DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

11 Pages « < 6 7 8 9 10 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Skoda vs Dacia, daca iti vine sa crezi, dacia a devenit amenintare

aphophis
post 22 Sep 2011, 19:57
Post #211

Membru autentic

Group: Members

o sa coste de cel putin 2 ori mai mult daca va fi pozitionat intre octavia si superb2. Nu degeaba ziceam ca e practic un facelift la vw jetta. Oricum tinand ca noul jetta se pare ca e un puternic lowcost comparat cu vechiul jetta, is curios cum vor pozitiona masina asta din acest punct de vedere. Adica ce o sa scoata de pe masina. Tinand seama ca de acu la fauve s-a hotarat ca skoda sa nu mai fie egala cu vw.

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ampt
post 22 Sep 2011, 20:06
Post #212

Membru autentic

From: București

Daca citeai cu atentie, radioman ne preciza ca se discuta de un nou model care sa inlocuiasca Octavia Facelift 2 !
Mission L pare a fi conceptul concurent pentru Logan 2 ! wink.gif

--------------------
Dacia SupeRNova / Logan ph2 2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011
Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
+
aphophis
post 22 Sep 2011, 20:16
Post #213

Membru autentic

concurent pentru logan 2 ce seamana a cc de vw jetta? Noroc la asta, deocamdata nici cu prima generatie de fabie nu au reusit-o sa o faca mai ieftina (sau macar comparabila) la pret cu loganul.

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
klaus
post 23 Sep 2011, 00:44
Post #214

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

QUOTE(radioman @ 22 Sep 2011, 19:37)
Skoda nu prea a avut de-a face cu conceptul de low-cost in ultimii 20 de ani, dar se pare ca vor sa se intoarca acolo unde castigau cu multi ani in urma clientela...
*

Castigau o lae clientela cu low-cost. Vindeau 3 felicii pe an. De cand sunt in liga superioara aproape nu pot face fata cererii.
Iar ce e acolo in poze numai low cost nu e. De exemplu numai panoul interior de usa e facut din cel putin 7 bucati. Masini cu pretenti mai mari decat skoda aia au panouri de usa mai ieftin de realizat.
Ma indoiesc amarnic ca asta prefigureaza un model low cost de la VW.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
ATM
post 23 Sep 2011, 06:49
Post #215

1948 Tucker Torpedo

Poi Felicia era o ciorba comunista reincalzita, si destul de slab reincalzita, a lui Favorit -model cu care germanii s-au capatuit inca de cand au preluat Skoda. Un fel de Nova- Supernova-Solenza a grupului VAG. Nu prea ma mir ca n-au vandut mult, intr-o perioada in care toata lumea, psihologic, voia sa fuga de dulapul rusesc, ma rog cehesc.

Cat despre cum arata modelul expus si modelul viitor, om trai si-om vedea. Si Dusteru concept arata de mama mama, si in realitate era cu totul alta socoteala. Totusi, daca baskanii de la VAG chiar vor sa diferentieze strict Skoda de VW, sa nu le mai fure din vanzari, nu prea au ce sa le faca decat sa-i impinga in pozitionare mai catre low-cost si/sau oprind infuzia de tehnologie pentru vreo 4-5 ani.

Iar model low-cost de la VW tot au mai fost (bineinteles, mai putin pentru piata europeana ca deh, astia au bani, ci mai mult pentru brazilieni/mexicani) - pare-mi-se ca a fost Fox, a avut recenzii in general favorabile. Sa nu uitam si de un anume Polo 4 sedan pentru chinezi...care ar fi fost numa' bun sa se ia de gat cu Loganul pe piata low-cost...

This post has been edited by ATM: 23 Sep 2011, 06:56

--------------------
MITSUBISHI COLT Z30-2005
Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
+
radioman
post 23 Sep 2011, 07:39
Post #216

membru D'ala mare

From: Constanta

QUOTE(klaus @ 23 Sep 2011, 01:44)
Vindeau 3 felicii pe an. De cand sunt in liga superioara aproape nu pot face fata cererii.
Iar ce e acolo in poze numai low cost nu e.
Masini cu pretenti mai mari decat skoda aia au panouri de usa mai ieftin de realizat.
Ma indoiesc amarnic ca asta prefigureaza un model low cost de la VW.
*

Ne putem intoarce si mai mult in timp, pe vremea comunistilor, cand vindeau Skoda 1000 MB, 105,120 L, etc, dar chiar si asa nu as putea da o statistica a vanzarilor de atunci.

Felicia a fost cum bine a remarcat ATM,ceva comparat cu Nova la noi, cand s-au hotarat francezii sa vina la Dacia si se trecea spre Super Nova.

Am realizat si eu intr-un final ca acest concept NU se vrea un low cost adevarat dintr-un simplu motiv : unii vorbesc de inlocuitoarea Octaviei pe platforma dintre aceasta si Superb, iar altii vorbesc de mult trambitatul model low-cost care sa rivalizeze Loganul ( Logan care a ajuns sa ne faca sa credem ca va sta forever pe scaunul asta in tara si in lume, iar toata lumea va ramane la stadiul actual cu bratele incrucisate vazand ce minunatii se fabrica la Pitesti), ideile s-au suprapus si a iesit ca MissionL va fi mai mare ca Octavia si la pret apropiat Loganului.... blush.gif
Fals , dupa parerea si informatiile mele adevaratul concurent al Dacia sta in umbra si se cheama Skoda Rapid ( Auto Bild face niste precizari destul de ambigue in cel mai recent editorial).

Ce este oficial si aproape greu de crezut sunt declaratiile capilor Skoda care spun ca incepand din 2012 Skoda va scoate un nou model la fiecare 6 luni, iar aceste declaratii in legatura cu ceea ce am vazut la Frankfurt nu fac altceva decat sa ne dea o ceata totala !!

@klaus : N-am inteles ce ai vrut sa spui cu : "Masini cu pretenti mai mari decat skoda aia au panouri de usa mai ieftin de realizat"...

@aphophis : Nu stiu daca chiar te-a preocupat ideea sau ai intuit bine, cert este ca ai dreptate, Skoda a reusit sa devina un mare concurent ptr varul VW, conditiile din ultimii 3 ani cel putin au indreptat o mare parte din clientela catre Skoda, si mai refer in special la Octavia, iar conducatorii Skoda care sunt nemti bineinteles au decis sa puna frau acestei tendinte evidente, din pacate cu multe pareri de rau din partea iubitorilor marcii !
Personal am observat o inrautatire severa in ultimii ani in primul rand a calitatii materialelor folosite (mi-am adus aminte de plasticele a caror calitate o cunoasteti multi de pe acest forum de cand aveam Ambitiosul Golan de 1,6), dar si a fiabilitatii care a dus Skoda in sus, sunt perfect de acord ca daca se continua si la viitoarele modele in acelasi sens evident negativ , optiunile mele se vor indrepta catre japonezi ,avand in vedere in primul rand Toyota !

Vom trai si vom vedea, speranta moare ultima, va tin la curent,sunt multe puncte tari la Skoda care ar trebui invinse,eu inca pot crede ca renumele Skoda poate fi pastrat !

This post has been edited by radioman: 23 Sep 2011, 07:41

Attached thumbnail(s)
Skoda_MissionL_9.jpg ( Size: 108k ) Number of downloads: 616
Skoda_MissionL_8.jpg ( Size: 104.72k ) Number of downloads: 627
Skoda_MissionL_10.jpg ( Size: 276.42k ) Number of downloads: 625

--------------------
Skoda Octavia 3 VW Polo V 2017/2019 - CT-xx-HIT
[COLOR=red]Unii se nasc ca un 'original' și mor ca o "copie"..[/COLOR].
+
klaus
post 23 Sep 2011, 16:30
Post #217

步步

QUOTE(radioman @ 23 Sep 2011, 08:39)
@klaus : N-am inteles ce ai vrut sa spui cu : "Masini cu pretenti mai mari decat skoda aia au panouri de usa mai ieftin de realizat"...
*

Pe romana am zis asa: MissionL NU ESTE un model low cost si nici nu va fi.
Daca vor sa intre pe segmentul low cost, astia de la VW trebuie sa-si schimbe niste conceptii de proiectare. Dar sunt pe durmul "cel bun", deja aplica solutii din ce in ce mai ieftine, din ce in ce "mai renault" pe masinile lor.
In ce priveste fox-ul, daca ala e masina low cost... Ala e un scuter cu caroserie si normal ca e mai ieftin. Dar nu e ieftin si nici low cost in sensul dat expresiei de catre renault.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
IRONICK
post 23 Sep 2011, 16:39
Post #218

-

From: Romania

QUOTE(aphophis @ 22 Sep 2011, 20:57)
Oricum tinand ca noul jetta se pare ca e un puternic lowcost comparat cu vechiul jetta
Cu cuvintele tale. Exemple de solutii tehnice folosite.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
klaus
post 23 Sep 2011, 16:47
Post #219

步步

bai bulangiule, pot sa raspund eu? rolleyes.gif

--------------------
+
IRONICK
post 23 Sep 2011, 16:50
Post #220

-

From: Romania

NU!

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
aphophis
post 23 Sep 2011, 16:59
Post #221

Membru autentic

QUOTE(IRONICK @ 23 Sep 2011, 16:39)
Cu cuvintele tale. Exemple de solutii tehnice folosite.
*

intreaba un proprietar de fauve, adica ov

QUOTE(klaus @ 23 Sep 2011, 16:47)
bai bulangiule, pot sa raspund eu? rolleyes.gif
*

sau sa-l intrebam pe klaus.. ca vad ca ironick e la fel de deontolog ca aia de la latrina tv wink.gif

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
aphophis
post 9 Oct 2011, 00:06
Post #222

Membru autentic

Noua skoda rapid. Care nu reprezinta altceva decat badge engineering, fiind un vw polo sedan (vento parca ii zice) cu alta fata si alt spate. Masina e lansata deocamdata doar in india. Oare asta o sa fie viitorul skodei, ala in care ziceau nemtii ca nu trebuie sa ameninte fauve-ul? Asta dupa skoda by vw up, alt model ce nu se deosebeste prea mult de fratiorul neamt..

823540d1318102870-octavia-replacement-based-vw-vento-edit-skoda-rapid-production-begins-screen-shot-2011-10-09-1.09.33-am.png
822654d1317985714-octavia-replacement-based-vw-vento-edit-skoda-rapid-production-begins-skoda-rapid.jpg
823391d1318083389t-octavia-replacement-based-vw-vento-edit-skoda-rapid-production-begins-rapid-2.jpg
823390d1318083389t-octavia-replacement-based-vw-vento-edit-skoda-rapid-production-begins-rapid.jpg

This post has been edited by aphophis: 9 Oct 2011, 00:10

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
Andy_ACS
post 9 Oct 2011, 00:32
Post #223

Yes, I'm not!

From: Craiova

Ultima poza seamana foarte mult cu Ford Focus 2 sedan - ca aspect general.

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
daciafan
post 9 Oct 2011, 08:43
Post #224

/

o gramada de producatori lanseaza tot sfelul de zvonuri cum ca ar detine reteta pentru fabricarea mult asteptatului "concurent" pentru logan
deocamdata nimeni nu afacut ceva notabil in acest sens, mai mult, loganul intre timp s-a si scumpit iar bravii concurenti tot n-au aparut
personal cred ca logan 2 va fi imposibil de contracarat
nu degeaba loganul a fost desemnat "o legenda pe roti"

--------------------
/ / /
+
argon
post 9 Oct 2011, 10:31
Post #225

Mesaj semiautomat

Si Holocaustul tot o legenda e.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
klaus
post 9 Oct 2011, 17:54
Post #226

步步

holocaustul a fost o realitate cruda, nu o legenda.

--------------------
+
argon
post 9 Oct 2011, 17:57
Post #227

Mesaj semiautomat

O realitate cruda e si Loganul.

--------------------
+
aphophis
post 10 Oct 2011, 19:22
Post #228

Membru autentic

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
Andy_ACS
post 10 Oct 2011, 19:25
Post #229

Yes, I'm not!

Mie chiar imi place, eu sunt mai conservator de felul meu. Prefer oricand asa ceva (ca design) in fata unui Megane 2 hatch sau a unui Citroen C4/C3 (generatia anterioara).
Poate doar partea spate mai necesita 'luata la pila' putin.

This post has been edited by Andy_ACS: 10 Oct 2011, 19:26

--------------------
- - -
+
klaus
post 10 Oct 2011, 21:44
Post #230

步步

plictisitoare zici? Ca a altora de fapt:

Attached thumbnail(s)
w660__2012_Lada_Granta_1.jpg ( Size: 36.39k ) Number of downloads: 418
w660__2012_Lada_Granta_8.jpg ( Size: 46.42k ) Number of downloads: 419

--------------------
+
Andy_ACS
post 10 Oct 2011, 22:14
Post #231

Yes, I'm not!

Sau asa:
0.medium.jpg

--------------------
- - -
+
radioman
post 16 Oct 2011, 10:17
Post #232

membru D'ala mare

From: Constanta

Am mai spus si o mai spun ptr cine vrea sa inteleaga : e greu sa reinventezi roata sau macar apa calda in 2011, fratior sau nefratior al lui VW ( mai sigur verisor-direct as zice eu), nu cred ca vom trai vremurile in care vom mai vedea ceva spectaculos, complet diferit fata de modele concurentilor,precum o faceam in anii 80, 90.
Plictisitoare sau nu ramane de vazut, nici eu nu cred ca pare o masina f.reusita d.p.d.v al designului, dar vorba lui Klaus sunt multe alte masini la fel sau chiar mai plictisitoare, nu trebuie nici macar sa trecem de granitele tarii sa observam asta, dar sa vedem mai pe "viu" Skoda Rapid care incepe luna viitoare sa se fabrice in India ...
&feature=player_embedded#!

--------------------
Skoda Octavia 3 VW Polo V 2017/2019 - CT-xx-HIT
[COLOR=red]Unii se nasc ca un 'original' și mor ca o "copie"..[/COLOR].
+
Ampt
post 16 Oct 2011, 12:50
Post #233

Membru autentic

From: București

@radioman : Noul Rapid, recent prezentat in India, foloseste cumva platforma tehnica de pe Polo ?!

--------------------
Dacia SupeRNova / Logan ph2 2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011
Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
+
aphophis
post 16 Oct 2011, 12:59
Post #234

Membru autentic

e vento (polo sedan) cu o alta fata si alt spate. Inclusiv la interior e aceeasi masina, doar volanul e schimbat laugh.gif

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
ATM
post 22 Oct 2011, 00:42
Post #235

1948 Tucker Torpedo

Nici mie nu mi se pare o hidosenie, ma raliez parerii lui AndyAcs, am vazut designuri mai urate la masini cu pretentii. Ma rog, chestie de gust, sau cum zice americanul - beauty is in the eye of the be(er)holder.
BTW de low -cost si de faptul ca nu se mai reinventeaza roata...io inteleg low-cost, low-cost dar Toyota Etios ala chiar pare copiat dupa Logan. Ce dracu, in interiorul concernului mai inteleg sa semene masinile , dar macar de la concern la concern as avea pretentia la ceva deosebiri...nu ca ar aparea Etios la noi, dar in India pare-se ca se bat pe cam aceiasi clienti.

Si tot in legatura cu designul si reinventarea rotii, tot astept sa se renunte la trendul asta idiot in care masinile unui producator arata toate la fel. Ford e cu kinetic design de la mic la mare, toate VW-urile au acum faruri patratoase si stopuri cu lumini in forma de L, Skoda are faruri alungite si caroserie terna, toate Mitsubishiurile au borul ala suparat in forma de trapez, eu unul nu pot sa diferentiez de la distanta un Peugeot 207 de un 308...astia chiar nu stiu sa mai faca si ei masini diferite in gama proprie?

This post has been edited by ATM: 22 Oct 2011, 00:50

--------------------
MITSUBISHI COLT Z30-2005
Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
+
iulian'71
post 22 Oct 2011, 07:10
Post #236

membru uneori batut in cap

Masina nu arata rau, chiar draguta si practica. Daca se va importa la noi va ocupa cu siguranta locul lasat gol de Fabia sedan.
@ATm deacord cu tine pana si la Dacia Logan-ul, Sandero si Duster-ul nu seamana intre ele.

--------------------
Renault Megane sedan/ Kadjar Expr. 1.5dci85cp.2009/Business 2018 1.5dci 110cp - GL-07-***
Mersul pe jos face piciorul...peste 45.
Grabeste-te incet.
+
argon
post 22 Oct 2011, 09:40
Post #237

Mesaj semiautomat

Nu seamana la exterior ca pe dinauntru sunt excact acelasi lucru, adica aceasi platforma.

--------------------
+
zanzie
post 22 Oct 2011, 12:09
Post #238

Aspirant de Trabant

From: Pădure

QUOTE(iulian'71 @ 22 Oct 2011, 08:10)
Daca se va importa la noi ...

daca...

--------------------
gard viu din spini, cu flori la poarta si rinoceri in curte
+
dizzy
post 22 Oct 2011, 16:20
Post #239

Work smart not hard!

Masina va ocupa atat locul Fabiei Sedan cat si locul defunctei Octavia Tour.
Nu-i rea masina, ceva sanse de un break?

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
aphophis
post 22 Oct 2011, 20:18
Post #240

Membru autentic

skoda fabia sedan nu a fost o masina ieftina. Cum ziceam: ma indoiesc ca asta va fi. Si daca vor vrea sa concureze o masina de clasa compacta cu o masina de clasa mica.. good luck with that. Octavia tour se vindea bine pentru ca era mare si ieftina (pt clasa sa)

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
11 Pages « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 07:11
Forum Renault