte lucruri+ sentimentul de barca +furnizori de piese gen delphi care produc produse de"uzina " in aceeasi firma si multe alte tampenii .

--------------------
+
klaus
post 4 Dec 2012, 23:35
Post #278

步步

Repet:
- Intradevar se scrie corect intr-adevar
- "au luat din prima fara pile s-au relatii" se scrie corect "au luat din prima fara pile sau relatii" (poate fi inlocuit cu "ori")
Mentionez:
- verbul "a merita" nu este reflexiv. Formularea "se merita" o fi corecta in araba unita, in romana sigur nu.
QUOTE(Lucian MC @ 4 Dec 2012, 21:22)
multe persoane au afirmat ca ,cunosc engleza mai bine decat romana
*

Sunt convins. E si greu sa fie altfel. Daca stii engleza nivel baza-mediu stii mai mult decat romana.
Zicea candva Seneca (cred): Errare humanum est, perseverare diabolicum est (a gresi e omeneste, a persevera - in greseala - e diabolic).

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
aurelyan
post 4 Dec 2012, 23:38
Post #279

Membru cu familie

QUOTE(Lucian MC @ 4 Dec 2012, 23:09)
Imi place de tine sincer negasind alte argumente despre ce am zis te-ai legat instant de cat de coerent scriu.

Ma bucur ca iti place de mine, esti a doua persoana care imi spune asta, prima a fost nevasta-mea.
Nu m-am "legat instant" de nimic, iar corect si coerent nu sunt sinonime.
Si sincer Skoda detine dotari pe care dacia o sa le aiba de abia peste 5-10 ani . Deci ce comparatie va gasiti sa faceti voi ? Datimi macar argumente tehnice complete si adevarate .

Hai ca doar nu o fi Batmobil. Comparatia este gresita din start, de cand s-a deschis topicul, in general dotarile sunt pe masura pretului. Sunt marci care se adreseaza unor segmente diferite de clienti. Am inteles, preferi Skoda in detrimentul Daciei, este alegerea ta.
sentimentul de barca

Pana si obiectele neinsufletite au sentimente...

--------------------
+
klaus
post 4 Dec 2012, 23:40
Post #280

步步

QUOTE(Lucian MC @ 5 Dec 2012, 00:09)
In alte tari oricum cultura este alta si sunt apreciate de marea masa pana si ceea ce majoritatea romanilor numesc rable de dacii care merita sa ajunga la remat

La ce tari te referi in mod specific, ca te vad informat, nu de alta...
QUOTE(Lucian MC @ 5 Dec 2012, 00:09)
Datimi macar argumente tehnice complete si adevarate .

Dupa "dati-mi", pai tocmai matale, un student atat de informat astepti de la altii argumente tehnice?
Tu nu le-ai observat deloc?
Si eu care credeam ca vorbesti pe baza de argumente reale, nu de vorbe goale (vechime in bransa, muzeu de marca si alte "argumente" d-astea)

--------------------
+
Lucian MC
post 5 Dec 2012, 08:02
Post #281

Eu unul ma retrag din aceasta conversatie caci vad ca tot pe a voastra o tineti. Ca fapt divers am condus masinile produse de ambele firme si de Skoda si de dacia si ca diferente clare tehnice si de proiectare.Masinile Skoda sunt mult mai bine finisate ,gandite iar coeficientul de frecare pe care il au chiar si cu forma lor ciudata este mult mai mic decat cel al loganului asta doar la exterior .La interior este mult mai bine finisata si gandita in asa fel incat sa fie mai ergonomica si sa nu te oboseasca la un drum lung cum este la loganul de generatie mai veche. Spre exemplu un drum dus pana Budapesta din iasi cand am coborat din masina inca stateam confortabil in masina si nu imi venea sa plec,iar cu Loganul iasi-bacau deja mi se parea foarte incomfortabil si eram obosit .Mai departe la partea de motorizari si de mecanica ce putem compara intre o masina care are ca si baza o masina buna adica este pe platforma de VAG si din cate tin minte nu cumva tot un neamt a facut prima masina ? Deci ca fapt divers au si mai multa experienta si le place sa faca si lucruri mai aproape de perfectiune.

--------------------
+
aurelyan
post 5 Dec 2012, 08:24
Post #282

Membru cu familie

QUOTE(Lucian MC @ 5 Dec 2012, 08:02)
Eu unul ma retrag din aceasta conversatie caci vad ca tot pe a voastra o tineti.

Cea mai buna decizie, ti-am inteles perfect punctul de vedere, dar continui sa compari masini din clase diferite si care se adreseaza unor clase de clienti diferiti.
Spre exemplu un drum dus pana Budapesta din iasi cand am coborat din masina inca stateam confortabil in masina si nu imi venea sa plec,iar cu Loganul iasi-bacau deja mi se parea foarte incomfortabil si eram obosit.

Sunt convins ca se si poate dormi in masina datorita comfortului deosebit oferit de aceasta.
...din cate tin minte nu cumva tot un neamt a facut prima masina?

Irelevant.

This post has been edited by aurelyan: 5 Dec 2012, 08:25

--------------------
+
klaus
post 5 Dec 2012, 08:39
Post #283

步步

Lucian MC, ai mers vreodata cu un Mercedes sau BMW?
Crezi ca merita Skoda pe langa masinile alea?
Ca mie mi se par mult mai confortabile decat skoda. Nu mai vorbesc de motoare sau alte solutii tehnice.

PS: in engleza e "comfort" (cu m), in romana e "confort" (cu n), pe filiera franceza.

--------------------
+
Lucian MC
post 5 Dec 2012, 10:03
Post #284

Mersi klaus.Chiar faza cu confortul sincer nu o stiam ....
Oricum eu am facut comparatie strict intre masinile pentru care s-au facut comparatiile intre utilizatorii acestui forum.
Si nu putem compara Mercedes ca si clasa de confort cu Skoda niciodata .

--------------------
+
slider2
post 5 Dec 2012, 17:12
Post #285

doar membru si atat

Spre exemplu un drum dus pana Budapesta din iasi cand am coborat din masina inca stateam confortabil in masina si nu imi venea sa plec
*

pai ori ai coborat din masina ori inca stateai in ea ca n-am inteles

QUOTE(Lucian MC @ 5 Dec 2012, 10:03)
*

nici dacia cu skoda

--------------------
symboala neagra 2008
mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
+
bobo77
post 5 Dec 2012, 21:43
Post #286

...........................

From: Mangalia

Nu inteleg de ce-i raspundeti...

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
+
klaus
post 5 Dec 2012, 22:56
Post #287

步步

QUOTE(Lucian MC @ 5 Dec 2012, 11:03)
*

de ce nu putem compara mercedes cu skoda, dar dacia cu skoda da?
Nu e acelasi ecart de pret (procentual vorbind) intre ele?

--------------------
+
Shush
post 6 Dec 2012, 18:45
Post #288

٩(Ś̯Ś)۶

From: Brasov

Spre exemplu un drum dus pana Budapesta din iasi cand am coborat din masina inca stateam confortabil in masina si nu imi venea sa plec
*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
Seat Leon 2008 Reference 1.6 - Bv-29-Trei Litere
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
+
Marius 77
post 22 Dec 2012, 10:23
Post #289

Membru

QUOTE(Lucian MC @ 16 Nov 2012, 07:50)
Da dacia logan e o masina buna la pretul la care e fabricata si vanduta dar sincer e o economie cam falsa deoarece motoarele de renault rezista mult mai putin decat cele de la grupul VAG ,intretinerea este mult mai scumpa si ce sa mai zic de serviceurile renault ca is dea dreptul penibile in romania ,spre exemplu am facut practica la caremil si bras la service ca student si in ambele locuri spuneau ca inlocuiesc pe deviz toate filtrele dar ei doar schimbau uleiul si atat .

Daca afirmi ca schimbau doar uleiul, de ce te miri ca motoarele de Renault rezista mai putin ? Motoarele sint de vina sau proprietarii (mecanicii) care nu efectueaza la timp si complet reviziile periodice ? Indiferent de marca, daca iti bati joc de masina, mai devreme sau mai tarziu isi va bate si ea joc de tine.

QUOTE(Lucian MC @ 16 Nov 2012, 19:19)
Dau doua exemple daciile unor prieteni un logan  si un sandero care au fost luate de noi .Loganu luat de nou toate bune si frumoase pana ajunge acasa ,inchide masina si cand sa deschida portbagajul surprize surprize s-a rupt butucul de la portbagaj si a asteptat 3 luni sa ii faca portbagajul pe garantie ca vezi domnule vin piesele din franta si nu se poate . Bine asta o accept dar dupa ce ii fac cei din service operatia si multe verificari ca omul e parolist mergand pe drum i-a cazut scutul din plastic s-au ce o fi el dupa ce a fost verificat si pe drum drept.

Eu stiu un caz cu un proprietar de Skoda care conducea noaptea pe viscol si la o rafala mai puternica, ia cazut faza lunga in sant. Aha, si marmota invelea ciocolata.

QUOTE(Lucian MC @ 2 Dec 2012, 22:20)
Un alt exemplu recent este ca la o cunostinta i s-a exfoliat vopseaua de pe masina pe o suprafata de 30 cm pe bara fata si cei de la garantie il tin incurcat o saptamana sa ii faca harbul ....  DECI CARE AVETI DE ZIS CEVA INTELIGENT VA ASCULT ,CARE NU NU VALOREAZA VORBELE LUI NICI CAT HARTIA DE LA WC .

La cate detalii ai dat, se poate presupune ca sa intamplat in felul urmator. Intr-o zi oarecare, un Logan statea ca prostul in parcare si isi astepta proprietarul. La un moment dat, la o mica adiere de vant, 30 cm de vopsea, plictisiti si rusinati ca stau lipiti de o Dacie, si-au luat incet zborul si dusi au fost. Cam asta este pe scurt povestea Loganului dalmatian.
Vezi tu, daca arunci doar vorbe goale, fara sa explici in ce context au avut loc situatiile respective, exemplele tale valoreaza cat hartia (folosita) de la wc.

QUOTE(Lucian MC @ 4 Dec 2012, 15:28)
Sincer acum vorbind momentan dupa ce mi-am accidentat Dacia Sport proprietate personala mi-am luat un cielo din 1995 asa zis full option care inafara de oglinzi electrice are cam aceleasi dotari care le avea loganul pana anul asta deci o masina din 1995 care e pe baza unui opel kadet care e cu cel putin 10 ani in urma este apropiata cu masina noastra romaneasca.
......
Accept orice sugestie cu privire la mine avand in vedere ca sunt tinar si trebuie sa mai invat multe dar in materie de multe lucruri as vrea sa vad alt pustan la 21 de ani care poate sa faca cate lucruri fac eu si nu vreau sa va aud ca alt pusti care se lauda .....

Si sincer Skoda detine dotari pe care dacia o sa le aiba de abia peste 5-10 ani . Deci ce comparatie va gasiti sa faceti voi ? Datimi macar argumente tehnice complete si adevarate . Cu ce se poate compara dacia care are finisaje cu toporul(cel putin pana la ultimul model care are finisare mai ok si am intrat de curiozitate si am facut un drive test cu un logan si mi sa parut ceva schimbat fata de ultimul model . ) . Deci finisaje slabe,dotari pauza, si multe alte lucruri+ sentimentul de barca +furnizori de piese gen delphi care produc produse de"uzina " in aceeasi firma si multe alte tampenii .

Ca fapt divers am condus masinile produse de ambele firme si de Skoda si de dacia si ca diferente clare tehnice si de proiectare.Masinile Skoda sunt mult mai bine finisate ,gandite iar coeficientul de frecare pe care il au chiar si cu forma lor ciudata este mult mai mic decat cel al loganului asta doar la exterior .La interior este mult mai bine finisata si gandita in asa fel incat sa fie mai ergonomica si sa nu te oboseasca la un drum lung cum este la loganul de generatie mai veche.
.......
Mai departe la partea de motorizari si de mecanica ce putem compara

Vrei argumente tehnice complete si adevarate, nu ? Dar tu, ce argumente ai adus ? Sa vedem : "diferente clare tehnice si de proiectare" (nu ai explicat complet si adevarat care sint acestea, de fapt nu prea explici nimic), apoi "Skoda este mult mai bine finisata si gandita" (ai scris de doua ori lucrul acesta pentru ca era vorba de interior-exterior si alte termene de comparatie nu ai gasit), iar "la partea de motorizari si de mecanica ce putem compara ..." (la cunostintele tale, chiar asa, ce poti compara ?) cat despre "coeficientul de frecare" spune-mi cati oameni tin cont de acest coeficient la achizitionarea unei masini ?
Halal argumente, ce sa spun, stiintifice, dar la ce ma asteptam de la un ucenic in service-uri auto ? Nu ma intelege gresit, nu dispretuiesc vreo meserie (munca) facuta in mod onest, dar poate ar trebui sa mai "cresti" in domeniul acesta si dupa aceea sa dai lectii de inginerie si proiectare unor oameni care au dublul varstei tale, doar ca experienta in meseria lor.
Dar, sa trecem mai departe. Partea cu finisajele slabe repetata, apoi "dotari pauza + sentimentul de barca". Ce compari tu de fapt ? Versiunea de baza de la Logan cu versiunea de top de la Skoda ? Iata, de exemplu, ce dotari are Loganul meu din 2006. Asadar, motor 1.6 16v 105cp, servodirectie, aer conditionat, computer bord, inchidere centralizata (cu comanda pe cheie), 2 x airbag-uri, 4 geamuri electrice, oglinzi electrice si degivrante (incalzite), scaun sofer cu reglaj lombar si pe inaltime, volan si schimbator de viteze imbracate in piele, radio-cd mp3, ABS, discuri de frana ventilate, proiectoare ceata, jante aluminiu, vopsea metalizata ...
Toate aceste dotari sint din fabrica, eu am adaugat dupa cumparare doar o alarma, dar ce sa stii tu, in 2006 aveai vreo 15 ani. Deci, asta numesti dotari pauza. Pentru un "mandru posesor de Dacia sport" cam multe pretentii ai de la alte masini. Stai, am uitat, esti un sofer bun iar Dacia sport e acum facuta piftie si ti-ai cumparat Cielo. Daca in Logan ai "sentimentul de barca", in Cielo ce sentimente ai, de fregata ? De Dacia sport nu mai spun nimic, dar parca si Cielo a ramas putin in urma fata de sarmanul Logan. In schimb, o Skoda din 2006 are ceva dotari in plus dar nu e Ozn.
Ai condus ocazional Logan, nu detii unul, dar totusi cunosti toate aspectele legate de el, incepand de la faza de proiectare si pana la produsul finit, esti mare expert in imaginatia ta. Toti proprietarii de biciclete si de abonamente la transportul in comun sint mari critici ai Daciei, si sint destui pe forumul acesta.
PS: astept "cu interes" un topic intitulat "Naveta spatiala Discovery vs. Dacia".

--------------------
Dacia Logan 2006 Prestige 1.6 16V
+
bobo77
post 22 Dec 2012, 21:55
Post #290

...........................

From: Mangalia

S-a dus dracu topicul asta din cauza copilului asta care habar nu are ce vrea...
@Marius 77 nu ai cu cine...stai calm.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
+
Lucian MC
post 22 Dec 2012, 22:29
Post #291

Cine e copil eu ? detalii tehnice doar la mecanica pentru marius 77
Motor: 1.2 HTP 60 CP
- Capacitate cilindrica (cmc): 1198
- Cutie de viteze: 5M
- Putere maxima(CP@RPM): 60@5200
- Cuplu maxim (NM@RPM): 108@3000
- Viteza max (km/h): 155
- Acceleratie 0-100km/h (s): 16.5
- Carburant: benzină
- Standard emisie noxe: Euro 4
- Consum intraurban/extraurban/mixt (l/100km): 7.8/4.8/5.9
- Suspensie fata/spate: Suspensie tip McPherson cu bratul inferior in forma de trapez si bara stabilizatoare / Bieleta directie
- Frane fata/spate: Discuri de frana ventilate si etriere cu cate un singur piston / Tamburi frana cu saboti autoreglabili sau frana cu discuri
- Capacitate rezervor (l): 45
- Volum portbagaj (l): 300-1163
-Emisii CO2 g/km: 140

Motor: 1.2 HTP 70 CP
- Capacitate cilindrica (cmc): 1198
- Putere maxima(CP@RPM): 70@5400
- Cuplu maxim (NM@RPM): 112@3000
- Viteza max (km/h): 163
- Acceleratie 0-100km/h (s): 14,9
- Consum intraurban/extraurban/mixt (l/100km): 7.7/4,9/5,9
- Suspensie fata/spate: Suspensie tip McPherson cu bratul inferior in forma de trapez si bara stabilizatoare / Bieleta directie
- Frane fata/spate: Discuri de frana ventilate si etriere cu cate un singur piston / Tamburi frana cu saboti autoreglabili sau frana cu discuri
- Emisii CO2 g/km: 140

Motor: 1.4 MPI 86 CP
- Capacitate cilindrica (cmc): 1390
- Putere maxima(CP@RPM): 80@5000
- Cuplu maxim (NM@RPM): 132@3800
- Viteza max (km/h): 174
- Acceleratie 0-100km/h (s): 12,3
- Consum intraurban/extraurban/mixt (l/100km): 8,6/5,3/6,5
- Emisii CO2 g/km: 155

Motor: 1.6 MPI 16V 105 CP
- Capacitate cilindrica (cmc): 1598
- Cutie de viteze: 5M [6AG (tiptronic)]
- Putere maxima(CP@RPM): 105@5600
- Cuplu maxim (NM@RPM): 153@3800
- Viteza max (km/h): 190 [185]
- Acceleratie 0-100km/h (s): 10,1[11.5]
- Consum intraurban/extraurban/mixt (l/100km): 9.3[10.2] / 5.5[6.1] / 6.9[7.6]
- Emisii CO2 g/km: 165 [180]

Motor: 1.4 TDI PD 70 CP
- Capacitate cilindrica (cmc): 1422
- Putere maxima(CP@RPM): 70@4000
- Cuplu maxim (NM@RPM): 155@1600-2800
- Viteza max (km/h): 163
- Carburant: diesel
- Consum intraurban/extraurban/mixt (l/100km): 6.0/4.2/4.8
- Emisii CO2 g/km: 127

Motor: 1.4 TDI PD 80 CP [DPF*]
- Capacitate cilindrica (cmc): 1422
- Putere maxima(CP@RPM): 80@4000
- Cuplu maxim (NM@RPM): 195@2200
- Viteza max (km/h): 172
- Consum intraurban/extraurban/mixt (l/100km): 5.7/4.0/4.6 [* 6.0/4.1/4.8]
- Emisii CO2 g/km: 127 [127]

Motor: 1.9 TDI PD 105 CP [DPF*]
- Capacitate cilindrica (cmc): 1896
- Putere maxima(CP@RPM): 105@4000
- Cuplu maxim (NM@RPM): 240@1800; *1900
- Viteza max (km/h): 190
- Acceleratie 0-100km/h (s): 10.8
- Consum intraurban/extraurban/mixt (l/100km): 6.4/4.1/4.9 [* 6.5/4.1/5.1]
- Emisii CO2 g/km: 135
Si astea is din 2007 doar pentru fabia ....
Ce sa zic am condus loganul doar la rangul de facut cam 20000 km cu el minim inainte de a imi da cu parerea ....
Ce sa zic in 3 ani de conducere am cam 150000 km care altii ii fac intr-o viata de om cu loganul ..... Deci nu mai faceti remarci aiurea ca eu imi castig painea cu masina ..... Deci cei cu ratp sa taca din gura ca cine se scuza se acuza! Da francezii si italienii se pricep de minune la facut mancaruri dar la masini nu sunt chiar oamenii perfecti . Chiar daca aveam 15 ani in 2006 asta nu inseamna ca nu mesteream pe la masini domnilor ingineri . Apreciez ca loganul este o masina care a fost gandita de ingineri romani si cu multa munca dar fiecare are dreptul de a isi spune o parere ca totusi e democratie nu comunism.....

This post has been edited by Lucian MC: 22 Dec 2012, 22:32

--------------------
+
Ov
post 22 Dec 2012, 22:32
Post #292

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

QUOTE(Lucian MC @ 22 Dec 2012, 22:29)
eu imi castig painea cu masina
*

si cu tepe pe la bursa icon_mrgreen.gif

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
Ampt
post 23 Dec 2012, 00:05
Post #293

Membru autentic

From: București

... dar fiecare are dreptul de a isi spune o parere ca totusi e democratie nu comunism.....
*

Așa este, dar și noi avem dreptul să nu-ți împărtășim deloc această părere ... ! wink.gif

--------------------
Dacia SupeRNova / Logan ph2 2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011
Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
+
Marius 77
post 23 Dec 2012, 12:44
Post #294

Membru

Ce sa zic am condus loganul doar la rangul de facut cam 20000 km cu el minim inainte de a imi da cu parerea ....

[COLOR=red]Ciudat cum s-au ascuns dotarile de tine in cei 20.000 km. Probabil ai condus versiunea de baza (Ambiance). Exista si Preference, Laureate, Ambition, Prestige. Documenteaza-te inainte de a scrie ceva.

Ce sa zic in 3 ani de conducere am cam 150000 km care altii ii fac intr-o viata de om cu loganul .....

[COLOR=red]Asa se explica de ce neglijezi in continuare scoala.

Da francezii si italienii se pricep de minune la facut mancaruri dar la masini nu sunt chiar oamenii perfecti .

[COLOR=red]Oameni si masini perfecte nu exista, dar daca m-ar intreba cineva de masini apropiate de perfectiune, as putea sa ma gandesc printre altele la un Ferrari, Lamborghini, zic si eu.

Chiar daca aveam 15 ani in 2006 asta nu inseamna ca nu mesteream pe la masini domnilor ingineri .

[COLOR=red]Bravo tie, erau machete ?

Apreciez ca loganul este o masina care a fost gandita de ingineri romani si cu multa munca dar fiecare are dreptul de a isi spune o parere ca totusi e democratie nu comunism.....

[COLOR=red]Cine a spus ca nu ai voie sa iti expui parerile, primesti si raspunsuri la ele, nu ? Dar este o diferenta intre a expune pareri si a impune pareri.
PS: continuam sau ne oprim aici ?

--------------------
Dacia Logan 2006 Prestige 1.6 16V
+
ATM
post 24 Oct 2013, 06:27
Post #295

1948 Tucker Torpedo

Bon...la aproape un an de la cearta asta gramaticala, revenim cu pretul actualizat pentru Skoda. cel mai ieftin Rapid, pret de lista acuma, e 11029 EUR TVA inclus. Cu motor de 1.2 benzina si 75 de cai.
Deci, s-a terminat nebunia de lansare, insa masina a ramas destul de scumpa - comparativ cu un Logan adica. In rest, daca n-ar exista Loganul, ar fi o optiune interesanta pentru cine vrea o masina noua, fara foarte multe pretentii (dar si cu cativa sacotei de aer, acolo).

This post has been edited by ATM: 24 Oct 2013, 06:28

--------------------
MITSUBISHI COLT Z30-2005
Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
+
klaus
post 24 Oct 2013, 20:10
Post #296

步步

Cand am luat eu 206-le peugeotul era 10.500 euro cu reducere de 15%, si 206 e mult mai putina masina decat rapidul ala, din toate punctele de vedere.
Mie mi se pare o oferta buna acum. Doar ca e motorul cam anemic.

--------------------
+
clau1300
post 26 Oct 2013, 18:33
Post #297

Membru autentic

From: brasov

salut. Cam multa cearta pentru un topic care se vroia a fi un vs intre doua marci.Comparatia este insa inte doua clase cu totul diferite, si ca de obicei in topicuri de acest fel apar intotdeauna inpatimiti ai unei marci care denigreaza cealalta marca...Din punctul meu de vedere, daca vrei avion, nu te opreste nimeni sa-ti cumperi, dar daca compari dacia care costa cat costa cu skoda care nu e ieftina, asta daca comparam masini de aceeasi clasa (nu logan 1,4 mpi cu octavia 1.9 sau 1.6 tdi), dacia castiga clar din cauza pretului. Pentru cei care nu se pot impaca cu aspectul loganului, cu "solutiile tehnice" este liber sa-si cumpere altceva. Daca banii nu sunt o problema atunci skoda castiga detasat; mai multe modele, mai multe feluri de motoare, "finisaje" mai bune, aerodinamica, optionale mai multe etc, dar si pretul este pe masura...

--------------------
dacia 1300 1979 - bv07eyg
opel vectra y20dth
ex. dacia 1300
+
daniel93
post 7 Nov 2013, 14:43
Post #298

Membru cu serie mare

From: Vatra Dornei

N-am stat sa citesc topicul, dar ma dau si eu mare:
Grupul VAG facea odata motoare bune, dar "si-a revenit". Skoda din semnatura are motor 1.6 8v. Boon... Merg cu ea in service, toti strambau din nas cand vedeau ca e "motorul ala naspa de 55 kw" si mi-au zis ca astea consuma mult, si se dau urgent pe ulei. Dupa 15.000 km in care pot sa zic cu mana pe inima ca a primit talpa, n-a mancat ulei decat cand a ajuns la 9000 km cu un schimb. Mananca cand e nasol uleiul, cand are ulei bun poti s-o alergi cat vrei si sa schimbi in limitare, nu linge nici un gram. Consumul e de la 5 si ceva in afara localitatii la 12 in oras sau mixt, dar nu sta nimeni s-o conduca economic, asta e consumul real. Nu stiu cati km are reali ca e adusa de altcineva in Romania, insa in bord are acum 180 si ceva de mii.
Skoda mi s-a parut pentru pensionari, si vroiam sa scap de ea. Vroiam orice: golf 4 scurt, logan, tigra, vectra.. Orice, numai sa nu mai vad bordul ala urat.
Am avut ocazia sa umblu cateva zile cu un logan ph2, cu motorizarea 1.4 mpi. Puterea cred ca e identica cu cea a skodei, motorul merge foarte bine, pot sa zic ca se misca mai bine decat skoda, iar consumul este mai mic. Ce m-a speriat la logan a fost stabilitatea dezastru si ritmul in care spargea rulmenti. Facea galagie unul de pe dreapta fata, a fost schimbat, la o saptamana s-a spart unul de pe spate, care nu facuse galagie. Masina avea 370.000 km in bord, si cine stie daca erau reali, ca a fost cumparata si aia SH.
Eu zic sa cascati ochii mai bine, ca nu toate Volkswagen-urile sunt reusite, si nu toate masinile non-VAG sunt dezastre.
Exista Opel-uri care fac de ras Volkswagen-uri, Logane cu sute de mii de km si motoare neumblate sau motoare de Mercedes ce se sparg la 70.000.
Pana si cu 1.9 TDI-ul de la VW m-am lamurit, "noua tehnologie" aparuta prin 2002 cand au eliminat pompa clasica de injectie,se comporta ca un benzinar anemic pe langa fostul ALH de 90 de caluti.

--------------------
Dacia 1300/1310 TLX 1976/1988
Opel Astra F C20LET cu cheaturi
Ford Focus 1.8 TDCI
Logan 1.4 mpi

Gunoaie romanesti, si plastice fara valoare
+
dizzy
post 7 Nov 2013, 16:00
Post #299

Work smart not hard!

Pai la 370 000 km masina aia a terminat de mult durata normala de exploatare, acum te miri ca mai functioneaza.
Despre TDI-PD numai de bine. Consum bun, cuplu mare, etc. Zgomotul il cam face de rusine dar asta e.

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
daniel93
post 10 Nov 2013, 12:40
Post #300

Membru cu serie mare

From: Vatra Dornei

"Specialistii" zic ca motoarele Renault nu duc multi km.. Uite ca ala ducea in continuare fara probleme, suna foarte bine, si tragea la fel de bine. Planetarele erau muci, scaunul soferului rupt de la jumatate, cum se intampla si la daciile socialiste radmasa.gif
Un singur TDI-PD mi-a placut cum merge, de pe un A4 B5, destul de nou ca an de fab. Restul mi s-au parut foarte slabute, consum de 8 mixt pentru nimic. Sunetul e mai nasol la ALH decat la cele pd. Pd-urile suna finut, ALH-urile o cam dau in tractor + ca au turbina zgomotoasa.

--------------------
Dacia 1300/1310 TLX 1976/1988
Opel Astra F C20LET cu cheaturi
Ford Focus 1.8 TDCI
Logan 1.4 mpi

Gunoaie romanesti, si plastice fara valoare
+
11 Pages « < 8 9 10 11 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 04:20
Forum Renault